Halvat lennot Kiviõli

Nähtävyydet ja Kohteet

Kiviõli seikkailupuisto

Kiviõli seikkailupuisto on seikkailupuisto, joka sijaitsee Kiviõlin kaupungissa. Se tarjoaa erilaisia seikkailullisia aktiviteetteja kuten köysiratoja ja kiipeilyseinän.

Kiviõlin vesitorni

Kiviõlin vesitorni on historiallinen nähtävyys, joka sijaitsee Kiviõlin kaupungissa. Se on rakennettu vuonna 1977 ja sen korkeus on noin 30 metriä. Vesitorni tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja ympäröivään luontoon.

Kiviõlin hiihtokeskus

Kiviõlin hiihtokeskus on hiihtoon ja talviurheiluun keskittynyt kohde Kiviõlin kaupungissa. Siellä voi harrastaa laskettelua, lumilautailua ja hiihtoa erilaisilla rinteillä ja radalla.

Kiviõlin kaivosmuseo

Kiviõlin kaivosmuseo on museo, joka sijaitsee Kiviõlin kaupungissa. Museo esittelee alueen kaivosalan historiaa ja näyttelyssä on esillä kaivosvarusteita, valokuvia ja muita esineitä. Museossa voi oppia lisää Kiviõlin kaivostoiminnasta ja sen vaikutuksesta alueen kehitykseen.

Tuhamäen kultakaivos

Tuhamäen kultakaivos on historiallinen nähtävyys, joka sijaitsee lähellä Kiviõlin kaupunkia. Kultakaivos on ollut toiminnassa vuosina 1880-1900 ja se on yksi Viron vanhimmista kaivoksista. Kaivosalueella on opastettu kierros, joka tarjoaa tietoa alueen kaivostoiminnasta ja kullankaivuun historiasta.

Kiviõlin moottoristadion

Kiviõlin moottoristadion on moottoriurheilun keskus Kiviõlin kaupungissa. Siellä järjestetään erilaisia moottoriurheilutapahtumia kuten motocross-kilpailuja ja supermoto-kisoja. Moottoristadionilla on myös harjoittelumahdollisuuksia eri moottoriurheilulajeihin.

Kiviõli kulttuuri ja historia

Kulttuuri

Kiviõlissa on useita kulttuuritoimintaa tarjoavia paikkoja ja tapahtumia.
– Kiviõlin kulttuurikeskus järjestää erilaisia konsertteja, teatteriesityksiä ja muita kulttuuritapahtumia.
– Kiviõlissa toimii myös taidemuseo, joka esittelee paikallista ja kansainvälistä taidetta.
– Kaupungin kirjasto tarjoaa monipuolisen valikoiman kirjoja, lehtiä ja muita aineistoja sekä järjestää erilaisia tapahtumia, kuten kirjailijavierailuja ja lukupiirejä.
– Kiviõli Jazz Club järjestää säännöllisesti jazz-musiikkia esittäviä konsertteja ja muita tapahtumia.

Historia

Kiviõli on kaupunki Itä-Virumaalla Virossa, ja sen historia juontaa juurensa 1920-luvulle.
– Kiviõli syntyi öljyteollisuuden ympärille, kun alueelta löydettiin öljyä vuonna 1922. Tämä johti teollistumiseen ja kaupungin syntymiseen.
– Toisen maailmansodan aikana Kiviõli kärsi pommituksista, jotka vaurioittivat kaupunkia ja öljynjalostamoa.
– Neuvostoliiton aikana Kiviõli oli tärkeä öljynjalostuskeskus, ja siellä sijaitsi suuri öljynjalostamokompleksi.
– Nykyään Kiviõli on kehittyvä kaupunki, joka pyrkii hyödyntämään rikasta kulttuuri- ja teollisuushistoriaansa matkailun ja elinkeinojen kehittämisessä.

Ruokailu ja ravintolat

Ravintolat ja kahvilat

Kiviõlissa on useita ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia ruokaa ja juomaa. Jotkut suositut ravintolat ovat esimerkiksi Kohvik Aksent, Cafe Printz, ja Kiviõli Pizza. Näiden ravintoloiden tarjonnassa on erilaisia ruokalajeja kuten pizzaa, burgereita, salaatteja sekä kotiruokaa. Useat ravintolat tarjoavat myös take away -palvelua. Kahviloissa on tarjolla erilaisia leivonnaisia, kahvia ja muita juomia. Kiviõlistä löytyy myös ruokakauppoja, joista voi ostaa elintarvikkeita.

Erityisruokavaliot

Joissain ravintoloissa ja kahviloissa Kiviõlissa on tarjolla myös erityisruokavalioihin sopivia vaihtoehtoja. Esimerkiksi kasvisruokaa, gluteenitonta ruokaa tai vegaanisia vaihtoehtoja voi löytää monista ravintoloista. Mikäli sinulla on erityisiä ruokavaliorajoituksia, on suositeltavaa ottaa etukäteen yhteyttä ravintoloihin ja kysyä heidän tarjonnastaan.

Aukioloajat

Ravintoloiden ja kahviloiden aukioloajat Kiviõlissa vaihtelevat. Useimmat ruokapaikat avautuvat aamupäivällä tai lounasaikaan ja sulkevat illalla. Joissain kaupungeissa ravintolat ja kahvilat voivat olla suljettuina sunnuntaisin tai muina viikonpäivinä. On suositeltavaa tarkistaa ravintoloiden ja kahviloiden aukioloajat etukäteen, jotta voit suunnitella ruokailut Kiviõlissa.

Pöytävaraukset

Moniin Kiviõlin ravintoloihin ja kahviloihin voi tehdä pöytävarauksen etukäteen. Pöytävarausta suositellaan erityisesti suuremmille seurueille tai jos haluat varmistaa paikan ruokailulle tietyssä ravintolassa tai kahvilassa. Varauksen voi yleensä tehdä ravintolan verkkosivuilta, puhelimitse tai paikan päällä ravintolassa.

Hinnat

Ruokailun hinnat Kiviõlissa vaihtelevat ravintolasta ja kahvilasta riippuen. Hinnat voivat vaihdella ravintolan tai kahvilan tasosta, tarjotuista ruokalajeista ja annoskoosta. Joissain ravintoloissa ja kahviloissa on tarjolla erikoistarjouksia tai päivän lounas, joka voi olla hieman edullisempi vaihtoehto. On suositeltavaa tutustua ravintoloiden ja kahviloiden hintatasoon etukäteen, jotta voit suunnitella budjettisi mukaisesti ruokailut Kiviõlissa.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Luonnossa liikkuminen

Kiviõli sijaitsee Viron itäosassa, ja se tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia luonnossa liikkumiseen. Kaupungin ympäristössä on useita kauniita metsiä ja luontopolkuja, jotka tarjoavat mahdollisuuden patikointiin, marjastukseen ja sienestykseen. Lisäksi lähellä sijaitseva Ontikan kalliomägi tarjoaa upeita näkymiä ympäristöön ja siellä voi harrastaa kiipeilyä.

Urheilu- ja kuntoilumahdollisuudet

Kiviõlissä on monipuoliset urheilumahdollisuudet. Kaupungissa on useita liikuntahalleja ja -kenttiä, joissa voi harrastaa esimerkiksi jalkapalloa, lentopalloa, koripalloa ja tennistä. Lisäksi kaupungissa on uimahalli ja kuntokeskus, joissa voi harrastaa uintia, kuntosaliharjoittelua ja erilaisia ryhmäliikuntatunteja.

Harrastekeskukset

Kiviõlissä on useita harrastekeskuksia, jotka tarjoavat monipuolisia aktiviteetteja kaikenikäisille. Kaupungissa on esimerkiksi skeittipuisto, jossa voi harrastaa skeittausta ja temppuilua. Lisäksi kaupungissa on go-kart-rata, jossa voi kokea vauhdin hurmaa. Harrastekeskuksiin kuuluu myös muun muassa keilahalli ja biljardisali, jotka tarjoavat viihdettä ja kilpailullisia aktiviteetteja.

Kulttuurielämykset

Kiviõli tarjoaa myös monipuolisia kulttuurielämyksiä. Kaupungissa sijaitsee museo, jossa voi tutustua alueen historiaan ja kulttuuriin. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia tapahtumia ja konsertteja, joissa voi nauttia musiikista, teatterista ja tanssista. Kaupungin läheisyydessä sijaitsee myös Viron öljyliuskeiden jäljitelmäkaivos, jossa pääsee tutustumaan kaivostoimintaan.

Virkistysalueet ja puistot

Kiviõlissä on useita virkistysalueita ja puistoja, joissa voi rentoutua ja nauttia ulkoilusta. Kaupungin keskustassa sijaitsee viihtyisä puisto, jossa voi kävellä, istua penkillä tai vaikkapa nauttia eväitä. Lisäksi kaupungin lähellä on useita järviä, joissa voi harrastaa kalastusta tai nauttia veneilystä.

Suositut hotellit Kiviõlissa:

1. Hotelli Sandstone

Hotelli Sandstone sijaitsee Kiviõlin kaupungin keskustassa ja tarjoaa viihtyisät ja mukavat huoneet kävijöille. Hotellissa on ravintola, jossa tarjoillaan paikallisia herkkuja sekä kansainvälistä ruokaa. Hotellin asiakkaat voivat rentoutua sauna- ja spa-tiloissa tai käyttää kuntosalin palveluita. Hotelli Sandstone tarjoaa myös monipuolisia kokous- ja tapahtumatiloja.

2. Hotelli Kiviõli Seikluskeskus

Hotelli Kiviõli Seikluskeskus sijaitsee Kiviõlin Seikluskeskuksen kompleksissa ja tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ja majoitusta saman katon alla. Hotellihuoneet ovat modernit ja viihtyisät, ja hotellin asiakkaat voivat nauttia ravintolan tarjoamista herkuista. Seikluskeskus tarjoaa myös erilaisia seikkailullisia aktiviteetteja, kuten seinäkiipeilyä, varjoliitoa ja maastopyöräilyä.

3. Hotelli Kiviõli Adventure Centre

Hotelli Kiviõli Adventure Centre sijaitsee lähellä Kiviõlin kaupungin keskustaa ja tarjoaa erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Hotellihuoneet ovat nykyaikaisesti sisustettuja ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellin asiakkaat voivat rentoutua ravintolassa, jossa tarjoillaan kansainvälisiä ruokia, sekä nauttia wellness-tilan palveluista, kuten saunasta ja porealtaasta. Hotelli Kiviõli Adventure Centre tarjoaa myös monipuolisia kokous- ja tapahtumatiloja.

4. Hotelli Kiviõlin Linna Villa

Hotelli Kiviõlin Linna Villa on viehättävä hotelli, joka sijaitsee historiallisessa rakennuksessa Kiviõlin kaupungin keskustassa. Hotellihuoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niissä on oma kylpyhuone. Hotellin asiakkaat voivat nauttia aamiaisen ravintolassa ja rentoutua viihtyisässä puutarhassa. Hotelli Kiviõlin Linna Villa tarjoaa myös polkupyörien vuokrausmahdollisuuden asiakkailleen.

Turvallisuus ja terveys Kiviõlin kaupungissa:

1. Turvallisuus:

– Kiviõlin kaupunki on yleisesti ottaen turvallinen, ja rikollisuusaste on matala.
– Kaupungissa on poliisiasema, joka huolehtii turvallisuudesta ja järjestyksestä.
– Kiviõlin kaupungissa on myös turvallisuusviranomaisten läsnäoloa vahvistavia kameroita.
– Liikennesäännöt ja -määräykset noudattamalla voidaan lisätä turvallisuutta kaupungin liikenteessä.
– Kaupungissa järjestetään myös erilaisia hätätilanneharjoituksia ja kampanjoita turvallisuuden lisäämiseksi.

2. Poliisi ja hätätilanteet:

– Kiviõlissa on poliisiasema, josta voi hakea apua ja ilmoittaa rikoksista.
– Poliisi reagoi nopeasti hätätilanteisiin ja on tavoitettavissa ympäri vuorokauden.
– Päivystävä poliisi ja valtakunnallinen hätänumero (112) ovat tärkeät numerot hätätilanteissa.

3. Terveydenhuolto:

– Kiviõlissa on sairaala, joka tarjoaa erilaisia terveyspalveluita asukkaille.
– Kaupungissa on myös terveysasema, jossa voi käydä perusterveydenhuollon tarpeissa.
– Kiireellisissä terveysongelmissa tulee soittaa hätänumeroon 112 tai hakeutua sairaalaan.

4. Päivystysapu:

– Kiviõlin alueella toimii päivystysapu, joka on avoinna iltaisin ja viikonloppuisin, kun terveysasema ei ole avoinna.
– Päivystysavusta saa apua äkillisissä terveysongelmissa, jotka vaativat nopeaa hoitoa.

5. Pelastuspalvelut:

– Kiviõlin kaupungissa on pelastusasema ja palokunta, jotka vastaavat tulipalojen ja muiden onnettomuuksien sammuttamisesta ja avustamisesta.
– Pelastuspalvelut tarjoavat myös koulutusta ja neuvontaa turvallisuuteen liittyvissä asioissa.

Rannat ja vesistöt

Kiviõli järvi

Kiviõli järvi on suuri keinotekoinen järvi, joka sijaitsee Kiviõlin kaupungissa. Se on suosittu virkistysalue, jossa on mahdollista uida ja nauttia auringosta hiekkarannoilla. Järvestä löytyy myös laitureita kalastusta varten.

Kukruse joki

Kukruse joki on pieni joki, joka virtaa Kiviõlin kaupungin läpi. Se tarjoaa kauniin maiseman ja on suosittu paikka kalastus- ja melontaharrastuksille. Joki on myös hyvä kohde luonnossa kävelylle tai piknikille sen rantamilla.

Petajärv

Petajärv on suosittu uimapaikka Kiviõlin lähellä. Se on luonnollinen järvi, jossa on hiekkapohjaisia rantoja ja runsaasti viheralueita. Järvi tarjoaa myös mahdollisuuden kalastukseen ja vesihiihtoon. Petajärven ympärillä on myös kauniita metsäalueita, joissa voi patikoida tai pyöräillä.

Yöelämä ja viihde Kiviõlissa:

Klubit ja baarit:

– Club Black Diamond
– Kiviõli Pubi
– Restoran & Pubi Must Punt
– Baar Saybar
– Klubi L’29
– Baar-Kohvik Kivi
– Baar Maidla

Ravintolat:

– Restoran Vier
– Restoran Ziverts
– Peokeskus Hotell Käbliku
– Restoran Golden Dragon
– Sushi-restoran Tsuki
– Restoran Tiina

Elokuvateatteri:

– Kiviõli Haridus- ja Kultuurikeskus

Muu viihde:

– Kiviõli Seikluskeskus (seikkailupuisto)
– Kiviõli Õlitööstus (öljytehdas) – järjestää opastettuja kierroksia

Luontokohteet ja Retkeily

Kiviõli Seiklusturismikeskus
Kiviõli Seiklusturismikeskus on seikkailupuisto, joka tarjoaa erilaisia ulkoilu- ja seikkailuelämyksiä, kuten kiipeilyä, köysiratoja ja melontaa. Keskuksessa on myös lasten leikkipaikka ja grillipaikka.

Kiviõli Ispoordi park
Kiviõli Ispoordi park on ulkoliikunta-alue, jossa voi harrastaa erilaisia sporttikilpailuja, kuten lumilautailua, rullalautailua sekä pyöräilyä ja skeittausta.

Sompa talu skeittipuisto
Sompa talu skeittipuisto on skeittaajille suunnattu ulkoliikunta-alue, jossa on monenlaisia skeittiratoja ja esteitä. Puistossa voi harrastaa skeittausta ja potkulautailua.

Kiviõli Seiklustsenter
Kiviõli Seiklustsenter on retkeilykeskus, joka tarjoaa erilaisia retkiohjelmia ja opastettuja retkiä Kiviõlin ympäristöön. Keskuksessa järjestetään myös erilaisia työpajoja ja kursseja.

Kukruse mets
Kukruse mets on suuri metsäalue, jossa voi harrastaa patikointia ja marjastusta. Metsässä on myös useita ulkoilureittejä ja laavupaikkoja.

Saka mõisapark
Saka mõisapark on kaunis historiallinen puistoalue, joka sijaitsee kartanohotellin yhteydessä. Puistossa voi kävellä ja nauttia luonnon kauneudesta.

Ontika pank
Ontika pank on upea kallioranta-alue, josta avautuu näkymä merelle. Alueella voi patikoida ja ihastella maisemia. Pankilla sijaitsee myös ravintola, josta voi nauttia ruokaa ja juomaa maisemia ihaillen.

Kohtla-Nõmme alevik
Kohtla-Nõmme alevik on kaunis kylä, joka sijaitsee luonnon keskellä. Kylästä löytyy kävelyreittejä ja laavupaikkoja, joissa voi viettää aikaa ja nauttia luonnosta.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Kiviõli Püha Kolmainu kirik (Kiviõli Holy Trinity Church)

Kiviõli Püha Kolmainu kirik on vanhin säilinnyt puukirik Ida-Virumaal. Se on rakennettu vuonna 1816 ja se on toiminut aktiivisesti uskonnollisena paikkana sen jälkeen. Kirkko on tyypillinen pohjoisvirolainen ristikirkko, ja sen koristeelliset maalaukset ja ikonostaasin puutyöt ovat nähtävillä. Voit käydä tutustumassa kirkkoon ja osallistua jumalanpalveluksiin, jos niitä järjestetään.

Iisaku Ristimiskabel (Iisaku Baptism Chapel)

Iisaku Ristimiskabel on historiallinen kirkko, joka sijaitsee Kiviõlistä noin 15 kilometrin päässä. Se on rakennettu vuonna 1794 ja on yksi Viron vanhimmista säilyneistä puukirkoista. Kirkko on tyypillinen etelävirolainen ristikirkko ja se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua arkkitehtuuriin ja uskonnolliseen perintöön. Ristimiskapelissa järjestetään myös säännöllisesti jumalanpalveluksia sekä muita uskonnollisia tilaisuuksia.

Palmse mõis (Palmse Manor)

Palmse mõis on historiallinen kartano, joka sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Kiviõlista. Kartano itsessään on rakennettu 1700-luvulla ja se on yksi Viron parhaiten säilyneistä kartanoista. Alun perin se toimi aatelisperheiden asuinpaikkana ja se tarjoaa vierailijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Viron kartanokulttuuriin. Kartanossa on myös museo, ravintola ja hotelli.

Kuremäe klooster (Kuremäe Convent)

Kuremäe klooster on luostari, joka sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Kiviõlista. Se perustettiin vuonna 1891 ortodoksisen nunna Birgitta Schmeltzin toimesta. Klosteri tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden osallistua jumalanpalveluksiin sekä tutustua ortodoksisen uskonnon ja luostarielämän historiaan ja käytäntöihin. Klosterilla on myös museo, joka esittelee alueen kulttuuriperintöä.

Avinurme Puiduait (Avinurme Woodshed)

Avinurme Puiduait on historiallinen rakennus, joka sijaitsee noin 25 kilometrin päässä Kiviõlista. Se rakennettiin vuonna 1878 ja toimi aikoinaan puiden kuivaamispaikkana. Nykyään siellä toimii museo, joka esittelee perinteistä virolaista puutöiden tekniikkaa ja kulttuuria. Museo tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden oppia enemmän puutöiden historiasta ja kokea itse käsillä tekemisen iloa.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Kiviõli keskusaukio

Kiviõli keskusaukio on kaupungin pääaukio, josta avautuu näköala ympäröiville metsäalueille. Aukion keskellä on suihkulähde, joka tarjoaa kauniin näkymän erityisesti kesäisin. Aukion ympärillä on myös ravintoloita ja kahviloita, joista voi nauttia maisemasta kahvikupposen äärellä.

Rakett 69 näköalatorni

Rakett 69 -näköalatorni sijaitsee Kiviõlin kaupungin lähistöllä. Tornista avautuu upea näköala yli Kiviõlin ja sen ympäristön. Torni on avoinna yleisölle ja sinne voi nousta ihailemaan maisemia eri kerroksista. Näköalatorni tarjoaa upeita panoraamanäkymiä kaupungista ja sen ympäristöstä.

Virumuksen keskusaukio

Virumuksen keskusaukio on toinen tärkeä aukio Kiviõlin kaupungissa. Aukiolla sijaitsevat muun muassa Virumuksen ostoskeskus ja Virumuksen kulttuurikeskus. Keskusaukiolta avautuu näköala yli ympäröivien rakennusten ja kaupungin vilinän. Aukion lähistöllä voi nauttia ostosmahdollisuuksista ja kulttuuritarjonnasta.

Petroland Zeppeliin

Petroland Zeppeliin on kaupungin ostoskeskus, joka tarjoaa myös näköalapaikan vierailijoilleen. Ostoskeskuksen kattotasanteelta voi ihailla kaupungin maisemia ja ympäröiviä metsäalueita. Petroland Zeppeliin sijaitsee kaupungin keskustassa ja on suosittu kokoontumispaikka paikallisille ja matkailijoille.

Toriaed-puisto

Toriaed-puisto sijaitsee keskustan tuntumassa ja tarjoaa monipuolisen näköalapaikan kauniissa ympäristössä. Puiston yläosasta avautuu näköala kaupungin yli ja sen alaosasta voi ihailla pienempää puistoaluetta. Puistossa voi viettää aikaa ulkoillen ja nauttien luonnon kauneudesta samalla kun ihailee kaupungin maisemia.

Põlevkivimuuseumin näköalatasanne

Põlevkivimuuseumin näköalatasanne sijaitsee Põlevkivimuuseumin alueella, jossa esitellään alueen historiallista põlevkivikaivostoimintaa. Näköalatasanteelta avautuu upea näköala ympäröivään maisemaan ja põlevkiviesiintymille. Vierailijat voivat tutustua museoon samalla kun ihailevat panoraamanäkymiä alueelle.

Kiviõlin ranta

Kiviõlin ranta sijaitsee kaupungin länsipuolella, lähellä Kiviõli Seikluskeskusta. Rannasta avautuu näköala yli järven ja sen ympärillä olevan luonnon. Ranta tarjoaa mahdollisuuden rentoutumiseen ja virkistäytymiseen samalla kun ihastelee kaunista järvinäkymää.

Põlevkivi karjäärinäkymät

Kiviõlissa sijaitsee useita põlevkivi karjäärejä, joissa on mahdollista ihailla kaunista maisemaa. Nämä alueet tarjoavat panoraamanäkymiä laajalle põlevkivikuorinnalle ja siihen liittyvälle toiminnalle. Karjäärinäkymät mahdollistavat ainutlaatuisen näköalan näiden teollisten ympäristöjen yli.Kohteen sijainti maa on Viro.

Jätä kommentti