Halvat lennot Istanbul

Nähtävyydet ja kohteet

Hagia Sofia

Hagia Sofia on yksi Istanbulin ikonisimmista nähtävyyksistä. Se oli alun perin kreikkalais-ortodoksisen kirkon, sitten ottomaanien moskeijan ja nykyään museo. Hagia Sofian historiallinen arkkitehtuuri ja upeat mosaiikit houkuttelevat vuosittain miljoonia matkailijoita.

Topkapin palatsi

Topkapin palatsi oli ottomaanien sulttaanin asuin- ja hallintokeskus. Palatsi on avoinna yleisölle ja siellä voi tutustua sulttaanien elämään sekä ihailla komeita rakennuksia ja kuninkaallista kokoelmaa. Palatsi sijaitsee kauniilla paikalla Bosporinsalmella ja tarjoaa upeat näkymät vesille.

Sinanin siniset moskeijat

Istanbulissa sijaitsee useita Sinanin suunnittelemia sinisiä moskeijoita, joista tunnetuimmat ovat Beyazit-moskeija, Sehzade-moskeija ja Suleymanin suuri moskeija. Nämä moskeijat ovat kuuluisia kauniista keraamisista laatoituksistaan ja hienosta arkkitehtuuristaan.

Grand Bazaar

Grand Bazaar on yksi maailman suurimmista ja vanhimmista katetuista markkinoista. Siellä voi ostaa monenlaista matkamuistoa, kuten koruja, tekstiilejä, mausteita ja mattoja. Markkinoilla on myös lukuisia kahviloita ja ravintoloita, joissa voi levähtää ostosten lomassa.

Blue Mosque

Sininen moskeija, viralliselta nimeltään Sultanahmetin moskeija, on yksi Istanbulin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Moskeijan sisätiloja koristavat kauniit siniset keraamiset laatat, ja moskeijalla on kuusi minareettia. Kävijät voivat vierailla moskeijassa ilmaiseksi, mutta tulee muistaa kunnioittaa paikan pyhyyttä.

Galata-torni

Galata-torni on keskiaikainen torni Istanbulin Galata-kaupunginosassa. Torni tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli, ja sen huipulta voi ihailla Istanbulin historiallista maisemaa. Tornissa toimii myös ravintola ja kahvila, jossa voi nauttia virvokkeita maisemia ihaillen.

Bosporinsalmi

Bosporinsalmi on Istanbulin ja samalla Euroopan ja Aasian rajana toimiva salmi. Se erottaa Euroopan ja Aasian mantereet toisistaan ja on yksi Istanbulin suurimmista nähtävyyksistä. Bosporinsalmella voi tehdä veneretkiä, nauttia upeista näkymistä ja ihailla historiallisia palatseja, linnoituksia ja moskeijoita rannikon varrella.

Prinssin saaret

Prinssin saaret ovat Istanbulin edustalla sijaitseva saariryhmä, johon kuuluu yhteensä yhdeksän saarta. Saarilla on kaunis luonto ja hyvin säilyneitä historiallisia taloja. Saarilla ei ole lainkaan autoliikennettä, ja ne ovat suosittuja turistikohde rauhallisuutensa ja kauniiden maisemiensa takia.

Dolmabahçen palatsi

Dolmabahçen palatsi oli ottomaanien sulttaanien viimeinen asuinpaikka ja nykyään se toimii museona. Palatsi on tunnettu upeasta barokki- ja rokokootyylistään sekä ylellisyydestään. Palatsi sijaitsee Bosporinsalmen rannalla ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua ottomaanien sulttaanien elämään ja näkymiin vesille.

Spice Bazaar

Spice Bazaar, eli mausteiden basaari, on toinen suuri markkina-alue Istanbulissa. Markkinoilta voi ostaa monenlaisia mausteita, yrttejä, teetä, kuivattuja hedelmiä ja muita herkkuja. Sieltä voi löytää myös matkamuistoja ja paikallisia käsitöitä. Markkinoilla voi käydä tutustumassa paikalliseen kulttuuriin ja nauttia tuoksuista ja värikkäästä tunnelmasta.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Istanbul on kulttuurillisesti monimuotoinen kaupunki, jossa yhdistyvät idän ja lännen vaikutteet. Täällä on lukuisia museoita, gallerioita, teattereita, konserttisaleja ja elokuvateattereita, jotka tarjoavat monipuolisen valikoiman taide- ja kulttuuritapahtumia. Istanbulin kulttuuritarjonta sisältää perinteisen turkkilaisen kulttuurin lisäksi myös kansainvälisiä näytöksiä ja esityksiä eri taiteenaloilta.

Historia

Istanbulilla on pitkä historia, joka ulottuu tuhansien vuosien taakse. Kaupunki on toiminut tärkeänä kohtaamispaikkana eri kulttuurien ja valtioiden välillä. Istanbul oli Bysantin valtakunnan pääkaupunki ja myöhemmin Osmanien valtakunnan keskus. Sen vuoksi Istanbulissa on monia historiallisia nähtävyyksiä ja muistomerkkejä eri aikakausilta.

Bysantin aika

Bysantin aikana Istanbul tunnettiin nimellä Konstantinopoli. Tällöin kaupunki oli loistokas ja vauras. Bysantin valtakunta oli tunnettu taiteesta, kulttuurista ja arkkitehtuurista. Istanbulissa sijaitsee useita Bysantin aikaisia nähtävyyksiä, kuten Hagia Sofia ja Kariye-museo.

Ottomaanien valtakunta

Ottomaanien aikana Istanbulista tuli Osmanien valtakunnan pääkaupunki. Tänä aikana kaupunki koki suurta kehitystä ja laajeni merkittäväksi kulttuurikeskukseksi. Istanbulin vanhassa kaupungissa sijaitsee Topkapin palatsi, joka oli Osmanien sulttaanien hallintokeskus.

Historialliset nähtävyydet

Istanbulissa on useita historiallisia nähtävyyksiä, jotka houkuttelevat turisteja ympäri maailman. Näihin kuuluvat esimerkiksi Hagia Sofia, Sininen moskeija, Topkapin palatsi, Basilica-sisilika, Yerebatan-sisilika, Galata-torni ja Dolmabahçen palatsi. Nämä nähtävyydet kertovat Istanbulin rikkaasta historiasta ja tarjoavat mahdollisuuden tutustua kaupungin menneisyyteen.

Ruokailu ja Ravintolat Istanbulissa:

1. Turkkiin kuuluvia ruokalajeja:

Turkkilainen kebab, baklava-makeinen, mezejä eli pieniä alkupaloja esillelaitettuna yleensä etenkin sunnuntaisin.

2. Turkin kansallinen juoma:

Turkin kansallinen juoma on tee. Se juodaan yleisesti läpi päivän ja tarjoillaan yleensä lämpimänä.

3. Paikalliset ravintolat:

Istanbulista löytyy laaja valikoima erilaisia ravintoloita aina perinteisistä paikallisista ruokapaikoista kansainvälisiin fine dining -ravintoloihin.

4. Kadunruokakojujen suosio:

Istanbulissa kadunruokakojuilla on suuri suosio, ja niitä voi löytää monilta eri katualueilta. Kojuissa tarjoillaan tyypillisesti paikallisia herkkuja, kuten simitin tapaan valmistettuja riisipyöryköitä, kebabeja, simit-leipiä sekä erilaisia suolaisia ja makeita välipaloja.

5. Rantaravintolat:

Istanbulissa on myös paljon rantaravintoloita, joista voi nauttia merinäköalasta samalla kun nauttii herkullista ateriaa. Esimerkiksi Bosphoruksen rannalla sijaitsevat ravintolat tarjoavat upean näkymän merelle ja sillalle.

6. Kauppatorit:

Istanbulin kauppatorit, kuten Grand Bazaar ja Spice Bazaar, tarjoavat runsaasti herkkuja paikallisilta kauppiaita, joilla on esillä tuoreita kasviksia, leipiä, lihaa, juustoja, makeisia ja muita ruokaan liittyviä tuotteita.

7. Merenelävät:

Istanbulin sijainti meren rannalla tekee siitä erinomaisen paikan nauttia tuoreista merenelävistä, kuten simpukoista, ostereista, kaloista ja äyriäisistä. Monet ravintolat tarjoavat laadukkaita mereneläviä ja näihin erikoistuneita ravintoloita on eri puolilla kaupunkia.

8. Paikalliset erikoisuudet:

Istanbulissa on myös omat paikalliset herkkunsa, kuten lahmacun (ohut taikinalevy täytetty jauhelihamassalla), pide (litteä leipä) sekä erilaiset pannulla paistetut ruoka-annokset kuten iskender kebab.

9. Paikalliset kahvilat:

Istanbulissa on paljon paikallisia kahviloita, joissa voi nauttia perinteistä turkkilaista kahvia tai muita kahvijuomia. Kahvilat tarjoavat myös yleensä leivonnaisia ja muita pientä syötävää.

10. Ruokakulttuurin monipuolisuus:

Istanbulin ruokakulttuuri on hyvin monipuolinen ja siinä yhdistyy eri kulttuurien vaikutteita. Kaupungissa voi maistella paikallisia turkkilaisia ruokia, mutta myös kansainvälisiä herkkuja eri maiden keittiöistä.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

1. Tutustu historiallisiin nähtävyyksiin

Istanbulissa on useita historiallisia nähtävyyksiä, kuten Hagia Sofia, Sininen moskeija ja Topkapi-palatsi. Näissä kohteissa voi tutustua Istanbulin rikkaaseen menneisyyteen ja ihailla upeaa arkkitehtuuria.

2. Vieraile Grand Bazaarissa

Grand Bazaar on Istanbulin vanhin ja suurin katettu basaari. Siellä voi löytää monia perinteisiä turkkilaisia tuotteita, kuten mattoja, koruja, nahkatuotteita ja mausteita. Basaari on myös hyvä paikka maistella paikallista ruokaa ja kahvia.

3. Rentoudu turkkilaisessa kylpylässä

Turkkilaiset kylpylät, eli hamamit, ovat suosittuja aktiviteetteja Istanbulissa. Siellä voi rentoutua perinteisessä höyrysaunassa ja nauttia erilaisista hieronnoista ja hoidoista. Monissa kylpylöissä on myös uima-altaat ja porealtaat.

4. Risteile Bosporinsalmella

Bosporinsalmi jakaa Istanbulin Euroopan ja Aasian välillä, ja siellä järjestetään monia veneretkiä. Risteilyllä voi ihailla kaupungin upeaa rantaviivaa ja nähdä historiallisia rakennuksia, kuten Dolmabahçen palatsin ja Ortaköyn moskeijan.

5. Tutustu taidenäyttelyihin ja museoihin

Istanbulissa on useita taidemuseoita ja näyttelytiloja, kuten Istanbul Modern -museo ja Pera-museo. Näistä voi löytää niin kansainvälisiä kuin paikallisia taideteoksia ja näyttelyitä. Istanbulin arkeologiamuseo esittelee kaupungin historiallista aarretta.

6. Käy ostoksilla Trendikkäissä kaupunginosissa

Istanbulissa on useita trendikkäitä kaupunginosia, kuten Beyoğlu ja Kadıköy. Näissä alueissa voi vierailla moderneissa kaupoissa, putiikeissa, gallerioissa ja kahviloissa. Kadıköy on myös tunnettu vilkkaasta ja värikkäästä toristaan.

7. Nauti herkullista turkkilaista ruokaa

Istanbulissa voi nauttia monipuolista turkkilaista ruokaa. Kebab, baklava, meze-lautaset ja turkkilainen tee ovat vain muutamia esimerkkejä paikallisista herkuista. Kaupungissa on myös paljon ravintoloita ja kahviloita, joissa voi kokeilla erilaisia ruokakokemuksia.

8. Koe Istanbulin yöelämää

Istanbulin yöelämä on vilkas ja monipuolinen. Kaupungissa on lukuisia baareja, klubeja ja musiikkiesityksiä tarjoavia paikkoja. Erityisesti Istiklal-kadulla ja Beyoğlun alueella on paljon yöelämän tarjontaa.

9. Vieraile Prinssisaarilla

Prinssisaaret ovat saariryhmä Istanbulin edustalla, ja sinne pääsee laivalla. Saarilla voi nauttia rauhallisesta luonnosta, upeista rannoista ja perinteisistä huviloista. Saarilla ei ole moottoriajoneuvoja, joten kävely, pyöräily ja kärryajelut ovat suosittuja aktiviteetteja.

10. Kokeile perinteisiä turkkilaisia aktiviteetteja

Istanbulissa voi osallistua perinteisiin turkkilaisiin aktiviteetteihin, kuten teppe-jalkapalloon, nargile-piippuiltaan tai turkkilaiseen tanssiin. Näitä aktiviteetteja voi kokeilla monissa ravintoloissa, kahviloissa ja erityisissä klubeissa.

Suositut hotellit Istanbulissa

1. Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphorus

Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphorus on ylellinen hotelli, joka sijaitsee Istanbulin sydämessä Bosporeksen rannalla. Hotelli tarjoaa upeat näkymät Bosporinsalmeen ja on tunnettu ylellisistä tiloistaan, tyylikkäästä sisustuksestaan ja ensiluokkaisesta palvelustaan. Hotellissa on useita ravintoloita, kuntosali, spa-tilat ja uima-allas.

2. Pera Palace Hotel

Pera Palace Hotel on Istanbulin ikoninen hotelli, joka on palvellut vieraita jo yli satavuotisen historian ajan. Se sijaitsee Tunel-kadun varrella, lähellä Galata-tornia ja historiallista Pera-aluetta. Hotellissa on säilytetty alkuperäinen art nouveau -tyylinen sisustus, ja sen huoneissa on ylelliset mukavuudet. Pera Palace Hotel on myös kuuluisa siitä, että se oli Agatha Christien suosikkihotelli Istanbulissa.

3. The Marmara Taksim

The Marmara Taksim on suosittu hotelli, joka sijaitsee keskeisellä paikalla Istanbulin Taksim-aukiolla. Hotellista avautuvat upeat näkymät kaupungin siluettiin ja Bosporinsalmeen. The Marmara Taksim tarjoaa modernia majoitusta, useita ravintoloita ja baareja, kuntosalin ja uima-altaan. Sieltä on myös hyvät yhteydet muihin kaupunginosiin ja nähtävyyksiin.

4. Ajwa Hotel Sultanahmet

Ajwa Hotel Sultanahmet on tyylikäs boutique-hotelli, joka sijaitsee Istanbulin historiallisessa Sultanahmetin kaupunginosassa. Hotelli tarjoaa ylellistä majoitusta ottomaanien tyyliin sisustetuissa huoneissa. Ajwa Hotel Sultanahmetissa on myös hieno ravintola, kuntosali, spa ja kattoterassi, josta avautuvat upeat näkymät Hagia Sofialle ja Siniselle moskeijalle.

5. Vault Karaköy House Hotel

Vault Karaköy House Hotel sijaitsee Istanbulin trendikkäässä Karaköy-kaupunginosassa, lähellä Galata-siltaa ja Tunel-katua. Hotelli on tunnettu moderneista ja tyylikkäistä huoneistaan, joissa on korkea laatuvarustelu. Vault Karaköy House Hotelin kattoterassilta avautuvat upeat näkymät Istanbulin vanhaankaupunkiin ja Bosporinsalmeen.

Turvallisuus ja terveys Istanbulissa

Turvallisuus

– Istanbul on suhteellisen turvallinen kaupunki, mutta matkailijoita kehotetaan pitämään huolta arvoesineistään ja olemaan varovainen erityisesti tungoksissa ja turistialueilla.
– Liikenteeseen osallistuminen voi olla haastavaa Istanbulissa, sillä liikennesääntöjä saatetaan rikkoa, ja liikenne voi olla kaoottista. Turisteja kehotetaan olemaan varovaisia kulkureiteillään ja käyttämään virallisia taksipalveluita.
– Istanbulissa on myös muistettava ottaa varovaisuutta kaupungin vilkkailla kaduilla, varsinkin yöllä.

Terveys

– Istanbulissa on useita hyviä julkisia ja yksityisiä sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat laadukasta terveydenhuoltoa.
– Matkailijoita suositellaan hankkimaan matkavakuutus, joka kattaa myös mahdolliset terveyskustannukset.
– Istanbulissa veden laatu on yleensä hyvä, mutta sairaustapausten välttämiseksi on suositeltavaa juoda pullovettä ja välttää juomista hanavedellä.
– Hyönteisten torjunta-aineita kannattaa käyttää, jos matkailija vierailee alueilla, joissa on paljon hyttysiä.
– Istanbulissa on saatavilla laaja valikoima apteekkeja, jotka tarjoavat lääkemääräyksiä ja muita terveyspalveluja.

Koronavirus

– Istanbulissa, kuten muuallakin Turkissa, on ollut koronavirustapauksia. Tällä hetkellä Turkissa noudatetaan tiettyjä rajoituksia ja suosituksia viruksen leviämisen hillitsemiseksi.
– Matkailijoita kehotetaan seuraamaan paikallisten terveysviranomaisten antamia ohjeita ja noudattamaan kaupungissa voimassa olevia koronaviruksen torjuntatoimia, kuten maskin käyttöä ja turvavälien pitämistä.
– Istanbulissa on myös saatavilla koronavirustestejä eri terveyskeskuksissa ja sairaaloissa.

Rannat ja Vesistöt:

1. Bosporinsalmi

Bosporinsalmi on Istanbulin keskustan halki kulkeva merenlahti, joka yhdistää Mustanmeren Marmarahmereen. Se tarjoaa upeita maisemia ja on suosittu paikka turisteille sekä paikallisille asukkaille.

2. Prinssi-saaret

Prinssi-saaret sijaitsevat noin 20 kilometriä Istanbulin keskustasta Marmarahmerellä. Näillä saarilla voi nauttia kauniista rannoista, käydä veneretkillä ja rentoutua luonnon keskellä.

3. Suursaari

Suursaari, myös tunnettu nimellä Büyükada, on yksi Prinssi-saarista. Se on suosittu matkailukohde ja tarjoaa kauniita rantoja, mukavia hotelleja ja viihtyisiä ravintoloita.

4. Kızıl Adalar

Kızıl Adalar, suomennettuna ”Punaiset Saaret”, on ryhmä pieniä saaria, jotka kuuluvat Istanbuliin. Näillä saarilla voi kokea rauhallisia rantapäiviä, vuokrata polkupyöriä ja tutustua saarten kauniisiin maisemiin.

5. Ranta-alueet Istanbulin eteläpuolella

Istanbulin eteläpuolella on useita ranta-alueita, kuten Kilyos ja Şile. Nämä alueet tarjoavat upeita rantoja, vesiurheilumahdollisuuksia sekä mukavia lomakohteita.

6. Golden Horn

Golden Horn on historiallinen merenlahti Istanbulin länsipuolella. Vaikka se ei ole varsinaisesti ranta, alueella on useita rantapromenadeja ja kalasatamia, jotka tarjoavat kauniita näkymiä ja mahdollisuuden rentoutua vesistön äärellä.

7. Kallistilahtia

Istanbulissa on myös useita kallistilahtia, kuten Kuruçeşme, Arnavutköy ja Bebek. Nämä lahdet tarjoavat näyttäviä rantamaisemia sekä trendyjä rantaklubeja ja ravintoloita.

Yöelämä ja Viihde

1. Klubit ja baarit

Istanbulissa on laaja valikoima klubeja ja baareja, jotka tarjoavat monipuolista yöelämää. Suosittuja klubeja ovat esimerkiksi Reina, Sortie, Anjelique ja Indigo. Näissä klubeissa voi nauttia musiikista ja tanssia aamun tunneille asti. Baarit, kuten 360 Istanbul ja Leb-i Derya, tarjoavat upeat näkymät kaupungin ylle ja ovat suosittuja rentoja illanviettopaikkoja.

2. Ravintolat ja kahvilat

Istanbul on kuuluisa lukuisista herkullisista ravintoloista ja kahviloista. Kaupungissa voi nauttia niin perinteisestä turkkilaisesta cuisinesta kuin myös kansainvälisistä ruokavaihtoehdoista. Kaduilla ja toreilla voi maistella erilaisia herkkuja, kuten kebabeja, baklavaa ja simitiä. Suosittuja ravintoloita ovat esimerkiksi Mikla, Sunset Grill & Bar ja Ciya Sofrasi.

3. Teatterit ja konserttipaikat

Istanbulissa on useita teattereita ja konserttipaikkoja, jotka tarjoavat monipuolista viihdettä. Esimerkiksi Zorlu Performing Arts Center ja Istanbul State Theater ovat suosittuja paikkoja teatterin ystäville. Musiikin ystäville suositellaan vierailemaan Cemil Topuzlu Open-Air Theatre tai Volkswagen Arena -konserttisaleissa.

4. Elokuvateatterit

Istanbulissa on lukuisia elokuvateattereita, joissa voi nauttia sekä paikallisista että kansainvälisistä elokuvista. Useimmat elokuvateatterit tarjoavat nykyaikaisen teknologian ja mukavat istuimet. Esimerkkejä suosituista elokuvateattereista ovat Cinemaximum, CineCity ja Rexx.

5. Kasinot

Istanbulissa on useita kasinoita, joissa voi kokeilla onneaan pelaamalla erilaisia ​​kasinopelejä. Esimerkiksi Las Vegas Casino ja Casino Metropol ovat suosittuja pelipaikkoja Istanbulissa.

6. Yöristeilyt

Yksi suosittu tapa nauttia Istanbulin yöelämästä on osallistua yöristeilylle Bosporin salmella. Monet yritykset tarjoavat yöelämäristeilyjä, joissa voi nauttia illallisesta ja samalla ihailla kaupungin upeita näkymiä.

7. Hamamit

Traditionaalinen turkkilainen kylpylä, hamami, on erinomainen tapa rentoutua ja nauttia yöelämästä. Istanbulissa on useita perinteisiä hamameja, joissa voi nauttia hieronnasta ja höyrysaunoista. Suosittuja hamameja ovat esimerkiksi Ayasofya Hürrem Sultan Hamami ja Çemberlitaş Hamami.

Luontokohteet ja Retkeily

Kemerburgaz Forest

Kemerburgaz Forest sijaitsee Istanbulin Euroopan puoleisella alueella ja se on yksi kaupungin suosituimmista retkeilykohteista. Alueella on monipuolinen kasvisto, joka tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden luontopoluilla kävelyyn. Retkeilijöille on tarjolla myös patikointireittejä, joista voi valita oman kunto- ja taitotason mukaan.

Belgrade Forest

Belgrade Forest, tai Belgrad Ormanı, on suuri metsäalue Istanbulin Euroopan puoleisella alueella. Alue tarjoaa mahdollisuuden luontoon pakenemiseen kaupungin vilinästä. Metsässä on lukuisia kävelyreittejä, pyöräilyreittejä ja piknik-alueita. Belgrade Forest on myös suosittu paikka lenkkeilyyn ja ulkoiluun.

Polonezköy Nature Park

Polonezköy Nature Park on luonnonpuisto Istanbulin Aasian puolella. Puistossa on monipuolinen kasvisto ja eläimistö, ja se tarjoaa mahdollisuuden luontoretkeilyyn ja piknikeille. Alueella on myös retkeilypolkuja, joita pitkin voi kulkea ja nauttia kauniista maisemista. Polonezköy on myös tunnettu sen puurakenteisista taloista ja puutarhoista.

Prince’s Islands

Prince’s Islands eli Prinssi-saaret ovat Istanbulin saaristo, joka koostuu yhteensä yhdeksästä saaresta. Saaristo sijaitsee Marmaranmerellä ja tarjoaa upeat luontokohteet ja retkeilymahdollisuudet. Saarilla on autottomia kadut, joten rauhallinen ilmapiiri ja luonnonläheisyys ovat taattuja. Prinssi-saarille pääsee lautalla Istanbulista, ja saarilla voi kävellä, pyöräillä tai ratsastaa hevoskärryillä.

Yedigöller National Park

Yedigöller National Park eli Seitsenjärven kansallispuisto sijaitsee noin 240 kilometrin päässä Istanbulista. Kansallispuisto on suosittu retkeilykohde, jossa on yhteensä seitsemän järveä ja upeat vuoristomaisemat. Alueella on useita kävelyreittejä, joita pitkin voi tutustua alueen kauniiseen luontoon. Kansallispuisto tarjoaa myös mahdollisuuden telttailuun ja piknik-alueita.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Hagia Sofia

Hagia Sofia on maailmankuulu Byzantin aikainen kirkko, joka myöhemmin muutettiin moskeijaksi ja nykyään toimii museona Istanbulissa. Se rakennettiin 500-luvulla ja se on merkittävä esimerkki bysanttilaisesta arkkitehtuurista.

Sinanin moskeija

Sinanin moskeija on arkkitehti Mimar Sinanin mestariteos ja yksi Istanbulin tunnetuimmista moskeijoista. Moskeija sijaitsee Sulatnahmetin alueella ja sen rakentaminen valmistui vuonna 1588. Moskeijan kupoli ja minareettitornit ovat vaikuttava näky.

Topkapin palatsi

Topkapin palatsi toimi Osmanien valtakunnan pääpaikkana yli 400 vuoden ajan. Palatsi sijaitsee Istanbulin historiallisessa niemessä ja se on UNESCO:n maailmanperintökohde. Palatsissa on nähtävillä upeita esineitä, kuten jalokiviä, aseita ja sulttaanien asusteita.

Rüstem Paşa moskeija

Rüstem Paşa moskeija on yksi Istanbulin kauneimmista moskeijoista. Se rakennettiin 1500-luvulla ja se on erityisen tunnettu maalauksellisista kaakeleistaan. Moskeijan sijainti lähellä Kultaisen sarven suuta tekee siitä helposti saavutettavan turisteille.

Galatan tähystystorni

Galatan tähystystorni tarjoaa upeat näkymät Istanbulin kattojen yli. Torni rakennettiin 1300-luvulla ja siitä on tullut tunnettu nähtävyys kaupungissa. Tornissa on myös ravintola, josta voi nauttia maisemista samalla kun nauttii ruokailusta.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Galata-torni

Galata-torni on historiallinen torni Istanbulin Galata-kaupunginosassa. Tornista avautuu upea panoraamanäkymä Istanbulin kaupungin ylle, josta voi ihailla kaupungin siluettia ja Bosporinsalmea. Tornin huipulla sijaitsee myös ravintola ja näyttelytiloja.

2. Pierre Loti -kahvila

Pierre Loti -kahvila, joka on nimetty ranskalaisen kirjailija Pierre Lotin mukaan, sijaitsee Eyüpin kaupunginosassa Istanbulissa. Kahvilasta avautuu upea näköala kaupungin ylle ja sitä ympäröiville kukkuloille. Kahvilaan pääsee köysiradalla ja se on suosittu paikka niin turistien kuin paikallistenkin keskuudessa.

3. Camlica Hill

Camlica Hill on korkea kukkula Istanbulin Aasian puolella. Kukkulalta voi ihailla upeita panoraamanäkymiä Istanbulin vanhaan kaupunkiin, Bosporinsalmelle ja ympäröiville viheralueille. Kukkulalla on myös ravintoloita, kahviloita ja terasseja, joissa voi nauttia maisemista.

4. Ortaköy-ranta

Ortaköy-ranta sijaitsee Istanbulin Euroopan puolella Bosporinsalmen rannalla. Rannalta avautuu upea näkymä Bosporinsalmeen ja sen yli sijaitsevalle Aasian puolelle. Rannalla on myös Ortaköyn moskeija, joka on yksi Istanbulin tunnetuimmista nähtävyyksistä.

5. Büyük Valide Han

Büyük Valide Han on historiallinen rakennus Fatihin kaupunginosassa Istanbulissa. Rakennuksen katolla sijaitsee terassi, jolta voi ihailla kaupungin siluettia ja historiallisia rakennuksia. Hanin terassi on myös suosittu paikka auringonlaskun ihailuun.

6. Pera-palatsin terassi

Pera-palatsin terassi sijaitsee Istanbulin Pera-kaupunginosassa. Terassilta avautuu upea näköala Istanbulin historialliselle niemimaalle ja Bosporinsalmelle. Terassilta voi myös ihailla Galata-tornia ja muita kaupungin tunnettuja maamerkkejä.

7. Kadiköy Iskelesi

Kadiköy Iskelesi sijaitsee Istanbulin Aasian puolella Kadiköyn kaupunginosassa. Lauttaterminaalin edustalta avautuu kaunis näköala Istanbulin Euroopan puolelle ja sen historialliselle niemimaalle. Paikka on suosittu varsinkin auringonlaskun aikaan, kun voi nauttia upeista maisemista.

8. Mecidiyeköy Metrocity

Mecidiyeköy Metrocity on ostoskeskus Istanbulin Mecidiyeköyn kaupunginosassa. Ostoskeskuksen ylimmästä kerroksesta löytyy ulkoterassi, jolta voi ihailla kaupungin näkymiä. Terassilta voi nähdä esimerkiksi Bosporinsalmea ja Istanbulin upeaa kaupunkisiluettia.

9. Anadoluhisari ja Rumelifortressi

Anadoluhisari ja Rumelifortressi ovat kaksi linnoitusta, jotka sijaitsevat Istanbulin Bosporinsalmen rannoilla. Nämä linnoitukset tarjoavat upeat panoraamanäkymät Bosporinsalmelle ja sen ympäristöön. Linnoituksiin voi tutustua ja niiltä voi ihailla maisemia kävellen tai kiertoajelulla.Kohteen sijainti maa on Turkki.

Jätä kommentti