Halvat lennot Limerick

Nähtävyydet ja Kohteet

1. Limerickin linnan rauniot

Limerickin linnan rauniot ovat keskiaikaisen linnan jäänteet, jotka sijaitsevat Limerickin kaupungissa. Linna oli alun perin rakennettu 1200-luvulla, mutta se on sittemmin vaurioitunut useiden sotien aikana. Rauniot tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden tutustua historian havinaan ja nauttia upeista näköaloista Shannon-joelle.

2. St. Mary’s Cathedral

St. Mary’s Cathedral on yksi Limerickin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Tämä upea anglikaaninen katedraali on peräisin 1100-luvulta ja sitä pidetään Irlannin vanhimpana jatkuvasti käytössä olevana kirkkorakennuksena. Vierailijat voivat ihailla katedraalin upeaa arkkitehtuuria ja tutustua sen rikkaaseen historialliseen taustaan.

3. Limerick City Museum

Limerick City Museum on museo, joka esittelee kaupungin historiaa ja kulttuuria. Museon näyttelyt kattavat laajan valikoiman aiheita, kuten arkeologia, taide ja paikallinen käsityöperinne. Vierailijat voivat tutustua esineisiin ja artefakteihin sekä oppia lisää Limerickin värikkäästä menneisyydestä.

4. King John’s Castle

King John’s Castle on keskiaikainen linna, joka sijaitsee Limerickin ydinkeskustassa. Linna rakennettiin 1200-luvulla ja se on yksi parhaiten säilyneistä normannilaislinnoista Irlannissa. Vierailijat voivat tutustua linnaan opastetuilla kierroksilla, tutkia sen monia näyttelyitä ja nauttia upeista näköaloista kaupunkiin.

5. O’Connell Street

O’Connell Street on Limerickin pääkatu ja kaupungin keskeinen kauppapaikka. Katu tarjoaa vierailijoille vilkasta kaupallista toimintaa, jossa on lukuisia kauppoja, ravintoloita ja kahviloita. O’Connell Street on myös täynnä historiaa, ja sitä ympäröivät lukuisat historialliset rakennukset, kuten kaupungintalo ja vanha postitoimisto.

6. University of Limerick

University of Limerick (UL) on yksi Irlannin johtavista yliopistoista, joka sijaitsee Limerickin kaupungin länsiosassa. Yliopisto tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua sen moderniin kampukseen ja nauttia kauniista maisemista Shannon-joelle. UL:llä on myös useita kulttuuritapahtumia ja näyttelyitä, jotka ovat avoimia yleisölle.

7. The Hunt Museum

The Hunt Museum on taidemuseo, joka sijaitsee Limerickin kaupungin keskustassa. Museo on perustettu yksityisen keräilijäpariskunnan teoksista ja se esittelee laajan valikoiman taide-esineitä ja historiallisia artefakteja. The Hunt Museum tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden oppia lisää taiteen ja kulttuurin historiasta sekä ihailla upeita teoksia eri aikakausilta.

Kulttuuri ja Historia

Limerickin historiallinen tausta

Limerickin kaupunki sijaitsee Irlannin länsirannikolla ja sillä on pitkä historia, joka ulottuu antiikin ajoista. Kaupunki perustettiin normannivalloituksen jälkeen 1100-luvulla, mutta alueella asui ihmisiä jo paljon aiemmin. Limerick on ollut keskeinen kauppapaikka ja satamakaupunki, ja sen historiaan liittyy monia sotia, vallankumouksellisia tapahtumia ja poliittisia konflikteja.

Limerickin linnoitukset

Limerickissä on useita historiallisia linnoituksia, jotka ovat nähtävissä tänä päivänä. Yksi merkittävimmistä on St. John’s Castle, joka on peräisin 1200-luvulta ja on yksi Irlannin parhaiten säilyneistä normannilinnoituksista. Limerickissä on myös King John’s Castle, joka rakennettiin samaan aikaan kuin St. John’s Castle ja on tunnettu näyttävästä ulkonäöstään ja historiallisesta arvostaan.

Limerickin katedraalit ja kirkot

Limerickissä on useita upeita katedraaleja ja kirkkoja, jotka heijastavat kaupungin kulttuurista ja uskonnollista merkitystä. Pyhän Marian katedraali on yksi Limerickin nähtävyyksistä, ja se on rakennettu 1100-luvulla normannien toimesta. Katedraali on esimerkki upeasta goottilaisesta arkkitehtuurista. Limerickissä on myös Pyhän Johanneksen kirkko, joka on rakennettu 1800-luvulla ja on merkittävä anglikaaninen kirkko kaupungissa.

Perinteinen irlantilainen musiikki ja tanssi

Limerickissä on vahva perinteinen irlantilaisen musiikin ja tanssin kulttuuri. Kaupungissa järjestetään usein perinteisiä musiikki- ja tanssiesityksiä, joissa voi kokea autenttisen irlantilaisen kulttuurin. Eri pubit ja baarit tarjoavat myös live-esiintymisiä, joissa voi kuunnella irlantilaisia kansanlauluja ja katsoa perinteistä tanssia.

Limerickin taidemuseot ja galleriat

Limerickissä on useita taidemuseoita ja gallerioita, jotka esittelevät paikallista ja kansainvälistä taidetta. Limerickin taidemuseo on yksi kaupungin merkittävimmistä kulttuurikohteista, ja siellä on laaja kokoelma ilmaisuvälineitä ja taideteoksia eri aikakausilta. Kaupungissa on myös pienempiä gallerioita ja taidegallerioita, joissa voi nähdä paikallisten taiteilijoiden töitä ja osallistua näyttelyihin ja tapahtumiin.

Historialliset tapahtumat ja festivaalit

Limerickissä järjestetään useita historiallisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Esimerkiksi ”Limerickin kansainväliset runofestivaalit” houkuttelevat runojen ystäviä ympäri maailmaa ja tarjoavat mahdollisuuden nauttia runoudesta eri muodoissaan. ”Limerickin kaupunkifestivaalit” ovat myös suosittuja tapahtumia, joissa kaupunki juhlistaa kulttuuriperintöään erilaisten konserttien, näyttelyiden ja teatteriesitysten avulla.

Ruokailu ja Ravintolat Limerickissä

Perinteinen irlantilainen ruoka

Irlantilainen ruoka on suosittua Limerickissä, ja monissa ravintoloissa on tarjolla perinteisiä irlantilaisia ruokalajeja. Tällaisia ruokia voivat olla esimerkiksi perinteinen irlantilainen pata, irish breakfast -aamiainen, fish and chips ja shepard’s pie.

Kansainväliset keittiöt

Limerickissä on myös laaja valikoima erilaisia kansainvälisiä ravintoloita. Täällä voi nauttia esimerkiksi italialaista, kiinalaista, intialaista, thaimaalaista, meksikolaista ja japanilaista ruokaa. Valinnanvaraa riittää eri keittiöiden ja ruokalajien suhteen.

Kalaravintolat ja merenelävät

Limerick sijaitsee Shannon-joen ja Limerickinlahden lähellä, minkä ansiosta alueella on laadukkaita kalaravintoloita. Nämä ravintolat tarjoavat tuoretta kalaa ja äyriäisiä, kuten ostereita, hummeria, simpukoita ja lohta. Merenelävien ystävät voivat nauttia laadukkaasta kalasta ja herkullisista merenelävistä.

Trendikkäät kahvilat

Limerickissä on myös useita trendikkäitä ja viihtyisiä kahviloita, joissa voi nauttia hyvästä kahvista, teen erilaisista laaduista sekä leivonnaisista ja leipomotuotteista. Kahvilat tarjoavat usein myös kevyitä lounasvaihtoehtoja, kuten salaatteja ja leipiä.

Pubit ja perinteiset irlantilaiset pubiruuat

Ravintoloiden lisäksi Limerickissä on paljon perinteisiä irlantilaisia pubeja, joissa voi nauttia olutta ja perinteisiä irlantilaisia pubiruokia. Pubiruoat voivat olla esimerkiksi fish and chips, lihapullia, pihvejä, pata-annoksia ja täytettyjä perunoita. Pubikulttuuri on vahvasti läsnä kaupungissa, ja monet pubit tarjoavat myös elävää musiikkia ja viihdettä.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Kaupunkikierrokset

Limerickissä on useita erilaisia kaupunkikierroksia, joiden avulla voi tutustua kaupungin historiaan, nähtävyyksiin ja kulttuuriin. Kierrokset voivat olla kävelykierroksia, pyöräretkiä tai jopa veneretkiä, joiden aikana oppaat kertovat mielenkiintoisia tarinoita ja faktoja kaupungista.

Kulttuuritapahtumat

Limerickissä järjestetään lukuisia kulttuuritapahtumia ympäri vuoden. Näihin tapahtumiin voi kuulua musiikkifestivaaleja, teatteriesityksiä, taidenäyttelyitä ja elokuvafestivaaleja. Kulttuuritapahtumat tarjoavat mahdollisuuden nauttia erilaisista taiteen muodoista ja kokea paikallista kulttuuria.

Ravintolat ja baarit

Limerickissä on monipuolinen ravintola- ja baaritarjonta. Kaupungista löytyy niin perinteisiä irlantilaisia pubeja, joissa voi maistella paikallista olutta, kuin kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia makuelämyksiä. Ravintoloiden ja baarien kirjo on laaja, joten jokaiselle löytyy varmasti jotain mieluisaa.

Lajittelukeskukset

Limerickissä on useita lajittelukeskuksia, joissa asukkaat voivat kierrättää ja hävittää jätteitä ympäristöystävällisesti. Lajittelukeskuksissa on erilaisia syväkeräysastioita eri jätelajeille sekä mahdollisuus jättää esimerkiksi vaaralliset jätteet erillisiin keräyspisteisiin. Lajittelukeskukset kannustavat asukkaita huolehtimaan ympäristöstä ja osallistumaan kierrätykseen.

Liikuntakeskukset ja urheilumahdollisuudet

Limerickissä on useita liikuntakeskuksia, joissa voi harrastaa erilaisia urheilulajeja ja kuntoilua. Keskuksissa on tarjolla muun muassa kuntosalipalveluita, uimahalleja, tenniskenttiä ja kuntosaleja. Lisäksi kaupungista löytyy myös ulkoilualueita, kuten puistoja ja pyöräilyreittejä, jotka tarjoavat mahdollisuuksia ulkoiluun ja liikuntaan.

Shoppailu ja ostoskeskukset

Limerickissä on useita ostoskeskuksia, joissa voi shoppailla erilaisia tuotteita. Ostoskeskukset tarjoavat laajan valikoiman vaate- ja kenkäkauppoja, sisustusliikkeitä, kosmetiikkamyymälöitä ja elektroniikkaliikkeitä. Lisäksi kaupungissa on myös erilaisia erikoisliikkeitä ja putiikkeja, jotka tarjoavat uniikkeja tuotteita.

Viihdekeskukset

Limerickissä on viihdekeskuksia, jotka tarjoavat erilaisia aktiviteetteja ja viihdettä kaikenikäisille. Näihin keskuksiin voi kuulua esimerkiksi leikkikeskuksia, elokuvateattereita, keilahalleja ja pelihalleja. Viihdekeskukset tarjoavat mahdollisuuden viettää aikaa ystävien tai perheen kanssa ja nauttia erilaisista hauskoista aktiviteeteista.

Suositut hotellit Limerickissä

1. Limerick Strand Hotel

Limerick Strand Hotel sijaitsee Rannikkokadulla Limerickin keskustassa. Hotelli tarjoaa tyylikkäitä huoneita ja sviittejä, joissa on modernit mukavuudet ja näkymät Irlanninlahdelle tai Shannon-joelle. Lisäksi hotellissa on ravintoloita, kuntokeskus ja uima-allas.

2. Absolute Hotel Limerick

Absolute Hotel Limerick sijaitsee O’Callaghan Strandilla, lähellä Limerickin yliopistoa. Hotelli tarjoaa moderneja ja huolella sisustettuja huoneita sekä sviittejä, jotka tarjoavat hyvän näköalan kaupunkiin. Hotellissa on myös ravintola ja baari.

3. Clayton Hotel Limerick

Clayton Hotel Limerick sijaitsee River Shannonin varrella, lähellä Limerickin linnaa. Hotelli tarjoaa viihtyisiä huoneita, joissa on modernit mukavuudet. Lisäksi hotellissa on ravintoloita, kuntokeskus ja uima-allas.

4. No. 1 Pery Square Hotel & Spa

No. 1 Pery Square Hotel & Spa sijaitsee historiallisessa Georgian korttelissa Limerickin keskustassa. Hotelli tarjoaa tyylikkäitä huoneita, joissa on antaumuksella sisustettu sisustus ja ylelliset mukavuudet. Hotellissa on myös ravintola ja kylpylä.

5. George Limerick Hotel

George Limerick Hotel sijaitsee O’Connell Streetillä, lähellä Limerickin ostosalueita ja nähtävyyksiä. Hotelli tarjoaa modernit huoneet, joissa on mukavuudet sekä upeat näkymät kaupunkiin. Hotellissa on myös ravintola ja baari.

6. The Savoy Hotel

The Savoy Hotel sijaitsee Bedford Row’lla Limerickin keskustassa. Hotelli tarjoaa tyylikkäitä huoneita ja sviittejä, joissa on modernit mukavuudet sekä elegantti sisustus. Hotellissa on myös ravintoloita, baari ja kylpylä.

7. Limerick City Hotel

Limerick City Hotel sijaitsee Lower Mallow Streetillä Limerickin keskustassa. Hotelli tarjoaa viihtyisiä huoneita ja sviittejä, joissa on mukavuudet. Lisäksi hotellissa on ravintoloita, baari ja kuntokeskus.

8. Travelodge Limerick Castletroy

Travelodge Limerick Castletroy sijaitsee Castletroyn kaupunginosassa, lähellä Limerickin yliopistoa. Hotelli tarjoaa edullisia ja mukavia huoneita, joissa on perusmukavuudet. Hotellissa on myös ravintola ja baari.

9. The Pier Hotel

The Pier Hotel sijaitsee Sarsfield Bridgella lähellä Limerickin keskustaa ja rautatieasemaa. Hotelli tarjoaa viihtyisiä huoneita, joissa on nykyaikaiset mukavuudet. Lisäksi hotellissa on ravintola ja baari.

10. The Boutique Hotel

The Boutique Hotel sijaitsee Catherine Streetillä Limerickin keskustassa. Hotelli tarjoaa tyylikkäitä ja yksilöllisesti sisustettuja huoneita, joissa on modernit mukavuudet. Lisäksi hotellissa on ravintola ja baari.

Turvallisuus ja terveys Limerickissä

Rikollisuus

Limerickissä on joitakin alueita, joilla rikollisuus on korkeampaa kuin keskivertotasolla, mutta kaupunki on silti suhteellisen turvallinen. Turvallisuuden parantamiseksi kaupungissa on lisätty poliisien määrää ja tehty yhteistyötä asukkaiden kanssa. Matkailijoiden kannattaa kuitenkin pitää huolta arvoesineistään ja välttää liikkumista yksinäisillä alueilla erityisesti pimeään aikaan.

Liikenne

Limerickissä on hyvät liikenneyhteydet ja monet matkailijat suosivatkin julkista liikennettä. Kaupungin keskustassa on vain muutamia pysäköintialueita, joten autolla liikkuvien on syytä tarkistaa etukäteen pysäköintimahdollisuudet. Limerickin liikenne on vilkasta ja muutamaan ruuhka-aikaan liikenne voi olla hidasta.

Sairaalat ja terveyspalvelut

Limerickissä on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat monipuolisia terveyspalveluita. Asiakkaat voivat valita julkisen tai yksityisen terveydenhuollon välillä. Kiireellistä hoitoa tarvitsevat voivat hakeutua Limerickin yleissairaalan ensiapuun.

Turvallisuus hätätilanteessa

Limerickissä hätätilanteissa voi soittaa yleiseen hätänumeroon 112, joka yhdistää tarvittavat viranomaiset, kuten poliisin, palokunnan ja ambulanssin. On myös hyvä olla tietoinen oman maansa tai alueensa suurlähetystön tai konsulaatin yhteystiedoista.

Rannat ja vesistöt:

Shannon-joen ranta-alueet:

Limerickissä sijaitsevat Shannon-joen ranta-alueet ovat suosittuja paikkoja ulkoiluun ja virkistäytymiseen. Rantapromenadi tarjoaa mahdollisuuden kävelyyn tai pyöräilyyn joen varrella ja ihailemaan maisemia. Joen läheisyydestä löytyy myös useita puistoja ja viheralueita, joissa voi nauttia piknikistä tai rentoutua auringonpaisteessa.

Strand Beach:

Strand Beach on yksi Limerickin suosituimmista rannoista. Se sijaitsee Limerickinlahden rannalla ja tarjoaa upean hiekkarannan sekä kauniita maisemia. Ranta sopii hyvin auringonottoon ja uintiin, ja sen yhteydessä on myös lapsille leikkipaikka ja piknik-alue.

Kilkee Beach:

Kilkeen kaupunginosa sijaitsee noin 30 minuutin ajomatkan päässä Limerickin keskustasta, ja siellä sijaitsee upea Kilkee Beach. Ranta tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet uintiin, auringonottoon ja erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten surffaukseen ja purjelautailuun. Rannan läheisyydessä on myös useita ravintoloita ja kahviloita.

Ballybunion Beach:

Ballybunion Beach sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Limerickistä ja on erittäin suosittu paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa. Rannalla on upeat hiekkadyyneistä muodostuneet maisemat ja se tarjoaa mahdollisuuden rentoutumiseen sekä erilaisiin vesiaktiviteetteihin. Rannalla on myös hyvät puitteet piknikille ja grillaamiselle.

Castleconnell-joen vesistöt:

Castleconnell-joen vesistöt ovat suosittuja kalastuskohteita Limerickissä. Joki tarjoaa hyvät mahdollisuudet kalastukseen harrastajille, ja siellä voi pyytää muun muassa lohta ja taimenta. Castleconnell-joen varrella on myös upeita maisemia ja rantoja, joilla voi nauttia luonnosta ja piknikistä.

Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja pubit

Limerickissä on laaja valikoima baareja ja pubeja, joista voi löytää viihdettä ja juomia eri makuihin. Monissa paikoissa on elävää musiikkia ja tarjolla on perinteisiä irlantilaisia juomia, kuten Guinness-olutta. Suositeltavia baareja ja pubeja ovat esimerkiksi Dolan’s Warehouse, The Locke Bar, Icon Nightclub, ja Costello’s Tavern.

2. Klubit ja diskot

Limerickissä on myös useita klubeja ja diskoteekkeja, joissa voi tanssia ja nauttia DJ:n soittamasta musiikista. Suosittuja klubeja ovat esimerkiksi The Library, Habitat, ja Icon Nightclub. Klubien aukioloajat voivat vaihdella päivästä ja viikonpäivästä riippuen, joten kannattaa tarkistaa aukioloajat ennen suunnitelmia.

3. Teatterit ja konserttisalit

Limerickissä on useita teattereita ja konserttisaleja, joissa voi nauttia erilaisista esityksistä ja konserteista. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Lime Tree Theatre, University Concert Hall, ja Belltable Arts Centre. Ohjelmistossa on usein esimerkiksi teatteriesityksiä, stand-up-komiikkaa, konsertteja ja elokuvanäytöksiä.

4. Elokuvateatterit

Limerickissä on useita elokuvateattereita, joissa voi käydä katsomassa uusimpia elokuvia. Suosittuja elokuvateattereita ovat esimerkiksi Odeon Limerick, Omniplex Limerick ja The Storm Cinema Limerick. Elokuvissa käyminen on yleensä edullista ja mukava tapa viettää aikaa perheen tai ystävien kanssa.

5. Konsertit ja tapahtumat

Limerickissä järjestetään säännöllisesti erilaisia konsertteja ja tapahtumia eri musiikkilajien ja kulttuurin ystäville. Tapahtumapaikkoja voivat olla esimerkiksi Thomond Park Stadium, King John’s Castle, ja Limerick Racecourse. Konsertteja ja tapahtumia järjestetään eri vuodenaikoina, joten kannattaa seurata tapahtumakalenteria tai paikallisia uutisia tietääkseen, mitä on tarjolla.

Luontokohteet ja retkeily

1. Shannonin joki

Shannonin joki on Irlannin pisimmän joki, ja se virtaa Limerickin läpi ennen suistoaan Atlantin valtamerelle. Joki tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuksia retkeilyyn, esimerkiksi veneilyyn ja kalastukseen.

2. Lough Gur

Lough Gur on järvi, joka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Limerickin kaupungista. Se on yksi Irlannin tärkeimmistä arkeologisista kohteista, jossa on säilynyt esihistoriallisia jäänteitä. Alueella on myös monia kävelyreittejä ja mahdollisuuksia veneilyyn ja piknikille.

3. Curraghchase Forest Park

Curraghchase Forest Park on kaunis puisto noin 20 kilometrin päässä Limerickin kaupungista. Se tarjoaa upeita kävelyreittejä ja patikointimahdollisuuksia vehreässä metsässä. Puistosta löytyy myös historiallisia rakennuksia, kuten Curraghchase House.

4. Ballyhoura-vuoret

Ballyhoura-vuoret sijaitsevat osittain Limerickin alueella ja tarjoavat upeita maisemia ja monipuolisia retkeilymahdollisuuksia. Vuoristoon kuuluu useita vaellusreittejä eri vaikeustasoilla ja alueelta löytyy myös polkupyöräreittejä.

5. Foynes Flying Boat & Maritime Museum

Foynes Flying Boat & Maritime Museum ei ole perinteinen luontokohde, mutta se tarjoaa mahdollisuuden tutustua Irlannin ilmailu- ja merenkulkuperinteeseen. Museon alueella on myös kasvitieteellinen puutarha, jossa voi tutustua paikalliseen kasvistoon.

6. Kilkee Cliffs

Kilkee Cliffs on upea rantakohde noin tunnin ajomatkan päässä Limerickin kaupungista. Alueella on korkeat kalliorinteet ja upeat merinäkymät. Cliffs of Moherin tapaan Kilkee Cliffs tarjoavat upeat maisemat ja mahdollisuuden nauttia luonnosta ja merestä.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Pyhän Marian Katedraali

Pyhän Marian Katedraali on Limerickin tärkein historiallinen ja uskonnollinen nähtävyys. Se on anglikaaninen katedraali, joka rakennettiin 1100-luvun lopulla. Katedraaliin kuuluu muun muassa suuri keskiaikainen torni ja sen arkkitehtuuri edustaa goottilaista tyyliä. Katedraalissa voi tutustua moniin historiallisiin esineisiin, kuten vanhoihin hautakiviin ja seinämaalauksiin.

Pyhän Jooranin Luostari

Pyhän Jooranin Luostari on keskiaikainen luostari, joka sijaitsee Limerickin vanhassakaupungissa. Luostari perustettiin 1300-luvulla ja siellä toimi vuosisatojen ajan dominikaaniveljeskunta. Nykyisin luostarissa toimii museo, jossa voi tutustua luostarin historiaan ja nähdä arvokkaita taide-esineitä.

St. Johnin Keskiaikainen Kauppapaikka

St. Johnin Keskiaikainen Kauppapaikka on entinen kauppahalli, joka sijaitsee Limerickin keskustassa. Se oli käytössä 1500- ja 1600-luvulla ja on yksi Irlannin parhaiten säilyneistä keskiaikaisista rakennuksista. Nykyisin kauppapaikka toimii museona, jossa voi tutustua keskiaikaiseen kaupankäyntiin ja nähdä esineitä tuolta ajalta.

St. Maryn Kirkko

St. Maryn Kirkko on anglikaaninen kirkko, joka sijaitsee Limerickin keskustassa. Kirkko on rakennettu 1200-luvulla ja siinä yhdistyy romaaninen ja goottilainen arkkitehtuuri. Kirkko on kuuluisa kauniista lasimaalauksistaan sekä keskiaikaisista hautakivistään.

Petaksen Torni

Petaksen Torni on historiallinen torni, joka sijaitsee Limerickin vanhassakaupungissa. Torni rakennettiin 1200-luvulla ja se oli osa kaupungin muuria. Tornissa oli alun perin vankila, mutta sitä käytettiin myös tulitornina puolustustarkoituksiin. Nykyisin torni on avoinna yleisölle ja sieltä avautuu upea näköala yli kaupungin.

Limerickin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. King John’s Castle

King John’s Castle on yksi Limerickin tunnetuimmista nähtävyyksistä ja sillä on upeat näkymät kaupungin ylle. Linna sijaitsee Shannon-joen rannalla ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden astua takaisin keskiaikaan.

2. Thomond Park Stadium

Thomond Park Stadium on rugbykenttä ja stadion, joka on tunnettu Limerickissä järjestettävistä rugbyotteluista. Stadionin katsomosta on upeat näkymät kentälle ja sillä voi ihailla sekä peliä että maisemia ympärillä.

3. St. Mary’s Cathedral

St. Mary’s Cathedral on historiallinen katedraali, joka tarjoaa upeat näköalat kaupunkiin. Katedraalin tornista voi ihailla Limerickin kattojen yli ja ikuistaa upeat maisemat valokuviin.

4. Treaty Stone

Treaty Stone on merkittävä historiallinen kohde, jolta avautuvat näkymät Shannon-joen yli. Se sijaitsee Thomond-sillan läheisyydessä ja on saanut nimensä Limerickin rauhansopimuksesta vuodelta 1691.

5. Cliffs of Moher

Vaikka Cliffs of Moher ei sijaitse suoraan Limerickissä, se on suosittu päiväretkikohde kaupungissa vieraileville. Näistä upeista kallioista, jotka kohoavat Atlantin valtameren ylle, avautuvat henkeäsalpaavat näkymät Irlannin länsirannikolle.

6. Shannon Bridge

Shannon Bridge on kaunis riippusilta, joka yhdistää Limerickin kaupungin kahteen osaan. Sillalta avautuvat kauniit näkymät Shannon-joelle sekä ympäröivään maisemaan.

7. Arthur’s Quay Park

Arthur’s Quay Park on viehättävä puisto, josta avautuu näkymät Shannon-joelle ja Limerickin satamaan. Puisto tarjoaa viihtyisän paikan rentoutumiseen ja maisemien ihailemiseen.

8. Saint Michael’s Church

Saint Michael’s Church on kaunis kirkko, jonka tornista avautuu upeat näkymät ympäröivälle alueelle. Kirkko sijaitsee Limerickin keskustassa ja tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden ihailla kaupungin maisemia korkealta.

9. Curraghbeg Viewing Point

Curraghbeg Viewing Point on näköalapaikka, jolta voi ihailla upeat näkymät Shannon-joelle ja Limerickin ympäristöön. Paikka tarjoaa myös mahdollisuuden nähdä alueen luontoa ja lintuja.

10. University of Limerick

University of Limerick on moderni yliopisto, jonka kampukselta avautuvat kauniit näkymät Shannon-joelle. Yliopistolla on myös oma järvi, joka tarjoaa mahdollisuuden ihailla kaunista ympäristöä.Kohteen sijainti maa on Irlanti.

Jätä kommentti