Halvat lennot Kecskemét

Nähtävyydet ja Kohteet

Kecskemétin kaupunki

Kecskemét on kaupunki Unkarissa, ja se sijaitsee Kiskunságin alueella.
Kaupungissa on useita historiallisia rakennuksia ja kauniita puistoja.
Kecskemétissä on myös useita museoita, joista suosituimpia ovat Unkarin keramiikkamuseo ja Unkarin kansallismuseo.
Kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Kecskemétin kaupungintalo ja Kecskemétin raatihuone.

Unkarin keramiikkamuseo

Unkarin keramiikkamuseo sijaitsee Kecskemétissä ja se on omistettu Unkarin keramiikkataiteelle.
Museossa on laaja kokoelma keramiikkatöitä eri aikakausilta ja eri tekniikoilla.
Vierailijat voivat tutustua niin perinteiseen unkarilaiseen keramiikkaan kuin moderniinkin keramiikkataiteeseen.
Museon näyttelyt tarjoavat hyvän katsauksen Unkarin keramiikkataiteen historiaan ja nykypäivään.

Unkarin kansallismuseo

Unkarin kansallismuseo Kecskemétissa esittelee Unkarin historiaa ja kulttuuria.
Museossa on monipuolinen kokoelma esineitä, dokumentteja ja teoksia, jotka kertovat Unkarin menneisyydestä.
Näyttelyt käsittelevät muun muassa unkarilaisten vaikutusta Euroopan historiaan, kansallista identiteettiä ja taiteita.
Kansallismuseosta löytyy myös näyttelyitä, jotka keskittyvät paikalliseen kecskemétiläiseen kulttuuriin ja historiaan.

Kecskemétin kaupungintalo

Kecskemétin kaupungintalo on kaupungin tärkeä maamerkki ja tunnettu nähtävyys.
Rakennus on peräisin 1800-luvulta ja edustaa sekoitusta eri arkkitehtuurityylejä, kuten jugendia ja perinteistä unkarilaista arkkitehtuuria.
Kaupungintalolla on myös taidenäyttelyitä, joiden avulla vierailijat voivat tutustua paikalliseen taiteeseen ja kulttuuriin.

Kecskemétin raatihuone

Kecskemétin raatihuone on toinen tärkeä historiallinen rakennus kaupungissa.
Se sijaitsee Kecskemétin pääaukiolla ja on arkkitehtonisesti vaikuttava rakennus.
Raatihuoneella on tärkeä rooli paikallisen hallinnon toiminnassa ja siellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia.
Vierailijat voivat ihailla raatihuoneen kaunista ulkoasua ja tutustua sen historiaan ja merkitykseen kaupungille.

Kulttuuri ja Historia

Kecskemétin kulttuurielämä

Kecskemétin kulttuurielämä on vilkas ja monipuolinen. Kaupungissa on useita teattereita, konserttisaleja ja taidemuseoita. Kecskemétin suurin kulttuuritapahtuma on vuosittain järjestettävä Kecskemét Animation Film Festival, joka on Unkarin ainoa kansainvälinen animaatioelokuvafestivaali. Lisäksi kaupungissa järjestetään useita musiikkitapahtumia, tanssiesityksiä ja näyttelyitä ympäri vuoden.

Kecskemétin arkkitehtuuri

Kecskemétin arkkitehtuuri on sekoitus eri tyylejä, kuten barokkia, jugendia ja perinteistä unkarilaista kansallisromantiikkaa. Kaupungissa on useita historiallisia rakennuksia, kuten kaupungintalo, joka on rakennettu 1800-luvulla ja on tärkeä maamerkki kaupungissa. Lisäksi Kecskemétissä on useita kirkkoja, joiden arkkitehtuurissa näkyy eri aikakausien vaikutus.

Kecskemétin museot

Kecskemétissä on useita museoita, jotka esittelevät kaupungin historiaa, taidetta ja kulttuuria. Kecskemétin taidemuseo on tärkeä nähtävyys, ja sieltä löytyy laaja kokoelma unkarilaista taidetta eri aikakausilta. Lisäksi kaupungissa sijaitsee omaan kotiinsa perustettu Zoltán Kodályn museo, joka on omistettu Unkarin kuuluisalle säveltäjälle Zoltán Kodálylle. Museoissa järjestetään myös vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia.

Kecskemétin historialliset kohteet

Kecskemétissä on useita historiallisia kohteita, jotka kertovat kaupungin menneisyydestä. Yksi merkittävimmistä kohteista on Cifra-palota, joka on kaupungin vanha raatihuone. Se edustaa unkarilaista kansallisromantiikkaa ja toimii nykyään kulttuurikeskuksena. Lisäksi Kecskemétissä on useita historiallisia kirkkoja, kuten Katolinen kirkko ja Reformoitu kirkko, jotka ovat arkkitehtonisesti ja kulttuurisesti merkittäviä kohteita.

Ruokailu ja Ravintolat

Ruokakulttuuri

Kecskemétissä ruokakulttuuri on monipuolinen ja perustuu pääasiassa unkarilaiseen keittiöön. Tyypillisiä ruokalajeja ovat gulyás (gulyáškeitto), pörkölt (lihapata), töltött káposzta (täytetyt kaalikääryleet) ja lángos (paistettu leipätaikina). Kaupungin alueella viljellään myös hedelmiä ja vihanneksia, kuten persikoita ja paprikoita, jotka ovat suosittuja raaka-aineita paikallisessa ruoanvalmistuksessa.

Ravintolat ja kahvilat

Kecskemétissä on laaja valikoima ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokailumahdollisuuksia. Kaupungin keskustassa ja sen ympäristössä on perinteisiä unkarilaisia ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisia ruokia ja juomia. Lisäksi kaupungissa on kansainvälisiä ravintoloita, kuten italialaisia, kiinalaisia ja saksalaisia ravintoloita.

Paikalliset erikoisuudet

Kecskemétin alueella on useita paikallisia erikoisuuksia, joita kannattaa maistaa vierailun aikana. Tähän kuuluu esimerkiksi Palinka, unkarilainen hedelmäviina, joka on perinteinen juoma alueella. Lisäksi kaupungissa valmistetaan paikallisia käsityökarkkeja, kuten mézeskalács (hunajapiparkakkutalo) ja túró rudi (rahkakarkki).

Ruokailu ulkona

Kecskemétissä on lukuisia kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia ruokaa ja juomaa ulkona. Kesäisin monet ravintolat tarjoavat ulkoterassipaikkoja, joissa voi nauttia aterioita ja samalla nauttia kaupungin tunnelmasta. Kaupungin keskusaukio, Kossuth tér, on suosittu paikka ulkona syömiseen ja seurusteluun.

Vapaa-ajan aktiviteetit Kecskemétissä

1. Kulttuuritapahtumat ja festivaalit

Kecskemétissä järjestetään vuosittain useita kulttuuritapahtumia ja festivaaleja, kuten Kecskemét Kultúrája -tapahtuma, joka tarjoaa monipuolista kulttuuri- ja taideohjelmaa. Lisäksi kaupungissa järjestetään muun muassa kansainvälinen huumorifestivaali (Kecskeméti Humorfesztivál) ja Neumann-näyttely, jossa voi tutustua tietotekniikan kehittäjän, John von Neumannin, elämään ja työhön.

2. Urheiluaktiviteetit

Kecskemétissä on hyvät mahdollisuudet erilaisiin urheiluaktiviteetteihin. Kaupungissa on useita urheilukeskuksia, kuten Kecskeméti Sportiskola, joka tarjoaa monia eri lajeja, kuten jalkapalloa, lentopalloa, tennistä ja uintia. Lisäksi kaupungissa on myös kuntosaleja ja julkisia liikuntapaikkoja.

3. Ulkoilualueet ja puistot

Kecskemétissä on useita kauniita ulkoilualueita ja puistoja, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnosta. Esimerkiksi Kiskunsági Nemzeti Park tarjoaa mahdollisuuden patikointiin, pyöräilyyn ja piknikille kauniissa ympäristössä. Lisäksi kaupungin keskustassa sijaitsee Arboretum Kecskemét, joka on kaupungin tärkein puistoalue ja tarjoaa kauniit ympäristöt kävelyyn ja rentoutumiseen.

4. Kulttuurikohteet ja nähtävyydet

Kecskemétissä on useita kulttuurikohteita ja nähtävyyksiä, joissa voi tutustua kaupungin historiaan ja kulttuuriin. Esimerkiksi kaupungissa sijaitseva Katolinen katedraali on arkkitehtonisesti merkittävä rakennus, joka tarjoaa näköalapaikan kaupungin ylle. Lisäksi kaupungissa on useita museoita, kuten Kecskeméti Kunsthalle, jossa voi ihailla paikallisten taiteilijoiden teoksia.

5. Elämykset ja aktiviteetit perheille

Kecskemétissä on myös monia aktiviteetteja ja elämyksiä perheille. Esimerkiksi Wildpark Kecskemét on luonnonpuisto, jossa voi nähdä erilaisia eläimiä ja osallistua opettaviin ohjelmiin. Lisäksi kaupungissa on elokuvateatteri ja sisäleikkipuisto, jotka tarjoavat viihdettä koko perheelle.

6. Ravintolat, kahvilat ja baarit

Kecskemétissä on runsaasti ravintoloita, kahviloita ja baareja, joissa voi nauttia paikallisista herkuista ja viihtyä illanvietossa. Kaupungissa on tarjolla monenlaisia ruokakulttuureita, kuten unkarilaista, italialaista ja kreikkalaista ruokaa. Lisäksi kaupungin keskustassa sijaitsee useita baareja, joissa voi nauttia juomia ja rentoutua.

7. Ostosmahdollisuudet

Kecskemétissä on useita ostosmahdollisuuksia erilaisille tuotteille. Kaupungin keskustassa on useita kauppoja, joista voi löytää muun muassa vaatteita, kosmetiikkaa ja kodintarvikkeita. Lisäksi kaupungissa on viikoittain järjestettävä tori, jossa myydään tuoreita paikallisia tuotteita, kuten hedelmiä ja vihanneksia.

Suositut hotellit Kecskemétissä

1. Hotel Három Gúnár

Hotel Három Gúnár sijaitsee lähellä Kecskemétin keskustaa. Hotelli tarjoaa viihtyisät huoneet, joissa on modernit mukavuudet, kuten taulu-tv, ilmastointi ja langaton internet-yhteys. Hotellin asiakkaat voivat nauttia ravintolan herkullisista ruoka-annoksista ja rentoutua saunassa tai porealtaassa. Lisäksi hotellissa on ilmainen pysäköintimahdollisuus ja ystävällinen henkilökunta, joka on valmiina auttamaan vieraita kaikissa tarpeissa.

2. Hotel Aranyhomok

Hotel Aranyhomok sijaitsee aivan Kecskemétin pääaukion vieressä, ja sieltä on helppo tutustua kaupungin nähtävyyksiin ja ravintoloihin. Hotelli tarjoaa laadukkaita huoneita, joissa on ilmastointi, taulu-tv ja oma kylpyhuone. Asiakkailla on myös mahdollisuus rentoutua hotellin baarissa tai saunassa. Hotellista löytyy myös ilmainen pysäköintialue ja vastaanotto, joka on avoinna ympäri vuorokauden.

3. Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel & Conference Center

Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel & Conference Center sijaitsee Kecskemétin keskustassa, lähellä tärkeitä nähtävyyksiä ja ostosmahdollisuuksia. Hotellista löytyy moderneja huoneita, joissa on taulu-tv, minibaari ja ilmainen langaton internet-yhteys. Hotellin asiakkaat voivat rentoutua uima-altaalla tai kuntosalilla ja nauttia kansainvälisestä ruokailukokemuksesta ravintolassa. Hotellissa järjestetään myös erilaisia konferensseja ja tapahtumia.

4. Garden Hotel & Conference Center

Garden Hotel & Conference Center sijaitsee rauhallisella alueella Kecskemétin ulkopuolella. Hotellissa on modernit ja tilavat huoneet, joissa on ilmastointi, taulu-tv ja oma kylpyhuone. Asiakkaille tarjotaan myös ilmainen Wi-Fi ja ilmaiset pysäköintimahdollisuudet. Hotellissa on myös ravintola, jossa tarjoillaan perinteisiä unkarilaisia ruokia sekä kansainvälisiä herkkuja. Vieraat voivat rentoutua hotellin puutarhassa tai käyttää kuntosalin palveluita.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus:

– Kecskemét on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, jossa rikollisuustaso on matala.
– Kaupunkiin sijoittuu useita poliisiasemia, jotka valvovat julkista järjestystä ja turvallisuutta.
– Turvallisuudesta huolehditaan myös julkisilla paikoilla, kuten esimerkiksi toreilla ja puistoissa, joissa on säännöllisesti paikalla olevia valvojia.

Terveys:

– Kecskemétissä on useita terveyskeskuksia ja lääkäriasemia, joissa asukkaat voivat saada perusterveydenhuollon palveluita.
– Kaupungissa on myös sairaaloita, joissa tarjotaan erikoistuneempia hoitopalveluita.
– Kecskemétissä on hyvät terveyspalvelut, ja asukkaat voivat hakea apua erilaisiin terveysongelmiin paikallisilta lääkäreiltä ja sairaaloista.
– Kaupungissa on myös apteekkeja, joissa asukkaat voivat hankkia tarvitsemiaan lääkkeitä ja muita terveystuotteita.

Rannat ja Vesistöt

Lifegarden uimaranta

Lifegarden uimaranta on yksi suosituimmista uimarannoista Kecskemétissä. Se sijaitsee 15 minuutin ajomatkan päässä kaupungin keskustasta ja tarjoaa hienon hiekkarannan sekä viihtyisän ympäristön uimiseen ja aurinkoa ottamiseen.

Ófalu-järvi

Ófalu-järvi on Kecskemétin lähellä sijaitseva järvialue, joka tarjoaa upean ympäristön ulkoiluun ja rentoutumiseen. Järven rannalla on kävelyreittejä, joita voi hyödyntää kävelylenkeillä tai pyöräilyssä. Lisäksi järvelle voi vuokrata soutuveneitä tai nauttia piknikistä sen rannalla.

Vezér-tó

Vezér-tó on suosittu keinotekoinen järvi Kecskemétissä. Järven ympärillä on hyvin hoidettuja puistoalueita, joissa voi nauttia piknikistä tai rentoutua auringonpaisteessa. Järven rannalta löytyy myös veneitä vuokrattavaksi, joten siellä voi harrastaa esimerkiksi soutua tai melontaa.

Lajosmizsein venesatama

Lajosmizsein venesatama sijaitsee Kecskemétin naapurikaupungissa Lajosmizsessä. Se tarjoaa monipuoliset palvelut veneilijöille, kuten venesatamapaikkoja, venekorjausta ja polttoaineen tankkausmahdollisuuden. Sataman yhteydessä on myös ravintola, josta voi nauttia aterian merellisessä ympäristössä.

Külterületi Strandfürdő

Kecskemétin Külterületi Strandfürdő on toinen suosittu uimaranta kaupungissa. Se tarjoaa hiekkarannan, vesiliukumäen, lasten leikkipaikan ja muita aktiviteetteja, joten se sopii hyvin perheen päiväretkikohteeksi. Rannalla on myös baari ja kahvila, josta voi ostaa virvokkeita ja välipaloja.

Yöelämä ja Viihde

Baarit ja Pubit

Kecskemétissä on useita baareja ja pubeja, joissa voit nauttia juomista ja rentoutua ystävien kanssa. Joitakin suosittuja vaihtoehtoja ovat Dali Pub, Havana Coffeebar & Cocktail Lounge, Beer Factory Pub ja Flipper Biliard Bar.

Klubit ja Yökerhot

Kaupungilla on myös joitakin klubeja ja yökerhoja, joissa voit tanssia ja juhlia myöhään yöhön asti. Esimerkiksi Club Premier ja Belvárosi Mulató Club ovat suosittuja paikkoja, joissa järjestetään erilaisia ​​teemabileitä ja esiintymisiä.

Elokuvateatterit

Elokuvafaneja palveleevat useat elokuvateatterit Kecskemétissä. Löydät muun muassa Cinema City Kecskemét -elokuvateatterin ja REDUTEC Art Cinema & Bar -elokuvateatterin. Näissä teattereissa voit nauttia viimeisimmistä elokuvista sekä joistakin erikoisnäytöksistä.

Teatterit ja Konserttisalit

Kecskemétissä voit nauttia myös teatteri- ja konserttikokemuksista. Kecskeméti Katona József Színház on suosittu paikallinen teatteri, jossa esitetään erilaisia näytelmiä ja musikaaleja. Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ puolestaan ​​on monitoimiareena, jossa järjestetään erilaisia ​​konsertteja ja tapahtumia.

Ravintolat ja Kahvilat

Kaupungissa on myös monia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia hyvästä ruoasta ja juomista. Voit valita erilaisia ​​keittiöitä, kuten unkarilaista, italialaista, kiinalaista ja monia muita. Joitakin suosittuja ravintoloita ovat Gastro Cafe Bistro, Szépetember Étterem ja Szent Kristóf Étterem.

Erikoistapahtumat

Kecskemétissä järjestetään myös erilaisia ​​erikoistapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Esimerkiksi Kecskeméti Nemzetközi Animációs Filmfesztivál (Kecskemétin kansainvälinen animaatioelokuvafestivaali) on suuri tapahtuma, joka houkuttelee animaatioelokuvien ystäviä ympäri maailmaa. Kaupungissa järjestetään myös musiikkifestivaaleja, taidenäyttelyitä ja muita kulttuuritapahtumia.

Luontokohteet ja Retkeily

Kiskunság kansallispuisto

Kiskunság kansallispuisto on suosittu retkeilykohde Kecskemétin lähellä. Se sijaitsee Etelä-Unkarin tasangoilla ja koostuu suurista tasangoista ja hiekkadyynialueista. Alueella voi vierailla lintutornissa ja nähdä monia erilaisia lintulajeja. Kansallispuistossa on myös hyvin merkittyjä vaellusreittejä.

Kálvinin metsä

Kecskemétin Kálvinin metsä on rauhallinen alue, jossa voi nauttia luonnosta ja ulkoilusta. Alueella on monia kävelyreittejä ja pieni lampi, jossa voi käydä kalastamassa. Metsässä on myös piknik-alue, jossa voi viettää rentouttavan päivän.

Szelidi-järvi

Szelidi-järvi on kaunis järvi Kecskemétin lähellä. Järven ympäristössä on upeita maisemia ja viihtyisä ranta-alue, jossa voi rentoutua ja nauttia auringosta. Järven ympärillä on myös patikointireittejä, joilla voi tutustua alueen luontoon.

Bugac-kansanpuisto

Bugac-kansanpuisto on suosittu kohde retkeilijöille, jotka haluavat kokea perinteistä unkarilaista maaseutuelämää. Puistossa on mahdollista ajella vaunuilla, ratsastaa hevosilla ja tutustua perinteiseen unkarilaiseen ruokaan ja kulttuuriin. Alueella voi myös nähdä villihevosia ja muita eläimiä.

Vinkkejä retkeilyyn ja ulkoiluun

Kecskemétin ympäristö tarjoaa monia mahdollisuuksia retkeilyyn ja ulkoiluun. Suosittelemme valmistautumaan retkelle asianmukaisilla varusteilla, kuten hyvillä kengillä ja säänmukaisella vaatetuksella. On myös suositeltavaa ottaa mukaan riittävästi juotavaa ja eväitä. Alueella on useita luontopolkuja ja merkittyjä reittejä, joten on hyvä tutustua niihin etukäteen ja suunnitella reitti etukäteen.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet Kecskemétissä

Katolinen kirkko, Kecskemét

Kecskemétin pääkatolinen kirkko on merkittävä uskonnollinen ja historiallinen nähtävyys. Se on rakennettu 1800-luvun puolivälissä klassisistiseen tyyliin. Kirkon sisällä on kauniita freskoja ja alttaritauluja. Kirkossa pidetään säännöllisesti jumalanpalveluksia ja se vetää puoleensa niin uskovia kuin kulttuurista kiinnostuneita turisteja.

Synagoga, Kecskemét

Kecskemétin synagoga on yksi Unkarin kauneimmista ja suurimmista historiallisista synagogoista. Se valmistui vuonna 1862 uusgoottilaisessa tyylissä. Synagogassa on vaikuttava arkkitehtuuri ja koristeelliset yksityiskohdat. Se toimi synagoogana vuoteen 1944 asti, mutta nykyään se toimii kulttuurikeskuksena ja näyttelytilana.

Saint Mikaelin kirkko, Kecskemét

Saint Mikaelin kirkko on historiallinen luterilainen kirkko Kecskemétissä. Se on rakennettu 1700-luvun loppupuolella barokkityyliin. Kirkon sisätilat ovat vaikuttavia, ja siellä on muun muassa kaunis urkuparvi. Kirkko toimii edelleen aktiivisesti, järjestäen jumalanpalveluksia ja muita uskonnollisia tapahtumia.

Kodona-synagoga, Kecskemét

Kecskemétin Kodona-synagoga on toinen tärkeistä synagogoista kaupungissa. Se valmistui vuonna 1883 ja edustaa saksalais-romanttista tyylisuuntaa. Synagogassa järjestetään näyttelyitä ja konsertteja, ja se on tärkeä paikka juutalaisen kulttuurin vaalimiselle Kecskemétissä.

Turkin moskeija, Kecskemét

Turkin moskeija on merkittävä historiallinen ja kulttuurinen muistomerkki Kecskemétissä. Se rakennettiin 1600-luvun lopulla osana Turkin valtakunnan laajentumista Unkariin. Moskeija on parhaiten säilynyt muisto Ottomaanien valtakunnan ajasta alueella. Nykyään moskeija toimii näyttelytilana ja palvelee myös kulttuuritapahtumien järjestämispaikkana.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Kecskemét Kaupungin Panoraamatalo

Kecskemétin kaupungin Panoraamatalo on korkea kerrostalo, josta avautuu upea näköala kaupungin yli. Rakennuksen ylimmän kerroksen terassilta voi ihailla kaupungin kattojen yli ulottuvaa panoraamanäkymää, joka käsittää niin historialliset rakennukset kuin modernitkin pilvenpiirtäjät.

2. Gálos Kert -puisto

Gálos Kert -puisto tarjoaa viehättävän panoraamanäkymän kaupunkiin. Puisto sijaitsee Kecskemétin keskustassa ja sen korkeammalta kohdalta avautuu upea maisema kaupungin historialliseen osaan, joka tunnetaan muun muassa kauniista jugend-tyylisistä rakennuksistaan.

3. Kecskemétin rautatiesilta

Kecskemétin rautatiesilta tarjoaa upean näkymän kaupungin yli. Sillan päällä kävellessä voi ihailla laajaa maisemaa, joka ulottuu niin kaupungin keskustaan kuin ympäröivään luontoonkin. Erityisesti auringonnousun ja auringonlaskun aikaan silta tarjoaa kauniin kuvauksellisia maisemia.

4. Kecskemétin kaupungintalo

Kecskemétin kaupungintalo on kaunis historiallinen rakennus, jonka tornista avautuu panoraamamaisema kaupunkiin. Sieltä voi ihailla kaupungin suurta aukiota sekä ympäröiviä rakennuksia. Kaupungintalo on myös suosittu vierailukohde, jossa voi tutustua kaupungin historiaan ja kulttuuriin.

5. Lajosmizse näköalatorni

Lajosmizsen lähistöllä, noin 20 kilometrin päässä Kecskemétistä, sijaitsee Lajosmizse näköalatorni. Tornista avautuu upea panoraamanäkymä yli laajojen viljapeltojen ja maisemien. Torni on suosittu näköalapaikka, jossa voi nauttia kauniista maisemista ja rauhasta.

6. Daru-näköalapaikka

Daru-näköalapaikka sijaitsee Kecskemétin lähellä ja tarjoaa upean näköalan ympäröivään luontoon. Paikalta voi ihailla vehreitä metsiä, niittyjä ja peltoja. Daru-näköalapaikkaa ympäröi kaunis maisema ja se on suosittu retkikohde luonnosta ja luonnonrauhasta nauttiville.Kohteen sijainti maillinen koordinaatit ovat 46.9095° leveyspiiri ja 19.6922° pituuspiiri.

Jätä kommentti