Halvat lennot Khachmaz

Nähtävyydet ja kohteet Khachmazissa

1. Aliabadin vesiputous

Aliabadin vesiputous on yksi Khachmazin pääkohteista, joka sijaitsee Aliabadin kylässä. Vesiputous tarjoaa upean luonnon ja kauniin vesiputouksen ihailtavaksi. Se on suosittu matkailukohde, jossa voi rentoutua ja nauttia luonnon rauhasta.

2. Khudatyan mausoleumi

Khudatyan mausoleumi on historiallinen kohde Khachmazin kaupungissa. Se on suosittu kulttuurikohde, joka tarjoaa mielenkiintoisen näkymän alueen historiaan ja arkkitehtuuriin. Mausoleumi on hyvin säilynyt ja se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden oppia alueen menneisyydestä.

3. Kolkhyn linnoitus

Kolkhyn linnoitus on historiallinen nähtävyys, joka sijaitsee Khachmazin lähellä Kolkhyn kylässä. Linnoitus tarjoaa upean näkymän ympäröivään maisemaan ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua alueen menneisyyteen ja arkkitehtuuriin.

4. Qalayerin kansallispuisto

Qalayerin kansallispuisto on suosittu kohde luonnon ystäville. Puisto sijaitsee Khachmazin alueella ja tarjoaa upeita maisemia, patikointireittejä ja lintubongausta. Puistossa voi myös nähdä monia harvinaisia kasvi- ja eläinlajeja.

5. Khachmazin keskusaukio

Khachmazin keskusaukio on kaupungin sydän, jossa voi kokea paikallista vilinää ja tunnelmaa. Aukio on suosittu kohtaamispaikka ja sieltä löytyy myös kauniita puistoja, kahviloita ja ravintoloita.

6. Khachmazin moskeija

Khachmazin moskeija on tärkeä uskonnollinen paikka kaupungissa. Moskeija on vaikuttava arkkitehtoninen rakennus, jossa voi kokea islamilaisen kulttuurin ja uskonnon tunnelman.

7. Pyhän Nikolauksen katedraali

Pyhän Nikolauksen katedraali on ortodoksinen kirkko Khachmazissa. Se on historiallinen ja arkkitehtonisesti vaikuttava rakennus, joka tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua ortodoksikirkon perinteisiin ja kulttuuriin.

8. Kapazin rantapuisto

Kapazin rantapuisto on kaunis puistoalue, joka sijaitsee Khachmazin rannalla. Puisto tarjoaa upeat näkymät Kaspianmerelle, ja siellä voi rentoutua piknikillä, nauttia ulkoilmasta ja ihailla luonnon kauneutta.

9. Gobu-Gozlun luonnonpuisto

Gobu-Gozlun luonnonpuisto on suosittu luontokohde Khachmazissa. Puisto tarjoaa upeat näkymät vuoristomaisemiin ja siellä voi patikoida, ihailla luonnon monimuotoisuutta ja nauttia rauhallisesta ympäristöstä.

10. Ormavuoren kansallispuisto

Ormavuoren kansallispuisto on suosittu retkikohde Khachmazissa. Puisto tarjoaa upeat näkymät vuoristoihin, ja siellä voi patikoida, ihailla kasvi- ja eläinlajeja sekä rentoutua luonnon keskellä.

Kulttuuri ja historia

Kulttuuri

Khachmaz on monikulttuurinen kaupunki, jossa asuu azerbaidžanilaisia, venäläisiä ja muita etnisiä ryhmiä. Kaupungin kulttuurissa vaikuttavat vahvasti paikalliset perinteet ja käsityötaidot.

Historia

Khachmazin alueella on pitkä historia, joka ulottuu vuosisatojen taakse. Kaupunki on perustettu keskiajalla ja se oli alun perin osa Khachmazin kuningaskuntaa. Vuosien varrella alueella ovat vaikuttaneet erilaiset hallitsijat, kuten mongolit, turkkilaiset ja venäläiset. Nykyään Khachmaz on osa Azerbaidžania.

Historialliset nähtävyydet

Kaupungissa on useita historiallisia nähtävyyksiä, joista suosituimpia ovat Khachmazin linna ja Juma-moskeija. Khachmazin linna rakennettiin keskiajalla ja se on hyvin säilynyt nykypäivään asti. Juma-moskeija on myös keskiaikainen rakennus, joka on yksi kaupungin merkittävimmistä uskonnollisista paikoista.

Kulttuuritapahtumat

Khachmazissa järjestetään vuosittain erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten kansantanssiesityksiä, musiikkikonsertteja ja taidenäyttelyitä. Näissä tapahtumissa paikalliset artistit ja käsityöläiset pääsevät esittelemään osaamistaan ja perinteitään. Tapahtumiin osallistuminen on suosittua niin paikallisten asukkaiden kuin matkailijoidenkin keskuudessa.

Ruokailu ja Ravintolat

Ruokakulttuuri

Khachmazissa ruokakulttuuri on monipuolinen ja sekoitus azerbaidžanilaista ja venäläistä keittiötä. Alueen perinteisiin ruokiin kuuluvat muun muassa kebabit, pilaf, dolma ja shashlik.

Perinteiset ruokapaikat

Khachmazissa on useita perinteisiä ruokapaikkoja, joista osa tarjoaa paikallisia erikoisuuksia. Näihin kuuluvat muun muassa Chaikhana Ahmad, Chaikhana Apsheron ja Şamahı Restaurant.

Kansainväliset ravintolat

Kaupungissa on myös kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat eri maailman keittiöiden herkkuja. Näihin kuuluvat muun muassa Italian, kiinalaiset ja turkkilaiset ravintolat.

Pikaruokaravintolat

Khachmazissa on myös pikaruokaravintoloita, kuten McDonald’s ja KFC, jotka tarjoavat nopeaa ja helppoa ruokaa.

Kahvilat ja leipomot

Kaupungissa on useita kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia paikallista leivonnaista tai kupin kahvia. Suosittuja paikkoja ovat muun muassa Cafe Sweet House ja Rahat Konditeri.

Alueen erikoisuudet

Khachmazissa voi maistella alueen erikoisuuksia, kuten Lahcuna (perinteinen venäläinen piirakka), tandoorileipiä ja paikallisia kasvisruokia.

Ruokatori ja kauppahallit

Khachmazissa on myös ruokatori ja kauppahalleja, joissa voi ostaa tuoreita vihanneksia, hedelmiä, lihaa ja kalaa. Suosittu kauppahalli on esimerkiksi Khachmazin keskustassa sijaitseva Saatli Markazı.

Vapaa-ajan aktiviteetit Khachmazissa:

1. Rantaelämä

Khachmazin alueella on useita kauniita rantoja, kuten Khachmaz, Bilgah ja Sumgait. Paikalliset ja turistit voivat nauttia auringosta, uida ja rentoutua hiekkarannoilla.

2. Retkeily ja vaellus

Khachmazin ympärillä on upea luonto, jossa on monia vaellusreittejä ja retkipolkuja. Matkailijat voivat tutustua vaikuttaviin maisemiin, metsiin ja vesiputouksiin.

3. Pyöräily

Khachmazin kaupungissa on hyviä pyöräreittejä, joita paikalliset ja matkailijat voivat käyttää. Pyöräilymatkat tarjoavat mahdollisuuden tutustua kaupungin nähtävyyksiin ja nauttia raikkaasta ilmasta.

4. Kalastus

Khachmazin alueella on monia järviä ja jokia, joissa on hyvät kalastusmahdollisuudet. Kalastajat voivat saalis erilaisia kaloja, kuten hauki, särki ja lahna.

5. Ratsastus

Khachmazissa on useita ratsastuskeskuksia, joissa voi vuokrata hevosen tai osallistua ratsastustunteihin. Ratsastus tarjoaa mahdollisuuden tutustua maisemiin ja nauttia luonnosta eri perspektiivistä.

6. Golf

Khachmazissa on golfkenttä, jossa golfaajat voivat rentoutua ja nauttia pelistä. Kenttä tarjoaa haasteellisia reittejä ja kauniita maisemia golfharrastajille.

7. Tenniksen pelaaminen

Khachmazissa on useita tennisväljiä ja puistoja, joissa voi pelata tennisä. Paikalliset ja matkailijat pääsevät nauttimaan pelistä ja haastamaan ystäviään tenniskentällä.

8. Luontopolku ja piknik

Khachmazin alueella on useita luontopolkuja, joita pitkin voi kävellä ja nauttia kauniista ympäristöstä. Monilla poluilla on myös piknikpaikkoja, joissa voi levätä ja nauttia eväitä luonnossa.

9. Museot

Khachmazin kaupungissa on useita museoita, kuten Khachmazin historiallinen museo ja arkeologinen museo, joissa voi tutustua alueen historiaan ja kulttuuriin.

10. Kunatova vainu-puisto

Khachmazin lähellä oleva Kunatova-puisto on suosittu paikka retkeilyyn ja luonnon tutkimiseen. Puistossa voi ihailla upeita näkymiä ja tutustua paikalliseen kasvillisuuteen ja eläimistöön.

Suositut hotellit Khachmazissa:

1. Khachmaz Lux Hotel

Khachmaz Lux Hotel sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa moderneja ja mukavia huoneita. Hotellissa on ravintola, kuntokeskus ja ilmainen Wi-Fi. Asiakkaat voivat nauttia ilmaisen aamiaisen ja pysäköinnin palveluista.

2. Shirvanshah Hotel Khachmaz

Shirvanshah Hotel Khachmaz on tyylikäs hotelli, joka tarjoaa hyvin varusteltuja huoneita ja ystävällistä palvelua. Hotellissa on ravintola, baari, ulkouima-allas ja kuntokeskus. Vieraille tarjotaan ilmaista aamiaista ja Wi-Fi-yhteys on käytettävissä koko hotellissa.

3. Royal Beach Hotel

Royal Beach Hotel on rantahotelli, joka tarjoaa upeat näkymät Kaspianmerelle. Hotellilla on modernit huoneet, ravintola, kuntokeskus ja ulkouima-allas. Asiakkaat voivat rentoutua hotellin spa- ja wellness-tiloissa. Wi-Fi-yhteys on käytettävissä ilmaiseksi.

4. Panorama Khachmaz Hotel

Panorama Khachmaz Hotel tarjoaa viihtyisät huoneet ja ystävällistä palvelua. Hotellissa on ravintola, baari, sauna ja ilmainen Wi-Fi-yhteys. Asiakkaiden käytössä on pysäköintialue ja kuntokeskus.

5. Khachmaz Olimpiya Hotel

Khachmaz Olimpiya Hotel sijaitsee kaupungin sydämessä ja tarjoaa viihtyisät huoneet. Hotellissa on oma ravintola ja baari, ja lähellä on myös muita ruokailumahdollisuuksia. Vieraat voivat käyttää hotellin sauna- ja kuntosali-tiloja ilmaiseksi. Wi-Fi-yhteys on käytettävissä koko hotellissa.

6. Qaytaq Hotel

Qaytaq Hotel sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa ja tarjoaa siistejä ja mukavia huoneita. Hotellissa on ravintola, sauna ja ilmainen Wi-Fi. Asiakkaat voivat nauttia ilmaisesta aamiaisesta ja käyttää hotellin pysäköintialuetta.

7. Grand Khachmaz Hotel

Grand Khachmaz Hotel on viihtyisä ja kodikas hotelli, joka tarjoaa hyvin varusteltuja huoneita. Hotellissa on ravintola, baari, sisäuima-allas ja kuntosali. Asiakkaat voivat rentoutua hotellin sauna- ja spa-tiloissa. Ilmainen Wi-Fi on käytettävissä koko hotellissa.

8. Riviera Park Hotel

Riviera Park Hotel sijaitsee kauniissa puistomaisemassa ja tarjoaa rauhallisen majoitusvaihtoehdon. Hotellissa on viihtyisät huoneet, ravintola, ulkouima-allas ja lasten leikkikenttä. Asiakkaat voivat käyttää hotellin ilmaista Wi-Fi-yhteyttä ja pysäköintialuetta.

9. Sultan Hotel

Sultan Hotel on pieni ja kodikas hotelli, joka tarjoaa viihtyisät huoneet ja ystävällistä palvelua. Hotellilla on ravintola, baari, sauna ja kuntokeskus. Ilmainen Wi-Fi on käytettävissä koko hotellissa.

10. Garabagh Hotel

Garabagh Hotel on budjettihotelli, joka tarjoaa perusmukavuudet ja ystävällisen ilmapiirin. Hotellissa on ravintola, baari ja ilmainen Wi-Fi-yhteys. Hyvä vaihtoehto matkailijoille, jotka etsivät edullista majoitusta Khachmazissa.

Turvallisuus ja terveys Khachmazissa

Rikollisuus

Khachmaz on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, jossa rikollisuusaste on alhainen. Väkivaltarikokset, omaisuusrikokset ja muut vakavat rikokset ovat harvinaisia. Suurin osa rikoksista on lievempiä luonteeltaan, kuten taskuvarkauksia ja muuta pientä varkautta. Kuitenkin matkailijoita kehotetaan aina pitämään huolta arvoesineistään ja olemaan tarkkaavaisia, erityisesti vilkkailla paikoilla ja julkisissa kulkuneuvoissa.

Liikenneonnettomuudet

Liikenneonnettomuudet ovat yleinen syy vammoihin ja kuolemiin Khachmazissa. Liikenne täällä voi olla vilkasta ja kaoottista, ja junien ja bussien käyttö on suositeltavaa, jos liikenne tuntuu liian haastavalta. Kävelijöiden tulee olla erityisen varovaisia tien ylittämisessä ja noudattaa liikennesääntöjä. Lisäksi suositellaan varovaisuutta ja tarkkaavaisuutta ajaessaan polkupyörällä tai mopolla.

Terveyspalvelut

Khachmazissa on useita terveyspalveluita, kuten sairaaloita, terveyskeskuksia ja apteekkeja. Julkiset terveyspalvelut ovat laadukkaita ja tarjoavat perusterveydenhuollon palveluita. Yksityiset terveyspalvelut ovat myös saatavilla, mutta niiden hinta voi olla korkeampi. Matkailijoiden suositellaan hankkimaan matkavakuutus, joka kattaa terveyspalvelut Khachmazissa ja tarvittaessa kuljetuksen takaisin kotimaahan.

Rannat ja Vesistöt

Khachmazin ranta

Khachmazissa sijaitsee oma ranta-alue, joka tunnetaan Khachmazin rantana. Ranta on hiekkapohjainen ja tarjoaa ihanteelliset puitteet auringonottoon ja uimiseen. Rannalla on myös mahdollisuus harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten vesihiihtoa ja melontaa. Rannalla on myös useita rantaravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia virvokkeita ja paikallista ruokaa.

Lammikot ja jokit

Khachmazin alueella on useita lammikoita ja jokia. Nämä vesistöt tarjoavat retkeilijöille ja luonnosta nauttijoille mahdollisuuden rentoutua ja nauttia kauniista maisemista. Jokien varsilla on viihtyisiä kävelyreittejä, joita pitkin voi kulkea ja ihastella luonnonkauneutta. Joilla voi myös harrastaa kalastusta ja veneilyä.

Khachmazin merenranta

Khachmaz sijaitsee Aasian ja Euroopan välissä, ja kaupungin alueelta on suora pääsy Kaspianmereen. Kaspianmeren rannat ovat suosittuja paikkoja rentoutumiselle ja auringonottoon. Khachmazin kaupungin rantoja on hiekkapohjaisia ja niillä on useita palveluita, kuten rantaravintoloita ja aurinkotuoleja. Rannalla voi myös harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten purjelautailua ja vesiskootterilla ajoa.**

Yöelämä ja Viihde Khachmazissa:

**

1. Baarit ja klubit:

– Khachmazissa on useita baareja ja klubeja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia juomista. Suosittuja baareja ja klubeja Khachmazissa ovat esimerkiksi ”Club 24/7”, ”Bar Baku”, ja ”NightLife Club”.

2. Ravintolat ja kahvilat:

– Khachmazissa on monia ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat erilaisia ​​ruokia ja juomia. Suositeltavia ravintoloita Khachmazissa ovat esimerkiksi ”Restaurant Khachmaz”, ”Cafe Pine”, ja ”Bistro 52”.

3. Elokuvateatterit:

– Khachmazista löytyy myös elokuvateatteri, jossa näytetään uusimpia elokuvia. Elokuvateatteri tarjoaa viihdettä kaikenikäisille ja on suosittu paikka viettää iltaa.

4. Teatteriesitykset ja konsertit:

– Khachmazissa järjestetään ajoittain teatteriesityksiä ja konsertteja, joissa paikalliset taiteilijat ja esiintyjät esittävät musiikkia, tanssia ja näytelmiä. Nämä tapahtumat tarjoavat viihdettä ja kulttuurielämyksiä kaupungin asukkaille ja kävijöille.

5. Urheilutapahtumat:

– Khachmazissa järjestetään myös erilaisia ​​urheilutapahtumia, kuten jalkapallo-otteluita ja tennisturnauksia. Nämä tapahtumat houkuttelevat paikallisia urheilufaneja ja tarjoavat mahdollisuuden nauttia urheilun jännityksestä.

6. Erikoisjuhlat ja festivaalit:

– Khachmazissa järjestetään erilaisia ​​erikoisjuhlia ja festivaaleja ympäri vuoden. Näihin tapahtumiin sisältyy esimerkiksi musiikki- ja tanssifestivaaleja, joissa esiintyy paikallisia ja kansainvälisiä artisteja.

7. Kasino:

– Khachmazissa on myös kasino, jossa voi pelata erilaisia ​​uhkapelejä ja nauttia viihdyttävästä illasta. Kasino tarjoaa erilaisia ​​pöytäpelejä, kolikkopelejä ja muita pelivaihtoehtoja.

8. Hiljaisemmat vaihtoehdot:

– Khachmazissa on myös rauhallisempia paikkoja, kuten viihtyisiä kahviloita ja terasseja, joissa voi istua ja nauttia rentouttavasta ilmapiiristä. Nämä paikat tarjoavat vaihtoehdon vilkkaammille ja meluisammille yöelämäkohteille.

Luontokohteet ja retkeily

1. Qaladiz Natural Reserve

Qaladiz Natural Reserve on suosittu luontokohde Khachmazissa. Alueella on kaunista luontoa, metsää ja järviä. Monet käyttävät aluetta retkeilyyn ja patikointiin.

2. Shahdag National Park

Shahdag National Park on yksi Azerbaidžanin suurimmista kansallispuistoista ja sopii erinomaisesti retkeilyyn. Alueella on monia vaellusreittejä, joista voi ihailla upeaa maisemaa. Lisäksi alueella voi harrastaa esimerkiksi pyöräilyä ja kalastusta.

3. Ilisu Waterfall

Ilisu Waterfall on kaunis vesiputous, joka sijaitsee Khachmazissa. Putous on suosittu nähtävyys, ja sen ympäristössä voi nauttia luonnon kauneudesta. Alueella on myös mahdollisuus tehdä lyhyitä patikkaretkiä.

4. Eldar Pine Grove

Eldar Pine Grove on kaunis metsikkö Khachmazin alueella. Alueella kasvaa vanhoja ja korkeita mäntypuita. Paikka tarjoaa hyvän paikan rentoutumiseen ja kävelyretkiin luonnossa.

5. Guba-Khachmaz State Reserve

Guba-Khachmaz State Reserve on suojeltu alue, joka sijaitsee Khachmazin ja Guban alueilla. Se on erinomainen kohde retkeilyyn ja luontomatkailuun. Alueella on monipuolista luontoa, kuten metsiä, järviä ja vuorten rinteitä.

Uskonnolliset kohteet

1. Juma-moskeija

Juma-moskeija on yksi Khachmazin tärkeimmistä uskonnollisista kohteista. Se sijaitsee Khachmazin kaupungin keskustassa ja on keskeinen muslimien rukoilupaikka.

2. Shah Abbasin hauta

Shah Abbasin hauta on uskonnollinen kohde, joka on omistettu Shah Abbas -nimiselle hallitsijalle. Se sijaitsee Khachmazin kaupungin ulkopuolella ja on suosittu pyhiinvaelluskohde.

3. Dəbi-kulun pyhä lähde

Dəbi-kulun pyhä lähde on uskonnollinen paikka, joka tunnetaan sen parantavista ominaisuuksista. Se sijaitsee vuoristoalueella Khachmazin kaupungin lähistöllä ja houkuttelee monia uskovia ja matkailijoita.

4. Şamaxı-moskeija

Şamaxı-moskeija on historiallisesti merkittävä ja uskonnollinen kohde Khachmazissa. Moskeija on peräisin 1800-luvulta ja edustaa arkkitehtonisia perinteitä ajalta, jolloin venäläiset vallanpitäjät hallitsivat aluetta.

Historialliset kohteet

1. Şamaxı-linna

Şamaxı-linna on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee Khachmazin kaupungin lähistöllä. Linnoitus on peräisin 1500-luvulta ja sillä on ollut strateginen merkitys alueen puolustuksessa.

2. Keləbi-kahvio

Keləbi-kahvio on historiallinen rakennus, joka toimii nykyään museona. Rakennus on peräisin 1800-luvulta ja se tarjoaa näyttelyitä ja tietoa alueen historiasta ja perinteistä.

3. Bakuxanov-koti

Bakuxanov-koti on entisen maanomistajan koti, joka on muutettu museoksi. Tämä historiallinen rakennus tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen perinteiseen arkkitehtuuriin ja elämäntapaan.

4. Khana Gahin hautakammiot

Khana Gahin hautakammiot ovat historiallisia muistomerkkejä, jotka sijaitsevat Khachmazin kaupungin läheisyydessä. Nämä hautakammiot ovat peräisin varhaisesta keskiajasta ja ne tarjoavat arvokasta tietoa alueen historiasta ja kulttuurista.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Khachmazin linnan rauniot

Khachmazin linnan rauniot sijaitsevat kaupungin keskustassa. Raunioista on näköala ympäröivään maisemaan, ja ne tarjoavat mielenkiintoisen historiallisen nähtävyyden.

2. Khachmazin vesiputous

Khachmazin vesiputous on suosittu näköalapaikka kaupungin lähellä. Se sijaitsee metsäisessä ympäristössä ja tarjoaa upean näkymän putouksen alas virtaavaan veteen.

3. Tufandag-vuori

Tufandag-vuori sijaitsee kaupungin lähellä ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät ympäröivään maisemaan. Vuorelle pääsee köysiradalla, ja sen huipulta avautuu upea näkymä ympäröiville vuorille ja laaksoille.

4. Gobustanin kansallispuisto

Gobustanin kansallispuisto sijaitsee lähellä Khachmazia ja tarjoaa upeat näköalat paitsi puiston kauniisiin maisemiin myös muinaisiin kalliopiirroksiin ja kivipaalleihin.

5. Shahdagin kansallispuisto

Shahdagin kansallispuisto sijaitsee lähistöllä ja tarjoaa upeat näköalat vuoristomaisemiin. Puistossa voi nauttia patikoinnista ja retkeilystä samalla ihaillen upeita panoraamanäkymiä.

6. Bazarlar-kukkulan näköalatasanne

Bazarlar-kukkulan näköalatasanne on upea paikka ihailla Khachmazin kaunista kaupunkinäkymää. Tasanteelta voi nähdä kaupungin ja ympäröivän maiseman laajasti.

7. Parrot-vuori

Parrot-vuori sijaitsee Khachmazin lähellä ja tarjoaa upeat näköalat ympäröivään maisemaan. Vuorelle pääsee patikoimalla, ja sen huipulta voi ihailla upeita panoraamanäkymiä.

8. Taza Pir-moskeija

Taza Pir-moskeijan minareetista avautuu upea näköala kaupungin yli. Moskeijan tornista voi ihailla Khachmazin kaunista arkkitehtuuria ja ympäröiviä maisemia.

9. Yeni Abbas moskeijan minareetti

Yeni Abbas moskeijan minareeti tarjoaa upeat näköalat ympäröivän kaupungin yli. Minareetista voi ihailla Khachmazin kaunista arkkitehtuuria ja maisemia.Kohteen sijainti maa on Azerbaidžan.

Jätä kommentti