Halvat lennot Schaffhausen

Nähtävyydet ja kohteet

1. Schaffhauser Munot

Schaffhauser Munot on keskiaikainen linna, joka sijaitsee Schaffhausenin vanhankaupungin kukkulalla. Linnasta avautuu kaunis näkymä kaupunkiin ja Rein-jokeen. Munot on Schaffhausenin symboli ja sieltä löytyy myös ravintola ja tapahtumatilaa.

2. Rheinfall

Rheinfall on Euroopan suurin vesiputous ja yksi Sveitsin suosituimmista turistinähtävyyksistä. Se sijaitsee lähellä Schaffhausenin kaupunkia Rein-joessa. Vierailijat voivat ihailla vesiputousta katselutasanteilta ja veneajelulla pääsee lähemmäs putousta.

3. Oude Munot

Oude Munot on toinen vanha linna Schaffhausenin alueella. Se sijaitsee kaupungin keskustassa ja sen nykyiset rakennukset ovat peräisin 1500-luvulta. Linnasta on upeat näkymät kaupunkiin.

4. Allerheiligen-Münster

Allerheiligen-Münster on Schaffhausenin tärkein kirkko, joka sijaitsee vanhassakaupungissa. Se on peräisin 1000-luvulta ja edustaa romaanista arkkitehtuuria. Kirkossa voi ihailla upeaa sisustusta ja lasimaalauksia.

5. Vögele Kultur Zentrum

Vögele Kultur Zentrum on taide- ja kulttuurikeskus, joka sijaitsee Schaffhausenin keskustassa. Täällä voi tutustua erilaisiin näyttelyihin ja tapahtumiin, jotka keskittyvät nykytaiteeseen ja kulttuuriperintöön.

6. Schaffhausenin kaupungintalo

Schaffhausenin kaupungintalo on upea historiallinen rakennus, joka sijaitsee vanhankaupungin keskellä. Se rakennettiin 1500-luvulla ja edustaa renessanssiajan arkkitehtuuria. Vierailijat voivat tutustua kaupungintalon sisätiloihin ja ihailla sen kauniita yksityiskohtia.

7. Herblingenin eläintarha

Herblingenin eläintarha on suosittu kohde lapsiperheille. Eläintarhassa voi nähdä erilaisia eläimiä, kuten villikissoja, karhuja, apinoita ja lintuja. Tarhassa on myös leikkipaikkoja ja piknikalueita.

8. Museum zu Allerheiligen

Museum zu Allerheiligen on taide- ja kulttuurihistoriallinen museo, joka sijaitsee vanhassakaupungissa. Museossa on laaja kokoelma taideteoksia eri aikakausilta sekä näyttelyitä Schaffhausenin historiasta ja kulttuurista.

9. Waldfriedhof Schaffhausen

Waldfriedhof Schaffhausen on kaunis hautausmaa, joka sijaitsee kaupungin ulkopuolella luonnonkauniissa ympäristössä. Hautausmaalla voi tutustua paikallisiin muistomerkkeihin ja hiljentyä luonnon rauhassa.

10. SBB PaperMill

SBB PaperMill on entinen paperitehdas, joka on muutettu moderniksi kulttuurikeskukseksi. Täällä voi tutustua paperinvalmistuksen historiaan sekä osallistua erilaisiin työpajoihin ja tapahtumiin.

Kulttuuri ja Historia:

Vanha linna:

Schaffhausenin vanha linna on peräisin 1100-luvulta ja se sijaitsee kaupungin kukkulalla. Se oli alun perin herttuan linna ja myöhemmin toimi asuntona Schaffhausenin pormestareille. Nykyisin linna toimii historiallisena museona ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua alueen kulttuuriperintöön ja nähdä upeita näköaloja kaupunkiin.

Munotorni:

Munotorni on yksi Schaffhausenin tärkeimmistä maamerkeistä. Tämä nelikulmainen torni rakennettiin keskiajalla ja se on osa kaupungin muuria. Munotorni oli alun perin osa puolustusjärjestelmää, mutta nykyisin se toimii näköalatornina, josta voi ihailla upeita maisemia kaupungin ylle.

Altes Rathaus:

Altes Rathaus on vanha raatihuone Schaffhausenin keskustassa. Rakennus on peräisin 1500-luvulta ja se on yksi kaupungin arvostetuimmista historiallisista rakennuksista. Altes Rathaus toimii nykyisin Schaffhausenin kaupunginvaltuuston kokouspaikkana.

Museum zu Allerheiligen:

Museum zu Allerheiligen on suuri taidemuseo, joka sijaitsee Schaffhausenin keskustassa. Museo sijaitsee entisessä Pyhän Kolminaisuuden luostarissa, ja se tarjoaa laajan kokoelman taiteen ja kulttuurin näyttelyitä. Museossa voi tutustua mm. paikalliseen taiteeseen ja historianäyttelyihin.

Munster zur Allerheiligen:

Munster zur Allerheiligen on kuuluisa goottilainen katedraali Schaffhausenin keskustassa. Rakennus on peräisin 1100-luvulta ja se on yksi Sveitsin vaikuttavimmista keskiaikaisista kirkoista. Katedraalissa voi ihailla upeaa arkkitehtuuria ja siellä pidetään myös musiikkitapahtumia ja konsertteja.

Fürstengut Castle:

Fürstengut Castle on historiallinen linna Schaffhausenin kaupungin lähistöllä. Se sijaitsee idyllisessä maaseutuympäristössä ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua linnan rakennuksiin sekä nauttia kauniista maisemista. Linna on myös suosittu tapahtuma- ja kulttuurikeskus.

Schlössli Woerth:

Schlössli Woerth on keskiaikainen linna, joka sijaitsee Rein-joen saarella Schaffhausenissa. Linna on peräisin 1200-luvulta ja se oli alun perin asuinpaikka Schaffhausenin pormestarille. Nykyisin Schlössli Woerth toimii ravintolana ja tapahtumapaikkana, ja siellä voi myös vierailla ja tutustua linnan historiaan.

Ruokailu ja Ravintolat

Perinteiset sveitsiläiset ravintolat

Schaffhausenissa on useita perinteisiä sveitsiläisiä ravintoloita, joissa tarjoillaan paikallisia herkkuja kuten fonduea ja raclettea. Näissä ravintoloissa voit nauttia autenttisesta sveitsiläisestä ruoasta ja kokea perinteisen ruokailun tunnelman.

Kansainväliset ravintolat

Kaupungista löytyy myös monia kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokakulttuureja ympäri maailmaa. Voit kokeilla esimerkiksi italialaista, kiinalaista, intialaista tai meksikolaista ruokaa Schaffhausenin lukuisissa kansainvälisissä ravintoloissa.

Paikalliset herkut

Schaffhausenissa voit myös maistella paikallisia herkkuja, kuten Schaffhauser Riesling-soppaa tai Rheinischer Sauerbratenia. Näitä perinteisiä paikallisia ruokia voi löytää eri ravintoloista ympäri kaupunkia.

Kahvilat ja leipomot

Jos kaipaat välipalaa tai makeaa herkkua, Schaffhausenin lukuisat kahvilat ja leipomot tarjoavat laajan valikoiman tuoreita leivonnaisia, leipiä ja kahveja. Voit istua kahvilassa ja nauttia paikallisesta kahvikulttuurista samalla kun maistelet herkullisia leivonnaisia.

Katuruoka

Schaffhausenin kaduilla voit myös löytää erilaisia katuruokapisteitä, jotka tarjoavat nopeaa ja edullista ruokaa. Voit esimerkiksi maistaa paikallista makkaraa tai nauttia street food -tyylisistä burgereista.

Viinikellarit ja baarit

Schaffhausen tunnetaan myös viinintuotantoalueena, ja kaupungista löytyy useita viinikellareita, joissa voit maistella paikallisia viinejä. Lisäksi kaupungista löytyy erilaisia baareja, joissa voit rentoutua ja nauttia juomia illanvieton yhteydessä.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Museot ja galleriat

Schaffhausenissa on useita mielenkiintoisia museoita ja gallerioita, joihin matkailijat voivat tutustua. Esimerkkejä näistä ovat Munot-museo, Alte Munz-museo ja Haller-museo. Näissä museoissa voi oppia kaupungin historiasta ja kulttuurista sekä ihailla taidekokoelmia ja näyttelyitä.

Ulkoilu ja luonto

Schaffhausenin ympäristö tarjoaa upeita mahdollisuuksia ulkoiluun ja luontoretkeilyyn. Kaupungin lähellä sijaitseva Rheinfall-vesiputous on yksi Sveitsin tunnetuimmista luonnonnähtävyyksistä, ja siellä voi nauttia upeista maisemista ja tehdä veneretkiä. Lisäksi Schaffhausenin alueella on monia viihtyisiä kävely- ja pyöräilyreittejä, joissa voi tutustua alueen kauniiseen luontoon.

Vesielämä

Schaffhausenin vesielämä voi tarjota paljon hauskoja aktiviteetteja. Esimerkiksi Rhein-joki tarjoaa mahdollisuuksia veneretkiin, kanootilla melontaan ja kalastukseen. Lisäksi kaupungin lähellä sijaitsevat Bodenjärvi ja Zürichinjärvi tarjoavat monia vesiurheilumahdollisuuksia, kuten purjehdusta ja vesihiihtoa.

Ravintolat ja kahvilat

Schaffhausenin ravintolat ja kahvilat houkuttelevat matkailijoita ja paikallisia herkullisella ruoallaan ja viihtyisällä ilmapiirillään. Kaupungista löytyy erilaisia ravintoloita, joissa tarjoillaan paikallisia herkkuja ja kansainvälisiä ruokia. Lisäksi kahviloissa voi nauttia paikallisista leivonnaisista ja juomista.

Ostokset

Schaffhausenissa on monia viehättäviä kauppoja ja putiikkeja, joissa voi tehdä ostoksia. Kaupungin keskustassa sijaitsee useita kauppakatuja, joilta voi löytää muun muassa muotia, koruja ja sisustustavaroita. Lisäksi Schaffhausenin alueella järjestetään myös viikoittaisia markkinoita, joilta voi ostaa tuoreita elintarvikkeita ja paikallisia tuotteita.

Kulttuuritapahtumat

Schaffhausen järjestää erilaisia kulttuuritapahtumia ympäri vuoden, kuten musiikki- ja teatteriesityksiä sekä taidefestivaaleja. Kaupungissa sijaitseva Schaffhausenin teatteri on suosittu paikka nauttia paikallisesta teatterista ja live-esityksistä. Lisäksi kaupungissa järjestetään vuosittain Schaffhauser Jazzfest -jazzfestivaali, joka kokoaa yhteen kansainvälisiä jazzmuusikoita ja tarjoaa monipuolista musiikillista ohjelmaa.

Suositut hotellit Schaffhausenissa

1. Hotel Kronenhof

Hotel Kronenhof sijaitsee Schaffhausenin historiallisessa keskustassa ja tarjoaa viihtyisät huoneet ja modernit mukavuudet. Hotellissa on ravintola, baari ja sauna.

2. Hotel Schweizerhof

Hotel Schweizerhof sijaitsee Schaffhausenin rautatieaseman vieressä ja tarjoaa tilavia huoneita, ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja ravintolan.

3. Sorell Hotel Rüden

Sorell Hotel Rüden sijaitsee keskeisellä paikalla Schaffhausenin vanhassakaupungissa ja tarjoaa tyylikkäät huoneet sekä ravintolan.

4. Best Western Plus Hotel Bahnhof

Best Western Plus Hotel Bahnhof sijaitsee Schaffhausenin rautatieaseman vieressä ja tarjoaa modernit huoneet, kuntosalin ja ravintolan.

5. Hotel Park Villa

Hotel Park Villa sijaitsee Schaffhausenin vehreällä alueella ja tarjoaa mukavat huoneet, puutarhan ja ravintolan. Hotelliin kuuluu myös ilmainen pysäköintimahdollisuus.

6. Hotel Zak

Hotel Zak sijaitsee Schaffhausenin keskustassa lähellä Reinin jokea ja tarjoaa modernit huoneet, ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja ravintolan.

7. Hotel Edelweiss

Hotel Edelweiss sijaitsee Schaffhausenin keskustassa ja tarjoaa viihtyisät huoneet, ilmaisen pysäköinnin ja ravintolan.

8. Schloss Laufen am Rheinfall

Schloss Laufen am Rheinfall sijaitsee Schaffhausenin ulkopuolella, mutta lähellä upeaa Reinin putousta. Hotellista on upeat näkymät putoukselle ja se tarjoaa tyylikkäät huoneet ja ravintolan.

9. Zak Neuhausen

Zak Neuhausen sijaitsee Schaffhausenin lähellä, Neuhausenin kaupungissa. Hotelli tarjoaa moderneja huoneita, ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja ravintolan.

10. Sorell Hotel Arte

Sorell Hotel Arte sijaitsee Schaffhausenin lähistöllä Glattfeldenin kaupungissa. Hotellissa on modernit huoneet, kuntokeskus ja ravintola.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

– Schaffhausen on yksi Sveitsin turvallisimmista kaupungeista, ja rikollisuusaste kaupungissa on alhainen.
– Kaupungissa on hyvin järjestetty ja tehokas poliisivoima, joka huolehtii turvallisuudesta.
– Schaffhausenissa on laaja valvontakameraverkosto, joka lisää turvallisuuden tunnetta ja auttaa rikosten ennaltaehkäisyssä.
– Kaduilla ja julkisilla paikoilla liikkuminen on yleisesti ottaen turvallista, ja kaupungissa on hyvin valaistut kadut.

Terveys

– Schaffhausenissa on erittäin korkeatasoinen ja laadukas terveydenhoitojärjestelmä.
– Kaupungissa on useita sairaaloita, lääkärikeskuksia ja apteekkeja, joissa tarjotaan laadukasta hoitoa ja lääkitystä.
– Sairaaloissa on pätevää ja ammattitaitoista henkilökuntaa, ja ne ovat varusteltuja nykyaikaisilla laitteilla ja teknologialla.
– Schaffhausenin vesijohtovesi on korkealaatuista ja juomakelpoista.
– Kaupungissa on myös hyvin varusteltuja kuntokeskuksia ja urheilumahdollisuuksia, jotka edistävät asukkaiden hyvinvointia ja terveyttä.

Rannat ja Vesistöt

Rheini joki

Rheini joki virtaa Schaffhausenin läpi ja tarjoaa mahdollisuuden veneilyyn, kalastukseen ja vesiliikuntaharrastuksiin.

Rheinfallin vesiputous

Rheinfallin vesiputous sijaitsee lähellä Schaffhausenia ja on yksi Euroopan suurimmista vesiputouksista. Se tarjoaa upean nähtävyyden ja mahdollisuuden ihailla voimakkaita vesimassoja.

Untersee-järvi

Untersee-järvi sijaitsee lähellä Schaffhausenia ja se on osa Bodenseen järveä. Järvi tarjoaa mahdollisuuden uimiseen, veneilyyn ja kalastukseen kauniissa ympäristössä.

Radolfzeller Aach -joki

Radolfzeller Aach -joki sijaitsee Schaffhausenin läheisyydessä ja virtaa Bodensee-järveen. Joki tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet retkeilyyn, patikointiin ja luonnon ihailuun.

Munot-linnanvesiallas

Munot-linnanvesiallas sijaitsee Schaffhausenin kaupungin ytimessä ja tarjoaa rauhallisen paikan rentoutumiselle ja piknikille. Altaassa voi myös nähdä kalakantoja ja muita vesieläimiä.

Yöelämä ja viihde

Klubit ja baarit

Schaffhausenissa on useita klubeja ja baareja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia musiikista, juomista ja seurasta. Tunnettuja paikkoja ovat esimerkiksi Le Baroque, Brühloschänke, Havana Club ja Onde Club.

Teatterit ja elokuvateatterit

Kaupungissa toimii useita teattereita, joissa voi nähdä esityksiä eri genreistä. Suosittuja teattereita ovat esimerkiksi Theater Basel Schaffhausenissa ja Fasskellertheater. Lisäksi kaupungissa on elokuvateatteri, jossa esitetään niin uusia kuin vanhempia elokuvia.

Konserttisalit ja live-musiikki

Schaffhausenissa on useita konserttisaleja, joissa voi nauttia erilaisista musiikkiesityksistä. Tunnettuja konserttisaleja ovat esimerkiksi Stadttheater Schaffhausen ja Kammgarn. Lisäksi kaupungissa järjestetään säännöllisesti live-musiikkitapahtumia eri genreistä eri paikoissa, kuten ravintoloissa ja klubeilla.

Kasino

Schaffhausenissa ei ole kasinoa. Läheiseltä alueelta, kuten Sveitsin suurkaupungeista Zürichistä ja Baselista, voi kuitenkin löytyä kasinopelejä tarjoavia paikkoja.

Urheilu ja ulkoilu

Kaupungissa voi harrastaa erilaisia urheilulajeja ja nauttia ulkoilusta. Schaffhausenissa on esimerkiksi urheiluhalli, jossa voi pelata esimerkiksi tennistä, sulkapalloa ja keilailua. Lisäksi kaupungin lähistöllä on upeita ulkoilumahdollisuuksia, kuten Reinin rantapolut, metsäalueet ja vuoristoreitit, joissa voi esimerkiksi patikoida tai pyöräillä.

Kulttuuritapahtumat ja festivaalit

Schaffhausenissa järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Suosittuja tapahtumia ovat esimerkiksi Schaffhauser Jazzfestival, Schaffhauseniin keskittyvä elokuvafestivaali ja joulumarkkinat. Näiden lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia taidenäyttelyitä, musiikkitapahtumia ja kulttuurifestivaaleja eri tekijöiden toimesta.

Luontokohteet ja Retkeily

Rheinfall-vesiputous

Rheinfall-vesiputous sijaitsee Rein-joella, noin 5 kilometriä Schaffhausenin keskustasta etelään. Se on Euroopan suurin vesiputous ja erittäin suosittu luontonähtävyys. Vesiputous on noin 150 metriä leveä ja 23 metriä korkea, ja siitä voi nauttia useilta näköalatasanteilta. Alueella on myös mahdollisuus lähteä veneretkelle, joka vie vieraat aivan vesiputouksen juurelle.

Untersee järvi

Untersee on Bodenjärven osa, joka sijaitsee lähellä Schaffhausenia. Järvi tarjoaa upean ympäristön ulkoiluun, retkeilyyn ja vesielämän tarkkailuun. Alueella on useita rantoja ja hiekkarantoja, joilla voi rentoutua ja nauttia aurinkoisista päivistä. Järven ympärillä kulkee myös kävelyreittejä, joista voi ihailla kaunista maisemaa ja tutustua lähialueen luontoon.

Säntis-vuori

Säntis-vuori sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Schaffhausenista Alpeilla. Vuori on 2502 metriä korkea ja se tarjoaa upeat näkymät Sveitsin Alpeille ja ympäröivään alueeseen. Sieltä löytyy myös useita vaellusreittejä, jotka sopivat eri tasoille ja taidoille. Lähellä vuorta on myös Säntis-hotelli, jossa voi yöpyä ja nauttia vuoristomaisemasta.

Rheinau saari

Rheinau on saari Rein-joessa, noin 20 kilometriä Schaffhausenista pohjoiseen. Saari on tunnettu kauniista maisemistaan ja historiallisesta Rheinau luostaristaan. Saarelta löytyy myös polkuja ja reittejä, jotka tarjoavat mahdollisuuden kävelyyn ja retkeilyyn luonnonkauniissa ympäristössä. Saarella on myös lintutorni, josta voi tarkkailla lintulajeja ja nauttia rauhallisesta ympäristöstä.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Schaffhausenissa:

1. Schaffhauser Münster

Schaffhauser Münster on suuri goottilainen katedraali Schaffhausenin vanhassa kaupungissa. Se on yksi Sveitsin merkittävimmistä kirkkoarkkitehtuurin saavutuksista ja se rakennettiin 1100-luvun alussa. Katedraalin sisällä sijaitsevat kauniit lasimaalaukset ja muut historialliset esineet.

2. Väthistenhaus

Väthistenhaus on historiallinen talo Schaffhausenin keskustassa. Se toimii nykyään museona, jossa esitellään kaupungin historiaa ja kulttuuria. Talon arkkitehtuuri edustaa tyylisuuntia aina keskiajalta barokkiin.

3. Allerheiligen-Münsterfeld

Allerheiligen-Münsterfeld on historiallinen hautausmaa, joka sijaitsee Schaffhausenin vanhankaupungin läheisyydessä. Sitä ympäröi muurit ja alueella on lukuisia vanhoja hautakiviä ja hautakappeleita. Hautausmaa on ollut käytössä jo yli 1000 vuotta.

4. Burg Rheinfall

Burg Rheinfall on keskiaikainen linna, joka sijaitsee Reinin vesiputouksen lähellä. Se rakennettiin 1100-luvulla ja tarjoaa upeat näkymät Reinin vesiputoukselle. Linnaan kuuluu myös ulkoalueita, joilla voi vaeltaa ja nauttia kauniista maisemista.

5. Fronwagplatz

Fronwagplatz on vanha aukio Schaffhausenin kaupungin keskustassa. Se on historiallinen alue, jossa on säilynyt paljon vanhoja rakennuksia ja kapeita katuja. Aukiolla järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten markkinoita ja festivaaleja.

6. Munoth

Munoth on keskiaikainen linnoitus, joka sijaitsee Schaffhausenin kukkulalla. Linnoitus rakennettiin 1500-luvulla ja se on edelleen hyvin säilynyt. Munoth toimii nykyään kulttuuritapahtumien ja konserttien näyttämönä sekä tarjoaa upeat näkymät Schaffhauseniin.

7. Herrenacker

Herrenacker on historiallinen aukio Schaffhausenin vanhankaupungin sydämessä. Aukio on ympäröity kauniilla rakennuksilla ja se toimii nykyään keskeisenä paikkana kaupungin tapahtumille ja juhlille. Aukion laidalla sijaitsee myös kaupungin teatteri ja muita kulttuurikohteita.

Schaffhausenin kaupungin panoraama- ja näköalapaikat:

1. Munot:

Munot (Schifflände-Munot) on historiallinen alue, josta avautuu upea näköala kaupungin ylle. Täältä voi ihailla kaupungin keskustaa, Rein-joen maisemia sekä Schaffhausenin tunnetuinta maamerkkiä, Munot-linnoitusta.

2. Munot-linnoitus:

Munot-linnoitus on yksi Schaffhausenin symbolisimmista nähtävyyksistä. Sen huipulta voi nauttia upeista panoraamanäkymistä ympäröivään kaupunkiin ja Rein-joelle. Linnoituksessa järjestetään myös opastettuja kierroksia.

3. Rheinfall:

Rheinfall on Euroopan suurin vesiputous, joka sijaitsee Schaffhausenin lähellä Rein-joella. Tämän näköalapaikan kohokohta on päästä ihailemaan vaikuttavaa vesiputousta ja sen ympäröivää luontoa. Alueella on myös kävelyreittejä ja lauttoja, jotka tarjoavat erilaisia näkökulmia vesiputoukseen.

4. Vordergasse:

Vordergasse on Schaffhausenin keskeinen kävelykatu, joka tarjoaa näköalan kaupungin historialliseen arkkitehtuuriin sekä viehättäviin kahviloihin ja kauppoihin. Täältä voi myös ihailla vanhoja taloja ja värikkäitä julkisivuja.

5. Klostergut Paradies:

Klostergut Paradies on entinen luostarialue, joka tarjoaa kauniin näköalan Rein-joelle. Tämä alue on suosittu kävelykohde, jossa voi rentoutua vehreässä ympäristössä ja ihailla joen maisemia. Alueella on myös ravintola, josta voi nauttia ruokaa näköalan kera.

6. Herblingen Observation Tower:

Herblingen Observation Tower on näkötorni Schaffhausenin lähellä. Tornista avautuu upea näköala kaupungin ympäristöön ja Rein-joelle. Torni on avoinna yleisölle, ja sen huipulle kiipeäminen tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan.

7. Gräflerplatz:

Gräflerplatz on viehättävä aukio Schaffhausenin vanhassa kaupungissa. Tältä aukiolta avautuu näkymä historiallisiin rakennuksiin sekä kauniiseen katettuun siltaan. Aukio on suosittu paikka nauttia tunnelmallisesta ympäristöstä ja kaupungin arkkitehtuurista.

8. Herblingertal:

Herblingertal on laakso Schaffhausenin lähistöllä, joka tarjoaa upeita näköaloja ympäröivään luontoon. Laaksosta löytyy kävelyreittejä ja polkuja, joita pitkin voi ihailla vehreitä metsiä, viljelyalueita ja maisemia.

9. Hohentwiel:

Hohentwiel on linnoitus, joka sijaitsee lähellä Schaffhausenia, mutta jo Saksan puolella. Linnoitukselta avautuu upea näköala lähialueille, mukaan lukien Schaffhausenille. Linnoitus on suosittu matkailukohde, jossa voi tutustua historiallisiin rakennuksiin ja nauttia upeista näkymistä.Kohteen sijainti maa on Sveitsi.

Jätä kommentti