Halvat lennot Kiova

Nähtävyydet ja kohteet

1. Kiovan luolaluostari

– Kiovan luolaluostari on ortodoksisen kristinuskon tärkeä pyhiinvaelluspaikka.
– Se sijaitsee Dnepr-joen länsirannalla ja on perustettu 1000-luvulla.
– Luostarissa on kirkkoja, luolia ja pyhiinvaellusreittejä, joissa voi tutustua luostarin historiaan ja ortodoksiseen kulttuuriin.
– Kiovan luolaluostari kuuluu UNESCOn maailmanperintökohteisiin.

2. Kiovan linnoitusmäki

– Kiovan linnoitusmäki on kaupungin keskustassa sijaitseva historiallinen alue, jolla on ollut merkittävä rooli Kiovan kaupungin puolustuksessa.
– Alueella sijaitsee muun muassa Kiovan linnoituksen rauniot, Pyhän Miikaelin katedraali sekä useita muita historiallisia rakennuksia ja monumentteja.
– Linnoitusmäen kukkulalta avautuu kaunis näköala yli kaupungin.

3. Kiovan pääkatu Khreshchatyk

– Khreshchatyk on Kiovan keskeinen ja vilkas pääkatu.
– Se on noin 1,2 kilometriä pitkä ja tarjoaa monia ostosmahdollisuuksia, ravintoloita ja kahviloita.
– Katu on myös suosittu paikka kävelyretkille ja kaupungin tapahtumien järjestämiselle.

4. Pyhän Sofian katedraali

– Pyhän Sofian katedraali on yksi Kiovan tunnetuimmista maamerkeistä.
– Se on rakennettu 1000-luvulla ja on merkittävä ortodoksisen kirkon ja arkkitehtuurin esimerkki.
– Katedraali sijaitsee Kiovan vanhankaupungin alueella ja sen sisältä löytyy upeita freskoja ja mosaiikkeja.

5. Kiovskaja Jelisavetinska sirkus

– Kiovskaja Jelisavetinska sirkus on yksi Kiovan suosituimmista viihdekeskuksista.
– Se sijaitsee keskustassa ja tarjoaa monipuolista viihdettä koko perheelle.
– Sirkuksessa järjestetään säännöllisesti esityksiä, joissa esiintyy akrobaatteja, jonglöörejä, taikureita ja eläinnumeroita.

6. Mariinski-puisto

– Mariinski-puisto on kaunis puisto, joka sijaitsee Dnepr-joen länsirannalla.
– Puisto tarjoaa upeat näkymät joelle ja Kiovan luolaluostarille.
– Puistossa voi rentoutua, kävellä kävelyteillä ja nauttia kauniista puutarhoista.

7. Andreevski laskusilta

– Andreevski laskusilta on yksi Kiovan ikonisimmista silloista.
– Se yhdistää Podilin kaupunginosan ylä- ja alueen ja tarjoaa upeat näkymät Dnepr-joelle.
– Andreevski laskusilta on suosittu paikka kävellä, nauttia näköaloista ja tutustua lähialueen nähtävyyksiin.

Kulttuuri ja Historia

Kiovassa on rikas kulttuuriperintö ja historia, joka ulottuu tuhansien vuosien päähän. Tässä on muutamia tärkeitä näkökohtia:

1. Vanhat kaupunginportit

Kiovassa on säilynyt useita historiallisia kaupunginportteja, jotka ovat peräisin keskiajalta. Yksi tunnetuimmista on Kultaiset Portit -portti, joka toimi aikoinaan kaupungin pääsisäänkäyntinä ja joka oli osa kaupunginmuuria.

2. Kiovan Rusin aika

Kiova oli keskiajalla Kiovan Rusin valtakunnan pääkaupunki. Tällä ajanjaksolla Kiova kukoisti kulttuurisesti ja poliittisesti. Kulttuuriperintö Kiovan Rusin ajalta on edelleen nähtävissä kaupungissa, kuten esimerkiksi Pyhän Sofian katedraalissa ja Pyhän Mikaelin kultaisessa kupolissa.

3. Pyhän Sofian katedraali

Pyhän Sofian katedraali on yksi Kiovan tärkeimmistä historiallisista nähtävyyksistä. Se rakennettiin 1000-luvulla ja on yksi parhaiten säilyneistä Kiovan Rusin ajan rakennuksista. Katedraalissa on upea sisustus, jossa on muun muassa ikoneita ja freskoja.

4. Kiovan linnoitus

Kiovan linnoitus, myös tunnettu nimellä Pecherskin linnoitus, on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee Dnepr-joen varrella. Se oli tärkeä puolustusasema Kiovan Rusin aikana ja myöhemmin myös osa Venäjän keisarikuntaa. Linnoituksessa on useita museoita, kuten Kievan linnamuseo ja Kiovanmuseo.

5. Kiovan-Mohylanskin akatemia

Kiovassa sijaitsee yksi Itä-Euroopan vanhimmista ja arvostetuimmista yliopistoista, Kiovan-Mohylanskin akatemia. Se perustettiin vuonna 1632 ja on ollut merkittävä koulutus- ja kulttuurikeskus Ukrainassa. Akatemialla on pitkä historia, ja siellä on opiskellut monia tunnettuja henkilöitä.

6. Kiovan ooppera ja baletti

Kiovassa on myös merkittävä ooppera- ja balettiperinne. Kiovan ooppera ja baletti on yksi Ukrainan tärkeimmistä taideinstituutioista ja sen esityksiä voi nauttia Kiovassa sijaitsevassa upeassa oopperatalossa. Ooppera ja baletti esittää useita klassisia teoksia ja tuottaa myös uusia teoksia.

7. Kiovan taidegalleriat

Kaupungissa on useita taidegallerioita, jotka esittelevät sekä ukrainalaista että kansainvälistä taidetta. Tunnettuja taidegallerioita ovat muun muassa Kiovan taidegalleria ja Mystetskyi Arsenal, joka on yksi Itä-Euroopan suurimmista taidekeskuksista.

8. Kiovan kansallinen historiamuseo

Kiovan kansallinen historiamuseo on tärkeä kulttuurikohde, joka esittelee Ukrainan historiaa. Museossa on laaja kokoelma esineitä ja artefakteja eri aikakausilta, kuten keskiajalta ja Neuvostoliiton ajalta. Se tarjoaa kiehtovan näkökulman Kiovan ja Ukrainan menneisyyteen.

9. Kulttuuritapahtumat

Kiovassa järjestetään lukuisia kulttuuritapahtumia ympäri vuoden. Näihin tapahtumiin kuuluu festivaaleja, konsertteja, teatteriesityksiä ja taidenäyttelyitä. Esimerkiksi Kiovan kansainvälinen elokuvafestivaali, Kiovan taidefestivaali ja Kiovan kansainvälinen kirjamessut ovat suosittuja tapahtumia kaupungissa.

Ruokailu ja Ravintolat

Perinteiset ukrainalaiset ruoat

Kiovassa on monia ravintoloita, jotka tarjoavat perinteisiä ukrainalaisia ruokia. Näihin kuuluvat muun muassa borsh-keitto, vorschmack-lampaan jauheliha, varenyky(perunate ja kaalilla täytetyt taikinanyytit), syrok, salo ja paljon muita.

Kansainväliset keittiöt

Kiovassa voit nauttia myös monista kansainvälisistä keittiöistä. Kaupungissa on runsaasti ravintoloita, jotka tarjoavat italialaista, kiinalaista, japanilaista, intialaista, kreikkalaista ja monia muita ruokia.

Hintataso

Kiova tarjoaa monipuolista ruokailua eri hintaluokissa. Voit nauttia edullista ja maukasta ruokaa katukeittiöissä tai kahviloissa, tai voit valita hienomman ja kalliimman ravintolan erityisiä tilaisuuksia varten.

Ravintolat ja kahvilat

Kiovassa on lukuisia ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat erilaisia ​​ilmapiirejä ja ruokalistoja. Voit löytää ravintoloita, jotka keskittyvät erityisesti lihavalmisteisiin, mereneläviin, kasvisruokiin ja erityisruokavalioihin sopiviin vaihtoehtoihin. Lisäksi kaupungissa on runsaasti kahviloita, joissa voit nauttia tuoretta kahvia ja leivonnaisia.

Markkinat ja ruokatori

Kiova on tunnettu myös markkinoistaan ​​ja ruokatoreistaan. Esimerkiksi Besarabskyn markkinat ovat suosittu paikka, jossa voit ostaa tuoreita hedelmiä, vihanneksia, lihaa, kalaa ja muita elintarvikkeita. Markkinoilla on myös useita pieniä ruokakojuja, joista voi ostaa välipaloja tai aterioita.

Annoskoot ja jakaminen

Kiovassa tarjoiltavien ruokien annoskoot vaihtelevat ravintolasta riippuen. Yleensä annokset ovat riittävän suuria ja useimmissa ravintoloissa ruoan jakaminen ystävien tai perheen kesken ei ole ongelma. Voit myös pyytää henkilökuntaa pakkaamaan ruoan take awayksi, jos et pysty syömään koko annosta.

Erityisruokavaliot

Monissa Kiovan ravintoloissa tarjotaan myös erityisruokavalioihin sopivia vaihtoehtoja. Yleensä ravintolat ilmoittavat ruokalistoillaan tai henkilökunnan kautta, jos heillä on erityistarpeita täyttäviä ruokia, kuten gluteenitonta, vegaanista tai laktoositonta ruokavaliota noudattavia vaihtoehtoja.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Tutustu historiallisiin nähtävyyksiin

Kiova tarjoaa monia historiallisia nähtävyyksiä, kuten Kiovansaarten luostarikompleksi, Pyhän Sofian katedraali ja Kiovan linna. Näissä kohteissa voi tutustua kaupungin rikkaaseen historiaan ja arkkitehtuuriin.

Vieraile taidegallerioissa ja museoissa

Kaupungista löytyy useita taidegallerioita ja museoita, joissa voi tutustua ukrainalaiseen ja kansainväliseen taideteokseen. Esimerkiksi Kiovien kansallinen taidemuseo tarjoaa kattavan kokoelman ukrainalaista taidetta eri aikakausilta.

Nauti puistoista ja viheralueista

Kiova on tunnettu kauniista puistoistaan ja viheralueistaan. Esimerkiksi Mariinski-puisto tarjoaa rentouttavan ympäristön kävelylle ja piknikille. Samalla voi ihailla Kiovaa ylhäältä katsottuna, sillä puisto sijaitsee Dnepr-joen rannalla.

Tutustu ukrainalaiseen kulttuuriin

Kiova on täynnä ukrainalaisen kulttuurin tarjontaa, kuten kansanmusiikkia, kansantanssia ja paikallista ruokakulttuuria. Voit osallistua esityksiin ja festivaaleihin, joissa voit kokea ukrainalaisen kulttuurin monimuotoisuutta.

Nauti yöelämästä

Kiova tarjoaa monipuolisen ja vilkkaan yöelämän. Kaupungista löytyy lukuisia baareja, klubeja ja ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia musiikkityylejä ja tarjoiluja. Voit nauttia illasta tanssilattialla tai viettää aikaa rennoissa baaritunnelmissa.

Kokeile perinteistä ukrainalaista sauna- ja kylpyläkokemusta

Kiova tunnetaan myös perinteisistä ukrainalaisista saunoista ja kylpylöistä. Voit rentoutua ja virkistäytyä erilaisissa saunoissa ja nauttia esimerkiksi hieronnasta tai aromaterapiasta. Tämä on hyvä tapa rauhoittua ja hoitaa kehoa.

Suositut hotellit Kiovassa

1. Hyatt Regency Kiev

Hyatt Regency Kiev sijaitsee Kiovan historiallisessa keskustassa, lähellä Ukrainan parlamenttia ja Kultaisia portteja. Hotelli tarjoaa ylellisiä huoneita, ravintoloita, spa-tilat ja kokoustiloja. Huoneista on upeat näkymät joko Kiovan keskustaan tai Dnepr-joelle. Hotellin asiakkaat ovat erityisesti kiitelleet ystävällistä palvelua sekä hotellin arkkitehtuuria.

2. Opera Hotel

Opera Hotel sijaitsee Kiovan ydinkeskustassa, lähellä Kiovan oopperataloa. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita, ravintoloita ja baari. Asiakkaille on tarjolla myös hieronta- ja kuntokeskus. Hotellin asiakasarviot korostavat erityisesti henkilökunnan ammattitaitoa ja hotellin sijaintia keskeisten nähtävyyksien läheisyydessä.

3. Fairmont Grand Hotel Kyiv

Fairmont Grand Hotel Kyiv sijaitsee Dnepr-joen rannalla Kiovan historiallisessa keskustassa. Hotellissa on ylelliset huoneet, ravintoloita ja spa-tilat. Hotellin asiakkaat ovat erityisesti kiitelleet hotellin upeaa arkkitehtuuria ja näkymiä joelle. Lisäksi hotellin sijainti on erinomainen, sillä useat nähtävyydet, kuten Kultaiset portit ja Pyhän Sofia -katedraali, ovat kävelyetäisyydellä.

4. Hilton Kyiv

Hilton Kyiv sijaitsee Kiovan kaupungin keskustassa, aivan Kreshchatyk-pääkadun vieressä. Hotellista löytyy moderneja ja tyylikkäitä huoneita, ravintoloita sekä hyvin varusteltu kuntokeskus. Hilton Kyiv on erityisesti saanut kiitosta asiakkailtaan erinomaisesta palvelusta ja laajasta aamia

Turvallisuus ja terveys Kiovassa:

Turvallisuus:

– Kiova on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta matkailijoiden tulisi silti noudattaa tavanomaista varovaisuutta.
– Vältä liikkumista yksinäsi pimeällä, erityisesti vierailla alueilla.
– Ole tietoinen lompakonvarkaista ja pidä huolta henkilökohtaisista tavaroistasi, erityisesti julkisissa liikennevälineissä ja turistikohteissa.
– Vältä konfliktitilanteita ja vältä osallistumista mielenosoituksiin.
– Noudata liikennesääntöjä ja ole varovainen liikenteessä, sillä liikenneturvallisuus voi vaihdella kaupungissa.

Terveys:

– Kiova tarjoaa hyvät terveyspalvelut ja kaupungissa on useita laadukkaita sairaaloita ja terveyskeskuksia.
– Matkailijoiden tulisi ottaa matkavakuutus, joka kattaa mahdolliset terveyteen liittyvät kulut.
– Kiovassa on useita apteekkeja, joista voi ostaa lääkkeitä. Suositeltavaa on kuitenkin ottaa mukaan tarvittavat reseptilääkkeet.
– Juo aina pullotettua tai keitettyä vettä ja vältä juomasta hanavettä.
– Hygieniasta kannattaa huolehtia, kuten käsien pesemisestä ennen ruokailua.
– Leikkaa ruoka huolellisesti ja vältä raakoja tai huonosti kypsennettyjä elintarvikkeita.
– Keskustele ennen matkaa lääkärin kanssa, jos tarvitset erityisesti rokotuksia matkustamiseen liittyen.

Lähteet:
– https://www.euro.who.int/__data/assets/pdf_file/0005/354552/KievVulnerable.pdf
– https://www.gov.uk/foreign-travel-advice/ukraine

Rannat ja vesistöt

Dnepr-joki

Dnepr-joki, joka virtaa Kiovan läpi, on yksi kaupungin tärkeimmistä vesistöistä. Joki tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuksia veneilyyn ja kalastukseen. Lisäksi sen varrella on useita rantoja, joilla voi rentoutua ja nauttia auringosta. Rannoilla on usein myös ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia virvokkeita.

Hydropark

Kiovan Hydropark on suosittu vapaa-ajanviettopaikka kaupungissa. Se sijaitsee Dnepr-joen rannalla ja tarjoaa laajan valikoiman aktiviteetteja ja palveluita. Hydroparkissa on hiekkarantoja, joilla voi ottaa aurinkoa ja uida. Alueella on myös polkuveneitä, vesiskoottereita ja muita vesipedoille suunnattuja toimintoja. Lisäksi Hydroparkissa on urheilukenttiä, huvipuisto ja ravintoloita.

Trukhanovin saari

Trukhanovin saari on yksi Kiovan suosituimmista vapaa-ajanviettopaikoista. Saari, joka sijaitsee Dnepr-joessa, tarjoaa kauniita maisemia ja hiekkarantoja. Täällä kävijät voivat rentoutua auringonpaisteessa, nauttia piknikistä tai osallistua erilaisiin vesiaktiviteetteihin. Saarella on myös ravintoloita, baareja ja rantalentopallokenttiä.

Podilski Torgovytsi -satama

Podilski Torgovytsi -satama on toinen suosittu alue, joka tarjoaa mahdollisuuden viettää aikaa veden äärellä Kiovassa. Tämä venesatama sijaitsee Dnepr-joen rannalla Podilin kaupunginosassa. Satamassa voi vuokrata veneitä tai osallistua järjestettyihin veneretkiin. Siellä on myös rantaravintoloita ja terasseja, joilta voi ihailla maisemia ja nauttia ruokaa ja juomaa.

Kosmonauttien puisto

Kosmonauttien puisto on virkistysalue, joka sijaitsee Dnepr-joen varrella. Puisto tarjoaa viheralueita, kävelyreittejä ja leikkipaikkoja perheille. Lisäksi puistosta voi päästä rantaan, jossa on hiekkarantoja ja riippumatopaikkoja. Kosmonauttien puisto tarjoaa rauhallisen ympäristön rentoutumiseen ja ulkoiluun.

Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja klubit

Kiova tarjoaa monipuolisen valikoiman baareja ja klubeja eri makuihin ja musiikkityyleihin. Tunnettuja yöelämän alueita ovat esimerkiksi Khreshchatyk-katu, Arena City, Podil ja Osokorky. Suosittuja baareja ja klubeja ovat esimerkiksi Buddha-Bar Kyiv, Caribbean Club, SkyBar ja D’Lux.

2. Konserttipaikat ja areenat

Kiova on tunnettu monista konserttipaikoista ja areenoista, joissa voi nauttia elävän musiikin esityksistä ja erilaisista tapahtumista. Tunnettuja konserttipaikkoja ovat esimerkiksi Ukraina-palatsi, National Palace of Arts ”Ukraina” ja Palats Ukraina. Lisäksi kaupungissa on useita urheiluareenoita, kuten NSC Olimpiyskiy ja Palace of Sports.

3. Teatterit ja ooppera

Kiova tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia nauttia teatterista ja oopperasta. Tunnettuja teattereita ovat esimerkiksi Kiev Academic Drama Theatre, Ivan Franko National Academic Drama Theatre ja Lesya Ukrainka National Academic Theatre of Russian Drama. Oopperan ystäviä ilahduttavat Ukrainan kansallisooppera ja teatteri sekä Taras Shevchenko National Opera of Ukraine.

4. Elokuvateatterit

Kiovassa on useita elokuvateattereita, joissa voi käydä katsomassa uusimpia elokuvia. Suosittuja teattereita ovat esimerkiksi Kinopanorama, Butterfly DeLuxe Cinema ja Zhovten Cinema. Elokuvateattereissa voi nähdä paitsi Hollywood-tuotantoja, myös paikallisia ja kansainvälisiä indie-elokuvia.

5. Kasinot

Kiova tarjoaa myös mahdollisuuden kasinopelaamiseen. Laittomien kasinoiden toiminta on kiellettyä Ukrainassa, mutta kaupungista löytyy silti laillisia kasinoita. Tunnettuja kasinoita Kiovassa ovat esimerkiksi Olympic Casino, 888 Casino ja Cosmopol Casino.

6. Ravintolat ja kahvilat

Kiova on tunnettu runsaasta ravintola- ja kahvilatarjonnastaan. Kaupungista löytyy monipuolisia ruokapaikkoja eri kansainvälisistä keittiöistä kuten italialaista, kiinalaista, japanilaista, meksikolaista ja monia muita. Suosittuja alueita ruokailua varten ovat esimerkiksi Arena City, Podil ja Andriyivskyy Descent.

Luontokohteet ja Retkeily

Holosiivka-puisto

Holosiivka-puisto on yksi Kiovan suosituimmista ulkoilualueista. Puisto sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Kiovan keskustasta ja tarjoaa laajan valikoiman retkeilyaktiviteetteja. Alueella on ulkoilureittejä, jotka sopivat niin kävelijöille, pyöräilijöille kuin juoksijoillekin. Lisäksi puistossa on piknikalueita, joissa voi nauttia eväitä upean luonnon keskellä.

Podilsky Tysyatskyi-puisto

Podilsky Tysyatskyi-puisto on luonnonkaunis alue Kiovan kaupungissa. Puisto tarjoaa mahdollisuuden rentoutua kaupungin vilinästä vehreän luonnon ympäröimänä. Alueella on näyttäviä kukkaistutuksia ja viheralueita, joilla voi kävellä ja nauttia raikkaasta ilmasta. Lisäksi puistossa järjestetään usein erilaisia tapahtumia, kuten ulkoilmatapahtumia ja konsertteja.

Feofaniya-puisto

Feofaniya-puisto on rauhallinen ja kaunis ulkoilualue Kiovassa. Puiston alueella on järvi, jossa voi kalastaa ja soutaa veneellä. Lisäksi puistossa on kauniita puutarhoja ja kukkapenkkejä, joita voi ihailla rentouttavalla kävelyllä. Alueella on myös leikkipuistoja, jotka sopivat erityisesti lasten viihtymiseen.

Kiovan merkittävät suojelualueet

Kiovaan kuuluu myös useita merkittäviä suojelualueita, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutkia alueen luontoa ja eläimistöä. Esimerkiksi Desnyansko-Starogutsky suojelualue on yksi tällainen alue, jossa voi ihastella Kiovan ympäristön monimuotoista luontoa. Lisäksi Kiovanlahden suojelualue on tärkeä lintujen pesimis- ja levähdysalue, jossa voi havaita erilaisia harvinaisia lintulajeja.

Kypressipuisto

Kypressipuisto on Kiovan kaupungin kuuluisin puisto, joka tunnetaan erityisesti kypressipuistaan. Puiston alueella on myös muita puita ja kukkapenkkejä, joita voi ihailla kävellessään alueella. Puisto tarjoaa rauhallisen ympäristön rentoutumiseen ja lepäämiseen kaupungin vilinästä.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Kiovan Pyhän Sofian katedraali

Kiovan Pyhän Sofian katedraali on yksi Kiovan tärkeimmistä historiallisista ja uskonnollisista kohteista. Se on rakennettu 1000-luvulla ja se on tunnettu upeista mosaiikeistaan, freskoistaan ja ikoneistaan.

Kiovan Historiallinen Keskusta ja Lavra-luostari

Kiovan Historiallinen Keskusta ja Lavra-luostari on UNESCO:n maailmanperintökohde. Alueella sijaitseva Pyhän Kolminaisuuden Lavra-luostari on yksi Kiovan vanhimmista luostareista ja se on merkittävä pyhiinvaelluskohde.

Pyhän Miikaelin Kultakupoliluostari

Pyhän Miikaelin Kultakupoliluostari on ortodoksisen kristinuskon historiallinen ja uskonnollinen kohde Kiovassa. Se perustettiin 1100-luvulla ja se on tunnettu kultaisista kupoleistaan ja freskoistaan.

Pyhän Andrein Katedraali

Pyhän Andrein Katedraali on yksi Kiovan tunnetuimmista nähtävyyksistä. Rakennus edustaa barokkityyliä ja se sijaitsee Kiovan Historiallisessa Keskustassa. Katedraalin tornista voi ihailla upeita näkymiä yli kaupungin.

Pyhän Vladimi

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat:

1. Pyhän Vladimirin kukkula (Vladimirskaja Gorka)

Pyhän Vladimirin kukkula sijaitsee Dnepr-joen rannalla ja tarjoaa upeat näkymät yli Kiovan kaupungin. Kukkulalla sijaitsee myös Aleksanteri Nevskin katedraali sekä useita muistomerkkejä ja veistoksia. Pyhän Vladimirin kukkula on suosittu paikka niin paikallisten asukkaiden kuin matkailijoiden keskuudessa.

2. Svetitskovin kukkula (Svetitskov Hill)

Svetitskovin kukkula on toinen suosittu näköalapaikka Kiovassa. Kukkula tarjoaa upeat näkymät Dnepr-joelle ja sen läheisyydessä sijaitseviin maamerkkeihin, kuten Lavra-luostariin ja Ukrainan talonpoikaisarkkitehtuurimuseoon. Kukkulan huipulta avautuu myös kaunis näkymä Kiovan keskustaan.

3. Monasterin kukkula (Monastery Hill)

Monasterin kukkulalta käsin voi ihailla upeita näkymiä Dnepr-joen yli sekä Kiovan keskustaan. Kukkulalla sijaitsee myös Pyhän Mikaelin kultakupolinen luostari, joka on yksi Kiovan tunnetuimmista maamerkeistä. Monasterin kukkula on suosittu paikka niin turistien kuin paikallisten asukkaiden keskuudessa.

4. Mariinskij puisto (Mariinsky Park)

Mariinskij puisto on kaunis puistoalue, josta avautuu näkymä yli Dnepr-joen ja sen varrella sijaitsevan Kiovansalmen. Puistossa sijaitsee myös Mariinskin palatsi, joka on arvokas historiallinen rakennus. Puistosta voi ihailla kaupungin panoraamanäkymiä ja rentoutua kauniissa ympäristössä.

5. Metroasemat

Kiovassa on useita metroasemia, jotka tarjoavat upeat näkymät kaupunkiin. Esimerkiksi Arsenalna-asema sijaitsee syvällä Dnepr-joen alapuolella ja tarjoaa upeat näköalat joelle ja sen ympäristöön. Kredo da Dnipro-asema puolestaan tarjoaa hienot näkymät Dnepr-joelle. Metroasemat ovat kätevä tapa tutustua kaupunkiin samalla ihaillen sen kaunista panoraamaa.Kohteen sijainti maa on Ukraina.

Jätä kommentti