Halvat lennot Linköping

Nähtävyydet ja kohteet

1. Linköpingin linna

Linköpingin linna on Ruotsin suurimpia keskiaikaisia linnoja. Se on rakennettu 1200-luvulla ja toimi aikoinaan kuninkaallisen linnana. Nykyään linna toimii museona, jossa voi tutustua linnoituksen historiaan sekä ihailla upeaa arkkitehtuuria ja historiallisia artefakteja.

2. Domkyrka

Linköpingin tuomiokirkko, Domkyrka, on yksi Ruotsin tärkeimmistä keskiaikaisista kirkoista. Kirkko on rakennettu 1100-luvulla ja se sisältää vaikuttavia goottilaisia arkkitehtuurielementtejä sekä arvokkaita taide-esineitä. Kirkko on myös kuuluisa ruununprinsessa Victorian hääpaikkana.

3. Gamla Linköping

Gamla Linköping on historiallinen kaupunginosa, joka on säilyttänyt alkuperäisen ilmeensä. Alueella on useita 1700- ja 1800-luvun puutaloja, ja se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden kokea, miltä elämä oli ennen vanhaan. Gamla Linköpingissä on myös pieniä käsityöläisliikkeitä ja ravintoloita.

4. Flygvapenmuseum

Flygvapenmuseum on Ruotsin ilmavoimien museo, joka sijaitsee Linköpingissä. Museossa voi tutustua ilmailun historiaan ja nähdä laajan valikoiman lentokoneita ja helikoptereita. Museo tarjoaa myös interaktiivisia näyttelyitä ja simulaattoreita, joissa kävijät voivat kokea lentämisen tunteen.

5. Vidablickin näköalatorni

Vidablickin näköalatorni on Linköpingin korkein rakennus, josta avautuu upea näköala kaupunkiin ja sen ympäristöön. Näköalatasanteelta voi nähdä laajalle leviävät metsät, järvet ja kauniit maisemat. Torniin voi nousta joko portaita pitkin tai hissillä.

6. Cloetta Center

Cloetta Center on monitoimiareena, joka toimii urheilu- ja viihdetapahtumien keskuksena. Areena sijaitsee Linköpingin keskustan tuntumassa ja se voi vetää jopa 8 000 katsojaa. Cloetta Centerin ohjelmassa on muun muassa jääkiekko-otteluita, konsertteja ja muita suuria tapahtumia.

7. Trädgårdsföreningen

Trädgårdsföreningen on kaunis puisto Linköpingin keskustassa. Puistossa on viihtyisiä kävelyreittejä, vehreitä nurmikenttiä sekä kauniita kukkaistutuksia. Puiston keskellä sijaitsee myös viehättävä kasvitieteellinen puutarha, jossa voi ihailla erilaisia kasvi- ja puulajeja.

8. Saab Aircraft Museum

Saab Aircraft Museum on ilmailumuseo, joka keskittyy Saabin valmistamien lentokoneiden esittelyyn. Museossa voi tutustua Saabin lentokoneteollisuuden historiaan sekä nähdä valikoiman erilaisia lentokoneita ja helikoptereita. Museoon kuuluu myös Simonsland-näyttely, joka on suunnattu erityisesti lapsille.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri:

Linköpingissä on monia kulttuurikohteita, kuten museoita, teattereita ja gallerioita. Kaupungissa sijaitsee esimerkiksi Östergötlandin maakuntamuseo, jossa voi tutustua alueen historiaan ja kulttuuriin. Linköpingin kaupunginteatteri tarjoaa monipuolista teatteriohjelmaa ja taidemuseo on suosittu kohde taiteen ystäville. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden.

Historia:

Linköpingillä on pitkä historia, joka ulottuu aina viikinkiajoista asti. Kaupungissa on useita historiallisia nähtävyyksiä, kuten Linköpingin linna. Linna on peräisin 1100-luvulta ja toimii nykyään museona. Toisen maailmansodan aikana Linköpingissä oli tärkeä sotilas lentotukikohta ja kaupunista tuli merkittävä ilmailukaupunki. Tänä päivänäkin Linköpingissä sijaitsee Ruotsin ilmavoimien pääkomentajan päämaja. Kaupungin historiaa voi tutkia myös kävelemällä vanhoja katuja pitkin ja vierailemalla kaupungin lukuisissa historiallisissa rakennuksissa.

Ruokailu ja Ravintolat Linköpingissä

1. Perinteinen ruotsalainen ruoka

Linköpingissä on useita ruokapaikkoja, joissa voi nauttia perinteistä ruotsalaista ruokaa. Näitä ovat esimerkiksi ”husmanskost”-ravintolat, jotka tarjoavat perinteisiä ruotsalaisia ruokalajeja kuten lihapullia, perunoita ja kanelipullia.

2. Kansainvälinen keittiö

Kaupungissa on myös runsaasti kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia kansainvälisiä ruokalajeja, kuten italialaista, kiinalaista, intialaista, meksikolaista ja thaimaalaista ruokaa. Linköpingissä voi maistella erilaisten kulttuurien ruokaperinteitä.

3. Kahvilat

Linköpingissä on useita viihtyisiä kahviloita, joissa voi nauttia tuoreita leivonnaisia ja hyvää kahvia. Kahvilat tarjoavat myös yleensä kevyempää lounasta, kuten salaatteja ja voileipiä. Joissakin kahviloissa on myös wifi-yhteys, joten niissä voi työskennellä tai surffailla netissä samalla.

4. Pikaruokapaikat

Jos haluat nopean ja edullisen vaihtoehdon, Linköpingissä on myös pikaruokapaikkoja, kuten McDonald’s ja Burger King. Näissä paikoissa voi ostaa esimerkiksi hampurilaisia, ranskalaisia perunoita ja virvoitusjuomia.

5. Kasvis- ja vegaaniruoka

Kaupungissa on myös useita ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja. Näissä paikoissa voi nauttia herkullisia, terveellisiä ja eläinystävällisiä ruokia, jotka sopivat myös kasvissyöjille ja vegaaneille.

6. Ruokakaupat ja markkinat

Linköpingissä on useita ruokakauppoja, joista voi ostaa ruokatarvikkeita ja valmistaa omia aterioita. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia ruokamarkkinoita, joissa voi ostaa tuoreita paikallisia tuotteita, kuten hedelmiä, vihanneksia, leipää, lihaa ja kalaa.

Vapaa-ajan aktiviteetit

1. Kulttuuri

Linköping tarjoaa monipuolisia kulttuuritoimintoja ja nähtävyyksiä. Kaupungissa sijaitsee esimerkiksi Linköpingin linna, joka on yksi Ruotsin parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoista. Lisäksi kaupungin sydämessä sijaitseva Domkyrkan eli Linnan kirkko tarjoaa historiallisesti merkittävän ja kauniin vierailukohteen. Kulttuuritarjontaa voi myös nauttia esimerkiksi Ostgötateaternissa tai Linköpingin konserttitalossa.

2. Luonto

Linköping sijaitsee maalaismaiseman ja vesistöjen ympäröimänä, mikä tekee luonnonläheisistä aktiviteeteista helposti saavutettavia. Kaupungin läheisyydessä on useita kauniita järviä, joissa voi harrastaa purjehdusta, melontaa, kalastusta ja uimista. Lisäksi Stångebrofältetin luonnonsuojelualue tarjoaa retkeilymahdollisuuksia ja onnistumisen fiilistä lintubongaukseen.

3. Liikunta ja urheilu

Linköpingissa on runsaasti liikuntamahdollisuuksia niin aktiivisille urheilijoille kuin kuntoilijoillekin. Kaupungissa on useita kuntosaleja ja urheiluhalleja, joissa voi harjoitella erilaisia lajeja. Lisäksi kaupungin läheisyydessä on useita ulkoilureittejä, jotka soveltuvat kävelyyn, lenkkeilyyn ja pyöräilyyn. Linköpingissä toimii myös ammattitason urheiluseuroja, kuten jääkiekolle keskittyvä Linköping HC ja jalkapallojoukkue IFK Norrköping.

4. Ostokset

Linköping tarjoaa monipuolisia ostosmahdollisuuksia. Kaupungista löytyvät niin suuret ostoskeskukset kuin pienet erikoisliikkeetkin. Trädgårdsföreningenin kauppakeskus on yksi kaupungin suurimmista ja sieltä löytyy laaja valikoima erilaisia vaate- ja muotiliikkeitä. Lisäksi Linköpingin keskustan kävelykatu tarjoaa monia pieniä ja kiehtovia putiikkeja, joista voi löytää uniikkeja tuotteita.

5. Ruokailu

Linköpingissa on tarjolla monenlaisia ruokailumahdollisuuksia. Kaupungissa on ravintoloita aina perinteisistä ruotsalaisista ruokapaikoista eksotiisiin vaihtoehtoihin. Ruokailu voi tapahtua rennoissa kahviloissa, tyylikkäissä ravintoloissa tai kiireisessä ruokatorilla. Ruokailupaikat tarjoavat laajan valikoiman eri makumaailmoja.

6. Viihde

Linköping tarjoaa myös viihdettä eri muodoissaan. Kaupungin Tornby-alueella sijaitsee monipuolinen Elisabethcenter-viihdekeskus, jossa voi pelata biljardia, keilailla tai viettää aikaa pelihallissa. Lisäksi kaupungin keskustassa on useita elokuvateattereita, joista voi nauttia uusimmista leffoista.

Suositut hotellit Linköpingissä

1. Scandic Linköping Väst

Scandic Linköping Väst sijaitsee lähellä E4-moottoritietä, noin 3 kilometrin päässä Linköpingin keskustasta. Hotellissa on modernit ja tilavat huoneet, joissa on mukavuudet kuten taulu-tv, työpöytä ja ilmainen WiFi. Asiakkailla on myös pääsy hotellin kuntoilutiloihin ja saunoihin. Lisäksi hotellissa on ravintola, baari ja ilmainen pysäköintimahdollisuus.

2. Elite Stora Hotellet

Elite Stora Hotellet sijaitsee historiallisessa rakennuksessa aivan Linköpingin keskustassa. Hotelli tarjoaa tyylikkäitä huoneita, joissa on moderneja mukavuuksia, kuten taulu-tv, minibaari ja ilmainen WiFi. Asiakkailla on myös mahdollisuus nauttia hotellin ravintoloiden herkullisista ruoista sekä rentoutua baarissa. Hotellissa on myös kuntosali ja saunat.

3. Scandic Frimurarehotellet

Scandic Frimurarehotellet sijaitsee Linköpingin keskustassa, aivan lähellä Stora torget -aukiota. Hotelli tarjoaa viihtyisiä huoneita, joissa on modernit mukavuudet kuten taulu-tv, työpöytä ja ilmainen WiFi. Asiakkailla on mahdollisuus rentoutua hotellin ravintolassa ja baarissa, ja hotellissa on myös sauna. Pysäköinti on mahdollista lähellä olevalla yleisellä pysäköintialueella.

4. Best Western Hotel Linköping

Best Western Hotel Linköping sijaitsee lähellä Linköpingin yliopistoa, noin 2 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Hotellissa on modernit ja viihtyisät huoneet, joissa on mukavuudet kuten taulu-tv, työpöytä ja ilmainen WiFi. Asiakkailla on käytettävissään hotellin ravintola, baari ja maksuton pysäköintimahdollisuus.

5. Scandic Linköping City

Scandic Linköping City sijaitsee Linköpingin keskustassa, aivan kävelyetäisyydellä kaupungin pääostoskaduilta ja nähtävyyksistä. Hotelli tarjoaa viihtyisiä huoneita, joissa on modernit mukavuudet kuten taulu-tv, työpöytä ja ilmainen WiFi. Hotellissa on myös ravintola, baari sekä kuntoilutilat ja sauna.

Turvallisuus

Rikollisuus

Linköping on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, jossa rikollisuus on melko vähäistä. Väkivaltarikokset ovat harvinaisia, ja normaalia varovaisuutta noudattamalla voi liikkua kaupungissa turvallisesti.

Liikenne

Liikenne on Linköpingissä järjestetty hyvin, ja kaupungin kadut ja tiet ovat yleensä turvallisia. Autoilijoiden tulee noudattaa nopeusrajoituksia ja liikennesääntöjä. Pyörätieverkosto on kattava, ja kävelijöille on hyvin jalkakäytäviä. Julkisen liikenteen, kuten bussien ja junien, turvallisuus on hyvä.

Rajat ja maahantulo

Tukholman Arlandan lentokentältä on hyvät yhteydet Linköpingiin. Maahantulon osalta on tärkeää noudattaa Ruotsin maahantulosääntöjä ja -vaatimuksia. Nykyiset tiedot viranomaisten verkkosivuilta.

Terveys

Sairaalat ja terveyskeskukset

Linköpingissä toimii useita sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat kattavia terveyspalveluita asukkaille. Tunnetuimmat ovat Linköpingin yliopistosairaala ja Vrinnevi-sairaala.

Päivystys

Linköpingissä on päivystyspalvelut, jotka tarjoavat kiireellistä hoitoa ympäri vuorokauden. Kiireellisissä tapauksissa tulee soittaa yleiseen hätänumeroon 112.

Rokotukset

Rokotuksilla suojataan ihmisiä tarttuvilta taudeilta. Rokotusohjelman tarkat tiedot vaihtelevat ja niiden saamiseksi kannattaa ottaa yhteyttä lähimpään terveyskeskukseen tai lääkäriin.

Terveydenhuolto ulkomailta saapuville

EU- ja ETA-maiden kansalaiset sekä Sveitsin kansalaiset saavat terveydenhuollon palvelut Ruotsissa EU:n terveyskortilla tai sairausvakuutuskortilla. Muiden maiden kansalaisten tulee varmistaa matkavakuutuksen kattavuus terveydenhuollon osalta.

Rannat ja Vesistöt

Torön

Torön on järvi Linköpingissä, joka tarjoaa mahdollisuuden uimiseen ja aurinkoa ottamiseen hiekkarannallaan. Rannalla on myös grillausmahdollisuus ja leikkipaikka lapsille.

Vrinnevisjön

Vrinnevisjön on järvi Linköpingin kaupungin lähellä, jossa voi nauttia uimisesta ja virkistävästä vedestä. Järven rannoilla on myös viihtyisiä piknik-alueita ja mahdollisuus kalastukseen.

Roxen

Roxen on suuri järvi, joka ulottuu Linköpingistä Norrköpingiin asti. Järvi tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia vesielämän ja vesiurheilun harrastamiseen, kuten veneilyyn, melontaan ja purjehdukseen. Järven ympäristössä on myös kauniita rantoja, joissa voi rentoutua ja nauttia maisemista.

Bergs slussar

Bergs slussar on kanava Linköpingin ja Roxen-järven välillä. Kanavalla on viehättävät vesistöt, joissa voi ihailla veneitä, kalastaa tai vain nauttia rauhallisesta ympäristöstä. Alueella on myös ravintola, josta voi nauttia ruokaa ja juomaa näköalalla kanavalle.

Kinda kanal

Kinda kanal on kanava, joka kulkee Linköpingin ja Kindan välillä. Kanava tarjoaa upeita maisemia ja rauhallista ympäristöä veneilyyn ja kalastukseen. Kanavan rannoilla on myös piknik-alueita ja mahdollisuus vuokrata veneitä.

Masmosjön

Masmosjön on järvi, joka sijaitsee Linköpingin pohjoispuolella. Järven rannalla on pieni hiekkaranta, jossa voi rentoutua ja nauttia uimisesta. Järven ympäristö on myös suosittu ulkoilualue, jossa voi tehdä kävelyretkiä ja nauttia luonnosta.

Yöelämä ja viihde Linköpingissä

1. Baarit ja pubit

Linköpingissä on monia viihtyisiä baareja ja pubeja, joissa voi nauttia juomista ja rentoutua ystävien kanssa. Suosittuja vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Bishop’s Arms, O’Learys ja Pitchers Linköping.

2. Klubit ja yökerhot

Kaupungissa on myös useita klubeja ja yökerhoja, jotka tarjoavat musiikkia ja tanssia yön pikkutunneille asti. Tunnettuja paikkoja ovat esimerkiksi The Crypt, Backyard Bar & Club ja Hugo.

3. Teatterit ja esitykset

Linköpingissä on useita teattereita ja esiintymistiloja, joissa voi nauttia erilaisista näytelmistä, musikaaleista, konserteista ja stand-up -esityksistä. Mm. Linköping City Theatre ja Konsert & Kongress ovat suosittuja tapahtumapaikkoja.

4. Elokuvateatterit

Elokuvanystävät voivat vierailla Linköpingin elokuvateattereissa, joissa esitellään sekä uusia elokuvia että vanhempia suosikkeja. Tunnettuja elokuvateattereita ovat esimerkiksi Filmstaden Linköping ja Cnema.

5. Konsertit ja festivaalit

Linköpingissä järjestetään säännöllisesti erilaisia konsertteja ja musiikkifestivaaleja. Näitä tapahtumia voidaan pitää paikallisissa puistoissa, konserttisaleissa tai suurissa tapahtumatiloissa, kuten SAAB Arena. Kesällä voi esimerkiksi nauttia Getaway Rock Festivalista.

6. Kasino

Linköpingin lähistöllä ei ole varsinaista kasinoa, mutta muutaman tunnin ajomatkan päässä sijaitsee esimerkiksi Casino Cosmopol Norrköping, jossa voi nauttia uhkapelistä ja viihteestä.

7. Ravintolat ja ruokailu

Linköping tarjoaa laajan valikoiman ravintoloita, joissa voi nauttia erilaisista ruokakulttuureista. Löytyy paikallisia ravintoloita, jotka tarjoavat perinteistä ruotsalaista ruokaa, sekä kansainvälisiä vaihtoehtoja, kuten italialaisia, kiinalaisia ja meksikolaisia ravintoloita. Suosittelemme esimerkiksi Storan, Wattholma tai Taverna Mykonos ravintoloita.

8. Kulttuuritapahtumat

Kaupungissa järjestetään vuosittain erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten taide- ja valokuvanäyttelyitä, museokierroksia ja markkinoita. Tarkista paikalliset tiedotukset ja tapahtumakalenteri lisätietoja varten.

Linköping – Luontokohteet ja Retkeily

Tinnerö Eklandskap

Tinnerö Eklandskap on suuri suoalue, joka sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Linköpingin keskustasta. Suo tarjoaa upeat näkymät luontoon, ja siellä on useita patikointipolkuja, joita pitkin voi tutustua alueeseen. Tinnerö Eklandskapilla on myös runsaasti lintulajeja, joten alue on erityisen suosittu lintubongareiden keskuudessa.

Stångån-joen venematkat

Stångån-joki kulkee Linköpingin läpi, ja siellä järjestetään venematkoja, joilla voi tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön vesiltä käsin. Venematkoilla voi ihailla kauniita maisemia ja kuunnella opastusta joen historiasta ja ympäröivästä luonnosta.

Bergs slussar

Bergs slussar on vesitie, joka yhdistää Roxen-järven ja Svartån-joen. Bergs slussarilla on useita sulkuja, jotka mahdollistavat veneiden kulun eri korkeustasoille. Tämä historiallinen kanava tarjoaa mahdollisuuden ihailla kaunista maisemaa ja tutustua alueen vesistöön.

Kindaslätten

Kindaslätten on laaja alue, jolla on monipuolinen luonto ja joka tarjoaa hyvät mahdollisuudet retkeilyyn ja ulkoiluun. Alueella on useita patikointipolkuja ja hiihtoreittejä, joita pitkin voi tutustua luontoon. Kindaslättenilla on myös laavuja ja tulentekopaikkoja, joissa voi viettää aikaa ja nauttia eväitä.

Vidingsjön ulkoilualue

Vidingsjön on kaunis järvi, joka sijaitsee Linköpingin kupeessa. Järven ympärillä on ulkoilualue, joka tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet ulkoiluun ja retkeilyyn. Alueella on patikointipolkuja, hiihtolatuja ja uimaranta. Lisäksi järven ympäristössä on grillauspaikkoja ja laavuja, jotka ovat suosittuja retkeilijöiden keskuudessa.

Vreta Klosterin luostarinrauniot

Vreta Klosterin luostarinrauniot ovat historiallinen nähtävyys, joka sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Linköpingin keskustasta. Luostarinrauniossa voi tutustua keskiaikaiseen historiaan ja ihailla kauniita raunioita. Alueella on myös luontopolkuja, joita pitkin voi tutustua ympäröivään luontoon.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Linköpingin tuomiokirkko

Linköpingin tuomiokirkko on Ruotsin keskiaikaisista kirkoista suurin ja se on rakennettu 1100-luvulla. Kirkon arkkitehtuuri edustaa pääasiassa romaanista ja gotiikkaa tyyliä. Kirkko on omistettu Pyhälle Katarinalle ja se toimii edelleen kaupungin evankelis-luterilaisena kirkkona. Kirkon sisällä on useita maalauksia, veistoksia ja keskiaikaisia alttarikaappeja.

Gamlia Linköping

Gamlia Linköping on ulkoilmamuseo, joka esittelee Linköpingin kaupungin historiaa. Museo koostuu vanhoista puutaloista, kivirakennuksista ja katukivistä, jotka on tuotu eri osista kaupunkia. Museon alueella on myös käsityöläisliikkeitä, jossa vierailijat voivat oppia perinteisiä käsityötaitoja. Gamlia Linköping tarjoaa mahdollisuuden eläytyä menneiden aikojen tunnelmaan ja tutustua ruotsalaiseen kulttuuriin ja arkkitehtuuriin.

Valla torg

Valla torg on historiallinen aukio keskellä Linköpingin kaupunkia. Se oli aikoinaan kaupungin tärkein markkinapaikka ja tärkeä kohtaamispaikka kaupunkilaisille. Aukion ympärillä on säilynyt osa kaupungin vanhasta kaupunginmuurista. Tänä päivänä Valla torgilla järjestetään monenlaisia tapahtumia ja markkinoita, ja siellä voi nauttia paikallisesta ilmapiiristä ja nähtävyyksistä.

Vasaborgen

Vasaborgen, tai Vasa-linna, on linnoitus Linköpingin keskustassa. Linnoitus rakennettiin 1500-luvulla ja se on yksi Ruotsin historiansa tärkeimmistä linnoituksista. Alueella on säilynyt osa alkuperäisestä linnasta, jonka avulla vierailijat voivat tutustua linnoituksen historiaan. Linnoitus oli aikoinaan tärkeä puolustusasema ja tärkeä osa Linköpingin kaupungin historiaa.

Linköpingin museot

Linköpingissä on useita museoita, jotka tarjoavat näyttelyitä ja tietoa kaupungin historiasta ja kulttuurista. Esimerkiksi Östergötlands museum on alueen alueellinen museo, joka esittelee Östergötlandin läänin kulttuuriperintöä. Saab-museo puolestaan keskittyy lentokonevalmistaja Saabin historiaan. Näiden ja muiden museoiden avulla vierailijat voivat oppia enemmän Linköpingin alueen historiasta ja kulttuurista.

Linköping – Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Linköpingin tuomiokirkko

Linköpingin tuomiokirkko on kaupungin tunnetuin maamerkki ja yksi Ruotsin suurimmista keskiaikaisista kirkoista. Kirkon torniin kiipeämällä voi ihailla upeita näkymiä yli kaupungin.

2. Tornbergetin näköalapaikka

Tornberget on korkea kukkula kaupungin ulkopuolella, josta avautuu upea panoraamanäkymä yli Linköpingin ja sen ympäröivän maaseudun. Alueella on myös ulkoilmakahvila ja kävelyreittejä.

3. Östgötaplanin näköalapaikka

Östgötaplan on puistoalue kaupungin keskustassa, ja sen korkein kohta tarjoaa kauniit näkymät yli Linköpingin. Alueella on myös leikkikenttiä, piknikalueita ja ulkoilureittejä.

4. Gamla Linköpingin näköalatorni

Gamla Linköping on historiallinen kaupunginosa, ja sen näköalatorni tarjoaa hienot näkymät yli vanhojen rakennusten ja kapeiden kujien. Alueella on myös museoita, kauppoja ja ravintoloita.

5. Lackarebäckin näköalapaikka

Lackarebäck on ulkoilualue ja luonnonsuojelualue Linköpingin eteläpuolella. Sieltä löytyy näköalapaikka, josta voi ihailla kaunista Vesijärveä ja sen ympäröivää luontoa. Alueella on myös retkeilyreittejä.

6. Saab-areenan näköalatasanne

Saab-areena on Linköpingin jalkapallostadion, ja sen kattokerroksesta löytyy näköalatasanne, jolta voi katsella paitsi jalkapallo-otteluita, myös kaupungin yli avautuvaa näkymää.

7. Flygvapenmuseumin näköalakansi

Flygvapenmuseumin eli Ruotsin ilmavoimamuseon kohokohta on sen näköalakansi, jolta voi ihailla lentokenttää, ilmailunäytöksiä ja kaupungin yli avautuvia näkymiä. Museossa on myös paljon lentokoneita ja ilmailunäyttelyitä.Kohteen sijainti maa on Ruotsi.

Jätä kommentti