Halvat lennot Köln

Nähtävyydet ja kohteet

1. Kölnin tuomiokirkko

Kölnin tuomiokirkko on yli 750 vuotta vanha goottilainen katedraali, joka on yksi Saksan tunnetuimmista maamerkeistä. Se on myös Kölnin kaupungin symboli ja maailman suurin goottilainen kirkko.

2. Kölnin vanhakaupunki

Kölnin vanhakaupunki, joka tunnetaan myös nimellä Altstadt, on historiallinen alue Rhenin joen rannalla. Alueella on kapeita katuja ja rakennuksia, joissa voi tutustua kaupungin menneisyyteen. Alueelta löytyy myös monia ravintoloita, baareja ja kauppoja.

3. Rheinseilbahn-kaapelirata

Rheinseilbahn on Kölnin kaupungin ylläpitämä kaapelirata, joka kulkee Rhenin joen yli. Kaapeliradalle noustessa voi ihailla kauniita näkymiä kaupungin yli ja päästä rannalla sijaitsevalle suurelle puistolle.

4. Kölnin eläintarha

Kölnin eläintarha, joka on yksi vanhimmista ja suurimmista eläintarhoista Saksassa, tarjoaa kodin noin 10 000 eri eläinlajille. Eläintarhasta löytyy muun muassa norsuja, tiikereitä, gorilloja ja flamingoja.

5. Kölner Seilbahn

Kölner Seilbahn on toinen Kölnin kaupungin ylläpitämä kaapelirata, joka kulkee yli Reinin eteläpuolella sijaitsevan kaupunginosan. Radan avulla pääsee nauttimaan upeista maisemista ja tutustumaan kaupungin keskustan ulkopuoliseen alueeseen.

6. Fischmarkt

Fischmarkt eli kalatori on Kölnin vanhankaupungin alueella sijaitseva markkinapaikka, jossa voi ostaa tuoreita kaloja ja muita mereneläviä. Torialueella on myös monia ravintoloita ja kahviloita, joista voi nauttia merenherkkuja.

7. Rheinauhafen

Rheinauhafen on Kölnin satama-alue, joka on tunnettu modernista ja futuristisesta arkkitehtuuristaan. Alueelta löytyy myös ravintoloita, kauppoja ja kävelyreittejä, joita pitkin voi ihailla joenrantanäkymiä.

8. Kölner Philharmonie

Kölner Philharmonie on Kölnin filharmoninen orkesteri, jolla on oma konserttisali kaupungin keskustassa. Philharmoniassa järjestetään säännöllisesti klassisen musiikin konsertteja, joita voi käydä kuuntelemassa ja nauttia kauniista sävelistä.

9. Odysseum

Odysseum on Kölnin tiedekeskus, jossa on interaktiivisia näyttelyitä ja aktiviteetteja kaikenikäisille. Tiedekeskuksessa voi oppia eri tieteenaloista kuten fysiikasta, biologiasta ja teknologiasta hauskojen ja opettavien kokemusten kautta.

10. Claudius Therme

Claudius Therme on Kölnin kylpylä, jossa voi rentoutua ja nauttia erilaisista kylpyläkokemuksista. Kylpylästä löytyy erilaisia saunoja, suolahuoneita, allasalueita ja rentoutumistiloja, jotka tarjoavat mahdollisuuden hemmotella itseään ja rentoutua.

Kulttuuri ja Historia

Romaniikka ja goottilainen arkkitehtuuri

Kölnin katedraali on tunnettu goottilaisesta arkkitehtuuristaan ja se on yksi kaupungin keskeisimmistä nähtävyyksistä. Katedraali rakennettiin 1200-luvulla ja sen korkeus on noin 157 metriä. Toisena tärkeänä goottilaisena rakennuksena voidaan mainita Groß St. Martin -kirkko, joka sijaitsee Reinin rannalla. Kölnissä on myös useita romaanisia kirkkoja, kuten St. Gereonin kirkko ja St. Aposteleiden kirkko.

Rheinauhafenin moderneja rakennuksia

Rheinauhafen, eli Reininsatama, on alue, jolla sijaitsee useita moderneja rakennuksia. Alueella on esimerkiksi Kranhäuserin rakennuskompleksi, joka koostuu kolmesta erikoisen muotoisesta rakennuksesta. Lisäksi siellä on mm. Chili Mill -rakennus ja Tanzbrunnen-niminen tapahtumapaikka.

Museot

Kölnissä on useita merkittäviä museoita, kuten Wallraf-Richartz-museo, jossa on esillä Euroopan taiteen mestariteoksia. Muita tärkeitä museoita ovat Ludwig-museo, joka on erikoistunut moderneihin ja nykytaiteeseen, sekä Rautenstrauch-Joest-museo, joka käsittelee kansainvälistä kulttuurihistoriaa. Romanisch-Germanisches-museo puolestaan tarjoaa tietoa alueen historiasta ja kulttuurista.

Karnevaalit

Köln tunnetaan myös karnevaalikaupunkina, ja siellä järjestetään vuosittain suuret karnevaalijuhlat. Karnevaalit alkavat pitkänperjantain jälkeisen torstain iltana ja kestävät aina tiistaihin asti. Juhlien aikana kaupungissa järjestetään erilaisia tapahtumia ja paraateja, ja ihmiset pukeutuvat värikkäisiin asuihin ja naamioihin.

Romaanisen ja goottilaisen maalaustaiteen mestariteoksia

Wallraf-Richartz-museo sisältää merkittävän kokoelman romaanisen ja goottilaisen maalaustaiteen mestariteoksia. Museon kokoelmiin kuuluu esimerkiksi Stefan Lochnerin kuuluisa Isenheimin alttari sekä muiden keskiaikaisten mestareiden taideteoksia.

Kölnin kaupungin historiallinen tausta

Kölnin kaupunki perustettiin roomalaisaikana 50 eaa. alueelle, jossa Rein ja sen sivujoki Ehn kohtaavat. Kaupunki oli merkittävä kauppakeskus ja kukoisti erityisesti keskiajalla. Köln oli myös yksi Hanse-liiton jäsenistä. Kaupungin historiaan liittyy myös useita uskonnollisia rakennuksia, kuten Kölnin katedraali. Lisäksi Köln oli toisen maailmansodan aikana tärkeä sotilaskohde ja kaupunki kärsi suuria tuhoja pommitusten seurauksena.

Hohenzollernsilta

Hohenzollernsilta on yksi Kölnin tunnetuimmista silloista. Se yhdistää kaupungin katedraalin ja Rheinauhafenin alueen. Silta on suosittu kävelykatu ja sen varrella on useita ravintoloita ja kauppoja. Hohenzollernsilta tarjoaa myös upean näkymän Reinin joelle ja ympäröivälle maisemalle.

Ruokailu ja Ravintolat

Perinteinen saksalainen ruoka

– Kölnissä voi nauttia perinteisistä saksalaisista ruokalajeista, kuten bratwursteista, sauerkrautista ja schnitzeleistä.
– Suositeltavia paikkoja perinteisen saksalaisen ruoan maisteluun ovat esimerkiksi Malzmühle, Früh am Dom ja Gaffel am Dom.

Kölnin olutkulttuuri

– Köln on tunnettu rikkaasta olutkulttuuristaan ja paikallisesta Kölsch-oluestaan.
– Olutkulttuuriin tutustuakseen kannattaa vierailla jossain kaupungin monista perinteisistä olutkellareista tai olutravintoloista, jotka tarjoavat paikallista Kölsch-olutta.
– Esimerkkejä suosituista olutravintoloista ovat Früh am Dom, Sion ja Gaffel Haus.

Kölnin kansainvälinen ruokatarjonta

– Kölnissä on laaja valikoima kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat ruokaa eri maista ja kulttuureista.
– Kaupungista löytyy esimerkiksi italialaisia, aasialaisia, meksikolaisia ja turkkilaisia ravintoloita.
– Tyylikkäitä kansainvälisiä ravintoloita voi löytää esimerkiksi Belgischen Viertelin alueelta.

Kölnin katukeittiö

– Kölnissä on myös vilkas katukeittiö, jossa tarjotaan erilaisia nopeasti valmistettavia ruokia ja välipaloja.
– Tunnetuimpia katukeittiön herkkuja ovat currywurst, döner kebab ja käsiteltyjen perunoiden erilaiset versiot.
– Katukeittiötä voi kokea esimerkiksi vierailemalla jollain kaupungin monista ruokakärryistä tai ruokamarkkinoista.

Suositut ruokamarkkinat

– Kölnissä järjestetään useita suosittuja ruokamarkkinoita ympäri vuoden.
– Esimerkkejä suosituista ruokamarkkinoista ovat Neumarkt Wochenmarkt, Rudolfplatz Wochenmarkt ja Belgisches Viertel Street Food Thursday.
– Näillä markkinoilla voi maistella paikallisia ja kansainvälisiä herkkuja sekä ostaa tuoreita raaka-aineita kotikäyttöön.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Museot

Kölnissä on useita mielenkiintoisia museoita, joista suosituimpia ovat Kölnin taidemuseo (Museum Ludwig), joka tunnetaan erityisesti modernin taiteen kokoelmistaan, sekä Römisch-Germanisches Museum, joka esittelee roomalaisen ja germaanisen ajan historiaa alueella. Muita merkittäviä museoita ovat Wallraf-Richartz-museo, joka keskittyy pääasiassa eurooppalaiseen maalaustaiteeseen, sekä Chocolatemuuseum, jossa voi oppia suklaan valmistuksesta ja historiaa.

Teatterit ja konserttisalit

Kölnissä on monia teattereita ja konserttisaleja, joissa voi nauttia taidetta ja live-esiintymisiä. Suosittuja ovat esimerkiksi Kölner Philharmonie, joka on yksi Euroopan parhaista konserttisaleista, sekä Oper Köln, joka tarjoaa laajan valikoiman oopperaa ja balettia. Muista maininnan arvoisista teattereista löytyvät Theater am Dom, Komödie am Boulevard ja Schauspiel Köln.

Puistot ja viheralueet

Kölnissä on runsaasti puistoja ja viheralueita, joissa voi rentoutua ja nauttia ulkoilmasta. Esimerkiksi Rheinpark, joka sijaitsee Rein-joen varrella ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin, on suosittu paikka piknikille ja ulkoilulle. Muut maininnan arvoiset puistot ovat esimerkiksi Stadtgarten, joka on kaupungin keskustassa sijaitseva vehreä puutarha, sekä Friedenspark, joka on rauhallinen puisto Kölnin yliopiston läheisyydessä.

Urheiluaktiviteetit

Kölnissä on monia mahdollisuuksia harrastaa erilaisia urheilulajeja ja osallistua liikunnallisiin aktiviteetteihin. Esimerkiksi RheinEnergieStadion on jalkapallostadion, jossa voi seurata Bundesliigan joukkueen 1. FC Kölnin pelejä. Lisäksi paikkakunnalla on lukuisia kuntokeskuksia, uimahalleja ja jalkapallokenttiä, jotka tarjoavat erilaisia liikuntamahdollisuuksia.

Shopping

Köln on suosittu ostoskohde, ja kaupungissa on monia ostosalueita ja kauppakeskuksia. Saksan suurimpiin kuuluva Hohe Straße on yksi Kölnin tärkeimmistä ostoskaduista, jossa voi tutustua erilaisiin vaate- ja muotiliikkeisiin. Saksanlahdella sijaitseva Rheinauhafen tarjoaa myös monia ostosmahdollisuuksia. Kauppakeskus Colonaden ja Rhein-Center ovat myös suosittuja paikkoja ostoksille.

Ravintolat ja yöelämä

Kölnissä on laaja valikoima ravintoloita, kahviloita ja baareja, joissa voi nauttia herkullisia ruokia ja juomia. Erityisen suosittuja ovat tyypilliset saksalaiset olut- ja viinibaarit, joissa voi maistella paikallisia juomia. Lisäksi kaupungissa on monia kansainvälisiä ravintoloita, kuten italialaisia, aasialaisia ja meksikolaisia ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia makuelämyksiä. Yöelämästä kiinnostuneille Köln tarjoaa laajan valikoiman baareja, klubeja ja musiikkiesityksiä eri puolilla kaupunkia.

Suositut hotellit Kölnissä

1. Hyatt Regency Köln

Hyatt Regency Köln on viiden tähden hotelli, joka sijaitsee Reinin rannalla lähellä Kölnin katedraalia. Hotellissa on moderneja huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja minibaari. Hotellista löytyy myös useita ravintoloita ja baareja, kuntokeskus, sisäuima-allas ja sauna.

2. Hotel Excelsior Ernst

Hotel Excelsior Ernst on historiallinen viiden tähden hotelli, joka sijaitsee Kölnin keskustassa aivan katedraalin vieressä. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja minibaari. Lisäksi hotellista löytyy useita ravintoloita ja baareja, kuntosali, sauna ja hieronta.

3. Hilton Cologne

Hilton Cologne on neljän tähden hotelli, joka sijaitsee Kölnin keskustassa lähellä joulumarkkinoita ja ostoskatuja. Hotellin huoneissa on modernit mukavuudet, kuten ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja minijääkaappi. Hotellista löytyy myös ravintola, baari, kuntokeskus ja sauna.

4. Maritim Hotel Köln

Maritim Hotel Köln on neljän tähden hotelli, joka sijaitsee kätevästi Kölnin keskusaseman vieressä. Hotellista on hyvät yhteydet julkiseen liikenteeseen. Huoneissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja minibaari. Hotellista löytyy myös useita ravintoloita ja baareja, sisäuima-allas, sauna ja kuntokeskus.

5. NH Collection Köln Mediapark

NH Collection Köln Mediapark on neljän tähden hotelli, joka sijaitsee rauhallisella alueella Kölnin keskustan lähistöllä. Hotellin tyylikkäissä huoneissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja kahvinkeitin. Hotellista löytyy ravintola, baari, sauna ja kuntokeskus.

Turvallisuus ja terveys

Turvallisuus:

– Köln on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta kuten muuallakin maailmassa, matkailijoiden tulee olla varovaisia ja pitää huolta omaisuudestaan.
– Pimeinä tunteina tai vähemmän valaistuilla alueilla kannattaa pysytellä valaistuilla ja vilkkailla reiteillä.
– Turvakamerat ja poliisin läsnäolo lisäävät turvallisuuden tunnetta kaupungissa.
– Kölnin tavarataloissa, ravintoloissa ja muissa julkisissa tiloissa on yleensä hyvä turvallisuustaso, mutta matkailijoiden tulee silti pitää arvotavaransa huolella.

Liikenne:

– Kölnissä on hyvä julkinen liikennejärjestelmä, joka sisältää junat, raitiovaunut ja bussit. Julkinen liikenne on yleensä turvallinen ja luotettava tapa liikkua kaupungissa.
– Kölnin taksit ovat tunnistettavissa niiden valkoisesta värityksestä ja mustasta ”TAXI” -kyltistä katolla. Taksia käyttäessä kannattaa tarkistaa, että mittari käynnistyy oikein ja että kuljettajalla on asianmukaiset lisenssit ja tunnisteet.

Terveys:

– Kölnissä on useita hyviä terveyskeskuksia, sairaaloita ja apteekkeja, joissa saat tarvittaessa terveydenhuoltopalveluita.
– Jos tarvitset lääkärin apua, voit mennä lääkärikeskukseen tai soittaa terveysneuvontaan.
– Matkailijoita suositellaan hankkimaan matkavakuutus, joka kattaa myös lääketieteelliset kustannukset.
– Kölnissä on myös hyvä vesijohto ja vesijohtovesi on turvallista juoda.

Rannat ja vesistöt

Rhein-joki

Köln sijaitsee Rhein-joen varrella ja siellä voi nauttia upeista joenrantamaisemista.

Fühlinger See

Kölnissä sijaitsee Fühlinger See -järvi, joka tarjoaa mahdollisuuden uida ja rentoutua rannalla.

Decksteiner Weiher

Decksteiner Weiher on keinotekoinen järvi, joka sijaitsee lähellä Kölnin puutarhaa. Siellä voi nauttia kauniista ympäristöstä ja mahdollisesti vaikkapa piknikistä rannalla.

Rheinenergie Stadionin järvi

Rheinenergie Stadionin vieressä on järvi, jossa voi uida ja rentoutua.

Kölnin kanavat

Kölnissä on useita kauniita kanavia, kuten Zollhafen-kanava, jossa voi kävellä pitkin veden reunaa ja ihailla ympäröivää arkkitehtuuria.

Rheinauhafen

Rheinauhafen on Kölnin satama-alue, jossa voi kävellä joen rannalla ja ihailla venesataman tunnelmaa.

Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja klubit

Kölnissä on laaja valikoima baareja ja klubeja, jotka tarjoavat erilaisia juomia, musiikkityylejä ja tunnelmia. Voit löytää perinteisiä saksalaisia olutbaareja, trendikkäitä cocktail-baareja ja tanssiklubeja. Tunnettuja baari- ja klubi-alueita ovat esimerkiksi Belgian Quarter ja Südstadt.

2. Kulttuuriesitykset

Köln tarjoaa monipuolisen kulttuuriohjelmiston, johon kuuluu teatteria, oopperaa, tanssia, konsertteja ja stand-up -esityksiä. Kaupungissa on useita kulttuurikeskuksia, teattereita ja konserttisaleja, kuten Kölner Philharmonie ja Oper Köln.

3. Elävää musiikkia

Kaupungissa on monia paikkoja, joissa voit nauttia elävästä musiikista eri genreissä. Voit kuunnella paikallisia bändejä ja artisteja pienissä klubeissa tai osallistua suuriin konsertteihin. Esimerkiksi Lanxess Arenalla järjestetään usein kansainvälisten artistien keikkoja.

4. Elokuvateatterit

Kölnissä on useita elokuvateattereita, joissa voi nähdä sekä valtavirtaelokuvia että pienemmän tuotannon elokuvia. Voit valita perinteisen suurten elokuvalevitysyhtiöiden teatterin tai kokeilla vaihtoehtoisempia elokuvateattereita, kuten Odeon tai Metropolis.

5. Kasinot

Kölnissä ei ole kasinoita, mutta voit löytää lähialueilta kasinoita, kuten Bad Neuenahr-Ahrweilerin ja Wiesbadenin kasinot. Nämä kasinot tarjoavat erilaisia ​​peliautomaatteja, pöytäpelejä ja pokeriturnauksia.

6. Illalliset ja ravintolat

Kölnissä on runsaasti ravintoloita, jotka tarjoavat kansainvälisiä ja saksalaisia ruokia eri hintaluokissa. Voit nauttia perinteisiä saksalaisia ruokia kuten bratwurstia ja schnitzeliä tai kokeilla kansainvälisiä keittiöitä kuten italialaista, aasialaista tai meksikolaista ruokaa. Kaupungissa on myös useita Michelin-tähden ravintoloita.

7. Kabaree-esitykset

Kabaree on suosittu esiintymismuoto Kölnissä. Voit nauttia kabaree-esityksistä, jotka tarjoavat musiikkia, komediaa ja burleskia. Kaupungissa on useita kabaree-teattereita, kuten Millowitsch-Theater ja Senftöpfchen-Theater.

8. Karnevaalit

Kölnin karnevaalit ovat tunnettuja ympäri maailmaa. Joka vuosi helmikuussa kaupunki täyttyy värikkäistä paraateista, juhlista ja karnevaalikulkueista. Voit kokea paikallisen perinteen ja osallistua erilaisiin karnevaalitapahtumiin.

Luontokohteet ja retkeily

1. Kölner Grüngürtel

Kölner Grüngürtel on vihreä vyö, joka kiertää Kölnin kaupungin ympäri. Se koostuu useista puistoista, metsistä ja viljellyistä alueista, jotka tarjoavat hyvät mahdollisuudet ulkoiluun ja retkeilyyn. Kölner Grüngürteliltä löytyy kävely- ja pyöräilyreittejä sekä ulkoilualueita, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnosta.

2. Rheinpark

Rheinpark sijaitsee Rheinin joen varrella ja tarjoaa upeat näkymät jokeen ja ympäröivään maisemaan. Täällä voi kävellä pitkin joenrantaa tai istua viheralueilla rentoutuen. Rheinparkissa on myös leikkipuistoja lapsille sekä mahdollisuus pyöräilyyn, rullaluisteluun ja piknikin viettämiseen.

3. Kölner Stadtwald

Kölner Stadtwald on suuri metsäalue Kölnin kaupungin länsipuolella. Se tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet retkeilyyn, kävelyyn ja pyöräilyyn luonnon keskellä. Kölner Stadtwaldista löytyy useita merkittyjä reittejä, joista voi valita itselleen sopivan pituuden ja vaikeustason. Alueella on myös ulkoilumahdollisuuksia, kuten ratsastusta ja golfia.

4. Drachenfels

Drachenfels on kukkula, joka sijaitsee hieman Kölnin ulkopuolella. Kukkulan huipulla on Linz am Rhein -kaupungin yläpuolella sijaitseva linna, joka tarjoaa upeat näkymät Reinin joelle ja ympäröivään maisemaan. Drachenfelsin alueella voi patikoida ja ihailla luonnonkaunista ympäristöä. Kukkulan huipulle pääsee myös köysiradalla.

5. Phantasialand

Phantasialand on suuri huvipuisto, joka sijaitsee lähellä Kölniä. Puistossa on runsaasti vihreää aluetta ja kukkuloita, joissa voi kävellä ja nauttia luonnosta. Phantasialand tarjoaa myös erilaisia aktiviteetteja ja jännittäviä huvilaitteita, jotka houkuttelevat sekä lapsia että aikuisia.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet

Kölnin tuomiokirkko

Kölnin tuomiokirkko, jota kutsutaan myös Kölner Domiksi, on yksi Saksan suurimmista ja koristeellisimmista goottilaisista katedraaleista. Se aloitti rakentamisen vuonna 1248, mutta valmistui vasta vuonna 1880. Tuomiokirkkoa pidetään yhtenä tärkeimmistä arkkitehtonisista saavutuksista maailmassa. Kirkon kaksi 157 metriä korkeaa tornia ovat kaupungin maamerkkejä, ja sen sisällä sijaitsee monia uskonnollisia ja historiallisia aarteita.

Rhine-joen risteilyt

Rhine-joki kulkee Kölnin läpi, ja risteilyt joella tarjoavat upean mahdollisuuden ihailla kaupungin kaunista maisemaa ja samalla tutustua sen uskonnollisiin ja historiallisiin kohteisiin. Risteilyt vievät matkailijat muun muassa tuomiokirkon läheisyyteen sekä muihin joen varrella sijaitseviin nähtävyyksiin, kuten Hohenzollernsiltaan ja Kölnin vanhaan kaupunkiin.

Agrippinan Roomalainen siltakompleksi

Agrippina oli Kölnin Rooman keisarin keisarinnan nimi, ja hän kunnostututti Kölnin siltakompleksia, joka oli merkittävä rakenne antiikin aikana. Siltakompleksi käsitti muun muassa siltoja, satama-alueita ja linnoituksen. Nykyään näitä antiikin rakenteita voi nähdä Kölnin kaupungin keskustassa, lähellä rautatietunnelia ja vanhaa kaupunkia.

Saksalainen museo

Saksalainen museo sijaitsee Kölnissä ja se on maailman suurin tiedekeskus eri tieteenaloja koskien. Museo tarjoaa näyttelyitä ja nähtävyyksiä liittyen muun muassa tiede- ja teknologiahistoriaan, merentutkimukseen, mpaperiteollisuuteen, kaivoksiin ja paljon muuhun. Se on suosittu nähtävyys, erityisesti perheiden keskuudessa, ja tarjoaa monia interaktiivisia näyttelyitä ja kokeiluja.

Rathaus

Rathaus, joka on Kölnin kaupungintalo, on vaikuttava historiallinen rakennus, joka sijaitsee Kölnin vanhan kaupungin keskellä. Rakennus on peräisin 1100-luvulta, mutta sitä on rakennettu ja laajennettu useita kertoja vuosisatojen aikana. Rathausin edessä oleva aukio, Roncalliplatz, on vilkas ja suosittu paikka, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia ja markkinoita.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Kölnin tuomiokirkko

– Kölnin tuomiokirkko on yksi kaupungin tunnetuimmista näköalapaikoista
– Sen yli 500 vuotta vanha torni tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin ja Rein-joen
– Torniin pääsee kiipeämään yli 500 porrasta
– Näköalapaikalta voi ihailla myös tuomiokirkon upeaa goottilaista arkkitehtuuria

Turmbergin linna

– Turmbergin linna sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Kölnistä
– Linna sijaitsee kukkulalla ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan ja Rein-joelle
– Turmbergiin pääsee joko köysiradalla tai kävellen kauniita maisemia läpi
– Linnan ympäristössä on myös viihtyisiä kävelyreittejä, joilta voi ihailla kaupungin maisemia

Elefantentor-katseluala

– Elefantentor-katseluala sijaitsee Kölnin vanhassakaupungissa
– Alueelta avautuu kauniit näkymät Rein-joelle, tuomiokirkolle ja ympäröivään kaupunkiin
– Alueella sijaitsee myös ravintola ja kahvila, joista voi nauttia näköaloista samalla
– Katselualalle on maksuton pääsy ja se on suosittu matkailijoiden keskuudessa

Kölnin TV-torni

– Kölnin TV-torni sijaitsee Kölnin messukeskuksen vieressä
– Tornista avautuu upeat näkymät yli kaupungin ja Rein-joelle
– Tornin ravintolassa voi nauttia ruokaa ja juomaa samalla ihaillen maisemia
– TV-tornissa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja näyttelyitäKohteen sijainti maa on Saksa.

Jätä kommentti