Halvat lennot Krakova

Nähtävyydet ja kohteet

Krakovan kuninkaallinen linna

Krakovan kuninkaallinen linna sijaitsee Wawelin kukkulalla ja on yksi Puolan tärkeimmistä maamerkeistä. Linna toimii nykyään museona, jossa voi tutustua Puolan kuninkaalliseen historiaan ja nähdä upeita arkkitehtonisia yksityiskohtia.

Krakovan keskustori

Krakovan keskustori, tai Rynek Główny, on Euroopan suurimpia keskiaikaisia torialueita. Täällä voi ihailla värikkäitä taloja, renessanssityylisiä rakennuksia ja keskiaikaista arkkitehtuuria. Torin ympärillä on myös useita kahviloita, ravintoloita ja kauppoja.

Pyhän Marian kirkko

Pyhän Marian kirkko, tai Kosciol Mariacki, on yksi Krakovan tunnetuimmista kirkoista. Kirkon goottilainen sisustus ja sen kuuluisa alttaritaulu, Veit Stossin veistämä ”Herran risti”, houkuttelevat vuosittain tuhansia vierailijoita.

Wieliczkan suolakaivokset

Wieliczkan suolakaivokset ovat yksi Puolan suosituimmista matkailukohteista. Kaivokset ovat toimineet jo yli 700 vuotta ja niissä voi ihailla upeita suolasta veistettyjä taideteoksia, suolakammioiden labyrinttia ja suolan louhintaan liittyvää historiaa.

Krzyżtopór-linna

Krzyżtopór-linna, joka sijaitsee noin 100 kilometriä Krakovasta etelään, on jännittävä ja vaikuttava keskiaikainen linnoitus. Linnaa pidetään yhtenä Euroopan suurimmista ja monimutkaisimmista linnarakennelmista ja se on suosittu vierailukohde historiasta kiinnostuneille matkailijoille.

Planty-puisto

Planty-puisto ympäröi Krakovan vanhaa kaupunkia ja tarjoaa kauniin ja rauhallisen ympäristön kävelylle ja rentoutumiselle. Puisto on suosittu alue paikallisten asukkaiden ja vierailijoiden keskuudessa, ja sen varrella on myös useita pienempiä puistikkoja ja vehreitä aukioita.

Kazimierzin kaupunginosa

Kazimierz on Krakovan vanha juutalaiskortteli, jossa on vahva kulttuuriperintö ja historia. Alueella on monia synagogia, juutalaisia ​​museoita, gallerioita, sekä trendikkäitä baareja ja ravintoloita.

Oskar Schindlerin tehdasmuseo

Oskar Schindlerin tehdasmuseo sijaitsee entisessä Schindlerin tehtaassa, joka tunnetaan tarinastaan ​​ja sen roolista holokaustin aikana. Museossa voi tutustua Schindlerin tehtaan historiaan ja tarinaan Schindlerin listasta.

Tyniec-kartusiaanimunkkien luostari

Tyniec-kartusiaanimunkkien luostari on yksi Puolan vanhimmista toimivista luostareista. Se sijaitsee lähellä Krakovaa ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua kartusiaanimunkkien elämään, ihailla luostarin upeaa arkkitehtuuria ja nauttia kauniista näkymistä Vistulan joelle.

Barbakan linnoitus

Barbakan linnoitus on Krakovan historiallinen puolustuslinnoitus, joka rakennettiin 1400-luvulla. Se sijaitsee lähellä keskustoria ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua keskiaikaiseen linnoituksen arkeologiaan ja nähdä upeat näkymät kaupungin yli.

Suuri synagoga

Krakovan suuri synagoga on Euroopan toiseksi suurin synagoga ja se on yksi kaupungin tärkeimmistä juutalaisista historiallisista nähtävyyksistä. Synagoga on tunnettu upeasta arkkitehtuuristaan ​​ja siinä sijaitsevasta juutalaisesta museosta.

Kulttuuri ja historia

Kulttuuri

Krakovalla on pitkä ja rikas kulttuuriperintö, ja kaupungissa on paljon nähtävää ja koettavaa kulttuurin ystäville. Krakovan vanhakaupunki on Euroopan vanhimpia ja suurimpia keskiaikaisia kaupunkikeskustoja, jossa voi ihailla upeaa goottilaista arkkitehtuuria. Vanhakaupunki on myös Unescon maailmanperintökohde.

Krakovan juutalaiskortteli Kazimierz on tunnettu vilkkaasta kulttuurielämästään. Korttelissa sijaitsevat monet synagogat, juutalaishautausmaat ja muut historialliset kohteet. Kazimierzin alueella järjestetään myös erilaisia musiikki- ja elokuvafestivaaleja.

Krakovan Filharmonia on yksi Puolan tunnetuimmista sinfoniaorkestereista. Orkesteri esiintyy säännöllisesti Filharmonian rakennuksessa, joka on itsessään upea arkkitehtoninen nähtävyys. Lisäksi Krakovassa on useita muita konsertti- ja tapahtumapaikkoja, joissa voi nauttia musiikista ja esitystaiteesta.

Historia

Krakovalla on pitkä ja monimutkainen historia, ja kaupungissa on lukuisia historiallisia nähtävyyksiä, jotka kertovat sen menneisyydestä. Wawelin linna on yksi Krakovan ikonisimmista maamerkeistä. Se sijaitsee kaupungin kukkulalla ja on ollut merkittävä paikka Puolan kuninkaallisille. Nykyään Wawelin linna toimii museona, jossa voi tutustua Puolan kuninkaalliseen historiaan ja arkkitehtuuriin.

Toinen tärkeä historiallinen kohde Krakovassa on Auschwitzin keskitysleiri, joka sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä kaupungista. Auschwitz oli yksi toisen maailmansodan suurimmista ja julmimmista keskitysleireistä, ja se on nykyään muistomerkki ja museo, joka dokumentoi holokaustin tapahtumia.

Krakovassa on myös monia keskiaikaisia kirkkoja, kuten Pyhän Marian kirkko ja Pyhän Andreksen kirkko, jotka ovat tärkeitä historiallisia ja uskonnollisia kohteita. Lisäksi kaupungissa on monia museoita, kuten Czartoryskin museo ja kansallismuseo, jotka esittelevät Puolan ja Krakovan historiaa ja kulttuuria.

Krakovasta tuli myös lyhyesti Puolan pääkaupunki 1500-luvulla, kuningas Sigismund III Vasa siirsi kuninkaanlinnan Varsovasta Krakovaan. Krakova oli Puolan pääkaupunkina ennen kuin Varsova sai sen aseman pysyvästi. Tämä historiallinen merkitys näkyy yhä Krakovan kaupunkikuvassa ja arkkitehtuurissa.

Ruokailu ja Ravintolat

Krakovasta löytyy laaja valikoima ravintoloita kaikenlaiseen ruokahaluun

Krakova tarjoaa laajan valikoiman ravintoloita eri ruokakulttuurien edustajille. Kaupungissa on kansainvälisiä ravintoloita, kuten italialaisia, kiinalaisia ja japanilaisia ravintoloita. Lisäksi Krakovassa on paljon perinteisiä puolalaisia ravintoloita, joissa voi maistaa paikallisia herkkuja.

Perinteinen puolalainen ruoka

Krakovan ravintoloissa on tarjolla runsaasti perinteisiä puolalaisia ruokia, kuten pierogia (täytettyjä taikinanyyttejä), bigosia (hapankaalipohjaista liharuokaa) ja kielbasa-makkaraa. Puolalainen ruoka on usein runsasta ja pitää sisällään paljon lihaa, perunoita ja juustoja.

Kahvilat ja leipomot

Krakovasta löytyy myös paljon kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia paikallisista leivonnaisista ja makeista herkuista. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi perinteiset konditoriat, joissa on tarjolla paikallista leivonnaista, kuten paczki (täytettyä munkkia) ja sernik (juustokakku).

Hintataso ruokailussa

Vaikka Krakovan ravintolat tarjoavat laadukasta ruokaa, hintataso on yleisesti ottaen edullisempi kuin monissa muissa Euroopan pääkaupungeissa. Esimerkiksi perinteisen puolalaisen aterian voi saada kohtuullisen hintaisesti.

Paikalliset ruokamarkkinat

Krakovasta löytyy myös useita ruokamarkkinoita, kuten kuuluisa Stary Kleparz -markkinapaikka, josta voi ostaa tuoreita paikallisia tuotteita, kuten hedelmiä, vihanneksia, lihaa ja juustoja. Markkinoilla voi myös maistella erilaisia paikallisia herkkuja ja nauttia vilkkaasta ilmapiiristä.

Kulttuuri ja taide

Krakovan kulttuurikeskus

Krakovan kulttuurikeskus tarjoaa monipuolista ohjelmaa musiikin, teatterin, tanssin ja elokuvan ystäville. Siellä järjestetään erilaisia tapahtumia ja näytöksiä sekä tarjotaan tiloja taiteelliseen ilmaisuun.

Kansallismuseo

Kansallismuseo on yksi Krakovan suurimmista ja arvostetuimmista museoista. Se esittelee Puolan historiaa ja kulttuuria laajasti eri näyttelyiden kautta. Museossa voi tutustua arkeologisiin löytöihin, taiteeseen, kansanperinteeseen ja moniin muihin aiheisiin.

Suuri teatteri

Suuri teatteri on arvostettu näyttämö Krakovassa. Se esittää korkeatasoisia teatteriesityksiä, kuten draamaa, komediaa ja klassisia näytelmiä. Teatteritalo itsessään on myös upea arkkitehtoninen nähtävyys.

Krakovan filharmoninen orkesteri

Krakovan filharmoninen orkesteri on yksi Puolan johtavista sinfoniaorkestereista. Se tarjoaa upeita konsertteja eri vuodenaikoina ja esiintyy tunnetuissa konserttisaleissa ympäri kaupunkia. Orkesterin ohjelmisto sisältää klassista musiikkia sekä moderneja sävellyksiä.

Manggha-museo

Manggha-museo on omistettu japanilaiselle taiteelle ja kulttuurille. Museossa voi ihailla perinteistä ja nykyaikaista japanilaista taidetta, kuten puupiirroksia, maalauksia ja keramiikkaa. Lisäksi museossa järjestetään työpajoja ja tapahtumia, jotka antavat mahdollisuuden tutustua syvemmin japanilaiseen kulttuuriin.

Luonto ja ulkoilu

Krakovan kasvitieteellinen puutarha

Krakovan kasvitieteellinen puutarha on kaunis ja rauhallinen paikka, jossa voi nauttia luonnosta ja kasvien monimuotoisuudesta. Puutarhasta löytyy erilaisia kasvihuoneita, kasvimaita ja lampia. Siellä voi rentoutua kävelyllä tai piknikillä.

Tauron-areena

Tauron-areena on monitoimiareena, jossa järjestetään urheilutapahtumia, konsertteja ja muita suuria tapahtumia. Areenalta löytyy myös kuntokeskus, jäähalli ja uima-allas. Paikka tarjoaa mahdollisuuksia aktiiviseen liikuntaan ja urheiluun.

Planty-puisto

Planty-puisto kiertää Krakovan vanhan kaupungin ympäri ja tarjoaa vihreän keitaan keskellä kaupunkia. Puistossa voi kävellä tai rentoutua penkillä ja nauttia kauniista kasveista ja historiallisesta ilmapiiristä. Puistossa on myös pieniä leikkipaikkoja lapsille.

Wolski-metsä

Wolski-metsä on suuri koskematon puistoalue Krakovan kaupungin ulkopuolella. Siellä on mahdollista vaeltaa, pyöräillä tai harrastaa ulkoilua erilaisilla reiteillä. Alueella on myös Błędówin linna, joka tarjoaa kauniit näkymät ympäröivälle maisemalle.

Vistulan joen varsi

Vistulan joki jakaa Krakovan kaupungin kahteen osaan, ja sen varrella on mahdollisuus rentoutua ja nauttia kauniista näkymistä. Joen rannoilla on kävelyreittejä, puistoja ja terasseja, joissa voi istua ja ihastella maisemia. Vistulan varrella voi myös harrastaa erilaisia vesiliikuntalajeja, kuten melontaa ja veneretkiä.

Urheilu ja viihde

Krakovan stadion

Krakovan stadion on suuri urheilu- ja viihdekeskus, jossa järjestetään jalkapallo-otteluita sekä muita tapahtumia, kuten konsertteja ja näytöksiä. Stadion on moderni ja tarjoaa hyvät puitteet urheilun seuraamiseen.

Ice Kraków -kongressikeskus

Ice Kraków on monitoimikeskus, joka tarjoaa tilat erilaisille urheilu- ja viihdetapahtumille. Siellä voi esimerkiksi seurata tanssikilpailuja, poksottelua tai muita näytöksiä. Kongressikeskus on myös suosittu paikka järjestää konferensseja ja seminaareja.

Luna-puisto

Luna-puisto on viihdekeskus, joka tarjoaa monenlaisia aktiviteetteja ja huvituksia koko perheelle. Puistosta löytyy muun muassa huvipuistolaitteita, vuoristorata, karaoketilat ja keilahalli. Lisäksi siellä järjestetään erilaisia tapahtumia ja esiintymisiä.

Suositut hotellit Krakovassa:

1. Hotel Europejski

– Sijaitsee keskeisellä paikalla Vanhankaupungin alueella
– Tarjoaa tyylikkäitä ja modernisti sisustettuja huoneita
– Hotellissa on ravintola, baari ja kuntosali

2. Hotel PURO Kraków Stare Miasto

– Sijaitsee kätevästi Vanhankaupungin alueella
– Tarjoaa trendikkäitä ja nykyaikaisia huoneita
– Hotellissa on ravintola, kuntosali ja sauna

3. Radisson Blu Hotel Krakow

– Sijaitsee lähellä vanhaa juutalaiskorttelia Kazimierzia
– Tarjoaa tilavia ja tyylikkäästi sisustettuja huoneita
– Hotellissa on ravintola, baari, kuntosali ja sisäuima-allas

4. Hotel Copernicus

– Sijaitsee historiallisessa rakennuksessa lähellä Wanhaa Varkaita -aukiota
– Tarjoaa ylellisiä ja perinteisesti sisustettuja huoneita
– Hotellissa on ravintola, baari, kuntosali ja spa-palveluja

5. Sheraton Grand Krakow

– Sijaitsee Vistulan rannalla lähellä Wawelin linnaa
– Tarjoaa moderneja ja tilavia huoneita, joista osassa on näköala linnaan tai joelle
– Hotellissa on ravintola, baari, kuntosali ja sisäuima-allas

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

Kaupunki on yleisesti ottaen turvallinen, mutta matkailijoita kehotetaan kuitenkin olemaan varovaisia erityisesti ruuhkaisten paikkojen, kuten torien ja rautatieasemien, lähellä. Kuten monissa suurkaupungeissa, varkaudet ja taskuvarkaudet voivat olla ongelma turistialueilla. Matkailijoita kehotetaan pitämään huolta arvoesineistään ja tarkkailemaan ympäristöään.

Poliisi

Krakovassa on toimiva poliisivoima, joka vastaa turvallisuuden ylläpitämisestä. Poliisi on yleensä helposti tavoitettavissa ja he puhuvat yleensä englantia. Jos tarvitset apua tai olet joutunut rikoksen uhriksi, voit ottaa yhteyttä paikalliseen poliisiin.

Turvallinen liikkuminen

Krakovassa liikkuminen on yleensä turvallista, ja kaupungissa on hyvin toimiva julkinen liikennejärjestelmä. Matkailijoita kehotetaan kuitenkin pysymään hieman valppaana etenkin yöaikaan ja välttämään pimeitä ja autioita katuja. Lisäksi on tärkeää katsoa molempiin suuntiin ennen tien ylittämistä, sillä liikenne voi olla vilkasta.

Kauppakeskukset ja ostosalueet

Krakovassa on useita turvallisia kauppakeskuksia ja ostosalueita, joissa voi nauttia shoppailusta. Turisteja kehotetaan kuitenkin pitämään huolta arvoesineistään ja pitämään silmällä laukkujaan erityisesti ruuhkaisissa paikoissa.

Matkustaminen julkisilla kulkuvälineillä

Julkinen liikenne Krakovassa on yleensä turvallista ja luotettavaa. Busseissa, raitiovaunuissa ja junissa on yleensä hyvin valvontakameroita ja turvatoimia. On kuitenkin hyvä pitää huolta omista tavaroistaan ja varmistaa, että matkatavarat ovat aina silmien alla.

Terveys

Lääkäripalvelut

Krakovan terveysjärjestelmä on hyvin kehittynyt ja tarjoaa korkealaatuisia lääkäripalveluja. Kaupungissa on erilaisia julkisia ja yksityisiä terveyskeskuksia, sairaaloita ja klinikoita, jotka tarjoavat erilaisia hoitopalveluja. Matkailijoiden tulisi hankkia matkavakuutus ennen matkaa, jotta heillä olisi pääsy lääketieteelliseen hoitoon tarvittaessa.

Rokotukset

Matkailijoita suositellaan ottamaan tarvittavat rokotukset ennen matkaa Krakovaan. Suositellut rokotukset voivat vaihdella henkilön terveydentilan, matkustuskohteiden ja matkailijan muiden tekijöiden perusteella. On suositeltavaa tarkistaa viimeisimmät rokotussuositukset ennen matkaa terveydenhuollon ammattilaiselta.

Veden juominen

Krakovassa hanavesi on yleensä turvallista juoda. Kaupungin vesijohtovesi on puhdistettua ja täyttää EU:n terveys- ja turvallisuusstandardit. Matkailijat voivat juoda hanavettä ja käyttää sitä ruoanlaittoon huoletta.

Rannat ja Vesistöt

1. Vistulan joki

Krakovassa virtaa Vistulan joki, joka on yksi Puolan pisimmistä ja tärkeimmistä joista. Joki halkoo kaupungin, ja sen varrella on useita puistoja, kävelyreittejä ja aurinkoterasseja, joissa voi nauttia joen kauniista maisemista.

2. Jezioro Bagry

Jezioro Bagry on Krakovassa sijaitseva järvi, joka tarjoaa mahdollisuuksia vesiaktiviteetteihin, kuten uimiseen, melontaan ja purjehdukseen. Järven rannalla on myös hiekkaranta, jossa voi rentoutua auringossa ja nauttia kesäpäivistä.

3. Zakrzówek

Zakrzówek on entinen kalkkikaivosalue, joka on täytetty vedellä ja muutettu suosituksi sukelluskohteeksi Krakovassa. Kiven louhinnan jäljiltä syntynyt kraatterijärvi tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua vedenalaiseen maailmaan ja nähdä kalkkikivilouhoksen jäänteitä.

4. Jezioro Kryspinów

Jezioro Kryspinów on suuri järvi, joka sijaitsee Krakovan lähistöllä. Järven ranta-alueella on hiekkarantoja, nurmikenttiä ja pelikenttiä, joissa voi viettää aurinkoista päivää. Järvi tarjoaa myös mahdollisuuden veneilyyn, kalastukseen ja erilaisiin vesiaktiviteetteihin.

5. Jezioro Swarzędzkie

Krakovasta noin tunnin ajomatkan päässä sijaitsee Jezioro Swarzędzkie -järvi, joka tarjoaa kauniin ja rauhallisen ympäristön luonnon ystäville. Järven ympärillä on metsää ja kävelyreittejä, jotka mahdollistavat luontoretkeilyn ja rentoutumisen luonnon keskellä.

6. Jazo Kluczwoda

Jazó Kluczwoda on pieni joki, joka sijaitsee Krakovan lähellä. Joen rannoilla on vehreää luontoa ja kauniita maisemia. Alueella on mahdollisuus kalastukseen ja retkeilyyn.

7. Jezioro Ksiezyckie

Jezioro Ksiezyckie on järvi, joka sijaitsee noin 30 kilometriä Krakovasta etelään. Järven rannalla on uimaranta ja nurmialue, joka tarjoaa mahdollisuuden rentoutua ja nauttia kesäpäivistä. Lisäksi järvellä voi harrastaa monia vesiaktiviteetteja, kuten melontaa ja kalastusta.

8. Jezioro Czorsztynskie

Jezioro Czorsztynskie on suuri keinotekoinen järvi, joka sijaitsee noin 100 kilometriä Krakovasta etelään. Järvi tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuksia erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten veneilyyn, melontaan ja kalastukseen. Järven rannalla on myös kylpylä ja hiekkarantoja, jotka houkuttelevat kesäisin viettämään aikaa vesien äärellä.

Yöelämä ja viihde Krakovassa:

1. Klubit ja baarit:

Krakovassa on lukuisia klubeja ja baareja, joissa voi nauttia elävästä musiikista, DJ-esityksistä, tanssista ja erilaisista juomista. Suosittuja klubialueita ovat Kazimierz-kaupunginosa ja Stare Miasto (Vanha kaupunki). Krakovan yöelämä tarjoaa vaihtoehtoja eri musiikkigenreille ja tunnelmille, aina rockista ja popista elektroniseen musiikkiin.

2. Jazz-klubit:

Krakova on tunnettu myös rikkaasta jazz-musiikin perinteestään, ja kaupungista löytyy useita jazz-klubeja. Näissä klubeissa voi kuunnella paikallisia ja kansainvälisiä jazz-esityksiä. Jazz-klubien atmosfääri on yleensä rento ja intiimi.

3. Teatterit ja esitykset:

Krakova tarjoaa monipuolisen valikoiman teattereita ja esityksiä. Suosittuja teattereita ovat esimerkiksi Juliusz Słowacki -teatteri ja Słowacki-näyttämö, joissa voi nähdä perinteistä teatteria, oopperaa ja balettia. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia musikaaleja, tanssiesityksiä ja muita kulttuuritapahtumia.

4. Elokuvateatterit:

Krakova tarjoaa myös useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia uusista elokuvista. Elokuvateattereissa esitetään sekä paikallisia että kansainvälisiä elokuvia eri genreistä, aina draamasta ja komediasta toimintaan ja dokumentteihin. Lisäksi Krakova isännöi kansainvälisiä elokuvafestivaaleja, kuten Off Camera -festivaalia.

5. Konsertit ja livemusiikki:

Krakova on suosittu paikka konserttien ja livemusiikin ystäville. Kaupungissa järjestetään monenlaisia konsertteja, joissa voi kuulla eri musiikkityylejä klassisesta musiikista ja oopperasta rockiin ja poppiin. Tunnettuja konserttipaikkoja ovat esimerkiksi ICE Kraków Congress Centre ja Krakovan filharmonia.

6. Kasinot:

Krakovassa on muutamia kasinoita, joissa voi kokeilla onneaan erilaisissa peleissä. Kasinoilla voi pelata muun muassa rulettia, blackjackia ja kolikkopelejä. Kaupungin keskustassa sijaitsevat kasinot tarjoavat viihtyisän ja jännittävän ilmapiirin pelaajille.

7. Yökerhot:

Krakovaan mahtuu myös useita yökerhoja, joissa voi tanssia ja juhlia aamuun asti. Yökerhojen tarjonta vaihtelee eri musiikkityylien ja teemojen välillä. Monissa yökerhoissa on myös DJ-kattauksia ja live-esiintyjiä.

8. Pubit ja olutpanimot:

Krakovan kaupunkikuvaa värittävät monet pubit ja olutpanimot, joissa voi nauttia paikallisista oluista ja rentoutua ystävien kanssa. Pubit tarjoavat usein monenlaisia olutvaihtoehtoja ja välimerellistä ilmapiiriä.

9. Kulttuuritapahtumat:

Krakova on vilkas kulttuurikaupunki, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Näihin tapahtumiin voi kuulua muun muassa musiikkikonsertteja, teatteriesityksiä, elokuvafestivaaleja, tanssiesityksiä ja designnäyttelyitä.

Krakovan luontokohteet ja retkeily

Ojcow National Park

Ojcowin kansallispuisto sijaitsee Krakovan kaupungista etelään noin 30 kilometrin päässä. Se on yksi Puolan pienimmistä kansallispuistoista, mutta tarjoaa upeaa maisemaa ja monipuolista luontoa. Puistossa on useita polkuja, joita voi seurata ja tutkia sen kaunista kalliomaastoa, luolia ja rotkoja. Alueella voi myös nähdä upeita linnoituksia, kuten Pieskowa Skałan linnan.

Zakrzówin luonnonmaisema-alue

Zakrzówin luonnonmaisema-alue on suosittu retkikohde Krakovan lähellä, noin 25 kilometrin päässä kaupungista. Alueella voi nauttia kauniista luonnosta ja monipuolisista maisemista, kuten metsistä, lampista ja kallioista. Alueen suosituin nähtävyys on Zakrzówin järvi, jossa voi rentoutua ja uida kesäisin.

Niepołomin metsäpuisto

Niepołomin metsäpuisto sijaitsee itään Krakovasta noin 25 kilometrin päässä. Se on kaunis metsäalue, jossa voi nauttia kävelystä ja retkeilystä. Puistossa on useita merkittyjä polkuja, joita voi seurata ja tutkia sen monipuolista luontoa. Alueella voi myös vierailla upeassa Niepołomin linnassa, joka on yksi Puolan tunnetuimmista goottilaisista maamerkeistä.

Tyniec Benedictine Abbey

Tyniecin benediktiiniluostari sijaitsee Krakovan kaupungista etelään noin 12 kilometrin päässä. Se sijaitsee kauniilla paikalla Weichsel-joen varrella ja tarjoaa upeat maisemat ympäröivään luontoon. Luostarilla on pitkä historia ja se on edelleen aktiivinen benediktiiniluostari. Luostarikompleksiin kuuluu keskiaikainen kirkko, luostarin rakennuksia ja kauniita puutarhoja.

Krakovan viheralueet

Krakova tarjoaa myös lukuisia viheralueita ja puistoja, joissa voi nauttia ulkoilmasta ja luonnosta. Planty-puisto ympäröi Krakovan vanhaa kaupunkia ja tarjoaa kauniin ympäristön kävelyille ja rentoutumiselle. Lisäksi Krakovan seudulla on useita suuria puistoja, kuten Jordan Park ja Blonia-puisto, joista voi löytää vihreitä nurmialueita ja puita.

Wolskin luonnonpuisto

Wolskin luonnonpuisto sijaitsee Krakovan pohjoispuolella noin 10 kilometrin päässä kaupungista. Se on suosittu retkikohde, joka tarjoaa kauniita metsäalueita, järviä ja luonnollisia lampia. Alueella on useita polkuja, joita voi seurata ja tutkia sen monipuolista luontoa. Retkeilyreitin varrella voi myös tutustua alueen lintuihin ja eläimiin.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Wawelin linna ja katedraali

Wawelin linna sijaitsee Wawelin kukkulalla ja se on yksi Krakovan merkittävimmistä historiallisista kohteista. Siellä sijaitseva kuninkaallinen katedraali on myös yksi Puolan tärkeimmistä uskonnollisista paikoista. Tämä goottilaistyylinen katedraali on toiminut useiden Puolan kuninkaiden kruunajaisten ja hautausten paikkana.

Puolan kuninkaiden haudat

Wawelin katedraali sisältää useiden Puolan kuninkaiden hautakappelin. Näiden kuninkaiden hautaustapahtumiin katedraali on ollut tärkeä paikka, ja hautakappelit ja -monumentit ovat arkkitehtonisia mestariteoksia.

Kazimierz – juutalainen kaupunginosa

Kazimierz on Krakovan juutalainen kaupunginosa, joka on täynnä historiallisia kohteita. Alueelta löytyy muun muassa useita synagogia ja vanhoja hautausmaita. Kazimierz on myös suosittu matkailukohde, jossa voi tutustua juutalaisen kulttuurin historiaan ja nauttia paikallisista ravintoloista ja kaupoista.

Auschwitz-Birkenaun keskitysleiri

Auschwitz-Birkenau oli yksi natsi-Saksan keskitysleireistä, ja se sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Krakovasta. Leiri tunnetaan yhtenä pahamaineisimmista toisen maailmansodan aikaisista keskitysleireistä, jossa tapahtui vakavia ihmisyyden rikoksia. Nykyisin alueella toimii museo ja muistomerkki.

Mariacki-kirkko

Krakovassa sijaitseva Mariacki-kirkko on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Tämä goottilaistyylinen kirkko on tunnettu erityisesti sen kahdesta kellotornista, joista toinen on merkittävä turistinähtävyys. Kirkko on myös arvostettu paikka uskonnollisten tilaisuuksien järjestämiseen.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Wawelin linna

Wawelin linna sijaitsee Wawel-kukkulalla Krakovan Vanhassa kaupungissa. Se on yksi Puolan tärkeimmistä historiallisista nähtävyyksistä ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät yli Krakovan vanhankaupungin sekä Vistulajoen yli.

2. Krakovan kuninkaallisen linnan piha-alueet

Krakovan kuninkaallinen linna on toinen tärkeä nähtävyys Wawel-kukkulalla. Linnan piha-alueilla kävellessä voi ihailla upeita näkymiä ympäröivään kaupunkiin sekä Vistulajokea.

3. Kuusikulmainen bastioni

Kuusikulmainen bastioni on osa vanhaa kaupunginmuuria ja sijaitsee Planty-puiston alueella. Bastionilta avautuu kaunis näköala ympäröivään kaupunkiin ja sen vanhan kaupungin osaan.

4. Krakovan Mariankirkko

Krakovan Mariankirkon tornista pääsee ihailemaan kaupungin panoraamanäkymiä. Torniin kiivetessä on mahdollisuus nähdä mm. Wawelin linna, Vistulajoki sekä koko vanhankaupungin alue.

5. Krakovan Tekla ja Rotunda-näköalatasanteet

Tekla-näköalatasanne sijaitsee 49 metriä korkean Tekla-nimisen tornin huipulla. Tornista avautuva näkymä kattaa suuren osan kaupungista. Rotunda-näköalatasanteelta voi ihailla panoraamanäkymiä vanhankaupungin yli.

6. Krakovan Kulparkovskin puiston näköalatorni

Krakovan Kulparkovskin puistossa sijaitseva näköalatorni tarjoaa kattavan näköalan Krakovaan. Tornin huipulta voi ihailla kaupungin panoraamamaisemia.

7. Krakovan Kosciuszkon kukkula

Kosciuszkon kukkula sijaitsee Planty-puiston alueella vanhankaupungin ulkopuolella. Kukkulalta voi ihailla kaunista näköalaa yli Krakovan kaupungin.

8. Krakovan Nagy Hevan näköalatasanne

Krakovan Nagy Hevan puistossa sijaitseva näköalatasanne tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin. Tornin huipulta voi ihailla Krakovan kattojen yli avautuvaa panoraamaa.

9. Krakovan Skalka-kirkon näköalatasanne

Skalka-kirkon näköalatasanne sijaitsee kirkon tornissa ja tarjoaa upeat näkymät yli Krakovan kaupungin. Torniin kiipeäminen on suosittu aktiviteetti matkailijoiden keskuudessa.

10. Krakovan Oskar Schindlerin tehtaan näköalapiste

Oskar Schindlerin tehtaan näköalapisteelta voi ihailla näkymiä yli Kazimierz-kaupunginosan Krakovassa. Tämä entinen emalitehdas tunnetaan nykyään museosta, joka kertoo holokaustin aikaisesta historiasta.Kohteen sijainti maa on Puola.

Jätä kommentti