Halvat lennot Porto

Nähtävyydet ja kohteet

1. Ribeira

Ribeira on Porton historiallinen kaupunginosa, joka sijaitsee Duero-joen rannalla. Alueella on monia kauniita ja värikkäitä taloja, kapeita katuja ja viehättäviä ravintoloita ja kahviloita. Ribeirassa voi kävellä pitkin joenrantaa, nauttia upeista näkymistä ja tutustua Porton tunnelmalliseen ilmapiiriin.

2. Clerigosin torni

Clerigosin torni on yksi Porton tunnetuimmista maamerkeistä. Torni sijaitsee keskustassa ja tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin. Torniin pääsee kiipeämään 240 portaat, ja ylhäältä avautuu upea maisema Portoon.

3. Livraria Lello

Livraria Lello on kuuluisa antiikkikirjakauppa, joka tunnetaan myös Harry Potter -sarjan inspiraation lähteenä. Kirjakauppa on kaunis ja vaikuttava, ja siellä voi ihailla upeaa historiallista arkkitehtuuria. Livraria Lellosta voi ostaa kirjoja ja muuta kirjallisuuteen liittyvää tavaraa.

4. Crystal Palace Gardens

Crystal Palace Gardens on kaunis puisto Portossa, jossa voi nauttia luonnonkauniista ympäristöstä. Puistossa on suuri kasvitieteellinen puutarha, jossa voi ihailla erilaisia kasveja ja kukkia. Lisäksi puistosta löytyy tietyinä aikoina myös näyttelyitä ja tapahtumia.

5. Serralvesin taidemuseo

Serralvesin taidemuseo on yksi Euroopan johtavista nykytaiteen museoista. Museo sijaitsee upeassa modernismin arkkitehtuurissa, ja siellä voi ihailla laajaa kokoelmaa modernia taidetta eri taiteilijoilta. Museossa järjestetään myös vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia.

6. Porton katedraali

Porton katedraali, joka tunnetaan myös nimellä Se, on keskiaikainen katedraali, joka on omistettu Nossa Senhora da Assuncaolle. Katedraali on vaikuttava rakennus, jossa voi tutustua uskonnolliseen historiaan ja nauttia upeista näkymistä yli kaupungin.

7. Porton viinikellari

Porton viinikellari on suosittu kohde viinin ystäville. Portvinin kotikaupunkina Porto tarjoaa mahdollisuuden tutustua viinin valmistuksen historiaan ja maistella erilaisia portviinejä. Viinikellareihin voi tutustua eri opastetuilla kierroksilla, ja monet niistä tarjoavat myös mahdollisuuden ostaa ja maistella portviinejä.

8. Casa da Música

Casa da Música on moderneja musiikkitapahtumia järjestävä rakennus, jossa voi nauttia erilaisista konserteista ja musiikkitapahtumista. Rakennus on arkkitehtuurisesti mielenkiintoinen ja tunnetaan kansainvälisesti merkittävänä konserttitalona.

9. Foz do Douro

Foz do Douro on Porton rannikkokaupunginosa, jossa on kauniita rantoja ja merellistä ilmapiiriä. Alueella voi kävellä pitkin rantakatua, nauttia merinäkymistä ja tutustua paikalliseen rantaelämään. Foz do Dourosta löytyy myös ravintoloita, kahviloita ja kauppoja.

10. Bolhaon linna

Bolhaon linna sijaitsee hieman Porton ulkopuolella, mutta se on suosittu kohde historiasta kiinnostuneille. Linna rakennettiin keskiajalla ja tarjoaa upeita näkymiä ympäröivään maisemaan. Linnaan pääsee tutustumaan opastetuilla kierroksilla, ja siellä voi oppia lisää alueen historiasta.

Kulttuuri ja Historia

Historialliset rakennukset ja nähtävyydet

Porton vanhakaupunki – UNESCO:n maailmanperintökohde, jossa keskiaikaisia katuja, kauniita rakennuksia ja Porto-katedraali.

Porton rautatieasema São Bento – upea jugend-tyylinen rautatieasema, joka tunnetaan valtavista sinivalkoisista laatoistaan.

Lello-kirjakauppa – yksi kauneimmista kirjakaupoista maailmassa, jossa on upea goottilainen arkkitehtuuri ja kuuluisa portaikko.

Casa da Música – moderni konserttitalo, joka tarjoaa esityksiä klassisesta musiikista nykymusiikkiin.

Serralvesin taidemuseo – nykytaidetta esittelevä museo, joka sijaitsee upean Serralvesin puiston yhteydessä.

Kirkot ja kappelit

Porto-katedraali (Sé do Porto) – keskiaikainen katedraali, joka on omistettu Neitsyt Marialle.

Igreja dos Clérigos – barokkityylinen kirkko, jossa on upea näköalatasanne Porto-katedraalille ja vanhalle kaupungille.

Kappeli “Capela das Almas” – kuuluisa kappeli, jonka seinät on koristeltu kauniilla sinivalkoisilla kaakeloilla.

Palácio da Bolsa – 1800-luvulla rakennettu historiallinen kauppakamari, jossa on upeita saleja ja freskoja.

Museot

Porton kaupunginmuseo (Museu da Cidade do Porto) – museo, josta voi oppia Porton historiasta ja kulttuurista.

Soares dos Reis -museo – Portugalin vanhin julkisesti toimiva museo, joka esittelee portugalilaista ja kansainvälistä taidetta.

Museu do Carro Eléctrico – sijaitsee entisessä raitiovaunujen tallissa ja tarjoaa katsauksen Porton julkisen liikenteen historiaan.

Porton valtionmuseo – merkittävä museo, joka esittelee taide- ja arkeologisia kokoelmia.

Festivaalit ja juhlat

São João -juhla – Porton suurin kansanjuhla, joka järjestetään kesäkuun 23. päivänä ja sisältää ilotulituksia, konsertteja ja perinteisiä tapoja, kuten vasaran heittoa päähän.

Fantasporto – kansainvälinen elokuvafestivaali, joka esittelee laadukasta fantasia-, kauhu- ja science fiction -elokuvaa.

Casa da Música -festivaali – vuosittainen tapahtumasarja, jossa esitetään monenlaisia musiikkityylejä ja järjestetään konsertteja ja esityksiä.

Porton viinijuhlat – festivaali, joka juhlistaa Porton kuuluisaa viiniä ja tarjoaa mahdollisuuden maistella erilaisia viinejä.

Taidemuodot ja esiintyvät taiteilijat

Fado-musiikki – Porton tärkeä musiikillinen perinne, jossa lauletaan nostalgisista aiheista.

Doug Aitkenin julkiset taideteokset – kansainvälisesti tunnetun taiteilijan teokset, jotka ovat osa Porton kaupunkitilaa.

Serralvesin puiston nykytaide – puistossa on useita veistoksia ja installaatioita, jotka esittelevät nykytaiteen eri muotoja.

Porton kansallisteatteri (Teatro Nacional São João) – tärkeä kulttuurikeskus, jossa esitetään teatteriesityksiä ja tanssia.

Kirjallisuus

Porto kirjallisuuden kaupunkina – Portolla on merkittävä rooli Portugalin kirjallisuuden historiassa, ja se on inspiroinut monia kirjailijoita ja runoilijoita.

Ruokailu ja Ravintolat

Perinteiset portugalilaiset ravintolat

Portossa on lukuisia perinteisiä portugalilaisia ravintoloita, joissa voi nauttia aitoja paikallisia ruokia ja erilaisia mereneläviä. Näihin ravintoloihin kuuluu esimerkiksi ”tascas”, perinteisiä portugalilaisia ruokapaikkoja, jotka tarjoavat usein edullisia ja herkullisia ruokia. Monissa näistä ravintoloista on myös viinikellareita, joista voi valita paikallisia viinejä ruokailun kylkeen.

Porton tunnettu ruoka – Francesinha

Yksi Porton tunnetuimmista ruoista on Francesinha, ruokalaji, joka koostuu useista kerroksista leivistä, pekonista, erilaisista lihoista, juustosta ja tomaattikastikkeesta. Tätä herkkua voi nauttia monissa paikallisissa ravintoloissa, ja se tarjoillaan usein ranskalaisilla perunoilla ja oluella.

Bacalhau

Bacalhau on myös suosittu ruoka Portossa ja Portugalissa yleisesti. Se on kuivattu ja suolattu turska, josta valmistetaan erilaisia ruokalajeja. Bacalhaua voi maistaa monissa ravintoloissa, ja suosittu tapa valmistaa se on esimerkiksi Bacalhau à Gomes de Sá, joka sisältää muun muassa perunaa, sipulia, oliiveja ja munaa.

Huippuluokan ravintolat

Portossa on myös useita huippuluokan ravintoloita, jotka tarjoavat korkeatasoista ruokaa ja viehättävät asiakkaansa taidokkailla valmistustekniikoilla ja mausteilla. Nämä ravintolat tarjoavat usein vaihtelevia degustointimenuja, joiden avulla asiakkaat voivat kokea monipuolisen makujen ja makuyhdistelmien maailman.

Portugalilaiset viinit

Portossa voi nauttia myös monista paikallisista viineistä. Portovin, makean portugalilaisen viinin, lisäksi alue on tunnettu myös muista laadukkaista viineistä, kuten Douro-vapaavirtaviineistä. Monet ravintolat tarjoavatkin asiakkailleen laajan valikoiman paikallisia viinejä, jotka täydentävät hyvin perinteisiä portugalilaisia ruokia.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Rannoilla rentoutuminen

Portosta löytyy useita kauniita rantoja, joissa voi rentoutua auringon alla tai nauttia rantalentopallon pelaamisesta. Suosituimpia rantoja ovat esimerkiksi Praia da Luz, Praia da Matosinhos ja Praia da Foz do Douro.

Patikointi Serralvesin puistossa

Porton kaupungissa sijaitsee Serralvesin puisto, joka tarjoaa mahtavat puitteet patikointiin ja luonnonläheisiin aktiviteetteihin. Alueella on runsaasti kauniita polkuja ja viheralueita, joissa voi nauttia ulkoilusta ja luonnon rauhasta.

Portviinin maistelu

Porto tunnetaan erityisesti portviinistään, joten vierailu kaupungissa ei olisi täydellinen ilman portviinin maistelua. Portviinimuseo ja sen ympäristö tarjoavat mahdollisuuden oppia lisää tästä perinteikkäästä juomasta ja maistella erilaisia laatuja.

Kävelykierros historiallisessa keskustassa

Porton historiallinen keskusta on UNESCO:n maailmanperintökohde ja täynnä upeaa arkkitehtuuria ja historiallisia nähtävyyksiä. Kävelykierros keskustassa tarjoaa mahdollisuuden tutustua kaupungin kulttuuriperintöön ja kokea sen charmikas tunnelma.

Risteily Douro-joella

Douro-joki tarjoaa upeat puitteet risteilylle, jossa voi ihailla kaupungin hienoja maisemia ja joen varrella olevia viinitiloja. Risteilyillä voi myös nauttia perinteisestä portugalilaisesta ruoasta ja juomasta samalla kun nauttii joen rauhasta.

Shoppailu Ribeiran kaupunginosassa

Ribeira on Porton vanhin kaupunginosa, jossa voi viettää aikaa shoppaillen. Täältä löytyy pieniä putiikkeja, käsityöläiskauppoja ja perinteisiä markkinoita, joissa voi ostaa muun muassa paikallisia käsitöitä ja herkkuja.

Vierailu Livraria Lello -kirjakaupassa

Livraria Lello on yksi Euroopan kauneimmista kirjakaupoista ja se on kuuluisa myös Harry Potter -kirjasarjan inspiroineesta ulkoasustaan. Kirjakaupassa voi tutustua laajaan kirjavalikoimaan ja ihailla sen upeaa goottilaista arkkitehtuuria.

Akvaario Sea Life Porto

Sea Life Porto on akvaario, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua meren eläimiin ja kasveihin. Akvaariossa voi ihailla erilaisia kaloja, koralleja ja muita meren eläviä lajeja. Lisäksi siellä järjestetään opettavaisia näytöksiä ja aktiviteetteja koko perheelle.

Suositut hotellit Portossa

1. Hotel Infante Sagres

Hotel Infante Sagres on klassinen ja ylellinen viiden tähden hotelli keskellä Porton historiallista keskustaa. Hotellista löytyy eleganteja ja tyylikkäitä huoneita, joissa on ilmastointi ja maksuton Wi-Fi. Hotellin palveluihin kuuluvat muun muassa ravintola, baari, kuntosali ja sauna. Hotel Infante Sagres tarjoaa myös mahdollisuuden hierontaan ja kauneushoitoihin.

2. Pestana Vintage Porto Hotel & World Heritage Site

Pestana Vintage Porto Hotel & World Heritage Site sijaitsee Riberia-aukiolla Douro-joen varrella. Hotellista avautuu upea näköala joelle sekä Porton keskustan historiallisiin rakennuksiin. Huoneet ovat tilavia ja tyylikkäästi sisustettuja. Hotellista löytyy myös ravintola ja baari, joissa tarjoillaan paikallisia herkkuja ja kuuluisaa portviiniä.

3. Eurostars Porto Douro

Eurostars Porto Douro on tyylikäs hotelli, joka sijaitsee Ribeira-aukiolla. Hotellin huoneista avautuu upea näköala Douro-joelle ja Porton kaupunkiin. Huoneet ovat moderneja ja niissä on ilmastointi sekä taulu-tv. Hotellin palveluihin kuuluu muun muassa ravintola ja baari. Eurostars Porto Douro on erinomainen valinta niille, jotka haluavat yöpyä Porton historiallisessa keskustassa.

4. The Yeatman Hotel

The Yeatman Hotel on viiden tähden hotelli, joka sijaitsee Gaian kukkuloilla Douro-joen varrella. Hotellista avautuu upeat näkymät joelle ja Porton kaupunkiin. Huoneet ovat tilavia ja niistä löytyy esimerkiksi taulu-tv ja ilmastointi. Hotellilla on myös oma viinikellari, josta voi maistella paikallisia herkkuja. The Yeatman Hotel tarjoaa myös spa-palveluita ja ulkouima-altaan.

5. InterContinental Porto – Palacio das Cardosas

InterContinental Porto – Palacio das Cardosas sijaitsee keskeisellä paikalla Porton historiallisen keskustan sydämessä. Hotellissa on kauniisti sisustettuja huoneita, joissa on esimerkiksi ilmastointi ja taulu-tv. Hotellin palveluihin kuuluu ravintola, baari, kuntosali ja spa. InterContinental Porto – Palacio das Cardosas on loistava valinta niille, jotka haluavat majoittua lähellä kaupungin nähtävyyksiä ja ostosmahdollisuuksia.

Turvallisuus ja Terveys Portossa:

Turvallisuus

– Porto on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta varovaisuutta kannattaa pitää yllä erityisesti turistikohteissa ja vilkkailla alueilla.
– Matkailijoiden tulee pitää silmänsä auki lompakkovarkaiden varalta erityisesti turistikeskuksissa, kuten Ribeiran alueella ja Porton keskustassa.
– Kaduilla liikkuessa kannattaa pitää huolta arvoesineistä ja välttää näyttävää korujen ja kalliiden laitteiden käyttöä.
– On suositeltavaa pitää kopiot matkustusasiakirjoista ja säilyttää alkuperäiset eri paikassa.
– Turistien tulisi olla varuillaan taskuvarkauksien riskin takia ruuhkaisilla julkisilla paikoilla, kuten metroasemilla ja bussipysäkeillä.
– Iltaisin, erityisesti pidemmillä matkoilla, on suositeltavaa käyttää taksia tai julkisen liikenteen valvottuja reittejä.
– Noudattamalla yleisiä varovaisuusohjeita ja käyttämällä tervejärkeä, voi nauttia turvallisesta matkasta Portoon.

Terveys

– Porto tarjoaa hyvän terveydenhuollon infrastruktuurin ja laadukkaita sairaaloita, klinikoita ja apteekkeja.
– EU-kansalaiset tarvitsevat European Health Insurance Card -kortin tai matkavakuutuksen saadakseen hoitoa julkisessa terveydenhuollossa.
– Yksityinen terveydenhuolto on myös hyvä vaihtoehto ja tarjoaa usein nopeamman pääsyn hoitoon.
– Ennen matkaa on suositeltavaa varmistaa, että matkavakuutus kattaa mahdolliset terveyspalvelut Portoossa.
– Porto tarjoaa laajan valikoiman apteekkeja, joissa voi ostaa resepti- ja itsehoitolääkkeitä.
– Matkailijoiden tulisi olla varovaisia käyttäessään aurinkoa, koska kesäkuukausina lämpötilat voivat nousta erittäin korkeiksi.
– Veden juontia suositellaan hanaveden sijaan pullovedestä, ja ruokaa on suositeltavaa valita hyvin valmistetuista ja luotettavista paikoista.
– Matkailijan on suositeltavaa ottaa mukaan tarvittavat lääkkeet ja perehtyä mahdollisiin rokotuksiin, jotka vaaditaan tietyille matkakohteille.

Rannat ja Vesistöt

Porton kaupungin rannat

Porton kaupunki sijaitsee Atlantin valtameren rannikolla ja tarjoaa useita kauniita rantoja asukkaille ja vierailijoille. Joitakin suosituimpia rantoja Porto nähdään seuraavassa:
– Praia de Matosinhos: Suosittu rantakohde, joka sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa. Täällä voi nauttia hiekkarannoista, uimisesta ja erilaisista rantatoiminnoista. Rannan läheisyydessä on myös ravintoloita ja muita palveluita.
– Praia da Luz: Tämä ranta sijaitsee lounaaseen Porto keskustasta ja on suosittu sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa. Ranta on tunnettu hiekkadyyneistään ja on erityisen suosittu aurinkoa rakastavien keskuudessa.
– Praia do Carneiro: Löytyy Porto kaupungin eteläosasta, tämä ranta tarjoaa kauniit maisemat, hienon hiekan ja rauhallisen ympäristön. Alueella on palveluita, kuten ravintoloita.

Douro-joki

Douro-joki on tärkeä vesielementti Porton kaupungissa. Joki virtaa läpi kaupungin, jakaa sen kahteen osaan ja tarjoaa erinomaisen näkymän kaupunkiin. Douro-joki on myös suosittu matkailunähtävyys ja sen varrella järjestetään veneily- ja risteilyretkiä. Joen varrella voi myös nauttia kauniista kävelyreiteistä ja ihailla kaupungin historiallisia rakennuksia.

Yöelämä ja Viihde

Porto yöelämästä löytyy vaihtoehtoja kaikille

Porto tarjoaa monipuolisen valikoiman yöelämää ja viihdetarjontaa. Se tarjoaa vaihtoehtoja eri ikäisille ja eri mieltymyksille.

Ravintoloita ja baareja

Portossa on lukuisia ravintoloita ja baareja, joissa voit nauttia hyvää ruokaa ja juomia. Jokaisen makuun löytyy vaihtoehtoja perinteisistä portugalilaisista herkuista kansainvälisiin makuihin.

Baarikadut

Porton yöelämän sydän on Rua Galeria de Paris, josta löytyy paljon baareja ja klubeja. Toinen suosittu baarikatu on Cândido dos Reisin katu, joka tarjoaa erilaisia musiikki- ja baarivaihtoehtoja.

Klubit ja discothequeit

Portossa on myös useita klubeja ja discothequeja, joissa voi tanssia aamuun asti. Klubit soveltuvat erityisesti nuoremmalle väestölle ja tarjoavat erilaista musiikkia, kuten elektronista musiikkia ja live-esiintyjiä.

Livemusiikkia

Portossa on runsaasti paikkoja, joissa voi kuunnella livemusiikkia. Monet ravintolat ja baarit tarjoavat elävää musiikkia, ja kaupungissa järjestetään myös erilaisia konsertteja ja festivaaleja ympäri vuoden.

Elokuvateatterit

Portossa on useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia elokuvista eri genreistä. Kaupungissa järjestetään myös elokuvafestivaaleja, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua kansainväliseen elokuvatarjontaan.

Teatterit ja esitykset

Portossa on myös useita teattereita, joissa voi nähdä erilaisia esityksiä, kuten näytelmiä ja musikaaleja. Kaupungissa järjestetään myös erilaisia taidetapahtumia, kuten tanssi- ja teatterifestivaaleja.

Kulttuurikohteet ja nähtävyydet

Portossa on lukuisia kulttuurikohteita ja nähtävyyksiä, joista voi nauttia päivällä ja illalla. Näihin kuuluvat esimerkiksi historialliset rakennukset, museot ja taidegalleriat.

Konsertit ja festivaalit

Portossa järjestetään erilaisia konsertteja ja festivaaleja ympäri vuoden. Näihin kuuluvat esimerkiksi musiikkifestivaalit, kuten Primavera Sound ja NOS Primavera Sound, sekä erilaiset kulttuuritapahtumat ja juhlat.

Luontokohteet ja Retkeily

Parque Natural do Douro Internacional

Luonnonpuisto sijaitsee Duero-joen varrella lähellä Portugalin ja Espanjan rajaa. Alueella on upea kanjoni sekä monipuolista kasvi- ja eläinlajistoa. Alueella voi tehdä patikointi- ja pyöräretkiä, ja siellä on myös mahdollisuus kalastaa.

Parque Natural de Montesinho

Montesinho-niminen luonnonpuisto sijaitsee koilliseen Portosta. Puistossa on metsäisiä alueita, vuoria ja jokia. Alueella voi tehdä patikointi- ja vaellusretkiä, ja siellä on myös hyvät mahdollisuudet lintujen tarkkailuun.

Parque Natural do Alvão

Alvão-niminen luonnonpuisto sijaitsee pohjoiseen Portosta, lähellä Vila Realin kaupunkia. Puistossa on upeita vuoristomaisemia, vesiputouksia ja luolia. Alueella voi tehdä patikointi- ja vaellusretkiä sekä nauttia luonnon rauhasta.

Peneda-Gerêsin kansallispuisto

Pohjoiseen Portosta sijaitseva Peneda-Gerêsin kansallispuisto on yksi Portugalin suurimmista luonnonsuojelualueista. Alueella on vuoristoa, metsiä, järviä ja vesiputouksia. Puistossa voi patikoida ja retkeillä, ja se tarjoaa upeat puitteet luonnon ja eläinten ihailulle.

Rio Paiva

Paiva-joki virtaa Aroucan laaksossa Portugaliassa. Joen varrella on upeaa luontoa sekä kallioita, vesiputouksia ja koskia. Paiva-joen varrella on myös paikkoja, joissa voi patikoida sekä vuokrata kajakkeja ja kanootteja vesillä liikkumiseen.

Porton rannat

Porton lähellä sijaitsee useita hiekkarantoja, joiden joukosta matkailijat voivat valita itselleen mieluisan. Esimerkiksi Praia da Luz, Praia do Matosinhos ja Praia do Senhor da Pedra ovat suosittuja kohteita, joissa voi nauttia merestä ja auringosta.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet

Porton katedraali (Sé do Porto)

Porton katedraali on yksi kaupungin tärkeimmistä uskonnollisista kohteista. Rakennus on peräisin 1100-luvulta ja se on omistettu Neitsyt Marialle. Katedraali on rakennettu romaanisessa tyylissä ja siitä löytyy myös goottilaisia ja barokkivaikutteita. Katedraalin sisällä voi ihailla upeaa kultaisin yksityiskohdin koristeltua alttaria sekä kauniita seinämaalauksia.

San Franciscon kirkko (Igreja de São Francisco)

San Franciscon kirkko on merkittävä uskonnollinen rakennus Portossa. Se on rakennettu 1300-luvulla goottilaisessa tyylissä, mutta myöhemmin se on saanut myös barokkia vaikutteita. Kirkon ulkopuoli on vaatimaton, mutta sen sisäosa on hyvin komea ja koristeellinen. Kirkon alttarit ja seinämaalaukset ovat erityisen vaikuttavia.

Livrarian kirjasto (Lello)

Porton kuuluisa Livrarian kirjasto on yksi kaupungin kulttuurihistoriallisista helmistä. Kirjasto on perustettu 1800-luvun lopulla ja sen upeassa jugendtyylisessä rakennuksessa on mahdollisuus tutustua laajaan kirjallisuuden valikoimaan. Lellon kirjasto on myös kuuluisa kauniista sisustuksestaan, kuten punaisista portaista, koristelluista katoista ja upeasta lasi-ikkunasta.

São Benten juna-asema (Estação de São Bento)

São Benten juna-asema on paitsi liikenteellisesti tärkeä paikka, myös historiallinen nähtävyys Portossa. Asema on rakennettu 1800-luvun lopulla ja sen sisätilat on koristeltu käsityönä valmistetuilla sinivalkoisilla laatoilla, joihin on kuvattu erilaisia historiallisia tapahtumia. Aseman seinälaatat ovat hyvin vaikuttava näky ja ne houkuttelevat paikalle monia matkailijoita.

Torren kellotorni (Torre dos Clérigos)

Torren kellotorni on Porton symbolisia maamerkkejä ja suosittu turistikohde. Torni on rakennettu 1700-luvulla ja sen huipulle nousseet kiipeävät palkitaan upeilla näköaloilla yli kaupungin. Kellotorni on saanut vaikutteita barokin ja rokokoon tyyleistä, ja sen jykevä arkkitehtuuri erottuu selvästi kaupungin maisemasta.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Livraria Lello

Livraria Lello on kuuluisa kirjakauppa, joka tunnetaan sen kauniista jugendtyylisestä arkkitehtuurista. Kirjakauppa tarjoaa upeat näkymät sekä ulkoa että sisältä, ja sen suuri kaarikatto ja upeat lasimaalaukset tekevät siitä erityisen kauniin nähtävyyden.

Miradouro da Vitoria

Miradouro da Vitoria on näköalapaikka, josta voi ihailla upeita maisemia Douro-joelle ja Ribeira-kortteleille. Täältä avautuu myös näkymä kaupungin majesteettiseen Dom Luís I -siltaan. Miradouro da Vitoria on suosittu paikka valokuvaajille ja maisemien rakastajille.

Palácio de Cristal

Palácio de Cristal on puistoalue, jossa sijaitsee kaunis lasikattoinen palatsi. Puisto tarjoaa upeat näkymät niin kaupunkiin kuin Atlantin valtamerellekin. Palatsin ympäristöstä löytyy myös viehättäviä puutarhoja, lammikoita ja upeita kukkaistutuksia.

Porton tornit – Torre dos Clérigos

Torre dos Clérigos on 75 metrin korkea kellotorni, joka kuuluu Clerigos-kirkon kompleksiin. Torni on yksi Porton tunnetuimmista maamerkeistä, ja sen huipulta avautuvat upeat näkymät koko kaupungin yli. Vaikka torniin kiipeäminen voi olla hieman haastavaa, näköala palkitsee vaivan.

Vila Nova de Gaia

Vila Nova de Gaia on Porto vastapäätä sijaitseva kaupunki, josta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät Porton vanhaankaupunkiin ja Ribeira-kortteleille. Alueella on useita näköalapaikkoja, kuten Serra do Pilar -näköalatasanne ja Jardim do Morro -puisto, joista voi ihailla upeita maisemia.

Serra do Pilarin luostari

Serra do Pilarin luostari on historiallinen nähtävyys ja Unescon maailmanperintökohde. Tältä näköalatasanteelta avautuvat upeat näkymät Douro-joelle, Ribeira-kortteleille ja Porton historialliselle keskustalle. Luostari itsessään on myös vaikuttava rakennus, joka kannattaa tutustua.Kohteen sijainti maa on Portugali.

Jätä kommentti