Halvat lennot Kuopio

Nähtävyydet ja kohteet

Kuopion tori

Kuopion tori sijaitsee kaupungin keskustassa. Se on vilkas kohtaamispaikka, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Torilla voi tehdä ostoksia paikallisista markkinoista ja nauttia esimerkiksi tuoreista marjoista tai kalasta.

Puijo

Puijo on Kuopion tunnettu nähtävyys ja ulkoilualue. Sen huipulla sijaitsee Puijo-torni, josta avautuvat upeat maisemat yli kaupungin ja järven. Puijolla voi patikoida tai hiihtää talvisin, ja siellä on myös laavuja ja ulkoilureittejä.

Kuopion katedraali

Kuopion katedraali on kaupungin tunnetuin maamerkki. Katedraali edustaa klassista pohjoismaista tiilirakennusta ja sen koristeellinen sisustus on näkemisen arvoinen. Katedraali toimii myös tapahtumapaikkana erilaisille musiikki- ja kulttuuritapahtumille.

Kuopion taidemuseo

Kuopion taidemuseo sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa monipuolisen kokoelman suomalaista taidetta. Museon pysyvässä näyttelyssä voi tutustua esimerkiksi Helene Schjerfbeckin ja Eero Järnefeltin teoksiin. Museossa järjestetään myös vaihtuvia näyttelyitä.

Riuttalan talomuseo

Riuttalan talomuseo on autenttinen maalaistalo 1800-luvulta. Museossa voi tutustua talon sisätiloihin ja pihapiiriin, jotka on sisustettu ajan henkeen. Museossa järjestetään myös erilaisia käsityö- ja kulttuuritapahtumia.

Kuopion satama

Kuopion satama sijaitsee Kallaveden rannalla ja on vilkas paikka veneilyn ja virkistäytymisen kannalta. Satamasta lähtevät risteilyt Kallavedellä ja Saimaalla, ja satamassa voi myös vuokrata veneitä tai nauttia ravintoloiden palveluista. Sataman ympäristössä on myös paljon kävelyreittejä ja ulkoilumahdollisuuksia.

Puijonlaakson luontopolku

Puijonlaakson luontopolku sijaitsee Puijon ulkoilualueella. Polku sopii hyvin luonnosta ja ulkoilusta kiinnostuneille, ja sen varrella voi tutustua alueen erilaisiin kasvi- ja eläinlajeihin. Polku tarjoaa myös upeat näkymät yli kaupungin ja järven.

Matkustajasatama

Kuopion matkustajasatama on tärkeä lähtöpaikka vesiliikenteelle. Satamasta lähtee laivoja muun muassa Kallaveden eri saarille ja reiteille. Satamasta löytyy myös ravintoloita ja muita palveluita matkustajille.

Suomen ortodoksinen kirkkomuseo

Suomen ortodoksinen kirkkomuseo sijaitsee Kuopion torin läheisyydessä. Museossa voi tutustua ortodoksisen kirkon perinteisiin ja esineistöön. Museon näyttelyssä esitellään muun muassa kirkollista taidekäsityötä ja ikoneita.

Suomen ilmailumuseo

Suomen ilmailumuseo sijaitsee Kuopion lentoasemalla. Museo tarjoaa kattavan kokoelman suomalaista ilmailuhistoriaa, aina lentokoneista ja helikoptereista avaruusteemaan. Museossa voi tutustua erilaisiin ilmailukoneisiin ja kokemuslentoihin voi osallistua ennakkoilmoittautumisella.

Kulttuuri ja Historia

Kuopion museo

Kuopion museo on monipuolinen kulttuurihistoriallinen museo, joka esittelee Kuopion ja Savon alueen historiaa. Museossa on nähtävillä pysyvä näyttely, joka kertoo muun muassa alueen asutuksesta, elinkeinoista ja kulttuurista. Lisäksi museossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä ja erilaisia tapahtumia.

Kuopion taidemuseo

Kuopion taidemuseo on taiteen ystävien suosima kohde, jossa voi tutustua monipuolisiin näyttelyihin. Museossa on laaja kokoelma suomalaista taidetta eri aikakausilta sekä vaihtuvia näyttelyitä nykytaiteesta. Lisäksi taidemuseo järjestää erilaisia tapahtumia ja työpajoja.

Kuopion kaupunginteatteri

Kuopion kaupunginteatteri tarjoaa monipuolista ja korkeatasoista teatteriohjelmaa. Teatterissa esitetään erilaisia näytelmiä ja musikaaleja, sekä myös lastenteatteria. Kaupunginteatterin tilat sijaitsevat keskustassa ja sinne mahtuu noin 500 katsojaa.

Kuopion kesäteatteri

Kuopion kesäteatteri on suosittu kesäinen kulttuuritapahtuma, joka järjestetään Kallaveden rannalla sijaitsevassa Maaherranpuistossa. Kesäteatterissa esitetään erilaisia musiikkiteatteriesityksiä ja komedioita. Kesäteatterin katsomoon mahtuu noin 1000 katsojaa.

Kuopion musiikkikeskus

Kuopion musiikkikeskus on arkkitehtonisesti vaikuttava konserttipaikka, jossa järjestetään erilaisia musiikkitapahtumia. Musiikkikeskuksen ohjelmistoon kuuluu sekä klassista että kevyempää musiikkia. Lisäksi musiikkikeskus toimii myös Kuopion kaupunginorkesterin kotisalina.

Riuttulan kotieläinpiha

Riuttulan kotieläinpiha tarjoaa elämyksiä ja oppimista kaikenikäisille kävijöille. Kotieläinpihalla voi tutustua erilaisiin kotieläimiin, kuten lehmiin, vuohiin ja kanoihin. Lisäksi siellä voi nauttia kauniista luonnosta ja viettää aikaa ulkoillen.

Suomen ortodoksinen kirkkomuseo

Suomen ortodoksinen kirkkomuseo sijaitsee Kuopiossa ja se on erikoistunut ortodoksisen kirkon historiaan ja kulttuuriin. Museossa on esillä ikoneita, tekstiilejä sekä muita ortodoksiseen uskontoon liittyviä esineitä. Lisäksi museossa järjestetään erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä.

Ruokailu ja Ravintolat

Kuopio-tyyppiset ruuat

Kuopio tunnetaan erityisesti savolaisesta ruokakulttuuristaan. Alueen perinteisiin ruokiin kuuluvat muun muassa kalakukko, riisipuuro, karjalanpiirakat ja mämmi.

Suosituimmat ravintolat

Kuopiossa on useita suosittuja ravintoloita, joissa voi nauttia laadukkaasta ruoasta. Muutamia suosittuja ravintoloita ovat Ravintola Muikkuravintola Pursiseuran Paviljonki, Ravintola Bricksin Pannu, Ravintola Wanha Satama, Ravintola Musta Lammas ja Ravintola Panza.

Budget-vaihtoehdot

Kuopiosta löytyy myös edullisia ruokailuvaihtoehtoja. Esimerkiksi Lounaskahvila Siilinkari, Ravintola Italialainen New York, Ravintola Fuuga ja Hesburger tarjoavat kohtuuhintaisia vaihtoehtoja.

Erityisruokavaliot

Kuopiossa on myös hyvin huomioitu erityisruokavaliot. Useissa ravintoloissa on tarjolla gluteenittomia, laktoosittomia ja vegaanisia vaihtoehtoja. Esimerkiksi Ravintola Piazza, Kiinalainen Ravintola China Thai Dragon ja Ravintola Cafe Lounge Presso tarjoavat vaihtoehtoja erilaisiin ruokavalioihin.

Kahvilakulttuuri

Kuopiossa on vilkas kahvilakulttuuri, jossa voi nauttia kupposen kahvia tai herkutella leivonnaisilla. Suosittuja kahviloita ovat esimerkiksi Cafe Mocca, Pannukakkutalo, Kahvila-Konditoria Houkutus ja Kahvila herkkusuu.

Suositut baarit ja yöelämä

Kuopiossa on myös vilkas baarikulttuuri ja monipuolinen yöelämä. Suosittuja baareja ja yökerhoja ovat esimerkiksi Ravintola Katse, Ravintola Intro, Ravintola Zai Fe, Caribbean Bar Kuopio ja Ravintola Isä Camillo.

Ruoan toimituspalvelut

Monet ravintolat Kuopiossa tarjoavat myös ruoan toimituspalveluita. Näihin kuuluvat esimerkiksi Wolt, Foodora ja Kotipizza, jotka toimittavat ruokaa suoraan kotiovelle.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

1. Hiihto

Kuopio tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet hiihtoon. Alueelta löytyy useita merkittyjä hiihtolatuja ja kilparatoja eri vaikeustasoilla. Talvisin voi myös hiihtää jäätyneellä Kallavedellä ja saaristolammilla.

2. Patikointi

Kuopion ympäristössä on monia kauniita luontoreittejä, jotka soveltuvat patikointiin. Esimerkiksi Puijon luonnonsuojelualueella voi nauttia upeista maisemista sekä patikoida eritasoisilla poluilla.

3. Pyöräily

Kuopiossa on hyvin kehitetty pyöräilyverkosto, joka ulottuu kaupungin keskustasta ympäröiville alueille. Pyöräteitä ja -kaistoja löytyy niin kaupunkialueelta kuin maaseudultakin, ja maisemia voi ihailla esimerkiksi Pyöräkadulla tai järvenrantoja seuraavilla reiteillä.

4. Tennis

Kuopiossa on useita tenniskenttiä, joista osa on avoimia koko kesän ja osa katettuja sisähalleja, jolloin peli on mahdollista myös talvella. Kenttiä voi vuokrata tai osallistua järjestettyihin tennisturnauksiin.

5. Golf

Kuopiossa on kaksi golfkenttää, jotka tarjoavat haasteita kaiken tasoisille pelaajille. Kallaveden Golfkenttä sijaitsee kauniissa järvenrantamaisemassa, ja TarinaGolf tarjoaa monipuolisia pelimahdollisuuksia mäkisessä maastossa.

6. Melonta ja soutelu

Kuopion vesistöalueet tarjoavat upeat puitteet melontaan ja souteluun. Kallavedellä, Nilakalla ja muilla lähijärvillä voi vuokrata kanootteja tai kajakkeja ja tutustua vesistöjen kauniiseen luontoon omatoimisesti tai osallistua järjestetyille melontaretkille.

7. Kalastus

Kuopio on tunnettu hyvistä kalastusmahdollisuuksistaan. Kallavedellä voi kalastaa muun muassa ahventa, haukea, kuhaa ja siikaa. Kalastuslupia voi ostaa paikallisilta kalastusvälinekaupoista tai verkkokaupoista.

8. Uiminen ja rannalla rentoutuminen

Kuopion alueella on useita uimarantoja, joista suosituimpia ovat esimerkiksi Kallavesi, Riistavesi ja Nilakka. Rannoilla on hyvät puitteet aurinkoa ottamiseen, piknikin pitämiseen ja uimiseen. Vesi on yleensä puhdasta ja sopivan lämpöistä kesäisin.

9. Pilkkiminen

Talvisin Kuopiossa voi harrastaa pilkkimistä, ja alueella on useita järviä, joilla pilkkiminen on suosittua. Esimerkiksi Kallavedellä voi pilkkiä muun muassa ahvenia ja siikoja.

10. Kulttuuritapahtumat

Kuopiossa järjestetään vuosittain monia erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten musiikkikonsertteja, teatteriesityksiä ja taidenäyttelyitä. Tapahtumia voi seurata esimerkiksi Kuopion Musiikkikeskuksessa, Kulttuuriareena 44:ssä tai Kuopion kaupunginteatterissa.

Suositut hotellit Kuopiossa

1. Scandic Kuopio

Scandic Kuopio on suosittu hotelli Kuopion keskustassa. Se sijaitsee aivan järven rannalla, ja hotellista on upeat näkymät Kallavedelle. Scandic Kuopio tarjoaa moderneja huoneita, hyvät ravintolapalvelut ja monipuoliset kokous- ja juhlatilat.

2. Original Sokos Hotel Puijonsarvi

Original Sokos Hotel Puijonsarvi on toinen suosittu hotelli Kuopion keskustassa. Hotelli tarjoaa viihtyisät huoneet, monipuoliset ravintolapalvelut sekä kylpylä- ja saunatilat. Sijaintinsa puolesta hotellista on hyvät yhteydet kaupungin nähtävyyksiin.

3. Cumulus City Centre Kuopio

Cumulus City Centre Kuopio on keskeisellä paikalla sijaitseva suosittu hotelli Kuopiossa. Hotellissa on viihtyisät huoneet ja hyvät ravintolapalvelut. Lisäksi Cumulus City Centre Kuopio tarjoaa asiakkailleen maksuttoman pysäköinnin.

4. Scandic Julia

Scandic Julia on moderni hotelli Kuopion keskustassa. Hotellista löytyy hyvin varusteltuja huoneita ja monipuoliset ravintolapalvelut. Scandic Julia tarjoaa myös liikunta- ja sauna-tilat asiakkaiden käyttöön.

5. Hotel Savonia

Hotel Savonia sijaitsee Kuopion keskustassa hyvien kulkuyhteyksien päässä. Hotellista löytyy viihtyisiä huoneita sekä ravintola- ja kokoustilat. Hotel Savonia tarjoaa asiakkailleen myös maksuttoman pysäköinnin.

Turvallisuus ja terveys

Turvallisuus

– Kuopio on Suomen turvallisimpia kaupunkeja, ja se on vaikuttanut myös asukkaiden tyytyväisyyteen ja elämänlaatuun.
– Kaupungissa on aktiivinen poliisivoima, joka huolehtii järjestyksen ylläpidosta ja rikosten torjunnasta.
– Kuopioon sijoittuu myös Itä-Suomen poliisilaitos, joka vastaa laajemmin alueen poliisitoiminnasta.
– Kaupungissa on useita hyvin toimivia palo- ja pelastuslaitoksia, jotka vastaavat asukkaiden turvallisuudesta ja hätätilanteisiin reagoimisesta.
– Turvallisuuteen panostetaan myös kaupungin ja asukkaiden välisellä yhteistyöllä sekä erilaisilla kampanjoilla ja valistusprojekteilla.
– Pimeällä liikkumiseen kiinnitetään erityistä huomiota ja kaupungissa on hyvin valaistut kadut sekä turvalliset kävely- ja pyörätiet.
– Lasten turvallisuudesta huolehditaan esimerkiksi lukuisilla leikkipuistoilla, jotka ovat suunniteltu turvallisiksi ja valvotuiksi.
– Tietyt alueet, kuten keskusta ja kauppakeskukset, ovat varustettu turvallisuuskameroilla.
– Kuopioon sijoittuu myös useita vartioimis- ja turvallisuusalan yrityksiä, jotka tarjoavat turvapalveluita sekä asukkaille että yrityksille.

Terveys

– Kuopio on tunnettu terveysalan keskuksena, jossa sijaitsee muun muassa yksi Suomen merkittävimmistä yliopistollisista sairaaloista, Kuopion yliopistollinen sairaala (KYS).
– KYS tarjoaa korkeatasoisia erikoissairaanhoidon palveluita ja siellä tehdään myös tutkimusta ja koulutetaan alan ammattilaisia.
– Kaupungissa on useita terveyskeskuksia, jotka tarjoavat perusterveydenhuollon palveluita kaupungin asukkaille.
– Kuopiossa toimii myös yksityisiä terveyspalveluiden tarjoajia, kuten lääkäriasemia ja hammashoitoloita, joissa voi hakeutua hoitoon nopeasti ja joustavasti.
– Kaupungissa on hyvin toimivia apteekkeja, joista saa tarvittavat resepti- ja itsehoitolääkkeet.
– Kuopiossa järjestetään erilaisia terveystapahtumia, kuten terveysmessuja ja liikuntaryhmiä, jotka kannustavat asukkaita pitämään huolta omasta terveydestään.
– Kaupungissa on hyvät liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet, kuten kuntoradat, ulkoilureitit ja uimahallit, jotka edistävät asukkaiden hyvinvointia.
– Kuopio panostaa terveisiin elämäntapoihin ja ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon, ja kaupungissa on tarjolla erilaisia terveysneuvontapalveluita ja -kampanjoita.
– Ensiapuun pääsee helposti ja nopeasti, sillä kaupungissa on useita päivystysasemia ja päivystäviä apteekkeja, jotka palvelevat ympäri vuorokauden.

Rannat ja Vesistöt

Kallavesi

Kallavesi on Kuopion suurin järvi ja se kuuluu Saimaan vesistöön. Järvi tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten veneilyyn, kalastukseen ja uimiseen. Kallavedellä on myös useita saaria, joille voi tehdä retkiä.

Lakeusjärvi

Lakeusjärvi sijaitsee lähellä Kuopion keskustaa ja se on suosittu retkeily- ja virkistysalue. Järven rannalla on hiekkaranta, jolla voi nauttia auringosta ja uida. Lakeusjärveltä löytyy myös laituri, josta voi lähteä veneretkelle tai vuokrata kajakin tai suppilaudan.

Puijo-järvi

Puijo-järvi on pieni järvi, joka sijaitsee Puijon metsäisen rinteen juurella. Järvi tarjoaa rauhallisen ympäristön kävelylenkeille ja piknikille. Puijo-järveltä löytyy myös laituri, jolta voi lähteä pikkuveneellä kiertämään järveä.

Rauhalahti

Rauhalahti on suosittu vapaa-ajan keskus Kuopiossa, joka sijaitsee Kallaveden rannalla. Rauhalahdessa on kaksi hiekkarantaa, joilla voi nauttia auringosta ja uida. Alueelta löytyy myös useita saunoja, turvallinen uimapaikka lapsille sekä vesiliikuntavälineiden vuokrausta.

Nilsiän Sääskiniemi

Nilsiän Sääskiniemi sijaitsee noin 40 kilometriä Kuopiosta itään. Sääskiniemestä löytyy kaunis hiekkaranta, jolla voi rentoutua ja uida. Alueella on myös vene- ja laituripalveluita sekä grillipaikkoja. Sääskiniemi tarjoaa upeat maisemat Puijon ja Kallaveden suunnalle.

Kuopio

Yöelämä ja Viihde

– Kuopion yöelämä on monipuolinen ja tarjoaa vaihtoehtoja erilaisiin mieltymyksiin.

– Keskustan alueella sijaitsee useita baareja ja yökerhoja, jotka tarjoavat musiikkia, tanssia ja juomia. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Apollo, Klubi, Henry’s Pub ja Bepop.

– Monissa baareissa Kuopiossa järjestetään myös live-musiikkia ja erilaisia tapahtumia. Esimerkiksi Ravintola Huviretki tunnetaan hyvästä livemusiikistaan.

– Kuopiossa on myös useita pubitunnelmaa tarjoavia paikkoja, kuten Kummisetä Pub ja William K. Pub. Näissä paikoissa voi nauttia oluesta ja seurustella rennoissa tunnelmissa.

– Lisäksi Kuopiossa on useita yökerhoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden tanssia aamun pikkutunneille asti. Esimerkiksi H2O, Club Escape ja Marilyn ovat suosittuja yökerhoja Kuopiossa.

– Niille, jotka haluavat nauttia rauhallisemmasta ilmapiiristä, on tarjolla myös baareja ja ravintoloita, joissa voi keskustella ystävien kanssa. Esimerkiksi Ravintola Wanha Satama ja Ravintola Malja tarjoavat viihtyisän ympäristön ja hyvän ruoan.

– Mikäli haluat viettää iltaa kulttuurin ja taiteen parissa, Kuopiossa on useita teattereita ja konserttisaleja, joissa voi nauttia esityksistä. Esimerkiksi Kuopion Musiikkikeskus ja Kuopion Kaupunginteatteri järjestävät erilaisia tapahtumia ja esityksiä.

– Urheilun ystäville Kuopiossa on myös mahdollisuus seurata paikallisten joukkueiden otteluita. Esimerkiksi jääkiekkoa voi käydä katsomassa Kuopion KalPan peleissä.

– Lisäksi Kuopiosta löytyy elokuvateattereita, joissa voi käydä katsomassa uusimpia elokuvia. Esimerkiksi Bio Rex Kuopio ja Kino Kuvakukko tarjoavat laajan valikoiman elokuvia eri genreistä.

– Kaiken kaikkiaan Kuopion yöelämä ja viihdetarjonta tarjoavat mahdollisuuksia erilaisiin aktiviteetteihin ja viihtymiseen.

Luontokohteet ja Retkeily

Niiralan kahluupaikka

Niiralan kahluupaikka on suosittu retkeilykohde Kuopiossa. Se sijaitsee Puijon luonnonsuojelualueella ja tarjoaa mahdollisuuden virkistävään kahlaamiseen Puijojoessa.

Puijo

Puijo on yksi Kuopion tunnetuimmista luontokohteista. Se on yli 150 metriä korkea metsäinen vaara, joka tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja ympäröiviin maisemiin. Puijolla voi patikoida, hiihtää tai ihailla luonnon kauneutta.

Rauhalahti

Rauhalahti on monipuolinen virkistysalue, joka tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia ulkoiluun ja retkeilyyn. Alueella on muun muassa uimarantoja, patikointireittejä, frisbeegolfrata ja luontopolku.

Valkeisenlampi

Valkeisenlampi on pieni järvi Kuopion keskustan tuntumassa. Siellä voi nauttia luonnon rauhasta, kalastaa, uida tai tehdä retkiä sen ympäristössä kulkevilla poluilla. Talvella Valkeisenlampi tarjoaa myös hiihtomahdollisuuksia.

Orinoro

Orinoro on Puijon luonnonsuojelualueella sijaitseva upea rotko. Se on muodostunut jääkauden sulamisvesien vaikutuksesta ja tarjoaa vaikuttavia maisemia sekä mahdollisuuden luontopolkuun.

Kallavesi

Kallavesi on suuri järvi, joka ympäröi Kuopion kaupunkia. Se tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet vesiaktiviteetteihin, kuten veneilyyn, kalastukseen ja uimiseen. Kallavedellä sijaitsevat myös monet suojaisat saaret, joille voi tehdä retkiä.

Luonnon puolustusvoimat

Luonnon puolustusvoimat on kokoelma erilaisia luontokohteita Kuopion alueella. Niihin kuuluvat muun muassa Neulamäen arboretum, Misinjoen kanjoni ja Puijonlaakson lehto. Nämä kohteet tarjoavat ainutlaatuisia näkymiä, kasvilajeja ja retkeilymahdollisuuksia.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Kuopion Tuomiokirkko

Kuopion Tuomiokirkko on Kuopion keskustassa sijaitseva luterilainen kirkko. 1800-luvulla rakennettu kirkko edustaa empiretyyliä ja on yksi Kuopion tunnetuimmista maamerkeistä.

Ruusutarha

Ruusutarha on historiallinen puisto Kuopion keskustassa, joka on saanut nimensä alueella kasvavista ruusuista. Puistossa on erilaisia puistoalueita ja istutuksia, ja se on suosittu virkistyspaikka kaupunkilaisille ja matkailijoille.

Puijon torni

Puijon torni on Kuopion Puijolla sijaitseva näköalatorni, joka tarjoaa upeat maisemat kaupunkiin ja ympäröiviin maisemiin. Tornissa sijaitsee myös ravintola.

Kuopion museo

Kuopion museo on yksi Suomen vanhimmista maakuntamuseoista. Museossa voi tutustua Kuopion ja Pohjois-Savon alueen historiaan ja kulttuuriin. Museossa on vaihtuvia näyttelyitä sekä pysyvä perusnäyttely.

Kuopion kulttuurihistoriallinen museo

Kuopion kulttuurihistoriallinen museo sijaitsee Kuopion kaupungintalolla. Museossa voi tutustua Kuopion alueen historiaan ja kulttuuriin. Museossa on nähtävillä esimerkiksi vanhoja valokuvia, esineitä ja tekstiilejä.

Holvi

Holvi on historiallinen kivirakennus Kuopion keskustassa, joka sijaitsee kauppatorin läheisyydessä. Holvi on rakennettu vuonna 1846 ja on toiminut muun muassa kauppahallina, pankkina ja liiketiloina. Nykyisin Holvi on suosittu tapahtuma- ja näyttelytila.

Kuopion ortodoksinen kirkko

Kuopion ortodoksinen kirkko sijaitsee keskustassa Savilahden alueella. Kirkko on rakennettu vuonna 1896 ja on yksi Kuopion kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Kirkon arkkitehtuuri edustaa venäläistä ortodoksityyliä.

Kuopion Panoraama- ja Näköalapaikat

Puijo

Puijo on Kuopion tunnetuin näköalapaikka ja suosittu retkikohde. Puijo tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin ja Kallaveden, ja sieltä voi nähdä useita saaria ja metsäisiä maisemia. Puijon näköalatornista avautuu upea panoraamamaisema, ja siellä on myös ravintola ja matkamuistomyymälä. Puijolta löytyy myös erilaisia ulkoilureittejä ja luontopolkuja.

Rissalan näkötorni

Rissalan näkötorni sijaitsee noin 10 kilometriä Kuopion keskustasta itään. Tornista aukeavat upeat näkymät Kuopion ylle ja sen ympäristöön. Torni on avoinna yleisölle ja siellä on opastauluja, joista voi lukea lisätietoa nähtävistä kohteista. Rissalan näkötornilla on myös levähdysalue ja parkkipaikka.

Opistonsuo

Opistonsuo on luonnonsuojelualue, joka sijaitsee noin 8 kilometriä Kuopion keskustasta länteen. Alueelta löytyy näköalapaikka, josta voi ihailla suomalaista maisemaa ja opastauluja, joissa kerrotaan alueen kasvi- ja eläinlajistosta. Opistonsuolta voi myös lähteä luontopolulle tutustumaan lähemmin suoalueeseen.

Karttula

Karttulasta löytyy useita kauniita näköalapaikkoja, joista voi ihailla Kallaveden maisemia. Esimerkiksi Karttulanlahden rannalta ja merenrantatieltä avautuvat upeat näkymät vesistölle ja ympäröivään luontoon. Karttulasta löytyy myös uimarantoja ja ulkoilureittejä, joista voi nauttia luonnosta ja maisemista.

Lehtoniemi

Lehtoniemestä löytyy useita näköalapaikkoja, joista voi ihailla Kallaveden maisemia ja Kuopion kaunista saaristoa. Esimerkiksi Lehtoniemen satamasta ja rannalta avautuvat upeat näkymät vesistölle ja saarille. Lehtoniemessä voi myös rentoutua rannalla, kävellä rantapoluilla ja nauttia kauniista luonnosta.

Rauhalahti

Rauhalahti on lomakeskus ja matkailukeskus, josta löytyy myös hienoja näköalapaikkoja. Rauhalahdesta voi ihailla Kallaveden maisemia ja päästä lähelle luontoa. Rauhalahtea ympäröivä alue tarjoaa mahdollisuuden ulkoiluun ja luonnossa liikkumiseen, sekä rauhallisista paikoista nauttimiseen.Kohteen sijainti maa on Suomi

Jätä kommentti