Halvat lennot Pariisi

Nähtävyydet ja kohteet

Eiffel-torni

Pariisin tunnetuin maamerkki on Eiffel-torni, joka sijaitsee Champ de Mars -puistossa. Se on 330 metriä korkea ja tarjoaa upeat näkymät ympäri kaupunkia. Torni rakennettiin vuonna 1889, ja se oli alun perin tilapäinen näyttelyrakenne. Nykyään se on suosittu matkailukohde ja siellä voi vierailla, kiipeämällä joko portaita tai hissillä ylös.

Louvre

Louvre on yksi maailman suurimmista taide- ja kulttuurimuseoista. Se sijaitsee Louvren palatsissa, joka oli aiemmin kuninkaallinen linna. Museossa on laaja kokoelma taideteoksia eri aikakausilta ja kulttuureista, mukaan lukien Mona Lisa, Nike Samothrakelta ja Venuksen syntymä. Louvressa voi tutustua myös muinaiseen Egyption ja antiikin Kreikan taiteeseen.

Notre-Dame

Notre-Dame on goottilainen katedraali, joka sijaitsee Seine-joen saarella nimeltä Île de la Cité. Se on yksi Pariisin tunnetuimmista maamerkeistä ja merkittävä uskonnollinen paikka. Notre-Dame valmistui vuonna 1345 ja siinä on upea arkkitehtuuri, lasimaalaukset ja kuvanveistos. Katedraalia voi vierailla ja ihailla sen kauneutta.

Montmartre

Montmartre on kaupunginosa, joka sijaitsee Pariisin pohjoisosassa. Se on kuuluisa taiteilijoiden ja boheemielämän keskus. Alueella sijaitsee myös Sacré-Cœur-basilika, joka tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin. Montmartressa voi käydä taidegallerioissa, kahviloissa ja tutustua alueen historiaan.

Champs-Élysées

Champs-Élysées on kuuluisa bulevardikatu, joka ulottuu Place de la Concorde -aukiolta Riemukaarelle. Se on yksi maailman tunnetuimmista ostoskaduista ja siellä sijaitsee monia ylellisiä putiikkeja, ravintoloita ja kahviloita. Kadun varrella voi myös nähdä historiallisia rakennuksia ja nauttia kauniista puistosta.

Versailles’n palatsi

Versailles’n palatsi sijaitsee lähellä Pariisia ja se oli Ranskan kuninkaiden asuinpaikka 1600-luvulta 1700-luvulle asti. Palatsi tunnetaan upeasta arkkitehtuuristaan, taideteoksistaan ja laajoista puutarhoistaan. Palatsissa voi vierailla ja kiertää kuninkaiden huoneita, peilisalia ja muita näyttäviä tiloja.

Tuileries-puisto

Tuileries-puisto sijaitsee Louvren ja Champs-Élysées’n välissä. Se on yksi Pariisin suosituimmista puistoista, jossa voi rentoutua ja nauttia kauniista maisemista. Puistossa on kävelyreittejä, suihkulähteitä ja puutarhoja, ja siellä voi myös vierailla erilaisissa kulttuuritapahtumissa.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Paris on tunnettu maailmanlaajuisesti rikkaasta ja monimuotoisesta kulttuuristaan. Kaupungissa on lukuisia teattereita, oopperataloja, konserttisaleja ja gallerioita, jotka tarjoavat laajan valikoiman kulttuuritapahtumia kaikenlaiselle yleisölle.

Historia

Pariisi on vanha kaupunki, jolla on pitkä ja värikäs historia. Kaupungin perustamisesta on merkkejä jo 200-luvulta eaa. Ranskan kuningas Kaarle VI:n aikana 1300-luvulla Pariisista tuli tärkeä poliittinen ja kulttuurikeskus. Kaupunki on ollut vallankumousten, sotien ja vallanvaihdosten näyttämö ja se on säilyttänyt historiansa jäljet näkyvänä osana kaupungin identiteettiä.

Museot

Pariisi on tunnettu museoiden kaupunkina ja siellä vierailee vuosittain miljoonia turisteja nähdäkseen maailmankuuluja taidekokoelmia. Kaupungissa sijaitsee monia merkittäviä museoita, kuten Louvre, joka on maailman suurin taidemuseo ja koti Mona Lisalle. Musée d’Orsay on tunnettu impressionistisen taiteen kokoelmistaan ja Pompidou-keskus taas modernista ja nykytaiteestaan.

Arkkitehtuuri

Pariisin kaupunkikuva on kuuluisa kauniista ja historiallisista rakennuksistaan. Kaupungissa on arvostettuja arkkitehtonisia mestariteoksia, kuten Notre-Dame-katedraali, Eiffel-torni ja Versailles’n palatsi. Kaupungin eri alueilla on myös erilaisia arkkitehtonisia tyylejä, kuten La Défense -liikekeskus, joka edustaa modernia pilvenpiirtäjäarkkitehtuuria.

Gastronomia

Pariisin gastronominen kohtaus on maailmankuulu. Kaupungissa on runsaasti ravintoloita, kahviloita, leipomoita ja markkinoita, jotka tarjoavat herkullisia ranskalaisia ruokia ja juomia. Pariisissa voi nauttia esimerkiksi croissanteista, macaroneista, ranskalaisista juustoista, viineistä ja kuuluisasta ranskalaisesta keittiöstä.

Festivaalit

Pariisissa järjestetään vuosittain lukuisia festivaaleja eri teemoilla. Esimerkiksi Fête de la Musique on kesäkuussa järjestettävä musiikkifestivaali, joka tuo musiikkia kaduille, puistoihin ja klubeille. Bastiljin päivää heinäkuussa juhlitaan suurilla paraateilla ja ilotulituksilla. Pariisin muotiviikko kuuluu muotimaailman tärkeimpiin tapahtumiin ja houkuttelee suunnittelijoita, muotibloggareita ja julkkiksia ympäri maailman.

Kirjallisuus

Pariisi on ollut monien kirjallisten klassikoiden ja kirjailijoiden kotikaupunki. Kaupungilla on ollut merkittävä rooli kirjallisuudessa ja se on innoittanut monia kirjailijoita. Esimerkiksi Victor Hugon Les Misérables ja Ernest Hemingwayn A Moveable Feast sijoittuvat Pariisiin. Kaupungissa on myös lukuisia kirjakauppoja, kahviloita ja kirjallisesti merkittäviä paikkoja, kuten Shakespeare and Company -kirjakauppa ja Café de Flore.

Ruokailu ja Ravintolat

Pariisin ruokakulttuuri

Pariisissa ruoalla on tärkeä rooli, ja kaupunki on tunnettu maailmanluokan ruokatarjonnastaan. Pariisilaiset arvostavat tuoreita ja laadukkaita raaka-aineita sekä perinteikkäitä reseptejä. Ranskalaisen keittiön klassikot, kuten croissantit, patongit, juustot ja viinit, ovat vahvasti läsnä kaupungin ruokakulttuurissa.

Päivällisen aikataulu

Pariisissa päivällinen nautitaan yleensä myöhään illalla, tyypillisesti klo 19.30 tai myöhemmin. Monet ravintolat avaavat ovensa vasta klo 19.00 ja saattavat olla vilkkaimmillaan vasta myöhemmin illalla. Lounasaika vaihtelee myös hieman, mutta yleisesti se on klo 12.00–14.00 välillä.

Pariisin kuuluisat ruokapaikat

Pariisi tarjoaa lukuisia kuuluisia ruokapaikkoja, joista muutamia mainitakseni:

– L’Ami Jean: Tämä perinteinen baskilainen ravintola tunnetaan herkullisista ranskalaisista klassikoistaan ja lämpimästä tunnelmastaan.

– Le Comptoir du Relais: Michelin-tähdellä palkittu ravintola Saint-Germain-des-Prés -alueella, joka tarjoaa maukkaita ranskalaisia ruokia.

– L’Ambroisie: Ainutlaatuinen kolmen Michelin-tähden ravintola Île Saint-Louis -saarella, joka on kuuluisa hienostuneesta ranskalaisesta keittiöstään.

Katukeittiö ja kahvilat

Pariisin kaduilla ja aukioilla on runsaasti tarjolla katukeittiötä ja kahviloita. Kahvilat ovat tärkeä osa pariisilaista elämäntapaa, ja niissä nautitaan esimerkiksi kahvia, croissantteja ja muita leivonnaisia. Katukeittiöt puolestaan tarjoavat erilaisia pikaruokavaihtoehtoja, kuten crêpejä, falafeleja ja kebabia.

Pariisin markkinat ja ruokakaupat

Pariisissa on lukuisia ruokamarkkinoita, joista voit ostaa tuoreita paikallisia raaka-aineita. Esimerkiksi Rue Mouffetard -markkinat ja Marché des Enfants Rouges ovat suosittuja kohteita paikallisten ja turistien keskuudessa. Kaupungissa on myös laaja valikoima ruokakauppoja, joista voi ostaa paikallisia herkkuja ja tuoreita tuotteita. Suosittuja ketjuja ovat esimerkiksi Monoprix ja Carrefour.

Vapaa-ajan Aktiviteetit Pariisissa:

Museot

– Pariisi tunnetaan maailmanluokan museoistaan, kuten Louvresta, Musée d’Orsaysta ja Pompidou-keskuksesta.
– Louvre on maailman suurin museo ja se sisältää arvokkaita taidekokoelmia, mukaan lukien Mona Lisan.
– Musée d’Orsay keskittyy pääasiassa 1800-luvun taiteeseen, kuten impressionismiin ja postimpressionismiin.
– Pompidou-keskus on nykytaiteen museo, joka esittelee erilaisia ​​taiteen muotoja, kuten maalauksia, veistoksia ja elokuvia.

Kävelyretket

– Pariisissa on monia kauniita alueita ja nähtävyyksiä, jotka voi tutustua kävellen.
– Esimerkiksi Seinen rantoja pitkin voi kävellä ja ihailla tunnettuja maamerkkejä, kuten Notre Damen katedraalia ja Eiffel-tornia.
– Montmartren alueella sijaitsee Sacré-Cœurin basilika, ja alueella on tunnettu taiteilijoiden kylä, jossa voi tutustua erilaisiin taideteoksiin.
– Latinan kortteli (Quartier Latin) on historiallinen alue, jossa sijaitsee monia kahviloita, ravintoloita ja kauppoja, ja se tarjoaa hyvän mahdollisuuden rentoutua ja nauttia kulttuurista.

Puistot ja puutarhat

– Pariisissa on monia kauniita puistoja ja puutarhoja, joissa voi rentoutua ja nauttia ulkoilmasta.
– Jardin du Luxembourg on yksi kaupungin suosituimmista puistoista, jossa on kauniit kukkatarhat, pieni järvi ja leikkialueita lapsille.
– Tuileries-puisto sijaitsee Louvren vieressä ja tarjoaa kauniin ympäristön kävelyille ja piknikille.
– Parc des Buttes-Chaumont on suuri puisto, jossa on jyrkkiä kukkuloita, lampia ja kauniita näkymiä kaupunkiin.

Vesillelujen vuokraus

– Seinellä on mahdollista vuokrata erilaisia ​​vesitöitä, kuten kajakkeja, soutuveneitä ja kanootteja.
– Tämä tarjoaa mahdollisuuden nauttia Seinen rauhallisesta tunnelmasta ja tutustua Pariisin nähtävyyksiin eri kulmista.
– Erityisen suosittua on kajakilla melominen, jolloin voi ihailla Pariisin siltoja ja monumentteja veneestä käsin.

Teatteri ja esitykset

– Pariisi on maailmankuulu teatterin ja esittävien taiteiden kohde.
– Monissa teattereissa voi nauttia perinteisistä ranskalaisista näytelmistä tai katsoa musikaaleja.
– Esimerkiksi Opéra Garnier on upea oopperatalo, joka tarjoaa esityksiä erilaisista oopperoista ja baletista.

Suositut hotellit Pariisissa

1. The Ritz Paris

The Ritz Paris on ylellinen viiden tähden hotelli, joka sijaitsee Pariisin keskustassa. Hotellissa on elegantteja huoneita ja sviittejä, joissa on modernit mukavuudet. Asiakkaat voivat nauttia ravintoloista, baarista ja spa-palveluista. The Ritz Paris on tunnettu luksuksestaan ja laadukkaasta palvelustaan.

2. Hotel Le Meurice

Hotel Le Meurice on arvostettu hotelli, joka sijaitsee Louvren lähellä. Hotellissa on ylellisiä huoneita ja sviittejä, joissa on klassinen sisustus. Asiakkaat voivat nauttia gourmet-ravintolasta, baarista ja kylpylästä. Hotel Le Meurice tunnetaan laadukkaasta palvelustaan ja upeasta sijainnistaan.

3. Hotel Plaza Athenee

Hotel Plaza Athenee sijaitsee Pariisin ylellisellä Avenue Montaignella. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita ja sviittejä, joissa on moderni sisustus. Asiakkaat voivat nauttia ravintoloista, baarista ja kylpylästä. Hotel Plaza Athenee on erityisen tunnettu upeasta näköalastaan Eiffel-tornille.

4. Hotel de Crillon

Hotel de Crillon on ikoninen hotelli sijaitsee Place de la Concorde -aukiolla. Hotellissa on ylellisiä huoneita ja sviittejä, joissa on elegantti sisustus. Asiakkaat voivat nauttia gourmet-ravintolasta, baarista ja spa-palveluista. Hotel de Crillon on kuuluisa historiallisesta arkkitehtuuristaan ja arvostetusta maineestaan.

5. Mandarin Oriental Paris

Mandarin Oriental Paris on arvostettu hotelli, joka sijaitsee Seinen varrella. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita ja sviittejä, joissa on moderni sisustus ja upeat näkymät kaupunkiin. Asiakkaat voivat nauttia ravintoloista, baarista, kylpylästä ja terassilta. Mandarin Oriental Paris tunnetaan korkeasta palvelustaan ja rauhallisesta ilmapiiristään.

Turvallisuus ja terveys

Turvallisuus:

– Pariisi on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki matkailijoille.
– Kuten kaikissa suurkaupungeissa, myös Pariisissa on kuitenkin joitakin turvallisuuteen liittyviä huomioitavia asioita.
– Matkailijoille suositellaan pitämään huolta arvoesineistään ja varomaan taskuvarkaita erityisesti turistikohteissa ja julkisissa liikennevälineissä.
– On hyvä olla tietoinen ympäristöstään ja käyttäytyä huomaavaisesti ja varovasti kaduilla ja julkisilla paikoilla.
– Pimeällä liikkuminen yksinäisillä ja vähäisesti liikennöidyillä alueilla kannattaa välttää.
– Myöhään illalla tai yöllä kuljettaessa kannattaa suosia valaistuja ja vilkkaita reittejä.
– Lisäksi on hyvä olla tietoinen mahdollisista mielenosoituksista tai suurista tapahtumista, jotka voivat aiheuttaa liikenneruuhkia tai muita häiriöitä kaupungin normaaliin toimintaan.

Terveys:

– Pariisissa terveydenhuoltojärjestelmä on hyvin kehittynyt ja tarjoaa laadukasta hoitoa.
– Matkailijoiden kannattaa varmistaa, että heillä on voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa myös mahdolliset sairastumiset tai loukkaantumiset.
– Mikäli tarvitaan lääkärin apua, Pariisissa on runsaasti lääkäriasemia, sairaaloita ja apteekkeja, joista saa ammattitaitoista hoitoa.
– Tarkista oman kotimaasi sairausvakuutuskortin käyttömahdollisuudet Pariisissa.
– Pariisissa on hyvä juoda pullovettä ja välttää hanavettä, ja ravintoloissa kannattaa suosia kypsiä ja hyvin kypsennettyjä ruokia.
– Matkailijoille suositellaan myös ottamaan tarvittavat rokotukset ennen matkaa.
– On hyvä olla tietoinen oman terveydenhuoltojärjestelmän ohjeista ja suosituksista koskien matkustamista ulkomaille.

Rannat ja vesistöt

Seine-joki

Pariisin läpi virtaava Seine-joki tarjoaa kaupungille rannoillaan erinomaisia virkistysmahdollisuuksia. Joen rannoilla on useita hiekkarantoja ja viihtyisiä promenadeja, jotka houkuttelevat paikalliset ja turistit nauttimaan joen rauhallisesta tunnelmasta.

Eteläiset rannat (Les Berges de Seine)

Eteläisillä Seinen rannoilla, Les Berges de Seine -nimisellä alueella, sijaitsee useita hiekkarantoja ja rantaravintoloita. Alueella on myös pyöräily- ja kävelyreittejä, puistoja ja terasseja, joissa voi istua ja nauttia kauniista maisemista.

Bassin de la Villette

Bassin de la Villette on kanaali- ja vesistöalue, joka tarjoaa mahdollisuuksia erilaisiin vesiharrastuksiin Pariisissa. Alueella voi esimerkiksi vuokrata kajakkeja tai soutelemaan perinteisellä venellä. Täällä järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja festivaaleja.

Bois de Boulogne

Bois de Boulogne on Pariisin suurin puisto, ja sen alueella sijaitsee myös kaksi keinotekoista järveä: Lac Inferieur ja Lac Superieur. Järvien rannoilta löytyy useita venevuokraamoita, josta voi vuokrata soutuveneitä tai kajakkeja. Alueella voi myös kalastaa tai tehdä piknikin rannalla.

Puistoalueet

Pariisin kaupunki sisältää myös useita puistoalueita, joissa sijaitsee lampia tai muita vesialueita. Esimerkiksi Jardin du Luxembourgissa on pieni järvi, jossa voi vuokrata pieniä soutuveneitä ja nauttia maisemista. Jardin des Tuileriesissa on myös suihkulähde, joka tarjoaa virkistävää ilmapiiriä kesän helteillä.

Ympäröivät järvet ja joet

Vaikka Pariisin sisällä ei ole suuria järviä tai jokia, kaupungin ympäristössä sijaitsee useita kauniita vesialueita. Esimerkiksi Marne-joki, joka sijaitsee itäpuolella Pariisia, tarjoaa rantoja ja mahdollisuuksia veneilyyn ja vesiurheiluun. Myös Versailles’n linnaan kuuluva Grand Canal tarjoaa mahdollisuuden veneilyyn.

Pariisin yöelämä ja viihde

Baarit ja klubit

Pariisissa on laaja valikoima baareja ja klubeja, jotka tarjoavat erilaisia ​​musiikkityylejä ja ilmapiirejä. Suositeltavia alueita yöelämän kannalta ovat Pigalle, Bastille ja Le Marais. Näillä alueilla on runsaasti baareja ja klubeja, joissa voit nauttia juomista ja tanssia läpi yön.

Kabareet

Pariisi on tunnettu myös kuuluisista kabaree-esityksistään. Esimerkiksi Moulin Rouge ja Lido ovat suosittuja kohteita, joissa voi kokea upeita musiikki- ja tanssiesityksiä. Kabaree-esitykset tarjoavat upeaa viihdettä ja elämyksiä, ja ne ovat erityisen suosittuja turistien keskuudessa.

Teatterit

Pariisi on koti monille suurille teattereille, jotka tarjoavat laajan valikoiman teatteriesityksiä, kuten näytelmiä, musikaaleja ja oopperoita. Tunnetuin teatteri on ehkäpä Opera Garnier, joka tarjoaa upean näyttämön klassisille oopperaesityksille.

Elokuvateatterit

Pariisissa on myös lukuisia elokuvateattereita, joissa voit nauttia sekä ranskalaisista että kansainvälisistä elokuvista. Tunnettu elokuvateatteri on esimerkiksi Le Grand Rex, joka on yksi Euroopan suurimmista elokuvateattereista.

Konserttisalit

Pariisissa on useita upeita konserttisaleja, joissa voi nauttia erilaisista musiikkiesityksistä. Esimerkiksi Salle Pleyel ja Philharmonie de Paris ovat arvostettuja konserttisaleja, joissa järjestetään klassisen musiikin konsertteja ja muita musiikkiesityksiä.

Comedy-klubit

Pariisissa on myös useita comedy-klubeja, joissa voi nauttia nauruhermoja kutkuttavista esityksistä. Tällaisia klubia löytyy erityisesti Quinze-Vingts -alueelta, joka on tunnettu komedia- ja kabaree-esityksistään.

Kasino

Pariisissa on myös muutamia kasinoita, joissa voi kokeilla onneaan erilaisilla peleillä. Esimerkiksi Aviation Club de France on yksi Pariisin tunnetuimmista kasinoista.

Iltaiset risteilyt

Pariisin Seine-joella järjestetään useita illallisia ja tanssiristeilyjä, joiden avulla voit nauttia upeista näkymistä ja samalla nauttia hyvästä ruoasta ja musiikista. Seine-joen varrella on myös monia risteilijöitä, jotka tarjoavat viihdettä ja juomia matkan aikana.

Luontokohteet ja retkeily

Bois de Vincennes
Bois de Vincennes on suuri puisto Pariisin itäpuolella. Puistossa on useita lampia, joissa voi veneillä, sekä suuri eläintarha ja kasvitieteellinen puutarha.

Bois de Boulogne
Bois de Boulogne on toinen suuri puisto Pariisissa, lähellä kaupungin länsirajoja. Puistossa on paljon viheralueita, puutarhoja, järviä, puistoja ja polkuja, joilla voi kävellä tai pyöräillä.

Seine-joen rannat
Seine-joen rannoilla Pariisissa on useita puistoalueita, joilla voi rentoutua. Rannat tarjoavat mahdollisuuden kävellä, pyöräillä tai vain istua ja nauttia kauniista näkymistä.

Montmartren kukkula
Montmartren kukkula on korkea mäki Pariisin keskustassa. Se tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön. Kukkulalla voi myös käydä kävelyllä ja tutustua alueen vilkkaaseen kaupunginosaan.

Bois de Meudon
Bois de Meudon on luonnonpuisto Pariisin eteläpuolella. Alueella on paljon metsää, kukkuloita ja kävelyreittejä. Siellä on myös historiallinen linna, jota voi vierailla.

Saint-Cloudin puisto
Saint-Cloudin puisto sijaitsee Länsi-Pariisissa. Puistossa on laaja alue viheralueita, kukkuloita ja järven, jossa voi veneillä. Puistossa on myös historiallisia rakennuksia, kuten linna ja suihkulähde.

Parc de la Villette
Parc de la Villette on suuri puisto koillisessa Pariisissa. Puistossa on erilaisia viheralueita, puutarhoja, järviä ja kanavia. Se tarjoaa myös monipuolisia viihdetiloja, kuten teattereita, musiikkiklubeja ja elokuvateattereita.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet Pariisissa:

Notre-Dame -katedraali:

Pariisin Notre-Dame -katedraali on yksi maailman tunnetuimmista goottilaisista katedraaleista. Se sijaitsee Seinen saarella ja sen rakentaminen aloitettiin 1100-luvulla. Katedraali on omistettu Neitsyt Marialle ja siellä on suuri määrä taidokkaita lasimaalauksia sekä veistoksia.

Sacre-Coeur -basilika:

Sacre-Coeur on valkoinen bazalttikiville rakennettu basilika, joka sijaitsee Montmartren kukkulalla. Se rakennettiin 1900-luvun alussa, ja sen tarkoituksena oli toimia sovituksena 1871 tapahtuneille verisille Pariisin kommunaalikapinan päiville. Basilika on suosittu turistikohde ja sen terassilta avautuu upea näköala Pariisiin.

Les Invalides:

Les Invalides on kompleksi, joka koostuu muun muassa Ranskan armeijan museosta, Napoleonin hautakappelista ja sotilaallisen sairaalan rakennuksista. Se rakennettiin aikoinaan 1600-luvulla veteraanien hoitoa ja sotilaskoulutusta varten, mutta nykyään se toimii museona ja muistomerkkialueena.

Louvre:

Louvre on yksi maailman suurimmista ja tunnetuimmista taide- ja kulttuurimuseoista. Se sijaitsee entisessä kuninkaallisessa palatsissa ja taloittaa valtavan taidekokoelman, johon kuuluu muun muassa Mona Lisa ja Venuksen syntymä. Louvren rakennus itsessään on myös vaikuttava historiallinen monumentti.

Versailles’n palatsi:

Versailles’n palatsi sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Pariisista ja se oli aikoinaan Ranskan kuninkaiden asuinpaikka. Palatsi tunnetaan erityisesti sen upeista puutarhoista ja taidokkaasti koristelluista Saleista Peileillä. Versailles’n palatsi on yksi maailman merkittävimmistä historiallisista kohteista.

Île de la Cité:

Île de la Cité on Pariisin pieni saari, joka sijaitsee Seinellä. Saarella sijaitsee muun muassa Notre-Dame -katedraali sekä Sainte-Chapelle -kappeli, joka tunnetaan sen kauniista lasimaalauksista. Île de la Citéllä on myös muun muassa Pariisin oikeuspalatsi ja Conciergerie-vankila.

Pont Neuf:

Pont Neuf on Pariisin vanhin silta, joka ylittää Seinen. Se rakennettiin 1500-luvun lopulla ja se erottuu muista silloista katettujen kuutioiden ansiosta. Pont Neuf on myös merkittävä historiallinen paikka, joka on toiminut tapaamispaikkana sekä todistajana monille historiallisille tapahtumille.

Père-Lachaisen hautausmaa:

Père-Lachaisen hautausmaa on yksi maailman kuuluisimmista hautausmaista ja siellä on haudattuna monia tunnettuja henkilöitä, kuten Oscar Wilde, Jim Morrison ja Frédéric Chopin. Hautausmaa on myös historiallisesti tärkeä, sillä se perustettiin 1800-luvulla ja sen käytännöt hautapaikkojen myöntämisestä ovat olleet esikuvana monille hautausmaille.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Eiffel-torni

Eiffel-torni on Pariisin tunnetuin maamerkki ja yksi kaupungin parhaimmista näköalapaikoista. Torni sijaitsee Champ de Marsin puistossa ja se tarjoaa upeat panoraamanäkymät yli koko kaupungin. Torniin pääsee hissillä tai portaita pitkin, ja sen huipulta avautuu upea näkymä muun muassa Seine-joelle, Riemukaarelle ja Montmartren kukkulalle.

Basilique du Sacré-Cœur

Montmartren kukkulan huipulla sijaitseva Basilique du Sacré-Cœur tarjoaa myös upeat näköalat yli Pariisin. Kirkon edustalta avautuu näkymä muun muassa Eiffel-tornille ja kaupungin kattojen ylle. Kukkulalle pääsee joko kävellen tai funikulaarilla. Lisäksi kirkon sisätilat ovat vaikuttavat ja houkuttelevat kävijöitä.

Montparnassen torni

Montparnassen torni on toinen hyvä näköalapaikka Pariisissa. Torni sijaitsee Montparnassen kaupunginosassa ja sen huipulta avautuu upeat panoraamanäkymät yli Pariisin. Torni on erityisen suosittu auringonlaskun aikaan, sillä sieltä voi ihailla auringonlaskua Eiffel-tornin taustalla.

Notre-Dame-katedraali

Vaikka Notre-Dame-katedraalin näköalatasanne on suljettu yleisöltä, kirkon tornista voi silti ihailla näkymiä Pariisiin. Tornin huipulta avautuu upeat näkymät Seine-joelle ja kaupungin historiallisiin rakennuksiin. Katedraaliin pääsee tutustumaan myös sisältä, ja sen upeat goottilaiset arkkitehtuurit yksityiskohdat houkuttelevat kävijöitä.Pariisin sijainti maa on Ranska.

Jätä kommentti