Halvat lennot Lahti

Nähtävyydet ja kohteet

Sibeliustalo

Sibeliustalo on konserttitalo Lahdessa. Se on suunniteltu ja rakennettu vuonna 2000 ja on nimetty Jean Sibeliuksen mukaan. Sibeliustalo toimii konserttien, teatteriesitysten, tapahtumien ja konferenssien paikkana.

Launeen perhepuisto

Launeen perhepuisto on suosittu ulkoilualue ja virkistyskohde Lahdessa. Se tarjoaa paljon erilaisia aktiviteetteja, kuten leikkipaikkoja, piknikalueita, liikuntapaikkoja ja ulkoilureittejä. Perhepuistosta löytyy myös uimaranta ja kesäisin lapsille suunnattuja tapahtumia.

Lahti Historical Museum

Lahti Historical Museum on kaupunginmuseo Lahdessa. Museossa esitellään Lahden historiaa ja alueen kulttuuria eri näyttelyiden kautta. Museon kokoelmiin kuuluu esineistöä ja dokumentteja eri aikakausilta, kuten vanhoja valokuvia, tekstiilejä ja arkeologisia löytöjä.

Radio- ja tv-museo Mastola

Radio- ja tv-museo Mastola sijaitsee Lahden kaupungin keskustassa. Se on Suomen ainoa radio- ja tv-alan museo. Museossa on esillä vanhoja radiolaitteita, televisioita ja muuta audiovisuaalista laitteistoa, joka kuvastaa alan kehitystä ja historiaa.

Jalkarannan lintutorni

Jalkarannan lintutorni sijaitsee Jalkarannanlahden rannalla Lahdessa. Se on suosittu kohde niin lintuharrastajille kuin retkeilijöillekin. Lintutornista avautuu näkymä järvimaisemaan ja alueella voi bongata erilaisia lintulajeja.

Salpausselän hiihtomuseo

Salpausselän hiihtomuseo sijaitsee Lahden urheilukeskuksessa. Se esittelee Lahden pitkää hiihtohistoriaa ja Salpausselän kisojen historiaa. Museossa on näyttelyitä, valokuvia ja esineitä, jotka kuvaavat hiihtämisen kehitystä ja sen merkitystä Lahden alueella.

Kulttuuri ja Historia

1. Lahti Symphony Orchestra ja Lahti Sinfonia

Lahti Symphony Orchestra on Lahteen vuonna 1910 perustettu sinfoniaorkesteri, joka tunnetaan myös nimellä Lahti Sinfonia. Orkesteri on saavuttanut kansainvälistä mainetta ja se on tehnyt useita levytyksiä ja konsertoinut ympäri maailmaa. Lahti Sinfonia järjestää säännöllisesti konsertteja erilaisilla teemoilla ja sen pääkonserttisalina toimii Sibeliustalo.

2. Sibeliustalo

Sibeliustalo on Lahteen vuonna 2000 valmistunut konsertti- ja kongressitalo. Rakennus on arkkitehtonisesti merkittävä ja se on suunniteltu erityisesti musiikin esittämistä varten. Sibeliustalossa järjestetään monenlaisia konsertteja, tapahtumia ja kokouksia. Talon nimessä esiintyvä Sibelius viittaa suomalaiseen säveltäjä Jean Sibeliukseen.

3. Lahden kaupunginmuseo

Lahden kaupunginmuseo on museo, joka esittelee Lahden kaupungin historiaa ja kulttuuria. Museon kokoelmiin kuuluu muun muassa esineitä, valokuvia ja dokumentteja Lahden menneisyydestä. Museossa on myös vaihtuvia näyttelyitä ja erilaisia tapahtumia.

4. Lahden taidemuseo

Lahden taidemuseo on merkittävä taidemuseo, joka esittelee suomalaista ja kansainvälistä nykytaidetta. Museon kokoelmiin kuuluu teoksia eri taiteenaloilta, kuten maalauksia, veistoksia ja grafiikkaa. Lisäksi museossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä ja erilaisia tapahtumia.

5. Mukkulan kartano ja kartanopuisto

Mukkulan kartano sijaitsee kauniissa kartanopuistossa Lahdessa. Kartano on peräisin 1800-luvulta ja se edustaa empire-tyyliä. Kartanossa toimii nykyisin ravintola ja se tarjoaa myös erilaisia tiloja juhlien ja tapahtumien järjestämiseen. Kartanopuisto on suosittu ulkoilualue, jossa voi nauttia kauniista maisemista ja kävellä tai pyöräillä pitkin puistopolkuja.

Ruokailu ja Ravintolat

Ruokakulttuuri

Lahti on suomalaisen ruokaperinteen keskuksia, ja kaupungissa arvostetaan erityisesti suomalaista ja paikallista ruokaa. Paikallisia erikoisuuksia ovat esimerkiksi mämmi, kalakukko ja lähiruoka. Lahden seudulla on myös useita viinitiloja ja panimoita, jotka tuottavat laadukkaita juomia.

Ravintolat

Lahti tarjoaa monipuolisen valikoiman ravintoloita eri makumieltymyksille. Kaupungista löytyy niin fine dining -ravintoloita, perinteisiä suomalaisia ruokapaikkoja kuin kansainvälisiä keittiöitäkin edustavia ravintoloita. Kaupungin keskustassa sijaitsee useita hyviä ravintoloita, mutta myös lähiöistä löytyy kiinnostavia ruokapaikkoja.

Kahvilat

Lahti tarjoaa runsaasti kodikkaita kahviloita, joissa voi nauttia kupin kahvia tai teetä sekä herkutella leivonnaisilla. Kahviloiden valikoima vaihtelee klassisista kahviloista trendikkäisiin kahvibaareihin. Kahviloiden tunnelma vaihtelee kodikkaasta ja vanhanaikaisesta moderneihin ja skandinaavisiin sisustuksiin.

Ruokakaupat

Lahtea löytyy useita isoja ruokakauppoja, joista saa laajan valikoiman ruokatuotteita. Kaupungin keskustassa sijaitsee myös useita pieniä erikoisliikkeitä, joista voi ostaa esimerkiksi lähiruokaa, erikoistuotteita ja ulkomaalaisia herkkuja. Lisäksi kaupungista löytyy myös viikoittain järjestettäviä toritapahtumia, joissa voi ostaa tuoreita paikallisia tuotteita.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Kulttuuri

Lahti tarjoaa monipuolisen kulttuuritarjonnan, joka sisältää muun muassa seuraavat aktiviteetit:

– Taidegalleriat: Lahteen voi tutustua moniin taidegallerioihin, kuten Lahden taidemuseoon ja Taidepanimoon.
– Teatterit: Lahdessa on useita teattereita, kuten Lahden kaupunginteatteri.
– Musiikki: Kaupungissa järjestetään säännöllisesti konsertteja eri musiikkigenreissä. Esimerkiksi Sibeliustalo on suosittu konsertti- ja tapahtumapaikka.

Luonto

Lahti tarjoaa upeat luontokohteet ja mahdollisuudet erilaisiin ulkoiluaktiviteetteihin:

– Hiihto ja laskettelu: Lahdesta löytyy useita hiihtokeskuksia, kuten Messilä ja Pajulahti. Talvella pääsee laskettelemaan ja hiihtämään monipuolisissa rinteissä.
– Pyöräily ja patikointi: Lahdessa on lukuisia luontopolkuja ja pyöräilyreittejä, jotka tarjoavat upeat puitteet retkeilyyn ja aktiivisen liikkumisen ystäville.
– Vesiliikunta: Lahdessa voi nauttia myös vesiliikunnasta, kiitos lukuisat järvensä. Mahdollisuuksia ovat esimerkiksi veneily, kalastus ja uiminen.

Urheilu ja liikunta

Lahti tunnetaan myös aktiivisesta urheilu- ja liikuntakulttuuristaan:

– Liikuntapuistot: Lahti tarjoaa useita liikuntapuistoja ja -keskuksia, kuten Kisapuisto, jossa on tarjolla monipuoliset mahdollisuudet liikkumiseen ja eri lajien harrastamiseen.
– Uinti- ja jäähallit: Lahdessa on useita uimahalleja ja jäähalleja, joissa voi harjoittaa erilaisia palloilu- ja jäälajeja.
– Urheiluseurat: Kaupungista löytyy lukuisia urheiluseuroja eri lajeista, joihin voi liittyä harrastustoiminnan pariin.

Tapahtumat ja festivaalit

Lahti tarjoaa vuoden mittaan monia tapahtumia ja festivaaleja eri teemoilla:

– Lahden MM-kisat: Joka vuosi järjestetään Lahdessa kansainväliset hiihdon maailmanmestaruuskilpailut, jotka houkuttelevat suuren määrän urheilun ystäviä kaupunkiin.
– Musiikkifestivaalit: Lahti järjestää vuosittain erilaisia musiikkifestivaaleja, kuten Lahti Organ Festival ja Lahden sinfoniat.
– Kulttuuritapahtumat: Lahdessa järjestetään myös monia erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten Lahti Fringe ja Lahti Design Week.

Suositut hotellit Lahdessa:

1. Scandic Lahti

Scandic Lahti on suosittu hotelli Lahden keskustassa. Hotellissa on moderneja huoneita, ilmaista langatonta internetyhteyttä ja kuntokeskus vieraiden käytössä. Lisäksi hotellissa on ravintola, baari ja pysäköintimahdollisuus.

2. Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone sijaitsee vanhassa jugendrakennuksessa aivan Lahden ydinkeskustassa. Huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja varustettu kaikilla tarvittavilla mukavuuksilla. Hotellissa on myös ravintola, baari ja saunatilat.

3. Forenom Aparthotel Lahti City

Forenom Aparthotel Lahti City on suosittu vaihtoehto matkailijoille, jotka haluavat majoittua omassa huoneistossa. Hotellin huoneistot ovat modernisti sisustettuja ja niissä on keittiö ja oma kylpyhuone. Hotellissa on myös sauna ja pesulapalvelut.

4. GreenStar Hotel Lahti

GreenStar Hotel Lahti sijaitsee rauhallisella paikalla noin 10 minuutin ajomatkan päässä Lahden keskustasta. Hotellissa on viihtyisät huoneet, jotka tarjoavat näköalan ympäröiviin metsiin. Hotellissa on myös ravintola ja ilmainen pysäköinti.

5. Mukkulan Kartano

Mukkulan Kartano on historiallinen kartanohotelli Lahden Mukkulassa. Hotelli tarjoaa ylellisiä huoneita ja sviittejä. Kartanossa on myös ravintola, jossa tarjoillaan gourmet-tason ruokaa. Hotellin vieraiden käytössä on myös sauna ja ulkouima-allas.

Turvallisuus ja terveys

Kaupungin turvallisuus

Lahti on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, jossa rikollisuus on kohtuullisen vähäistä. Kaupungilla on myös suhteellisen aktiivinen poliisitoiminta, mikä edesauttaa turvallisuuden ylläpitämistä.

Liikenneturvallisuus

Lahti panostaa liikenneturvallisuuteen ja pyrkii aktiivisesti parantamaan liikennejärjestelyjä ja -infrastruktuuria. Kaupungissa on hyvin toimiva joukkoliikennejärjestelmä, joka edistää turvallista ja kestävää liikkumista.

Paloturvallisuus

Lahti sijaitsee Lahden seudun pelastuslaitoksen toiminta-alueella, joka vastaa pelastustoimen järjestämisestä alueella. Pelastuslaitos toteuttaa aktiivista ennaltaehkäisevää työtä ja tarjoaa asukkaille tietoa ja ohjeita paloturvallisuudesta.

Terveydenhuolto

Lahti tarjoaa kattavat terveyspalvelut asukkailleen ja alueen vierailijoille. Kaupungissa toimii useita terveyskeskuksia, sairaaloita sekä yksityisiä terveyspalveluntarjoajia, jotka tarjoavat laajan valikoiman erilaisia terveydenhoitopalveluita.

Terveysneuvonta ja -ohjaus

Lahti tarjoaa asukkailleen terveysneuvontaa ja -ohjausta erilaisissa terveyteen liittyvissä asioissa. Terveysneuvonta ja -ohjaus voi koskea esimerkiksi ravitsemusta, liikuntaa, mielenterveyttä tai päihdeasioita.

Kuntoutuspalvelut

Lahteen on saatavilla laaja valikoima kuntoutuspalveluita eri tarpeisiin. Kaupungissa toimii esimerkiksi kuntoutuskeskuksia, fysioterapia- ja kiropraktikkopalveluita, psykoterapiaa tarjoavia tahoja sekä muita erikoistuneita kuntoutuspalveluita.

Mielenterveyspalvelut

Lahti tarjoaa asukkailleen monipuoliset mielenterveyspalvelut. Kaupungissa toimii muun muassa psykiatrisia poliklinikoita, mielenterveyskeskuksia ja päiväsairaaloita, joissa tarjotaan apua erilaisiin mielenterveyteen liittyviin haasteisiin.

Rannat ja Vesistöt

1. Vesistöt

Lahti sijaitsee Päijät-Hämeen maakunnassa Etelä-Suomessa, ja kaupungin alueelta löytyy useita erilaisia vesistöjä. Tärkein vesistö on Päijänne, joka on Suomen toiseksi suurin järvi. Kaupungin alueelta löytyy myös muita järviä, kuten Vesijärvi ja Ruotsalainen järvi.

2. Uimarannat

Lahti tarjoaa useita uimarantoja, joilla voi nauttia kesäisistä päivistä ja virkistäytyä vedessä. Suosittuja uimarantoja ovat esimerkiksi Apulandian uimaranta, Kivimaan uimaranta, Möysän uimaranta ja Mukkulankatu 19:n uimaranta. Rannoilla on yleensä hyvät pukuhuone- ja wc-tilat sekä usein myös kahvila tai kioski.

3. Saaristo

Lahti sijaitsee Päijänteen rannalla, joten kaupungilla on myös kaunis saaristoalue. Saaristo tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuden veneilyyn ja kalastukseen. Suosittuja saaria ovat esimerkiksi Vesijärven saari, Villisaari ja Vähä-Enonsaari. Useilla saarilla on myös mökkejä ja saunamahdollisuuksia.

4. Vesiliikunta

Lahti on suosittu kohde vesiliikunnalle, kuten purjehdukselle, melonnalle, suppailulle ja kajakilla melonnalle. Päijänteen ja muiden vesistöjen avoimuuden ansiosta kaupungilla on hyvät mahdollisuudet erilaisiin vesiliikuntaharrastuksiin. Kaupungissa järjestetään myös erilaisia vesiliikuntaan liittyviä tapahtumia ja kilpailuja.

Vesireitit ja patikointi

Lahti sopii myös vesireittejä pitkin liikkumiseen. Vesireittien varrella voi patikoida tai polkea pyörällä. Reiteillä voi tutustua Lahtiin eri näkökulmasta ja samalla nauttia kauniista maisemista. Suosittuja vesireittejä ovat esimerkiksi Päijänne-Lahnasen reitti ja Vesijärven reitti. Reiteillä voi pysähtyä myös retkeilymajoihin tai laavuille.

Kalastus

Lahti tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet kalastukseen. Päijänteen ja muiden vesistöjen kalakannat ovat rikkaita ja alueelta löytyy useita hyviä kalapaikkoja. Kalastus on säännöllisesti valvottua ja luvansaaneet voivat nauttia kalastuksesta hyvissä vesistöissä. Kalastusmahdollisuuksia löytyy sekä järviltä että joilta.

Yöelämä ja Viihde Lahdessa:

1. Baarit ja klubit:

Lahdessa on useita baareja ja klubeja, joissa voi viettää iltaa. Suosituimpia paikkoja ovat muun muassa Torvi, Uusi Apteekki, Möysän Musaklubi ja Havanna. Baareissa voi nauttia virvokkeita ja usein tarjolla on myös elävää musiikkia tai DJ-esiintyjiä.

2. Ravintolat:

Lahdessa on monipuolinen valikoima ravintoloita eri ruokakulttuureista. Kaupungista löytyy muun muassa pizzapaikkoja, sushiravintoloita, fine dining -ravintoloita sekä perinteisiä suomalaisia ravintoloita. Suosittuja ravintoloita ovat esimerkiksi Farouge, Niinipuu ja Roux.

3. Live-musiikki ja konsertit:

Lahdessa järjestetään säännöllisesti live-musiikkikeikkoja ja konsertteja eri musiikkigenreistä. Isompia tapahtumia järjestetään Lahden Sibeliustalossa, joka tunnetaan erityisesti klassisen musiikin esityspaikkana. Lisäksi kaupungin yökerhoissa ja pienemmissä klubeissa voi usein kuunnella elävää musiikkia.

4. Elokuvateatterit:

Lahdessa on kaksi elokuvateatteria, Kino Iiris ja Kuvapalatsi. Kino Iiris on pienempi teatteri, jossa esitetään laaja valikoima elokuvia eri genreistä. Kuvapalatsi puolestaan on suurempi multiplex-teatteri, joka tarjoaa laajan elokuvavalikoiman useilla eri näytöksillä päivittäin.

5. Kulttuuritapahtumat:

Lahdessa järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia ympäri vuoden. Tällaisia tapahtumia ovat esimerkiksi Musiikkitalven konsertit, Lahti Fringe -teatterifestivaali, Lahti Biennale -nykytaidenäyttely sekä useat taidenäyttelyt ja teatteriesitykset. Kaupungin keskustassa sijaitseva Lahden kaupunginteatteri tarjoaa myös monipuolista ohjelmistoa.

6. Yökerhot:

Lahdessa toimii useita yökerhoja, joissa voi tanssia ja bailata aamuun asti. Tunnetuimpia yökerhoja ovat muun muassa Herrasmiesklubi, Malski, Casanova ja Tivoli Nightclub. Yökerhoissa on usein erilaisia teemailtoja ja DJ-esiintyjiä, jotka pitävät huolen tunnelmasta.

7. Stand-up -komedia:

Komediasta kiinnostuneille Lahdessa järjestetään stand-up -komediaesityksiä eri paikoissa. Esimerkiksi Lahden Teatteri ja Ravintola Malski ovat tunnettuja stand-up -komedian järjestämispaikkoja, joissa voi nauttia huumorista ja hyvästä seurasta.

8. Viihdekeskukset:

Lahdesta löytyy myös viihdekeskuksia, jotka tarjoavat monipuolisia vapaa-ajan aktiviteetteja. Esimerkiksi Lahden SuperParkissa voi harrastaa sisäaktiviteetteja kuten trampoliinihyppyjä, köysiratoja ja skeittausta. Lisäksi Vierumäen Urheiluopistolla on mm. golfkenttiä, keilahalli ja kuntokeskus.

Lahti – Luontokohteet ja Retkeily

Päijänne

Päijänne on Suomen toiseksi suurin järvi, jonka pinta-ala on noin 1 080 neliökilometriä. Se tarjoaa upeita mahdollisuuksia retkeilyyn ja veneilyyn. Järven rannalla sijaitsevat esimerkiksi Vääksykanava, joka yhdistää Päijänteen ja Vesijärven, sekä monia kauniita saaria, jotka sopivat retkeilyyn ja piknikille.

Vesijärvi

Vesijärvi on Lahteen kuuluva järvi, joka tarjoaa monipuolisia retkeilymahdollisuuksia. Järven rannalla sijaitsevat muun muassa Vesijärven satama, joka toimii hyvänä tukikohtana veneilijöille, sekä Mukkulan ranta-alue, jossa voi rentoutua ja nauttia kauniista maisemista.

Ristiinan luonnonsuojelualue

Ristiinan luonnonsuojelualue sijaitsee noin 20 kilometriä Lahden keskustasta etelään. Alueella on monipuolinen luonto ja se tarjoaa hyvät mahdollisuudet retkeilyyn. Alueella voi muun muassa patikoida Ristikallion luontopolulla, josta avautuu upeat näköalat ympäröivään maisemaan.

Hollola Medieval Church

Hollolan keskiaikainen kirkko sijaitsee noin 15 kilometriä Lahden keskustasta pohjoiseen. Kirkko ja sen ympäristö tarjoavat kulttuurihistoriallisesti merkittävän kohteen sekä mahdollisuuden rauhalliseen retkeilyyn. Alueella voi tutustua kirkon historiaan ja nauttia kauniista ympäröivästä maaseudusta.

Salpausselän harjut

Salpausselän harjut ovat geologisesti merkittävä kohde, joka ulottuu Lahden ympäristössä useiden kilometrien matkalle. Harjualue tarjoaa upeita näköaloja ja monipuolisia retkeilymahdollisuuksia. Alueella voi esimerkiksi patikoida, pyöräillä tai harrastaa talviurheilua.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet

Lahden kirkko

Lahden kirkko, virallisesti nimeltään Joutjärven kirkko, on perinteikäs puukirkko, joka sijaitsee Lahden kaupungissa. Kirkko on valmistunut vuonna 1904 ja se edustaa jugendtyyliä. Kirkon korkeasta kellotornista voi ihailla kaupungin kaunista maisemaa.

Ristinkirkko

Ristinkirkko on moderni ja arkkitehtuuriltaan näyttävä kirkko, joka sijaitsee Lahden keskustassa. Kirkko valmistui vuonna 1978 ja sen on suunnitellut arkkitehti Keijo Petäjä. Ristinkirkon ulkoasua hallitsevat punatiiliset seinät ja korkea kellotorni. Kirkon sisätilat ovat avarat ja modernit.

Salpausselän kisat

Salpausselän kisat ovat merkittävä historiallinen urheilutapahtuma Lahdessa. Kisat alkoivat vuonna 1923 ja ne ovat olleet useana vuonna osa hiihdon maailmancupia sekä muun muassa hiihdon MM-kilpailuja. Salpausselän kisojen hiihtoradat ja hyppyrimäet sekä niiden ympäristö ovat tärkeitä historiallisia paikkoja, joissa urheilijat ovat kilpailleet vuosien saatossa.

Lahti Historic Rally

Lahti Historic Rally on vuosittain järjestettävä historiallinen rallikilpailu, jossa kilpaillaan vanhoilla ralliautoilla. Kilpailu on osa kansainvälistä historiallisten ralliautojen kilpailusarjaa. Lahti Historic Rallyn reitti kulkee eri puolilla Lahden kaupunkia ja kilpailuun kuuluu myös erilaisia erikoiskokeita.

Lahti Golf

Lahti Golfin kenttä sijaitsee kauniissa maisemissa Lahden lähellä. Kenttä on historiallinen, sillä se on perustettu vuonna 1935 ja se on yksi Suomen vanhimpia golfkenttiä. Lahti Golfin kenttä tarjoaa golfharrastajille upeita pelimahdollisuuksia vehreässä ympäristössä.

Päijänteen risteilyt

Päijänteen risteilyt ovat suosittu historiallinen ja kulttuurillinen kokemus Lahdessa. Päijänteen järviristelyillä pääsee tutustumaan alueen kauniisiin järvimaisemiin ja saaristoon. Risteilyillä kuullaan myös tarinoita alueen historiasta ja merkittävistä kohteista, kuten Vääksyn kanavasta ja näkymistä Salpausselkään.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Radiomäki

Radiomäki on yksi Lahden parhaista näköalapaikoista. Mäen päällä sijaitseva radio- ja televisiotorni tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin ja Kymijoen. Hyvällä säällä jopa Päijänteen järvimaisemat voivat näkyä taustalla.

2. Orimattilan näkötorni

Orimattilan näkötorni sijaitsee noin 20 kilometriä Lahden keskustasta itään. Tornista avautuu kauniit näkymät yli Päijänteen ja ympäröivän maaseudun. Tornin juurelta lähtee myös luontopolku, jota voi kulkea nauttien kauniista maisemista.

3. Messilän näköalatorni

Messilän näköalatorni sijaitsee Lahden Messilän matkailukeskuksen alueella. Torni on avoinna ympäri vuoden ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään luontoon ja Vesijärvelle. Tornin huipulle pääsee joko kiipeämällä portaita tai hissillä.

4. Pikku-Vesijärven ranta-alue

Pikku-Vesijärven ranta-alue Lahden keskustassa tarjoaa kauniit näköalat järvelle ja sen ympäristöön. Alueella on rantapromenadi, penkkejä ja viheralueita, joilta voi ihailla maisemia ja nauttia piknikistä tai kävelylenkistä.

5. Lahtelan näköalapaikka

Lahtelan näköalapaikka sijaitsee Kelventeen kylässä noin 25 kilometriä Lahden keskustasta itään. Paikalle on helppo päästä autolla ja sieltä avautuu upeat maisemat ympäröivään maaseutuun. Alueella on myös laavu ja nuotiopaikka, jossa voi nauttia retkieväitä samalla maisemia ihaillen.

6. Kivijärven näköalatorni

Kivijärven näköalatorni sijaitsee noin 30 kilometriä Lahden keskustasta pohjoiseen. Tornista voi ihailla upeita maisemia yli Kivijärven ja sen ympäröivän luonnon. Tornille pääsee kiipeämällä portaita ja sen huipulle noustessa voi tuntea korkealla olevan näkökulman vaikutelman.Kohteen sijainti maa on Suomi.

Jätä kommentti