Halvat lennot Jyväskylä

Nähtävyydet ja kohteet

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on yksi Suomen suurimmista yliopistoista, joka tarjoaa monipuolista koulutusta eri tieteenaloilla. Yliopisto sijaitsee kaupungin keskustassa ja sen kampuksella voi tutustua muun muassa upeaan Alvar Aallon suunnittelemaan C-rakennukseen. Lisäksi yliopistolla järjestetään erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä.

Alvar Aalto -museo

Alvar Aalto -museo on omistettu arkkitehti Alvar Aallon elämäntyölle. Museo sijaitsee Jyväskylän keskustassa ja esittelee Aallon suunnittelemia rakennuksia ja huonekaluja. Museossa voi tutustua myös näyttelyihin, joissa käsitellään arkkitehtuurin ja muotoilun ajankohtaisia teemoja.

Jyväskylän Harju

Jyväskylän Harju on kaupungin ikoninen nähtävyys, joka sijaitsee aivan keskustan tuntumassa. Harjulta löytyy ulkoilureittejä ja näköalapaikkoja, joista avautuu upeita maisemia yli kaupungin ja Jyväsjärven.

Jyväsjärvi

Jyväsjärvi on Jyväskylän kaupungin läpi virtaava järvi, joka tarjoaa monipuolisia ulkoilu- ja virkistysmahdollisuuksia. Järven rannoilla on kävelyreittejä, uimarantoja ja venelaitureita. Jyväsjärvelle voi myös vuokrata erilaisia vesikulkuneuvoja, kuten kajakkeja ja suppilautoja.

Toivolan vanha piha

Toivolan vanha piha on historiallinen kortteli Jyväskylän keskustassa, jossa sijaitsee vanhoja puutaloja ja käsityöläisten työpajoja. Pihapiirissä toimii erilaisia pienyrityksiä, kuten kahvila, käsityökauppoja ja gallerioita. Toivolan vanha piha tarjoaa mahdollisuuden tutustua perinteiseen suomalaiseen käsityöhön ja nauttia tunnelmallisesta miljööstä.

Keski-Suomen museo

Keski-Suomen museo sijaitsee Jyväskylän keskustassa ja esittelee Keski-Suomen historiaa ja kulttuuria. Museossa on vaihtuvia näyttelyitä, joissa käsitellään muun muassa alueen arkeologiaa, taiteita ja perinnetaitoja. Lisäksi museossa on pysyvä näyttely, jossa esitellään Jyväskylän kaupungin historiaa.

Jyväskylän Paviljonki

Jyväskylän Paviljonki on monitoimiareena, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia, kuten messuja, konsertteja, urheilutapahtumia ja konferensseja. Paviljongin tiloissa toimii myös ravintoloita ja hotelli.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Jyväskylä on tunnettu kulttuurikaupunki, jossa on monipuolinen tarjonta erilaisia tapahtumia ja nähtävyyksiä. Kaupungissa on useita teattereita, konserttisaleja, taidemuseoita ja gallerioita. Tunnetuimmat kulttuurinähtävyydet ovat Alvar Aallon suunnittelema Jyväskylän yliopiston päärakennus, joka on yksi maailman arvostetuimmista modernistisen arkkitehtuurin kohteista, ja Suomen Kansallisteatterin Jyväskylän näyttämö. Lisäksi kaupungissa järjestetään vuosittain merkittäviä kulttuuritapahtumia, kuten Kesän kuumin festivaali, Jyväskylän Kesä ja Jyväskylän kaupunginteatterin Jyväskylän Kesäteatteri.

Historia

Jyväskylän seudulla on asuttu jo esihistorialliselta ajalta asti, mutta vakiintunut asutus kaupungin alueella alkoi 1800-luvun alussa. Jyväskylästä tuli merkittävä kauppapaikka, kun se sai kauppaloikeudet vuonna 1837. Kaupungin historiaan liittyy läheisesti myös Suomen suuriruhtinaskunnan ensimmäisen suomalaisen kansakoulun perustaminen Jyväskylään vuonna 1863. Kansakoulun perustaja Uno Cygnaeus onkin tärkeä hahmo Jyväskylän historiassa.

Jyväskylän kasvu ja kehitys kiihtyivät huomattavasti, kun kaupunki sai rautatien vuonna 1883. Rautatien myötä Jyväskylästä tuli Keski-Suomen maakunnan keskus, ja kaupunki alkoi laajentua voimakkaasti. 1900-luvun alussa kaupunkiin rakennettiin paljon merkittäviä rakennuksia, kuten Jyväskylän kaupungintalo, joka valmistui vuonna 1912.

Jyväskylän historiansa aikana kaupungissa on koettu myös erilaisia murroskautia ja vaikeita aikoja, kuten talouslama ja sota-ajat. Kuitenkin kaupunki on aina noussut vaikeuksien yli ja kehittynyt edelleen. Tänä päivänä Jyväskylä on elinvoimainen ja kulttuurinen kaupunki, jossa yhdistyy vahva historia ja nykyaika.

Ruokailu ja Ravintolat

Ruokakulttuuri

Jyväskylässä ruokakulttuuri on monipuolinen ja tarjoaa vaihtoehtoja erilaisiin makumieltymyksiin. Kaupungissa on tarjolla perinteisiä suomalaisia ruokaravintoloita, kuten lounasravintoloita ja kahviloita, mutta myös kansainvälisiä ravintoloita, kuten italialaisia, kiinalaisia ja intialaisia ravintoloita.

Lounasravintolat

Jyväskylässä on useita lounasravintoloita, joista voi valita erilaisia lounasvaihtoehtoja. Tarjolla on esimerkiksi perinteisiä suomalaisia lounasruokia, kuten keittoja, salaatteja ja kotiruokia. Monissa ravintoloissa on myös mahdollisuus syödä erikoisruokavalioita noudattaen, kuten gluteenitonta tai vegaanista ruokaa.

Kahvilat

Jyväskylässä on runsaasti kahviloita, joissa voi nauttia kahvin ja leivonnaisten lisäksi myös kevyitä lounasvaihtoehtoja, kuten salaattia tai voileipiä. Jyväskylän kahvilatarjonta on monipuolinen ja tarjoaa sekä perinteisiä suomalaisia kahviloita että kansainvälisiä kahvila-konsepteja.

Kansainväliset ravintolat

Jyväskylässä on useita kansainvälisiä ravintoloita, joissa voi nauttia erilaisia keittiöitä eri puolilta maailmaa. Tarjolla on esimerkiksi italialaista, kiinalaista, intialaista, meksikolaista ja japanilaista ruokaa. Ravintolat tarjoavat aitoja makuja ja tunnelmaa eri kulttuureista.

Jyväskylässä voi nauttia myös katuruoasta, sillä kaupungissa vierailee aika ajoin erilaisia ruokarekkoja. Ruokarekat tarjoavat vaihtoehtoja kuten burgereita, meksikolaista ruokaa, kebabia ja muita herkkuja. Jyväskylässä järjestetään myös katuruokafestivaaleja, joissa voi päästä tutustumaan eri rekkoihin ja niiden tarjontaan.

Viikonloppubrunssit

Jyväskylässä voi viikonloppuisin nauttia myös brunssista useissa ravintoloissa. Brunssit tarjoavat monipuolisen valikoiman erilaisia aamiais- ja lounasruokia sekä usein myös jälkiruokia. Joissakin ravintoloissa brunssitarjoilu on buffet-tyyppistä, kun taas toisissa annokset tarjoillaan pöytiin. Brunssit ovat suosittuja Jyväskylässä, ja niihin kannattaa varata pöytä etukäteen.

Ruokakaupat ja torit

Jyväskylässä on useita ruokakauppoja, joissa voi tehdä päivittäiset ruokaostokset. Valikoima vaihtelee kaupasta riippuen, mutta yleisesti ottaen tarjolla on peruselintarvikkeita sekä tuoreita hedelmiä ja vihanneksia. Jyväskylässä on myös tori, jossa voi ostaa paikallista ja sesongin mukaan vaihtuvaa tuoretta ruokaa sekä muita tuotteita, kuten käsitöitä ja kukkia.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Kulttuurielämykset

Jyväskylässä on useita kulttuurikohteita, kuten Jyväskylän taidemuseo, jossa voi tutustua kansainväliseen ja suomalaiseen nykytaiteeseen. Alvar Aalto -museossa taas voi tutustua arkkitehti Alvar Aallon elämään ja töihin. Jyväskylän kaupunginteatterissa pääsee nauttimaan monipuolisesta teatteritarjonnasta, ja Paviljongissa järjestetään erilaisia konsertteja ja tapahtumia ympäri vuoden.

Luontoaktiviteetit

Jyväskylä on ympäröity kauniilla luontomaisemilla, joten luontoaktiviteetteja riittää. Voit lähteä vaikkapa kävelylle Harjun maisemiin tai Patosillan ulkoilureitille. Jyväsjärven rannalla sijaitseva Laajavuoren hiihtokeskus tarjoaa talvisin monipuoliset mahdollisuudet hiihtoon ja lumilautailuun. Kesäaikaan Laajavuoresta löytyy myös frisbeegolfrata sekä seikkailupuisto, jossa voi testata omia kiipeilytaitojaan.

Urheilumahdollisuudet

Jyväskylässä on laaja valikoima urheilumahdollisuuksia. Voit esimerkiksi käydä kuntosalilla, uimahallissa tai jäähallissa. Lutakon satama-alueella on myös mahdollisuus vuokrata vesillä liikkumiseen tarkoitettuja kajakkeja ja soutuveneitä. Lisäksi sinulla on mahdollisuus osallistua ryhmäliikuntatunneille tai monipuolisiin liikuntakursseihin, jotka järjestetään eri puolilla kaupunkia.

Viihde

Viihdettä etsivälle Jyväskylässä on useita vaihtoehtoja. Voit esimerkiksi vierailla Valkea Jyväskylä -kauppakeskuksessa, josta löydät monia erilaisia kauppoja, ravintoloita ja elokuvateatterin. Linnanmäen huvipuisto tarjoaa hauskaa ajanvietettä koko perheelle, ja kaupungin keskustan alueella on myös useita viihtyisiä kahviloita ja baareja, joissa voit nauttia hyvästä seurasta ja virvokkeista.

Suositut hotellit Jyväskylässä

1. Original Sokos Hotel Alexandra

Original Sokos Hotel Alexandra sijaitsee Jyväskylän keskustassa Matkakeskuksen vieressä. Hotellissa on modernit ja viihtyisät huoneet, ravintola, sauna sekä kokous- ja juhlatilat.

2. Scandic Jyväskylä City

Scandic Jyväskylä City sijaitsee kätevästi kaupungin keskustassa lähellä kauppoja, ravintoloita ja nähtävyyksiä. Hotellissa on tilavat huoneet, kuntosali, sauna sekä ravintola ja baari.

3. Solo Sokos Hotel Paviljonki

Solo Sokos Hotel Paviljonki sijaitsee Jyväskylän Paviljongin yhteydessä, aivan Jyväsjärven rannalla. Hotellissa on modernit huoneet, sauna, ravintola sekä upeat näkymät järvelle.

4. Cumulus City Jyväskylä

Cumulus City Jyväskylä sijaitsee kaupungin keskustassa lähellä kauppoja, ravintoloita ja nähtävyyksiä. Hotellissa on mukavat huoneet, sauna, ravintola sekä kokous- ja juhlatilat.

5. GreenStar Hotel Jyväskylä

GreenStar Hotel Jyväskylä sijaitsee Jyväskylän keskustassa aivan kävelykadun tuntumassa. Hotellissa on moderneja huoneita, ravintola baari, sauna sekä kokous- ja juhlatilat.

Turvallisuus ja Terveys

Poliisi ja pelastustoimi

Jyväskylässä toimii Jyväskylän poliisilaitos, joka vastaa kaupungin alueen poliisitoiminnasta. Poliisi huolehtii yleisestä järjestyksenpidosta, rikosten ennaltaehkäisystä ja tutkinnasta, liikenteenvalvonnasta sekä yleisestä turvallisuudesta. Pelastustoimesta vastaa Keski-Suomen pelastuslaitos, jolla on useita paloasemia ympäri kaupunkia. Pelastuslaitos hoitaa pelastustoimen tehtäviä, kuten palontorjuntaa, onnettomuuksien ennaltaehkäisyä ja pelastusoperaatioita.

Sairaala ja terveyspalvelut

Jyväskylässä sijaitsee Keski-Suomen keskussairaala, joka on alueen suurin sairaala. Keskussairaalassa on monipuoliset erikoisalojen palvelut, kuten sisätaudit, kirurgia, synnytys- ja naistentaudit, lastentaudit, mielenterveyspalvelut ja päivystys. Kaupungissa on myös useita terveysasemia ja -keskuksia, joissa tarjotaan perusterveydenhuollon palveluita, kuten lääkärin vastaanottopalveluita, hoitajien vastaanottoa ja laboratoriopalveluita.

Päiväkodit ja kouluterveydenhuolto

Jyväskylässä on laaja päiväkotiverkosto, joka tarjoaa varhaiskasvatusta ja hoitoa alle kouluikäisille lapsille. Päiväkodit toimivat tiiviissä yhteistyössä perheiden kanssa varmistaen lasten hyvinvoinnin ja terveen kasvun. Kouluterveydenhuolto puolestaan vastaa kaupungin koulujen terveyspalveluista. Kouluterveydenhuollossa tarkkaillaan oppilaiden terveyttä, toteutetaan terveystarkastuksia ja annetaan tarvittaessa terveysneuvontaa.

Terveyden edistäminen

Jyväskylä panostaa vahvasti terveyden edistämiseen. Kaupungilla on useita hyvinvointipalveluja, jotka tarjoavat erilaisia terveyttä edistäviä palveluita ja aktiviteetteja. Esimerkiksi uimahalli- ja kuntokeskusliikunnan palvelut ovat keskeinen osa kaupungin terveysliikunnan tarjontaa. Lisäksi kaupunki tukee terveellisiä elämäntapoja muun muassa järjestämällä terveysvalmennuksia, eduksellisia asuinympäristöjä ja terveellisiä ruokailumahdollisuuksia.

Rannat ja Vesistöt

Jyväsjärvi

Jyväsjärvi on Jyväskylän tunnetuin vesistö ja se sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. Järvi on osa Päijännettä ja sen pinta-ala on noin 14 neliökilometriä. Jyväsjärven rannalla sijaitsee useita uimarantoja, joista suosituimpia ovat esimerkiksi Lutakonaukion uimaranta ja Laajavuoren uimaranta.

Päijänne

Jyväskylän eteläpuolella sijaitseva Päijänne on Suomen toiseksi suurin järvi. Päijänteen rannalla Jyväskylässä on muutamia uimarantoja, kuten Vaajavuoren uimaranta ja Vapauden uimaranta. Lisäksi Päijänne tarjoaa mahdollisuuksia erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten veneilyyn ja kalastukseen.

Palokkajärvi

Jyväskylän pohjoispuolella sijaitseva Palokkajärvi on suosittu ulkoilualue, jossa on myös uimaranta. Järven ranta-alueella on hyvät puitteet grillaamiseen ja piknikille sekä mahdollisuus vuokrata suppilautoja ja kajakkeja.

Ahlmaninjärvi

Ahlmaninjärvi on Jyväskylän länsipuolella sijaitseva järvi, jonka rannat ovat suojelualueita. Järven ympäristössä on merkittyjä luontopolkuja ja lintutorni, josta voi ihastella alueen lintulajistoa. Ahlmaninjärvi tarjoaa rauhallisen ympäristön retkeilyyn ja luonnosta nauttimiseen.

Kinkomaan Kivikkoranta

Kinkomaan Kivikkoranta on Jyväskylän lähistöllä sijaitseva upea hiekkaranta, joka houkuttelee niin paikallisia asukkaita kuin matkailijoitakin. Ranta sijaitsee Jämsän ja Jyväskylän rajalla, ja sen hiekka on hienojakoista ja puhdasta. Kivikkoranta tarjoaa upeita maisemia ja rauhallista ympäristöä auringonottoon ja uimiseen.

Tikkakoski

Jyväskylän itäpuolella sijaitseva Tikkakosken alue tarjoaa mahdollisuuden nauttia rantaelämästä esimerkiksi Peurungan uimarannalla. Peurungan ranta-alueella on hiekkaranta, pukukopit, laituri ja pukuhuoneet. Alueen läheisyydessä sijaitsevat myös Peurungan kylpylä ja hotelli, jotka tarjoavat erilaisia palveluja ja aktiviteetteja vesistön ja rannan läheisyydessä.

Yöelämä ja Viihde Jyväskylässä:

Baarit ja klubit

Jyväskylässä on monipuolinen valikoima baareja ja klubeja, jotka tarjoavat viihdykettä ja yöelämää kaikenlaisille juhlijoille. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Kerubi, joka on monipuolinen tapahtumakeskus, sekä ravintola Soho, jossa voi nauttia hyvästä musiikista ja rentoutua viihtyisässä ilmapiirissä. Muita suosittuja vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Amarillo, Pub Henry’s ja Vesilinna.

Teatteri ja elokuvat

Jyväskylässä voi nauttia monipuolisesta teatteri- ja elokuvaesitysten tarjonnasta. Jyväskylän kaupunginteatteri tarjoaa laajan valikoiman erilaisia näytelmiä ja esityksiä eri genreistä, kuten komediaa, draamaa ja musikaaleja. Elokuva-aarteita voi puolestaan kokea Finnkinon ohjelmistossa, joka esittää uusimpia elokuvia eri genreistä.

Konsertit ja tapahtumat

Jyväskylässä järjestetään usein erilaisia konsertteja ja muita tapahtumia. Esimerkiksi Jyväskylän Paviljonki on suuri tapahtuma-areena, jossa järjestetään musiikki- ja viihdetapahtumia sekä messuja. Lisäksi Jyväskylän Nenäpäiväkonsertti on vuosittainen hyväntekeväisyyskonsertti, jossa tunnetut artistit esiintyvät forhumanity-suunnistuksen hyväksi.

Ravintolat

Jyväskylässä on monipuolinen ravintolatarjonta eri makumieltymyksiä varten. Kaupungista löytyy ruokapaikkoja eri kansainvälisten keittiöiden tarjonnasta, kuten italialaisia, kiinalaisia, japanilaisia ja intialaisia ravintoloita. Lisäksi on mahdollista nauttia suomalaista ruokaa monissa viehättävissä ravintoloissa ja kahviloissa ympäri kaupunkia.

Luontokohteet ja retkeily Jyväskylässä

1. Laajavuoren luontoretkeilyalue

Laajavuoren luontoretkeilyalue sijaitsee Jyväskylän kaupungin pohjoispuolella ja tarjoaa monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia. Alueella on erilaisia ulkoilureittejä ja -polkuja, joiden varrella voi nauttia kauniista luonnosta sekä kokeilla esimerkiksi patikointia tai maastopyöräilyä. Alueelta löytyy myös Laajavuoren ulkoilukeskus, joka tarjoaa monenlaisia aktiviteetteja kuten hiihtoa, laskettelua ja frisbeegolfia.

2. Leivonmäen kansallispuisto

Leivonmäen kansallispuisto sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Jyväskylästä koilliseen. Kansallispuistossa voi tutustua monipuoliseen luontoon, jossa on metsäjärviä, jokia, kallioita ja mäntymetsiä. Puiston alueella kulkee useita retkeilyreittejä, joiden varrella on laavuja ja tulipaikkoja. Alueella on myös mahdollisuus veneilyyn sekä kalastukseen.

3. Vaajakosken kanava ja koskialue

Vaajakosken kanava ja koskialue sijaitsevat Vaajakosken kaupunginosassa Jyväskylässä. Kanava on historiallinen nähtävyys, joka yhdistää Kinkomaan järven Päijänteeseen. Kanavan varrella on viihtyisä kävelyreitti sekä useita näköalapaikkoja. Koskialue tarjoaa mahdollisuuden kalastukseen sekä virkistäytymiseen kauniissa ympäristössä.

4. Tourujoki ja Tourujoen luontopolku

Tourujoki virtaa Jyväskylän keskustan läpi ja tarjoaa luontokohteen kaupungin sydämessä. Tourujoen luontopolku kulkee Tourujoen varrella ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua kaupunkiluontoon. Luontopolulla on opastetauluja, jotka kertovat alueen luonnosta ja historiaan liittyvistä yksityiskohdista.

5. Kortepohjan suunnistusalue

Kortepohjan suunnistusalue sijaitsee noin kahdeksan kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta. Alueella on runsaasti suunnistusreittejä, jotka sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneillekin suunnistajille. Alue tarjoaa myös hyvät mahdollisuudet hiihtoon talvisin.

6. Metsäretket ja luontopolut

Jyväskylässä on runsaasti erilaisia metsäretkikohteita ja luontopolkuja, joissa voi nauttia kauniista luonnosta ja rauhallisesta ympäristöstä. Esimerkiksi Ylistönvuori, Harju ja Vaarunvuori tarjoavat näkymät kaupunkiin sekä mahdollisuuden luontoliikuntaan. Polut ja reitit on merkitty selkeästi ja niillä on myös opastetauluja, jotka antavat tietoa alueen luonnosta ja historiasta.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

1. Jyväskylän Kirkko

Jyväskylän Kirkko on kaupungin tunnetuin ja vanhin kirkko. Se on valmistunut vuonna 1880 ja edustaa tyylillisesti uusgotiikkaa. Kirkon kellotapuli on lähes yhdeksän metriä korkea ja se toimii myös näköalatornina.

2. Toivolan Vanha Piha

Toivolan Vanha Piha on historiallinen kortteli Jyväskylän keskustassa. Se koostuu vanhoista puurakennuksista, joista osa on peräisin 1800-luvulta. Alueella on kahviloita, taidegalleria ja käsityöpajoja, joissa voi tutustua perinteisiin käsityömenetelmiin.

3. Korpilahti kirkko

Korpilahti kirkko sijaitsee noin 25 kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta. Kirkko on valmistunut vuonna 1786 ja se edustaa rokokootaiteen tyyliä. Kirkon sisällä on kaunis puinen koristeaita ja alttaritaulu.

4. Alvar Aalto -museo

Alvar Aalto -museo sijaitsee Jyväskylän keskustassa ja se esittelee arkkitehti Alvar Aallon elämää ja töitä. Museo rakennettiin Aallon suunnittelemaan entiseen ratsastuskouluun. Näyttelyissä on esillä Aallon suunnittelemia huonekaluja, valaisimia ja arkkitehtuuripiirustuksia.

5. Liikelaitos Jyväskylän Maalaiskunnan Asutusarkisto

Liikelaitos Jyväskylän Maalaiskunnan Asutusarkisto toimii Jyväskylän keskustassa. Arkistossa säilytetään asiakirjoja ja esineistöä, jotka liittyvät Jyväskylän maalaiskunnan historiaan ja asutukseen. Arkisto on avoinna tutkijoille.

6. Petäjäveden vanha kirkko

Petäjäveden vanha kirkko sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Jyväskylästä. Se on Unescon maailmanperintökohde ja yksi parhaiten säilyneistä 1700-luvun puukirkoista Pohjoismaissa. Kirkon ulkoasu on yksinkertainen, mutta sen sisältä löytyy kauniita puuveistoksia ja maalauksia.

7. Keski-Suomen museo

Keski-Suomen museo sijaitsee Jyväskylän keskustassa. Museo kertoo Keski-Suomen alueen historian eri näkökulmista. Näyttelyihin kuuluu muun muassa esineistöä, valokuvia ja maalauksia. Museumissa järjestetään myös vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia.

Panoraama- ja Näköalapaikat Jyväskylässä

Kärkistensalmi

Kärkistensalmi on kaunis ja suosittu näköalapaikka Jyväsjärven rannalla. Se tarjoaa upeita näkymiä Jyväskylän keskustan suuntaan. Alueella on myös laadukas ulkoilureitti, joka sopii hyvin kävelyyn ja pyöräilyyn.

Kuokkalan silta

Kuokkalan silta on yksi Jyväskylän tunnetuimmista maamerkeistä. Tämä pitkä silta yhdistää Jyväskylän keskustan ja Kuokkalan kaupunginosan, ja sen läpi kulkevat sekä autot että jalankulkijat. Silta tarjoaa upeat näkymät Jyväsjärvelle ja ympäröivään maisemaan.

Harju

Harju on suosittu virkistysalue keskustan tuntumassa. Se koostuu neljästä harjuksesta, jotka tarjoavat upeat näkymät kaupunkiin, Vesilahden järvimaisemiin sekä yliopiston metsään. Harjulle johtaa useita polkuja, joita pitkin voi kävellä tai pyöräillä. Harjun korkeimmalta kohdalta avautuu upea näköala yli kaupungin.

Ravintola Vesilinna

Ravintola Vesilinna sijaitsee Mattilanniemen puistossa, ja se tarjoaa upeat näkymät Jyväsjärvelle. Ravintolasta avautuu panoraamanäkymä järvelle ja kaupunkiin. Vesilinnan terassilta voi nauttia ruokaa ja juomaa samalla ihaillen kaunista maisemaa.

Revontuli

Revontuli on ravintola ja hotelli, joka sijaitsee Laukaan Peurunkajärvellä noin 20 kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta. Revontulen alueelta avautuu upea panoraamanäkymä Peurunkajärvelle ja ympäröivään luontoon. Alueella voi nauttia ruoasta, saunomisesta ja erilaisista aktiviteeteista samalla nauttien kauniista luonnonmaisemista.

Laajavuoren näkötorni

Laajavuoren näkötorni sijaitsee Jyväskylän Laajavuoressa, joka tunnetaan talviurheilukeskuksena. Tornista avautuu upeat näkymät yli kaupungin ja ympäröivän luonnon. Torniin voi kiivetä portaita pitkin tai käyttää hissiä. Tornin juurella sijaitsee myös ravintola, jossa voi ruokailla ja nauttia maisemista.Kohteen sijainti maa on Suomi.

Jätä kommentti