Halvat lennot Leicester

Nähtävyydet ja kohteet

Leicesterin katedraali

Leicesterin katedraali on anglikaaninen kirkko, joka sijaitsee Leicesterin keskustassa. Se on rakennettu vuonna 1086 ja se on yksi Englannin tärkeimmistä gotiikan tyyliä edustavista katedraaleista. Katedraali on suosittu nähtävyys turistien keskuudessa sen upean arkkitehtuurin ja historian vuoksi.

Kävelykierrokset Leicesterin historiallisella alueella

Leicesterin historiallinen alue on täynnä mielenkiintoisia rakennuksia ja nähtävyyksiä. Vieraat voivat osallistua opastetuille kävelykierroksille, jotka vievät heidät tutustumaan kaupungin rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin. Kierroksilla voi nähdä muun muassa Keskieuroopan suurimman marketin ja kaupungin vanhan raatihuoneen.

Leicesterin museo ja galleria

Leicesterin museo ja galleria sijaitsee kaupungin keskustassa ja siellä on laaja valikoima näyttelyitä, joissa esitellään alueen historiaa, taiteita ja kulttuuria. Museossa voi nähdä muun muassa muumioita, dinosauruksia ja antiikin esineitä. Galleriassa puolestaan on esillä eri aikakausien taidetta.

New Walk Museum and Art Gallery

New Walk Museum and Art Gallery on yksi Iso-Britannian vanhimmista museoista ja se sijaitsee kauniissa Georgian rakennuksessa. Museossa voi tutustua alueen historiallisiin kokoelmiin, luonnonhistoriaan ja kuvataiteisiin. Siellä on myös vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia.

Belgrave Hall

Belgrave Hall on kaunis maalaistalo, joka sijaitsee Leicesterin länsipuolella. Talo on rakennettu 1700-luvulla ja siellä voi tutustua ajanmukaiseen sisustukseen ja historiaan. Lisäksi Belgrave Hallissa järjestetään erilaisia tapahtumia, kuten näyttelyitä, konsertteja ja puutarhajuhlia.

Leicesterin eläintarha

Leicesterin eläintarha on suosittu kohde niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa. Eläintarhassa voi nähdä laajan valikoiman eläimiä eri puolilta maailmaa, kuten leijonia, tiikereitä, gorilloja ja kirahveja. Tarhassa on myös erilaisia näyttelyitä, oppitunteja ja tapahtumia.

Viktorian aikakauden tarinat

Leicesterissa voi tutustua myös Viktorian aikakauden tarinoihin ja nähtävyyksiin. Vieraat voivat osallistua kierroksille tai tutustua itsekseen esimerkiksi graniittivuorista rakennettuun Great Western Railway -asemaan tai Leicesterin viktorialliseen vesitorniin. Tämä tarjoaa mahdollisuuden uppoutua historiaan ja kokea aikakauden tunnelmaa.

Kulttuuri ja Historia

Historia

Leicesterin historia ulottuu roomalaiseen aikaan asti, ja kaupungista on löydetty merkkejä roomalaisesta asutuksesta. Kaupunki kehittyi edelleen keskiajalla ja oli merkittävä kauppapaikka. Leicester oli myös tärkeä paikka englantilaisille kuninkaille, ja monet heistä on haudattu kaupungissa sijaitsevaan Katedraaliin. Lisäksi Leicesterillä oli merkittävä rooli teollisen vallankumouksen aikana.

Leicester Cathedral

Leicesterin Katedraali on yksi kaupungin tunnetuimmista historiallisista rakennuksista. Katedraali on rakennettu 1100-luvulla, ja se on Englannin vanhimpia katedraaleja. Se on myös erityisen tunnettu siitä, että se toimi kuningas Richard III:n hautapaikkana ennen kuin hänen jäännöksensä siirrettiin Leicesterin katedraaliin vuonna 2015.

Leicester Guildhall

Leicesterin raatihuone, eli Leicester Guildhall, on yksi Englannin parhaiten säilyneitä historiallisia raatihuoneita. Se on rakennettu 1390-luvulla ja siinä on mm. suuri valtuustosali sekä vankityrmä. Leicester Guildhall toimii nykyään museona ja se on avoinna yleisölle.

Attenborough Arts Centre

Attenborough Arts Centre on Leicesterin yliopiston taidekeskus, joka tarjoaa monipuolisia kulttuuritapahtumia ja näyttelyitä. Taidekeskus sijaitsee kauniissa vanhassa punatiilisessä rakennuksessa, joka on entinen vammaisten sairaala. Tarjolla on esimerkiksi kuvataiteen näyttelyitä, teatteriesityksiä, tanssia ja musiikkia.

New Walk Museum and Art Gallery

New Walk Museum and Art Gallery on Leicesterin merkittävin museo ja taidenäyttelytila. Museo sijaitsee upeassa historiallisessa rakennuksessa ja siellä on esillä laaja valikoima kokoelmia, kuten arkeologisia löytöjä, taiteellisia teoksia ja luonnontieteellisiä näyttelyitä. Museossa järjestetään myös vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia.

Curve Theatre

Curve Theatre on merkittävä teatteri- ja esitystaidetila Leicesterissä. Se on moderni ja tilaa muunneltava teatteri, jossa nähdään monipuolisia teatteriesityksiä, musikaaleja, tanssia ja muita esitystaiteen muotoja. Curve Theatrellä on myös oma nuorisoteatteri ja se tarjoaa ohjelmaa kaikenikäisille.

Leicester Comedy Festival

Leicester Comedy Festival on yksi Britannian suurimmista komediafestivaaleista. Se järjestetään vuosittain helmikuussa ja festivaalilla nähdään lukuisia tunnettuja ja lupaavia stand up -koomikoita. Festivalleilla on myös muita komediaesityksiä, kuten improvisaatiota, elokuvia ja näytelmiä.

Ruokailu ja Ravintolat

1. Tyypilliset ruokalajit

Leicesterissä voi nauttia monipuolista ruokaa eri maailmankolkista. Täällä on tarjolla perinteisiä brittiläisiä ruokalajeja, kuten fish and chips, pasties ja sunday roast. Lisäksi kaupungissa on laaja valikoima kansainvälistä keittiötä, kuten intialaista, kiinalaista, italialaista, thaimaalaista, turkkilaista ja afrikkalaista ruokaa.

2. Suositut ravintolat

Leicesterissä on useita suosittuja ravintoloita, joissa voi nauttia herkullista ruokaa. Jotkut näistä ravintoloista ovat:
– San Carlo: Italiasta inspiraationsa saanut ravintola, jossa tarjoillaan laadukkaita italialaisia ruokia.
– Tandem: Intialainen fine dining -ravintola, joka tarjoaa moderneja intialaisia makuja.
– The White Peacock: Tyylikäs ravintola, joka tarjoaa brittiläistä ruokaa moderneilla vivahteilla.
– Maiyango: Ravintola, joka tarjoaa kansainvälisiä makuja Aasiasta, Karibialta ja Euroopasta.
– The World Peace Café: Kasvisravintola, joka tarjoaa terveellistä ja maukasta kasvisruokaa.

3. Kahvilat ja leipomot

Leicesterissä on runsaasti kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia herkullisesta kahvista ja leivonnaisista. Jotkut suositut paikat ovat:
– Mrs. Bridges Tea Rooms: Söpö kahvila, joka tarjoaa teetä, kahvia ja perinteisiä herkkuja.
– Cocoa Amore: Suklaamyymälä ja kahvila, jossa voit nauttia käsintehtyjä suklaaherkkuja ja kahvia.
– Gelato Village: Gelateri, josta voi löytää laajan valikoiman italialaista jäätelöä eri mauissa.
– 200 Degrees Coffee: Kahvila, jossa tarjoillaan korkealaatuista kahvia ja leivonnaisia.
– Ye Olde Sweet Shoppe: Perinteinen makeiskauppa, josta voi ostaa erilaisia makeisia ja makeita herkkuja.

4. Katuruoka

Leicesterissä on myös runsaasti katuruokakojuja, joista voi ostaa herkullista ruokaa mukaan tai paikan päällä syötäväksi. Jotkut suositut katuruokakojuista ovat:
– Bao & Mum: Tarjoaa aasialaista street food -ruokaa, kuten höyrytettyjä bao-höyryleipiä ja dumplingeja.
– Crafty Burger: Erityisesti gourmet-hampurilaisiin erikoistunut katuruokakoju.
– The Big Bap Theory: Tarjoaa erilaisia täytettyjä sämpylöitä ja wrappeja.
– Grays Coffee Shop: Kahvila, joka tarjoaa myös herkullisia katuruokavaihtoehtoja, kuten pulled pork -sämpylöitä ja quesadilloja.
– Hot Pod: Pieneen tilaan sijoitettu ruokakoju, joka tarjoaa erilaisia lämpimiä välipaloja, kuten falafeleja ja kiinalaisia pullia.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Kulttuuri ja taide

Leicesterissä on monia kulttuurikohteita ja taidegallerioita, joissa voi viettää vapaa-aikaa. Esimerkiksi New Walk Museum and Art Gallery on suosittu kohde, jossa voi tutustua historiaan ja taiteeseen. Leicester Museum and Art Gallery puolestaan tarjoaa näyttelyitä ja tapahtumia eri taiteenmuodoista kiinnostuneille. Yksi kaupungin tunnetuimmista kulttuurikohteista on Leicesterin Katedraali, joka tarjoaa vierailijoille upean arkkitehtuurin ja kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä.

Luonnonkauneus

Leicesterissä on useita puistoja ja viheralueita, joissa voi nauttia luonnonkauneudesta ja ulkoilusta. Bradgate Park on suosittu kohde, jossa voi patikoida tai viettää aikaa piknikillä. Leicester Botanic Garden tarjoaa kauniita kasvihuoneita ja puutarhoja, joissa voi tutustua erilaisiin kasvilajeihin. Abbey Park puolestaan tarjoaa vehreitä nurmialueita, jokivartta ja veneilymahdollisuuksia.

Ostokset

Leicesterissä on useita ostoskeskuksia, joissa voi viettää aikaa shoppaillen. Highcross Leicester on suuri ostoskeskus, jossa on monia tunnettuja vaate- ja lifestyle-merkkejä. Haymarket Shopping Centre on toinen suosittu ostoskeskus, josta voi löytää niin vaatteita kuin elektroniikkaakin. Kaupungissa järjestetään myös viikoittain markkinoita, joissa voi tehdä löytöjä paikallisilta myyjiltä.

Urheilu ja liikunta

Leicesterissä on monia urheilumahdollisuuksia ja liikuntakeskuksia. Kaupungin ylpeys on King Power Stadium, joka on jalkapallostadion, missä pelaa Leicester City Football Club. Kaupungissa on myös useita kuntokeskuksia ja urheilukenttiä, joissa voi harrastaa erilaisia lajeja. Esimerkiksi Braunstone Leisure Centre tarjoaa uimahallin, kuntosalin ja muita liikuntamahdollisuuksia.

Ruokakulttuuri

Leicesterissä on monipuolinen ja kansainvälinen ruokakulttuuri. Kaupungissa voit nauttia erilaisista aasialaisista ruokaelämyksistä, kuten Intian ja Bangladeshin keittiöstä. Belgrave Road, joka tunnetaan myös nimellä Leicesterin pieni Intia, tarjoaa monia ravintoloita ja ruokakauppoja, joissa voi tutustua aasialaiseen kulttuuriin ja nauttia herkullista ruokaa.

Viihde

Leicesterissä on myös mahdollisuus viihtyä erilaisissa viihdetiloissa. Curve Theatre on suosittu teatteri, joka tarjoaa esityksiä eri genreistä. The Y Theatre on puolestaan tärkeä elävän musiikin ja kulttuurin tapahtumapaikka. Kaupungin keskusta tarjoaa myös monia baareja, klubeja ja pubi, joissa voi viettää iltaa ja nauttia livemusiikista.

Suositut hotellit Leicesterissä

Hilton Leicester

– 4 tähden hotelli
– Sijaitsee 3 km:n päässä Leicesterin keskustasta
– Tarjoaa moderneja huoneita, joissa on taulu-tv ja ilmainen Wi-Fi
– Hotellissa on sisäuima-allas, sauna, kuntosali, ravintola ja baari
– Asiakkaille on käytettävissä myös maksuton pysäköinti

Novotel Leicester

– 4 tähden hotelli
– Sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä Leicesterin rautatieasemalta ja lähellä kaupungin keskustaa
– Hotellihuoneissa on moderni sisustus, ilmainen Wi-Fi ja taulu-tv
– Hotellissa on ravintola, baari, sisäuima-allas, sauna ja kuntokeskus
– Tarjoaa myös business-tilat ja kokoushuoneita

Ramada Encore Leicester City Centre

– 3 tähden hotelli
– Sijaitsee keskellä Leicesterin kaupunkia, lähellä ostoskeskuksia ja nähtävyyksiä
– Hotellihuoneissa on taulu-tv, ilmainen Wi-Fi ja työpöytä
– Hotellissa on ravintola, baari, kuntokeskus ja business-tilat
– Tarjoaa myös pysäköintimahdollisuuden ja 24h-vastaanoton

Ibis Leicester City

– 3 tähden hotelli
– Sijaitsee lähellä Leicesterin rautatieasemaa ja kaupungin nähtävyyksiä
– Hotellihuoneissa on ilmainen Wi-Fi, satelliitti-tv ja työpöytä
– Hotellissa on ravintola, baari, 24h-vastaanotto ja business-tilat
– Tarjoaa myös pysäköintimahdollisuuden ja lasten leikkipaikan

Turvallisuus ja Terveys

1. Rikollisuus

Leicesterin rikollisuusaste on keskimääräistä kaupunkitasoa. Kaupunki sijaitsee East Midlandsin alueella, joka on yleisesti ottaen melko turvallinen alue. Rikollisuutta esiintyy kuitenkin kaupungissa, kuten taskuvarkauksia, autovarkauksia ja satunnaisia ​​väkivaltarikoksia. Tiheämmillä kaupunkialueilla on taipumus esiintyä enemmän rikollisuutta kuin ulommissa alueilla.

2. Poliisi

Leicesterin poliisi on vastuussa kaupungin turvallisuuden ylläpidosta. Heillä on useita poliisiasemia eri puolilla kaupunkia ja toimivat yhteistyössä yhteisön kanssa rikollisuuden torjumiseksi. Poliisi pyrkii myös tarjoamaan neuvontaa ja tukipalveluita asukkaille, jotta voidaan luoda turvallisempi ympäristö.

3. Palokunta

Leicesterin palokunta vastaa kaupungin paloturvallisuudesta ja yleisestä hätätilanteiden hallinnasta. Heillä on useampi paloasema eri puolilla kaupunkia ja he huolehtivat myös pelastustoiminnasta. Palokunta tarjoaa myös koulutusta ja tiedotusta asukkaille paloturvallisuudesta sekä järjestää harjoituksia mahdollisia hätätilanteita varten.

4. Sairaalarajapinnat

Leicesterissä on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat terveydenhuoltopalveluja kaupungin asukkaille. Tunnetuimpia ovat Leicester Royal Infirmary, Leicester General Hospital ja Glenfield Hospital. Nämä sairaalat tarjoavat erikoistuneita palveluita, kuten kirurgiaa, synnytystä, päivystystä ja erilaista sairaanhoitoa. Alueella on myös lukuisia terveyskeskuksia, joihin asukkaat voivat mennä perusterveydenhuollon tarpeisiin.

5. Elintarvikehygieniaratingit

Leicesterin elintarvikehygieniaratingit määritellään ja hallinnoidaan paikallisen viranomaisen elintarvikevalvontayksikön toimesta. Ruokapalveluiden, kuten ravintoloiden, kahviloiden ja take away -paikkojen, hygieniaratingit perustuvat säännöllisiin tarkastuksiin, joissa arvioidaan niiden hygieniataso. Tarkastusten tulokset ja arvioinnit ovat julkisia, ja ne auttavat asukkaita tekemään tietoon perustuvia päätöksiä ruokapaikkojen valinnassa.

6. Terveys- ja turvallisuusmääräykset

Leicesterin terveys- ja turvallisuusmääräykset perustuvat sekä kansallisiin että paikallisiin lakeihin ja säännöksiin. Ne koskevat eri aloja, kuten rakennuksia, työpaikkoja, koulutusta ja kuluttajien turvallisuutta. Määräysten tavoitteena on taata asukkaiden ja vierailijoiden turvallisuus sekä varmistaa terveys- ja turvallisuusstandardien noudattaminen eri toimialoilla.

Rannat ja vesistöt

1. Grand Union Canal

Grand Union Canal on Lestercin kaupungin läpi kulkeva kanava, joka yhdistää Lontoon Birminghamiin. Kanava tarjoaa mahdollisuuden veneilyyn, kävelyretkiin tai pyöräilyyn sen varrella olevilla poluilla.

2. Cropston Reservoir

Cropston Reservoir on keinotekoinen järvi, joka sijaitsee vain 10 kilometrin päässä Leicesterin keskustasta. Järvelle voi mennä rentoutumaan, kalastamaan tai nauttimaan ulkoilusta sen ympärillä olevilla kävelyreiteillä.

3. Watermead Country Park

Watermead Country Park on suuri luonnonpuisto, joka koostuu useista keinotekoisista vesistöistä, kuten järvistä ja kanavista. Puisto tarjoaa mahdollisuuden nauttia luonnosta, kävelyretkistä sekä veneily- ja kalastustoiminnasta.

4. King Lear’s Lake

King Lear’s Lake on suosittu ulkoilualue, joka sijaitsee Bradgate Parkissa. Järvi tarjoaa mahdollisuuden kävellä sen ympärillä olevilla poluilla, piknikoida rannalla tai ihailla alueen villieläimiä.

5. River Soar

River Soar on pisin joki, joka virtaa Leicesterin läpi. Jokea pitkin voi tehdä veneretkiä tai nauttia sen varrella sijaitsevista kävelyreiteistä. Joelta löytyy myös useita kanavia ja sillat lisäämään maiseman kauneutta.

Yöelämä ja viihde Leicesteissä

Pubsit ja baarit

Leicesterissä on laaja valikoima pubeja ja baareja, jotka tarjoavat erilaisia ilmapiirejä ja juomavaihtoehtoja. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi The Criterion, joka on yksi vanhimmista pubeista kaupungissa, sekä The Cookie, joka on suosittu musiikkipubi. Joukossa on myös monia modernimpia baareja, kuten Manhattan34 ja Revolution.

Yökerhot

Leicesterissä on monia yökerhoja, jotka tarjoavat erilaisia musiikkityylejä ja klubikokemuksia. O2 Academy Leicester on suosittu live-musiikkiesiintymispaikka, jossa voi nauttia erilaisista keikoista ja klubi-illoista. Muita suosittuja yökerhoja ovat esimerkiksi The Basement, The Club ja Dryden Street Social.

Teatterit ja elokuvateatterit

Leicesterissä on myös useita teattereita, jotka tarjoavat monipuolista kulttuuriohjelmaa. Leicesterin kurvioteatteri on suosittu paikka esittävälle taiteelle, ja siellä nähdään monia näytelmiä ja musikaaleja. Vuonna 1903 perustettu Phoenix-elokuvateatteri tarjoaa laajan valikoiman elokuvia eri genreistä.

Klubit

Yöelämän ystäville Leicesterissä on myös erilaisia klubeja, joissa voi nauttia erilaisista musiikkityyleistä. Esimerkiksi 2Funky Music Cafe on suosittu klubi, joka tarjoaa live-esiintymisiä ja DJ-esityksiä monenlaisista musiikkityyleistä. Muita suosittuja klubipaikkoja ovat esimerkiksi Switch ja The Basement.

Kulttuuritapahtumat

Leicesterissä järjestetään myös erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten festivaaleja ja tapahtumia musiikista, taiteesta ja ruoasta kiinnostuneille. Esimerkiksi Leicester Comedy Festival on suuri tapahtuma, jossa voi nauttia komediaesityksistä eri esiintyjiltä. Leicester Square Garden on puolestaan paikka, jossa on erilaisia musiikki- ja kulttuuritapahtumia ympäri vuoden.

Leicester – Luontokohteet ja Retkeily

1. Bradgate Park

Bradgate Park on suosittu puisto ja luonnonsuojelualue vain muutaman kilometrin päässä Leicesterin keskustasta. Alueella on laaja valikoima kävely- ja patikointipolkuja, joiden avulla voit tutustua upeaan luontoon ja nauttia kauniista maisemista. Puistossa on myös vanhan Bradgate House -linnan rauniot ja useita villieläimiä, kuten kauriita.

2. Abbey Park

Abbey Park sijaitsee Leicestern keskustassa ja on ihanteellinen paikka rentoutumiseen ja ulkoiluun. Parkissa on laaja järvi, jolla voi vuokrata soutuveneen tai polkuveneen, sekä monia kävelyreittejä, jotka vievät sinut läpi vehreiden tasankojen, puutarhojen ja puiden. Alueella on myös pieni eläintarha ja historiallinen abbey-rakennus.

3. Watermead Country Park

Watermead Country Park on iso luonnonpuisto ja virkistysalue lähellä Leicesterin kaupunkia. Alueella on laaja valikoima kävely- ja pyöräilyreittejä, jotka johtavat sinut läpi järven, kanavien, niittyjen ja metsien. Parkissa on myös useita lintutornia, joista voi bongata erilaisia lintulajeja.

4. Beacon Hill Country Park

Beacon Hill Country Park sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Leicesterin kaupungista ja tarjoaa upeita näkymiä ympäröivälle maaseudulle. Alueella on useita patikointireittejä, jotka vievät sinut pitkin kukkuloita, metsiä ja niittyjä. Parkissa on myös vaikuttavia kallioperän muodostelmia ja näyttävä näköalatasanne.

5. Rutland Water

Rutland Water on suuri keinotekoinen järvi noin 30 kilometrin päässä Leicesterin keskustasta. Järven ympärillä on monia ulkoilumahdollisuuksia, kuten kävelyreittejä, pyöräilyreittejä ja vesilajeja. Alue on myös suosittu lintujen tarkkailupaikka, ja sieltä löytyy useita lintutornia ja luontopolkuja.

6. Foxton Locks

Foxton Locks on historiallinen kanavasulkualue noin 20 kilometrin päässä Leicesterin kaupungista. Alueella on kahdeksan sulkuporttia ja se on suosittu kävelykohde. Voit kävellä kanavan varrella, ihailla suloja ja nauttia luontomaisemista. Foxton Locksissa on myös pubi ja pieni tietokeskus, joka kertoo alueen historiasta.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Leicesterissa

1. Leicester Cathedral

Leicester Cathedral on anglikaaninen katedraali, joka sijaitsee Leicesterin kaupungin keskustassa. Se on rakennettu vuonna 1086 ja se on tärkeä historiallinen symboli kaupungille. Katedraali on myös tunnettu Richard III:n hautapaikkana, sillä kuningas haudattiin sinne vuonna 2015.

2. St. Nicholas’ Church

St. Nicholas’ Church on keskiaikainen kirkko, joka sijaitsee Leicesterin kaupungin keskustassa. Kirkko on rakennettu 1200-luvulla ja se on yksi kaupungin vanhimmista uskonnollisista rakennuksista. Kirkon arkkitehtuuri ja historiallinen merkitys ovat huomionarvoisia.

3. Belgrave Hall and Gardens

Belgrave Hall and Gardens on historiallinen talo ja puutarha, joka sijaitsee Belgrave-alueella Leicesterissa. Talon rakennusvuosi on peräisin 1700-luvulta, ja se tarjoaa kävijöille mahdollisuuden tutustua kaupungin menneisyyteen ja arkkitehtuuriin.

4. Abbey Pumping Station

Abbey Pumping Station on historiallinen pumppaamo, joka sijaitsee Leicesterin pohjoisosassa. Pumppaamo rakennettiin 1800-luvun lopulla, ja se on nyt avoinna yleisölle museona. Pumppaamo on tärkeä osa kaupungin teollisuushistoriaa ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua vanhoihin pumppaamolaitteisiin.

5. Jewry Wall Museum

Jewry Wall Museum on historiallinen museo, joka sijaitsee Leicesterin kaupungin keskustassa. Museo sijaitsee roomalaisen kylpyläkompleksin raunioilla ja esittelee kaupungin roomalaisen menneisyyden näyttelyissään. Museo tarjoaa kävijöille mahdollisuuden oppia enemmän Leicesterin roomalaisesta historiasta ja arkeologiasta.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Leicesterin katedraali

Leicesterin katedraali on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät ympäröivään maisemaan. Katedraali on peräisin 1100-luvulta ja sen torniin voi kiivetä ihailemaan kaupungin näköalaa.

2. Victoria Park

Victoria Park sijaitsee kaupungin keskustassa ja sen korkeimmalta kohdalta avautuu upeat näkymät yli kaupungin. Parkissa on myös useita näköalapaikkoja, joista voi ihastella esimerkiksi kauniita puutarhoja ja viheralueita.

3. Leicesterin linnan rauniot

Leicesterin linnan rauniot tarjoavat historianharrastajille mahdollisuuden matkata ajassa taaksepäin ja ihailla linnaa ympäröivää kaupunkimaisemaa. Vaikka itse linna on tuhoutunut, sen raunioilta voi silti nauttia upeista panoraamanäkymistä.

4. Bradgate Park

Bradgate Park sijaitsee hieman kaupungin ulkopuolella ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maaseutuun. Puiston korkeammilta kohdilta voi ihailla laajaa näkymää yli metsien ja niittyjen.

5. King Power Stadium

King Power Stadium on paikallisen jalkapallojoukkueen Leicester Cityn kotistadion, joka tarjoaa katsomoiltaan hyvät näköalat itse ottelukentälle. Otteluiden aikana stadionilla voi nauttia myös kaupungin panoraamanäkymistä katsomon yläosista.

6. Highcrossin näköalatasanne

Highcross-ostoskeskuksen ylimmästä kerroksesta löytyy näköalatasanne, jolta voi ihailla kaupungin keskustaa ja sen ympäristöä. Tämä tarjoaa hyvän mahdollisuuden tutustua kaupungin panoraamanäkymiin shoppailun lomassa.

7. Beacon Hill Country Park

Beacon Hill Country Park sijaitsee hieman kaupungin ulkopuolella ja tarjoaa upeat näkymät yli vuoristoisen maiseman. Korkeimmat kohdat puistossa tarjoavat upeat panoraamanäkymät ympäröivään luontoon.

8. Leicester Clock Tower

Leicesterin Clock Tower on kaupungin keskustassa sijaitseva kellotorni, josta voi ihailla kaupungin keskustan vilinää sekä ympäröiviä rakennuksia. Torniin voi myös kiivetä nauttimaan kaupungin panoraamanäkymistä.

9. Curve-teatterin katolla

Curve-teatterin katolla sijaitsee ajoittain avoinna oleva terassi, jolta voi ihailla kaupungin keskustaa ja sen ympäristöä. Toinen vaihtoehto on nauttia näkymistä teatterin ravintolan ikkunasta.

10. New Walk Museum and Art Galleryn yläkerta

New Walk Museum and Art Galleryssa sijaitseva yläkerta tarjoaa näkymän kaupungin keskustaan. Täältä voi ihailla kaupungin arkkitehtuuria ja panoraamanäkymiä suurista ikkunoista tai parvekkeelta.Kohteen sijainti maa on Iso-Britannia.

Jätä kommentti