Halvat lennot Lontoo

Nähtävyydet ja kohteet

1. Big Ben

Big Ben on Lontoon tunnetuin maamerkki ja se sijaitsee Lontoon Westminsterin keskustassa. Big Ben on oikeastaan kellotornin nimi, mutta sitä käytetään usein myös Pariamenttitalon kellon ja koko tornin nimityksenä.

2. Buckinghamin palatsi

Buckinghamin palatsi on Yhdistyneen kuningaskunnan kuningattaren virallinen asuinpaikka ja se sijaitsee Lontoon keskustassa. Palatsi on avoinna yleisölle kesäisin, jolloin vierailijat voivat nähdä esimerkiksi vahtimisen vaihtamisen seremonian.

3. Tower of London

Tower of London on yli tuhat vuotta vanha linna, joka sijaitsee Lontoon Tower Hamlets -alueella. Se on ollut historiallisesti merkittävä paikka, jossa on säilytetty kruununjalokiviä ja pidetty vangittuna muun muassa kuninkaallisia ja poliittisia vankeja.

4. London Eye

London Eye on maailmanpyörä, joka tarjoaa upeita näkymiä yli koko Lontoon. Se sijaitsee Lontoon South Bank -alueella ja on noussut yhdeksi kaupungin ikonisimmista maamerkeistä.

5. Trafalgar Square

Trafalgar Square on Lontoon keskusaukio, joka on nimetty Trafalgarin taistelun kunniaksi. Aukiolta löytyy Nelsonin patsas ja usein siellä järjestetään erilaisia tapahtumia ja konsertteja.

6. British Museum

British Museum on yksi maailman suurimmista ja merkittävimmistä museoista. Se sijaitsee Lontoon Bloomsburyssa ja taloaessaan laajan kokoelman kulttuurihistoriallisia esineitä eri puolilta maailmaa.

7. Hyde Park

Hyde Park on yksi Lontoon suurimmista puistoista ja se sijaitsee Lontoon Westminsterin alueella. Puisto tarjoaa mahdollisuuden rentoutumiseen, kävelylenkkeihin, piknikille ja erilaisiin urheilulajeihin.

8. St. Paulin katedraali

St. Paulin katedraali on yksi Lontoon tunnetuimmista kirkoista ja se sijaitsee City of Londonin alueella. Katedraali on rakennettu 1600-luvulla ja sen upea kupoli on yksi kaupungin maamerkeistä.

9. West End

West End on Lontoon tunnettu teatterialue, jossa sijaitsevat monien kuuluisien teatterien, kuten Royal Opera House ja London Palladium, sekä lukuisat ravintolat, pubeja ja kaupat.

10. National Gallery

National Gallery on Lontoon keskustassa sijaitseva taidemuseo, joka esittelee yli 2 000 maalausta eri aikakausilta. Museon kokoelmiin kuuluvat muun muassa Van Goghin, Monet’n ja Leonardo da Vincin teokset.

Kulttuuri ja Historia

1. Museot

Lontoo on tunnettu monipuolisista museoistaan, kuten British Museumista, joka sisältää laajan kokoelman arkeologisia ja historiallisia esineitä eri puolilta maailmaa. Lisäksi Lontoossa sijaitsee esimerkiksi National Gallery, jossa on näytteillä taideteoksia eri aikakausilta, ja Tate Modern, joka keskittyy nykytaiteeseen. Kaikki nämä museot tarjoavat monipuolisen katsauksen kulttuurihistoriaan.

2. Historialliset maamerkit

Lontoossa voi vierailla monilla historiallisilla maamerkeillä, kuten Tower of Londonilla, joka on yksi vanhimmista linnoituksista Britanniassa. Lontoon silta on myös merkittävä symboli kaupungin historiassa, ja se on yksi maailman tunnetuimmista silloista. Westminster Abbey on puolestaan kuuluisa kirkko, jossa on kruunattu monia Britannian hallitsijoita.

3. Teatteri ja esitystaide

Lontoo tunnetaan maailmanlaajuisesti teatterikaupunkina, ja sen West Endin alueella on monia teattereita. Tunnetuimpia teattereita ovat esimerkiksi Royal Opera House, Globe Theatre ja London Palladium. Lontoossa voi nauttia monipuolisesta kulttuuritarjonnasta teatteriesitysten, musikaalien ja oopperoiden muodossa.

4. Kirjallisuus

Lontoo on ollut monien kirjailijoiden kotipaikka ja innoituksen lähde. Kaupungissa voi käydä esimerkiksi 221B Baker Streetillä, joka on Sherlock Holmesin kodin osoite Arthur Conan Doylen kirjoittamissa tarinoissa. Lisäksi Lontooon liittyy monia kirjallisuuden klassikoita, kuten Charles Dickensin ”Oliver Twist” ja Virginia Woolfin ”Mrs. Dalloway”.

5. Kulttuurifestivaalit

Lontoossa järjestetään vuosittain monia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja. Esimerkiksi Notting Hill Carnival on maailman suurin kadulla järjestettävä kulttuurifestivaali, joka juhlistaa Karibian kulttuuria. Lontoossa järjestetään myös elokuvafestivaaleja, kuten BFI London Film Festival, sekä musiikkifestivaaleja eri musiikkityyleille.

6. Historialliset puistot ja puutarhat

Lontoo tarjoaa myös vihreitä keitaita keskellä kaupunkia. Esimerkiksi Hyde Park on yksi Lontoon suurimmista ja tunnetuimmista puistoista, ja se on täydellinen paikka rentoutumiseen ja ulkoiluun. Myös Kew Gardensin kasvitieteellinen puutarha on suosittu vierailukohde, missä voi tutustua erilaisiin kasvilajeihin.

7. Monikulttuurisuus ja kansainvälisyys

Lontoo on monikulttuurinen kaupunki, jossa asuu ihmisiä eri puolilta maailmaa. Tämä näkyy kaupungin kulttuuritarjonnassa ja ravintolavalikoimassa. Erilaisia keittiöitä ja kulttuureja voi kokea esimerkiksi Brick Lane -alueella, joka tunnetaan intialaisista ja bangladeshilaisista ravintoloista. Lisäksi Lontoossa järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia eri maiden kulttuurien esittelynä.

Ruokailu ja Ravintolat Lontoossa

Ruokakulttuuri

Lontoo tarjoaa monipuolisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin. Kaupungista löytyy ravintoloita eri maailman keittiöistä, kuten italialaista, kiinalaista, intialaista, japanilaista, meksikolaista ja thaimaalaista ruokaa. Myös perinteiset brittiläiset ruoat, kuten fish and chips, Sunday roast ja englantilainen aamiainen ovat suosittuja vaihtoehtoja.

Perinteiset brittiravintolat

Lontoossa on useita perinteisiä brittiläisiä ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisia herkkuja. Esimerkiksi Simpson’s-in-the-Strand on tunnettu paikka, jossa voi maistella brittityylisiä pihvejä. The Ivy ja Rules ovat myös suosittuja perinteisiä ravintoloita, joissa voi kokea brittiläisen ruokakulttuurin.

Ruokatoreilta ja markkinoilta

Lontoossa on useita ruokatoreja ja markkinoita, joista voi ostaa tuoreita paikallisia tuotteita sekä maistella erilaisia ruokaherkkuja. Esimerkiksi Borough Market on suosittu paikka, jossa voi maistella paikallisia juustoja, leivonnaisia, lihatuotteita ja kalaruokia. Camden Market taas tarjoaa monenlaisia kansainvälisiä ruokia eri katuruokakojuista.

Kansainväliset keittiöt

Lontoossa on laaja valikoima kansainvälisiä ravintoloita eri keittiöistä. Chinatown-alueella voi nauttia aitoa kiinalaista ruokaa, kuten dim sum -lautasia tai pekingin ankkaa. Brick Lane taas tunnetaan curry-ravintoloistaan ja tarjoaa herkullisia intialaisia ruokia. Lisäksi Shoreditch-alueella voi kokeilla erilaisia katuruokia ja hipsteriravintoloiden tarjontaa.

Michelin-tähdelliset ravintolat

Lontoossa on useita Michelin-tähdellä palkittuja ravintoloita, jotka tarjoavat huippuluokan ruokaelämyksiä. Esimerkiksi The Fat Duck, Restaurant Gordon Ramsay ja Alain Ducasse at The Dorchester ovat tunnettuja Michelin-ravintoloita. Näissä ravintoloissa pääsee nauttimaan huippukokkien valmistamista gourmet-ruoista ja ainutlaatuisesta palvelusta.

Ruokailu Lontoon nähtävyyksillä

Lontoon monilla nähtävyyksillä on myös ravintoloita, joissa voi nauttia ruokaa samalla kun ihailee kaupungin upeita maisemia. Esimerkiksi The Shardissa sijaitseva Aqua Shard-ravintola tarjoaa upeita näköaloja kaupungin yli samalla kun voi nauttia brittiläistä ruokaa. Lisäksi Lontoon puistot, kuten Hyde Park ja St. James’s Park, tarjoavat paikkoja piknikille tai eväiden nauttimiseen.

Pubit

Pubit ovat olennainen osa brittiläistä ruokakulttuuria ja Lontoossa niitä löytyy runsaasti. Pubeissa voi nauttia perinteisiä pubiaterioita kuten fish and chipsejä, burgeria tai Sunday roastia. Lisäksi monissa pubeissa voi maistella laajaa valikoimaa erilaisia oluita ja muita juomia.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Museot ja Taidegalleriat

Lontoossa on laaja valikoima museoita ja taidegallerioita. Suosituimpia kohteita ovat British Museum, Natural History Museum, Science Museum, Tate Modern, National Gallery ja Victoria and Albert Museum.

Teatterit ja Esitykset

Lontoossa voi nauttia maailmankuulusta teatteritarjonnasta. West End -alueella sijaitsevat teatterit tarjoavat laajan valikoiman musikaaleja, näytelmiä ja muita esityksiä. Suosittuja teattereita ovat esimerkiksi London Palladium ja Apollo Victoria Theatre.

Puistot ja Vihreät Alueet

Lontoo tarjoaa runsaasti vihreitä alueita ja puistoja rentoutumiseen ja ulkoiluun. Hyde Park, Regent’s Park, Hampstead Heath ja Greenwich Park ovat suosittuja puistoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden kävelyyn, piknikille ja erilaisiin aktiviteetteihin.

Urheilu ja Liikunta

Lontoossa voi osallistua erilaisiin urheilu- ja liikuntatoimintoihin. Kaupungissa on useita kuntosaliketjuja, uimahalleja ja urheilukeskuksia. Lisäksi Lontoossa järjestetään erilaisia urheilutapahtumia, kuten jalkapallo-otteluita, rugby-pelejä ja tennisturnauksia.

Risteilyt ja Veneily

Lontoon Thames-joella voi nauttia risteilyistä ja veneilyretkistä. Veneitä voi vuokrata itse tai osallistua järjestetylle risteilylle. Risteilyt tarjoavat upeita näkymiä Lontoon tunnetuille nähtävyyksille, kuten Tower of Londonille ja Lontoon sillalle.

Tori- ja Kirpputorikulttuuri

Lontoossa järjestetään useita toreja ja kirpputoreja, joilta voi löytää monenlaista käytettyä ja uutta tavaraa. Suosittuja kohteita ovat esimerkiksi Camden Market, Portobello Road Market ja Borough Market. Kirpputorit tarjoavat erilaisia vaatteita, elektroniikkaa, kirjoja ja uniikkeja löytöjä.

Konsertit ja Live-musiikki

Lontoo on vilkas konserttikaupunki, joka tarjoaa monipuolista live-musiikkia eri genreistä. O2-areena, Wembley Stadium ja Royal Albert Hall ovat suosittuja konserttipaikkoja, joilla esiintyy niin kansainvälisiä supertähtiä kuin paikallisia artisteja.

Suositut hotellit Lontoossa

The Savoy

The Savoy on ylellinen viiden tähden hotelli Lontoon Thames-joen varrella. Se tarjoaa upeat näkymät joelle ja se sijaitsee lähellä Covent Gardenia ja West Endin teattereita.

The Dorchester

The Dorchester on perinteikäs hotelli Lontoon Mayfairissa. Se on vieraillut useiden kuuluisien henkilöiden, kuten elokuvatähtien ja poliitikkojen toimesta. Hotellista löytyy tyylikkäitä huoneita ja useita hienoja ravintoloita.

The Ritz London

The Ritz London on historiallinen hotelli Piccadillyn varrella. Se tarjoaa elegantteja huoneita ja sviittejä, sekä useita hienoja ruokailuvaihtoehtoja. Hotelli on tunnettu ylellisestä palvelustaan ja perinteisestä englantilaisesta iltapäiväteestään.

Mandarin Oriental Hyde Park

Mandarin Oriental Hyde Park on ylellinen hotelli, joka sijaitsee Hyde Parkin vieressä. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita ja sviittejä, sekä useita gourmet-ravintoloita. Se tarjoaa myös kylpylä- ja wellness-palveluita.

The Langham, London

The Langham, London on historiallinen hotelli, joka sijaitsee lähellä Regent’s Parkia. Se tarjoaa ylellisiä huoneita, useita ravintoloita ja baareja sekä spa-palveluita. Hotelli on tunnettu arvostetusta palvelustaan ja elegantista ilmapiiristään.

Shangri-La Hotel at The Shard

Shangri-La Hotel at The Shard on ylellinen hotelli, joka sijaitsee Lontoon kuuluisassa Shard-tornissa. Hotellista avautuu upeat näkymät yli Lontoon. Se tarjoaa ylellisiä huoneita ja sviittejä, useita ravintoloita ja baareja, sekä kattouima-altaan ja spa-palveluita.

The Connaught

The Connaught on ikoninen hotelli Mayfairissa. Se tarjoaa tyylikkäitä huoneita sekä useita gourmet-ravintoloita, kuten Michelín tähdellä palkitun Hélène Darroze at The Connaughtin. Hotelli on tunnettu modernista ja ylellisestä ilmapiiristään.

Rosewood London

Rosewood London on ylellinen hotelli, joka sijaitsee Lontoon Holbornissa. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita, useita ravintoloita ja baareja, sekä kylpylä- ja wellness-palveluita. Hotellin arkkitehtuuri yhdistelee perinteistä englantilaista tyyliä ja modernia eleganssia.

Turvallisuus ja terveys

Turvallisuus

  • Lontoo on yksi maailman turvallisimmista suurkaupungeista.
  • Kaupungissa on näkyvä poliisipartioinnin läsnäolo, mikä lisää turvallisuuden tunnetta ja ehkäisee rikollisuutta.
  • Lontoon metrojärjestelmä on yksi maailman turvallisimmista ja tehokkaimmista.
  • Kameroita ja valvontajärjestelmiä on asennettu runsaasti julkisiin tiloihin ja liikennevälineisiin turvallisuuden lisäämiseksi.
  • Matkailijoita kehotetaan kuitenkin pysymään valppaina ja huolehtimaan arvoesineidensä ja henkilökohtaisten tavaroidensa turvallisuudesta.

Terveys

  • Lontoon terveydenhuoltojärjestelmä on erittäin kehittynyt ja tarjoaa laadukasta hoitoa kaikille kaupungissa asuville ja vierailijoille.
  • Kaupungissa on useita julkisia sairaaloita, terveyskeskuksia ja apteekkeja, joissa terveydenhuoltopalveluita on saatavilla.
  • Matkailijoita suositellaan hankkimaan matkavakuutus, joka kattaa terveydenhuoltoasiat, jotta he saavat tarvittaessa tarvitsemansa hoidon ilman ylimääräisiä kustannuksia.

Rannat ja Vesistöt

Thames-joki

Thames-joki on 346 kilometriä pitkä joki, joka virtaa Lontoon läpi ja laskee Pohjanmereen. Joki tarjoaa monia aktiviteetteja, kuten veneretkiä ja risteilyjä sekä kävelyreittejä sen varrella. Lontoon kuuluisa maamerkki, Tower Bridge, ylittää Thames-joen.

Hampstead-järvi

Hampstead-järvi sijaitsee Hampstead Heath -puiston alueella Länsi-Lontoossa. Se on yksi Lontoon suosituimmista luonnollisista uimapaikoista. Järvellä on erilliset alueet uimista varten, ja se on suosittu paikka paikallisille ja turisteille viettää aurinkoista päivää ja nauttia virkistävästä uinnista.

Regent’s Canal

Regent’s Canal on keinotekoinen vesitie Lontoossa, joka yhdistää Grand Union Canal -jokeen Paddingtonin alueella ja Thames-jokeen Limehouse Basinissa. Kanava tarjoaa mahdollisuuden veneretkiin ja kävelyretkiin sen varrella. Sieltä voi myös vuokrata kapeaveneen ja tutustua kaupunkiin vesistä käsin.

Greenwichin kuninkaallinen puisto ja Thames-joki

Greenwichin kuninkaallinen puisto sijaitsee Thames-joen varrella East Londonissa. Puistoon kuuluu laaja alue, jossa on avointa nurmikkoa, puutarhoja ja kävelyreittejä. Puiston keskellä on Queen’s House -rakennus ja Greenwichin kuninkaallinen observatorio, josta on upeat näkymät Lontooseen ja Thames-joelle.

Richmond Park

Richmond Park on suuri kuninkaallinen puisto Länsi-Lontoossa, joka sijaitsee lähellä Richmondin kaupunkia. Puistossa on useita kauniita järviä, joista suurin on Pen Ponds. Puistossa on myös uimaranta, jossa kävijät voivat nauttia uimisesta ja rentoutua rannalla. Puisto on suosittu paikka retkeilyyn, piknikille ja luonnon tarkkailuun.

Thames Barrier

Thames Barrier on suuri sulku, joka sijaitsee Thames-joen suulla Greenwichin ja Silvertownin välissä. Sulku on rakennettu suojelemaan Lontoon alavaa eteläistä osaa tulvilta. Sulun vieressä on kävelypolku, jota pitkin voi seurata sulun toimintaa ja ihailla joen maisemia.

Pääotsikko: Yöelämä ja Viihde

1. Klubit ja baarit

– Lontoossa on runsaasti erilaisia klubeja ja baareja, jotka tarjoavat monipuolisen valikoiman musiikkityylejä ja tunnelmia.
– Suositeltuja klubeja ovat esimerkiksi Fabric, Ministry of Sound ja XOYO, jotka ovat tunnettuja laadukkaasta musiikkitarjonnastaan.
– Baareista suosittuja ovat esimerkiksi Nightjar, Scout ja Happiness Forgets, jotka tarjoavat laajan valikoiman cocktail- ja juomamenuja.
– Lontoon yöelämä on vilkasta ja tarjoaa vaihtoehtoja niin suurille ja kiireisille klubeille kuin pienemmille intiimeille baareillekin.

2. Teatterit ja esitykset

– Lontoo on tunnettu teatteritarjonnastaan ja sitä pidetään yhtenä maailman tärkeimmistä teatterikaupungeista.
– West Endin teatterialueella voi käydä katsomassa laadukkaita musikaaleja, kuten Les Misérables, The Phantom of the Opera ja The Lion King.
– Royal National Theatre ja Shakespeare’s Globe tarjoavat korkeatasoisia näytäntöjä, joissa esitetään perinteisiä klassikkonäytelmiä.
– Lisäksi kaupungissa on monia pieniä teattereita ja esityspaikkoja, jotka tarjoavat vaihtoehtoisempaa ja kokeilevampaa teatteria.

3. Konsertit ja tapahtumat

– Lontoo on kansainvälinen tapahtumakaupunki, jossa järjestetään paljon konsertteja ja muita esiintymistapahtumia.
– O2 Arenalla ja Wembley Arenalla järjestetään isoja konsertteja ja urheilutapahtumia.
– Royal Albert Hall tunnetaan klassisista konserteistaan, mutta siellä järjestetään myös muita tapahtumia, kuten stand up -esityksiä ja popkonsertteja.
– Lontoon puistot, kuten Hyde Park ja Victoria Park, ovat suosittuja paikkoja kesäkonserttien ja musiikkifestivaalien järjestämiseen.

4. Elokuvateatterit

– Lontoossa on useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia uusimmista elokuvista.
– Leicester Squarella sijaitsee monia suuria elokuvateattereita, jotka toimivat usein ensi-iltojen paikkana.
– Curzon Soho ja BFI Southbank ovat suosittuja elokuvateattereita lähellä Lontoon taide- ja elokuvapiirejä.
– Lisäksi kaupungissa järjestetään elokuvafestivaaleja, kuten BFI London Film Festival, jossa esitetään laaja valikoima elokuvia eri genreistä.

5. Muut aktiviteetit

– Lontoon yöelämään kuuluu myös monia muita aktiviteetteja, kuten keilaratoja, pelihalleja ja keilahalleja.
– Brenda’s Karaoke Bar on suosittu paikka, jossa voi laulaa karaokea ja viettää iltaa ystävien kanssa.
– Comedy Store ja The Comedy Store Players tarjoavat stand up -esityksiä ja improvisaatiota.
– Lisäksi Lontoossa järjestetään erilaisia bileitä ja tapahtumia, kuten silent discoita ja teemailtoja.

Luontokohteet ja retkeily Lontoossa

1. Richmond Park

Richmond Park on yksi suurimmista puistoista Lontoossa. Se sijaitsee noin 16 kilometrin päässä Lontoon keskustasta ja tarjoaa vehreitä niittyjä, metsiä ja järviä. Alueella voi vapaasti liikkua ja se on erityisen suosittu kävelyalue. Parkista löytyy myös laaja valikoima eläinlajeja, kuten kauriita.

2. Hampstead Heath

Hampstead Heath on suuri ulkoilualue pohjoisessa Lontoossa. Se kattaa noin 790 hehtaaria ja tarjoaa kauniita maisemia sekä erilaisia ​​aktiviteetteja, kuten kävely- ja pyöräilyreittejä. Alueella on myös uimarantoja ja lampia, joissa voi uida tai vuokrata veneitä.

3. Kew Gardens

Kew Gardens on yksi maailman kuuluisimmista kasvitieteellisistä puutarhoista. Puutarha sijaitsee Lontoon lounaisosassa ja kattaa yli 130 hehtaaria. Kew Gardens tarjoaa kävijöilleen upeita kasveja, puistomaisia alueita ja kasvitieteellisiä näyttelyitä.

4. Epping Forest

Epping Forest on suuri metsäalue kaupungin itäosissa. Se on yksi Lontoon harvoista säilyneistä metsistä ja tarjoaa upeita kävelyreittejä ja luonnonkauniita maisemia. Alueella on myös järviä ja lampia sekä historiallisia nähtävyyksiä, kuten Queen Elizabethin metsästyslodge.

5. Regent’s Park

Regent’s Park sijaitsee Lontoon keskustassa ja on yksi kaupungin kahdeksasta kuninkaallisesta puistosta. Puisto tarjoaa kauniita maisemia, laajoja nurmialueita ja kauniita puutarhoja. Alueella on myös eläintarha, joka tunnetaan nimellä London Zoo.

6. Thames-joen varsi

Thames-joki on tunnettu maamerkki Lontoossa, ja sen varrella on useita mahdollisuuksia ulkoiluun ja retkeilyyn. Joen varrella voi kävellä pitkin ranta-alueita, nauttia puistoista tai vuokrata veneen ja tutkia jokea vedestä käsin.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Lontoossa

Westminster Abbey

Westminster Abbey on Lontoossa sijaitseva anglikaaninen kirkko. Se tunnetaan erityisesti kuninkaallisten kruunausseremonioiden pitopaikkana sekä kuuluisista haudatuistaan, kuten Sir Isaac Newtonista ja Charles Dickensistä. Kirkon rakentaminen alkoi 900-luvulla ja se on tärkeä osa Britannian kuninkaallista historiaa.

Tower of London

Tower of London on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee Thames-joen rannalla Lontoossa. Linnoituksella on ollut monia eri tarkoituksia vuosien varrella, kuten vankilan ja kuninkaallisen residenssin rooli. Se on myös kuuluisa korvaamattoman Crown Jewels -kokoelmansa ansiosta. Tower of London on yksi kaupungin suosituimmista turistinähtävyyksistä.

St. Paul’s Cathedral

St. Paul’s Cathedral on anglikaaninen katedraali, joka sijaitsee Lontoon Cityssä. Se on yksi Lontoon tunnetuimmista maamerkeistä ja sen kupoli on yksi maailman suurimmista. Katedraali rakennettiin 1600-luvulla ja se on ollut tärkeä paikka monissa kuninkaallisissa seremonioissa, kuten häissä ja hautajaisissa.

British Museum

British Museum on yksi maailman suurimmista ja arvokkaimmista museoista. Se sijaitsee Bloomsburyssa Lontoossa ja sen kokoelmat kattavat laajan kirjon historiallisia esineitä eri kulttuureista ja aikakausilta. Museossa voi nähdä muun muassa muinaisen Egyptin faaraoiden aarteita, antiikin Kreikan ja Rooman veistoksia sekä assyrialaisia taulutaideteoksia.

Westminsterin palatsi

Westminsterin palatsi on kuninkaallinen palatsi ja Iso-Britannian parlamentin koti Lontoossa. Se on yksi maailman vanhimmista toimivista parlamenttitaloista. Palatsin vanhin osa, Westminster Hall, rakennettiin 1000-luvulla, ja monia muita osia on lisätty ja muutettu vuosien varrella. Palatsissa voi nähdä muun muassa Houses of Parliamentin ikoniset kellotornit, Big Ben ja Elizabeth Tower.

Tower Bridge

Tower Bridge on yksi Lontoon tunnetuimmista maamerkeistä ja kuuluisa nähtävyys. Se sijaitsee Tower of Londonin lähellä Thames-joessa ja toimii tärkeänä liikenneyhteytenä joen yli. Muun muassa kansipahvissa näkyvä nostosilta on avattava ja se antaa korkeammille vesialuksille pääsyn Thamesille. Tower Bridgellä voi vierailla ja ihailla myös näkymiä ympäröivään kaupunkiin.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Shard-näköalatasanne

Shard-näköalatasanne sijaitsee Lontoon kaupungissa, ja se on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. Tornin huipulla sijaitsevalta näköalatasanteelta avautuu upea näkymä yli Lontoon kaupungin. Vierailijat voivat nauttia upeista panoraamanäkymistä jopa 360 asteen laajuisesti.

2. London Eye

London Eye on Lontoon tunnettu maailmanpyörä, josta avautuu upeat näkymät Lontoon kaupunkiin. Pyörän kapselit ovat lasiseiniä, mikä takaa esteettömät ja upeat näköalat kaupunkiin. London Eye on suosittu vierailukohde, ja sen avulla voi nähdä laajasti kaupungin maisemia.

3. Primrose Hill

Primrose Hill on kukkula Regent’s Parkin lähellä, ja sieltä avautuu upeat näkymät yli Lontoon kaupungin. Kukkula on suosittu paikka piknikille tai kävelyretkelle, ja sen huipulta voi ihailla kaupungin horisonttia upeassa panoraamassa.

4. Greenwich Observatory

Greenwich Observatory sijaitsee Greenwichin kaupunginosassa ja se tarjoaa upeat näkymät yli Lontoon kaupungin. Observatorion lähettyvillä sijaitsee myös Prime Meridian, joka erottaa Itä- ja Länsi-pituusasteet. Kävijät voivat ihailla kaupungin maisemia observatorion alueelta.

5. Sky Garden

Sky Garden on yksi Lontoon kattojen korkeimmista puutarhoista ja näköalapaikoista. Se sijaitsee 20 Fenchurch Street -rakennuksen huipulla ja tarjoaa upeat näkymät yli Lontoon kaupungin. Puutarhassa vierailevat voivat nauttia kauniista kasveista samalla kun ihailevat kaupungin panoraamaa.Kohteen sijainti maa on Yhdistynyt kuningaskunta.

Jätä kommentti