Halvat lennot Podgorica

Nähtävyydet ja kohteet

1. Vanha kaupunki Stara Varoš

Stara Varoš, Podgorican vanha kaupunki, tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua alueen rikkaaseen historiaan. Alueella on säilynyt useita historiallisia rakennuksia, kapeita katuja ja tunnelmallisia kahviloita.

2. Millennium Silta

Podgorican suurin silta, Millennium Silta, on näkemisen arvoinen kohde. Silta yhdistää kaupungin keskustan uudempiin alueisiin ja tarjoaa upeat näkymät yli Morača-joen.

3. Cathedral of the Resurrection of Christ

Kristuksen ylösnousemuksen katedraali on Podgorican suurin ortodoksinen kirkko. Kirkko on vaikuttava näky ulkoa ja sisältä, ja sen kaunis kupoli kohoaa kaupungin yläpuolelle.

4. King Nikola’s Palace

Podgorican historiallinen kuninkaan Nikolai I:n palatsi tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua Montenegron kuninkaalliseen perheeseen. Palatsi sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa upeita arkkitehtonisia yksityiskohtia.

5. Podgorican kansallispuisto

Podgorican kansallispuisto on ihanteellinen paikka luonnonystäville ja ulkoilijoille. Puistossa on monia retkeilyreittejä, jotka tarjoavat upeita näkymiä kaupungin ympärille.

6. Muzeji i Galerija Podgorice

Podgorican museo ja galleria tarjoavat vierailijoille laajan valikoiman taide- ja kulttuurinäyttelyjä. Museossa voi tutustua Montenegron historiaan ja taiteeseen.

7. Moraca Monastery

Moraca-luostari sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Podgorican keskustasta ja on kulttuurinen ja uskonnollinen symboli alueella. Luostari tarjoaa vierailijoille rauhallisen ja kauniin ympäristön.

8. Lake Skadar

Skadar-järvi, joka sijaitsee Podgorican lähellä, on Balkanin suurin järvi. Se tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden rentoutua rauhallisessa ympäristössä. Järvi on myös suosittu lintubongareiden keskuudessa.

9. Moraca-joen rotko

Moraca-joen rotko on luonnonkaunis alue, jossa voi ihailla upeita maisemia ja tehdä patikointiretkiä. Rotko sijaitsee noin 25 kilometrin päässä Podgorican keskustasta ja on suosittu retkikohde.

10. Podgorica City Stadium

Podgorican kaupungin stadion on suuri urheilutapahtumien ja konserttien paikka. Stadion on Montenegron kansallisen jalkapallomaajoukkueen kotikenttä ja siellä järjestetään useita merkittäviä tapahtumia.

Kulttuuri ja Historia

1. Kulttuuritarjonta

Podgorica tarjoaa laajan valikoiman kulttuuritapahtumia, kuten teatteriesityksiä, konsertteja, taidenäyttelyitä ja elokuvafestivaaleja. Kaupungissa toimii useita teattereita, kuten Montenegron kansallisteatteri ja Podgorican kaupunginteatteri. Konsertteja järjestetään säännöllisesti eri musiikkityyleistä kiinnostuneille. Podgorican nykytaiteen museo on mainio paikka tutustua alueen nykytaiteeseen.

2. Historialliset nähtävyydet

Podgoricassa on useita historiallisia nähtävyyksiä, jotka johdattelevat vierailijat kaupungin menneisyyteen. Yksi merkittävimmistä on Podgorican linnoitus, joka perustettiin jo keskiajalla. Linnoitus tarjoaa upeat näkymät kaupungin ylle. Podgorican keskustassa sijaitsee myös Ankuran silta, joka on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Muut historialliset nähtävyydet ovat esimerkiksi Petrovićin palatsi ja Montenegron kansallismuseo.

3. Museot ja galleriat

Podgoricassa on useita museoita ja gallerioita, joissa vierailijat voivat tutustua alueen kulttuuriin ja historian. Montenegron kansallismuseo tarjoaa kattavan kuvan maan historiasta ja kulttuurista. Podgorican arkeologiamuseo puolestaan esittelee alueen arkeologisia löytöjä. Taidetta ja nykykulttuuria voi puolestaan kokea Podgorican nykytaiteen museossa.

4. Uskonnolliset rakennukset

Podgoricassa on runsaasti uskonnollisia rakennuksia, joiden kautta voi tutustua paikallisiin uskonnollisiin perinteisiin. Kaupungissa sijaitsee useita kirkkoja, kuten Pyhän Yrjön kirkko ja Pyhän Nikolaoksen kirkko. Kaupungin moskeijat, kuten Puolen kuun moskeijan ja Husein-pašan moskeijan, tarjoavat puolestaan mahdollisuuden tutustua islaminuskoiseen kulttuuriin.

Podgorican ravintolatarjonta

Perinteinen montenegrolainen ruoka

Podgoricassa on useita ravintoloita, joissa tarjoillaan perinteistä montenegrolaista ruokaa. Tyypillisiä ruokia ovat esimerkiksi kaalikääryleet (sarma), lammaskaali (popara) ja paikalliset juustot. Ravintoloissa voi myös maistella erilaisia liha- ja kalaruokia sekä perinteisiä jälkiruokia, kuten montenegrolaista pähkinäkakkua.

Kansainvälinen keittiö

Podgorica tarjoaa myös laajan valikoiman kansainvälisiä ruokapaikkoja. Kaupungista löytyy ravintoloita, jotka tarjoilevat muun muassa italialaista, ranskalaista, kiinalaista ja intialaista ruokaa. Lisäksi löytyy myös sushiravintoloita ja pizzapaikkoja.

Kahvilat ja baarit

Podgoricassa on runsaasti kahviloita ja baareja, joissa voi nauttia virvokkeita ja pientä purtavaa. Kahviloissa voi maistella esimerkiksi perinteistä turkkilaista kahvia tai nauttia välipalaksi erilaisia leivonnaisia. Baareissa taas on tarjolla erilaisia juomia ja usein myös pientä naposteltavaa.

Hintataso

Hintataso ruokaillessa Podgoricassa vaihtelee ravintolasta riippuen. Perinteisissä montenegrolaisissa ravintoloissa hinnat ovat yleensä kohtuulliset. Kansainvälisten ravintoloiden hintataso voi olla hieman korkeampi, mutta edelleen usein edullisempi kuin esimerkiksi Länsi-Euroopassa. Kahviloiden ja baarien hinnat ovat usein myös kohtuulliset.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

1. Kulttuurin ja taiteen nauttiminen

Podgorica tarjoaa monia mielenkiintoisia mahdollisuuksia kulttuurin ja taiteen nauttimiseen. Voit vierailla Montenegron kansallisessa teatterissa, jossa järjestetään erilaisia ​​esityksiä, kuten teatteriesityksiä, oopperoita ja baletteja. Kaupungissa on myös useita gallerioita, joissa voit ihailla paikallisia ja kansainvälisiä taideteoksia. Lisäksi voit tutustua Podgorican museoihin, kuten Montenegron kansallismuseoon ja modernin taiteen museoon.

2. Ulkoilu ja luontoretkeily

Podgorica ympäristöineen tarjoaa upeita mahdollisuuksia ulkoiluun ja luontoretkeilyyn. Voit tutustua kaupungin lähellä sijaitseviin luonnonpuistoihin, kuten Skadar-järven kansallispuistoon ja Biogradska Goran kansallispuistoon. Näissä puistoissa voit vaeltaa kauniissa maisemissa, tutustua moniin eläinlajeihin ja nauttia upeista näköaloista.

3. Ravintolakulttuuri

Podgorican ravintolakulttuuri on monipuolinen ja tarjoaa laajan valikoiman erilaisia ​​ruokia ja juomia. Kaupungissa on paljon perinteisiä ravintoloita, joissa voit maistaa montenegrolaisia herkkuja, kuten cevapcicia (pieniä lihavartaita), kašlinkää (liha- ja vihannespaistos) ja pršutia (ilmakuivattua kinkkua). Lisäksi kaupungissa on monia kansainvälisiä ravintoloita, joissa voit nauttia esimerkiksi italialaista, kiinalaista tai meksikolaista ruokaa.

4. Ostokset

Podgoricassa on useita ostoskeskuksia ja kauppoja, joista voit ostaa erilaisia ​​tuotteita. Kaupungin pääostoskatu on Slobode-katu, jossa on paljon erilaisia ​​liikkeitä. Voit ostaa vaatteita, elektroniikkaa, kosmetiikkaa ja paljon muuta. Lisäksi kaupungin markkinoilla voit hankkia tuoreita paikallisia tuotteita, kuten hedelmiä, vihanneksia ja käsitöitä.

5. Hieronta ja rentoutuminen

Podgorica tarjoaa myös mahdollisuuksia rentoutumiseen ja hemmotteluun. Kaupungissa on useita hierontastudioita ja kylpylöitä, joissa voit nauttia erilaisista hieronnoista ja hoidoista. Voit myös käydä kuntosalilla tai joogatunnilla rentoutuaksesi ja pitääksesi huolta hyvinvoinnistasi.

6. Urheilu ja liikunta

Podgorican alueella on monia urheilumahdollisuuksia. Voit pelata esimerkiksi jalkapalloa, koripalloa tai tennistä kaupungin urheiluhalleissa ja -kentillä. Lisäksi kaupungissa on useita kuntokeskuksia, joissa voit käydä treenaamassa ja pitämässä kuntoa yllä. Voit myös harrastaa patikointia, pyöräilyä ja muita ulkoilulajeja kaupungin ympäristössä.

Suositut hotellit Podgoricassa

1. Hilton Podgorica Crna Gora

Hilton Podgorica Crna Gora on luksushotelli Podgorican keskustassa. Hotellissa on eleganteilla huoneilla, ravintoloita, baari, kuntosali ja spa-tilat.

2. Ramada Podgorica

Ramada Podgorica sijaitsee kaupungin keskustassa lähellä päärautatieasemaa. Hotellissa on modernit huoneet, ravintola, baari ja wellness-keskus.

3. CentreVille Hotel & Experiences

CentreVille Hotel & Experiences on ylellinen boutique-hotelli Podgorican sydämessä. Hotellissa on tyylikkäät huoneet, ravintola, baari, kuntokeskus ja sauna.

4. Hotel Aurel

Hotel Aurel on viihtyisä ja moderni hotelli keskustan läheisyydessä. Hotellissa on tyylikkäät huoneet, ravintola, baari ja rentoutumisalue.

5. Hotel M

Hotel M sijaitsee kätevällä paikalla lähellä lentokenttää ja kaupungin keskustaa. Hotellissa on mukavat huoneet, ravintola ja ilmainen pysäköintialue.

6. Hotel Podgorica

Hotel Podgorica on perinteinen hotelli kaupungin keskustassa. Hotellissa on tyylikkäät huoneet, ravintola, baari ja kokoustilat.

7. Hotel Hemera

Hotel Hemera on moderni hotelli lähellä lentokenttää. Hotellissa on tilavat huoneet, ravintola, baari, kuntokeskus ja ilmainen pysäköinti.

8. Hotel Keto

Hotel Keto on mukava hotelli lähellä lentokenttää ja kaupungin keskustaa. Hotellissa on siistit huoneet, ravintola, baari ja sauna.

9. Hotel Eminent

Hotel Eminent sijaitsee rauhallisella alueella lähellä keskustaa. Hotellissa on viihtyisät huoneet, ravintola, baari ja ilmainen pysäköintialue.

10. Hotel Aria

Hotel Aria on perheomisteinen hotelli Podgorican keskustassa. Hotellissa on kodikkaat huoneet, ravintola ja ilmainen pysäköinti.

Turvallisuus ja Terveys

Rikollisuus

Podgorica on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta matkailijoille suositellaan normaalia varovaisuutta erityisesti vilkkailla paikoilla ja yöaikaan. Matkailijoiden tulee pitää huolta henkilökohtaisista tavaroistaan ja välttää näyttämästä arvoesineitä julkisilla paikoilla. Kaupungissa voi esiintyä taskuvarkauksia ja muita pienimuotoista rikollisuutta, joten arvotavaroiden säilyttämisessä kannattaa olla huolellinen.

Liikenne

Podgoricassa on melko tiheä liikenne ja tiet voivat olla paikoin huonokuntoisia. Liikennesääntöjen noudattamista tulee painottaa erityisesti suojateiden ylittämisen ja kaistanvaihtojen yhteydessä. Kaupungin keskustassa voi olla ruuhkaista, joten kävely tai pyöräily saattaa olla kätevämpi tapa liikkua lyhyitä matkoja. Tieliikenteessä tulee myös varoa erityisesti moottoripyöriä, jotka voivat ajaa melko vilkkaasti ja tulvivat helposti.

Terveyspalvelut

Podgoricassa on useita julkisia ja yksityisiä terveyskeskuksia, ja terveydenhuollon taso kaupungissa on yleisesti ottaen hyvä. Matkailijoille suositellaan kuitenkin hankkimaan matkavakuutus, joka kattaa mahdolliset sairaanhoitokulut. Ennen matkaa kannattaa tarkistaa omasta maasta lähtevät matkailijan rokotusvaatimukset ja ottaa tarvittaessa rokotukset.

Matkailijan turvallisuus

Matkailijoiden tulee liikkua Podgoricassa varovaisesti ja olla tietoisia ympäristöstään. Suositeltavaa on pysyä valaistuilla ja ruuhkaisilla kaduilla, välttää liikkumista yksin pimeällä ja pitää tavalliset varotoimenpiteet mielessä turvallisuuden ylläpitämiseksi. Podgoricassa ei ole merkittäviä luonnonkatastrofiriskejä, mutta sääolojen vaihtelut voivat aiheuttaa haasteita matkailijoille, jotka suunnittelevat ulkoaktiviteetteja.

Rannat ja Vesistöt

Moračan joki

Podgorican keskustan halki virtaava Moračan joki on kaupungin tärkein vesistö. Joki tarjoaa mahdollisuuksia erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten melontaan, kalastukseen ja veneretkiin. Sen varrella on myös puistoja ja kävelyreittejä, joissa voi nauttia joen kauniista maisemista.

Lake Skadar

Podgorican läheisyydessä sijaitseva Lake Skadar (myös Skadarsko Jezero) on Balkanin suurin makean veden järvi. Järvellä on upea luonto ja se on samalla kansallispuisto, jossa voi ihailla monipuolista kasvistoa ja eläimistöä. Lake Skadar tarjoaa mahdollisuuden esimerkiksi veneretkiin, kalastukseen ja linnuston tarkkailuun.

Malo Blato

Malo Blato on Podgorican kaupunginosa, joka sijaitsee Lake Skadarin rannalla. Alueelta löytyy pieni järvi, jota ympäröivät upeat luonnonmaisemat. Malo Blatossa voi rentoutua rannalla, uida ja nauttia luonnosta.

Šas Lake

Šas Lake on Podgorican kaakkoisosassa sijaitseva järvi, joka tarjoaa hyvät mahdollisuudet kalastukseen ja virkistäytymiseen. Järvi tunnetaan myös lintujärvenä, sillä siellä voi ihailla runsasta linnusto.

Ada Bojana

Ada Bojana on Podgorican länsipuolella, Adrianmerelle laskevan Bojanan jokisuiston lähellä sijaitseva niemi ja saari. Alueella on pitkä hiekkaranta, joka houkuttelee aurinkoa ja uimista nauttivia vierailijoita. Ada Bojana on myös suosittu surffauskohde.

Ulcinjinlahden rannat

Podgorican eteläpuolella sijaitseva Ulcinjinlahti tunnetaan upeista rannoistaan. Rannat ovat hiekkaisia ja vedet kristallinkirkkaita. Tällä alueella sijaitsevat rannat, kuten Velika Plaža ja Ada Bojana, ovat suosittuja auringonpalvojien ja vesiaktiviteetteja harrastavien keskuudessa.

Yöelämä ja viihde

Baarit ja klubit

Podgoricassa on monia baareja ja klubeja, jotka tarjoavat erilaisia ​​viihde- ja musiikkikokemuksia. Joitakin suosittuja kohteita ovat:

1. Montenegro-ravintola & panimo: Tämä ravintola tarjoaa paikallista olutta ja perinteistä Montenegro-ruokaa. Siellä on myös elävää musiikkia ja DJ-iltoja.

2. City kvart: Tämä on yksi Podgorican suosituimmista klubeista, joka tarjoaa erilaisia ​​musiikkityylejä ja teemailtoja. Siellä voi tanssia myöhään yöllä ja nauttia juomista.

3. Discoteque Maximus: Tämä on yksi suurimmista ja suosituimmista klubeista Podgoricassa. Siellä on useita tanssilattioita ja DJ-esityksiä sekä kansainvälistä musiikkia.

Ravintolat

Podgoricassa on monipuolinen ravintolaskene, joka tarjoaa paikallisia ja kansainvälisiä makuelämyksiä. Joitakin suosittuja ravintoloita ovat:

1. Restoran Pod Volat: Tämä ravintola tarjoaa perinteistä montenegrolaista ruokaa ja on erityisen suosittu liharuokien ystäville. Siellä voi nauttia paikallisista viineistä ja tunnelmallisesta ilmapiiristä.

2. Hemingway: Tämä ravintola tarjoaa laajan valikoiman kansainvälisiä ruokia, kuten pastaa, pizzoja ja mereneläviä. Siellä on myös ulkoterassi, jossa voi nauttia ruokaa ja juomia.

3. Mala fabrika ukusa: Tämä ravintola on erikoistunut gourmet-ruokiin ja tarjoaa laadukkaan ruokaelämyksen. Siellä voi nauttia esimerkiksi paikallisista juustoista, liharuoista ja jälkiruoista.

Elokuvateatterit

Podgoricassa on useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia uusimmista elokuvista. Joitakin suosittuja vaihtoehtoja ovat:

1. Cineplexx Delta City: Tämä on yksi suurimmista ja suosituimmista elokuvateattereista kaupungissa. Siellä näytetään sekä paikallisia että kansainvälisiä elokuvia.

2. Cineplexx Capital Plaza: Tämä elokuvateatteri sijaitsee suuressa ostoskeskuksessa ja tarjoaa mukavat elokuvaelämykset. Valikoimaan kuuluu sekä uusia elokuvia että klassikoita.

3. Budo Tomovic Cultural Information Center: Tämä kulttuurikeskus järjestää myös elokuvanäytöksiä ja festivaaleja, jossa voi tutustua paikallisiin ja kansainvälisiin elokuviin.

Teatterit ja konserttisalit

Podgoricassa on useita teattereita ja konserttisaleja, jotka tarjoavat erilaisia esityksiä ja konsertteja. Joitakin suosittuja paikkoja ovat:

1. Montenegrin kansallisteatteri: Tämä teatteri on yksi kaupungin tärkeimmistä kulttuurikohteista ja tarjoaa monipuolisen valikoiman näytelmiä ja musiikkiesityksiä.

2. Montenegrin filharmoninen orkesteri: Tämä orkesteri järjestää säännöllisesti klassisia musiikkikonsertteja Podgoricassa. Siellä voi kuulla sekä paikallisia että kansainvälisiä muusikoita.

3. KIC Budo Tomovic: Tämä kulttuurikeskus järjestää erilaisia ​​tapahtumia, kuten teatteriesityksiä, konsertteja ja taidenäyttelyitä. Siellä voi tutustua paikalliseen taiteeseen ja kulttuuriin.

Luontokohteet ja Retkeily

Skadarin järvi

Skadarin järvi on Balkanin suurin järvi, joka sijaitsee Podgorican lähistöllä. Järvi tarjoaa upeat maisemat ja monipuoliset mahdollisuudet retkeilyyn ja luonnon havainnointiin. Alueelta löytyy useita retkeilyreittejä, joita voi kulkea jalan, pyöräillen tai meloen. Järvellä voi myös osallistua veneretkille ja tutustua sen monipuoliseen eläimistöön, kuten harmaahylkeisiin ja erilaisiin lintulajeihin.

Biogradska Gora -kansallispuisto

Biogradska Gora on Montenegron vanhin kansallispuisto ja se sijaitsee Podgorican lähellä. Puistossa on upeaa metsämaisemaa, vuoria ja järviä. Alueella voi vaeltaa monilla merkityillä reiteillä, jotka tarjoavat vaihtelevia maisemia ja mahdollisuuden nähdä puiston rikasta luontoa ja eläimistöä. Biogradska Gora on myös tunnettu Euroopan vanhimmasta jäljellä olevasta sademetsästä, jota voi tutkia puiston rajoitetulla alueella.

Lovćen-vuori

Lovćen-vuori on tärkeä osa Montenegron kansallista identiteettiä ja se sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Podgoricasta. Vuoren huipulla sijaitsee Njegošin mausoleumi, johon voi kiivetä pitkin serpentiiniteitä tai köysirataa pitkin. Lovćen-vuorelta avautuvat upeat näkymät ympäröivään alueeseen ja kirkasta säätä edellyttäen jopa Adrianmerelle. Vuoristossa voi myös vaelluksen lisäksi harrastaa pyöräilyä ja nauttia luonnonrauhasta.

Durmitorin kansallispuisto

Durmitorin kansallispuisto on UNESCOn maailmanperintökohde ja se sijaitsee noin kahden tunnin ajomatkan päässä Podgoricasta. Kansallispuisto tunnetaan upeista vuoristomaisemistaan, kauniista järvistään ja syvistä rotkoistaan. Alueella on noin 50 vuorta, joiden huiput yltävät yli 2 000 metrin korkeuteen. Durmitorin kansallispuistossa voi harrastaa monipuolisesti retkeilyä, kiipeilyä, patikointia, pyöräilyä, melontaa ja talvella myös hiihtoa. Puistossa järjestetään myös opastettuja retkiä ja muita aktiviteetteja.

Skadarianskan kanjoni

Skadarianskan kanjoni on yksi Euroopan syvimmistä kanjoneista ja se sijaitsee Skadarin järven läheisyydessä. Kanjonin upea luonto tarjoaa mahdollisuuden retkeilyyn ja patikointiin vaihtelevassa maastossa. Kanjonissa voi nähdä karuja kalliomaisemia, vehreitä laaksoja ja vesiputouksia. Alueelta löytyy merkittyjä reittejä, joita voi kulkea jalan tai pyöräillen. Skadarianskan kanjoni on myös suosittu paikka koskenlaskuun ja kiipeilyyn.

Ostrogin luostari

Ostrogin luostari sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Podgoricasta vuoriston rinteellä. Se on yksi Montenegron tärkeimmistä uskonnollisista kohteista sekä merkittävä turistinähtävyys. Luostari koostuu kahdesta osasta, jotka on rakennettu luontoa vasten kallioiden sisään. Luostarialueelta avautuvat upeat näköalat ympäröivään maisemaan. Kävijät voivat nauttia rauhallisesta ilmapiiristä, tutustua ortodoksiseen kulttuuriin ja ihailla uskonnollisen taidon mestariteoksia.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Podgorican Katedraali – Hristovog Vaskrsenja

Podgorican katedraali, jota kutsutaan myös nimellä Hristovog Vaskresenja, on Podgorican suurin katolinen kirkko. Se valmistui vuonna 2013 ja sijaitsee Podgorican keskustassa. Katedraalin upea moderni arkkitehtuuri houkuttelee turisteja ja uskovaisia ympäri maailmaa.

Podgoritza Orthodoksinen Kirkko – Sveta Gora

Podgoritza Orthodoksinen Kirkko, nimeltään Sveta Gora, on Podgorican keskustassa sijaitseva upea ortodoksinen kirkko. Kirkko on omistettu Pyhälle Nikolas Romalaiselle, ja se on yksi Podgorican tunnetuimmista uskonnollisista kohteista. Kirkon vaikuttava arkkitehtuuri ja upeat freskot houkuttelevat vierailijoita.

Bajrakli – Podgorican Harem Mosque

Bajrakli, tunnetaan myös nimellä Podgorican Harem Mosque, on historiallinen moskeija Podgorican vanhassakaupungissa. Se on yksi harvoista jäljellä olevista moskeijoista alueella, ja se on rakennettu vuonna 1573. Bajrakli on tärkeä uskonnollinen ja historiallinen symboli ja vetää puoleensa matkailijoita, jotka haluavat oppia alueen islamilaisesta perinnöstä.

Podgorskin Kale – Podgorican Linna

Podgorskin Kale, joka tunnetaan myös nimellä Podgorican Linna, on historiallinen linnoitus Podgorican keskustassa. Linnoitus on peräisin 10. vuosisadalta ja on kokenut useita uudelleenrakennuksia ja muutoksia historiansa aikana. Nykyään Podgorican Linna on suosittu paikka vierailla ja nauttia upeista näkymistä kaupunkiin.

Ribnica-silta

Ribnica-silta on Podgorican vanhan kaupungin keskeinen historiallinen arkkitehtuurikohde. Tämä kivisilta ylittää Ribnica-joen ja se rakennettiin vuonna 1853. Ribnica-silta on suosittu kävelykohde, joka tarjoaa kauniita näkymiä maisemasta ja vie vierailijat takaisin Podgorican menneisyyteen.

Osmanagicin koulu

Osmanagicin koulu on historiallinen rakennus Podgorican keskustassa. Se on peräisin 19. vuosisadalta ja toimi aikaisemmin islamilaisena oppilaitoksena. Nykyään Osmanagicin koulu on tärkeä kulttuurihistoriallinen nähtävyys, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua Podgorican menneisyyteen ja sen kulttuuriperintöön.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Gorica-kukkula

Gorica-kukkula sijaitsee Podgorican keskustassa ja tarjoaa upean panoraamanäkymän kaupunkiin ja Morača-jokeen.

Millennium-silta

Millennium-silta yhdistää Podgorican keskustan sillalla vastakkaisella puolella sijaitsevaan Gorica-kukkulaan. Silta tarjoaa hyvän näkymän kaupungin keskustaan ja Morača-jokeen.

Cijevna-joen rotko

Cijevna-joen rotko sijaitsee Podgoricasta etelään ja tarjoaa upeat näkymät rotkon jyrkille kallioseinämille ja joen kirkkaalle vedelle.

Ljubović-vuori

Ljubović-vuori sijaitsee Podgorican lähistöllä ja sen huipulta avautuu upea näköala kaupunkiin ja sen ympäristöön. Vuorelle voi nousta kävellen tai köysiradalla.

Eko Park Gorica

Eko Park Gorica on kaunis puisto, joka sijaitsee Gorica-kukkulan juurella. Puistosta löytyy polkuja ja näköalapaikkoja, joista voi ihailla kaupungin maisemia.

Dukla-puisto

Dukla-puisto sijaitsee Podgorican keskustassa ja tarjoaa panoraamanäkymän kaupungin keskustaan ja Morača-jokeen. Puistosta löytyy myös muistomerkki, joka on omistettu Podgorican joukkojen sankareille.

National Park Skadar Lake

National Park Skadar Lake sijaitsee Podgorican lähellä ja tarjoaa upeita panoraamanäkymiä Skadar-järvelle, joka on yksi Euroopan suurimmista järvistä.Kohteen sijainti maa on Montenegro.

Jätä kommentti