Halvat lennot Luzern

Nähtävyydet ja kohteet

Kapellbrücke

Kapellbrücke on Luzernin tunnetuin nähtävyys ja samalla maailman vanhin puisista kaarisilloista. Se sijaitsee Reuss-joen yli ja hämmästyttää vierailijoita kauniilla arkkitehtuurillaan. Sillan sisällä on myös Sveitsin historiaa esittelevä museo.

Rautatiesilta

Rautatiesilta on toinen merkittävä silta Luzernissa ja se tunnetaan myös nimellä Spreuerbrücke. Se yhdistää vanhan kaupungin uuteen kaupunkiin ja tarjoaa upeita näkymiä kaupungin ympäristöön. Sillan sisäpuolella on myös näyttely, joka esittelee ”Totentanz” -teoksen, jossa käsitellään kuolemaa.

Richard Wagner – museo

Richard Wagner -museo sijaitsee Luzern-järven rannalla. Tämä museo omistetaan kuuluisalle saksalaiselle säveltäjälle Richard Wagnerille, jonka tunnetuimpia teoksia ovat muun muassa oopperat ”Kultainen vasikka” ja ”Tristan ja Isolde”. Museo esittelee hänen elämänsä ja työnsä eri näkökulmista.

Glacier Garden

Glacier Garden on kivipuutarha, joka sijaitsee Luzernin keskustassa. Se tarjoaa vierailijoille mielenkiintoisen näyttelyn, jossa voi tutustua jäätikköjen muovaamaan maisemaan ja opiskella Sveitsin geologiaa. Puutarhassa on myös museo, joka esittelee geologisia löytöjä ja tarjoaa näkymiä Luzernin kaupunkiin.

Transport Museum

Transport Museum on Luzernin suosituin museo ja se keskittyy kuljetuksen historiaan sekä nykypäivään. Museossa on laaja kokoelma erilaisia liikennevälineitä, kuten junia, laivoja, autoja ja lentokoneita. Siellä on myös interaktiivisia näyttelyitä, jotka tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden kokea erilaisia liikennemuotoja.

Kulttuuri ja Historia

Keski- ja uusi aika

Luzernin kaupunki perustettiin vuonna 1178, ja se oli alun perin saksankielisen Sveitsin osa. Kaupunki oli tärkeä kauppapaikka keskiajalla ja myöhemmin, ja se liittyi Sveitsin valaliittoon vuonna 1332.

Vanha kaupunki

Luzernin vanhakaupunki on säilyttänyt keskiaikaisen tunnelmansa monine kapeine kujineen ja historiallisine rakennuksineen. Vanha kaupunki tarjoaa vierailijoille mielenkiintoisen näkymän kaupungin menneisyyteen.

Kapelisilta

Kapelisilta on yksi Luzernin tunnetuimmista maamerkeistä. Se on puinen kattosilta, joka yhdistää kaupungin vanhan kaupungin toiselle puolelle sijaitsevaan watteihin. Silta on peräisin 1300-luvulta ja siinä on maalauksia, jotka kuvaavat Luzernin historiaa.

Lion of Lucerne

Luzernin leijona on kuuluisa veistos, joka kuvaa kuolleiden sveitsiläissotilaiden muistoksi luotua leijonaa. Veistos on hakattu kallioon ja se on tärkeä symboli Luzernin historiassa.

Luzernin karnevaalit

Luzernin karnevaalit ovat perinteinen tapahtuma, joka järjestetään vuosittain ennen pääsiäistä. Karnevaaleilla on pitkä historia Luzernissa ja ne tarjoavat musiikkia, tanssia, värikkäitä pukuja ja muuta viihdettä kaupungin kaduilla.

Kulttuurifestivaalit

Luzernissa järjestetään useita kulttuurifestivaaleja vuosittain, kuten Luzernin musiikkijuhlat ja Luzernin teatterifestivaalit. Nämä festivaalit tuovat kaupunkiin laadukasta musiikkia, teatteria ja muuta kulttuuritarjontaa.

Historialliset museot

Luzernissa on useita historiallisia museoita, kuten Luzernin kulttuurihistoriallinen museo ja Richard Wagner -museo. Nämä museot tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden tutustua kaupungin ja alueen historiaan.

Luzernin festivaalit

Luzernissa järjestetään myös erilaisia festivaaleja ympäri vuoden, kuten Luzernin karnevaalit, Luzernin musiikkijuhlat ja Luzernin kuvataidefestivaalit. Nämä festivaalit tarjoavat monipuolista kulttuuri- ja taideohjelmaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille.

Ruokailu ja Ravintolat

1. Perinteinen sveitsiläinen ruoka

Luzernissa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat perinteistä sveitsiläistä ruokaa. Suosittuja ruokia ovat esimerkiksi fondue, raclette, röstiperunat, ja Zürcher Geschnetzeltes.

2. Paikalliset herkut

Luzernissa kannattaa maistaa myös paikallisia herkkuja, kuten Rigi-kirsikkakakkua, Luzernin Leikeä eli Luzerner Birewegge, ja Nidwaldenin kirsikkalikööriä.

3. Kansainvälinen ruokatarjonta

Kaupungissa on myös laaja valikoima kansainvälistä ruokaa tarjoavia ravintoloita. Voit nauttia esimerkiksi italialaisia, ranskalaisia, kiinalaisia, japanilaisia, intialaisia ja thaimaalaisia herkkuja.

4. Katuruoka ja kahvilat

Luzernissa on myös monia kahviloita ja katuruokakojuja, joista voi ostaa pikaruokaa tai pientä purtavaa. Voit maistella esimerkiksi sveitsiläisiä makkaroita, leivonnaisia ja erilaisia kahvijuomia.

5. Michelin-ravintolat

Luzernissa on useita Michelin-tähdillä palkittuja ravintoloita, jotka tarjoavat korkeatasoista fine dining -ruokailua. Nämä ravintolat ovat erinomaisia kohteita gourmet-ruoan ystäville.

6. Järviravintolat

Kaupungin sijainti Vierwaldstätterseen rannalla tarjoaa mahdollisuuden nauttia aterioita myös järvimaisemassa. Useat ravintolat sijaitsevat vesistön lähellä ja tarjoavat sekä sisätiloissa että ulkoterassilla istuskelua.

7. Ruokailu aseman lähellä

Luzernin päärautatieaseman läheisyydessä on useita ravintoloita, joista voi nauttia ruokaa ennen tai jälkeen matkan. Näihin ravintoloihin kuuluu niin pikaruokaravintoloita kuin päivällistarjoavia ravintoloita.

8. Hintataso

Hintataso ravintoloissa Luzernissa voi vaihdella suuresti. Michelin-ravintolat ovat yleensä kohtalaisen kalliita, kun taas katuruokakojuista tai pikaruokaravintoloista voi saada edullisen aterian. Kannattaa varautua siihen, että ravintolaruoka yleensä on hieman kalliimpaa kuin kotona syöminen.

Vapaa-ajan aktiviteetit

1. Retkeily ja patikointi

Luzernin alue tarjoaa upeita retkeily- ja patikointikohteita. Esimerkiksi Pilatus-vuoristo tarjoaa monipuolisia polkuja ja upeat maisemat. Rigi-vuori on myös suosittu patikointikohde, ja sieltä avautuvat upeat näkymät Luzernin järvelle ja Alpeille.

2. Maastopyöräily

Luzernin ympäristössä on laaja polkupyöräreittiverkosto, joka sopii hyvin maastopyöräilyyn. Alueelta löytyy vaihtelevia maastoja ja erilaisia reittejä niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin pyöräilijöille.

3. Vesiliikunta

Luzernin järvi tarjoaa monipuolisia vesiliikuntamahdollisuuksia. Voit vuokrata soutuveneen, kanootin tai suppilaudan ja nauttia järven rauhallisesta tunnelmasta. Lisäksi järveltä löytyy myös purjehdus- ja vesihiihtomahdollisuuksia.

4. Golf

Luzernin alueella on useita golfkenttiä, jotka tarjoavat upeat puitteet golfin harrastamiseen. Kentät sijaitsevat kauniissa maisemissa ja tarjoavat haasteita niin aloittelijoille kuin kokeneille pelaajille.

5. Kulttuurielämykset

Luzernista löytyy monia kulttuurikohteita, kuten museoita, taidegallerioita, teattereita ja konserttisaleja. Voit tutustua esimerkiksi Richard Wagnerin entiseen asuinpaikkaan, käydä Luzernin kulttuurihistoriallisessa museossa tai nauttia klassisesta musiikista Luzernin Kulttuuritalolla.

6. Ostokset

Luzern tarjoaa erilaisia ostosmahdollisuuksia. Voit vierailla kauppakeskuksissa, tavarataloissa ja erilaisissa putiikeissa, joista löytyy niin vaatteita, sisustustavaroita kuin paikallisia herkkuja. Myös Luzernin vanhakaupunki, Altstadt, tarjoaa ainutlaatuisia ostosmahdollisuuksia.

7. Ruokailu ja ravintolat

Luzernin alueella on monia ravintoloita ja kahviloita, joissa voit nauttia paikallisista herkuista ja kansainvälisistä ruokalajeista. Voit esimerkiksi maistella sveitsiläisiä erikoisuuksia, kuten raclettea tai fonduea, tai nauttia vaikka italialaista pizzaa.

8. Festivaalit ja tapahtumat

Luzernissa järjestetään vuosittain erilaisia festivaaleja ja tapahtumia. Esimerkiksi Kansainvälinen Luzernin musiikkifestivaali on merkittävä klassisen musiikin tapahtuma, ja Luzernin karnevaalit tarjoavat värikkään ja iloisen festivaalitunnelman.

9. Talviurheilu

Luzern sijaitsee lähellä Alppeja, joten alueella on paljon talviurheilumahdollisuuksia. Voit hiihtää, lumilautailla tai kokeilla vaikka kelkkailua eri rinnekeskuksissa. Myös jääkiekko- ja luistelumahdollisuudet ovat tarjolla.

Suositut hotellit Luzernissa

1. Grand Hotel National Luzern

Grand Hotel National Luzern sijaitsee Luzern-järven rannalla ja tarjoaa ylellisen majoituksen historiallisessa rakennuksessa. Hotellissa on useita ravintoloita, kuntokeskus ja uima-allas. Kaikista huoneista avautuu näkymä järvelle tai Alpeille.

2. Hotel Schweizerhof Luzern

Hotel Schweizerhof Luzern on luksushotelli Luzernin keskustassa. Hotellissa on modernit huoneet, joissa on ylelliset vuoteet ja korkeatasoiset mukavuudet. Hotellissa on myös useita ravintoloita ja baareja, sekä kattouima-allas, spa ja kuntokeskus.

3. Château Gütsch

Château Gütsch sijaitsee kukkulalla Luzernin yläpuolella ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja järvelle. Hotelli sijaitsee historiallisessa linnassa ja tarjoaa yksilöllisesti sisustettuja huoneita, gourmet-ravintolan ja baarin. Vieraiden käytössä on myös puutarha-alue ja terassi.

4. Hotel des Balances

Hotel des Balances sijaitsee Luzernin vanhankaupungin sydämessä Reuss-joen rannalla. Hotellissa on tyylikkäät huoneet, joista avautuu näköala joelle tai vanhaan kaupunkiin. Hotellissa on ravintola, jossa tarjoillaan sveitsiläisiä ja kansainvälisiä ruokia, sekä terassi, josta on näköala jokiylängölle.

5. Hotel Montana Luzern

Hotel Montana Luzern sijaitsee kukkulalla Luzernin yläpuolella ja tarjoaa panoraamanäkymät kaupunkiin ja järvelle. Hotellissa on moderneja huoneita, joista avautuu upeat näkymät. Hotellissa on myös ravintola, baari, terassi ja kuntokeskus.

Turvallisuus ja terveys

Yleinen turvallisuustilanne

Luzern on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki. Rikostilastot ovat alhaiset ja kaduilla liikkuminen on turvallista päiväsaikaan. Kuten missä tahansa kaupungissa, matkailijoiden tulee kuitenkin olla varovaisia ja huolehtia arvoesineidensä turvallisesta säilyttämisestä.

Poliisi ja hätätilanteet

Luzernin poliisi vastaa kaupungin turvallisuudesta. Poliisilla on hyvä läsnäolo kaupungin keskustassa sekä muissa tiiviimmin asutuissa alueissa. Hätätilanteessa poliisin voi tavoittaa soittamalla numeroon 117.

Lääkäripalvelut ja sairaalat

Luzernissa on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat laadukkaita lääkäripalveluita. Näihin kuuluu muun muassa Luzernin kantonsairaala ja Luzernin yliopistollinen sairaala. Matkailijoita kehotetaan hankkimaan matkavakuutus, joka kattaa mahdolliset sairaanhoitokulut.

Liikenne ja turvallisuus

Luzernin julkinen liikennejärjestelmä, kuten raitiovaunut ja bussit, on yleisesti ottaen turvallista ja luotettavaa. Liikennesääntöjä tulee noudattaa tarkasti ja noudata erityistä varovaisuutta pyöräillessä tai kävellessä vilkkailla alueilla. Autonvuokraus on myös suosittu tapa liikkua Luzernissa, mutta matkailijoita kehotetaan huolellisuuteen ja noudattamaan paikallisia liikennesääntöjä.

Matkustaminen vuoristossa

Luzernin ympärillä on upeita vuoristoalueita, jotka houkuttelevat matkailijoita. Matkustaminen vuoristossa voi kuitenkin olla haastavaa ja vaatii valmistautumista ja varovaisuutta. On suositeltavaa varmistaa hyvät sääolosuhteet ja hankkia tarvittavat varusteet, kuten kunnon jalkineet ja vaatetus. Lisäksi on suositeltavaa tarkistaa vuoristo-olosuhteet, reitit ja vaelluspolkujen turvallisuus ennen matkaa.

Rannat ja Vesistöt

Rantaviiva

Luzernin kaupungilla ei ole varsinaista rantaviivaa, koska se sijaitsee sisämaassa eikä ole rannikkokaupunki. Kaupungin alueella on kuitenkin useita järviä ja jokilammikoita, joilla voi nauttia vesistön läheisyydestä.

Järvet

Luzernin kaupungin keskustan läpi virtaa Vierwaldstättersee-järvi (tunnetaan myös nimellä Luzerninjärvi) kauniine rantamaisemineen. Järvi tarjoaa mahdollisuuden vesiaktiviteetteihin, kuten uimiseen, purjehdukseen ja veneretkiin.

Uimarannat

Luzernin kaupungin lähellä sijaitsee useita uimarantoja, joissa voi nauttia virkistävästä uintikokemuksesta. Esimerkiksi Lido Luzern on suosittu uimaranta ja virkistysalue Vierwaldstättersee-järven rannalla. Siellä on hiekkaranta, uima-allas ja mahdollisuus vuokrata SUP-lauttoja.

Retkeilyreitit ja patikointi

Luzernin alueella on runsaasti retkeilyreittejä ja patikointipolkuja, jotka vievät läpi kauniiden maisemien ja vesistöjen. Esimerkiksi Rigi-vuorelle on useita reittejä, joilla voi patikoida ja ihailla upeita näkymiä Vierwaldstättersee-järvelle ja ympäröiville vuorille.

Vesiliikenne

Vierwaldstättersee-järvi tarjoaa myös mahdollisuuden vesiliikenteeseen. Matkustajat voivat nauttia järven rauhallisista vesistä hypätessään lautalle, joka kulkee eri reittejä järven ympäri. Lauttayhteydet ovat hyvä tapa tutustua alueen eri kaupunkeihin ja nähtävyyksiin.

Vuokrattavat vesikulkuneuvot

Luzernissa on mahdollista vuokrata erilaisia vesikulkuneuvoja, kuten kajakkeja ja soutuveneitä. Näillä välineillä voi tutkia järven eri osia omin päin ja nauttia veden läheisyydestä omassa rauhassa.

Vesipuistot

Luzernin lähialueilla ei ole varsinaisia vesipuistoja, mutta Vierwaldstättersee-järven rannalla sijaitsevat uimarannat ja virkistysalueet tarjoavat lapsille ja perheille mahdollisuuden nauttia veden läheisyydestä ja leikkiä rannalla.

Kalastus

Vierwaldstättersee-järvi tarjoaa myös mahdollisuuden kalastukseen. Lu

Yöelämä ja viihde Luzernissa

Baarit ja klubit

Luzernissa on monipuolinen valikoima baareja ja klubeja, jotka tarjoavat viihdettä ja yöelämää kaupungin asukkaille ja matkailijoille. Suosittuihin baareihin kuuluvat muun muassa Old Fashioned Bar, jossa voi nauttia laadukkaasta drinkkilistasta, sekä Flügel West Bar, jossa on usein live-musiikkia. Klubeista tunnettuja ovat esimerkiksi Casineum ja Sedel, jotka tarjoavat erilaisia musiikkityylejä ja DJ-esityksiä.

Konsertit ja teatteriesitykset

Luzernin konserttitalo, Kultur-und Kongresszentrum Luzern, on merkittävä kulttuurikeskus, jossa järjestetään usein klassisen musiikin konsertteja. Lisäksi kaupungissa on useita pienempiä musiikkiklubeja, kuten Jazzkantine ja Schüür, jotka tarjoavat live-musiikkia eri genreistä. Teatterista kiinnostuneet voivat vierailla Luzerner Theaterissa, jossa esitetään laajasti erilaisia esityksiä, kuten draamaa ja musikaaleja.

Kasinot

Luzernissa sijaitsee myös Grand Casino Luzern, joka on suosittu paikka viettää iltaa uhkapelin parissa. Kasinolta löytyy laaja valikoima peliautomaatteja sekä erilaisia pöytäpelejä, kuten pokeria, rulettia ja blackjackia. Lisäksi kasinolla järjestetään säännöllisesti erilaisia tapahtumia ja teemailtoja.

Elokuva- ja konserttisalit

Luzernissa on muutamia elokuvateattereita, kuten Maxx Cinema Luzern, joka tarjoaa laajan valikoiman elokuvia eri genreistä. Kaupungissa järjestetään myös usein konsertteja eri musiikkityyleistä kiinnostuneille. Esimerkiksi KKL Luzern ja Luzerner Saal ovat suosittuja konserttisaleja, joissa voi nauttia laadukkaista musiikkiesityksistä.

Saunat ja wellness-keskukset

Luzernissa on useita saunoja ja wellness-keskuksia, jotka tarjoavat rentouttavia palveluita ja hoitoja. Esimerkiksi Alpentherme Luzern -kylpylä tarjoaa erilaisia saunoja, porealtaita ja hierontoja. Lisäksi kaupungista löytyy useita hotelleja, joissa on wellness-tiloja, kuten saunoja ja uima-altaita, joita voi käyttää sekä hotellivieraiden että päiväkävijöiden.

Kulttuuritapahtumat ja festivaalit

Luzernissa järjestetään vuosittain useita kulttuuritapahtumia ja festivaaleja. Yksi tunnetuimmista tapahtumista on Luzernin kesäfestivaali, joka tarjoaa laajan valikoiman musiikkikonsertteja eri genreistä. Lisäksi kaupungissa järjestetään vuosittain myös taidenäyttelyitä, teatteriesityksiä ja muuta kulttuuriohjelmaa eri paikoissa, kuten Galleria Luzern ja Luzernin Niki-de-Saint-Phalle -museo.

Luontokohteet ja retkeily Luzernissa

1. Rigi-vuori

Rigi-vuori on yksi Luzernin suosituimmista luontokohteista. Tämä 1 800 metriä korkea vuori tarjoaa upean näköalan Luzerninjärvelle ja ympäröivään alppimaisemaan. Vuorella on useita vaellusreittejä eri vaikeustasoilla, ja voit myös nousta huipulle köysiradalla tai kapearaiteisella vuoristoradalla.

2. Pilatus-vuori

Pilatus-vuori sijaitsee noin 10 kilometriä Luzernin keskustasta. Se on toinen suosittu luontokohde, josta avautuu upea näköala Luzerniin ja ympäröivään maisemaan. Voit nousta vuorelle kaapelivaunulla tai kulkea vaellusreittiä pitkin. Huipulla on myös ravintoloita ja mahdollisuus kokeilla alppihiihtoa.

3. Luzerninjärvi

Luzerninjärvi on kaunis järvi, joka ympäröi Luzernin kaupunkia. Järvellä voit nauttia veneristeilystä tai vuokrata pienen moottoriveneen. Järven rannalla on myös useita paikkoja, joissa voi uida ja rentoutua. Lisäksi järven ympärillä on lukuisia kävelyreittejä, joita pitkin voit tutustua alueen luontoon.

4. Eiger, Mönch ja Jungfrau

Eiger, Mönch ja Jungfrau ovat kolme kuuluisaa vuorta Bernin Alppien Jungfraun alueella. Nämä huiput sijaitsevat Luzernista noin 50 kilometrin päässä. Voit vierailla näillä vuorilla päiväretkellä tai viettää useamman päivän alueella vaelluksen ja kiipeilyn parissa. Näiden vuorten yli kulkeva Junfraujoch-juna on myös suosittu nähtävyys, joka tarjoaa upeat näköalat vuoristomaisemiin.

5. Santis-vuori

Santis-vuori sijaitsee noin 100 kilometriä Luzernista itään. Se on itäisen Sveitsin korkein vuori ja tarjoaa upeat näkymät Appenzellin vuoristoon. Voit nousta vuoren huipulle köysiradalla tai kulkea vaellusreittiä pitkin. Huipulla on ravintola ja näköalatasanne, josta voit ihailla vuoristomaisemaa.

6. Stanserhorn-vuori

Stanserhorn-vuori sijaitsee noin 20 kilometriä Luzernin keskustasta. Se on helppo saavuttaa julkisilla liikennevälineillä, ja vuorelta avautuu upea näköala Luzerniin ja ympäröivään alppimaisemaan. Voit nousta vuorelle köysiradalla ja nauttia maisemista näköalatasanteelta. Lisäksi vuorella on ravintola ja mahdollisuus vaellukseen eri reiteillä.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet:

Luzernin Tuomiokirkko:

Luzernin Tuomiokirkko, virallisesti nimeltään Franziskanerkirche, on yksi Luzernin merkittävimmistä historiallisista ja uskonnollisista kohteista. Se sijaitsee Luzernin vanhassakaupungissa ja on rakennettu 1600-luvulla. Tuomiokirkko on arkkitehtonisesti vaikuttava ja siellä voi ihailla barokkityylistä sisustusta sekä upeita taideteoksia.

KKL Luzern:

KKL Luzern, lyhennetty nimi Saksasta käännettynä Kulttuuri- ja kongressikeskus Luzern, on moderni rakennus, joka toimii Luzernin kaupungin kulttuurikeskuksena. KKL Luzernin arkkitehtuuri yhdistää perinteisiä ja moderneja elementtejä, ja rakennuksessa järjestetään erilaisia konsertteja, näyttelyitä ja muita kulttuuritapahtumia. Se on myös Luzernin sinfoniaorkesterin koti.

Lionin muistomerkki:

Lionin muistomerkki on patsas, joka on omistettu sveitsiläisille vartiostiinaajille, jotka kuolivat Ranskan vallankumouksen aikaan. Muistomerkki kuvaa leijonaa, joka makaa kuolleena ja surullisena. Patsas on hakattu kallioon, ja se on yksi Luzernin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Lionin muistomerkki sijaitsee lähellä Luzernin vanhaa kaupunkia.

Gottfried Keller -museo:

Gottfried Keller -museo on omistettu sveitsiläiselle kirjailijalle Gottfried Kellerille, joka oli yksi Sveitsin kuuluisimmista kirjailijoista. Museo sijaitsee vanhassa kaupungissa Luzernissa ja esittelee Kellerin elämäntarinaa ja kirjallista tuotantoa. Museossa voi tutustua Kellerin henkilökohtaisiin esineisiin, käsikirjoituksiin ja valokuviin.

Rosengart-kokoelma:

Rosengart-kokoelma on taidekokoelma, joka sisältää tunnettujen taiteilijoiden kuten Pablo Picasson, Paul Kleeen ja Marc Chagallin teoksia. Kokoelma sijaitsee Luzernin vanhassakaupungissa, ja siellä voi ihailla upeita maalauksia ja piirustuksia eri aikakausilta. Rosengart-kokoelma on suosittu pysähdyspaikka taiteen ystäville.

Panoraama- ja Näköalapaikat

Pilatus

Pilatus on Luzernin tunnetuin näköalapaikka. Se sijaitsee noin 2 120 metriä merenpinnan yläpuolella ja tarjoaa upean panoraamanäkymän Luzernin kaupunkiin ja sen ympäristöön. Paikalle pääsee joko köysiradalla tai köysiradalla ja kaapelivaunulla yhdistettynä. Pilatus on suosittu retkikohde ja siellä voi myös harrastaa erilaisia ulkoiluaktiviteetteja.

Rigi

Rigi on toinen suosittu näköalapaikka Luzernin lähellä. Se on Sveitsin tunnetuin vuori ja tarjoaa upeat näkymät järvelle ja vuoristoon. Rigiä voi halutessaan kiertää myös kokonaan kävellen noin 14 kilometrin mittaisella Rigi Panoramaweg -vaellusreitillä. Vuorelle voi mennä myös junalla, köysiradalla tai laivalla.

Stanserhorn

Stanserhorn on vielä yksi Luzernin alueen upeista näköalapaikoista. Se sijaitsee noin 1 898 metrin korkeudessa ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät säätä suosivana päivänä jopa seitsemälle järvelle ja yli 100 alppivuorelle. Paikalle pääsee Stansin kylästä köysiradalla.

Sonnenberg-benediktiiniläisluostari

Sonnenberg-benediktiiniläisluostari sijaitsee Luzernin kaupungin yläpuolella ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja järvelle. Luostarin alueella voi myös vierailla ja tutustua sen historiaan. Paikalle voi kävellä tai ottaa köysiradan.

Château Gütsch

Château Gütsch on linna, joka sijaitsee kukkulalla Luzernin kaupungin yläpuolella. Paikalta avautuu upeat näkymät kaupunkiin ja järvelle. Linnassa toimii nykyään hotelli ja ravintola, joten paikalle voi myös yöpyä tai poiketa ruokailemaan. Kukkulalle pääsee joko kävellen tai linja-autolla.Kohteen sijainti maa on Sveitsi.

Jätä kommentti