Halvat lennot Bukarest

Nähtävyydet ja kohteet

Vanha kaupunki

Vanha kaupunki, jota kutsutaan myös nimellä Lipscani, on Bukarestin historiallinen keskusta. Alueella on säilynyt monia historiallisia ja kulttuurisia nähtävyyksiä, kuten Keskiyön kirkko, Stavropoleos-kirkko ja Caru cu Bere -olutpanimo. Vanhassa kaupungissa on myös paljon ravintoloita, kahviloita ja baareja.

Parlamenttitalo

Parlamenttitalo on maailman suurin hallintorakennus ja yksi Bukarestin tunnetuimmista maamerkeistä. Rakennus valmistui vuonna 1997 ja sen nykyinen nimi on Palatul Parlamentului. Siinä on yli 1 100 huonetta ja sen pinta-ala on yli 340 000 neliömetriä. Parlamenttitalo tarjoaa myös opastettuja kierroksia.

Kansallismuseo

Kansallismuseo sijaitsee entisessä kuninkaanpalatsissa ja se on yksi Romanian tärkeimmistä museoista. Museossa on laaja kokoelma Romanian taiteen ja historian esineitä, mukaan lukien arvokkaita kultakoruja ja ikoneja. Museo tarjoaa myös näyttelyitä ulkomaisesta taiteesta ja vierailevia näyttelyitä.

Herastrau-puisto

Herastrau-puisto on suuri kaupunkipuisto, joka sijaitsee Herastrau-järven rannalla. Puisto tarjoaa mahdollisuuksia ulkoiluun ja virkistykseen, kuten kävelyyn, pyöräilyyn ja veneilyyn. Puiston alueella on myös ravintoloita, kahviloita ja ulkoilmakonserttipaikka.

Revolution-puisto

Revolution-puisto on tärkeä historiallinen paikka, jossa järjestettiin Romanian vallankumous vuonna 1989. Puistossa on muistomerkkejä ja muistolaattoja, jotka kertovat tapahtumista. Alueella on myös avoinna oleva kirjasto ja lapset voivat nauttia leikkipaikoista.

Villisika-puisto

Villisika-puisto eli Parcul Vacaresti on vehreä keidas keskellä kaupunkia. Puiston alueella on suuri suojeltu metsäalue, jossa on harvinaisia kasvi- ja eläinlajeja. Puisto tarjoaa mahdollisuuden luonnon tarkkailuun ja vaellukseen. Siellä järjestetään myös luontokierroksia.

Kulttuuri ja Historia

Bukarestin historialliset nähtävyydet

Bukarestissa sijaitsee useita historiallisia nähtävyyksiä, kuten Palatul Parlamentului eli Romanian parlamenttitalo, joka on yksi maailman suurimmista rakennuksista. Toiseksi tärkein historiallinen kohde on Curtea Veche, joka on Bukarestin vanha kuninkaallinen palatsi. Toinen mielenkiintoinen nähtävyys on Stavropoleosin luostari, joka on tunnettu kauniista arkkitehtuuristaan.

Kaupungin tärkeimmät museot

Bukarestissa on lukuisia museoita, joista merkittävimmät ovat Romanian kansallismuseo, joka esittelee Romanian historiaa ja kulttuuria, sekä Bukarestin taidemuseo, joka sisältää laajan kokoelman romanialaista taidetta. Myös Romanian maatalouden museo ja Romanian kansallisteatterin museo ovat suosittuja käyntikohteita.

Kulttuurikohteet ja tapahtumat

Bukarestissa on vilkas kulttuuritarjonta, ja kaupungissa järjestetään säännöllisesti erilaisia tapahtumia ja festivaaleja. Tunnetuimmat tapahtumat ovat Bukarestin musiikkifestivaali, joka esittelee laajan kirjon musiikkiesityksiä, Bukarestin elokuvafestivaali, joka tuo yhteen paikallisia ja kansainvälisiä elokuvantekijöitä, ja Bukarestin kirjamessut, jossa esitellään uusimpia kirjallisuustrendejä.

Kulttuurin merkitys asukkaille

Bukarestin asukkaille kulttuuri on tärkeä osa elämää, ja kaupungissa on lukuisia teattereita, elokuvateattereita, konserttisaleja ja gallerioita. Paikalliset asukkaat arvostavat erilaisia kulttuuritapahtumia ja hyödyntävät niitä vapaa-ajallaan. Kulttuuri tarjoaa myös työpaikkoja ja taloudellista hyvinvointia kaupungille.

Ruokailu ja Ravintolat

Romanialainen keittiö

Bukarestissa voi nauttia perinteisestä romanialaisesta keittiöstä, joka koostuu usein lihasta, viljoista, juustoista ja makkaroista. Tyypillisiä ruokia ovat esimerkiksi sarma (ryytimitalla täytetty kaali), mici (grillattu makkara), mamaliga (maissipuuro) ja ciorba (happamanmakuinen keitto).

Vapaa-ajan aktiviteetit

Museot

– Bukarestissa on useita mielenkiintoisia museoita, kuten Bukarestin taidemuseo, joka esittelee romanialaista taidetta eri aikakausilta.
– Kansallismuseo on myös suosittu vierailukohde, jossa voi tutustua romanialaiseen kulttuuriin ja historian vaiheisiin.
– George Enescu -museo on omistettu kuuluisalle romanialaiselle säveltäjälle ja sisältää hänen elämäänsä ja musiikkiaan esittelevän näyttelyn.

Tapahtumat ja festivaalit

– Bukarestissa järjestetään vuosittain lukuisia tapahtumia ja festivaaleja, kuten Bukarestin kansainvälinen elokuvafestivaali (BIFF), jossa esitetään elokuvia eri puolilta maailmaa.
– Bucharest International Jazz Competition on tärkeä tapahtuma jazzmusiikin ystäville.
– George Enescu -festivaali on yksi Euroopan suurimmista klassisen musiikin festivaaleista ja se järjestetään joka toinen vuosi.

Puistot ja viheralueet

– Herastrau-puisto on suuri puisto, jossa voi nauttia ulkoilmasta ja rentoutua järven rannalla. Puistossa on myös venevuokrausta ja ravintoloita.
– Cișmigiu-puisto on toinen suosittu virkistysalue, jossa voi kävellä kauniissa ympäristössä, istua puiston penkeillä tai vuokrata veneen pienellä järvellä.
– Carol I -puisto on historiallinen puisto, joka tarjoaa kauniit näkymät kuninkaan palatsille ja Romanian parlamenttitalolle.

Kirjastot

– Bukarestissa on useita kirjastoja, joista tärkein on Kansalliskirjasto, joka sisältää laajan kokoelman romanialaisia ja kansainvälisiä teoksia.
– Bukarestin yliopiston kirjasto on myös merkittävä kirjasto, joka palvelee opiskelijoita ja tutkijoita.
– Dimitrie Cantemirin kirjasto on erikoistunut humanistisiin tieteisiin ja tarjoaa lukusalipalveluita.

Ostoskeskukset

– Suurimmat ostoskeskukset Bukarestissa ovat Baneasa Shopping City, jossa on monia tunnettuja kansainvälisiä ja romanialaisia ​​brändejä, sekä AFI Palace Cotroceni, jossa on laaja valikoima kauppoja ja ravintoloita.
– Unirea Shopping Center on keskeisellä paikalla sijaitseva ostoskeskus, jossa on erilaisia ​​liikkeitä, elokuvateatteri ja ruokapaikkoja.

Suositut hotellit Bukarestissa:

1. Athénée Palace Hilton

Athénée Palace Hilton sijaitsee keskeisellä paikalla Bukarestin sydämessä ja tarjoaa ylellistä majoitusta sekä upeat näkymät. Hotellissa on moderni sisustus, tilavat huoneet ja laaja valikoima palveluita, kuten spa-alue, kuntokeskus, ravintoloita ja baareja.

2. InterContinental Bucharest

InterContinental Bucharest sijaitsee lähellä Bukarestin vanhaa kaupunkia ja tarjoaa korkeatasoista majoitusta ja palveluita. Huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niistä avautuu upeat näköalat kaupunkiin. Hotellissa on myös ravintola, baari, uima-allas ja kuntosali.

3. Radisson Blu Hotel Bucharest

Radisson Blu Hotel Bucharest tarjoaa modernit ja tyylikkäät huoneet Bukarestin keskustassa. Hotellissa on useita ravintoloita ja baareja, joten ruokailumahdollisuudet ovat monipuoliset. Muita palveluita ovat muun muassa kuntokeskus, uima-allas, poreallas ja spa-alue.

4. JW Marriott Bucharest Grand Hotel

JW Marriott Bucharest Grand Hotel sijaitsee vehreällä alueella lähellä keskustaa ja tarjoaa viihtyisää majoitusta. Hotellissa on tyylikkäästi sisustetut huoneet, useita ravintoloita ja baareja, sekä hyvin varusteltu kuntokeskus ja spa-alue.

5. Epoque Hotel

Epoque Hotel on pieni boutique-hotelli Bukarestin keskustassa. Hotellissa on viihtyisät huoneet tyylikkäällä sisustuksella ja ainutlaatuisella charmilla. Palveluihin kuuluu ravintola, baari, spa, poreallas ja kuntosali.

6. Hotel Cismigiu

Hotel Cismigiu sijaitsee lähellä Bucharestin keskuspuistoa ja tarjoaa rauhallista majoitusta. Hotellissa on mukavat huoneet, joihin kuuluu ilmainen Wi-Fi ja ilmastointi. Palveluihin kuuluu myös ravintola ja baari.

7. Sheraton Bucharest Hotel

Sheraton Bucharest Hotel sijaitsee lähellä Bukarestin liikekeskusta ja tarjoaa laadukasta majoitusta. Hotellissa on modernit huoneet ja laaja valikoima palveluita, kuten ravintoloita, baareja, kuntokeskus ja spa-alue.

Turvallisuus ja Terveys

Rikollisuus

Bukarestissa esiintyy jonkin verran rikollisuutta, erityisesti taskuvarkauksia ja näpistyksiä alueilla, joissa on suuri ihmismäärä, kuten kauppakeskuksissa, turistikohteissa ja julkisissa liikennevälineissä. Alueilla, joissa on paljon ihmisiä, kannattaa pitää arvoesineet piilossa ja varoa matkustajajoukkoja. Rikostilanteisiin on suositeltavaa reagoida rauhallisesti ja turvallisuutta korostaen.

Liikenneturvallisuus

Bukarestin liikenne on vilkasta ja paikoin kaoottista. Jalankulkijoiden on oltava erityisen varovaisia liikenteessä, sillä autoilijoiden ja muiden ajoneuvojen liikkumista ei voi aina ennakoida. Pyöräilijät voivat kohdata haasteita, sillä kaupungissa on vähän pyöräteitä ja pyöräilyn suosio on alhainen. Kansainvälisiä liikennesääntöjä noudatetaan, mutta agility ja nopean reagoinnin taito ovat tarpeen liikenteessä selviytymiseen.

Terveyspalvelut

Bukarestissa on laaja valikoima julkisia ja yksityisiä terveyspalveluita. Julkiset terveyspalvelut ovat kuitenkin usein ylikuormitettuja ja saattavat vaatia pitkää odotusaikaa. Yksityiset lääkärikeskukset ja sairaalat tarjoavat nopeampaa hoitoa, mutta ovat usein kalliimpia. Matkavakuutus, joka kattaa myös terveydenhuollon kulut, on suositeltavaa matkailijoille.

Laatu vedelle ja ruoalle

Bukarestin vesijohtovesi on lähes kaikkialla juomakelpoista, mutta matkailijoiden on suositeltavaa juoda pullotettua vettä. Ruokaa Bukarestissa pidetään yleisesti turvallisena, mutta matkailijoille voi aiheutua vatsavaivoja tai ruokamyrkytyksiä erityisesti ruokaillessa pienemmissä ja vähemmän tunnetuissa ravintoloissa. Käsihygieniaan ja tuoreuden tarkistamiseen tulisi kiinnittää huomiota ruokaillessa kaikissa ravintoloissa.

Rannat ja Vesistöt

1. Herastrau-järvi

Herastrau-järvi on suuri keinotekoinen järvi, joka sijaitsee Herastrau-puistossa Bukarestin pohjoisosassa. Järvi tarjoaa mahdollisuuksia veneilyyn, souteluun ja kalastukseen. Sen ympärillä on myös hiekkarantoja, joissa voi nauttia auringosta ja uida.

2. Snagov-järvi

Snagov-järvi on toinen tärkeä järvikohde Bukarestin lähellä. Se sijaitsee noin 40 kilometrin päässä kaupungista. Järvi tunnetaan erityisesti Snagovin luostarista, joka sijaitsee sen saarella. Snagov-järvi tarjoaa kauniin ympäristön ulkoiluun, kalastukseen ja veneilyyn.

3. Kiseleff-puisto

Kiseleff-puisto sijaitsee keskustan tuntumassa ja sen halki virtaa Colentina-joki. Vaikka puistossa ei ole varsinaista rantaa, joki tarjoaa kauniin vesielementin alueella. Kiseleff-puistossa voi rentoutua kävelyllä joen varrella tai ihailla kauniita maisemia.

4. Therme Bukarest

Therme Bukarest on valtava kylpyläkompleksi, joka tarjoaa monia erilaisia ​​kylpylöitä ja altaita. Kompleksi sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Bukarestin keskustasta. Therme Bukarestissa on myös keinotekoinen laguuni, jossa voi rentoutua rannalla ja nauttia uimisesta.

5. Parcul Circului-järvi

Parcul Circului-järvi sijaitsee Parcul Circuluissa, Bukarestin itäisessä osassa. Se on pieni järvi, jossa on myös hiekkaranta-alue. Järvi tarjoaa virkistysmahdollisuuksia ja kiireettömän ympäristön rentoutumiseen kaupungin vilinän keskellä.

6. Caldărușani-joki

Caldărușani-joki on pieni joki, joka virtaa Bukarestin lähistöllä. Se tarjoaa mahdollisuuksia retkeilyyn ja joen varrella patikoimiseen. Vaikka joessa ei ole varsinaisia hiekkarantoja, sen maisemat ja rauhallinen ympäristö houkuttelevat luonnonystäviä.

Yöelämä ja viihde Bukarestissa

Baarit ja pubit

Bukarestissa on monia eri baareja ja pubeja, jotka tarjoavat erilaisia juomia ja ilmapiirejä. Suosittuja alueita baareille ja pubeille ovat vanhakaupunki (Old Town) sekä Lipscani-alue. Näillä alueilla on paljon ravintoloita, baareja ja klubitaloja, joista voi löytää sekä perinteisiä romaanilaisia baareja että trendikkäitä cocktail-baareja.

Klubit

Bukarestissa on vilkas klubi- ja yökerhokulttuuri. Klubit tarjoavat monipuolista musiikkia ja yöelämää erilaisiin makuihin. Esimerkkejä suosituista klubeista Bukarestissa ovat Fratelli, Control Club, Bamboo ja Expirat.

Esiintymistilat ja konsertit

Bukarestissa on useita esiintymistiloja ja konserttipaikkoja, joissa voi nauttia live-musiikista eri genreissä. Esimerkiksi Palace Hall on yksi kaupungin suurimmista musiikkitaloista ja siellä järjestetään usein konsertteja ja muita live-esityksiä.

Teatterit

Bukarestissa on myös useita teattereita, joissa voi nauttia erilaisista esityksistä, kuten draamasta, komediasta ja musiikkiteatterista. Suosittuja teattereita kaupungissa ovat muun muassa Bulandra Theatre, National Theatre Bucharest ja Odeon Theatre.

Elokuvateatterit

Elokuvan ystäville Bukarestissa on monia elokuvateattereita, joissa voi nähdä sekä paikallisia että kansainvälisiä elokuvia. Cotroceni National Cinema on yksi kaupungin suosituimmista elokuvateattereista ja siellä näytetään usein uusia elokuvia.

Kasinot

Bukarestissa on myös useita kasinoita, joissa voi kokeilla onneaan erilaisissa peleissä. Esimerkiksi Grand Casino Bucharest on yksi suurimmista ja tunnetuimmista kasinoista kaupungissa.

Baletti ja ooppera

Bukarestissa on myös mahdollisuus nauttia baletista ja oopperasta. Romanian kansallisbaletti ja Romanian kansallisooppera tarjoavat korkeatasoisia esityksiä eri klassisista teoksista.

Keilailu ja biljardi

Keilailu ja biljardi ovat suosittuja ajanviettotapoja Bukarestissa. Kaupungista löytyy useita keilahalleja ja biljardisaleja, joissa voi viettää rentoa iltaa ystävien kesken.

Luonnonkauniit puistot

Vaikka Bukarest tunnetaan vilkkaasta yöelämästään, kaupungissa on myös kauniita puistoja, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnosta. Esimerkiksi Herastrau Park ja Cismigiu Park ovat suosittuja kohteita piknikille ja kävelyretkille.

Luontokohteet ja retkeily Bukarestissa

Herätyshuudot Bukarestin kasvitieteellisessä puutarhassa

Bukarestin kasvitieteellinen puutarha on suosittu retkeilykohde, jossa voi ihailla erilaisia kasveja ja viettää aikaa luonnossa. Puutarhaan kuuluu useita kasvihuoneita, joissa on esillä erilaisia trooppisia kasveja. Lisäksi alueella on lukuisia ulkoalueita, jotka tarjoavat hyvät mahdollisuudet kävelylle ja rentoutumiselle. Puutarha tarjoaa myös opastettuja kierroksia, joissa voi oppia lisää kasvien monimuotoisuudesta.

Herastrau-puisto – Viihdettä ja rentoutumista

Herastrau-puisto sijaitsee Bukarestin keskustassa ja se on suosittu paikka rentoutumiselle ja virkistäytymiselle. Puisto on suuri ja siellä on lukuisia kävelyreittejä, jotka kulkevat pitkin kauniita järvenrantamaisemia. Herastrau-puistossa voi myös vuokrata polkuveneitä, nauttia piknikistä tai osallistua erilaisiin ulkoilma-aktiviteetteihin. Alueella on myös ravintoloita, kahviloita ja viihdekeskuksia, jotka tarjoavat vaihtelua päivän viihteeksi.

Vacaresti-järvenluonnonsuojelualue – Lintubongareiden paratiisi

Vacaresti-järvenluonnonsuojelualue sijaitsee Bukarestin eteläosassa ja se on Romanialle tärkeä luonnontilainen märkäalue. Alueella on lukuisten lintulajin pesimis- ja levähdyspaikkoja, ja se on suosittu kohde lintubongaajien keskuudessa. Vacaresti tarjoaa myös mahdollisuuksia patikointiin ja luontopoluille, joilla voi tutustua alueen monipuoliseen ekosysteemiin. Luonnonsuojelualueelta löytyy myös opastettuja retkiä, joilla voi oppia lisää alueen luonnosta ja eläimistöstä.

Comana-luonnonpuisto – Ulkoilua historiallisessa ympäristössä

Comana-luonnonpuisto sijaitsee noin 40 kilometriä päässä Bukarestista ja se tarjoaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun ja retkeilyyn luonnon keskellä. Alueella on useita järviä, joiden rannoilla voi rentoutua ja nauttia kauniista maisemista. Luonnonpuisto on myös historiallisesti merkittävä paikka, sillä siellä sijaitsee Comana-luostari, joka on yksi Romanian vanhimmista luostareista. Alueella on myös leirintäalue, joka mahdollistaa pitemmät retket ja yöpymisen luonnossa.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Bukarestin patriarkaattikirkko

Bukarestin patriarkaattikirkko, jota kutsutaan myös Pyhän Synodin kirkoksi, on Romanian ortodoksisen kirkon pääkirkko. Se sijaitsee Bukarestin kaupungin keskustassa ja on yksi Romania ortodoksisen uskonnon tärkeimmistä pyhistä paikoista.

Stavropoleosin luostari

Stavropoleosin luostari on ortodoksinen luostari, joka sijaitsee Bukarestin vanhassakaupungissa. Se on tunnettu kauniista arkkitehtuuristaan ja ikonisista freskoistaan. Luostarissa voi vierailla ja osallistua uskonnollisiin seremonioihin.

Antim-kirkko

Antim-kirkko on ortodoksinen kirkko, joka sijaitsee Bukarestin keskustassa lähellä patriarkaattikirkkoa. Se on rakennettu 1700-luvulla ja on yksi kaupungin historiallisista ja uskonnollisista nähtävyyksistä.

Bukarestin Vanhakaupunki

Bukarestin Vanhakaupunki, joka tunnetaan myös nimellä Lipscani, on kaupungin historiallinen keskusta. Alueella on joukko uskonnollisia ja historiallisia kohteita, kuten Pyhän Nikolauksen kirkko ja Krematorion kappeli, joista osa on rakennettu 1700-luvulla.

Kepplerin kartano

Kepplerin kartano on Bukarestissa sijaitseva historiallinen rakennus, joka on rakennettu 1800-luvulla. Se oli aikoinaan kuuluisan unkarilaisen arkkitehdin Albert Kepplerin koti ja on nykyisin avoinna yleisölle. Kartanossa voi tutustua sen historiallisiin huoneisiin ja näyttelyihin.

Kioton kansallismuseo

Kioton kansallismuseo on Bukarestissa sijaitseva museo, joka sisältää laajan kokoelman Romanian ortodoksisia ikoneja ja muuta uskonnollista taidetta. Museo on perustettu vuonna 1872 ja on yksi Romanian tärkeimmistä kulttuurikohteista.

Kotkankivisirkus

Kotkankivisirkus, virallisesti nimeltään Carol I -sirkus, on Bukarestin historiallinen sirkusrakennus, joka on rakennettu vuonna 1901. Se tarjoaa perinteisen sirkusesityksen lisäksi myös kulttuuritapahtumia ja konsertteja. Rakennus itsessään on nähtävyys historiallisen arkkitehtuurinsa vuoksi.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Kuningas Mihai I -kadun näköalatasanne

Kuningas Mihai I -kadun näköalatasanne sijaitsee Bukarestin keskustassa ja tarjoaa upean näköalan ympäröivään kaupunkiin. Se sijaitsee korkealla kattojen yläpuolella, ja siellä voi ihailla Bukarestin tunnettuja maamerkkejä, kuten Kansallismuseota. Näköalatasanteelta avautuu myös kaunis näkymä Bukarestin keskuspuistoon.

2. Tineretului-puiston näköalaratas

Tineretului-puiston näköalaratas tarjoaa kiehtovan näkymän yli kaupungin. Puisto sijaitsee keskeisellä paikalla ja sen näköalaratas tarjoaa upean näkymän Bukarestin pilvenpiirtäjille ja ympäröiville alueille. Tineretului-puisto itsessään on kaunis paikka rentoutumiseen ja ulkoiluun.

3. Radisson Blu -hotellin kattoterassi ja ravintola

Radisson Blu -hotellin kattoterassilla ja ravintolassa voi nauttia upeista näkymistä yli kaupungin. Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla ja sen kattoterassilta avautuu upea panoraama Bukarestin keskustan yli. Kattoterassilla voi nauttia juomia ja ruokaa samalla kun ihailee kaupungin maisemia.

4. Triumphal Arch -näköalatasanne

Triumphal Arch -näköalatasanteelta voi katsella kaupungin vilinää ja ihailla Bukarestin historiallista arkkitehtuuria. Tämä upea näköalapaikka sijaitsee Triumphal Arch -monumentin huipulla, ja sieltä avautuu upea näkymä niin päivällä kuin yölläkin.

5. The Garden -atropanoraamaravintola

The Garden -atropanoraamaravintola sijaitsee yhdellä Bukarestin korkeimmista rakennuksista ja tarjoaa henkeäsalpaavan panoraaman yli kaupungin. Ravintola sijaitsee 18. kerroksessa ja sen ikkunoista avautuu upea näkymä Bukarestin keskustan yli. Ravintola tarjoaa herkullista ruokaa ja samalla voi nauttia kauniista näköaloista.Kohteen sijainti maa on Romania.

Jätä kommentti