Halvat lennot Malatya

Nähtävyydet ja Kohteet

Malatya tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja kohteita vierailijoille. Tässä on joitakin kaupungin suosituimpia nähtävyyksiä:

1. Malatya Arkeologinen museo

Malatya Arkeologinen museo on tärkeä vierailukohde niille, jotka ovat kiinnostuneita alueen historiasta ja kulttuurista. Museo esittelee laajan kokoelman esihistoriallisia, antiikin ja bysanttilaisia artefakteja, kuten pronssiesineitä, keramiikkaa ja kaskuja.

2. Atatürkin kotimuseo

Atatürkin kotimuseo on entinen asuinpaikka ja museo, joka on omistettu Turkin perustajan ja ensimmäisen presidentin, Mustafa Kemal Atatürkin, muistolle. Museo esittelee Atatürkin elämästä ja toiminnasta kertovia esineitä, valokuvia ja muita historiallisia artefakteja.

3. Malatya Kalesi

Malatya Kalesi, tai Malatyan linna, on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Se tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja ympäröivään maisemaan. Kävijät voivat tutkia linnan raunioita ja ihailla sen arkkitehtonisia yksityiskohtia.

4. Battalgazi Suurmoskeija

Battalgazi Suurmoskeija on merkittävä uskonnollinen rakennus Malatyassa. Moskeija on rakennettu 1500-luvulla ja se tarjoaa upean esimerkin islamilaisesta arkkitehtuurista. Vierailijat voivat ihailla moskeijan sisätiloja ja sen kauniita mosaiikkeja ja kaiverruksia.

5. Malabadi-silta

Malabadi-silta on historiallinen kivisilta, joka sijaitsee noin 25 kilometrin päässä Malatyan kaupungista. Silta on peräisin 12. vuosisadalta ja se on yksi Turkin vanhimmista ja suurimmista keskiaikaisista silloista. Se on suosittu vierailukohde paikallisten ja ulkomaisten matkailijoiden keskuudessa.

6. Darende

Darende on viehättävä kaupunki Malatyan lähellä, joka on tunnettu historiallisista ja uskonnollisista nähtävyyksistään. Kaupungista löytyy useita moskeijoita, kuten Haci Bektas Veli Moskeija ja Rumi Moskeija. Darendessa sijaitsee myös historiallinen Malatya-Elazığ-karavaasari, jonka alkuperäinen osa on peräisin 16. vuosisadalta.

7. Etnografiallinen Museo

Etnografiallinen museo esittelee Malatyan alueen perinteistä kulttuuria ja elämäntapaa. Museossa on laaja kokoelma kansanperinnettä, tekstiilejä, maalauksia ja muita esineitä, jotka kuvaavat alueen historian ja kulttuurin kehitystä.

8. Aslantepe Kulttuuri ja Arkeologia keskus

Aslantepe Kulttuuri ja Arkeologia keskus on historiallinen arkeologinen paikka, joka sijaitsee noin 6 kilometrin päässä Malatyan kaupungista. Se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutkia alueen muinaisia raunioita ja oppia lisää sen historiasta. Paikasta löytyy myös museo, joka esittelee alueella tehdyt arkeologiset löydöt.

9. Malatyan kulttuurikeskus

Malatyan kulttuurikeskus on tärkeä paikka kaupungin taide- ja kulttuuritapahtumille. Keskuksessa järjestetään erilaisia näyttelyitä, konsertteja, teatteriesityksiä ja muita kulttuuritapahtumia ympäri vuoden. Se on suosittu kohde paikallisille asukkaille ja matkailijoille, jotka haluavat kokea kaupungin kulttuuritarjontaa.

Kulttuuri ja Historia

Malatya: lyhyt historiikki

Malatya on kaupunki Turkin itäosassa, joka on tunnettu rikkaasta kulttuuristaan ja historiallisesta merkityksestään. Kaupungin historia ulottuu tuhansien vuosien päähän, ja se on ollut asutettuna eri kansojen toimesta aina antiikin ajoista asti.

Arkeologiset löydöt Malatyasta

Malatyasta on löydetty useita arkeologisia löytöjä, jotka todistavat alueen pitkästä historiasta. Vanhin tunnettu asutus Malatyassa on peräisin noin 6000 eaa. Myöhemmin alueelle asettuivat muun muassa assyrialaiset, roomalaiset ja bysanttilaiset.

Historialliset nähtävyydet

Malatya on täynnä historiallisia nähtävyyksiä, jotka houkuttelevat matkailijoita ympäri maailmaa. Yksi tärkeimmistä nähtävyyksistä on Aslantepe-arkeologinen kaivausalue, jossa voi tutustua muinaiseen asutukseen ja nähdä jäänteitä muinaisista rakennuksista.

Malatyan kulttuurielämä

Malatyan kulttuurielämä on rikas ja monipuolinen. Kaupungissa järjestetään vuosittain erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten musiikki- ja tanssifestivaaleja. Malatyassa asuu myös monia taiteilijoita ja käsityöläisiä, jotka vaalivat perinteisiä käsityötekniikoita.

Kansanperinne ja festivaalit

Malatyan alueella kansanperinne on tärkeä osa paikallista kulttuuria. Alueella järjestetään erilaisia festivaaleja, jotka juhlistavat paikallisia perinteitä ja kulttuuria. Yksi suosituimmista festivaaleista on Malatya Uluslararası Kayısı Festivali, joka juhlistaa alueen kuuluisaa aprikoosituotantoa.

Kulttuurikohteet

Malatyasta löytyy myös useita kulttuurikohteita, kuten museoita ja taidegallerioita, jotka tarjoavat kävijöilleen mahdollisuuden tutustua paikalliseen taiteeseen ja kulttuuriin. Esimerkiksi Malatya Müzesi on arvostettu museo, joka esittelee alueen historiaa ja kulttuuria.

Ruokailu ja Ravintolat

1. Perinteiset malatyalaiset ruoat

– Malatya tunnetaan erityisesti malatyalaisista aprikooseista, jotka ovat alueen suurin maataloustuote.
– Alueella tarjoillaan monia perinteisiä malatyalaisia ruokia, kuten yaprak sarması (rypsiin käärittyjä lihakääryleitä), malatyalainen kebab, bulgur pilavi (bulguriin pohjautuva ruoka) ja tatlı aşure (makea jälkiruoka).
– Paikalliset ravintolat tarjoavat myös muita paikallisia herkkuja, kuten pähkinätäytteisiä baklava-leivonnaisia ja malatyalaisia keitettyjä kaijanmarjoja.

2. Suositut ravintolat ja kahvilat

– Malatyassa on laaja valikoima ravintoloita, kahviloita ja ruokapaikkoja, joissa on tarjolla paikallisen ja kansainvälisen keittiön ruokia.
– Suositeltavia ravintoloita Malatyassa ovat esimerkiksi Köşk Restaurant, josta voi nauttia perinteisiä malatyalaisia ruokia, ja Oz Hakmar, joka on suosittu lihakauppa ja ravintola.
– Myös paikalliset kahvilat tarjoavat herkullisia välipaloja ja juomia, kuten turkkilaista teetä (çay), kahvia ja paikallisia makeisia.

3. Kansainvälinen ruokakulttuuri

– Malatyassa on myös kansainvälisen ruokakulttuurin ravintoloita, joissa voi nauttia esimerkiksi italialaista, saksalaista, kiinalaista tai intialaista ruokaa.
– Näissä ravintoloissa tarjolla on usein erilaisia pizzavaihtoehtoja, pastaa, hampurilaisia ja muita kansainvälisiä ruokia.
– Suositeltavia kansainvälisiä ravintoloita Malatyassa ovat esimerkiksi Buddha Restaurant ja Mardo Gourmet Burger.

4. Katukeittiö ja pikaruoka

– Malatya tarjoaa myös monia katukeittiöitä ja pikaruoan tarjoajia, joissa voi nauttia nopeasti valmistettuja välipaloja ja ruokia.
– Katukeittiöissä voi esimerkiksi maistella alueen suosittuja lihavartaita (şiş kebap) ja käsintehtyjä pide-leipiä erilaisilla täytteillä.
– Myös kansainvälisten pikaruokaketjujen, kuten Burger Kingin ja McDonald’sin, ravintoloita on Malatyassa tarjolla.

5. Ruokamarkkinat ja ruokakaupat

– Malatyassa on useita ruokamarkkinoita ja ruokakauppoja, joista voi ostaa paikallisia tuotteita ja raaka-aineita.
– Esimerkkejä suosituista ruokamarkkinoista ja ruokakaupoista Malatyassa ovat esimerkiksi Malatya Pazarı (tori), Semihta Şekerleme (makeisliike) ja Gökçe Baharat (mauste- ja yrttikauppa).
– Näistä paikoista voi ostaa muun muassa paikallisia aprikooseja, oliiveja, pähkinöitä, mausteita ja muita tuoreita raaka-aineita ruoanlaittoa varten.

Vapaa-ajan aktiviteetit Malatyassa

Urheilu

– Malatyassa on useita urheilumahdollisuuksia, kuten jalkapallokenttiä, koripallokenttiä ja tenniskenttiä, joissa voi harrastaa erilaisia urheilulajeja ja pelata pelejä.
– Kaupungissa on myös kuntoilukeskuksia ja kuntosalit, joissa voi treenata ja pitää kuntoa yllä.
– Lisäksi Malatyassa on mahdollisuus osallistua erilaisiin lyhytkursseihin, kuten joogaan tai pilatekseen, ja näin edistää omaa hyvinvointiaan.

Luontoretket

– Malatya sijaitsee upean luonnon ympäröimänä, joten kaupungissa on mahdollisuus tehdä monipuolisia luontoretkiä.
– Lähistöllä on useita vuoristoalueita ja kansallispuistoja, joissa voi patikoida, kiipeillä tai pyöräillä.
– Lisäksi kaupungin lähellä virtaa Euphrates-joki, joka tarjoaa mahdollisuuksia veneilyyn ja kalastukseen.

Kulttuurikohteet

– Malatyassa on runsaasti kulttuurikohteita, kuten historiallisia monumentteja, museoita ja taidegallerioita.
– Yksi suosituimmista nähtävyyksistä on Malatyan linna, joka tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin.
– Kaupungissa järjestetään myös erilaisia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja, joissa voi tutustua paikalliseen kulttuuriin ja taiteeseen.

Shoppailu

– Malatyassa on useita ostoskeskuksia ja kauppoja, joissa voi tehdä ostoksia ja löytää paikallisia tuotteita.
– Kaupungin keskustassa on myös vilkas basaarialue, jossa voi tutustua paikalliseen käsityötarjontaan ja tehdä ainutlaatuisia löytöjä.
– Lisäksi Malatyassa järjestetään viikoittain torimarkkinoita, joissa voi ostaa tuoreita ruokatarvikkeita ja muita paikallisia tuotteita.

Suositut hotellit Malatyassa

1. DoubleTree by Hilton Malatya

DoubleTree by Hilton Malatya on suosittu hotelli Malatyassa. Se sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa moderneja huoneita, ravintolan, kuntokeskuksen ja kokoustiloja.

2. Dedeman Malatya Hotel & Convention Center

Dedeman Malatya Hotel & Convention Center on suuri hotelli ja kokouskeskus Malatyassa. Se tarjoaa viihtyisiä huoneita, useita ravintoloita, uima-altaan, kuntosalin ja kokoustiloja.

3. Anemon Malatya Hotel

Anemon Malatya Hotel sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa tyylikkäitä huoneita, ravintolan, ilmaisen Wi-Fi-yhteyden, kuntosalin ja kokoustiloja.

4. Malatya Palas Hotel

Malatya Palas Hotel on perinteinen hotelli, joka sijaitsee lähellä Malatyan päärautatieasemaa. Sen huoneet ovat viihtyisiä ja siistejä, ja hotellissa on myös ravintola ja yksityinen pysäköintialue.

5. Malatya Park Hotel

Malatya Park Hotel sijaitsee Malatyan keskustassa ja tarjoaa modernit huoneet, ravintolan, kuntosalin ja konferenssikeskuksen. Hotelli sijaitsee kätevästi lähellä ostoskeskuksia ja nähtävyyksiä.

Turvallisuus ja terveys

Turvallisuus

– Malatyassa on yleisesti ottaen turvallista liikkua ja matkustaa.
– Alueella on kuitenkin hyvä noudattaa perusvarovaisuutta, kuten pidättäytymään öisestä yksinliikkumisesta pimeillä syrjäisillä alueilla.
– Poliisien läsnäolo voi olla näkyvää erityisesti vilkkaammissa paikoissa tai tapahtumissa.
– Kuten missä tahansa matkakohteessa, matkailijoita kehotetaan pitämään silmällä henkilökohtaisia tavaroitaan ja varomaan taskuvarkaita.
– Matkustajilta suositellaan tarkkaavaisuutta joukkoliikennevälineissä ja varovaisuutta autoillessa, sillä liikennesäännöt eivät välttämättä ole aina noudatettu täysin.
– Paikallisten tapojen ja kulttuurin kunnioittaminen voi auttaa välttämään tarpeettomia kiistoja tai konflikteja Malatyassa.

Terveys

– Malatyassa on useita terveyskeskuksia ja sairaaloita, joissa tarjotaan perusterveydenhuoltoa sekä erikoissairaanhoidon palveluita.
– Lähialueen matkailijoille tai ulkomailta saapuville suositellaan matkavakuutuksen hankkimista, joka kattaa tarvittaessa sairaanhoitokustannukset.
– Lisäksi on suositeltavaa tarkistaa ennen matkaa oman maan suositukset rokotuksista Malatyaan matkustettaessa.
– Malatyassa voi hyvin juoda hanavettä, mutta herkkävatsaisille suositellaan pullovettä.
– Matkailijoille kannattaa varmuuden vuoksi ottaa mukaan henkilökohtaisia lääkkeitä ja tarvittavia lääkemääräyksiä mahdollisten terveysongelmien varalta.
– Aurinkosuojatuotteiden, kuten aurinkovoiteen ja hatun, käyttäminen on järkevää auringonpistoksen välttämiseksi.

Rannat ja Vesistöt

Malatya-joki

Malatya-joki on tärkein vesistö Malatya-nimisen kaupungin alueella. Se saa alkunsa Pütürge-vuoristosta ja virtaa Kaakeski-Anatolian alueen halki noin 26 kilometrin matkan, kunnes se laskee Euphraat-jokeen. Malatya-joki tarjoaa kauniita maisemia ja on suosittu paikka niin paikallisille asukkaille kuin matkailijoillekin.

Hazarjärvi

Hazarjärvi sijaitsee noin 17 kilometrin päässä Malatya-kaupungista. Se on suosittu virkistysalue paikallisille asukkaille ja turisteille. Järveä ympäröi luonnonkaunis maisema, jossa on vehreitä metsiä ja kukkuloita. Hazarjärvi tarjoaa mahdollisuuden rentoutumiseen ja luonnon ihailuun, ja sieltä löytyy myös kalastusmahdollisuuksia.

Derinöz Järvi

Derinöz-järvi on toinen suosittu järvi Malatya-kaupungin lähellä. Se sijaitsee noin 20 kilometrin päässä kaupungista. Järvi tunnetaan kauniista maisemistaan, ja sen ympärillä on monia piknik-alueita ja leirintäalueita. Derinöz-järvi tarjoaa myös mahdollisuuksia kalastukseen ja veneilyyn.

Kusözü Järvi

Kusözü-järvi sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Malatya-kaupungista. Se on suosittu kohde niin paikallisille asukkaille kuin matkailijoillekin. Järvi on tunnettu kauniista ympäristöstään ja rauhallisesta ilmapiiristään. Kusözü-järveltä löytyy myös piknik-alueita ja mahdollisuuksia veneilyyn.

Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja yökerhot

Malatyassa on useita baareja ja yökerhoja, joissa voi viettää iltaa juomien ja musiikin parissa. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Club Nox, The Brasserie Bar & Grill ja The Rhythm Club. Näissä paikoissa voi nauttia erilaisista juomista, tanssia ja kuunnella elävää musiikkia.

2. Ravintolat

Kaupungissa on monipuolinen valikoima ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokakulttuureja. Paikallisia erikoisuuksia pääsee maistamaan esimerkiksi Malatya Kebap & Lahmacun -ravintolassa, joka tunnetaan herkullisista kebabeistaan. Myös kansainväliset keittiöt, kuten italialainen, kiinalainen ja intialainen, ovat edustettuina.

3. Elokuvateatterit

Malatyassa on useita elokuvateattereita, joissa voi käydä katsomassa uusimpia elokuvia. Esimerkiksi Malatya Park Mall -ostoskeskuksessa sijaitsee moderni elokuvateatteri, jossa on laaja valikoima eri genrejä. Elokuvateatterit tarjoavat myös mahdollisuuden nauttia virvokkeita ja pientä purtavaa elokuvan aikana.

4. Konsertit ja esitykset

Kaupungissa järjestetään säännöllisesti erilaisia konsertteja ja esityksiä. Malatya Büyükşehir Belediyesi (Malatyan suuri kaupunki) järjestää usein kulttuuritapahtumia, kuten konsertteja, teatteriesityksiä ja tanssiesityksiä. Lisäksi alueella on useita musiikkiklubeja ja tapahtumapaikkoja, joissa voi nauttia livemusiikista eri genreissä.

5. Pelit ja hupikeskukset

Malatyassa on myös pelihalleja ja hupikeskuksia, joissa voi viettää aikaa pelaillen ja pitäen hauskaa ystävien kanssa. Esimerkiksi Adım Adım AVM -ostoskeskuksessa sijaitsee pelihalli, jossa on laaja valikoima erilaisia pelikoneita. Lisäksi kaupungissa on myös keilaratoja ja muita aktiivista viihdettä tarjoavia paikkoja.

Luontokohteet ja retkeily

1. Nemrut Dağı

Nemrut Dağı on vuori, joka sijaitsee noin 80 kilometrin päässä Malatyan kaupungista. Se on suosittu retkikohde ja tunnetaan erityisesti Nemrutin auringonlaskun ja auringonnousun näkymistä. Vuorella on myös lukuisia muinaisia hautamonumentteja, jotka ovat peräisin Kommagene-kuningaskunnan ajalta. Nemrut Dağı on osa Nemrut-vuorten kansallispuistoa, joka tarjoaa upeat näkymät ympäröivään luontoon.

2. Şahnahan Caravanserai

Şahnahan Caravanserai on historiallinen karavaanisaray, joka sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Malatyan kaupungista. Se rakennettiin 1200-luvulla ja toimi levähdyspaikkana kauppiaiden ja matkailijoiden keskuudessa. Karavaanisaraysta on säilynyt hyvin säilynyt julkisivu ja sen sisällä voi nähdä alkuperäisiä mosaiikkeja. Şahnahan Caravanserai on suosittu retkikohde historiaa ja arkkitehtuuria arvostaville matkailijoille.

3. Yeşilyurt Kanyonu

Yeşilyurt Kanyonu sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Malatyan kaupungista. Se on kaunis luonnonkohde, joka tarjoaa upeat näkymät kallioseinämiin ja vihreisiin laaksoihin. Kanyonin läpi virtaa Azaplı Deresi -joki, joka tarjoaa mahdollisuuksia retkeilyyn ja kalastukseen. Yeşilyurt Kanyonu on suosittu paikka paikallisille ja matkailijoille, jotka haluavat nauttia luonnon kauneudesta ja rauhasta.

4. Sürgü Şelalesi

Sürgü Şelalesi on kaunis vesiputous, joka sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Malatyan kaupungista. Se sijaitsee korkealla vuoristossa ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään luontoon. Vesiputous on suosittu retkikohde ja tarjoaa mahdollisuuden rentoutua ja nauttia luonnon äänistä ja kauneudesta. Sürgü Şelalesi on myös suosittu paikka ulkoilma-aktiviteettien, kuten patikoinnin ja piknikien, harrastamiseen.

5. Aslantepe Höyüğü

Aslantepe Höyüğü on arkeologinen kohde, joka sijaitsee noin 5 kilometrin päässä Malatyan kaupungista. Se on antiikin kaupungin raunioita, jotka ovat peräisin 3000–1000 eKr. Aslantepe Höyüğü on arkeologien ja historiansa kiinnostuneiden matkailijoiden suosima paikka. Siellä voi vierailla ja tutustua alueen historiaan ja arkkitehtuuriin.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Kultapuinen moskeija
Kultapuinen moskeija, tai kullattu moskeija, on yksi Malatyan tunnetuimmista uskonnollisista kohteista. Se sijaitsee kaupungin keskustassa ja on rakennettu vuonna 1267. Moskeija on saanut nimensä sen koristeellisista kulta- ja hopeasomisteista. Moskeija on tärkeä paikka muslimiyhteisölle ja se on avoinna julkisiin rukoushetkiin.

Armenialainen apostolinen kirkko
Armenialainen apostolinen kirkko on historiallinen ja uskonnollinen kohde, joka sijaitsee Malatyassa. Kirkko on rakennettu 1800-luvun alussa ja se edustaa armenialaista kulttuuria ja uskontoa alueella. Se on tärkeä paikka armenialaisyhteisölle ja siellä järjestetään erilaisia uskonnollisia seremonioita ja tapahtumia.

Atatürkin kotitalo
Atatürkin kotitalo on historiallinen paikka Malatyassa, joka on omistettu Turkin perustajan, Mustafa Kemal Atatürkin, muistolle. Talo on säilynyt lähes alkuperäisessä kunnossa ja siinä esitellään Atatürkin elämää ja saavutuksia. Talossa on myös näyttelyitä ja esineitä, jotka liittyvät Turkin itsenäistymiseen ja Atatürkin aikaan.

Kasbahin linnoitus
Kasbahin linnoitus on historiallinen linnoitus Malatyassa, joka sijaitsee kaupungin vanhassa keskustassa. Linnoitus on rakennettu 1100-luvulla ja se on ollut tärkeä puolustusasema alueella. Linnoituksen alueella on useita rakennuksia ja nähtävyyksiä, kuten vankikoppeja, torni ja muureja. Siellä järjestetään myös opastettuja kierroksia ja tapahtumia.

Turgut Özal-museo
Turgut Özal-museo on museo Malatyassa, joka on omistettu entiselle Turkin presidentille Turgut Özalille. Museossa on näyttelyitä ja esineitä, jotka liittyvät Özalin elämään ja poliittiseen uraan. Museo tarjoaa kävijöille mahdollisuuden oppia lisää Turkin nykyhistoriasta ja Özalin vaikutuksesta maahan.

Vapaustaistelijoiden muistomerkit
Malatyassa on useita vapaustaistelijoiden muistomerkkejä, jotka kunnioittavat niitä, jotka taistelivat Turkin itsenäisyyden puolesta. Näitä muistomerkkejä voi nähdä eri puolilla kaupunkia, ja ne ovat tärkeitä paikkoja, joissa voidaan muistella Turkin historiaa ja isänmaallisuutta.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Malatya-linna

Malatya-linna sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät ympäröivään kaupunkiin. Linna on rakennettu 1200-luvulla ja toimi aiemmin puolustuslinnoituksena. Nykyään linna on suosittu nähtävyys, ja sen avoimilta kohdilta voi ihailla upeaa maisemaa kaupungin yli.

2. Yeni Cuma-moskeija

Yeni Cuma-moskeija on merkittävä islamilainen rakennus Malatyassa. Sen minareetista avautuu upeat näkymät yli kaupungin. Moskeija sijaitsee korkealla kukkulalla, mikä mahdollistaa upeiden panoraamanäkymien ihailemisen. Alueella on myös istumapaikkoja, joissa voi nauttia maisemista rauhassa.

3. Armaggan-hillan näköalapaikka

Armaggan-hillan näköalapaikka sijaitsee Malatyan keskustan lähellä. Paikka tarjoaa upeat näkymät Malatya-joelle, kaupungille ja ympäröiville vuorille. Näköalapaikalla on myös istumapaikkoja, joissa voi levähtää ja nauttia maisemista.

4. Sümela-näköalapaikka

Sümela-näköalapaikka sijaitsee kaupungin ulkopuolella, vuorten rinteellä. Paikalta avautuu upeat panoraamanäkymät kaupunkiin päin. Alueella on myös näköalaravintola, jossa voi nauttia paikallisista herkuista samalla ihaillen maisemia.

5. Malatya Park

Malatya Park on suuri puistoalue, joka sijaitsee Malatyan kaupungin länsiosassa. Puiston korkealta kohdalta voi ihailla kaupunkia ja ympäröivää luontoa. Puistossa on myös näköalatasanne, josta voi saada upeat panoraamanäkymät ympäristöön.

6. Akcadag-vuori

Akcadag-vuori sijaitsee Malatyan lähellä. Vuorelta avautuu upeat näkymät yli kaupungin ja ympäröivään luontoon. Vuoren huippu on suosittu retkeily- ja näköalapaikka, johon voi nousta patikoiden tai vuoristotietä pitkin.Kohteen sijainti maa on Turkki.

Jätä kommentti