Halvat lennot Rotterdam

Nähtävyydet ja kohteet

Rotterdamin satama

Rotterdamin satama on yksi maailman suurimmista satamista. Satama tarjoaa nähtävyyksiä kuten risteilyjä ja retkiä, joilla voi tutustua satama-alueeseen ja nähdä suuria rahtilaivoja. Sataman ympäristössä sijaitsee myös monia ravintoloita ja kauppoja.

Euromast-torni

Euromast-torni on Rotterdamin ikoninen nähtävyys. Torni on 185 metriä korkea ja sieltä avautuu upea näköala kaupungin yli. Euromastissa voi myös syödä ravintolassa tai yöpyä hotellissa.

Markthal

Markthal on moderni ruokatori ja kauppakeskus. Se sijaitsee Blaak-aukiolla ja sen erikoisuutena on värikäs kaareva katto, jossa on maalattuja taideteoksia. Markthalissa voi käydä ostoksilla erilaisissa ravintoloissa, ruokakaupoissa ja putiikeissa.

Museum Boijmans Van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen on taide- ja designmuseo, joka esittelee laajan kokoelman eurooppalaista taidetta. Museossa voi nähdä teoksia aina keskiajalta nykypäivään asti. Museossa järjestetään myös vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia.

Rotterdamin eläintarha

Rotterdamin eläintarha, Diergaarde Blijdorp, tarjoaa kodin monille eläinlajeille. Eläintarhassa voi nähdä muun muassa norsuja, apinoita, pingviinejä ja jääkarhuja. Siellä järjestetään myös erilaisia opastettuja kierroksia ja tapahtumia.

Kuninkaallinen De Kuip -jalkapallostadion

Kuninkaallinen De Kuip on Rotterdamin kuuluisa jalkapallostadion. Stadion on rakennettu vuonna 1937 ja siellä pelaa paikallinen jalkapallojoukkue Feyenoord. Stadionilla järjestetään myös konsertteja ja muita tapahtumia.

Kulttuuri ja Historia

Rotterdamin museo

Rotterdamin museo on kaupungin tärkein taidemuseo ja se sijaitsee Museum Park -puistossa. Museossa on laaja kokoelma hollantilaisen ja eurooppalaisen taiteen teoksia, mukaan lukien maalauksia, veistoksia ja arkkitehtuuria. Museo järjestää myös vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia.

Erasmus-talo

Erasmus-talo on 1500-luvulla rakennettu kaunis puurakennus, joka on nimetty kuuluisan filosofin ja humanistin Desiderius Erasmuksen mukaan. Talo muutettiin museoksi, jossa voi tutustua Erasmuksen elämään ja ajatuksiin. Siellä on näytteillä kirjoja, kirjeitä ja muita esineitä, jotka liittyvät Erasmukseen.

Kuubaan matkaava laiva

Kuubaan matkaava laiva (De Zwarte Zwaan) on historiallinen laiva, joka tarjoaa veneretkiä Rotterdamin sataman alueella. Laivan sisällä on pieni museo, joka kertoo laivan historiasta ja sataman kehityksestä. Veneretkillä voi ihailla Rotterdamin merimaisemia ja oppia lisää kaupungin satamasta.

Laaksonpuiston tuulimyllyt

Laaksonpuiston alueella sijaitsee kuusi perinteistä hollantilaista tuulimyllyä, jotka ovat peräisin 1700- ja 1800-luvuilta. Näitä tuulimyllyjä käytettiin aiemmin jauhamaan viljaa, mutta nykyään ne ovat suosittuja nähtävyyksiä ja osa kaupungin kulttuuriperintöä.

Delfshavenin satama-alue

Delfshavenin satama-alue on historiallinen osa Rotterdamia, joka säilytti alkuperäisen ilmeensä vaikka suurin osa kaupungista tuhoutui toisen maailmansodan pommituksissa. Satama-alueella voi tutustua vanhan ajan tunnelmaan, ihailla perinteisiä hollantilaisia taloja ja vierailla Delfshavenin kirkossa, joka on rakennettu 1300-luvulla.

Markthal

Markthal on moderni arkkitehtoninen mestariteos ja se on yksi Rotterdamin tunnetuimmista maamerkeistä. Se on kauppahalli ja asuinrakennus yhdistettynä, ja sen sisällä on monipuolinen valikoima ruokakojuja, ravintoloita ja kauppoja. Markthalissa voi myös ihailla suurikokoista taideteosta, joka on maalattu hallin sisäpinnalle.

Kulttuuritalo WORM

Kulttuuritalo WORM on vaihtoehtoisen kulttuurin keskus, jossa järjestetään konsertteja, taidenäyttelyitä, elokuvanäytöksiä ja muita tapahtumia. WORMin tiloissa toimii myös ravintola ja baari, jotka houkuttelevat paikallisia kulttuurinystäviä. Kulttuuritalo on tunnettu rohkeista ja kokeellisista ohjelmistaan.

Kunsthal Rotterdam

Kunsthal Rotterdam on monipuolinen taidemuseo, jossa on vaihtuvia näyttelyitä modernista taiteesta, designista ja valokuvauksesta. Museo sijaitsee Euroopan suurimmalla taidenäyttelyalueella, joka on suunniteltu yhteistyössä arkkitehti Rem Koolhaasin kanssa. Kunsthal on yksi Rotterdamin suosituimmista kulttuurikohteista.

Ruokailu ja Ravintolat

Rotterdamin ruokakulttuuri

Rotterdamissa on monipuolinen ruokakulttuuri, jossa yhdistyvät eri kansainväliset makumaailmat ja perinteiset hollantilaiset ruoat. Kaupunki tarjoaa laajan valikoiman ravintoloita, kahviloita ja katuruokakojuja, joissa voi kokea erilaisia makuja.

Kuuluisat ravintolat

Rotterdamissa on useita kuuluisia ravintoloita, joista osa on saanut Michelin-tähden. Esimerkiksi De Zwarte Zwaan ja Parkheuvel ovat arvostettuja Fine Dining -ravintoloita, jotka tarjoavat korkeatasoista ruokaa ja palvelua.

Katuruoka

Rotterdam tunnetaan myös monipuolisesta katuruokatarjonnastaan. Kaupungilla voi nauttia esimerkiksi perinteisiä hollantilaisia herkkuja, kuten Hollandse Nieuwe -sillin, friteerattuja perunoita (patat) ja lihaa sisältävää krokettia. Lisäksi tarjolla on erilaisia kansainvälisiä katuruokakojuja, kuten falafelpaikkoja, wokkibaareja ja hampurilaiskojuja.

Markkinat ja ruokapaikat

Rotterdamissa järjestetään viikottain erilaisia ruokamarkkinoita, joissa voi ostaa tuoreita paikallisia tuotteita, kuten juustoja, kalaa, leipää ja vihanneksia. Lisäksi kaupungissa on suuri valikoima ruokapaikkoja, joissa voi nauttia erilaisia ruokalajeja eri puolilta maailmaa.

Ravintoloita eri hintaluokissa

Rotterdamissa on ravintoloita eri hintaluokissa, joten jokainen voi löytää sopivan vaihtoehdon budjetilleen. On olemassa edullisia lounaspaikkoja sekä hienoja Fine Dining -ravintoloita, joiden hinnat voivat olla korkeammat.

Vegetaarinen ja vegaaninen ruoka

Rotterdamissa on myös hyvä valikoima ravintoloita, jotka tarjoavat vegetaarisen ja vegaanisen ruokavalion vaihtoehtoja. Monet ravintolat ovat ottaneet huomioon kasvavan kysynnän näille ruokavalioille ja tarjoavat maistuvia vaihtoehtoja sekä vegaanista että kasvisruokaa etsiville.

Rotterdamin kahvilakulttuuri

Rotterdamissa on vilkas kahvilakulttuuri, jossa voi viettää aikaa ystävien tai perheen kanssa tai viettää hetken omassa seurassaan. Kaupunki tarjoaa tunnelmallisia kahviloita, joissa voi nauttia perinteisiä hollantilaisia leivonnaisia, kuten stroopwafelia, sekä laadukkaita kahvijuomia.

Vapaa-ajan aktiviteetit Rotterdamissa

1. Museot ja taidegalleriat

Rotterdamissa on useita merkittäviä museoita ja taidegallerioita. Yksi niistä on Museumpark-alueella sijaitseva Boijmans Van Beuningen -museo, joka tunnetaan laajasta kokoelmastaan, johon kuuluu teoksia aina keskiajalta nykyaikaan. Toisena vaihtoehtona voi vierailla moderneissa taidegallerioissa, kuten Witte de With Center for Contemporary Art tai MAMA, jotka esittelevät nykytaidetta ja järjestävät vaihtuvia näyttelyitä.

2. Kulttuuritapahtumat ja festivaalit

Rotterdamissa järjestetään lukuisia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Esimerkiksi Rotterdam International Film Festival (IFFR) on yksi suurimmista elokuvafestivaaleista Euroopassa, joka kerää elokuvan ystäviä ympäri maailmaa. Lisäksi Rotterdamissa järjestetään joka vuosi North Sea Jazz Festival, joka on merkittävä kansainvälinen jazzmusiikkitapahtuma.

3. Puistot ja ulkoilma-aktiviteetit

Rotterdam tarjoaa myös monia mahdollisuuksia ulkoilma-aktiviteetteihin. Esimerkiksi Kralingse Bos -puisto on suosittu paikka ulkoiluun ja patikointiin. Siellä voi myös vuokrata soutuveneen tai kanootin ja käydä vesillä. Lisäksi Euromast-torni tarjoaa upean näköalan kaupunkiin ja sen ympäristöön, ja sieltä voi myös laskeutua köysiradalla.

4. Ostosmahdollisuudet

Rotterdamissa on laaja valikoima ostosmahdollisuuksia. Esimerkiksi Lijnbaan-katu ja Beurstraverse (tunnetaan myös nimellä ”Koopgoot”) ovat suosittuja ostoskatuja, joilta löytyy monia tunnettuja kauppoja ja tavarataloja. Kauppahalli Markthal on toinen kiinnostava ostoskohde, jossa voi ostaa tuoreita ruoka-aineita ja maistella erilaisia ruokia.

5. Ravintolat ja kahvilat

Rotterdam on tunnettu monipuolisesta ravintola- ja kahvilatarjonnastaan. Kaupungissa voi nauttia erilaisista kansainvälisistä keittiöistä aina perinteisistä hollantilaisista ruuista aina aasialaiseen ja välimerelliseen ruokaan. Lisäksi Rotterdamissa on useita trendikkäitä kahviloita ja kahvipaikkoja, joissa voi rentoutua ja nauttia laadukkaasta kahvista ja leivonnaisista.

6. Teatterit ja musiikki

Rotterdamissa on useita teattereita ja musiikkiesityksiä tarjoavia paikkoja. Esimerkiksi De Doelen on merkittävä konserttisali, jossa järjestetään klassisen musiikin konsertteja sekä muita musiikkitapahtumia. Lisäksi Rotterdamse Schouwburg on kaupungin tärkein teatteri, jossa esitetään laaja valikoima näytelmiä ja musikaaleja.

7. Vesiurheilu ja rannat

Rotterdam sijaitsee lähellä Pohjanmerta ja tarjoaa mahdollisuuksia erilaisiin vesiurheilulajeihin. Rannikkokaupungissa voi harrastaa esimerkiksi purjelautailua, purjehdusta tai sup-lautailua. Lähistöllä sijaitseva Hoek van Holland on myös suosittu ranta-alue, jossa voi rentoutua ja nauttia auringosta ja hiekkarannasta.

Suositut hotellit Rotterdamissa:

1. Hilton Rotterdam

– Hilton Rotterdam on arvostettu hotelli, joka sijaitsee keskeisellä paikalla Rotterdamissa.
– Hotellissa on modernit ja tyylikkäät huoneet, joissa on mukavuudet kuten taulu-tv, ilmastointi ja minibaari.
– Asiakkaat voivat nauttia hotellin ravintolan tarjoamasta laajasta ruokavalikoimasta sekä rentoutua baarissa.
– Hilton Rotterdam tarjoaa myös monipuolisia kokous- ja juhlatiloja sekä kuntokeskuksen asiakkaiden käyttöön.

2. Hotel New York

– Hotel New York on historiallinen ja ikoninen hotelli, joka sijaitsee entisessä Holland Amerika Lijn -rakennuksessa.
– Hotellissa on yksilöllisesti sisustetut huoneet, joista avautuu näköala Rotterdamin satamaan.
– Asiakkaat voivat nauttia hotellin ravintolassa tarjottavasta mereneläväpitoisesta ruokalajien valikoimasta.
– Hotel New York tarjoaa myös kokoustiloja, saunan ja kuntosalin asiakkaiden käyttöön.

3. Mainport Design Hotel

– Mainport Design Hotel sijaitsee keskeisellä paikalla Rotterdamin keskustassa ja se on suosittu design-hotelli.
– Hotellissa on modernit ja tyylikkäät huoneet, joissa on esimerkiksi sadesuihkut ja kylpyammeet.
– Asiakkaat voivat rentoutua hotellin spa-alueella, jossa on muun muassa sisäuima-allas, sauna ja hierontapalvelut.
– Mainport Design Hotelissa on myös ravintola, baari ja kattoterassi, josta avautuu näköala Rotterdamin satamaan.

4. Bilderberg Parkhotel Rotterdam

– Bilderberg Parkhotel Rotterdam sijaitsee aivan Rotterdamin kaupungin keskustassa, lähellä Euromast-näköalatornia.
– Hotellissa on viihtyisät ja tilavat huoneet, joissa on mukavuudet kuten ilmastointi, minibaari ja taulu-tv.
– Asiakkaat voivat nauttia hotellin ravintolan tarjoamista kansainvälisistä ruokalajeista sekä rentoutua baarissa.
– Bilderberg Parkhotel Rotterdam tarjoaa myös kokous- ja juhlatiloja sekä kuntokeskuksen asiakkaiden käyttöön.

5. Inntel Hotels Rotterdam Centre

– Inntel Hotels Rotterdam Centre sijaitsee Rotterdamin keskustassa lähellä Erasmus-siltaa.
– Hotellissa on moderneja huoneita, joista avautuu näköala Rotterdamin kaupunkiin ja/tai Erasmus-sillalle.
– Asiakkaat voivat nauttia hotellin ravintolan tarjoamista paikallisista ja kansainvälisistä herkuista sekä rentoutua baarissa.
– Inntel Hotels Rotterdam Centre tarjoaa myös kuntokeskuksen ja sisäuima-altaan asiakkaiden käyttöön.

Turvallisuus ja terveys

Rikollisuus

Rotterdam on tunnettu korkeasta rikollisuuden tasostaan, erityisesti taskuvarkauksien ja pyörävarkauksien osalta. Matkailijoiden tulisi olla erityisen varovaisia kaupungin vilkkailla alueilla ja pysyä valppaina omaisuutensa suhteen.

Turvallisuustoimet

Rotterdamin kaupunki on ryhtynyt erilaisiin turvallisuustoimiin rikollisuuden vähentämiseksi. Näitä toimenpiteitä ovat muun muassa lisätty poliisipartioinnin määrä, kameravalvonta ja tiedotuskampanjat.

Terveyspalvelut

Rotterdamissa on hyvin kehittynyt terveydenhuoltojärjestelmä, johon kuuluu laaja valikoima terveyspalveluita. Kaupungissa on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat erikoistuneita hoitopalveluita eri sairauksien hoitoon.

Hätätilanteet

Hätätilanteissa Rotterdamin kaupungin yleinen hätänumero on 112. Tämä numero yhdistää hätätilanteessa soittajan oikeaan avunantajaan, kuten poliisiin, palokuntaan tai ambulanssiin.

Vesi

Rotterdamissa juomavesi on erittäin korkealaatuista ja turvallista juoda suoraan hanasta.

Rokotukset

Ennen matkaa Rotterdamiin on suositeltavaa tarkistaa, että rokotukset ovat ajantasaiset. Matkailijoille voidaan suositella esimerkiksi hepatiitti A- ja B-rokotuksia sekä tehosterokotuksia jäykkäkouristusta ja kurkkumätää vastaan.

Matkavakuutus

On suositeltavaa hankkia voimassa oleva matkavakuutus ennen matkaa Rotterdamiin. Matkavakuutus kattaa mahdolliset terveysongelmat ja auttaa kattamaan sairaanhoitokustannuksia tarvittaessa.

COVID-19

COVID-19-pandemian aikana on tärkeää noudattaa viranomaisten antamia ohjeita ja suosituksia. Tällä hetkellä Rotterdamissa voi olla voimassa rajoituksia ja suosituksia esimerkiksi matkustamisen, kokoontumisten ja ravintoloiden osalta. Matkailijoiden tulee seurata ajankohtaisia tiedotteita ja ottaa huomioon erityisohjeet ja -vaatimukset ennen matkaa.

Rannat ja vesistöt

Maasvlakte 2-ranta

Rannikolla sijaitseva Maasvlakte 2-ranta on suosittu kohde ulkoiluun ja hiekkarantaelämään. Rannalla on pitkä rantaviiva ja leveä hiekka-alue, jota käytetään aurinkotuoleilla ja rantapeleillä rentoutumiseen. Rannan läheisyydessä on myös useita ravintoloita ja kahviloita.

Kralingse Plas-järvi

Kralingse Plas-järvi on suuri makeanveden järvi, joka tarjoaa monenlaisia ​​vesiurheilu- ja ulkoilumahdollisuuksia. Järven ympärillä kulkee kävelyreittejä, joilla voi kävellä, pyöräillä tai juosta. Järvellä voi myös vuokrata kanootin tai sup-laudan ja nauttia vesielämästä.

Rotterdammer-harbour

Rotterdammer-harbour on yksi Euroopan suurimmista satamista ja sen rannat tarjoavat ainutlaatuisen näkymän sataman toimintaan. Satamassa voi nähdä monenlaisia ​​alustyyppejä, kuten konttilaivoja, risteilijöitä ja hinaajia. Rantakävelyllä voi ihailla meren läsnäoloa ja kokea sataman vilkkaan tunnelman.

Brielse Meer-järvi

Brielse Meer-järvi tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia vesiurheiluun ja rentoutumiseen. Järven ympärillä on rantoja, joilla voi nauttia auringosta ja uida. Järvelle voi myös vuokrata purjeveneen, moottoriveneen tai kajakin ja nauttia vesillä liikkumisesta kauniissa ympäristössä.

Nieuwe Maas-joki

Rotterdamin keskustaa halkova Nieuwe Maas-joki tarjoaa upean näkymän kaupunkiin ja sillat ylittävät joen luovat kauniin maiseman. Joella voi nähdä myös monenlaisia ​​veneitä liikkumassa, kuten vesibussit ja risteilyalukset. Joen varrelta löytyy myös ravintoloita ja terasseja, joista voi ihailla joen elämää.

Yöelämä ja Viihde

Baarit ja klubit

Rotterdamissa on laaja valikoima baareja ja klubeja, jotka tarjoavat erilaisia ​​kokemuksia yöelämän ystäville. Jotkut suosituimpia paikkoja ovat kattojen yllä oleva Witte de Withstraat-alue, jossa on trendikkäitä baareja ja taidegallerioita. Toinen suosittu alue on Oude Haven, jossa on pieniä ja viihtyisiä baareja, ja keskustan sydämessä sijaitseva Stadhuisplein, jossa on useita suuria yökerhoja. Rotterdamissa on myös monia teemabaareja, kuten salakuljetukseen liittyviä baareja, sekä klubeja, jotka soittavat elektronista musiikkia ja live-esiintyjiä.

Elokuvateatterit

Rotterdamissa on useita elokuvateattereita, jotka tarjoavat monipuolisen valikoiman elokuvia eri genreistä. Pathe teatteri Pathé Schouwburgplein on yksi suurimmista elokuvateattereista kaupungissa ja siellä on useita istuinsaleja. Elokuvateatteri LantarenVenster tunnetaan esimerkiksi itsenäisistä elokuvista ja festivaaleista. Kino Rotterdam on pieni elokuvateatteri, jossa esitetään tyypillisesti taiteellisempia elokuvia. Näissä teattereissa voi kokea elokuvia eri kielillä, tekstityksillä tai dubattuna, joten löydät varmasti jotain mielenkiintoista katsottavaa.

Teatterit ja esitystilat

Rotterdamissa on monia teattereita ja esitystiloja, jotka tarjoavat laajan valikoiman esityksiä, kuten näytelmiä, tanssia, musikaaleja ja stand-up -esityksiä. Luxor Theater on yksi suurimmista ja merkittävimmistä teattereista kaupungissa, jossa voi nauttia kansainvälisistä musikaaleista ja isommista tuotannoista. Theater Rotterdam (entinen Rotterdamse Schouwburg) on arvostettu teatteri, joka keskittyy lähinnä nykytaiteen tuotantoon. Lisäksi Rotterdamissa on useita pienempiä teattereita, kuten Maaspodium, jossa järjestetään nuorten ja lapsille suunnattuja esityksiä.

Keilailu, biljardi ja pelaaminen

Rotterdamissa on myös useita viihdekeskuksia, joissa voi pelata keilailua, biljardia ja muita pelejä. Esimerkiksi Cityspa Het Kwiebus on suosittu paikka keilailun ystäville, ja siellä voi myös pelata erilaisia pöytäpelejä. Rotterdamissa on myös muutama flipperikeskus, joissa voi pelata flipperipelejä. Joen’s Bowling- ja Partycentrumissa voi rentoutua pelaamalla keilailua ja nauttia samalla juomia ja pientä purtavaa.

Livemusiikki ja konsertit

Rotterdamissa on monia paikkoja, joissa voi nauttia livemusiikista ja konserteista eri genreistä. LantarenVenster ja De Doelen ovat suosittuja konserttipaikkoja klassiselle musiikille, ja niissä järjestetään myös jazz-, blues- ja kansanmusiikkikonsertteja. Jotkut muut suositut paikat livemusiikin kuunteluun ovat Bird, jossa voi nauttia jazz- ja soul-musiikista, sekä Rotown, jossa esiintyy indie-rock -yhtyeitä ja muita vaihtoehtoisia artisteja. Järjestetään myös erilaisia musiikkifestivaaleja vuoden eri aikoina.

Luontokohteet ja Retkeily

Kralingse Bos

Kralingse Bos on yksi Rotterdamin suosituimmista luontokohteista. Tämä kaunis metsäalue sijaitsee Kralingenin kaupunginosassa ja tarjoaa monia ulkoilumahdollisuuksia, kuten kävelyreittejä, pyöräilyreittejä, piknik-alueita ja järven, jossa voi veneillä. Kralingse Bos tarjoaa myös upeita näkymiä kaupunkiin ja on suosittu paikka rentoutumiseen ja virkistäytymiseen.

Van Brienenoordbrug

Van Brienenoordbrug on suuri silta, joka yhdistää Kralingenin kaupunginosan ja IJsselmonden alueen. Tämä silta tarjoaa upeita näkymiä Rotterdamin satamaan ja tarjoaa myös kävelyreitin, joka kulkee sillan yli. Silta on suosittu paikka retkeilyyn ja ulkoiluun, ja siitä avautuvat näkymät tarjoavat upean kuvan Rotterdamin kauniista maisemista.

Hoge Bergse Bos

Hoge Bergse Bos sijaitsee Rotterdamin pohjoispuolella, ja se on suuri metsäalue, jossa on paljon mahdollisuuksia ulkoiluun ja retkeilyyn. Alueella on monia kävelyreittejä, pyöräilyreittejä, piknik-alueita ja järvi, jossa voi veneillä. Hoge Bergse Bos on myös suosittu paikka lintubongaukseen, ja siellä voi nähdä monia erilaisia lintulajeja vuoden eri aikoina.

Rotterdamin satama

Rotterdamin satama on yksi maailman suurimmista satamista ja tarjoaa mahdollisuuksia erilaisiin ulkoilu- ja retkeilyaktiviteetteihin. Satama-alueella on kävelyreittejä, pyöräilyreittejä ja veneilymahdollisuuksia. Satama-alueella voi myös osallistua opastetuille kierroksille ja tutustua sataman toimintaan. Siellä voi nähdä suuria rahtialuksia ja saada ainutlaatuisen kokemuksen maailmanlaajuisesta merenkulusta.

Rozenburgin dyynit

Rozenburgin dyynit sijaitsevat Rotterdamin eteläpuolella ja ovat osa suurta dyynialuetta Hoek van Hollandin lähellä. Tämä luonnonsuojelualue tarjoaa upeita hiekkadyynejä, dyynimaisemia ja kävelyreittejä. Alueella voi nauttia kauniista rannasta ja meri-ilmasta, sekä nähdä luonnon monimuotoisuuden, kuten kasvit ja eläimet, jotka asuttavat dyynialuetta.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet Rotterdamin kaupungissa:

1. Sint-Laurenskerk

Rotterdamin vanhin kirkko, joka valmistui 1500-luvulla. Se sijaitsee keskustassa ja sen goottilainen arkkitehtuuri on vaikuttava.

2. Pelgrimsvaderskerk

Tämä kirkko on tärkeä historiallinen kohde, koska se on paikka, josta alankomaalaiset purjehtivat Amerikkaan 1600-luvulla etsimään uskonvapautta. Kirkko on nykyisin museo, jossa voi oppia enemmän Hollannin siirtomaahistoriasta.

3. Euromast

Euromast on yksi Rotterdamin tunnetuimmista maamerkeistä. Se on korkea torni, josta saat upean näköalan kaupunkiin ja ympäröivään alueeseen. Torni on myös historiallinen, sillä se rakennettiin vuonna 1960.

4. Koenig-linnake

Koenig-linnake on historiallinen rakennus, joka oli alun perin 1800-luvun puolivälissä rakennettu sotilastukikohta. Nykyään siellä sijaitsee kulttuurikeskus ja se toimii tapahtumapaikkana erilaisille festivaaleille ja näyttelyille.

5. Delfshaven

Delfshaven on historiallinen kaupunginosa, joka säilyy lähes koskemattomana 1600-luvun charmia. Alueelta löytyy myös Delfshavenin kirkko, joka on rakennettu vuonna 1476.

6. Maritiimmimuseo Rotterdam

Tämä museo sijaitsee historiallisessa vanhassa Rotterdamissa, ja se kertoo kaupungin merenkulun historiasta. Museossa on laaja kokoelma laivoja, veneitä ja merenkulkuun liittyviä esineitä.

7. Kuubanin koti

Kuubanin koti on historiallinen puutalo, joka on säilytetty alkuperäisessä tilassaan. Talo oli entisen hollantilaisen kirkon pastori Pietro Kuubanin koti 1800-luvulla. Pääset tutustumaan tähän taloon ja sen historiaan vierailemalla siellä.

8. Wereldmuseum

Wereldmuseum on museo, joka esittelee taidetta ja esineitä eri kulttuureista ympäri maailman. Museon kokoelmaan kuuluu myös uskonnollisia artefakteja eri uskonnoista.

9. Oude Pelikaanin kirkko

Oude Pelikaanin kirkko on 1500-luvulla rakennettu kirkkorakennus, joka edustaa goottilaista arkkitehtuuria. Se on yksi Rotterdamin vanhimmista kirkoista ja nähtävyyksistä.

10. Boijmans Van Beuningen -museo

Boijmans Van Beuningen -museo on taide- ja historiamuseo, joka sisältää laajan valikoiman taideteoksia ja historiallisia esineitä. Museo on perustettu vuonna 1847 ja siellä on taidetta eri aikakausilta ja eri maista.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Euromast

Euromast on Rotterdamissa sijaitseva näköalatorni, joka tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön. Tornin huipulle, joka on 185 metriä korkea, voi nousta joko hissillä tai portaita pitkin. Euromastista avautuvat maisemat ulottuvat aina Rotterdamin satama-alueelle asti.

2. Erasmus-silta

Erasmus-silta on Rotterdamissa sijaitseva kelluva pyörä- ja jalankulkusilta, joka yhdistää Kralingenin kaupunginosan ja Noordereilandin alueen. Silta tarjoaa upeat näkymät Rotterdamin kaupunkiin ja sen satama-alueelle. Erasmus-sillalta voi myös ihastella läheltä Kaasugensin puistoa.

3. Markthal

Markthal on monitoimihalli Rotterdamissa, joka tunnetaan erityisesti upeasta arkkitehtuuristaan. Hallin katossa on suuri taideinstallaatio, ja sen ympärillä on kauppoja, ravintoloita ja asuntoja. Markthal sijaitsee Blaak-aukion vieressä, jossa sijaitsee myös värikkäät kuutiotalot. Tältä alueelta voi ihailla Rotterdamin modernia kaupunkikuvaa.

4. Maastunneli

Maastunneli on Rotterdamissa sijaitseva pyörä- ja jalankulkutunneli, joka yhdistää pohjoisen ja eteläisen osan kaupungista. Tunnelin kautta voi kävellä tai pyöräillä alitse Nieuwe Maasin joen. Tunnelin päädyissä on näköalatasanteet, joilta voi ihailla kaupungin maisemia ja joesta avautuvaa näkymää.

5. SS Rotterdam

SS Rotterdam on Rotterdamissa sijaitseva entinen matkustajalaiva, joka toimii nykyisin hotellina ja tapahtumapaikkana. Laivasta avautuu upeat näkymät Rotterdamin satama-alueelle ja kaupunkiin. SS Rotterdamilla on myös mahdollista järjestää opastettuja kierroksia ja tutustua sen sisätiloihin.Kohteen sijainti maa on Alankomaat.

Jätä kommentti