Halvat lennot Mannheim

Nähtävyydet ja kohteet

1. Mannheimer Residenzschloss

Mannheimer Residenzschloss on Barokkityylinen linna, joka valmistui vuonna 1760. Se toimi aikoinaan vaikutusvaltaisen Pfalzin vaaliruhtinaan asuntona. Nykyään linnassa toimii useita museoita, kuten Heinrich-von-Kleist-Museum ja Mannheimer Kunstverein. Linnan pihalla sijaitsee myös suuri vesipuisto.

2. Jesuiittakirkko

Mannheimer Jesuiittakirkko on yksi Saksan suurimmista ja merkittävimmistä barokkityylisistä kirkoista. Se rakennettiin vuosina 1733-1760 ja sen koristeellinen sisustus sekä veistokset ovat näkemisen arvoisia.

3. Luisenpark

Luisenpark on suosittu puistoalue, joka sijaitsee Mannheimin keskustan läheisyydessä. Se on yksi Euroopan suurimmista kaupunkipuistoista ja tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja, kuten kävelyreittejä, kasvitieteellisen puutarhan, eläintarhan ja järven, jolla voi soutaa veneellä.

4. Mannheimer Wasserturm

Mannheimer Wasserturm on kaupungin symboli ja yksi Euroopan suurimmista vesisäiliöistä. Se rakennettiin vuonna 1889 ja sen keskellä olevasta tornista on upea näköala kaupungille. Wasserturmin ympärillä on myös kauniita puistoalueita ja kävelyreittejä.

5. Technoseum

Technoseum on tiede- ja teknologiamuseo, joka tarjoaa interaktiivisen ja opettavaisen kokemuksen vierailijoille. Museossa on laaja näyttely eri teemoista, kuten teknologiasta, tieteen historiasta ja teollisesta kehityksestä. Museossa on myös toimintapisteitä ja työpajoja, joissa voi kokeilla erilaisia kokeita ja kokea teknologian ihmeitä.

6. Reiss-Engelhorn-Museen

Reiss-Engelhorn-Museen on museokompleksi, jossa on useita eri museoita ja näyttelyitä. Museoalueella voi tutustua muun muassa historiaan, kulttuuriin, arkeologiaan ja taiteeseen. Näyttelyt vaihtelevat ajankohdittain, joten jokainen vierailu tarjoaa uusia näkökulmia ja löytöjä.

7. Friedrichsplatzin vesikaukalo

Friedrichsplatzin vesikaukalo on suosittu kokoontumispaikka ja rentoutumisalue keskellä Mannheimin kaupunkia. Kaukalon vesiputoukset ja suihkulähteet luovat miellyttävän tunnelman, jossa voi nauttia auringosta tai vain istahtaa penkille ja seurata ihmisten vilinää.

8. Mannheimin vanhakaupunki

Mannheimin vanhakaupunki sijaitsee Neckar-joen rannalla ja se koostuu monista pienistä katujen ja kujien risteyksistä. Alueella on vanhoja rakennuksia, kahviloita ja putiikkeja. Vanhankaupungin tunnelma ja historiallinen arvo tekevät siitä mielenkiintoisen kävelykierroksen.

9. SAP Arena

SAP Arena on urheilu- ja viihdeareena, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia, kuten jääkiekko- ja koripallo-otteluita, konsertteja ja muuta viihdettä. Areena on yksi Saksan suurimmista sisätilojen areenoista ja tarjoaa moderneja tiloja ja hyvät näköalat.

10. Neckarwiese

Neckarwiese on suuri ja kaunis puisto, joka sijaitsee Neckar-joen rannalla. Alueella on viheralueita, kävelyreittejä, pyöräilyreittejä ja grillipaikkoja. Puisto on suosittu paikka paikallisten keskuudessa piknikille, ulkoiluun tai rentoutumiseen.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Mannheim tunnetaan vilkkaasta kulttuurielämästään. Kaupungissa on lukuisia teattereita, konserttisaleja, taidegallerioita ja museoita. Yksi merkittävä kulttuuritapahtuma on Mannheimin Schlossfestspiele, joka on kesäinen musiikkitapahtuma 1700-luvun linnassa. Kaupungissa järjestetään myös useita elokuvafestivaaleja, kuten Mannheim-Heidelbergin kansainvälinen elokuvafestivaali ja Kurdish Cinema Festival.

Historia

Mannheimilla on pitkä historia, joka juontaa juurensa roomalaisaikaan. Kaupunki perustettiin vuonna 1606, kun Pfalz vaaliruhtinas Fredrik IV päätti rakentaa uuden pääkaupungin. Mannheimista tuli nopeasti merkittävä kulttuurikeskus ja teollisuuden keskus. Kaupungin historiaan kuuluvat myös vaikeat ajat kuten pommitukset toisessa maailmansodassa, jolloin suuri osa kaupungista tuhoutui. Tänä päivänä Mannheim on kuitenkin toipunut ja on yksi alueen tärkeimmistä taloudellisista ja kulttuurillisista keskuksista.

Ruokailu ja ravintolat Mannheimissa

Ruokakulttuuri ja erikoisuudet

Mannheimissa vallitsee monipuolinen ruokakulttuuri, ja kaupungista löytyy ravintoloita eri maailman keittiöistä. Alueella on myös omia erikoisuuksia, kuten Mannheimer Leberknödel (maksapullat) ja Mannheimer Striebel (perunarieska).

Kansainväliset ravintolat

Mannheimissa on laaja valikoima kansainvälisiä ravintoloita. Tällaisia ravintoloita ovat esimerkiksi italialaiset, kiinalaiset, intialaiset, meksikolaiset ja japanilaiset ravintolat. Jokaisen ruokakulttuurin edustajilla on oma ainutlaatuinen tarjontansa.

Saksalaiset perinteiset ravintolat

Mannheimista löytyy myös perinteisiä saksalaisia ravintoloita, joista voi nauttia klassisia saksalaisia ruokia kuten schnitzel, bratwurst ja spätzle. Näitä ravintoloita voi löytää eri puolilta kaupunkia ja ne tarjoavat aitoja saksalaisia makuja.

Kahvilat ja leipomot

Mannheimissa on useita viihtyisiä kahviloita ja leipomoita, joista voi nauttia herkullisia kakkuja, leivonnaisia ja erilaisia kahvijuomia. Paikallisilla leipomoilla on usein omat erikoistuotteensa, kuten Badisches Christstollen (joulukakku) ja Mannheimer Wasserturm-Printen (piparkakuista valmistetut keksit).

Markkinat ja ruokafestivaalit

Mannheimissa järjestetään säännöllisesti erilaisia markkinoita ja ruokafestivaaleja. Esimerkiksi joulumarkkinoilla voi nauttia paikallisista herkuista ja ostaa käsitöitä, kun taas Street Food Festival tarjoaa mahdollisuuden maistaa eri maiden herkkuja. Nämä tapahtumat tarjoavat uusia ruokaelämyksiä kaupungissa asuville ja vierailijoille.

Vapaa-ajan Aktiviteetit:

1. Kulttuurikohteet:

Mannheimissa on useita kiinnostavia kulttuurikohteita, kuten Mannheimer Schloss (Mannheimin linna), joka on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Tämä barokkityylinen linna tarjoaa vierailijoille näyttelyitä sekä kauniit puutarhat. Toiseksi, Kunsthalle Mannheim on taidegalleria, jossa voi ihailla erilaisia taideteoksia ja viettää aikaa taiteen parissa. Kolmanneksi, Luisenpark on suosittu puistoalue, jossa voi rentoutua, kävellä, pyöräillä tai nauttia piknikistä. Lisäksi Mannheimin oopperatalo ja Rosengarten-kongressikeskus tarjoavat erilaisia kulttuuritapahtumia ja esityksiä.

2. Viihdekeskukset:

Mannheim tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja viihtymiseen ja huvittelun pariin. Esimerkiksi SAP Arena on suuri monitoimiareena, joka järjestää urheilu- ja viihdetapahtumia, kuten jääkiekko-otteluita ja konsertteja. Lisäksi Technoseum on tiede- ja teknologiamuseo, jossa voi tutustua erilaisiin näyttelyihin ja kokeilla itse erilaisia teknisiä laitteita. Mannheimin Planterwald on seikkailupuisto, jossa voi kiipeillä ja tasapainoilla erilaisilla radalla sekä nauttia ulkoilmasta.

3. Ulkoilu- ja urheilumahdollisuudet:

Mannheim tarjoaa monia mahdollisuuksia ulkoiluun ja urheiluun. Esimerkiksi Neckar-joen varrella voi harrastaa veneilyä tai kävelyä kauniissa maisemissa. Rheinauer See on suuri järvi, jossa voi uida, kalastaa tai piknikillä. Lisäksi Mannheimissa on useita puistoalueita, kuten Herzogenriedpark ja Luisenpark, jotka tarjoavat tilaa rentoutumiseen ja erilaisiin ulkoilma-aktiviteetteihin. Mannheimissa on myös monia liikuntakeskuksia, joissa voi harrastaa esimerkiksi kuntosaliharjoittelua, tennistä tai uintia.

4. Ravintolat ja kahvilat:

Mannheimissa on laaja valikoima ravintoloita ja kahviloita, joista valita. Kaupungin keskusta-alueella, erityisesti Planken-kadulla, on runsaasti ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia kansainvälisiä keittiöitä ja paikallisia herkkuja. Mannheimissa on myös useita kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia tuoreista leivonnaisista ja kahvista.

5. Ostosmahdollisuudet:

Mannheim tarjoaa monipuolisia ostosmahdollisuuksia. Q6/Q7-kauppakeskus on yksi kaupungin suurimmista ja se tarjoaa monia erilaisia liikkeitä, kuten vaatekauppoja, elektroniikkaliikkeitä ja ravintoloita. Breite Straße ja Planken ovat myös suosittuja ostoskatuja, joilla on monia kauppoja erilaisilla tuotevalikoimilla. Lisäksi Mannheimin viikoittainen tori tarjoaa paikallisesti tuotettuja tuotteita, kuten tuoreita elintarvikkeita ja käsitöitä.

6. Vapaa-ajan tapahtumat:

Mannheimissa järjestetään lukuisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Esimerkiksi Mannheimer Maimarkt on Saksan suurin messutapahtuma, jossa on laaja valikoima tuotteita ja palveluita. Mannheimer Weihnachtsmarkt on perinteinen joulutori, jossa voi nauttia jouluisesta tunnelmasta ja ostaa erilaisia lahjoja ja herkkuja. Lisäksi Mannheimin kesäfestivaali tarjoaa musiikkia ja esityksiä eri genreistä, ja Mannheimer Mozartfest on klassisen musiikin festivaali, jossa esiintyvät tunnetut orkesterit ja solistit.

Suositut hotellit Mannheimissa:

InterCityHotel Mannheim

InterCityHotel Mannheim sijaitsee kaupungin keskustassa, lähellä Mannheimin päärautatieasemaa. Hotellissa on modernit ja tyylikkäät huoneet, joissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja työpöytä. Hotellin palveluihin kuuluu ravintola, baari, kuntokeskus ja sauna.

Dorint Kongresshotel Mannheim

Dorint Kongresshotel Mannheim sijaitsee Mannheimin kaupungin keskustassa, lähellä Rosengartenin kongressikeskusta. Hotellissa on tilavia huoneita, joista on näkymät kaupunkiin tai puistoon. Huoneissa on ilmainen Wi-Fi, minibaari ja taulu-tv. Hotellin palveluihin kuuluu ravintola, baari, kuntokeskus ja wellness-alue.

Maritim Hotel Mannheim

Maritim Hotel Mannheim sijaitsee Mannheimin sydämessä, aivan Neckar-joen vieressä. Hotellissa on moderneja huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja työpöytä. Hotellin palveluihin kuuluu ravintola, baari, sisäuima-allas ja sauna.

Leonardo Royal Hotel Mannheim

Leonardo Royal Hotel Mannheim sijaitsee keskeisellä paikalla Mannheimin kaupungissa. Hotellissa on tyylikkäitä ja modernisti sisustettuja huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja työpöytä. Hotellin palveluihin kuuluu ravintola, baari, kuntokeskus ja wellness-alue.

Radisson Blu Hotel, Mannheim

Radisson Blu Hotel, Mannheim sijaitsee Mannheimin keskustassa, aivan Wassertornin vieressä. Hotellissa on tyylikkäitä ja tilavia huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja työpöytä. Hotellin palveluihin kuuluu ravintola, baari, kuntokeskus ja sauna.

Turvallisuus ja Terveys

Rikollisuus

Mannheimissa on melko korkea rikollisuuden taso verrattuna muihin Saksan kaupunkeihin. Erityisesti taskuvarkaudet ja omaisuusrikokset ovat yleisiä. On suositeltavaa pitää huolta omista arvoesineistä ja olla tarkkaavainen erityisesti turistialueilla ja julkisissa liikennevälineissä.

Lääketieteellinen hoito

Mannheimissa on erinomaiset terveydenhuoltopalvelut, joissa on saatavilla korkealaatuista lääketieteellistä hoitoa. Kaupungissa on useita sairaaloita, klinikoita ja terveyskeskuksia, joissa työskentelee pätevää henkilökuntaa. Lisäksi Mannheimissa on runsaasti apteekkeja, joissa voi ostaa reseptilääkkeitä ja muita terveyteen liittyviä tuotteita.

Lääkärikäynnit

Mannheimissa on laaja valikoima erikoislääkäreitä ja yleislääkäreitä, joihin voi varata ajan tarpeen mukaan. Useimmat lääkärit puhuvat myös englantia, joten viestintä ei yleensä muodosta ongelmaa. Lääkärikäyntien kustannukset korvataan suurelta osin julkisen sairausvakuutuksen avulla, jos henkilöllä on se.

Turvallisuusliikenne

Mannheimissa on hyvin järjestetty julkinen liikennejärjestelmä, johon kuuluu raitiovaunuja, busseja ja junia. Liikenne on yleisesti ottaen turvallista, ja kaupungissa on hyvin merkityt kävely- ja pyöräilyreitit. Liikennesääntöjä tulee kuitenkin noudattaa huolellisesti, sillä auto-onnettomuudet voivat sattua.

Turvallisuus luonnossa

Mannheim sijaitsee lähellä Rein-joen suistoa ja tarjoaa mahdollisuuksia luonnossa liikkumiseen ja ulkoiluun. Alueella on useita puistoja ja viheralueita, jotka ovat turvallisia ja hyvin hoidettuja. On kuitenkin suositeltavaa seurata sääennusteita ja säilöä sateenvarjo tai sadevaatteet tarpeen mukaan, sillä sää voi olla arvaamaton.

Rannat ja Vesistöt

Rhein-joki

Mannheim sijaitsee Rhein-joen rannalla. Joen rannalla on useita kävelyreittejä, puistoja ja viheralueita, joissa voi rentoutua ja nauttia joen kauniista maisemista.

Luisenpark

Luisenpark on suosittu puisto, joka sijaitsee Mannheimin keskustan tuntumassa. Puistossa on suuri järvialue, jossa voi uida ja harrastaa erilaisia vesiliikuntalajeja. Lähellä järveä on myös hiekkaranta, jossa voi ottaa aurinkoa ja rentoutua.

Schwetzinger Schlossgarten

Schwetzinger Schlossgarten on kaunis puutarha-alue, joka sijaitsee lähellä Mannheimia. Puutarhassa on lampi, jossa voi uida ja meloa. Puistossa voi myös kävellä pitkin kauniita polkuja ja nauttia vehreästä ympäristöstä.

Käfertaler Waldseen

Käfertaler Waldseen on luonnonsuojelualue, joka sijaitsee Mannheimin pohjoisosassa. Alueella on useita lampia, joissa voi uida ja harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja. Alueen ympärillä on myös kävelyreittejä, joita pitkin voi tutustua alueen luontoon.

Monnheimin järvi

Mannheimin kaupungin keskustassa sijaitsee myös Monnheimin järvi, joka tarjoaa mahdollisuuden uimiseen ja vesiliikuntalajeihin. Järvelle voi myös tehdä veneretkiä ja nauttia rannalla oleilusta.

Friedrichsfeldin järvialue

Friedrichsfeldin alueella Mannheimissa sijaitsee suuri järvialue, jossa voi uida ja harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja. Alueella on myös hiekkarantoja, joissa voi ottaa aurinkoa tai nauttia piknikistä rannalla.

Kanavat

Mannheimissa on myös useita kanavia, kuten Neckar-joen ja Rhein-joen kanavat, jotka tarjoavat mahdollisuuden venematkailuun ja vesiretkeilyyn. Kanavilla voi myös harrastaa kalastusta ja nauttia maisemista veneestä käsin.

Yöelämä ja viihde Mannheimissa:

1. Baarit ja klubit:

Mannheimissa on laaja valikoima baareja ja klubeja erilaisiin musiikkimakuihin. Kävijät voivat nauttia elävästä musiikista, DJ-esityksistä, tanssilattioista ja monista baareista, jotka tarjoavat erilaisia juomia ja viihdettä.

2. Teatterit ja esitykset:

Mannheimissa on useita teattereita, jotka tarjoavat monenlaisia esityksiä sisältäen teatteria, musikaaleja, oopperaa ja balettia. Kaupungissa järjestetään myös erilaisia konsertteja ja muita esityksiä, kuten stand-up-esityksiä ja tanssiesityksiä.

3. Elokuvateatterit:

Elokuvanystävät voivat nauttia elokuvista Mannheimissa, jossa on useita elokuvateattereita. Tarjolla on sekä uusia elokuvia että erikoisnäytöksiä, kuten klassikkoleffoja ja teema-iltoja.

4. Konsertit ja musiikkiesitykset:

Mannheimissa järjestetään runsaasti konsertteja ja musiikkiesityksiä eri musiikkityyleistä, kuten pop, rock, jazz, klassinen ja EDM. Kaupungissa on useita konserttisaleja ja muita tapahtumapaikkoja, joissa esiintyy tunnettuja kotimaisia ja kansainvälisiä artisteja.

5. Yökerhot ja diskot:

Mannheimissa on useita yökerhoja ja diskoteekkeja, jotka ovat avoinna yömyöhään. Näissä paikoissa kävijät voivat tanssia ja juhlia erilaisten musiikkityylien, kuten techno, house ja hip-hop, tahdissa.

6. Kulttuuritapahtumat ja festivaalit:

Kaupungissa järjestetään myös erilaisia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja, jotka tarjoavat viihdettä eri muodoissa. Näitä voivat olla esimerkiksi taidenäyttelyt, kirjallisuustapahtumat, katufestivaalit ja ruokafestarit.

Luontokohteet ja Retkeily

Luisenpark

Luisenpark on kaunis puisto, joka sijaitsee Mannheimissa Neckar-joen rannalla. Se on yksi Euroopan suurimmista puistoista ja tarjoaa vierailijoilleen upeat näkymät ja monipuoliset aktiviteetit. Puistossa voi nauttia vehreistä nurmikoista, kukkaistutuksista, lampi- ja vesipuutarhoista sekä lasten leikkipaikoista. Siellä on myös eläintarha, jossa on monia erilaisia eläimiä, kuten apinoita, krokotiileja ja flamingoja. Puistossa voi lisäksi vuokrata polkuveneitä, lainata pyöriä ja osallistua erilaisiin tapahtumiin, kuten konsertteihin ja ulkoilmanäytöksiin.

Ostpark

Ostpark on toinen suosittu puisto Mannheimissa. Se sijaitsee kaupungin itäosassa ja tarjoaa suuren viheralueen, jossa voi rentoutua ja harrastaa erilaisia ulkoilma-aktiviteetteja. Puistossa on leikkikenttiä lapsille, ulkoilureittejä ja piknikalueita. Lisäksi siellä on lampi, jossa voi kalastaa tai rentoutua rannalla.

Rheinauer See

Rheinauer See on suosittu retkikohde, joka sijaitsee Mannheimin itäpuolella. Se on keinotekoinen järvi, joka tarjoaa upean ympäristön luontoretkeilyyn ja ulkoiluun. Alueella on useita kävely- ja pyöräilyreittejä, joten se sopii hyvin aktiivisille ulkoilijoille. Järvestä voi myös vuokrata veneitä, käydä uimassa tai kalastamassa. Rantaviivalla on myös viihtyisiä nurmikenttiä, joilla voi rentoutua ja nauttia auringosta.

Königstuhl-Venusberg

Königstuhl-Venusberg on kaunis kukkula- ja metsäalue Mannheimin lähellä. Se tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli ja mahdollisuuden patikointiin ja luontoretkeilyyn. Alueella on useita merkittyjä polkuja, jotka vievät kävijät läpi vehreiden metsien ja kauniiden maisemien. Kukkulalta löytyy myös observatorio, josta voi ihastella tähtiä ja taivaan ilmiöitä. Königstuhl-Venusberg on suosittu retkikohde erityisesti aktiivisille luontoihmisille ja se tarjoaa upeita luontokokemuksia lähellä kaupungin vilinää.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Mannheimissa

Mannheimer Münster

Mannheimer Münster on Mannheimin keskustassa sijaitseva luterilainen tuomiokirkko. Se on rakennettu vuosina 1738-1760 ja edustaa barokkityyliä. Kirkon yhteydessä on myös merkittävä urkuvirtuoosi G. F. Kauffmannin rakentamat urut.

Johanneskirche

Johanneskirche on Mannheimin länsiosassa sijaitseva katolinen kirkko. Se on rakennettu vuosina 1896-1903 uusromaanista tyyliä noudattaen. Kirkon sisällä on muun muassa kaunis kattofresko ja lukuisia pyhäinkuvia.

Heilig-Geist-Kirche

Heilig-Geist-Kirche on Mannheimin vanhankaupungin alueella sijaitseva katolinen kirkko. Se on rakennettu vuonna 1400 goottilaisessa tyylissä. Kirkon sisätiloissa on muun muassa keskiajalta peräisin olevia veistoksia ja alttaritauluja.

Mannheimer Schloss

Mannheimer Schloss on Mannheimin tunnetuin historiallinen rakennus. Se oli aikoinaan kurpfalzilaisten vaaliruhtinaiden asuinpaikka, ja se on rakennettu barokkityyliin. Rakennuksen sisällä toimii nykyään muun muassa Mannheimin yliopisto.

Zeughaus

Zeughaus on Mannheimin keskustassa sijaitseva historiallinen rakennus. Se on rakennettu 1700-luvulla ja toiminut aikanaan sotilastarkkailupaikkana sekä aseiden ja sotatarvikkeiden säilytyspaikkana. Nykyään rakennuksessa toimii muun muassa kaupunginmuseo.

Wasserturm

Wasserturm on Mannheimin keskustassa sijaitseva historiallinen vesitorni. Se on rakennettu vuonna 1889 jugendtyylisesti. Wasserturm on yksi Mannheimin tunnetuimmista maamerkeistä ja toimii nykyään muun muassa ravintolana.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Luisenpark

Luisenpark on kaupungin suuri puisto- ja virkistysalue, joka sijaitsee keskustan tuntumassa. Sieltä löytyy useita näköalapaikkoja, joista voi ihailla maisemia Mannheimiin ja sen ympäristöön. Puistossa on myös suuri järviallas, johon voi vuokrata soutuveneitä.

Mannheimer Wasserturm

Mannheimer Wasserturm on historiallinen vesitorni, joka tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin. Torni on avoinna yleisölle ja sieltä pääsee nauttimaan kauniista maisemista eri kerrosten näköalatasanteilta.

Telekom Tower

Telekom Tower on Mannheimin korkein rakennus, ja sen huipulla sijaitsevasta näköalapaikasta avautuu upeat näkymät yli kaupungin. Tornin ylimmässä kerroksessa toimii myös näköalaravintola, jossa voi nauttia ruokaa ja juomaa samalla ihaillen maisemia.

Mannheimin linna

Mannheimin linna on historiallinen linna- ja palatsialue, josta löytyy myös näköalatasanne. Linna sijaitsee kaupungin keskustassa ja sen yläosasta avautuu kaunis näkymä yli kaupungin.

Jesuitenkirche-torni

Jesuitenkirche-torni on Mannheimin vanhan kaupungin tuntumassa sijaitseva torni, josta voi ihailla kaupungin näkymiä. Tornin huipulle pääsee kiipeämään portaita pitkin ja ylhäältä avautuu upeat panoraamanäkymät ympäristöön.

Kollerkrot

Kollerkrot on mäkinen alue, joka tarjoaa kauniita panoraamanäkymiä Mannheimiin ja Rein-joelle. Alueella on kävelyreittejä ja levähdyspaikkoja, joista voi pysähtyä ihailemaan maisemia.

Rheinvorlandbrücke

Rheinvorlandbrücke on silta Mannheimin ja Ludwigshafenin välillä, ja sen yläosasta avautuu upeat näkymät yli Rein-joen ja molempien kaupunkien maisemien. Siltaa käyttävä kävelytie mahdollistaa maisemien rauhassa tarkkailun.

Konrad Adenauer-Brücke

Konrad Adenauer-Brücke on toinen silta Mannheimin ja Ludwigshafenin välillä, josta avautuu kaunis panoraamanäkymä yli Rein-joen. Siltaa pitkin kulkee myös pyörätie, joten maisemia voi ihastella samalla pyöräillen.

Fernmeldeturm

Fernmeldeturm on korkea televisiotorni, joka tarjoaa upeat näkymät yli Mannheimin ja sen ympäristön. Torni sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa, ja sen huipulle pääsee näköalatasanteelle ihailemaan maisemia joko hissillä tai portaita pitkin.

Friedrichsplatz

Friedrichsplatz on kaupungin aukio, jossa sijaitsee vanha kuninkaan palatsi sekä vesifontaineja. Aukiolta nousee myös torni, jonka huipulta voi ihailla kauniita näkymiä ympäröivään alueeseen. Torni on avoinna yleisölle ja sinne pääsee kiipeämään portaita pitkin.Kohteen sijainti maa on Saksa.

Jätä kommentti