Halvat lennot Marijampolė

Nähtävyydet ja kohteet

1. Marijampolėn historiallinen museo

Marijampolėn historiallinen museo sijaitsee kaupungin keskustassa. Museo esittelee alueen historiaa ja kulttuuria erilaisten näyttelyiden kautta.

2. Santaraksn sopukoje -puisto

Santaraksn sopukoje -puisto on suosittu virkistysalue kaupungin laidalla. Siellä voi kävellä luonnonkauniissa ympäristössä ja nauttia rauhallisista piknikhetkistä.

3. Marijampolėn kirkko

Marijampolėn kirkko on vaikuttava rakennus, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Se edustaa uusbarokkityyliä ja on arkkitehtonisesti mielenkiintoinen nähtävyys.

4. Vytauto Didžiojo patsas

Vytauto Didžiojo patsas on kaupungin keskustassa sijaitseva muistomerkki, joka on omistettu Liettuan historialliselle hahmolle, suurherttua Vytautaselle.

5. Marijampolėn taidemuseo

Marijampolėn taidemuseo tarjoaa kattavan kokoelman lähialueen taiteilijoiden teoksia. Museossa on nähtävillä niin maalauksia, veistoksia kuin muitakin taiteen muotoja.

6. Nemunas-joen rantapromenadi

Nemunas-joen rantapromenadi tarjoaa kauniin kävelyreitin rauhalliselle kävelylle. Promenadin varrella on myös leikkipuistoja ja penkkejä maisemien ihailuun.

7. Marijampolėn tori

Marijampolėn tori kuhisee paikallista elämää ja on hyvä paikka tutustua paikallisiin tuotteisiin ja käsitöihin. Torilla järjestetään myös erilaisia tapahtumia.

8. Šešupė-joen vesiputous

Šešupė-joelta löytyvä vesiputous on suosittu nähtävyys luonnonystäville. Putousta ympäröi kaunis maisema ja se tarjoaa miellyttävän pakopaikan kaupungin vilinästä.

9. Marijampolėn kulttuurikeskus

Marijampolėn kulttuurikeskus on kaupungin keskustassa sijaitseva monitoimikeskus, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia, konsertteja ja näyttelyitä.

10. Marijampolėn eläintarha

Marijampolėn eläintarha on suosittu retkikohde perheille. Eläintarhassa voi tutustua erilaisiin eläimiin ja nauttia virkistävästä päivästä ulkoilmassa.

Kulttuuri:

Kirjallisuus

Marijampolėlla on oma kirjastonsa, joka tarjoaa laajan valikoiman kirjallisuutta.

Musiikki

Kaupungissa järjestetään säännöllisesti konsertteja ja musiikkitapahtumia eri genreistä.

Tanssi

Marijampolėlla on tanssiryhmiä ja tanssikouluja, joissa voi harrastaa erilaisia tanssilajeja.

Teatteri

Kaupungissa sijaitsee useita teattereita, joissa esitetään erilaisia näytelmiä ja musikaaleja.

Museot

Marijampolėssa on useita museoita, jotka esittelevät alueen historiaa ja kulttuuria.

Kuvataide

Kaupungissa on gallerioita ja taidenäyttelyitä, joissa voi tutustua eri taiteenmuotoihin.

Historia:

Perustaminen

Marijampolė perustettiin vuonna 1666.

Ruhtinaskunta

Kaupunki oli aikoinaan osa Puolan ja Liettuan yhdistynyttä ruhtinaskuntaa.

Punaisen Ristin päämaja

Marijampolėssa sijaitsi ensimmäisen maailmansodan aikana Saksan kontrollissa ollut Punaisen Ristin päämaja.

Sovjettien miehitys

Toisen maailmansodan jälkeen Marijampolė joutui osaksi Neuvostoliittoa.

Itsenäisyys

Kaupunki sai takaisin itsenäisyytensä Liettuan itsenäistymisen myötä vuonna 1990.

Ruokailu ja Ravintolat

1. Suositut ravintolat

– Ravintola Musta Juures: Tämä moderni ravintola tarjoaa laajan valikoiman ruokia, jotka on valmistettu paikallisista raaka-aineista. Erityisen suositeltavia ovat heidän tuoreet salaatit ja burgerit.
– Ravintola Senoji Kibinine: Tämä ravintola on erikoistunut Liettuan piirakkaan nimeltä ”kibinai”. Paikka on erittäin suosittu ja tarjoaa erilaisia täytteitä, kuten lihaa, kalaa ja kasviksia.
– Ravintola Vinco Sodas: Vinco Sodas on idyllinen ravintola, joka tarjoaa perinteisiä liettualaisia ruokia. Voit nauttia herkullisista gulassikeitoista, pihveistä ja paikallisista jälkiruoista.
– Ravintola Atostogų Parkas: Tämä ravintola sijaitsee lähellä kaunista Atostogų Parkas -puistoa. Tarjolla on laaja valikoima ruokia, kuten pihvejä, pastaa ja mereneläviä. Ravintolasta on myös upea näkymä puistoon.

2. Katuruoka

– Liettuan perinneruoka Cepelinai: Cepelinai on Liettuan perinneruoka, joka muistuttaa suurta perunarieskaa. Sitä tarjoillaan useissa katuruokakojuissa eri täytteillä, kuten jauhelihalla, sienillä tai juustolla.
– Grillikioskit: Marijampolėssa on useita grillikioskeja, jotka tarjoavat paikallisia grilliruokia, kuten makkaroita, lihavartaita ja grillattuja vihanneksia. Näitä löytyy erityisesti keskustasta ja puistoalueilta.

3. Kahvilat ja leipomot

– Kahvila Caffeine: Caffeine on suosittu kahvila, joka tarjoaa herkullista kahvia, tuoreita leivonnaisia ja kevyitä aterioita. Voit nauttia kahvilassa myös viihtyisässä ympäristössä.
– Leipomo Pupa: Pupa on paikallinen leipomo, josta voi ostaa erilaisia tuoreita leipiä, pullia ja leivonnaisia. Leipomosta saa myös maistuvia lounassämpylöitä ja muita välipaloja.

4. Juomapaikat

– Baari Marija: Marija on suosittu baari, jossa voit nauttia erilaisia juomia, kuten olutta, viiniä ja cocktaileja. Paikassa järjestetään myös usein livemusiikkia.
– Pub Kaucikas: Tämä viehättävä pubi tarjoaa laajan valikoiman oluita, sekä lähialueen että kansainvälisiä merkkejä. Voit nauttia juomia myös baarin terassilla.

5. Erikoisruokavaliot

– Vegeta: Vegeta on kasvisravintola, joka tarjoaa herkullisia kasvisruokia. Valikoima sisältää laajan valikoiman salaattia, pastaa ja muita kasvisruokia.
– Cafe Gluten-Free: Cafe Gluten-Free on kahvila, joka tarjoaa gluteenittomia vaihtoehtoja esimerkiksi leivonnaisista ja leivistä. Kaikki tuotteet valmistetaan gluteenittomista raaka-aineista.

Vapaa-ajan aktiviteetit Marijampolėssa:

1. Kulttuuri- ja taideaktiviteetit

Marijampolėssa on useita kulttuuri- ja taideaktiviteetteja tarjoavia paikkoja. Kaupungissa sijaitsee muun muassa Marijampolėn taidemuseo, jossa voi tutustua paikalliseen ja kansainväliseen taiteeseen. Lisäksi kaupungissa järjestetään säännöllisesti erilaisia näyttelyitä, konsertteja ja teatteriesityksiä.

2. Liikunnalliset aktiviteetit

Marijampolėssa on mahdollista harrastaa monipuolisesti erilaisia liikuntalajeja. Kaupungissa on useita urheiluhalleja, kuntokeskuksia ja liikuntapuistoja, joissa voi esimerkiksi pelata jalkapalloa, koripalloa tai tennistä. Lisäksi kaupungissa on ulkoilualueita, joissa voi kävellä, pyöräillä tai lenkkeillä luonnonkauniissa ympäristössä.

3. Luontoaktiviteetit

Marijampolėssa on mahdollisuus nauttia luonnonkauniista ympäristöstä ja osallistua erilaisiin luontoaktiviteetteihin. Kaupungin lähellä sijaitsee Pilviškių metsä, joka tarjoaa hyvät mahdollisuudet patikointiin ja retkeilyyn. Lisäksi läheisillä järvillä voi kalastaa tai kesäisin uida.

4. Ostosaktiviteetit

Marijampolėssa on useita kauppoja, joista voi tehdä ostoksia ja viettää aikaa. Kaupungin keskustassa sijaitsevat ostoskeskukset tarjoavat laajan valikoiman erilaisia kauppoja, joissa voi shoppailla vaatteita, elektroniikkaa ja muita tuotteita. Lisäksi kaupungilla on viikkotori, jossa myydään paikallisia tuotteita ja käsitöitä.

5. Ravintola- ja baariaktiviteetit

Marijampolėssa on monia ravintoloita ja baareja, joissa voi nauttia paikallisista ja kansainvälisistä ruokakulttuureista. Kaupungin ravintolat tarjoavat erilaisia ruokailuvaihtoehtoja aamupalasta illalliseen. Lisäksi kaupungin baareissa voi rentoutua ja viettää aikaa ystävien kanssa.

6. Kulttuuritapahtumat ja festivaalit

Marijampolėssa järjestetään vuosittain erilaisia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja, joissa voi nauttia musiikista, tanssista ja muista esityksistä. Kaupungin keskustassa sijaitseva puistoalue on usein tapahtumien keskipiste, ja sinne kokoontuvat paikalliset ja turistit juhlimaan ja viettämään aikaa yhdessä.

Suositut hotellit Marijampolėssa

1. Daugirdas Hotel

Daugirdas Hotel sijaitsee keskeisellä paikalla Marijampolėn kaupungissa. Hotellissa on viihtyisät ja tyylikkäät huoneet, joissa on moderneja mukavuuksia. Asiakkaat voivat nauttia ravintolasta ja baarista sekä käyttää hotellin kuntokeskusta.

2. Marijampolės Dzūkija Hotel

Marijampolės Dzūkija Hotel tarjoaa majoitusta kaupungin keskustassa. Hotellissa on tilavat huoneet, joissa on oma kylpyhuone ja televisio. Asiakkaat voivat hyödyntää hotellin sauna- ja poreallaspalveluja sekä rentoutua terassilla.

3. Mercure Marijampole Hotel

Mercure Marijampole Hotel on moderni hotelli, joka sijaitsee lähellä kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä. Hotellin huoneissa on nykyaikainen sisustus ja tarvittavat mukavuudet. Asiakkaat voivat nauttia hotellin baarista ja ravintolasta.

4. Hotel Verslo Klubas

Hotel Verslo Klubas tarjoaa majoitusta Marijampolėn keskustassa. Hotellissa on viihtyisät ja moderneilla mukavuuksilla varustetut huoneet. Asiakkaat voivat rentoutua kahvilassa, saunassa ja kuntokeskuksessa.

5. Park Inn by Radisson Marijampole

Park Inn by Radisson Marijampole sijaitsee kaupungin sydämessä. Hotellissa on tyylikkäät huoneet, joissa on mukavuudet kuten ilmainen Wi-Fi ja taulu-tv. Hotellissa on myös ravintola ja baari, joissa asiakkaat voivat nauttia herkullisista ruoista ja juomista.

Turvallisuus ja terveys Marijampolėssa

1. Poliisivoimat ja rikostilanne

Marijampolėssa toimii Marijampolėn rajavartiosto, joka vastaa raja- ja rajanylitysvalvonnasta kaupungin alueella. Poliisivoimilla on myös läsnäolo kaupungissa ja he huolehtivat yleisestä järjestyksestä ja turvallisuudesta. Rikostilanne Marijampolėssa on yleisesti ottaen rauhallinen, mutta kuten missä tahansa kaupungissa, tapahtuu sielläkin satunnaisia rikoksia.

2. Palokunta ja pelastuspalvelut

Marijampolėssa on paikallinen palokunta, jolla on vastuu tulipalojen sammuttamisesta ja muiden pelastustöiden suorittamisesta. Palokunnan tehtävänä on myös ennaltaehkäistä tulipalojen syttymistä esimerkiksi tekemällä tarkastuksia ja antamalla turvallisuusneuvontaa. Kaupungissa on myös pelastuspalvelut, jotka vastaavat onnettomuuksien ja hätätilanteiden hoitamisesta.

3. Sairaala ja terveyspalvelut

Marijampolėssa toimii Marijampolėn terveyskeskus, joka tarjoaa perusterveydenhuollon palveluita kaupungin asukkaille. Terveyskeskus tarjoaa yleislääkäripalveluita, sairaanhoitopalveluita, erikoislääkäripalveluita ja laboratoriopalveluita. Kaupungissa on myös sairaala, jossa on tarjolla erikoissairaanhoidon palveluita kuten leikkauksia ja eri erikoisalojen lääkäreitä.

4. Liikenne ja liikenneturvallisuus

Marijampolėssa on hyvä tieverkosto ja kaupunkiin on helppo päästä sekä omalla autolla että julkisilla kulkuneuvoilla. Kaupunki panostaa liikenneturvallisuuteen ja järjestää erilaisia kampanjoita ja tapahtumia liikenneturvallisuuden edistämiseksi. Liikenneturvallisuutta valvotaan myös tehostetusti poliisin toimesta ja tarvittaessa tehdään liikennesääntöjen rikkomisista sanktioita.

5. Ympäristöterveys

Marijampolėssa on ympäristöterveysosasto, joka valvoo ja huolehtii kaupungin ympäristöterveyteen liittyvistä asioista. Osasto toteuttaa esimerkiksi elintarvikevalvontaa, juomaveden laatutarkastuksia, ilmansaasteiden seurantaa sekä jätteiden käsittelyn valvontaa. Ympäristöterveysosasto myös vastaa terveyshaittoihin liittyvien valitusten käsittelystä.

Rannat ja Vesistöt

Baltianmeri

– Marijampolė sijaitsee hieman sisämaassa eikä sille kuulu omaa rantaviivaa Baltianmerelle. Lähin pääsymeri löytyy noin 200 kilometrin päästä länteen, missä sijaitsee Liettuan rannikko.

Merkys-joki

– Merkys-joki virtaa Marijampolėn läpi ja tarjoaa kaupunkilaisille mahdollisuuden virkistäytymiseen ja ulkoiluun. Joki on noin 114 kilometriä pitkä ja sen varrella on useita leveitä ranta-alueita, joille voi levittää viltin ja nauttia kauniista maisemista.

Pienemmät järvet ja lammet

– Marijampolėn ympäristössä on useita pienempiä järviä ja lampia, jotka tarjoavat mahdollisuuden kalastukseen ja uintiin. Yksi esimerkki on Tauragnai-järvi, joka sijaitsee noin 15 kilometrin päässä kaupungista. Järvellä on myös mahdollisuus harrastaa veneilyä ja melontaa.

Lammasoja

– Lammasoja on pieni puro, joka virtaa Marijampolėn läpi. Vaikka se ei ole suuri vesistö, se tarjoaa kaupunkilaisille viihtyisän ympäristön kävelyyn ja luonnossa rentoutumiseen.

Puiden ympäröimät rannat

– Marijampolėn ympärillä olevat metsät ja luonnonalueet tarjoavat mahdollisuuksia rannikkoon, joissa voit nauttia luonnonrauhasta ja kauniista maisemista. Näillä rannoilla ei yleensä ole hiekkapohjaa, mutta ne ovat suosittuja paikkoja piknikille tai vaikkapa lintujen tarkkailuun.

Yöelämä ja viihde Marijampolėssa

Ravintolat

Marijampolėssa on useita ravintoloita, joissa voi nauttia hyvästä ruoasta ja juomasta. Osa ravintoloista tarjoaa paikallista liettualaista ruokaa, kun taas toiset tarjoavat kansainvälisiä vaihtoehtoja. Ravintola Vilija tarjoaa esimerkiksi perinteistä liettualaista ruokaa, kuten cepelinaita (perunasta valmistettuja jättikokoisia palloja) ja kugeliota (perunalastuista ja jauhelihasta valmistettua ruokaa). Lisäksi löytyy myös italialaisia, kiinalaisia ja muita kansainvälisiä ravintoloita, kuten Pizzeria Nico ja China Town.

Baarit ja klubit

Marijampolėssa on myös joitakin baareja ja klubeja, joissa voi viettää iltaa. Esimerkiksi Baari-Restoranas Švyturys tarjoaa paikallisen oluen lisäksi myös baariruokaa ja livemusiikkia. Caribean Cocktail Bar puolestaan on rennompi baari, jossa voi nauttia erilaisista cocktaileista. Klubitarjontaa kaupungissa ei ole yhtä paljon kuin suurimmissa kaupungeissa, mutta muutamia klubeja kuitenkin löytyy, kuten Klubas Lucifer, jossa voi tanssia yömyöhään asti.

Kasino

Marijampolėssa ei ole varsinaista kasinoa, mutta lähistöllä sijaitsee Klaipedassa sijaitseva Grand Casino, joka tarjoaa uhkapeli- ja viihdepalveluita. Grand Casinolta voi löytää peliautomaatteja, pöytäpelejä kuten rulettia ja blackjackia sekä erilaisia viihdetapahtumia.

Teatteri

Kaupungissa sijaitsee Marijampolėn draamateatteri (Marijampolės Dramos Teatras), joka tarjoaa erilaisia teatteriesityksiä. Teatterin ohjelmistossa voi olla paikallisia ja kansainvälisiä näytelmiä, musikaaleja ja muita esityksiä. Teatteri on suosittu viihdepaikka paikallisten keskuudessa.

Elävää musiikkia ja konsertteja

Marijampolėssa voi aika ajoin järjestää elävän musiikin esityksiä ja konsertteja eri paikoissa, kuten ravintoloissa tai tapahtumakeskuksessa. Näihin kuuluvat usein paikalliset bändit ja muusikot, jotka tarjoavat viihdettä musiikin ystäville.

Elokuvateatteri

Kaupungissa sijaitsee Forum Cinemas Vingis -niminen monisalinen elokuvateatteri, jossa voi käydä katsomassa uusimpia elokuvia. Elokuvateatteri tarjoaa laajan valikoiman erilaisia elokuvia eri genreistä, kuten draamaa, komediaa, toimintaa ja animaatioita.

Marijampolė – Luontokohteet ja Retkeily

Marijampolėn puistot ja metsät

– Marijampolėssa on useita puistoja, kuten KaunoGatvėn puisto, Dainavos metsä ja Dainavos puisto, jotka tarjoavat kävijöilleen viihtyisät maisemat ja mahdollisuuden kävelylle ja rentoutumiselle luonnossa.

Ratsastus ja vaellus

– Marijampolėssa on mahdollista harrastaa ratsastusta ja vaellusta. Alueella toimii useita tallit, jotka tarjoavat ratsastustunteja ja retkiä luontoon.

Marijampolėn järvet ja joet

– Marijampolėn lähistöltä löytyy useita järviä ja jokia, kuten Šešuvis-järvi, Dainava-joki ja Sesuva-joki. Nämä vesistöt tarjoavat mahdollisuuden kalastukseen, veneretkiin ja uintiin.

Metsästys ja kalastus

– Marijampolėn ympäristössä on alueita, joilla on mahdollisuus harrastaa metsästystä ja kalastusta. Paikalliset metsästysseurat tarjoavat apua ja opastusta metsästyksen ja kalastuksen harrastamiseen alueella.

Nuurtemen kylpylä

– Marijampolėn lähellä sijaitsee Nuurtemen kylpylä, joka tarjoaa mahdollisuuden rentoutua ja hoitaa itseään kylpyläpalveluiden avulla. Kylpylässä on erilaisia saunoja, kylpyaltaita ja hieronta- ja kauneushoitoja.

Radziunain kansallispuisto

– Radziunain kansallispuisto sijaitsee Marijampolėn lähellä ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen luontoon ja villieläimiin. Kansallispuistossa voi patikoida, retkeillä sekä bongailla lintuja ja muita eläimiä.

Marijampolėn luontopolku

– Marijampolėssa on luontopolku, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua kaupungin ympäristöön ja luontoon. Polulla voi kävellä ja ihailla paikallista kasvillisuutta sekä lintuja ja muita eläimiä.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet

Marijampolėn katedraali

Marijampolėn katedraali sijaitsee kaupungin keskustassa. Se on yksi kaupungin tunnetuimmista uskonnollisista kohteista ja merkittävä paikka katolisen uskonnon harjoittamiselle Marijampolėssa.

Pyhän Neitsyt Marian kirkko

Pyhän Neitsyt Marian kirkko on historiallinen katolinen kirkko Marijampolėssa. Kirkko on rakennettu 1800-luvun lopulla ja se on arkkitehtonisesti vaikuttava rakennus, joka edustaa neogoottilaista tyyliä.

Kalvarija-kirkko

Kalvarija-kirkko sijaitsee noin 5 km Marijampolėn keskustasta. Se on yksi vanhimmista kirkoista alueella ja sen historia ulottuu 1600-luvulle. Kirkon ympärillä on myös Kalvarijan ristireitti, joka houkuttelee pyhiinvaeltajia.

Marijampolėn museo ja taidemuseo

Marijampolėn museo ja taidemuseo esittelevät alueen historiallisia ja kulttuurisia näyttelyitä. Museossa on esillä kokoelma paikallista taidetta ja esineitä, jotka kertovat alueen historiasta.

Marijampolėn linnoitus

Marijampolėn linnoitus on historiallinen linnoitus, joka rakennettiin 1800-luvun alussa. Linnoituksen jäänteet ovat edelleen nähtävillä ja ne tarjoavat mielenkiintoisen katsauksen alueen sotahistoriaan.

Draudziamasis metsäpuisto

Draudziamasis metsäpuisto on suojeltu alue, joka sijaitsee Marijampolėn lähellä. Metsäpuistossa on kauniita maisemia, retkeilyreittejä ja luontopolkuja. Se tarjoaa mahdollisuuden rentoutua ja nauttia luonnosta.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Kalnai Park

Kalnai Park on kaupungin suosituimpia näköalapaikkoja. Se sijaitsee kaupungin keskustan tuntumassa ja tarjoaa upeat näkymät yli Marijampolėn. Parkissa on myös useita kävelyreittejä ja penkkejä, joissa voi nauttia maisemista.

Church of St. Michael the Archangel

Pyhän Mikaelin kirkko on yksi kaupungin ikonisista maamerkeistä ja sieltä avautuu kaunis näköala ympäröiville alueille. Kirkko sijaitsee korkealla kukkulalla, ja sieltä voi ihailla kaupungin kauniita maisemia.

Observation Tower at Kalvarijos Street

Kalvarijos-kadun näköalatorni tarjoaa upeat näkymät koko kaupunkiin. Torni on avoinna yleisölle ja sinne pääsee kiipeämään portaita pitkin. Tornin huipulta voi ihailla kaupungin katujen vilinää ja ympäröivää luontoa.

Baršėnai Mound

Baršėnai-mäki on historiallinen paikka, josta voi ihailla kauniita maisemia. Mäen päällä sijaitsee vanha linnoitusjäännös, ja sen juurella on maisemapuutarha, jossa voi rentoutua ja nauttia upeista näkymistä ympärilleen.

Mound of Freedom

Vapaudenmäki on kaupungin symboli ja se tarjoaa upeat näkymät yli Marijampolėn. Mäelle pääsee kävellen tai pyörällä, ja siellä voi nähdä myös Vapaudenpatsaan, joka kunnioittaa kaupungin historiaa ja vapautta.

Kirstukai Observation Point

Kirstukai-näköalapaikalta voi ihailla kaunista maaseutumaisemaa ympäröivillä pelloilla ja metsillä. Paikka sopii erityisesti luonnonystäville ja retkeilijöille, jotka haluavat nauttia rauhallisista maisemista.

Marijampolės Piliakalnis

Marijampolėn linnamäki on historiallinen paikka, jolta voi nähdä yli kaupungin. Mäeltä löytyy myös pieni puisto, jossa voi rentoutua ja ihastella maisemia.

Ziegzdriai Mound

Ziegzdriai-mäeltä on upeat näkymät yli viljelyalueiden ja metsien. Mäki on suosittu paikka paikallisten keskuudessa ja se tarjoaa rauhallisen ympäristön luonnosta nauttimiseen.

Jelvele Mound

Jelvele-mäki sijaitsee kaupungin ulkopuolella ja siellä voi ihailla kaunista luontoa sekä järviä. Mäeltä on upeat näkymät ympäröiville maisemille ja se on suosittu retkeilykohde.

Šunskai Observation Tower

Šunskai-näköalatorni sijaitsee kaupungin lähellä ja se tarjoaa upeat näkymät yli järven ja metsien. Torni on avoinna yleisölle ja sieltä voi ihailla kaunista luontoa ja vesistöjä.Kohteen sijainti maa on Liettua.

Jätä kommentti