Halvat lennot Marneuli

Nähtävyydet ja kohteet

1. Marneulin linnoitus

Marneulin linnoitus on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee Marneulin kaupungin keskustassa. Se on rakennettu keskiajalla ja toiminut tärkeänä puolustuskohteena alueella. Linnoituksen rakennukset ovat hyvin säilyneet, ja siellä voi tutustua mm. linnoituksen muureihin, torniin ja sisäpihaan.

2. Marneulin kirkko

Marneulin kirkko on ortodoksinen kirkko, joka on rakennettu 1800-luvulla. Kirkko on arkkitehtonisesti kaunis ja siellä voi tutustua ortodoksisen uskonnon ja kulttuurin historiaan. Kirkon ympäristössä on myös kaunis piha-alue ja hautausmaa.

3. Shekerele-luonnonpuisto

Shekerele-luonnonpuisto on suosittu retkikohde Marneulissa. Alueella on kaunista luontoa, metsiä, järviä ja kukkuloita. Puistossa voi patikoida, ulkoilla ja nauttia luonnon rauhasta. Alueella on myös hyvin hoidettuja kävelyreittejä ja näköalapaikkoja.

4. Marneulin museo

Marneulin museo on paikallishistoriaan keskittyvä museo, jossa voi tutustua Marneulin alueen menneisyyteen. Museossa on esillä mm. vanhoja valokuvia, esineitä ja asiakirjoja, jotka kertovat Marneulin historiasta. Museossa järjestetään myös vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia.

5. Marneulin basaari

Marneulin basaari on kauppapaikka, jossa voi tehdä ostoksia ja kokea paikallista tunnelmaa. Basaarissa on erilaisia myymälöitä ja kojuja, joista voi ostaa esimerkiksi käsitöitä, vaatteita, ruokaa ja mausteita. Basaari on vilkas paikka, jossa voi tutustua alueen kulttuuriin ja tavalliseen arkeen.

Kulttuuri ja Historia

1. Marneulin historia

Marneuli on kaupunki Georgian itäosassa, Kvemo Kartlin alueella. Kaupungin historia juontaa juurensa antiikin aikaan, ja se on ollut strategisesti tärkeä alue useiden valtakuntien hallinnassa vuosisatojen ajan. Marneulin alueella on sijainnut osmanien, persialaisten ja venäläisten valtakuntien linnoituksia ja asutuksia.

2. Kulttuuriperintökohteet

Marneulissa on useita merkittäviä kulttuuriperintökohteita. Yksi niistä on Marneulin linnoitus, joka on rakennettu 1800-luvulla ja on tänä päivänä suosittu nähtävyys. Linnoituksessa voi tutustua alueen historiaan ja ihailla vanhoja linnoitusmuureja.

Toinen kulttuuriperintökohde on Marneulin museo, jossa on esillä alueen kulttuurin ja historian näyttelyitä. Museosta löytyy esimerkiksi esineistöä eri aikakausilta sekä tietoa Marneulin asukkaiden elämästä menneinä aikoina.

3. Perinteet ja juhlat

Marneulissa vietetään useita perinteisiä juhlia ja tapahtumia. Yksi merkittävä juhla on kaupungin perustamisen päivä, jota juhlitaan 1. heinäkuuta. Tänä päivänä järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia, konsertteja ja juhlallisuuksia.

Lisäksi Marneulissa vietetään perinteisiä georgialaisia juhlia, kuten Uudenvuoden juhlaa ja ortodoksista joulua. Näihin juhliin kuuluu usein musiikkia, tanssia ja georgialaisen ruokakulttuurin herkkuja.

4. Kulttuurikeskukset ja taide

Marneulissa on useita kulttuurikeskuksia ja taidegallerioita, joissa voi ihailla paikallista taidetta ja osallistua erilaisiin taide- ja kulttuuritapahtumiin. Yksi esimerkki on Marneulin Taidekeskus, jossa järjestetään näyttelyitä, konsertteja ja muita taidealan tapahtumia.

Kaupungin alueella toimii myös useita taideyhdistyksiä ja -kouluja, jotka tarjoavat mahdollisuuksia taiteen harrastamiseen ja opiskeluun. Näissä paikoissa voi oppia esimerkiksi maalausta, musiikkia tai perinteisiä georgialaisia käsityötaitoja.

Ruokailu ja Ravintolat

Paikalliset herkut

Marneulissa voit nauttia monipuolisesta georgialaisesta ruokakulttuurista. Suosittuja paikallisia herkkuja ovat khinkali (lihalla täytetyt taikinanyytit), khachapuri (juustotäytteinen leipä) ja shashlik (grillattu liha). Voit maistella myös erilaisia kasvisruokia, kuten badridzhani nigvzit (paahdettu munakoiso) ja lobio (papumuhennos).

Ravintolat

Marneulissa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat paikallista georgialaista ruokaa. Jotkut suositut ravintolat kaupungissa ovat:

1. Restaurant Mimino – Suosittu ravintola, jossa tarjoillaan laaja valikoima georgialaisia ruokia. Täällä voit kokeilla esimerkiksi khinkaleja ja khachapureja. Ravintolalla on viihtyisä tunnelma ja ystävällinen palvelu.

2. Restaurant Gabriadze – Tämä ravintola tarjoaa sekä georgialaista että kansainvälistä ruokaa. Voit nauttia herkullisista khachapureista tai valita vaikkapa pihvin. Ravintola sijaitsee viehättävässä vanhassa rakennuksessa.

3. Restaurant Kazbegi – Tämä ravintola on erikoistunut georgialaiseen kahvilakulttuuriin. Voit nauttia erilaisista teelaaduista ja paikallisista makeisista. Ravintolassa on myös runsas valikoima aamiaista ja lounasta.

4. Restaurant Kvareli – Tämä ravintola tarjoaa perinteistä georgialaista ruokaa modernilla otteella. Voit maistaa esimerkiksi paikallisia viinejä ja haastaa itsesi tilaamalla valikoiman khinkaleita eri täytteillä.

Kahvilat ja pikaruokapaikat

Marneulissa on myös useita kahviloita ja pikaruokapaikkoja, joissa voit nauttia pientä purtavaa tai pikaisen aterian. Joitakin suosittuja vaihtoehtoja ovat:

1. Cafe Opera – Tämä viihtyisä kahvila tarjoaa erilaisia kahvijuomia, leivonnaisia ja pikkupurtavia. Voit istahtaa hetkeksi nauttimaan hyvän kahvin äärellä.

2. McDonald’s – Marneuliin on avattu myös McDonald’s-ravintola, joka tarjoaa tuttuja pikaruokavaihtoehtoja. Täällä voit nauttia esimerkiksi hampurilaisia, ranskalaisia ja virvoitusjuomia.

3. Kebab-paikat – Kaupungissa on useita kebab-paikkoja, joista voit ostaa nopeasti mukaan esimerkiksi kebabin tai falafelin.

Näiden lisäksi Marneulissa on myös pienempiä paikallisia ruokapaikkoja ja katukojuja, joista voit löytää erilaisia herkkuja.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Museot

– Marneuli Historiallinen Museo: Museossa voi tutustua Marneulin historiaan ja kulttuuriin.
– Marneuli Art Gallery: Taidemuseossa voi ihailla paikallisia taiteilijoita ja heidän teoksiaan.

Puistot ja viheralueet

– Marneuli Central Park: Keskuspuistossa voi nauttia kävelyistä, piknikistä ja ulkoilusta.
– Victory Park: Puistossa voi rentoutua ja ihailla kaunista maisemaa.
– Marneuli Botanical Garden: Kasvitieteellisessä puutarhassa voi tutustua erilaisiin kasveihin ja nauttia luonnon kauneudesta.

Lähiympäristön luontokohteet

– Alazani Valley: Alazani-joen laakso tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuden patikointiin ja retkeilyyn.
– Tsalka Reservoir: Tsalka-lampi on suosittu paikka kalastukseen ja veneilyyn.

Urheilumahdollisuudet

– Marneuli Football Stadium: Jalkapallostadion, jossa voi seurata paikallisia jalkapallo-otteluita.
– Marneuli Sports Hall: Liikuntahallissa voi harrastaa erilaisia sisälajeja, kuten koripalloa, lentopalloa ja voimistelua.
– Marneuli Tennis Club: Tennisseurassa voi pelata tennistä ja osallistua turnauksiin.

Kylpylät

– Marneuli Spa: Kylpylässä voi rentoutua erilaisissa saunoissa ja nauttia hieronnoista ja hemmotteluho hdoista.

Kulttuuritapahtumat

– Marneuli Summer Festival: Kesäfestivaali, jossa voi nauttia musiikista, tanssiesityksistä ja erilaisista kulttuuritapahtumista.
– Marneuli Theatre: Teatterissa voi nauttia paikallisista näytelmistä ja esityksistä.

Mihin kaupunkiin pääotsikko liittyy?

Tämä pääotsikko liittyy Georgian kaupunkiin nimeltä Marneuli.

Marneulin suositut hotellit

1. Hotel Metekhi

Hotel Metekhi on suosittu hotelli Marneulissa. Hotellissa on viihtyisät huoneet ja ystävällinen henkilökunta. Tarjolla on myös ravintola ja ilmainen Wi-Fi-yhteys. Hotelli sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa, joten nähtävyydet ovat helposti saavutettavissa.

2. Hotel Caucasus

Hotel Caucasus on toinen suosittu hotelli Marneulissa. Tämä tyylikäs hotelli tarjoaa mukavat huoneet ja monipuoliset palvelut. Hotellissa on myös ravintola, baari ja pysäköintimahdollisuus. Asiakkaat arvostavat hotellin hyvää sijaintia lähellä kaupungin nähtävyyksiä.

3. Marneuli Palace

Marneuli Palace on luksushotelli, joka tarjoaa ylellisiä majoitusvaihtoehtoja Marneulissa. Hotellissa on upea sisustus, laadukkaat palvelut ja erinomainen ravintola. Vierailijat voivat rentoutua hotellin spa-tiloissa tai nauttia uima-altaan tarjoamasta virkistyksestä. Marneuli Palacen sijainti on keskeinen ja lähellä kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä.

4. Hotel Green Diamond

Hotel Green Diamond on suosittu hotelli Marneulissa, joka tarjoaa hinta-laatusuhteeltaan hyvän vaihtoehdon. Hotellissa on mukavat huoneet ja ystävällinen palvelu. Hotel Green Diamondin sijainti tarjoaa helpon pääsyn kaupungin keskustaan ja sen nähtävyyksiin.

5. Rustaveli Boutique Hotel

Rustaveli Boutique Hotel on viehättävä hotelli Marneulissa. Tämä boutique-hotelli tarjoaa tyylikkäitä huoneita ja persoonallista palvelua. Hotellissa on myös ravintola ja baari. Asiakkaat arvostavat hotellin intiimiä tunnelmaa ja hyvää sijaintia lähellä kaupungin keskustaa.

Turvallisuus ja Terveys

Poliisi ja hätänumerot

Marneulissa toimii Georgialainen poliisi, joka vastaa kaupungin turvallisuudesta ja ylläpitää järjestystä. Hätätilanteessa voi soittaa yleiseen hätänumeroon 112.

Sairaala ja terveydenhuolto

Marneulissa toimii Marneulin keskussairaala, jossa tarjotaan erilaisia terveydenhuollon palveluita. Sairaalassa työskentelee pätevää henkilökuntaa, ja siellä on mahdollista saada hoitoa erilaisiin terveysongelmiin.

Palo- ja pelastuspalvelut

Kaupungissa on paloasema, jossa palomiehet työskentelevät ja vastaavat tulipalojen sammuttamisesta sekä muiden onnettomuuksien pelastamisesta. He käyttävät tarvittaessa erikoisvarusteita ja -ajoneuvoja avuntarpeen mukaan.

Turvallisuusnäkökohdat ja vaarat

Marneulin kaupungissa on tärkeää pitää huolta turvallisuudesta ja toimia vastuullisesti. Kuten muuallakin Georgiassa, on tärkeää välttää yöllä yksin liikkumista pimeillä kaduilla ja pitää huolta arvoesineistä. Liikenteessä on tärkeä noudattaa liikennesääntöjä ja olla varovainen.

Rannat ja vesistöt

Marneulin joki

Marneulin kaupunki sijaitsee Marneulin joen varrella. Joki tarjoaa kauniita maisemia sekä mahdollisuuksia veneilyyn ja kalastukseen.

Ceyhan-tekojärvi

Ceyhan-tekojärvi sijaitsee lähellä Marneulia ja tarjoaa viihtyisän ympäristön virkistäytymiselle. Järvi tarjoaa mahdollisuuksia uimiseen, veneilyyn ja piknikille rannoilla.

Sarysu-järvi

Sarysu-järvi on suuri järvi, joka sijaitsee Marneulin eteläpuolella. Järvi tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuksia erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten veneilyyn ja kalastukseen.

Jarva-järvi

Jarva-järvi sijaitsee Marneulin kaupungin lähellä. Se on suosittu paikallisten keskuudessa ja tarjoaa rauhallisen ympäristön rentoutumiselle sekä mahdollisuuksia uimiseen ja piknikille rannoilla.

Pungwe-joki

Pungwe-joki virtaa Marneulin läpi ja tarjoaa kauniita maisemia sekä mahdollisuuksia erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten melontaan ja kalastukseen.

Yedigöller-järvi

Yedigöller-järvi sijaitsee Marneulista koilliseen. Se on suuri järvialue, jossa on useita pienempiä järviä. Järvi tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuksia patikointiin sekä luonnonkauniiden rantojen nauttimiseen.

Marneulin rannat

Marneulin kaupungissa on useita kauniita rantoja, joissa voi rentoutua ja nauttia kesäpäivistä. Rannoilla voi uida, ottaa aurinkoa ja osallistua erilaisiin vesiliikuntaharrastuksiin.

Yöelämä ja viihde

1. Ravintolat ja baarit

Marneulissa on useita ravintoloita ja baareja, joissa voi nauttia ruokaa ja juomia. Tunnettuja ravintoloita kaupungissa ovat esimerkiksi Georgian perinteisen ruoan tarjoavat ravintolat, kuten Georgian House ja Mamulishvili. Baareista suosittuja ovat esimerkiksi Bar Olympus ja The Old Piano Bar, jotka tarjoavat monipuolisia juomavaihtoehtoja ja usein myös elävää musiikkia.

2. Konsertit ja musiikkitapahtumat

Marneulissa järjestetään säännöllisesti erilaisia konsertteja ja musiikkitapahtumia. Kaupungin kulttuuritalo on suosittu paikka tällaisten tapahtumien järjestämiseen. Siellä esiintyvät usein paikalliset bändit ja laulajat, mutta myös ulkomaalaisia artisteja saapuu välillä kaupunkiin esiintymään. Konsertit voivat olla eri musiikkityyleihin keskittyviä, joten tarjolla on monenlaista musiikkia eri makuihin.

3. Elokuvateatterit

Marneulissa on muutama elokuvateatteri, joissa voi käydä katsomassa uusimpia elokuvia. Suosittuja teattereita ovat muun muassa Cinema City ja Marneuli Cinema, jotka tarjoavat laajan valikoiman elokuvia eri genreistä. Elokuvia esitetään yleensä sekä paikallisella georgialaisella kielellä että englanniksi tekstityksen kera.

4. Klubit ja yökerhot

Marneulissa on myös muutama yökerho ja klubi, joissa voi tanssia ja viettää iltaa. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Night Club Marneuli ja Club Atmosphere. Nämä paikat tarjoavat usein DJ-musiikkia, ja tunnelma on vilkas ja juhlava. Yökerhot ja klubit ovat avoinna myöhään, joten niissä voi bailata pikkutunneille asti.

5. Urheilutapahtumat

Marneulissa järjestetään myös erilaisia urheilutapahtumia, jotka tarjoavat viihdettä kaikenikäisille. Kaupungin urheilustadionilla on usein jalkapallo- ja rugbymatseja, joissa paikalliset joukkueet pelaavat. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia kuntotapahtumia, kuten juoksukilpailuja ja kuntosalia.

6. Kulttuuritapahtumat

Marneulissa voi osallistua erilaisiin kulttuuritapahtumiin, kuten näyttelyihin, teatteriesityksiin ja tanssiesityksiin. Kaupungin kulttuuritalo on keskeinen paikka tällaisten tapahtumien järjestämiseen. Kaupungin museossa voi myös vierailla tutustumassa alueen historiaan ja kulttuuriin liittyviin näyttelyihin.

7. Pelipaikat ja viihdekeskukset

Marneulissa on myös tarjolla erilaisia pelipaikkoja ja viihdekeskuksia, joissa voi viettää aikaa perheen tai ystävien kanssa. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Xtreme Entertainment Center, jossa on tarjolla erilaisia pelikoneita ja VR-laitteita, sekä Marneuli Bowling & Billiard Center, jossa voi harrastaa keilausta ja biljardia.

8. Pubit ja kahvilat

Marneulissa on myös useita pubeja ja kahviloita, joissa voi rentoutua ja nauttia juomista sekä pientä purtavaa. Pubit tarjoavat usein erilaisia olut- ja drinkkivaihtoehtoja, kun taas kahviloista voi löytää esimerkiksi kahvia, teetä ja leivonnaisia. Suosittuja paikkoja ovat muun muassa Pub Mustang ja Cafe 1001 Kahve.

9. Kasinot

Marneulissa on myös muutama kasino, joissa voi kokeilla onneaan erilaisissa rahapeleissä. Kasinot tarjoavat yleensä laajan valikoiman erilaisia peliautomaatteja sekä pöytäpelejä kuten rulettia ja blackjackia. Suosittuja kasinoita kaupungissa ovat esimerkiksi Casino Marneuli ja Iberia Casino.

Luontokohteet ja retkeily Marneulissa:

1. Marneulin kansallispuisto:

Marneulin kansallispuisto sijaitsee Marneulin kaupungin alueella ja tarjoaa upeita luontomaisemia sekä monipuolisia retkeilymahdollisuuksia. Puistossa voi tutustua alueen ainutlaatuiseen kasvi- ja eläinlajistoon sekä nauttia kauniista maisemista vaellusreittien varrella.

2. Khramin rotko:

Khramin rotko on suosittu retkikohde Marneulissa. Se tarjoaa upeat maisemat, jylhät kallioseinämät ja näkymät rotkon pohjalla virtaavaan joen. Rotkon läpi kulkee myös patikointipolku, jota voi seurata ja tutustua alueen luontoon.

3. Kvemo Kartlin luonnonpuisto:

Kvemo Kartlin luonnonpuisto sijaitsee Marneulin lähellä ja tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ja luontokohteita. Puistossa voi patikoida tai pyöräillä lukuisilla poluilla, tutustua alueen eläimiin ja kasveihin sekä nauttia upeista maisemista.

4. Gurjanlin linnake:

Gurjanlin linnake on historiallinen ja luonnonkaunis kohde Marneulissa. Linnake sijaitsee kukkulalla, josta avautuu upeat näkymät ympäröivään maisemaan. Alueella voi tutustua linnakkeen historiaan, ihailla vanhoja linnoitusmuureja ja nauttia kauniista maisemista.

5. Marneulin rantapuisto:

Marneulin rantapuisto on suosittu virkistysalue kaupungin keskustassa. Puistosta löytyy viheralueita, kävelyreittejä, leikkipaikkoja sekä piknikalueita. Alueella voi myös rentoutua rannalla ja nauttia kauniista maisemista. Rantapuisto tarjoaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun, virkistäytymiseen ja perheen viettämiseen.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Marneulin Katedraali

Marneulin Katedraali, tai Pyhän Anneksen Kirkko, on kaupungin tunnetuin uskonnollinen ja historiallinen kohde. Se on rakennettu 1800-luvulla ja on yksi Georgian ja Kaukasuksen suurimmista katedraaleista. Katedraali on ortodoksisen uskonnon keskus Marneulissa ja siellä järjestetään säännöllisiä jumalanpalveluksia sekä muita uskonnollisia ja kulttuuritapahtumia.

Marneulin Moskeija

Marneulin Moskeija on kaupungin pääuskonnon, islamin, keskus. Se on keskeisellä paikalla Marneulin keskustassa ja on tärkeä paikka paikalliselle muslimiyhteisölle. Moskeija on rakennettu nykyiselle paikalleen 1800-luvulla ja se on avoinna uskoville vuoden ympäri. Moskeijassa järjestetään säännöllisesti rukoushetkiä ja muita uskonnollisia tilaisuuksia.

Marneulin Sinagoga

Marneulin Sinagoga on kaupungin juutalaisyhteisön uskonnollinen keskus. Se on historiallinen rakennus, joka on rakennettu 1800-luvulla. Sinagogassa järjestetään säännöllisesti rukoushetkiä ja muita uskonnollisia tilaisuuksia. Se on myös tärkeä paikka juutalaiselle kulttuuriperinnölle Marneulissa.

Marneulin Historiallinen Museo

Marneulin Historiallinen Museo on kaupungin tärkein paikka tutustua alueen historiaan. Museossa on laaja kokoelma esineitä ja artefakteja eri aikakausilta. Näyttelyt kattavat paikallisen kulttuurin, taiteen, arkkitehtuurin ja historian eri osa-alueet. Museo tarjoaa myös opastettuja kierroksia ja järjestää erilaisia tapahtumia, jotka liittyvät kaupungin ja alueen historiaan.

Marneulin Linna

Marneulin Linna on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Se on rakennettu keskiajalla ja on yksi alueen merkittävimmistä historiallisista kohteista. Linna on avoinna yleisölle, ja siellä voi tutustua alkuperäisiin linnan rakennuksiin sekä oppia lisää paikallisesta historiasta. Linna tarjoaa myös upean näköalan kaupunkiin ja sen ympäristöön.

Eerikka Pyhän Hauta

Eerikka Pyhän Hauta on pyhiinvaelluskohde Marneulissa. Uskotaan, että tämä paikka on yksi Jeesuksen hautaamisen paikoista. Se on merkittävä uskonnollinen kohde sekä ortodoksisille että katolisille kristityille. Pyhä Hauta sijaitsee katedraalin läheisyydessä ja siellä voi vierailla ja hiljentyä rukoilemaan ja meditoimaan.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Marneulin linnoitus

Marneulin linnoitus on historiallinen nähtävyys kaupungissa, ja se tarjoaa upeat panoraamanäkymät ympäröivälle alueelle. Linnoitus sijaitsee kukkulalla, ja sieltä avautuu kaunis maisema kaupungin yli.

2. Marneulin kaupungintalo

Marneulin kaupungintalo on toinen hyvä paikka nauttia kaupungin panoraamanäkymistä. Kaupungintalon katolta pääsee ihailemaan kaupungin kaunista arkkitehtuuria ja ympäröivää maisemaa.

3. Torniravintola Marneuli

Torniravintola Marneuli on ravintola, joka sijaitsee korkealla paikalla ja tarjoaa upeat näköalat ympäristöön. Ravintolan ikkunoista voi ihastella kaupungin kattojen yli avautuvaa maisemaa samalla nauttien herkullisista ruoista ja juomista.

4. Marneulin vesitorni

Marneulin vesitorni on näköalapaikka, josta voi ihailla kaupungin ympäröivää maisemaa. Torni sijaitsee korkealla paikalla ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupungin yli.

5. Marneul Park

Marneul Park on kaunis puistoalue, josta avautuu kauniita näkymiä ympäröivään luontoon. Puistossa voi kävellä ja rentoutua samalla ihaillen kaupungin panoraamanäkymiä.

6. Kukkulanäköalapaikat

Marneulissa on useita kukkuloita, joilta voi ihailla kaupungin panoraamanäkymiä. Näitä paikkoja voi löytää esimerkiksi vaellusreittien varrelta tai seuraamalla kaupungin opasteita.

7. Marneulin joki

Marneulin jokea pitkin voi kulkea ja samalla ihailla kaupungin panoraamanäkymiä joen varrelta. Joki tarjoaa kauniita maisemia ja mahdollisuuden rentoutua luonnon äärellä.Kohteen sijainti maa on Georgia.

Jätä kommentti