Halvat lennot Marseille

Nähtävyydet ja Kohteet

Notre-Dame de la Garde

Korkealla kukkulalla sijaitseva Notre-Dame de la Garde on yksi Marseillen tunnetuimmista nähtävyyksistä. Tämä romaanista bysanttilaiseen tyyliin rakennettu basilika tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja Välimerelle.

Vieux-Port

Vieux-Port eli Vanha satama on Marseillen elämänkeskus, jossa voit kokea paikallisen tunnelman, aistia tuoksut ja maistaa paikallisia herkkuja. Satama-alueella on myös paljon ravintoloita ja kauppoja.

Calanques

Calanquesin kansallispuisto tarjoaa upeat luontonäkymät Marseillen ympäristössä. Calanques on vuoristoisella rannikolla sijaitseva alue, jossa voi nauttia patikoinnista, kiipeilystä ja upeista rannoista.

Le Panier

Le Panier on Marseillen vanhin kaupunginosa, joka tunnetaan kapeista kujistaan ja värikkäistä rakennuksistaan. Alueella on myös paljon taidegallerioita, putiikkeja ja kahviloita.

Château d’If

Château d’If on pieni saari, jossa sijaitsee vanha linnoitus. Linnoitus on kuuluisa Alexandre Dumas’n kirjasta Monte Criston kreivi. Paikalle pääsee lautalla Vieux-Portista.

Muzeum Marseille

Muzeum Marseille on kaupungin suurin museo, joka esittelee Marseillen historiaa antiikin ajoista nykypäivään. Museossa voi tutustua muun muassa arkeologisiin löytöihin, taiteeseen ja kulttuurihistoriaan.

Palais du Pharo

Palais du Pharo on keskustassa sijaitseva upea palatsi, josta avautuvat kauniit näkymät Vieux-Portille ja Välimerelle. Palatsi rakennettiin Napoleon III:n käskystä ja se toimii nykyään kongressi- ja tapahtumakeskuksena.

MuCEM

MuCEM eli Suvren pääkaupunkialueen eurooppalainen ja välimerellinen sivistysmuseo on moderni rakennus, joka esittelee välimeren alueen kulttuureja ja historiaa. Museo sijaitsee Vieux-Portin lähellä ja on suosittu vierailukohde.

Kulttuuri ja Historia

1. Marseille Museot

Marseillesta löytyy useita museoita, joista tunnetuimpia ovat muun muassa Marseillen historiaa ja taidehistoriaa esittelevä MuCEM ja taidemuseo Musée des Beaux-Arts de Marseille. Lisäksi kaupungissa on lukuisia muita museoita, kuten Musée d’Histoire de Marseille, Musée Cantini ja Musée d’Art Contemporain.

2. Notre-Dame de la Garde

Notre-Dame de la Garde on Marseilleen kuuluvalla kukkulalla sijaitseva upea katolinen basilika. Se tunnetaan myös nimellä ”La Bonne Mère” ja tarjoaa upeat näköalat kaupungin yli. Basilika on yksi Marseillen ikonisimmista nähtävyyksistä ja tärkeä osa kaupungin historiaa.

3. Vanha satama

Marseillen vanha satama, Vieux-Port, on kaupungin sydän ja yksi sen historiallisista keskuksista. Satama oli tärkeä kauppapaikka jo antiikin aikoina ja se on säilyttänyt viehätyksensä nykypäivään asti. Alueelta löytyy kauniita rakennuksia, ravintoloita, kahviloita ja muuta toimintaa.

4. Château d’If

Château d’If on merellä sijaitseva linnoitus, joka oli aiemmin vankila. Se on tullut tunnetuksi Alexander Dumas’n romaanista ”Monte Criston kreivi”. Linnoitus oli osa Marseillen puolustuslinjaa ja tarjoaa mielenkiintoisen matkailukohteen historian ja kauniin merimaiseman ystäville.

5. Le Panier

Le Panier on vanha kaupunginosa Marseillessa, joka on täynnä kapeita kujia, värikkäitä taloja ja kulttuurillisia kohteita. Se on yksi Marseillen vanhimmista kaupunginosista ja siellä voi tutustua kaupungin historiaan sekä nauttia charmikkaasta ilmapiiristä.

6. Vieille Charité

Vieille Charité on historiallinen rakennus, joka toimii nykyään monitoimikeskuksena. Se on arkkitehtonisesti vaikuttava rakennus, jossa on muun muassa museoita, taidegallerioita, kirjasto ja kahvila. Vieille Charité tarjoaa näyttelyitä ja tapahtumia kulttuurin ja historian ystäville.

7. Kävelyretket

Marseille tarjoaa monia mahdollisuuksia historiallisten kävelyretkien tekoon. Esimerkiksi kävelyretki Le Panieriin vie vieraat tutustumaan alueen kauniisiin kujoihin ja historiallisiin kohteisiin. Myös kävelyretki vanhan sataman ympäristössä tarjoaa mahdollisuuden tutustua kaupungin historiaan ja merelliseen ilmapiiriin.

Ruokailu ja ravintolat Marseillella

Ranskalainen keittiö

Marseille on tunnettu ranskalaisesta ruoastaan ja kaupungissa on runsaasti ravintoloita, joissa voi nauttia perinteisestä ranskalaisesta keittiöstä. Ravintolat tarjoavat yleensä laajan valikoiman klassisia ranskalaisia ruokia, kuten escargotia (etanoita), coq au vinia (kanapata punaviinissä) ja bouilla baissea (kalakeittoa). Ranskalaisen keittiön herkulliset maut ovat varmasti ilo kaikille ruoasta nauttiville vierailijoille.

Mediterranean keittiö

Marseille sijaitsee Välimeren rannalla, joten ei ole yllättävää, että kaupungissa on myös tarjolla paljon Välimeren keittiötä. Rannoilla ja satamassa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat tuoreita mereneläviä, kuten simpukoita, ostereita, rapuja ja kalaa. Välimeren keittiö on tunnettu terveellisistä ja raikkaista ruoistaan, kuten caprese-salaatista, pastasta marinara-kastikkeella ja grillatusta kalasta.

Ravintolat merinäköalalla

Marseillella on useita ravintoloita, joissa on upeat merinäköalat. Näistä ravintoloista voi nauttia herkullisesta ruoasta samalla kun ihailee Välimeren kaunista maisemaa. Merinäköalaravintoloista voi löytää sekä ranskalaisia että Välimeren ruokia. Tämä vaihtoehto sopii erityisesti niille, jotka haluavat nauttia ruoasta erityisen tunnelmallisessa ympäristössä.

Paikalliset erikoisuudet

Marseillella on myös omia paikallisia erikoisuuksia, joita kannattaa kokeilla vierailun aikana. Tunnetuin näistä on bouillabaisse, paikallinen kalakeitto, joka on valmistettu erilaisista merenelävistä. Kyseessä on perinteinen marseillelainen ruokalaji, joka on saanut suosiota ympäri maailmaa. Marseillesta löytyy myös monia muita paikallisia herkkuja, kuten tapenadea (oliivitahna), panisseja (kikhernelettuja) ja soccaa (kikhernelettuja).

Markkinat ja kahvilat

Marseillella on vilkas ruokakulttuuri, joka näkyy myös kaupungin markkinoilla ja kahviloissa. Kaupungissa on useita elintarvikemarkkinoita, joista voi ostaa tuoreita paikallisia tuotteita, kuten hedelmiä, vihanneksia, juustoja ja leipää. Markkinoiden ohella Marseillella on myös vilkas kahvila- ja leipomo kulttuuri. Kaupungissa on runsaasti kahviloita, joissa voi nauttia tuoreista leivonnaisista ja kahvista.

Vapaa-ajan aktiviteetit Marseillessa

1. Kulttuurin ja taiteen nauttiminen

Marseille tarjoaa monia mahdollisuuksia kulttuurin ja taiteen nauttimiseen. Kaupungissa sijaitsee useita taidemuseoita, kuten Musée des Beaux-Arts de Marseille, jossa voi tutustua erilaisiin taiteen muotoihin. Lisäksi Marseillella on lukuisia teattereita, konserttisaleja ja oopperatalo, jotka tarjoavat laadukkaita esityksiä eri genreistä.

2. Ranta-aktiviteetit

Marseille on tunnettu upeista rannoistaan, jotka tarjoavat erilaisia aktiviteetteja ja rentoutumista auringon alla. Voit nauttia auringosta ja uidan pitkillä hiekkarannoilla kuten Plage du Prado tai Plage des Catalans. Lisäksi rannalla voi harrastaa vesiliikuntaa, kuten purjelautailua, sukellusta ja vesihiihtoa.

3. Vesiurheilu

Marseille tarjoaa erinomaiset puitteet erilaisten vesiurheilulajien harrastamiseen. Voit kokeilla esimerkiksi purjehdusta, purjelautailua, melontaa tai vesihiihtoa. Kaupungissa on useita vesikeskuksia, joista voi vuokrata tarvittavat välineet tai osallistua ohjattuihin aktiviteetteihin.

4. Patikointi ja retkeily

Marseille ympäristöineen tarjoaa upeat mahdollisuudet patikointiin ja retkeilyyn. Kaupungin lähellä sijaitsee Calanquesin kansallispuisto, jossa voit tutustua upeisiin kalliomuodostelmiin ja kristallinkirkkaisiin vesialueisiin. Lisäksi Marseillesta pääsee helposti tutustumaan Välimeren rannikolla sijaitseviin muihin luonnonkauniisiin kohteisiin, kuten Cassisin ja Bandolin kalastajakyliin.

5. Nauti paikallisesta ruoasta ja juomasta

Marseille on tunnettu maukkaasta ja monipuolisesta ruokakulttuuristaan. Kaupungissa on runsaasti ravintoloita, joissa voi maistella paikallisia herkkuja, kuten bouillabaissea (keitto), aiolia (valkosipulimajoneesi) ja soccaa (kikhernelettu). Lisäksi voit nauttia perinteisestä pastis-juomasta kaupungin lukuisissa baareissa ja kahviloissa.

6. Tutustu historiallisiin kohteisiin

Marseillella on rikas historia, josta muistutuksia löytyy eri puolilta kaupunkia. Voit tutustua esimerkiksi Vieux-Portin satama-alueeseen, joka on ollut tärkeä osa kaupungin historiaa. Lisäksi Marseillella on vanha linnoitus, Le Panierin kaupunginosa ja useita historiallisia kirkkoja, kuten Notre-Dame de la Garde -kirkko, joka tarjoaa upeat näköalat yli kaupungin.

7. Shoppailu

Marseille tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia shoppailuun. Kaupungissa on lukuisia ostoskeskuksia, kuten Centre Bourse, joka tarjoaa laajan valikoiman erilaisia kauppoja. Lisäksi Vieux-Portin alueella järjestetään viikoittain torimarkkinat, joilta voi löytää paikallisia herkkuja, käsitöitä ja muita tuotteita. Marseillella on myös useita putiikkeja ja muotiliikkeitä, joista löytyy muodikkaita vaatteita ja muita trendikkäitä tuotteita.

Suositut hotellit Marseillessa:

1. Hotel Sofitel Marseille Vieux-Port

Hotel Sofitel Marseille Vieux-Port sijaitsee Marseilleen satamassa ja tarjoaa tyylikkäitä ja modernisti sisustettuja huoneita, joissa on kauniit näkymät Vieux-Portin satamalle. Hotellissa on myös ravintola, josta avautuvat upeat maisemat satamaan. Lisäksi hotellissa on kuntosali ja spa-tilat.

2. InterContinental Marseille – Hotel Dieu

InterContinental Marseille – Hotel Dieu on viiden tähden luksushotelli, joka sijaitsee entisessä sairaalarakennuksessa. Hotellin huoneet on elegantisti sisustettu ja niistä aukeaa kauniit näkymät Vieux-Portin satamaan tai Notre-Dame de la Gardeen basilikaan. Hotellissa on myös ravintola ja spa-palvelut.

3. Radisson Blu Hotel, Marseille Vieux-Port

Radisson Blu Hotel Marseille Vieux-Port sijaitsee aivan Vieux-Portin vieressä ja tarjoaa tyylikkäitä ja moderneja huoneita, joissa on mukavuudet kuten ilmastointi ja minibaari. Hotellissa on myös ravintola, josta avautuvat upeat näkymät satamaan, sekä kuntokeskus ja sauna.

4. Hotel C2

Hotel C2 on boutique-hotelli, joka sijaitsee entisessä 1800-luvun hotellissa. Hotellin tyylikkäät ja yksilöllisesti sisustetut huoneet tarjoavat modernit mukavuudet. Hotellissa on myös ravintola, baari ja spa-palvelut.

5. Hotel La Residence Du Vieux Port

Hotel La Residence Du Vieux Port sijaitsee aivan sataman vieressä ja tarjoaa viehättäviä huoneita, joista avautuvat upeat näkymät Vieux-Portin satamaan ja Notre-Dame de la Gardeen basilikaan. Hotellissa on myös ravintola ja kattoterassi, josta voi ihailla maisemia.

6. Mama Shelter Marseille

Mama Shelter Marseille on moderni ja tyylikäs hotelli, joka sijaitsee Cours Julienin kaupunginosassa. Hotellin huoneet ovat trendikkäästi sisustettuja ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on myös ravintola ja baari sekä kattoterassi, josta avautuvat upeat näkymät kaupunkiin.

Turvallisuus

#1 Rikollisuus

Marseille on tunnettu korkeasta rikollisuuden tasosta, erityisesti taskuvarkauksista, ryöstöistä ja omaisuusrikoksista.

#2 Huumeet

Kaupungissa on esiintynyt huumerikollisuutta ja huumeiden käyttöä erityisesti tietyillä alueilla, kuten La Castellane ja La Belle de Mai.

#3 Terrorismin uhka

Marseille on ollut joissain tapauksissa kytköksissä terrori-iskuihin, ja sen on raportoitu olevan turvallisuusuhka tietyillä alueilla.

#4 Julkinen turvallisuus

Marseillessa on poliisi- ja järjestysvoimien vahva läsnäolo, erityisesti suurimpien turistialueiden ja julkisten paikkojen ympäristössä.

#5 Liikenneturvallisuus

Kaupungissa esiintyy liikenteen ruuhkia sekä tiettyjen alueiden heikkoa infrastruktuuria, mikä saattaa aiheuttaa onnettomuuksia.

Terveys

#1 Sairaalat ja terveyskeskukset

Marseillessa on useita julkisia ja yksityisiä sairaaloita sekä terveyskeskuksia, joissa tarjotaan laaja valikoima hoitopalveluita.

#2 Matkailijoiden terveys

Matkailijoille suositellaan varovaisuutta vesijohtoveden juomisessa ja ruoan hygienian suhteen, koska mahdolliset bakteerit voivat aiheuttaa vatsavaivoja.

#3 Hyttysten levittämät taudit

Tiettyinä vuodenaikoina Marseillessa esiintyy hyttysten levittämiä tauteja, kuten Zikaa tai Chikungunyaa, joten hyttyskarkotetta suositellaan.

#4 Päivystysapu ja hätätilanteet

Kaupungissa on päivystysapua tarjoavia lääkäriasemia ja apteekkeja, ja hätätilanteessa tulee soittaa hätänumeroon 112 tai hakeutua lähimpään sairaalaan.

Rannat ja Vesistöt:

1. Plage des Catalans:

Plage des Catalans on yksi Marseilleen suosituimmista rannoista. Se sijaitsee kaupungin keskustan läheisyydessä ja tarjoaa hiekkaista rantaa, jossa voi rentoutua ja ottaa aurinkoa. Rannalta on myös upeat näkymät Välimerelle.

2. Plage de la Pointe Rouge:

Plage de la Pointe Rouge on toinen suosittu ranta Marseillessa. Se sijaitsee kaakkoisosassa kaupunkia ja tarjoaa hienoa hiekkaa sekä useita vesilajeja. Rannalta löytyy myös ravintoloita ja muita palveluita.

3. Calanques:

Calanques ovat ainutlaatuinen luonnonmuodostelma, joka ulottuu Marseillen ja Cassisin välillä. Ne ovat pitkiä, kapeita rotkoja tai lahtia, joissa on kristallinkirkasta vettä ja kallioisia rantoja. Calanques ovat suosittuja retkikohteita, ja alueella voi myös patikoida tai kiipeillä.

4. Îles du Frioul:

Îles du Frioul on saariryhmä, joka sijaitsee noin 4 kilometrin päässä Marseillen satamasta. Saaret tarjoavat kauniita rantoja ja mahdollisuuden nauttia merestä ja auringosta. Saarilla on myös ravintoloita ja muita palveluita.

5. Vieux-Port:

Vieux-Port on Marseillen vanha satama-alue, joka ei ole perinteinen hiekkaranta, mutta tarjoaa silti mahdollisuuden virkistäytymiseen vedessä. Monet paikalliset asukkaat ja vierailijat viettävät aikaa alueella kalastaen tai istuen rantakivenlohkareilla.

6. Vallon des Auffes:

Vallon des Auffes on viehättävä kalastajakylä Marseilleen eteläisellä rannikolla. Se ei ole perinteinen hiekkaranta, mutta tarjoaa mahdollisuuden pulahtaa mereen kallioilta tai pieneltä kivirannalta. Alueella on myös pari ravintolaa, joista voi nauttia tuoretta meren antia.

7. Parc Balnéaire du Prado:

Parc Balnéaire du Prado on suuri puistoalue, joka kattaa noin 26 hehtaaria Marseillen eteläosassa. Alueella on useita hiekkarantoja, joilla voi nauttia auringosta ja uida. Prado Beach on yksi suosituimmista rannoista puistoalueella.

8. Les Goudes:

Les Goudes on kaupunginosa, joka sijaitsee Marseillen eteläosassa. Alueella on pieni kiviranta, joka tarjoaa mahdollisuuden uimiseen ja auringonottoon. Les Goudes on myös suosittu kohde patikoinnille ja veneilylle.

Yöelämä ja viihde Marseillessa

1. Baarit ja klubit

Marseillesta löytyy lukuisia baareja ja klubeja, joissa voi nauttia juomista ja viettää iltaa ystävien kanssa. Suosittuja alueita baareille ja klubeille ovat Vieux-Port ja Cours Julien.

2. Ravintolat ja kahvilat

Marseillesta löytyy runsaasti ravintoloita ja kahviloita eri hintaluokissa ja eri ruokakulttuureista. Alueet kuten Vieux-Port ja Le Panier tarjoavat monia ruokavaihtoehtoja.

3. Elokuvateatterit ja teatterit

Marseillessa on useita elokuvateattereita, jossa voi käydä katsomassa paikallisia ja kansainvälisiä elokuvia. Teattereita löytyy myös, joissa voi nauttia esityksistä ja live-näytöksistä.

4. Musiikki ja keikat

Marseille tarjoaa monipuolisesti musiikkia ja live-esityksiä eri tyylilajeissa. Kaupungista löytyy pienempiä musiikkiklubeja sekä suurempia tapahtumapaikkoja ja areenoita, jotka isännöivät suuria keikkoja ja konsertteja.

5. Katufestarit ja tapahtumat

Marseillessa järjestetään erilaisia katufestivaaleja ja tapahtumia ympäri vuoden. Näihin kuuluu esimerkiksi musiikkifestivaaleja, kulttuuritapahtumia ja urheilutapahtumia, jotka houkuttelevat sekä paikallisia asukkaita että turisteja.

6. Yökerhot

Marseillesta löytyy useita yökerhoja, jotka tarjoavat musiikkia, tanssia ja viihdettä aamuun asti. Nämä yökerhot sijaitsevat pääasiassa keskustan alueella ja houkuttelevat juhlijoita eri ikäryhmistä.

7. Casino

Marseillesta löytyy myös kasinoita niille, jotka haluavat kokeilla onneaan pelien parissa. Kasinot tarjoavat erilaisia ​​pöytäpelejä ja peliautomaatteja, ja niistä voi myös löytää baareja ja ravintoloita.

8. Balettia ja oopperaa

Marseille tarjoaa mahdollisuuden nauttia korkealaatuisista baletti- ja oopperaesityksistä. Useat teatterit ja oopperatalot järjestävät erilaisia esityksiä ympäri vuoden.

9. Stand up -komedia

Marseillessa on myös stand up -komediaa tarjoavia klubeja ja esityspaikkoja, joissa paikalliset ja kansainväliset komediantit viihdyttävät yleisöä hauskoilla esityksillään.

Luontokohteet ja retkeily

Les Calanques

Les Calanques on kansallispuisto, joka sijaitsee Marseillen ja Cassisin välissä. Se koostuu jyrkkäreunaisista laaksoista, kallioista ja piilotetuista poukamista. Alueella on useita vaellusreittejä, joista voi ihailla upeita maisemia Välimerelle. Les Calanques on myös suosittu kohde veneilijöille ja kiipeilijöille.

Parc National des Calanques

Parc National des Calanques on Ranskan ensimmäinen merellinen kansallispuisto, ja se kattaa alueen Marseillen, Cassisin ja La Ciotatin välillä. Puistossa on yli 20 kilometriä rantaviivaa, joka tarjoaa upeat mahdollisuudet retkeilyyn ja patikointiin. Lisäksi alueella voi harjoittaa laitesukellusta ja nähdä upeita merenalaisten luonnonihmeiden, kuten koralliriuttojen, ansiosta.

Parc Longchamp

Parc Longchamp on suosittu puisto Marseillessa. Siellä voi nauttia vehreistä puutarhoista, kauniista suihkulähteistä ja järvistä. Puistossa on myös kasvitieteellinen puutarha, jossa on runsaasti eksoottisia kasveja. Parc Longchamp tarjoaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun ja piknikille kauniissa ympäristössä.

Jardin des Vestiges

Jardin des Vestiges on historiallinen puutarha Marseillessa, joka sijaitsee kaupungin vanhassa satamassa. Puutarhan alueella voi tutustua antiikin Rooman aikaisiin raunioihin ja arkeologisiin kohteisiin. Jardin des Vestiges tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden oppia Marseillen historiasta samalla nauttien kauniista puutarhasta.

Les îles du Frioul

Les îles du Frioul on saariryhmä Marseillen edustalla. Se koostuu neljästä pienestä saaresta, ja se tarjoaa upeat mahdollisuudet retkeilyyn ja ulkoiluun kauniissa ympäristössä. Saarilla on myös rantaa, joten ne ovat suosittuja kohteita auringonpalvojille ja uimareille. Lisäksi Les îles du Frioul tarjoaa rauhallisen ja idyllisen pakopaikan kaupungin vilinästä.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Notre-Dame de la Garde

Notre-Dame de la Garde on yksi Marseilleen tunnetuimmista nähtävyyksistä. Kyseessä on romaanis-goottilainen basilika, joka sijaitsee kaupungin korkeimmalla kohdalla. Rakennus edustaa eklektistä arkkitehtuuria ja tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin.

Basilique Saint-Victor

Basilique Saint-Victor on Marseilleen kuuluva historiallinen kirkko, joka on omistettu Pyhälle Viktorille. Se on yksi vanhimmista paikalla sijaitsevista kirkoista Ranskassa ja sen rakentaminen alkoi jo 5. vuosisadalla.

Abbaye Saint-Victor

Abbaye Saint-Victor on benediktiiniläismunkkien perustama luostari, joka sijaitsee lähellä Basilique Saint-Victoria. Luostari on yksi Marseilleen tärkeimmistä historiallisista kohteista ja tarjoaa kävijöilleen mahdollisuuden tutustua alueen rikkaaseen kulttuuriperintöön.

Fort Saint-Nicolas

Fort Saint-Nicolas on linnoitus, joka sijaitsee Vieux-Portin lähettyvillä. Se rakennettiin 1600-luvulla suojaksi mahdollisia hyökkääjiä vastaan. Nykyään linnoitus on avoinna yleisölle ja siellä järjestetään erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä.

Château d’If

Château d’If on linnoitus, joka sijaitsee muutaman kilometrin päässä Marseillen satamasta. Linnoitus rakennettiin 1500-luvulla ja se on tunnettu Alexandre Dumasin romaanista ”Monte Criston kreivi”. Château d’Ifin kivimuureissa on mahdollista tutustua linnoituksen historiaan ja nauttia kauniista maisemista.

La Vieille Charité

La Vieille Charité on historiallinen rakennus, joka alun perin toimi varattomien ja kodittomien suojapaikkana. Nykyään se toimii kulttuurikeskuksena, jossa on useita museoita ja taidegallerioita. Rakennuksen barokkityylinen arkkitehtuuri tekee siitä kiinnostavan vierailukohteen.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Basilique Notre-Dame de la Garde

Basilique Notre-Dame de la Garde on tunnettu panoraamakirkko, josta avautuu upea näköala ympäröivään Marseilleen ja Välimerelle.

2. MuCEM

MuCEM (Marseille’s Museum of European and Mediterranean Civilisations) sijaitsee Fort Saint-Jeanin alueella ja tarjoaa näköalapaikan Marseilleen sekä vanhaan satamaan.

3. Villa Méditerranée

Villa Méditerranée on moderni rakennus, josta on upeat näkymät Välimerelle ja vanhalle satamalle.

4. Palais du Pharo

Palais du Pharo on keisari Napoleon III:n rakennuttama palatsi, joka tarjoaa upeat näkymät satamaan ja Välimerelle.

5. Le Panier

Le Panier on Marseilleen kuuluva vanha kaupunginosa, jonka kujilla voi ihailla kauniita näkymiä kaupunkiin.

6. Les Terrasses du Port

Les Terrasses du Port on kauppakeskus, josta avautuu näköala Vieux-Portin satamaan ja kaupungin kattojen yli.

7. Corniche Kennedy

Corniche Kennedy on tienpätkä, joka kulkee pitkin merenrantaa ja tarjoaa upeat maisemat Välimerelle ja kaupunkiin.

8. Calanques

Calanques on luonnonsuojelualue, jossa on upeita kalliorantoja ja kirkasta Välimeren vettä. Siellä voi ihailla kaunista rannikkomaisemaa.

9. Vallon des Auffes

Vallon des Auffes on viehättävä kalastajakylä, josta voi ihailla kaunista näköalaa rannikolle ja satamaan.

10. Jardin du Pharo

Jardin du Pharo on kaunis puisto, josta voi nauttia upeasta näköalasta Välimerelle ja satamaan.Kohteen sijainti maa on Ranska.

Jätä kommentti