Halvat lennot Wels

Nähtävyydet ja kohteet

Linzergasse

Linzergasse on suosittu kävelykatu Welsin keskustassa. Katu tarjoaa viehättäviä vanhoja rakennuksia, kauniita kauppoja ja viihtyisiä ravintoloita.

Duomo di Wels

Duomo di Wels on kaupungin upea katedraali. Se on rakennettu goottilaiseen tyyliin ja sisältää kauniita lasimaalauksia ja veistoksia. Katedraalin tornista on myös upeat näkymät ympäröivälle alueelle.

Welsin linna

Welsin linna on historiallinen linna, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Se on peräisin 900-luvulta ja tarjoaa vierailijoille mielenkiintoisen näkymän menneisyyteen. Linnaan kuuluu myös kauniit puutarhat.

Tiergarten Wels

Tiergarten Wels on kaupungin eläintarha, joka tarjoaa elämyksiä kaikenikäisille. Eläintarhassa voi nähdä erilaisia eläimiä, kuten leijonia, seeprakotiloita ja pingviinejä.

Stadttheater Wels

Stadttheater Wels on kaupungin teatteri, jossa voi nauttia erilaisista esityksistä, kuten näytelmistä, oopperasta ja baletista. Teatteri on arkkitehtonisesti vaikuttava ja tarjoaa korkealaatuista viihdettä.

Welios-tiedekeskus

Welios-tiedekeskus on interaktiivinen museo, joka tarjoaa opetuksellisia ja viihdyttäviä kokemuksia erilaisista tieteellisistä aiheista. Siellä voit tutkia erilaisia näyttelyitä ja kokeilla käytännön kokeita.

Alter Schl8hof

Alter Schl8hof on entinen teurastamo, joka on muutettu kulttuurikeskukseksi. Se järjestää erilaisia tapahtumia, kuten konsertteja, teatteriesityksiä ja näyttelyitä. Alueella on myös ravintoloita ja kahviloita.

Welsin taidemuseo

Welsin taidemuseo esittelee paikallisen ja kansainvälisen taiteen kokoelmia eri aikakausilta. Museossa voi ihailla taideteoksia maalauksista ja veistoksista aina nykytaiteeseen.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

– Welsin suurin kulttuuritapahtuma on vuosittainen Welser Volksfest, joka järjestetään kesäkuun toisella viikolla. Tapahtumaan kuuluu muun muassa erilaisia esityksiä, tivoli ja ruokakojuja.
– Stadttheater Wels on kaupungin teatteri, jossa esitetään erilaisia näytelmiä, musikaaleja ja konsertteja.
– Muziikkinen keskus Wels toimii tapahtumapaikkana erilaisille konserteille ja musiikkitapahtumille.
– Spinnerin ammattikoulun alueella sijaitsee Kiesels Kirchenwerkstatt, joka on tunnettu antiikin tympanon ja pylväänerilaisten äänipylväsrakennelmien valmistajana.
– Welios Science Center on tiedekeskus, joka tarjoaa interaktiivisia näyttelyjä ja kokeita kaikenikäisille vierailijoille.

Historia

– Wels on yksi Itävallan vanhimmista kaupungeista ja sen historia ulottuu jopa roomalaisajalle asti.
– Roomalaiset perustivat Welsin noin vuonna 15 eaa. kauppareitin varrelle.
– Kaupunki kehittyi keskiajalla tärkeäksi kauppapaikaksi ja linnoitukseksi.
– Welsin keskiaikainen linna, Burg Wels, on yksi kaupungin merkittävimmistä historiallisista nähtävyyksistä.
– Wels liittyi Habsburgien valtakuntaan 1300-luvulla ja se oli osa Itävallan keisarikuntaa ja myöhemmin Itävalta-Unkarin valtakuntaa.
– Toisen maailmansodan aikana Wels oli tärkeä rautateiden solmukohta ja kaupunki kärsi pommituksista.
– Nykyään Wels on moderni kaupunki, jossa on säilytetty paljon historiaa ja kulttuuria.

Ruokailu ja Ravintolat

Ruokakulttuuri

Welsissä on tyypillistä itävaltalainen ruokakulttuuri, joka sisältää sekä paikallisia että kansainvälisiä vaikutteita. Perinteisiä ruokia ovat esimerkiksi wiener schnitzel (leivitetty ja paistettu vasikanliha), tafelspitz (keitetty naudanliha) ja apfelstrudel (omena-piirakka). Kaupungissa on myös tarjolla erilaisia kansainvälisiä keittiöitä, kuten italialaista, kiinalaista ja intialaista ruokaa.

Kahvilat ja leipomot

Welsissä on useita viihtyisiä kahviloita ja leipomoita, jotka tarjoavat paikallisia herkkuja. Perinteisissä kahviloissa voi nauttia kahvilaatuja ja leivonnaisia, kuten struudelia ja käsekuchenia. Leipomot puolestaan tarjoavat tuoreita leipiä, sämpylöitä ja makeita leivonnaisia.

Ravintolat

Welsissä on laaja valikoima erilaisia ravintoloita, jotka tarjoavat eri hintaluokan ruokia. Monet ravintolat keskittyvät itävaltalaiseen keittiöön ja tarjoavat perinteisiä ruokia, kuten grillattua lihaa, kalaa ja erilaisia keittoja. Lisäksi kaupungissa on myös kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat esimerkiksi italialaista, kiinalaista, thaimaalaista, japanilaista ja meksikolaista ruokaa.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Kulttuuri ja taide

Welsissä on useita kulttuurikohteita ja taidegallerioita, kuten Welsin linna, joka on peräisin 1100-luvulta ja toimii nykyään museona. Lisäksi kaupungissa järjestetään säännöllisesti taide- ja kulttuuritapahtumia, kuten konsertteja, teatteriesityksiä ja näyttelyitä.

Liikunta ja urheilu

Wels tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet liikuntaan ja urheiluun. Kaupungissa on useita urheilukeskuksia, joissa voi harrastaa eri lajeja, kuten jalkapalloa, tennistä, uintia ja kuntosaliharjoittelua. Lisäksi kaupungin lähellä sijaitsevat vuoret tarjoavat mahdollisuuden esimerkiksi patikointiin, maastopyöräilyyn ja kiipeilyyn.

Virkistysalueet ja puistot

Welsissä on useita virkistysalueita ja puistoja, joissa voi nauttia ulkoilusta ja rentoutua. Ennplatz-puisto on suosittu paikka piknikille ja kävelylenkeille, ja Welsin kaupunkipuutarha tarjoaa kauniita kukkaistutuksia ja viihtyisiä istuskelupaikkoja. Lisäksi kaupungin läheisyydessä sijaitsee lukuisia luonnonsuojelualueita, joissa voi tutustua alueen luontoon.

Kauppakeskukset ja ostosmahdollisuudet

Welsissä on useita kauppakeskuksia ja ostosalueita, joista löytyy monipuolinen valikoima erilaisia kauppoja ja putiikkeja. Muun muassa Welas Park ja Max Center ovat suosittuja ostospaikkoja, joissa voi tehdä ostoksia vaatteista elektroniikkaan.

Ravintolat ja kahvilat

Kaupungissa on laaja valikoima ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia niin paikallisista herkuista kuin kansainvälisestä keittiöstäkin. Olut ja leivonnaiset ovat erityisen suosittuja alueella, ja Welsissä voi löytää perinteisiä itävaltalaisia ruokia sekä moderneja ravintoloita, joissa tarjoillaan kansainvälisiä herkkuja.

Viihde ja tapahtumat

Welsissä järjestetään monenlaisia viihde- ja tapahtumakokemuksia ympäri vuoden. Kaupungissa on muun muassa elokuvateattereita, keilahalleja ja live-musiikin klubeja, joissa voi viettää iltaa. Lisäksi kaupungin keskustassa järjestetään useita festivaaleja ja markkinoita, kuten joulumarkkinat ja kesäfestivaalit.

Suositut hotellit Welsissä

Haus Drei Tannen

Haus Drei Tannen on kodikas hotelli, joka sijaitsee Welsin keskustassa. Hotellissa on modernisti sisustetut huoneet, joissa on mukavuudet kuten taulu-tv, ilmainen Wi-Fi, minibaari ja oma kylpyhuone. Asiakkaat voivat nauttia päivittäisen aamiaisen hotellin ravintolassa ja rentoutua terassilla. Hotellin sijainti on ihanteellinen, sillä se on kävelymatkan päässä monista nähtävyyksistä ja ostosmahdollisuuksista.

Bayrischer Hof

Bayrischer Hof on perinteinen hotelli Welsin keskustassa. Huoneet ovat viihtyisiä ja modernisti sisustettuja, ja niissä on mukavuudet kuten taulu-tv, ilmainen Wi-Fi ja oma kylpyhuone. Hotellin ravintola tarjoaa herkullisia perinteisiä bayrilaistyylisiä ruokia, ja asiakkaat voivat nauttia juomia hotellin baarissa. Hotellin sijainti on erinomainen, ja se on lähellä kauppoja, ravintoloita ja nähtävyyksiä.

Boutique Hotel Adria

Boutique Hotel Adria on tyylikäs ja moderni hotelli, joka sijaitsee kätevästi Welsin keskustassa. Huoneet ovat tilavia ja tyylikkäästi sisustettuja, ja niissä on mukavuudet kuten taulu-tv, ilmainen Wi-Fi ja oma kylpyhuone. Hotellissa on myös kuntokeskus ja sauna, jossa vieraat voivat rentoutua. Hotellin ravintola tarjoaa herkullisia ruokia, ja asiakkaat voivat nauttia juomia hotellin baarissa. Hotellin sijainti on ihanteellinen, sillä se on lähellä ostosmahdollisuuksia ja nähtävyyksiä.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

– Wels on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, jossa rikollisuustilastot ovat alhaiset.
– Kaupungissa on poliisiasemia ja poliisipartioita, jotka valvovat turvallisuutta ja tarjoavat apua tarvittaessa.
– Valvontakamerat ovat yleisiä julkisilla paikoilla, mikä lisää turvallisuuden tunnetta.
– Welsissä on myös palokuntia ja ensiapuyksiköitä, jotka huolehtivat turvallisuudesta ja hätätilanteisiin reagoinnista.

Pelastuspalvelut

– Welsissä on useita palokuntia, jotka vastaavat tulipalojen sammuttamisesta ja muihin pelastustehtäviin.
– Kaupungissa on myös ambulanssiyksiköitä, jotka tarjoavat hätätilanteissa ensiapua ja kuljettavat loukkaantuneita sairaaloihin.
– Palokunta ja ambulanssiyksiköt toimivat yhteistyössä hätäkeskuksen kanssa.

Terveyspalvelut

– Welsissä on useita terveyskeskuksia ja sairaaloita, joissa tarjotaan perusterveydenhuoltoa ja erikoissairaanhoidon palveluita.
– Yksityiset lääkäriasemat tarjoavat myös laajan valikoiman terveyspalveluita asukkaille.
– Kaupungissa toimii myös hammaslääkäriasemia, fysioterapia- ja kuntoutuskeskuksia sekä erikoislääkäreitä eri aloilta.

Lääkäripäivystys

– Welsissä on päivystävä lääkäri, joka hoitaa kiireellisiä tapauksia sairaaloiden aukioloaikojen ulkopuolella.
– Päivystävä lääkäri voi olla tavoitettavissa puhelimitse, ja tarvittaessa hän voi tehdä kotikäyntejä.
– Päivystysjärjestelmä varmistaa, että asukkaat saavat hoitoa myös iltaisin, viikonloppuisin ja pyhinä.

Rannat ja Vesistöt

1. Traunjoki

Traunjoki on Welsin kaupungin kautta virtaava joki. Se on yksi Itävallan tärkeimmistä joista ja sen pituus on noin 153 kilometriä.

2. Järvielämää

Welsissä on useita järviä, jotka tarjoavat mahdollisuuksia erilaisiin vesiaktiviteetteihin ja rentoutumiseen. Näitä järviä ovat esimerkiksi Gahbergerin järvi, Röhlerin järvi ja Alligu-järvet.

3. Welsin uimarannat

Welsissä on muutamia uimarantoja, joilla asukkaat ja vierailijat voivat nauttia kesästä ja viettää aikaa vedessä. Pohatta-ranta ja Traun-bad-ranta ovat suosittuja kohteita, joissa on uimarantojen lisäksi myös muita aktiviteetteja, kuten pelikenttiä ja ravintoloita.

4. Vesireitit ja vesilentopallopuitteet

Welsissä on tarjolla myös erilaisia vesireittejä, joita voi kulkea veneillä tai kanootilla. Näillä reiteillä voi nauttia kauniista maisemista ja virkistävästä vesistöstä. Lisäksi kaupungissa on vesilentopallopuitteet, joissa voi harrastaa vesilento- ja rantalentopalloa.

5. Vesiliikenne

Traunjoella ja Welsin lähialueiden vesistöillä voi myös harrastaa vesiliikennettä. Paikalliset ja turistit voivat vuokrata erilaisia vesikulkuneuvoja, kuten soutuveneitä, kanootteja ja moottoriveneitä, ja tutustua alueeseen vesiltä käsin.

6. Kalastus

Welsin vesistöissä on myös mahdollista harrastaa kalastusta. Kalastuslupia voi ostaa paikallisista lupamyyntipisteistä ja erilaisia kalastuspaikkoja löytyy esimerkiksi Traunjoelta ja järvieltä.

7. Rannan kävelyreitit ja viheralueet

Rantojen läheisyydestä löytyy myös kauniita kävelyreittejä ja viheralueita, joilla voi nauttia luonnosta ja tehdä ulkoilua. Esimerkiksi Traun-joen varrella on useita kävelyreittejä, joilla voi katsella maisemia ja nauttia rauhallisesta ympäristöstä.

Yöelämä ja viihde

Baarit ja klubit

Welsissä on useita baareja ja klubeja, jotka tarjoavat viihdykettä yöelämän ystäville. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi ”Club Subway”, ”Kraftwerk”, ”Tunnel” ja ”Q-West”. Näissä paikoissa voi nauttia erilaisista juomista, tanssia musiikin tahdissa ja viettää iltaa ystävien kanssa.

Konsertit ja tapahtumat

Welsissä järjestetään säännöllisesti erilaisia konsertteja ja tapahtumia. Kaupungissa sijaitseva ”Welsin messukeskus” toimii usein tapahtumien ja konserttien areenana. Siellä voi nähdä paikallisia ja kansainvälisiä artisteja eri musiikkilajeista. Lisäksi kaupungin puistot ja aukiot toimivat usein tapahtumien järjestämispaikkoina erityisesti kesäaikaan.

Elokuvateatterit

Welsissä on myös elokuvateattereita, joissa voi nauttia elokuvien katsomisesta. Suosittu paikka on ”Star Movie Wels”, joka tarjoaa laajan valikoiman elokuvia eri genreistä. Elokuvateatterissa on useita salia ja mukavat istuimet, jotta elokuvaelämys olisi mahdollisimman hyvä.

Ravintolat

Welsissä on monipuolinen valikoima ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokakokemuksia. Kaupungissa on tarjolla kansainvälistä ruokaa, kuten aasialaisia, italialaisia ja meksikolaisia ravintoloita. Lisäksi löytyy perinteisiä itävaltalaisia ravintoloita, joissa voi maistella paikallisia erikoisuuksia. Ravintoloista löytyy vaihtoehtoja eri budjeteille ja ruokamieltymyksille.

Teatterit

Welsissä on myös mahdollista nauttia teatterielämyksistä. Kaupungin teatteri, nimeltään ”Welsin teatteri”, esittää erilaisia näytelmiä ja musikaaleja. Teatterirakennuksen estradilla voi nähdä paikallisten ja kansainvälisten taiteilijoiden esityksiä. Teatteri tarjoaa myös mahdollisuuksia esimerkiksi lasten näytöksiin ja näytelmätyöpajoihin.

Luontokohteet ja Retkeily

Linnanmäen puisto

– Linnanmäen puisto sijaitsee Welsin keskustassa.
– Puistossa on vihreitä nurmikenttiä, istutuksia ja kävelyreittejä.
– Puistosta löytyy myös leikkipaikkoja ja piknik-alueita.
– Puistoon voi tulla rentoutumaan tai vaikkapa kävelylle.
– Puisto tarjoaa kauniin ja rauhallisen ympäristön kaupungin keskellä.

Fischlhamer Moor

– Fischlhamer Moor on suosittu luontokohde Welsin lähellä.
– Alueella on kosteikkoja, soita ja lampia.
– Fischlhamer Moor tarjoaa hyvät mahdollisuudet retkeilyyn ja lintujen tarkkailuun.
– Alueella on myös näkötorni, josta voi ihailla maisemia.
– Fischlhamer Moor on suojeltu luontokohde ja siellä kasvaa harvinaisia kasvilajeja.

Welsin päänähtävyydet

– Welsissä on useita nähtävyyksiä, jotka tarjoavat mahdollisuuksia luontoon ja retkeilyyn.
– Esimerkiksi Welsin linna sijaitsee kauniissa ympäristössä lähellä kaupungin keskustaa.
– Linnan puutarhassa voi kävellä ja nauttia luonnon kauneudesta.
– Welsin eläintarha tarjoaa myös retkeilymahdollisuuksia.
– Eläintarhassa voi tutustua erilaisiin eläimiin ja kävellä puistossa.

Pyöräilyreitit

– Welsissä on paljon pyöräteitä ja pyöräilyreittejä.
– Kaupungista löytyy monipuolisia reittejä, jotka sopivat eri tasoisille pyöräilijöille.
– Reitit voivat kulkea kauniissa maalaismaisemissa tai kaupungin läpi.
– Pyöräilyreitit tarjoavat mahdollisuuden aktiiviseen päivään ja luonnosta nauttimiseen.
– Welsin ympäristö tarjoaa myös vaihtelevia maastoreittejä maastopyöräilyyn.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Welsissä

Welsin katedraali

Welsin katedraali, myös tunnettu nimellä Linz-Welsin katedraali, on yksi kaupungin tärkeimmistä uskonnollisista maamerkeistä. Rakennus edustaa goottilaista arkkitehtuuria ja sitä pidetään yhtenä Itävallan vaikuttavimmista katedraaleista. Katedraali valmistui 1400-luvulla ja siinä on upea kivijulkisivu sekä koristeellinen sisustus, kuten alttaritauluja ja veistoksia.

Minoritenkirkko

Minoritenkirkko on historiallinen kirkko, joka sijaitsee Welsin vanhassa kaupungissa. Alun perin dominikaanimunkkien rakentama kirkko on erinomainen esimerkki goottilaisesta arkkitehtuurista. Seuraavan vuosisadan aikana kirkkoa uudistettiin barokkityyliseen tyyliin ja siitä tuli tärkeä paikka muun muassa musiikkiesityksille ja uskonnollisille seremonioille.

Linnanrauniot

Welsissä sijaitsee myös linnanraunioita, jotka ovat peräisin 700-luvulta. Linna tunnetaan nimellä Burg Wels tai Welsin linna ja se oli tärkeä strateginen paikka keskiajalla. Linnanrauniot tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden tutustua alueen rikkaaseen historialliseen menneisyyteen ja nauttia upeista näkymistä ympäröivään maisemaan.

Raatihuone ja Altes Rathaus

Welsin raatihuone on peräisin keskiajalta ja edustaa goottilaista arkkitehtuuria. Rakennus toimi aikoinaan kaupungin hallintokeskuksena ja nykyisin se on suosittu käyntikohde matkailijoille. Lähellä raatihuonetta sijaitsee myös Altes Rathaus tai Vanha raatihuone, joka on renessanssi-tyylinen rakennus ja toimi aiemmin kaupungintalona.

Stadtpfarrkirche St. Johann

Stadtpfarrkirche St. Johann on toinen tärkeä kirkko Welsissä. Rakennus yhdistää goottilaisen ja barokkityylin elementtejä, ja se on sisustettu kauniilla freskoilla ja alttariteoksilla. Kirkko toimii paitsi uskonnollisena pyhäkkönä, myös suosittuna paikkana musiikkitapahtumille ja konserteille.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Linzerberg und Pöstlingberg

Linzerberg und Pöstlingberg on suosittu näköalapaikka, josta voi ihailla Welsin kaupungin maisemia. Linzerberg on vuori, joka sijaitsee lähellä kaupunkia ja tarjoaa upeat näköalat kaupunkiin. Pöstlingbergin näköalapaikalta voi nähdä kaupungin lisäksi myös linnoituksen ja Pöstlingbergin kirkon.

2. Burg Wels

Burg Wels on linnoitus, joka tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön. Linnoituksen korkeimmassa kohdassa sijaitseva näköalatasanne mahdollistaa kauniiden maisemien ihailemisen.

3. Kreuzstettenpfad-Wels

Kreuzstettenpfad-Wels on kävelyreitti, joka tarjoaa kauniita näköaloja kaupunkiin. Reitin varrella voi nauttia vehreistä maisemista sekä ihailla kaupungin arkkitehtuuria ja ympäröivää luontoa.

4. Lichtenegg Panoramaweg

Lichtenegg Panoramaweg on kävelyreitti, joka tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön. Reitti vie kävijät vehreän luonnon keskelle ja tarjoaa hyviä valokuvausmahdollisuuksia.

5. Laahener Höhe

Laahener Höhe on kukkula, joka tarjoaa upeat näköalat kaupunkiin ja sen ympäristöön. Kukkulan huipulta avautuu laaja panoraama, jossa voi nähdä kaupungin lisäksi ympäröivät metsät ja maaseudun maisemat.

6. Vogelfrei Park

Vogelfrei Park on kaunis puistoalue, joka tarjoaa näköaloja kaupunkiin. Puistossa voi rentoutua ja nauttia kauniista maisemista sekä maisemakukkien kauneudesta. Puistosta avautuu myös näkymä Welsin linnaan.

7. Schmiding Zoo Observation Tower

Schmiding Zoo Observation Tower on näköalatorni, josta avautuvat upeat panoraamanäkymät Welsin kaupunkiin ja sen ympäristöön. Tornista voi tarkkailla kaupungin vilinää ja ihailla maisemia.

8. Traun-Ursprung Panoramaweg

Traun-Ursprung Panoramaweg on kävelyreitti, joka tarjoaa upeat panoraamanäkymät Traun-jokeen ja sen ympäristöön. Reitti kulkee läpi vehreän luonnon ja tarjoaa mahdollisuuden ihailla kauniita maisemia.Kohteen sijainti maa on Itävalta.

Jätä kommentti