Halvat lennot Mikkeli

Nähtävyydet ja kohteet

Mikkelin tuomiokirkko

Mikkelin tuomiokirkko on Mikkelin keskustassa sijaitseva luterilainen kirkkorakennus. Se on valmistunut vuonna 1896 ja sen arkkitehtuuri edustaa uusgotiikkaa. Kirkko on koristeltu upein maalauksin ja siellä järjestetään säännöllisesti jumalanpalveluksia ja konsertteja.

Mikkelin taidemuseo

Mikkelin taidemuseo tarjoaa näyttelyitä ja kokoelmia modernista ja nykytaiteesta. Museossa on vaihtuvia näyttelyitä sekä pysyvä kokoelma suomalaista taidetta. Lisäksi museo järjestää erilaisia tapahtumia, kuten työpajoja ja taiteilijatapaamisia.

Mikkelin tori

Mikkelin tori on kaupungin sydän, jossa järjestetään viikoittainen markkinapäivä torstaisin. Torilla on tarjolla paikallisten tuottajien tuoreita elintarvikkeita, käsityötuotteita ja muita myyntikojuja. Lisäksi torilla sijaitsee Mikkelin kaupunginmuseo, jossa voi tutustua alueen historiaan.

Vanhalempi – Toivolan rantametsäalue

Vanhalempi – Toivolan rantametsäalue on suosittu retkikohde Mikkelissä. Alueella voi patikoida ja nauttia kauniista luonnosta. Alueelta löytyy myös laavu ja nuotiopaikka, joissa voi viettää mukavaa aikaa perheen tai ystävien kanssa.

Mikkelin teatteri

Mikkelin teatteri on kulttuurikeskus Stellaan kuuluva ammattiteatteri. Teatteri järjestää erilaisia näytöksiä ja esityksiä, kuten musikaaleja, draamaa ja komediaa. Esitykset ovat monipuolisia ja tarjoavat viihdettä ja elämyksiä eri ikäisille katsojille.

Puukkolan talomuseo

Puukkolan talomuseo on vanha maalaistalo, joka esittelee Mikkelin lähihistoriaa ja perinteistä maalaiselämää. Museossa voi tutustua talon eri huoneisiin ja näyttelyihin, jotka kertovat alueen elämästä ja kulttuurista menneinä aikoina.

Kulttuuri ja Historia

1. Mikkeli kaupunkina

Mikkeli on Suomen kaupunki, joka sijaitsee Etelä-Savon maakunnassa. Kaupungissa asuu noin 53 000 asukasta, ja se on alueensa keskus. Mikkeli on tunnettu monista historiallisista ja kulttuurisista nähtävyyksistään.

2. Mikkelin tuomiokirkko

Mikkelin tuomiokirkko on kaupungin keskustassa sijaitseva luterilainen kirkko. Se on rakennettu vuonna 1896 ja se edustaa arkkitehtonisesti uusgotiikkaa. Tuomiokirkko on yksi Mikkelin tunnetuimmista maamerkeistä.

3. Mikaeli-talo

Mikaeli-talo on historiallinen rakennus, joka sijaitsee Mikkelin keskustassa. Se on vuonna 1907 valmistunut jugendtyylinen rakennus, joka toimi aikoinaan kauppatalona. Nykyään siellä sijaitsee muun muassa Mikkelin kaupunginmuseo.

4. Mikkelin kaupunginmuseo

Mikkelin kaupunginmuseo sijaitsee Mikaeli-talossa ja se esittelee Mikkelin kaupungin ja alueen historiaa. Museossa on nähtävillä muun muassa paikallista kulttuuria ja arkeologiaa käsitteleviä näyttelyitä.

5. Kenkävero

Kenkävero on entinen pappila, joka sijaitsee noin 6 kilometrin päässä Mikkelin keskustasta. Se on yksi Suomen suurimmista puutarhakeskuksista ja siellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia. Kenkäveron puutarhassa voi vierailla ja nauttia kauniista ympäristöstä.

6. Mikkelin taidemuseo

Mikkelin taidemuseo sijaitsee Mikkelin keskustassa ja se esittelee suomalaista ja kansainvälistä taidetta. Museossa järjestetään vaihtuvia taidenäyttelyitä ja se on avoinna yleisölle.

7. Mikkelin musiikkijuhlat

Mikkelin musiikkijuhlat on vuosittainen musiikkitapahtuma, joka järjestetään Mikkelissä. Tapahtuma tarjoaa monipuolista musiikkiohjelmaa eri genreistä ja se houkuttelee kävijöitä ympäri Suomen.

8. Mikkelin tanssijuhlat

Mikkelin tanssijuhlat on vuosittain järjestettävä tanssitaiteen tapahtuma, joka kokoaa yhteen kotimaisia ja kansainvälisiä tanssiryhmiä ja -artistejä. Juhlat tarjoavat monipuolista tanssiohjelmaa eri tyyleistä.

9. Mikkelin teatteri

Mikkelin teatteri on regionaaliteatteri, joka tarjoaa teatteri- ja musikaaliesityksiä Mikkeliin ja sen lähialueille. Teatteri esittää niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin näytelmiä ja se on suosittu kulttuurikohde alueella.

10. Mikkelin seudun museo

Mikkelin seudun museo on alueellinen museo, joka sijaitsee Mikkelissä. Museo esittelee Etelä-Savon alueen historiaa ja kulttuuria monipuolisesti erilaisten näyttelyiden kautta.

Ruokailu ja Ravintolat

Ravintolat

Mikkelissä on laaja valikoima ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia kansainvälisiä ja suomalaisia ruokia. Ravintoloiden tyylit vaihtelevat perinteisistä ruokapaikoista trendikkäisiin ja moderniin ruokakulttuuriin panostaviin paikkoihin.

Keskustan ravintolat

Mikkelin keskustassa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokaelämyksiä. Tarjolla on esimerkiksi perinteisiä suomalaisia ruokia, pizzaa, burgereita sekä kansainvälisen keittiön herkkuja.

Ravintolat Saimaan rannalla

Saimaan rannalla sijaitsevat ravintolat tarjoavat upean näköalan järvimaisemaan samalla kun nautit hyvää ruokaa. Ravintoloiden valikoimista löytyy esimerkiksi kalaruokia, burgereita sekä paikallisia erikoisuuksia.

Erityisruokavaliot

Useat Mikkeliin ravintolat tarjoavat vaihtoehtoja erityisruokavalioita noudattaville asiakkaille. Gluteenittomia, laktoosittomia ja vegaanisia vaihtoehtoja löytyy usein ravintoloiden ruokalistoilta.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Vapaa-ajan aktiviteetit Mikkelissä tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia niin luonnossa liikkumiseen kuin kulttuurin ja urheilun parissa. Kaupungissa voi harrastaa esimerkiksi retkeilyä, veneilyä, museoiden ja gallerioiden kiertelyä, sekä osallistua erilaisiin urheilu- ja liikuntatapahtumiin.

Retkeily

Mikkelin ympäröivä luonto tarjoaa upeat puitteet retkeilyyn. Kaupungin läheisyydessä sijaitsee useita kansallispuistoja ja muita luonnonsuojelualueita, joissa voi vierailla ja patikoida. Esimerkiksi Repoveden kansallispuisto, Koloveden kansallispuisto ja Linnansaaren kansallispuisto tarjoavat upeat maisemat ja mahdollisuuden monipuoliseen luontoon tutustumiseen.

Veneily

Mikkelin vesistöjen äärellä veneily on suosittu harrastus. Saimaan vesistö tarjoaa upeat puitteet purjehdukseen, moottoriveneilyyn ja kalastukseen. Monet Mikkelin satamat tarjoavat vuokraveneitä ja palveluita veneilijöille.

Museot ja galleriat

Mikkelin alueella on useita mielenkiintoisia museoita ja gallerioita, joissa voi tutustua paikalliseen historiaan, taiteeseen ja kulttuuriin. Esimerkiksi Mikkelin taidemuseo on tunnettu taidekokoelmastaan ja vaihtuvista näyttelyistään. Mikkelin maakuntamuseo puolestaan tarjoaa tietoa alueen historiasta ja kulttuurista.

Urheilu- ja liikuntatapahtumat

Mikkelissä järjestetään vuosittain monia urheilu- ja liikuntatapahtumia, joissa voi joko itse osallistua tai seurata kilpailuja ja esiintymisiä. Esimerkiksi Valkeakoski Games on tunnettu yleisurheilutapahtuma, joka kerää vuosittain osallistujia ja katsojia sekä kotimaasta että ulkomailta. Mikkelin jäähalli ja Mikkelin urheilupuisto tarjoavat myös mahdollisuuden harrastaa eri urheilulajeja.

Näiden lisäksi Mikkelissä on monia muita aktiviteetteja, kuten esimerkiksi frisbeegolf-ratoja, tenniskenttiä, uimahalleja, keilahalleja ja kuntosaleja. Kaupungin tapahtumakalenteri tarjoaa ajankohtaista tietoa erilaisista tapahtumista ja aktiviteeteista, joista valita omaan vapaa-aikaan sopivia aktiviteetteja.

Suositut hotellit Mikkelissä:

1. Hotel Uusikuu

Hotel Uusikuu sijaitsee Mikkeli keskustassa ja se tarjoaa moderneja huoneita sekä ilmaisen Wi-Fi:n. Hotellissa on ravintola, baari, sauna ja kokoustiloja.

2. Scandic Mikkeli

Scandic Mikkeli sijaitsee kauniilla paikalla Saimaan rannalla. Hotellissa on monipuoliset palvelut, kuten ravintola, uima-allas, sauna, kuntosali, parkkipaikka ja ilmainen Wi-Fi.

3. Cumulus City Mikkeli

Cumulus City Mikkeli on moderni hotelli, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Hotellissa on ulkouima-allas, sauna, ravintola, baari ja maksuton pysäköinti.

4. Visulahden Matkailualue

Visulahden Matkailualue on monipuolinen matkailukeskus, jossa on tarjolla erilaisia majoitusvaihtoehtoja, kuten mökkejä, huviloita ja camping-alue. Alueella on myös ravintola, uimaranta, leikkipuisto ja paljon aktiviteetteja.

5. Hotel Anna

Hotel Anna sijaitsee aivan Mikkeli keskustassa. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita, ravintola sekä ilmainen Wi-Fi.

6. Hotel Vaakuna

Hotel Vaakuna sijaitsee aivan Mikkeli keskustan tuntumassa ja tarjoaa viihtyisät huoneet. Hotellissa on myös ravintola, baari ja saunatilat.

7. Hotel Seurahuone Mikkeli

Hotel Seurahuone Mikkeli sijaitsee keskeisellä paikalla Mikkeli keskustassa. Hotellissa on modernit huoneet, ravintola, baari, sauna ja ilmainen Wi-Fi.

8. Original Sokos Hotel Vaakuna

Original Sokos Hotel Vaakuna sijaitsee aivan Mikkeli keskustassa ja tarjoaa tyylikkäät huoneet. Hotellissa on myös ravintola, baari, saunatilat ja ilmainen Wi-Fi.

9. Hotel Santalahti

Hotel Santalahden sijainti on Saimaan rannalla ja tarjoaa upeat merinäkymät. Hotellissa on huoneita, ravintola, baari, uima-allas, sauna ja maksuton pysäköinti.

10. Visulahti Camping

Visulahti Camping on suosittu leirintäalue, joka sijaitsee aivan Saimaan rannalla. Alueella on tarjolla telttapaikkoja, caravan-paikkoja, mökkejä sekä monipuolisia aktiviteetteja. Leirintäalueella on myös kauppa ja ravintola.

Turvallisuus ja Terveys Mikkeli

Poliisiasema

Mikkelissä sijaitsee poliisiasema, joka vastaa alueen turvallisuudesta ja järjestyksestä.

Paloasema

Mikkelissä on paloasema, josta saa nopeaa apua mahdollisissa palo- ja pelastustilanteissa.

Miehitys

Mikkelin poliisiasemalla ja paloasemalla on koulutettua henkilökuntaa, joka vastaa turvallisuuteen liittyvistä tehtävistä.

Pelastushelikopteri

Mikkeliin voidaan tarvittaessa hälyttää pelastushelikopteri, joka pystyy nopeasti saapumaan paikalle ja suorittamaan tarvittavia pelastustehtäviä.

Ensiapu

Mikkelissä on useita ensiapuasemia, joista saa tarvittaessa kiireellistä hoitoa.

Terveysasemat

Mikkelissä on useita terveysasemia, joissa asukkaat voivat saada perusterveydenhuoltoa ja hoitoa erilaisiin vaivoihin.

Sairaala

Mikkelissä sijaitsee keskussairaala, jossa hoidetaan monipuolisesti erilaisia sairauksia ja vammoja. Siellä on myös päivystysosasto, joka tarjoaa ympärivuorokautista kiireellistä hoitoa.

Liikenneturvallisuus

Mikkelin kaupungissa panostetaan liikenneturvallisuuteen ja pyritään pitämään liikennejärjestelyt mahdollisimman turvallisina.

Rannat ja Vesistöt

Päsämenrannat

Pääsämenrannat sijaitsevat Pääsämenselän rannalla Mikkeliin kuuluvalla Pääsämen saarella. Alueella on hiekkarantoja ja rantapenkereitä, joiden läheisyydestä löytyy myös venelaitureita ja saunamahdollisuuksia.

Valkeakoskenjoki

Valkeakoskenjoki on yksi Mikkelin tärkeimmistä vesistöistä. Joki kulkee kaupungin keskustan läpi ja tarjoaa hyvät mahdollisuudet veneilyyn ja kalastukseen. Jokivarrella sijaitsee myös useita virkistysalueita ja kävelyreittejä.

Saimaa

Saimaa on Suomen suurin järvi, ja sen pinta-ala ulottuu myös Mikkelin alueelle. Mikkelissä on useita Saimaaan rajoittuvia rantoja, joilla voi nauttia hiekkarannoista ja uimisesta. Saimaa tarjoaa myös erinomaiset mahdollisuudet veneilyyn, kalastukseen ja erilaisiin vesiliikuntaharrastuksiin.

Kirkkojärvi

Kirkkojärvi sijaitsee Mikkelin keskustan tuntumassa ja on suosittu ulkoilu- ja virkistysalue. Järven ympäristössä on kävely- ja pyöräilyreittejä sekä uimarantoja. Kirkkojärvelle pääsee myös kanootilla tai soutuveneellä, ja järveltä löytyy myös pieni saari, jossa on grillipaikkoja.

Kyyhkylänlahti

Kyyhkylänlahti sijaitsee noin 10 kilometriä Mikkelin keskustasta itään. Lahti on suosittu lomakohde, ja sieltä löytyy lomakeskus sekä hyvin hoidettu uimaranta hiekkapohjaisine rantoineen. Alueella on myös monipuoliset palvelut, kuten ravintola ja leirintäalue.

Yöelämä ja viihde Mikkelissä:

Yökerhot ja baarit:

Mikkelissä on useita yökerhoja ja baareja, joista löytyy viihdettä ja juomapaikkoja erilaisiin makuihin. Suosittuja yökerhoja ovat esimerkiksi Amarillo, Club B-52 ja Hevimesta. Baaritarjontaa edustavat esimerkiksi Frans & Sophie, Loungebar 22 ja Ravintola Reino.

Konsertit ja keikat:

Mikkelissä järjestetään säännöllisesti erilaisia konsertteja ja keikkoja eri musiikkityyleistä kiinnostuneille. Mikkeli Musiikkijuhlat on yksi kaupungin kesän merkittävistä tapahtumista, joka tarjoaa monipuolista konserttiohjelmaa. Lisäksi esimerkiksi Mikaeli ja Miksun kesäkonsertit ovat suosittuja paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa.

Teatterit:

Mikkelissä on useita teattereita, jotka tarjoavat laadukasta viihdettä teatterin ystäville. Mikkelin Teatteri on kaupungin oma ammattiteatteri, joka esittää niin musikaaleja, draamaa kuin komediaakin. Lisäksi Savonlinnan Oopperajuhlat järjestetään lähistöllä kesäisin ja tarjoavat upeita oopperaelämyksiä.

Elokuvateatterit:

Elokuvien ystäville Mikkelissä on useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia uusimmista elokuvista. BioRex on kaupungin suurin elokuvateatteri monilla eri näytöksillä päivittäin. Lisäksi Monttu-kino tarjoaa vaihtoehtoisempaa elokuvatarjontaa ja Mikkelin Valopilkku esittää sekä valkokankaalla että pienemmällä Mestarinäyttämöllään klassikoita ja uuden ajan elokuvia.

Muut harrastusmahdollisuudet:

Mikkelistä löytyy myös muita viihdetarjonnan mahdollisuuksia. Esimerkiksi keilailuun ja biljardiin voi suunnata Salonkivaunulle, jossa on myös baari. Lisäksi Mikkelin Jäähalli tarjoaa mahdollisuuden seurata jääkiekko-otteluita ja muita urheilutapahtumia. Kulttuurin ystäviä puolestaan ilahduttaa Mikkelin Taidemuseo, joka esittelee vaihtuvia taidenäyttelyitä.

Mikkeli – Luontokohteet ja Retkeily

Nämä kaupungin kohteet tarjoavat upeita luontokokemuksia ja mahdollisuuksia retkeilyyn:

1. Visulahden luontopolku

Visulahden luontopolku sijaitsee Mikkeli-Kouvola -maantien varrella, noin 15 kilometrin päässä Mikkelin keskustasta. Polku tarjoaa upeita näkymiä ympäröivään maisemaan ja kulkee mm. järven rannassa ja metsäalueella. Polkua pitkin voi kävellä noin 2 kilometrin mittaisen lenkin, jonka varrella on infotauluja ja levähdyspaikkoja.

2. Haukkavuoren luonnonsuojelualue

Haukkavuoren luonnonsuojelualue sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Mikkelin keskustasta. Alueella on monipuolista luontoa, kuten kallioita, metsiä ja järviä. Alueella on merkittyjä retkeilypolkuja, joten se sopii hyvin patikointiin ja kävelyyn. Alueelta löytyy myös katselutasanne, josta avautuvat upeat maisemat ympäröivään luontoon.

3. Astuvansalmen kalliomaalaukset ja retkeilyalue

Astuvansalmen kalliomaalaukset sijaitsevat noin 20 kilometrin päässä Mikkelin keskustasta. Alueella on kalliomaalauksia, jotka ovat peräisin kivikaudelta. Alueelle on rakennettu polkuja, joita pitkin voi tutustua kalliomaalauksiin. Alueella on myös retkeilyalue, jossa on levähdyspaikkoja ja tulipaikkoja.

4. Porrassalmen kanava ja Savonlinnan retkeilyalue

Porrassalmen kanava sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Mikkelin keskustasta. Kanava on osa Saimaan vesistöä ja se yhdistää Mäntyharjun ja Savonlinnan. Kanavan ympäristö tarjoaa upeat puitteet retkeilylle ja ulkoilulle. Alueella on merkittyjä kävelyreittejä ja levähdyspaikkoja.

5. Repoveden kansallispuisto

Repoveden kansallispuisto sijaitsee noin 60 kilometrin päässä Mikkelin keskustasta. Kansallispuisto tarjoaa upeita luontokokemuksia ja monipuolisia retkeilymahdollisuuksia. Puistossa on erilaisia reittejä ja polkuja, joista voi valita omaan kuntoon ja aikatauluun sopivan vaihtoehdon. Puistossa voi muun muassa patikoida, meloa, kalastaa ja yöpyä teltassa tai kodassa.

6. Neitvuoren retkeilyalue

Neitvuoren retkeilyalue sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Mikkelin keskustasta. Alueella on polkuja, joita pitkin voi tutustua Neitvuoren upeisiin maisemiin ja luontoon. Alueella on myös tulentekopaikkoja, joten siellä voi toteuttaa retken yhteyteen myös mukavan retkieväshetken.

7. Juva-Ristiina retkeilyreitti

Juva-Ristiina retkeilyreitti kulkee Mikkelin lähialueilla ja tarjoaa upeat puitteet retkeilyyn ja luontokokemuksiin. Reitti kulkee monipuolisen luonnon läpi ja tarjoaa näkymiä järville ja metsiin. Reitin varrella on myös levähdyspaikkoja ja tulipaikkoja, joissa voi pysähtyä hetkeksi nauttimaan luonnosta.

8. Kaakkois-Suomen perinnepolut

Kaakkois-Suomen perinnepolut ovat verkosto retkeilypolkuja, joita pitkin voi tutustua alueen luontoon ja perinteiseen maatalouteen ja kulttuuriin. Poluilla voi vierailla esimerkiksi perinnetiloilla ja tutustua perinteisiin rakennuksiin ja maataloustöihin. Mikkeli sijaitsee tärkeällä osalla näistä poluista, joten kaupungista voi lähteä tutkimaan näitä perinteisiä kohteita ja samalla nauttia luonnosta.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Mikaeli Cathedral

Mikaeli Cathedral on Mikkelin keskustassa sijaitseva luterilainen kirkko. Se on Mikkelin hiippakunnan tuomiokirkko ja yksi Suomen suurimmista puukirkoista. Kirkko on rakennettu vuonna 1896 ja sen arkkitehtuurissa yhdistyvät goottilaiset ja uusgoottilaiset piirteet.

Ristiina Church

Ristiina Church on Ristiinan kirkko, joka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Mikkeli keskustasta. Kirkko on peräisin 1500-luvulta ja se on yksi parhaiten säilyneistä keskiaikaisista puukirkoista Suomessa. Ristiina Church tunnetaan erityisesti freskoistaan ja upeasta barokkilahetistaan.

Kenkävero

Kenkävero on entinen pappila ja tila, joka sijaitsee noin 2 km Mikkelin keskustasta pohjoiseen. Nykyään Kenkävero toimii matkailukohteena ja siellä on muun muassa ravintola, käsityömyymälöitä ja näyttelyitä. Kenkävero on tunnettu historiallisesta puutarhastaan, jossa voi vierailla ja nauttia kauniista maisemista.

Ristiina Stone Church

Ristiina Stone Church on kivikirkko Ristiinan kirkonkylässä, noin 25 kilometrin päässä Mikkeli keskustasta. Se on valmistunut vuonna 1891 ja on nykyään Ristiinan seurakunnan pääkirkko. Ristiina Stone Church on arkkitehtuuriltaan uusgotiikan tyyliin rakennettu ja sen piha-alueella on muun muassa muistomerkki Talvisodassa kaatuneille sotilaille.

Annanmäki

Annanmäki on kallioalue Mikkeli keskustan läheisyydessä, noin 4 kilometrin etäisyydellä. Annanmäki tunnetaan historiallisesta maisemastaan, jossa on muun muassa jäänteitä 1600-luvun linnoituksesta. Alueella on myös kahvila ja näköalatorni, josta voi ihailla kaunista järvimaisemaa.

Panoraama- ja Näköalapaikat Mikkelissä

Porrassalmen silta

Porrassalmen silta on arkkitehtuurisesti merkittävä silta, joka yhdistää Mikkelin keskustan ja Porrassalmensaaren. Silta tarjoaa upeat näkymät Porrassalmen vesistöön ja sen ympärillä olevaan luontoon.

Mikkelin tuomiokirkon torni

Mikkelin tuomiokirkon torni on avoinna yleisölle ja tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin. Korkealla sijaitseva näköalatasanne mahdollistaa panoraamanäkymän Mikkelin keskustaan ja sen ympäristöön.

Linnanmäki

Linnanmäki on Mikkelin korkein kohta ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan. NKohteen sijainti maa on Suomi.

Jätä kommentti