Halvat lennot Modena

Nähtävyydet ja kohteet

Modenan katedraali

Modenan katedraali on romaanista ja goottilaista arkkitehtuuria edustava kirkkorakennus, joka sijaitsee Modenan historiallisessa keskustassa. Katedraali on tunnettu erityisesti sen upeasta fasadista, jossa on lukuisia veistoksia ja ornamentteja. Rakennus valmistui 1100-luvulla, mutta sen ulkoasu on muuttunut ja sitä on laajennettu useita kertoja vuosisatojen aikana.

Torre Ghirlandina

Torre Ghirlandina on keskiaikainen kellotorni, joka sijaitsee Modenan katedraalin vieressä. Torni on tunnettu erityisesti sen vaikuttavasta korkeudesta ja hyvin säilyneestä alkuperäisestä ulkoasusta. Torre Ghirlandina on saanut nimensä sen koristeellisesta seppeleestä, joka koristaa tornin huippua. Torni tarjoaa upeat näkymät Modenan yli.

Palazzo Ducale

Palazzo Ducale on renessanssityylinen palatsi, joka sijaitsee Modenan historiallisessa keskustassa. Palatsi toimi aikoinaan Este-suvun herttuoiden asuinpaikkana. Nykyään se toimii muun muassa taidenäyttelyiden ja kulttuuritapahtumien järjestämispaikkana. Palazzo Ducalessa voi ihailla upeita freskoja ja barokkityylisiä sisätiloja.

Torrazzo

Torrazzo on toinen Modenan korkeista kellotornista. Se sijaitsee kaupungin keskustan tuntumassa Piazza Grande -aukion läheisyydessä. Torrazzo on peräisin 1200-luvulta ja sen huipulle kiivetessä voi ihailla kaunista panoraamaa kaupungista. Kellotorni on myös osa UNESCO:n maailmanperintökohdetta, johon kuuluu Modenan historiallinen keskusta.

Museo Enzo Ferrari

Museo Enzo Ferrari on Ferrari-autovalmistajan perustajan Enzo Ferrarin kunniaksi rakennettu museo Modenassa. Museo sijaitsee rakennuksessa, jossa Enzo Ferrari itse syntyi. Museossa voi tutustua Ferrarin elämään, uraan ja tietysti myös hänen luomansa legendaarisen auton historiaan. Museossa on esillä erilaisia Ferrari-malleja ja muita näyttelyesineitä.

Teatro Comunale Luciano Pavarotti

Teatro Comunale Luciano Pavarotti on Modenan tärkein oopperatalo. Se on nimetty kuuluisan italialaisen tenorin Luciano Pavarottin mukaan, joka oli syntyisin Modenasta. Teatro Comunale järjestää laadukasta ooppera- ja konserttiesityksiä, ja se on arvostettu kulttuurin keskus kaupungissa.

Parco Enzo Ferrari

Parco Enzo Ferrari on puisto, joka on omistettu jälleen kerran Enzo Ferrarille. Puisto sijaitsee Modenan keskustassa, ja se tarjoaa vihreän keitaan kaupungin keskelle. Puistosta löytyy muun muassa Enzo Ferrarin syntymäkoti, näyttelytiloja ja erilaisia tapahtumia. Puistossa voi myös nähdä ja tutustua erilaisiin Ferrari-autoihin.

Kulttuuri ja Historia

1. Roomalaisten vaikutus Modenan historiassa

Roomalaiset perustivat Modenan kaupungin 2. vuosisadalla eaa. Kaupungin nimi silloin oli Mutina ja se toimi tärkeänä liikenteen solmukohtana Via Aemilia-tien varrella. Roomalaisten vaikutus näkyy edelleen Modenan arkkitehtuurissa ja kaupunkikuvassa.

2. Modenan katedraali

Modenan katedraali, joka on omistettu Modenan pyhälle sankarille, Jumalalliselle San Gennarolle, on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Se on romaanista tyyliä ja sen rakentaminen aloitettiin 1000-luvulla. Katedraaliin kuuluu myös Ghirlandina-torni, joka on Unescon maailmanperintökohde.

3. Esteettisen perinteen merkitys

Modenalla on pitkä historia estetiikan ja taiteen alalla. Kaupunki on tunnettu muun muassa keramiikastaan, maalauksistaan ja käsityöläisistään. Nykyään Modena on edelleen tärkeä keskus italialaiselle muotoilulle ja taiteelle.

4. Modenan oopperatalo

Teatro Comunale Luciano Pavarotti on Modenan tärkein oopperatalo. Se on nimetty kuuluisan italialaisen oopperalaulajan Luciano Pavarottin mukaan. Oopperatalossa järjestetään säännöllisesti oopperaesityksiä ja muita musiikkitapahtumia.

5. Modenan gastronominen perintö

Modenan gastronominen perintö on erittäin tärkeä kaupungin kulttuurissa. Modena on kuuluisa Aceto Balsamico Tradizionale di Modena -balsamiviinietikastaan, joka on perinteinen italialainen tuote. Lisäksi Modenasta on peräisin myös maailmankuulu parmankinkku ja parmesaanijuusto.

6. Modenan yliopisto

Modenassa sijaitsee yksi Italian vanhimmista yliopistoista, Modenan ja Reggion yliopisto. Yliopisto perustettiin 1175 ja se on tunnettu erityisesti insinöörikoulutuksestaan. Yliopisto vaikuttaa merkittävästi Modenan akateemiseen ja kulttuuriseen elämään.

Ruokailu ja ravintolat Modenassa

1. Tyypilliset ruokalajit

Modenan tunnetuimpia ruokalajeja ovat balsamiviinietikka, Parmigiano Reggiano -juusto, ragù-bolognese-kastike ja Lambrusco-viini.

2. Suositellut ravintolat

Muutamia suositeltuja ravintoloita Modenassa ovat Osteria Francescana, Trattoria Aldina, Hosteria Giusti ja Ristorante La Prueveta.

3. Paikalliset ruokamarkkinat

Modenassa järjestetään useita ruokamarkkinoita, joista suosituimpia ovat Albinelli-markkinat ja Farmers Market. Näiltä markkinoilta löytyy tuoretta lähiruokaa, kuten hedelmiä, vihanneksia, juustoja ja leivonnaisia.

4. Pika- ja katukeittiö

Modenassa on useita pikaruokapaikkoja, kuten McDonald’s, Burger King ja Subway. Katukeittiötarjontaa löytyy erityisesti keskustan kävelykatujen varsilta, ja sieltä voi ostaa esimerkiksi pizzaa, kebabeja tai paikallisia leivonnaisia.

5. Aamiainen

Tyypillinen italialainen aamiainen Modenassa koostuu yleensä kahvista ja makeasta leivoksesta, kuten cornetto-nimisestä croissantista. Pienillä kahviloilla on usein tarjolla myös muita leivonnaisia ja tuoreita hedelmiä.

6. Lounas- ja päivällisravintolat

Modenassa on lukuisia lounas- ja päivällisravintoloita, joissa voi nauttia paikallista italialaista ruokaa. Nämä ravintolat tarjoavat usein monia erilaisia vaihtoehtoja, kuten pastaa, risottoa, liharuokia ja kalaa.

7. Erityisruokavaliot

Monissa modenalaisissa ravintoloissa on tarjolla myös vaihtoehtoja erityisruokavalioita noudattaville, kuten gluteenittomia, vegaanisia tai kasvisruokia. On suositeltavaa tarkistaa ravintolan tarjonta etukäteen tai kysyä henkilökunnalta.

8. Illallisravintolat

Iltaruoan nauttimiseen Modenassa on tarjolla useita ravintoloita, joilla on ainutlaatuinen tunnelma ja korkealaatuinen ruoka. Näihin ravintoloihin kuuluvat esimerkiksi Antico Caffè del Rosso, Da Danilo ja Osteria dei Magoni.

9. Pizzat

Modenassa on monia erinomaisia pizzaravintoloita, joista suosituimpia ovat esimerkiksi Pizzeria La Francescana, Pizzeria L’Antica Mola ja Pizzeria Don Vito.

10. Kahvilat ja kahvila-konditoriat

Kahvilakulttuuri on tärkeä osa Modenan ravintolatarjontaa. Kaupungista löytyy monia viihtyisiä kahviloita, kuten Gelateria Bloom, Pasticceria Gollini ja Pasticceria Pomposa. Kahviloissa voi nauttia italialaisesta espressosta, cappuccinosta sekä erilaisista leivonnaisista ja jäätelöstä.

Vapaa-ajan aktiviteetit Modenassa

Kävelykierrokset

Modenassa on paljon nähtävää ja kaupunkia voi tutkia parhaiten kävellen. Suositeltavia kävelykierroksia ovat esimerkiksi kaupungin historiallisen keskustan kierros, joka vie vierailijan muun muassa kuuluisalle Romanesque-katedraalille ja Ghirlandinan tornille. Lisäksi voi tutustua kauniisiin puistoihin, kuten Parco Novi Sad ja Parco Ferrari, tai käydä rentoutumassa Secchiajoen rannalla.

Museot ja taidegalleriat

Modenassa on useita mielenkiintoisia museoita ja taidegallerioita. Esimerkiksi Palazzo dei Musei -rakennuksessa sijaitsevat Estense-kirjasto ja Galleria Estense tarjoavat näyttelyitä taiteesta ja historiasta kiinnostuneille. Lisäksi kannattaa käydä Museo Enzo Ferrari -automuseossa, jossa voi nähdä harvinaisia autoja ja oppia lisää legendaarisesta autonvalmistajasta.

Teatterit ja konserttisalit

Modenassa on monia teattereita ja konserttisaleja, joissa voi nauttia musiikista, teatterista ja tanssiesityksistä. Esimerkiksi Teatro Comunale Luciano Pavarotti on kaupungin tärkein oopperatalo, jossa järjestetään useita näytöksiä vuoden aikana. Lisäksi kannattaa tarkistaa ohjelmisto ModenaFiere -messu- ja kongressikeskuksesta, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia, kuten konsertteja ja näyttelyitä.

Ruokakulttuuri

Modenassa voi tutustua myös alueen rikkaaseen ruokakulttuuriin. Kaupungissa on paljon ravintoloita, joissa voi maistella perinteisiä Emilia-Romagnan alueen herkkuja, kuten balsamiviinietikkaa, pastaa ja Parmigiano Reggiano -juustoa. Lisäksi voi osallistua ruokakursseille, joissa opetetaan tyypillisten ruokalajien valmistusta.

Urheilu

Modena tarjoaa myös monia mahdollisuuksia urheilun harrastamiseen. Kaupungissa on lukuisia urheilukeskuksia ja kuntosalit, joissa voi treenata. Lisäksi Modenan ympärillä on kauniita luontokohteita, jotka tarjoavat ulkoilumahdollisuuksia, kuten patikointia, pyöräilyä ja jalkapalloa.

Ostokset

Modenassa voi tehdä ostoksia monissa erilaisissa liikkeissä ja kauppakeskuksissa. Kaupungin keskustasta löytyy muotiliikkeitä, joissa voi ostaa vaatteita ja asusteita. Lisäksi kannattaa tutustua Via Emilia -kadun varrella sijaitseviin herkkukauppoihin, joista voi ostaa paikallisia tuotteita ja ruokalahjoja kotiinviemisiksi.

Suositut hotellit Modenassa

1. Best Western Premier Milano Palace Hotel

Best Western Premier Milano Palace Hotel sijaitsee Modenan keskustassa lähellä Piazza Grandea ja Modenan katedraalia. Hotellissa on modernit ja tyylikkäät huoneet, joissa on ilmastointi, taulu-tv, minibaari ja ilmainen Wi-Fi. Lisäksi hotellissa on ravintola, baari, kuntoilutila ja kokoustilat.

2. Hotel Cervetta 5

Hotel Cervetta 5 sijaitsee Modenan sydämessä Piazza Grande -aukion vieressä. Hotellissa on tyylikkäät ja modernit huoneet, joissa on ilmastointi, taulu-tv, minibaari ja ilmainen Wi-Fi. Lisäksi hotellissa on ravintola, baari ja ympärivuorokautinen vastaanotto.

3. Hotel Rua Frati 48

Hotel Rua Frati 48 sijaitsee Modenan historiallisessa keskustassa lähellä Principe Amiden puistoa. Hotellissa on viihtyisät ja modernit huoneet, joissa on ilmastointi, taulu-tv, minibaari ja ilmainen Wi-Fi. Hotellissa on myös ravintola, baari, terassi ja kokoustilat.

4. Hotel Real Fini Baia Del Re

Hotel Real Fini Baia Del Re sijaitsee hieman Modenan keskustan ulkopuolella, lähellä Autostrada del Sole -moottoritien liittymää. Hotellissa on tyylikkäät huoneet, joissa on ilmastointi, taulu-tv, minibaari ja ilmainen Wi-Fi. Lisäksi hotellissa on ravintola, baari, uima-allas ja kuntoilutila.

5. Hotel Canalgrande

Hotel Canalgrande sijaitsee Modenan historiallisessa keskustassa lähellä Modenan katedraalia. Hotellissa on viihtyisät ja perinteiset huoneet, joissa on ilmastointi, taulu-tv, minibaari ja ilmainen Wi-Fi. Hotellissa on myös ravintola, baari, terassi ja kokoustilat.

Turvallisuus ja Terveys Modenassa

Oikeusjärjestelmä

Modena kuuluu Italian oikeusjärjestelmän piiriin ja noudattaa Italian lakeja ja määräyksiä.

Poliisivoimat

Modenassa on Italian poliisin (Polizia di Stato) edustajia, jotka vastaavat alueen turvallisuudesta, rikosten tutkinnasta ja yleisestä järjestyksestä. Lisäksi Modenassa toimii myös tämän alueen paikallinen poliisivoima (Polizia Locale), joka hoitaa muun muassa paikallisia liikennerikkomuksia ja järjestysasioita.

Palokunta ja hätätilanteet

Modenassa on oma palokunta (Vigili del Fuoco), joka vastaa palontorjunnasta, pelastustehtävistä ja ensiapupalveluista. Hätätilanteissa italialaiset voivat soittaa yleiseen hätänumeroon 112 saadakseen apua.

Terveydenhuolto

Modenassa on tarjolla laadukasta terveydenhuoltoa. Kaupungissa toimii julkinen terveysjärjestelmä (Servizio Sanitario Nazionale), joka tarjoaa perusterveydenhuoltoa asukkaille. Kaupungissa on myös useita sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat erikoissairaanhoitoa ja erilaisia lääkäripalveluita.

Turvallisuus

Modena on yleisesti turvallinen kaupunki, mutta kuten missä tahansa kaupungissa, on aina tärkeää noudattaa yleistä varovaisuutta ja huolehtia omasta turvallisuudestaan. Suositeltavaa on välttää pimeitä ja huonosti valaistuja alueita, säilyttää arvoesineet turvallisesti ja olla tarkkana taskuvarkaiden varalta.

Rannat ja Vesistöt

1. Po-joen ranta-alueet

Modenan läpi virtaava Po-joki tarjoaa useita ranta-alueita kaupungin asukkaille ja vierailijoille. Joen rannoilla on mahdollisuus nauttia kauniista maisemista, rentoutua auringonpaisteessa ja osallistua erilaisiin aktiviteetteihin, kuten kävelyyn, pyöräilyyn tai piknikkiin.

2. Lago di Calamone

Lago di Calamone on Modenasta noin 20 kilometrin päässä sijaitseva järvi. Se tarjoaa upeita ranta-alueita ja mahdollisuuden nauttia vesistön läheisyydestä. Järven rannoilla voi rentoutua, uida tai osallistua erilaisiin vesiurheilulajeihin, kuten purjelautailuun tai melontaan.

3. Acque Chete

Acque Chete on Modenan alueella sijaitseva vesiputous ja uima-allas. Se on suosittu kohde etenkin kesäisin, kun paikalliset ja matkailijat tulevat nauttimaan raikkaasta vedestä ja rauhallisesta ympäristöstä. Acque Cheten ranta-alueet tarjoavat mahdollisuuden rentoutumiseen ja virkistäytymiseen luonnon helmassa.

4. Lido di Modena

Lido di Modena on kaupungin oma hiekkaranta, joka sijaitsee Modenan keskustan tuntumassa. Ranta-alueella on tarjolla aurinkotuoleja, varjoja, beach volley -kenttiä ja muita aktiviteetteja. Lido di Modenassa voi nauttia auringosta ja uida modernilla ja hyvin hoidetulla rannalla.

5. Sassuolo-joen ranta-alueet

Sassuolo-joen ranta-alueet tarjoavat kauniin ympäristön luonnonystäville ja retkeilijöille. Joen rannoilla voi vaeltaa, ihailla maisemia ja nauttia vehreästä ympäristöstä. Alueella on myös joitakin virkistysalueita, joilla voi levähtää ja nauttia joen rauhallisesta virtauksesta.

6. Montale RistoPark

Montale RistoPark on puisto, jossa on sekä sisätiloissa että ulkona oleva vesiallas. Paikka tarjoaa ranta-alueita, joissa voi rentoutua, ottaa aurinkoa ja nauttia pientä virkistysuintia. Montale RistoPark toimii myös ravintolana ja viihdekeskuksena, joten alueella voi viettää koko päivän nauttien sekä vesistöstä että ruoasta.

Yöelämä ja viihde Modenassa

1. Ravintolat

Modena tarjoaa monipuolisen valikoiman ravintoloita eri makuihin ja budjetteihin. Kaupungista löytyy sekä perinteisiä italialaisia ravintoloita että kansainvälisiä vaihtoehtoja. Alueen erikoisuuksiin kuuluu Modenan tunnettu balsamiviinietikka, jota voi maistella useissa ravintoloissa.

2. Baarit ja klubit

Modenassa on useita baareja ja klubeja tarjoten erilaisia musiikkityylejä ja teemoja. Baareista löytyy paikallisia viinibaareja, cocktailbaareja ja olutsaleja. Klubeilla voi nauttia DJ-musiikista ja tanssia myöhään yöhön asti.

3. Teatterit ja esitykset

Kaupungissa on useita teattereita, jotka tarjoavat erilaisia esityksiä, kuten näytelmiä, musikaaleja ja tanssiesityksiä. Galleria Estense ja Teatro Municipale Modenassa ovat suosittuja paikkoja esityksiä varten. Lisäksi Modenassa järjestetään vuosittain erilaisia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja.

4. Elokuvateatterit

Modenassa on useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia erilaisista elokuvista. Elokuvateatterit esittävät sekä italialaisia elokuvia että kansainvälisiä tuotantoja. Cine Teatro Moderno ja Cinema Astra ovat suosittuja valintoja elokuvaelämystä varten.

5. Konsertit ja livemusiikki

Modena on kuuluisa musiikkitraditiostaan, joten kaupungissa järjestetään useita konsertteja ja livemusiikkitapahtumia. Modenassa voi nauttia eri musiikkityylien esityksistä, kuten klassisesta musiikista, jazzista, rockista ja popista. Modenassa toimiva Filharmonia tarjoaa korkeatasoisia klassisen musiikin konsertteja.

6. Yökerhot

Kaupungissa on myös muutama yökerho, jotka tarjoavat viihdettä ja tanssimahdollisuuksia. Yökerhot soivat usein erilaisia musiikkityylejä, kuten EDM:ää, housea ja poppia. Suurin osa yökerhoista sijaitsee Modenan keskustan alueella.

7. Kasinot ja rahapelit

Modenasta ei löydy kasinoita tai rahapeleihin erikoistuneita paikkoja. Mikäli haluaa pelata kasinopelejä, lähimmät kasinot sijaitsevat Bolognassa tai muissa lähialueen kaupungeissa.

Toivottavasti tämä tieto oli hyödyllistä!

Luontokohteet ja retkeily Modenassa

1. Parco Regionale dei Sassi di Roccamalatina

Modenan alueella sijaitseva Sassi di Roccamalatinan alue on suosittu retkikohde luonnonystäville. Alueella on upeita kalliomuodostelmia, metsiä ja polkuja, jotka tarjoavat mahdollisuuden patikointiin ja luonnossa liikkumiseen.

2. Parco Regionale dei Sassi di Roccamalatina

Corno alle Scale on Modenan lähellä sijaitseva vuoristoalue, joka tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden monenlaiseen ulkoiluun. Alueella on runsaasti patikointi- ja vaellusreittejä, sekä mahdollisuus harrastaa muun muassa maastopyöräilyä ja kiipeilyä.

3. Lago della Ninfa

Lago della Ninfa on Modenasta noin tunnin ajomatkan päässä sijaitseva järvi, joka tarjoaa rauhallisen ympäristön luontoretkeilyyn. Alueella on mahdollisuus patikoida, kalastaa, uida ja nauttia luonnon kauneudesta.

4. Monti Cimini

Monti Cimini on Modenasta etelään sijaitseva vuoristoalue, joka tarjoaa upeita maisemia ja monipuolisia retkeilymahdollisuuksia. Alueella on muun muassa vaellusreittejä, joilla voi ihailla alueen luonnonkauneutta ja tutustua paikalliseen eläimistöön ja kasvistoon.

5. Parco Regionale dei Gessi Bolognesi e Calanchi dell’Abbadessa

Parco Regionale dei Gessi Bolognesi e Calanchi dell’Abbadessa on Modenan ja Bolognan alueella sijaitseva suojelualue, jossa yhdistyvät upeat maisemat, kalkkikivimuodostelmat ja luonnon monimuotoisuus. Alueella voi patikoida, tutustua luontopolkuihin ja ihailla harvinaisia kasvi- ja eläinlajeja.

6. Appennino Tosco-Emiliano kansallispuisto

Appennino Tosco-Emiliano kansallispuisto sijaitsee Modenan lähistöllä ja tarjoaa upeita maisemia sekä monipuolisia retkeilymahdollisuuksia. Kansallispuistossa on useita patikointireittejä, jotka kulkevat läpi rehevän metsän ja vuoristoalueen. Alueella voi myös ihailla harvinaisia kasvi- ja eläinlajeja.

7. Parco Regionale delle Foreste Casentinesi, Monte Falterona e Campigna

Parco Regionale delle Foreste Casentinesi, Monte Falterona e Campigna on Modenan eteläpuolella sijaitseva suojelualue, joka tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden luontoretkeilyyn. Alueella voi patikoida, pyöräillä ja tutustua luontopoluihin, joilla voi ihailla alueen luonnonkauneutta ja monimuotoisuutta.

8. Parco Sassi di Bismantova

Parco Sassi di Bismantova sijaitsee Modenan lähellä ja tarjoaa upeat näkymät yli ympäröivän alueen. Alueella voi patikoida, kiipeillä ja ihailla luonnonkauniita maisemia. Alueella on myös mahdollisuus tutustua historiallisiin nähtävyyksiin, kuten Rocca di Matildan linnaan.

9. Parco Regionale del Delta del Po

Parco Regionale del Delta del Po sijaitsee Modenasta etelään ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua Po-joen suistoalueen ainutlaatuiseen luontoon. Alueella voi patikoida, pyöräillä ja tutustua lintutorniin, joilta voi ihailla alueen rikasta eläimistöä ja kasvistoa.

10. Parco Sassi di Roccamalatina

Parco Sassi di Roccamalatina on suojelualue, joka sijaitsee Modenasta pohjoiseen. Alueella voi patikoida, pyöräillä ja tutustua alueen monimuotoiseen luontoon. Alueella on myös mahdollisuus nähdä harvinaisia kasvi- ja eläinlajeja sekä tutustua alueen historiallisiin nähtävyyksiin.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Modenassa

Modenan tuomiokirkko

Modenassa sijaitsee mahtava tuomiokirkko, jota kutsutaan myös Modenan katedraaliksi. Sen rakentaminen aloitettiin 1000-luvulla ja se edustaa romaani-goottilaista tyyliä. Kirkon julkisivu on vaikuttava ja sen sisätilat ovat koristeltu upeilla marmoriteoksilla. Kirkossa voi nähdä myös kuuluisan freskomaalauksen nimeltään Cristo in Pietà, joka on Guercinon teos.

Galleria Estense

Galleria Estense on Modenassa sijaitseva taidegalleria, joka sisältää merkittävän kokoelman taideteoksia. Gallerian kokoelmissa on sekä taideaarteita että historiallisia esineitä, jotka liittyvät Estenon suvun historiaan. Gallerian kohokohtiin kuuluu muun muassa Leonardo da Vincin maalaus nimeltään Madonna pimeästä.

San Pietro-luostari

San Pietro-luostari on Dominikaanisen o

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Torre della Ghirlandina

Torre della Ghirlandina on Modenan keskiaikainen kellotorni, joka sijaitsee Modenan katedraalin vieressä. Tornin korkeus on noin 88 metriä, ja se tarjoaa upean panoraamanäkymän kaupungin yli. Torniin pääsee kiipeämään ja näköalatasanteelta voi ihailla Modenan historian ja arkkitehtuurin lumoa.

2. Piazza Grande

Piazza Grande on Modenan suurin tori, joka tarjoaa upeita näköalapaikkoja ympäröivälle alueelle. Torin pohjoispuolella sijaitsee Palazzo Comunale, jossa voi myös vierailla ja ihailla kaupungin maisemia ikkunoista. Piazza Grandelta voi ihastella Modenan kauniita historiallisia rakennuksia ja tunnettuja nähtävyyksiä.

3. Rocca di Modena

Rocca di Modena on keskiaikainen linnoitus, josta avautuu upeat näkymät ympäröivään maisemaan. Linnoitukseen voi tutustua sisältä ja ihailla sen muureja sekä kävellä sen huipulle, josta voi nähdä Modenan kauniin vanhankaupungin ja ympäröivän luonnon.

4. Parco Enzo Ferrari

Parco Enzo Ferrari on moderni puisto, joka tarjoaa kauniita näkymiä Modenan kaupunkiin. Puistossa voi kävellä tai istua penkillä ja nauttia kaupungin vilskeestä sekä ihailla ympäristön arkkitehtuuria. Puiston korkeammalta alueelta voi saada näkymiä myös kauemmas kaupungin ulkopuolelle.

5. Modenan katedraali

Modenan katedraali on upea romaaninen katedraali, joka tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli. Katedraalin torniin voi kiivetä ja ihailla panoraamanäkymiä ympäröivään maisemaan. Tornista voi nähdä esimerkiksi Torre della Ghirlandinan ja Modenan vanhankaupungin.

6. Passo delle Radici

Passo delle Radici on ylänköalue Modenan lähistöllä, josta avautuu upeat näköalat ympäröivään maaseutuun ja kukkuloihin. Paikalle voi ajaa autolla tai pyöräillä, ja sieltä löytyy myös ravintola, jossa voi nauttia ruokaa samalla ihaillen maisemia.

7. Torre dei Modenesi

Torre dei Modenesi on toinen keskiaikainen torni Modenassa, jonka huipulta voi ihailla kaupungin maisemia. Tornin portaita pitkin voi kiivetä ylös ja nauttia upeista näkymistä kaupungin kattojen yli. Torni on osa Modenan vanhankaupungin kaunista arkkitehtuuria.Kohteen sijainti maa on Italia.

Jätä kommentti