Halvat lennot Mons

Nähtävyydet ja Kohteet

Monsin tuomiokirkko

Monsin tuomiokirkko, Sainte-Waudru-katedraali, on goottilaistyylinen kirkko, joka sijaitsee Monsin kaupungin keskustassa. Kirkko on useita satoja vuosia vanha ja se on omistettu Sainte-Waudrulle, joka on sekä Monsin pyhimys että suojelija. Kirkon arkkitehtuuri ja koristelut ovat vaikuttavia ja se on yksi Monsin tärkeimmistä historiallisista maamerkeistä.

Belfortti ja Monsin kellotapuli

Monsin belfortti ja kellotapuli ovat keskiaikaisia rakennuksia, jotka ovat osa Monsin kaupungin keskustan UNESCO:n maailmanperintökohdetta. Belfortti on 87 metriä korkea ja siellä on mahdollista kiivetä ylös nauttimaan upeista näkymistä yli kaupungin. Kellotapuli puolestaan on peräisin 17. vuosisadalta ja se on sisustettu arvokkaalla taiteella.

Vanha KAUPUNGINTALO

Monsin vanha kaupungintalo on historiallinen rakennus, joka sijaitsee Grand Place -aukion varrella. Rakennus edustaa flaamilaisen barokin arkkitehtuuria ja sen julkisivulla on kauniita koristeluja ja patsaita. Kaupungintalo on avoinna yleisölle ja siellä voi tutustua Monsin kaupungin historiaan ja kulttuuriin.

Korkeimmassa Mahdollisessa HERRAATHUILU

Korkeimmassa Mahdollisessa Herrahuilu -museo on ainutlaatuinen kohde Monsissa. Museo sijaitsee upeassa historiallisessa rakennuksessa, jossa voi tutustua Monsin kulttuurihistoriaan ja perinteiseen soittimeen, herraahviluun. Museossa on erilaisia näyttelyitä, joissa esitellään herraahvilun historiaa ja soitinten kehitystä. Siellä voi myös kuunnella erilaisia herraahvilun esityksiä.

Saint-Georgesin kirkko

Saint-Georgesin kirkko on romaanista ja goottilaista arkkitehtuuria yhdistelevä kirkkorakennus, jonka uskotaan olevan peräisin 11. vuosisadalta. Kirkko sijaitsee kaupungin vanhassakaupungissa, lähellä Grand Place -aukiota. Sisällä kirkossa on upeita freskoja ja veistoksia, jotka kertovat Monsin historiasta.

Saint Calixte Park

Saint Calixte Park on kaunis puisto Monsin keskustassa. Puisto tarjoaa rauhallisen ja vehreän ympäristön kävelyille ja rentoutumiseen. Siellä on myös leikkipaikkoja ja nurmikenttiä, joissa voi harrastaa erilaisia ulkoilma-aktiviteetteja. Puisto on suosittu paikallisten asukkaiden ja matkailijoiden keskuudessa.

Arkeologinen puutarha

Arkeologinen puutarha sijaitsee Monsin kaupungin keskustassa lähellä Grand Place -aukiota. Puutarha on rakennettu muinaisten roomalaisten raunioiden päälle ja siellä voi tutustua Monsin arkeologiseen historiaan. Puutarhassa on vanhoja kivirakenteita ja näyttelyitä, jotka kertovat roomalaisten asutuksesta alueella. Puutarhasta avautuu myös kaunis näköala kaupunkiin.

Beaux-Arts Mons

Beaux-Arts Mons on taidemuseo, joka sijaitsee historiallisessa rakennuksessa Monsin kaupungin keskustassa. Museossa on laaja kokoelma taideteoksia, mukaan lukien maalauksia, veistoksia ja grafiikkaa. Kokoelman teokset edustavat eri aikakausia ja taidesuuntauksia ja siellä voi nähdä sekä belgialaisten että kansainvälisten taiteilijoiden töitä.

Neptunuksen suihkulähde

Neptunuksen suihkulähde on kaunis patsas ja suihkulähde, joka sijaitsee Grand Place -aukiolla. Suihkulähde on omistettu merenjumala Neptunukselle ja se on yksi Monsin kaupungin tunnusmerkeistä. Suihkulähde on suosittu paikka, jossa ihmiset voivat pysähtyä hetkeksi ihastelemaan ja rentoutumaan.

Kulttuuri ja historia

Monsin historia

Monsin kaupungin historia ulottuu yli tuhannen vuoden taakse. Alueella on ollut asutusta jo esihistorialliselta ajalta lähtien. Kaupunki sai merkittävän aseman keskiajalla, kun pyhän Waltrudis-nimisen naisluostarin ympärille alkoi muodostua asutusta. Se myöhemmin kehittyi kaupungiksi ja tuli osaksi Burgundian, Habsburgin ja Espanjan hallintoa ennen kuin se siirtyi osaksi Yhdistyneitä Alankomaita.

Grand-Place

Monsin Grand-Place on kaupungin keskusaukio, jolla sijaitsee useita historiallisia rakennuksia. Aukion reunoilla on kauniita ja värikkäitä taloja, jotka edustavat eri arkkitehtonisia tyylejä. Aukion keskellä kohoaa kaunis goottilainen kaupungintalo, joka on yksi Monsin tunnetuimmista maamerkeistä.

Sint-Waltrudis Basilika

Sint-Waltrudis Basilika on merkittävä uskonnollinen rakennus Monsissa. Basilika perustettiin alun perin 900-luvulla, mutta sitä on uudistettu ja laajennettu useita kertoja sen jälkeen. Se edustaa romaanista ja goottilaista arkkitehtuuria, ja sen tornit kohoavat kaupungin ylle. Basilikassa järjestetään useita uskonnollisia seremonioita ja kulttuuritapahtumia.

Leugniesen linna

Leugniesen linna on vaikuttava keskiaikainen linna, joka sijaitsee Monsin lähellä. Se rakennettiin 1200-luvulla ja on nykyään suosittu matkailukohde. Linna tarjoaa kävijöille opastettuja kierroksia, joilla voi tutustua sen historiaan ja nähdä alkuperäisiä keskiaikaisia huoneita.

Arkeologiamuseo

Arkeologiamuseo on tärkeä kulttuurikohde Monsissa, joka esittelee alueen arkeologista perintöä. Museossa on laaja kokoelma esineitä ja artefakteja eri aikakausilta, kuten pronssikautisilta, roomalaisilta ja keskiaikaisilta ajoilta. Se tarjoaa mahdollisuuden oppia Monsin menneisyydestä ja arkeologisista löydöistä.

Doudou

Doudou on perinteinen Monsissa vuosittain järjestettävä festivaali, joka kuuluu Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle. Se juhlistaa Monsin pyhän Waltrudis-nimisen suojeluspyhimyksen kulttia ja sisältää erilaisia seremonioita ja tapahtumia. Yksi festivaalin keskipisteistä on Doudou-niminen rituaali, jossa osallistujat vetävät pyhän Waltrudis-nimisen vaunun läpi kaupungin kadut.

Ruokailu ja Ravintolat

Ruokakaupat

– Monsissa on useita ruokakauppoja, kuten Carrefour, Delhaize, Lidl ja Aldi.
– Carrefour on ranskalainen hypermarket-ketju, josta löytyy laaja valikoima ruokaa ja muita päivittäistavaroita.
– Delhaize on belgialainen supermarket-ketju, joka tarjoaa erilaisia ruokatuotteita ja muita elintarvikkeita.
– Lidl ja Aldi ovat saksalaisia alennusmyymälöitä, joissa on edullisia elintarvikkeita ja muita tuotteita.

Kahvilat

– Monsissa on monia viihtyisiä kahviloita, joissa voi nauttia kahvia, teetä, leivonnaisia ja erilaisia välipaloja.
– Esimerkkejä Monsin kahviloista ovat Le Pain Quotidien, Columbus Café & Co ja Starbucks.
– Le Pain Quotidien tarjoaa tuoreita leivonnaisia, leipiä ja salaatteja.
– Columbus Café & Co on Ranskan kahvilaketju, joka tarjoaa erilaisia kahvijuomia sekä leivonnaisia ja kevyitä aterioita.
– Starbucks on kansainvälinen kahvilaketju, jonka valikoimaan kuuluu erilaisia kahvijuomia sekä teetä ja muita juomia.

Ravintolat

– Monsissa on laaja valikoima erilaisia ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia keittiöitä ja ruokalajeja.
– Esimerkkejä Monsin ravintoloista ovat Le Bistro du Boucher, Il Gusto, La Table des Remparts ja L’Atelier du Old Masters.
– Le Bistro du Boucher on ranskalainen bistro, joka tarjoaa perinteisiä ranskalaisia ruokia kuten pihviä ja muita liharuokia.
– Il Gusto on italialainen ravintola, jossa voi nauttia italialaisia pastaruokia, pizzoja ja muita italialaisia herkkuja.
– La Table des Remparts tarjoaa ranskalaista fine dining -ruokaa ja sen ruokalista vaihtelee kauden mukaan.
– L’Atelier du Old Masters on belgialainen ravintola, joka tarjoaa belgialaisia erikoisuuksia kuten perunaruokia, vohveleita ja belgialaista olutta.

Pikaruokaravintolat

– Monsissa on myös useita pikaruokaravintoloita, jotka tarjoavat nopeaa ja edullista ruokaa.
– Esimerkkejä pikaruokaravintoloista Monsissa ovat McDonald’s, Burger King ja Subway.
– McDonald’s ja Burger King tunnetaan erityisesti hampurilaisistaan, ranskalaisistaan ja kananuggeteistaan.
– Subway tarjoaa erilaisia täytettyjä patonkeja, salaatteja ja muita terveellisempiä vaihtoehtoja.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Museot ja nähtävyydet

– Monsin museo tarjoaa taidetta, historianäyttelyitä ja kulttuuritapahtumia.
– Beaux-Arts -museossa voi ihailla belgialaista ja eurooppalaista taidetta.
– Sodankäynnin historian museossa voi tutustua sotilasajoneuvoihin ja -varusteisiin.
– Mundaneumin näyttelytilassa järjestetään vaihtuvia teemanäyttelyitä.
– Sainte-Waudru -kirkko on upea goottilaistyylinen nähtävyys.

Luontoaktiviteetit

– Pairaiden puisto tarjoaa mahdollisuuden ulkoiluun, patikointiin ja pyöräilyyn.
– Nimy-lehdossa voi rentoutua kävelyllä tai piknikillä.
– Flénu-Bois d’Olligniesin luonnonsuojelualueella on hyvät mahdollisuudet lintujen tarkkailuun ja luonnon tutkimiseen.

Vesillä liikkuminen

– Monsin kanaaleilla voi vuokrata venettä ja nauttia vesillä liikkumisesta.
– Ascenseur funiculaire de Strépy-Thieu on tunnettu sulkuportaistaan ja tarjoaa mahdollisuuden kanavaretkelle.

Urheilumahdollisuudet

– Monsin urheilukeskus tarjoaa mahdollisuuden harrastaa monia eri lajeja, kuten jalkapalloa ja tennistä.
– Korakuen Golf Club tarjoaa golfkentän ja harjoittelumahdollisuuksia golfareille.

Teatteri ja musiikki

– Théâtre Royal de Mons tarjoaa kattavan kulttuuriohjelman teatterin ystäville.
– Ateliers du Théâtre Jean Vilarissa järjestetään musiikkitapahtumia, konsertteja ja teatteriesityksiä.

Ostokset ja ravintolat

– Monsin ostoskeskus Les Grands Prés tarjoaa laajan valikoiman liikkeitä ja ravintoloita.
– Kaupungin keskustassa on useita ravintoloita, joissa voi nauttia belgialaisista erikoisuuksista.

Suositut hotellit Monsissa:

1. Hotel Dream Mons

Hotel Dream Mons on suosittu hotelli Monsissa. Se sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa modernia majoitusta. Hotellissa on viihtyisät huoneet, ravintola ja baari, sekä kuntokeskus. Lisäksi hotellin henkilökunta on ystävällistä ja palvelualtista.

2. Van der Valk Hotel Mons Congres

Van der Valk Hotel Mons Congres on toinen suosittu hotelli Monsissa. Se sijaitsee lähellä Monsin keskustaa ja tarjoaa tyylikkäät ja modernit huoneet. Hotellissa on ravintola, baari, kuntokeskus ja pysäköintimahdollisuus. Lisäksi hotellin asiakkaat ovat kiitelleet erinomaista palvelua.

3. Martin’s Dream Hotel

Martin’s Dream Hotel on myös suosittu hotelli Monsissa. Se sijaitsee kaupungin historiallisessa keskustassa ja tarjoaa tyylikästä ja viihtyisää majoitusta. Hotellissa on modernit huoneet, ravintola, baari ja kuntokeskus. Lisäksi hotellin sijainti on ihanteellinen kaupungin nähtävyyksiin tutustumiseen.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

Mons on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta kuten missä tahansa kaupungissa, turvallisuusnäkökulmasta on kuitenkin hyvä noudattaa varovaisuutta.
– Monsissa on saatavilla luotettava ja tehokas hätänumero, johon voi soittaa hätätilanteissa: 112.
– Kaupungissa on myös poliisiasemia, joissa voi tarvittaessa tehdä rikosilmoituksen tai saada lisätietoa turvallisuuteen liittyvissä asioissa.
– Monsin keskustassa on hyvin valaistuja katuja ja rauhallista kävelyalueita, mikä lisää turvallisuudentunnetta.
– Matkailijoita kehotetaan kuitenkin varomaan taskuvarkaita ja kulkemaan arvotavarat turvallisesti piilossa.

Palomiehet ja pelastuslaitos

Monsissa on palomiehiä ja pelastuslaitos, jotka vastaavat tulipalojen sammuttamisesta ja ihmisten pelastamisesta hätätilanteissa. Heidät tavoittaa hätätilanteessa soittamalla hätänumeroon 112.

Sairaala ja terveyspalvelut

Monsissa on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat laaja-alaisia terveyspalveluita kaupungin asukkaille ja vierailijoille. Monsin pääsairaala, Centre Hospitalier Universitaire de Mons, on keskeisellä paikalla ja tarjoaa monipuolista hoitoa eri erikoisaloilla. Lisäksi kaupungissa on lukuisia yksityisiä lääkäriasemia, apteekkeja ja hammaslääkäriasemia.

Turistien terveysneuvonta

Monsissa on turisteille tarkoitettuja terveysneuvontapalveluita. Matkailijoita kannustetaan ottamaan yhteyttä terveyskeskukseen tai lääkäriin, jos he tarvitsevat neuvoja tai hoitoa matkan aikana.

Turvallisuus- ja terveysvinkit matkailijoille

– Turvallisuuden ja terveyden kannalta on tärkeää käyttää aurinkosuojavoidetta ja nesteyttää hyvin kuuman sään aikana.
– Varmistaaksesi terveysturvallisuutesi, kannattaa noudattaa hygieniasääntöjä, kuten käsien pesua ennen aterioita ja WC-käyntejä.
– Noudata matkustusohjeita ja voimassa olevia matkustustiedotteita Monsiin liittyvistä terveysriskeistä.
– Älä juo hanavettä, vaan suosi pullovettä, kun olet Monsissa.
– Pidä matkapuhelin valmiustilassa hätätilanteita varten.
– Tarvittaessa hanki matkavakuutus ennen matkustamista Monsiin.

Rannat ja Vesistöt

Rannat

Mons sijaitsee sisämaassa, eikä kaupungilla ole omia rantoja. Lähin luonnollinen ranta-alue löytyy noin 30 kilometrin päästä Monsin koillispuolelta sijaitsevalta Nimy-järveltä.

Vesistöt

Monsin lähellä virtaa Haine-joki, joka on Sambre-joen sivujoki. Haine-joki tarjoaa mahdollisuuksia ulkoiluun ja virkistäytymiseen, mutta se ei sovellu uimiseen tai vesiurheiluun.

Monsin alueella on myös useita pienempiä lampia ja järviä, kuten paikalliset nimeltänsä La Grattine, La Ramée ja Lac Doyen. Nämä vesistöt tarjoavat mahdollisuuksia kalastukseen ja luonnonkauniiseen ympäristöön, mutta niissä ei välttämättä ole virallisesti merkittyjä uimarantoja.

Yöelämä ja viihde Monsissa

1. Baarit ja klubit

Monsissa on monia baareja ja klubeja, joissa voi nauttia juomista ja tanssia yön pikkutunneille asti. Suosittuja baareja ovat esimerkiksi Cafe des Arts, Le Bateau Ivre ja Chez Doudou. Klubeista mainitsemisen arvoisia ovat esimerkiksi Le Plug, Spirito ja Le Palais des Coeurs Brisees.

2. Teatterit ja esitystilat

Kaupungissa toimii useita teattereita ja esitystiloja, joissa voi nauttia erilaisista näytelmistä, musikaaleista ja muista esityksistä. Tunnetuimpia ovat esimerkiksi Théâtre Royal de Mons ja Théâtre Le Manège.

3. Elokuvateatterit

Monsista löytyy useita elokuvateattereita, joissa voi käydä katsomassa uusimpia elokuvia. Esimerkiksi Imagix Mons ja Ciné Plaza ovat suosittuja elokuvateattereita kaupungissa.

4. Konserttipaikat

Monsissa järjestetään myös paljon konsertteja eri musiikkityyleistä kiinnostuneille. Tunnettuja konserttipaikkoja ovat esimerkiksi Théâtre Royal de Mons ja Mons Arena.

5. Yökerhot

Kaupungissa on myös yökerhoja, joissa voi bailata aamuun asti. Suosittuja yökerhoja ovat esimerkiksi Le Pulse ja Le 23.

6. Kulttuuritapahtumat

Monsissa järjestetään vuosittain erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten festivaaleja, näyttelyitä ja konsertteja. Esimerkiksi Monsin kansainväliset musiikkifestivaalit ja Doudou-festivaali ovat kaupungin merkittäviä tapahtumia.

7. Kansanperinne ja juhlat

Monsilla on myös rikas kansanperinne, joka näkyy erityisesti vuotuisissa juhlissa ja karnevaaleissa. Tunnettuja juhlia ovat esimerkiksi Ducassen karnevaali ja Doudou-festivaali, jossa juhlitaan kaupungin suojeluspyhimyksen Saint Georgesin kunniaksi.

8. Ravintolat ja kahvilat

Kaupungissa on laaja valikoima ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia erilaisia ruokia ja juomia. Monsista löytyy kansainvälisiä keittiöitä edustavia ravintoloita sekä paikallisia herkkuja tarjoavia ravintoloita. Suosittuja ravintoloita ovat esimerkiksi La Table de Monsieur Jacques ja Le Comptoir de Martin.

9. Balettiesitykset ja tanssiesitykset

Kaupungissa on myös mahdollisuus nauttia balettiesityksistä ja tanssiesityksistä. Esimerkiksi Théâtre Royal de Mons järjestää säännöllisesti tanssiesityksiä eri tyyleissä.

10. Korttelikadut ja yöelämän alueet

Monsissa on alueita, joissa on tiheämpi yöelämä ja paljon baareja ja klubeja. Esimerkkejä tällaisista alueista ovat Grand-Place ja Rue de la Coupe. Näillä alueilla on vilkkaampaa ja paljon ihmisiä liikkeellä erityisesti viikonloppuiltaisin.

Luontokohteet ja retkeily Monsissa

Parc du Waux-hall

Parc du Waux-hall on kaunis puisto Monsissa, joka tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön. Puistossa on viihtyisiä kävelyreittejä, vehreitä niittyjä ja vehreitä puita. Puistossa voi rentoutua, nauttia piknikistä tai vain ihailla luontoa. Siellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja konsertteja.

Bois du Grand-Hornu

Bois du Grand-Hornu on metsäalue, joka sijaitsee lähellä Monsia. Se tarjoaa upeita mahdollisuuksia ulkoiluun ja retkeilyyn. Metsää ympäröivät kauniit maisemat ja siellä on useita merkittyjä polkuja, jotka sopivat eri tasoisille kävelijöille. Poluilla voi ihailla paikallista kasvistoa ja eläimistöä.

Grand Large

Grand Large on kaunis tekojärvi, joka sijaitsee Monsin ulkopuolella. Se tarjoaa upeat näkymät ja mahdollisuuden harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja, kuten purjehdusta ja kalastusta. Grand Largella on myös rannat, joilla voi rentoutua ja nauttia aurinkoisista päivistä.

Parc d’Elisabeth

Parc d’Elisabeth on kaunis puisto Monsin keskustassa. Puistossa on viihtyisiä kävelyreittejä, leikkipaikkoja, puutarhoja ja istutuksia. Siellä voi viettää rentouttavaa aikaa perheen tai ystävien kanssa tai vain nauttia luonnon kauneudesta keskellä kaupunkia.

Bambois-Lakes

Bambois-Lakes on luonnonpuisto Monsin lähellä. Se koostuu useista järviin ja lampiin, ja alueella on kaunis maisema ja monipuolinen kasvi- ja eläimistö. Alueella on myös useita kävelyreittejä, joiden varrella voi ihailla luontoa. Siellä voi myös kalastaa tai nauttia piknikistä kauniissa ympäristössä.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

1. Saint-Waudru Basilica

Saint-Waudru Basilica on goottilaistyylinen kirkko Monsin kaupungissa. Se rakennettiin 1400-luvulla ja se on omistettu Pyhälle Waudrulle, Monsin suojeluspyhimykselle. Kirkossa on upea sisustus, johon kuuluvat muun muassa korkeat holvikaaret, veistokset ja lasimaalaukset.

2. Monsin katedraali

Monsin katedraali tai Sainte-Waudru-katedraali on katolinen kirkko, joka sijaitsee Monsin historiallisessa keskustassa. Se on peräisin 1500-luvulta ja siinä on sekä gotiikan että renessanssin piirteitä. Katedraali on tunnettu kauniista arkkitehtuuristaan ja taidekokoelmastaan.

3. Beffroi de Mons

Beffroi de Mons, Monsin kellotorni, on Unescon maailmanperintökohde. Torni on peräisin 1600-luvulta ja toimii symbolina Monsin kaupungille. Se on sijainnut kaupunkilaisille tärkeällä paikalla jo yli 700 vuoden ajan. Tornissa on myös museo, joka esittelee Monsin historiaa.

4. Collegiale Ste-Waudru

Collegiale Ste-Waudru on romaanista ja goottilaista tyyliä edustava kirkko Monsin kaupungissa. Kirkko on peräisin 1100-luvulta ja se on omistettu Pyhälle Waudrulle. Kirkon sisällä voi ihailla kauniita veistoksia ja maalauksia sekä vierailla Waudru-museossa, joka esittelee Monsin pyhimyksen elämää.

5. Vanha kaupunki

Monsin vanha kaupunki on täynnä historiallisia kohteita ja nähtävyyksiä. Kapeat kujat ja satumaiset talot luovat ainutlaatuisen ilmapiirin. Vanhakaupunki on täynnä kahviloita, ravintoloita ja kauppoja, jotka houkuttelevat paikallisia asukkaita ja matkailijoita. Siellä on myös useita museoita, kuten Monsin museo, jossa voi oppia kaupungin historiasta.

6. Hainautin maakuntamuseo

Hainautin maakuntamuseo sijaitsee Monsin keskustassa. Museo esittelee Hainautin alueen historiaa, taiteita ja arkeologiaa. Kokoelma sisältää muun muassa esineitä pronssikaudelta, roomalaisajalta ja keskiajalta. Museo järjestää myös vaihtuvia näyttelyitä, jotka tarjoavat tietoa alueen nykyisistä tapahtumista ja kulttuurista.

7. Sint-Calixtusin kirkko

Sint-Calixtusin kirkko on barokkityylinen kirkko Monsin kaupungissa. Se rakennettiin 1600-luvulla ja on omistettu Pyhälle Calixtukselle. Kirkko on tunnettu upeasta sisustuksestaan, joka sisältää muun muassa freskoja, alttaritauluja ja kattokruunuja. Kirkko toimii myös konsertti- ja tapahtumatilana.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

LiKohteen sijainti maa on Belgia.

Jätä kommentti