Halvat lennot Mostar

Nähtävyydet ja kohteet

Vanha silta

Vanha silta on Mostarin tunnetuin symboli ja se rakennettiin jo 1500-luvulla. Silta yhdistää vanhan kaupungin kahden puolen ja on arkkitehtonisesti upea nähtävyys.

Kajtaz-kula

Kajtaz-kula on pieni torni, joka sijaitsee vanhan kaupungin itäisellä puolella. Se on peräisin 1600-luvulta ja on osa vanhoja puolustusmuureja. Tornista avautuu kaunis näkymä yli Mostarin.

Koskin-Mehmed Pasha-moskeija

Koskin-Mehmed Pasha-moskeija on yksi Mostarin tunnetuimmista moskeijoista. Se rakennettiin 1600-luvulla ja sen minareetista on upea näköala kaupunkiin ja vanhalle sillalle.

Stari Pazar (Vanha Basaari)

Stari Pazar on Mostarin vanhankaupungin sydän. Siellä voi kierrellä perinteisillä kujilla ja tutustua paikallisiin kauppoihin, kahviloihin ja ravintoloihin. Basaarin alueella voi myös ostaa perinteisiä käsityötuotteita.

Bišćevića-kula

Bišćevića-kula on toinen vanhan kaupungin puolustustorni Mostarissa. Se rakennettiin 1600-luvulla ja siinä on neljä kerrosta. Bišćevića-kulasta voi nauttia upeista näkymistä yli Mostarin ja Neretva-joen.

Franciscanin luostari ja kirkko

Franciscanin luostari ja kirkko sijaitsevat vanhankaupungin eteläosassa. Luostari on peräisin 1800-luvulta ja sen puutarha on kaunis paikka rauhoittumiseen. Kirkko on myös arkkitehtonisesti vaikuttava.

Sniper Tower

Sniper Tower on entinen hotelli, joka toimi Mostarin sodassa käytetyn tarkka-ampujatornin tukikohtana. Nykyään se on ränsistynyt raunio, mutta sillä on tullut olemaan tiettyä taiteellista merkitystä.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuurikohteet

Mostarissa on useita merkittäviä kulttuurikohteita, kuten:

– Mostarin silta: Tunnetuin kohde kaupungissa on Mostarin silta, joka yhdistää kaupungin kahteentasahuiseen historialliseen keskustaan. Silta on Unescon maailmanperintökohde ja se on rakennettu 1500-luvulla.

– Koski Mehmed-pasha džamija: Toinen tärkeä kulttuurikohde on Koski Mehmed-pasha džamija, joka on kaupungin vanhimmista moskeijoista. Moskeija sijaitsee Mostarin sillan läheisyydessä ja se on avoinna vierailijoille.

– Old Bridge Museum: Mostarin sillan lähellä sijaitsee myös Old Bridge Museum, joka esittelee Mostarin siltaa ja sen historiaa. Museon kokoelmiin kuuluu muun muassa esineitä ja valokuvia siltaan liittyen.

– Kajtaz House: Kajtaz House on perinteinen bosnialainen talo, joka on muutettu museoksi. Talossa voi tutustua perinteiseen bosnialaiseen arkkitehtuuriin ja elämäntapaan.

Historialliset kohteet

Mostar on rikas historiallisista kohteista, kuten:

– Stari Grad: Mostarin vanhakaupunki, joka tunnetaan nimellä Stari Grad, on keskiaikainen alue, jossa on säilynyt paljon historiallisia rakennuksia ja kapeita mukulakivikatuja. Alueella voi tutustua kaupungin menneeseen aikaan ja nauttia viehättävästä tunnelmasta.

– Kriva Ćuprija: Kriva Ćuprija on kaareva silta, joka sijaitsee Stari Gradin alueella. Se rakennettiin ennen Mostarin siltaa ja on yksi kaupungin vanhimmista silloista.

– Muslibegović House: Muslibegović House on perinteinen ottomaanien aikainen talo, joka on avoinna vierailijoille. Talossa voi tutustua ottomaanien aikaiseen arkkitehtuuriin ja elämäntapaan.

– Blagaj: Lähellä Mostaria sijaitsee Blagajin kylä, jossa on historiallinen Blagajin tekija, eli dervishikartano. Tämä on merkittävä islamilainen rakennus, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen historiaan ja uskontoon.

Kulttuuritapahtumat

Mostarissa järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten:

– Mostarsko ljeto: Mostarsko ljeto on suuri festivaali, joka järjestetään kesäkuukausina. Festivaalilla on monenlaista kulttuuriohjelmaa, kuten teatteria, musiikkia ja tanssia.

– International Street Art Festival Mostar: Kansainvälinen katutaidefestivaali järjestetään vuosittain Mostarissa. Festivaalilla on esillä erilaisia katutaiteen teoksia ja tapahtumia.

– Mostar Film Festival: Mostar Film Festival on elokuvafestivaali, jossa esitetään kotimaisia ja kansainvälisiä elokuvia ja järjestetään erilaisia elokuvateemaisia tapahtumia.

– Mostar Summer Youth Festival: Nuorisofestivaali, joka tarjoaa nuorille mahdollisuuden ilmaista itseään taiteen ja kulttuurin keinoin. Festivaalilla on mm. musiikkiesityksiä, elokuvanäytöksiä ja tanssiesityksiä.

Ruokailu ja Ravintolat Mostarissa

Bosnialainen keittiö

Mostarin ruokakulttuuri edustaa pääasiassa bosnialaista keittiötä, joka on vaikuttunut sekä itäisestä että läntisestä perinteestä. Tyypillisiä bosnialaisia ruokia ovat cevapcici (pienet makkarakiepit), burek (lihalla, juustolla tai perunalla täytetty filotaikinaleivos), dolma (ryynillä täytettyjä viinilehtirullia) ja pitkään haudutettu keitto, kuten bosanski lonac. Mostarissa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat perinteisiä bosnialaisia ​​ruokia, ja suositeltavaa on kokeilla ainakin muutamaa näistä paikallisista herkuista.

Balkan-ruoka

Yhdessä paikallisen bosnialaisen keittiön kanssa Mostarin ravintolat tarjoavat myös laajan valikoiman muita balkanilaisia ​​ruokia. Tätä aluetta yhdistävät tietyt ruokaperinteet ja -ainesosat, ja voit nauttia Balkanin erilaisista mauista ja ruokalajeista Mostarissa. Esimerkkejä perinteisistä balkanilaisista ruuista ovat grillatut lihat, kuten porsaanliha ja karitsa, erilaiset salaattivaihtoehdot, merenelävät ja paikalliset juustot.

Kansainvälinen keittiö

Kaupungin suosiosta turistikohde johtuen on Mostariin kehittynyt myös kansainvälinen keittiö. Ravintoloita, jotka tarjoavat italialaisia, kreikkalaisia, kiinalaisia, meksikolaisia ja muita maailman keittiöitä, on löydettävissä ympäri kaupunkia. Joten, jos etsit vaihtelua tai haluat nauttia tuttujen ruokien kanssa, onnistut löytämään monia vaihtoehtoja Mostarin kaduilta.

Ravintolat ja kahvilat Staro Most -alueella

Staro Most -alue Mostarin vanhassa kaupungissa on ihanteellinen paikka, kun etsit hyvää ruokaa tai rentoa ilmapiiriä kahvilasta. Tällä alueella on lukuisia ravintoloita, kahviloita ja baareja, jotka tarjoavat perinteisiä bosnialaisia ruokia ja juomia. Voit nauttia ateriasi samalla kun näet kuuluisan Stari Most -sillan ja kapeita kujia ympärilläsi.

Hintataso ja budjettivaihtoehdot

Mostarin hintataso ravintoloissa voi vaihdella edullisesta keskitasolle ja jopa korkeaan hintaluokkaan. Staro Most -alueella sijaitsevien ravintoloiden läheisyyden vuoksi hinnat voivat olla hieman korkeampia kuin muualla kaupungissa. Kuitenkin kaupungista löytyy myös edullisia ruokapaikkoja ja pikaruokaketjuja, jos haluat noudattaa tiukempaa budjettia.

Vapaa-ajan aktiviteetit Mostarissa

1. Käy Stari Most -sillalla

Stari Most eli Vanha Siltä on Mostarin tunnetuin nähtävyys. Sillan yli kulkee Neretva-joki, ja se on rakennettu 1500-luvulla. Sillalla on mahdollista seurata sukelluksia, joissa paikalliset miehet hyppäävät korkealta sillalta jokeen.

2. Tutustu Mostarin vanhaan kaupunkiin

Mostarin vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde ja se on täynnä kapeita kujia, kauniita kivitaloja ja historiallisia rakennuksia. Vanhakaupunki tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen kulttuuriin, perinteisiin ja historiaan.

3. Vieraile Koski Mehmed Paša moskeijassa

Koski Mehmed Paša moskeija sijaitsee vanhankaupungin sydämessä ja on yksi Mostarin kauneimmista ja tunnetuimmista moskeijoista. Moskeijasta avautuu upea näköala Stari Most -sillalle ja Neretva-joelle.

4. Käy Blagajin luostarissa

Blagajin luostari sijaitsee noin 12 kilometriä Mostarista etelään. Se on rakennettu kallionkielekkeelle ja seurakunnan munkit asuvat yhä luostarissa. Luostarista avautuu kaunis näköala Buna-joelle ja sen lähellä olevaan karstijärveen.

5. Tee veneretki Neretva-joella

Neretva-joki tarjoaa mahdollisuuden tehdä veneretken Mostarin ympäristöön. Retket voivat sisältää luonnonkauniita maisemia, perinteistä bosnialaista ruokaa ja uimista joessa.

6. Tutustu kulttuurifestivaaleihin

Mostarissa järjestetään vuosittain useita kulttuurifestivaaleja, kuten Mostar Summer Festival, joka tarjoaa konsertteja, teatteriesityksiä ja taidenäyttelyitä. Festivaalit tarjoavat mahdollisuuden kokea paikallista musiikkia, tanssia ja teatteria.

7. Kiipeä Mostar Pyramidille

Mostar Pyramid sijaitsee kaupungin läheisyydessä ja tarjoaa upeat näköalat Mostariin ja sen ympäristöön. Pyramidin huipulle voi kiivetä jalkaisin tai vaihtoehtoisesti käyttää köysirataa.

8. Käy Kravicanin vesiputouksilla

Kravicanin vesiputoukset sijaitsevat noin 40 kilometriä Mostarista länteen. Ne ovat yksi Bosnia ja Hertsegovinan tunnetuimmista luonnonnähtävyyksistä. Vesiputoukset tarjoavat mahdollisuuden uimiseen, patikointiin ja luonnonkauniiden maisemien ihailuun.

Suositut hotellit Mostarissa:

1. Boutique Hotel Old Town

Boutique Hotel Old Town on suosittu hotelli Mostarin vanhassa kaupungissa. Hotellissa on modernit ja tyylikkäät huoneet, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotelli tarjoaa myös ravintolan ja baarin, joissa voi nauttia paikallisista herkuista. Lisäksi asiakkaat arvostavat hotellin sijaintia, joka on lähellä monia nähtävyyksiä.

2. Hotel Mepas

Hotel Mepas on ylellinen hotelli Mostarin keskustassa. Hotellissa on moderneja ja tilavia huoneita, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Asiakkaat voivat rentoutua hotellin kattouima-altaalla tai nauttia hyvinvointipalveluista, kuten hieronnasta ja saunasta. Hotellin ravintolassa tarjoillaan kansainvälisiä ruokia.

3. Hotel Eden

Hotel Eden on viihtyisä hotelli Mostarin lähistöllä. Hotellissa on kodikkaat huoneet, joissa on perusmukavuudet. Hotellin ravintolassa voi nauttia perinteisistä bosnialaisista ruuista. Asiakkaat arvostavat hotellin ystävällistä palvelua ja sijaintia rauhallisessa ympäristössä.

4. Hotel Pellegrino

Hotel Pellegrino on viehättävä perheomisteinen hotelli Mostarin vanhassakaupungissa. Hotellissa on kodikkaat huoneet ja perinteinen bosnialainen tyyli. Hotellin ravintolassa tarjoillaan paikallisia herkkuja. Asiakkaat kiittävät hotellin lämpimää ilmapiiriä ja ystävällistä henkilökuntaa.

5. Hotel-Restaurant Kriva Ćuprija

Hotel-Restaurant Kriva Ćuprija sijaitsee Mostarin kuuluisan kivisillan vieressä. Hotellissa on viihtyisät huoneet ja perinteiset bosnialaiset elementit. Hotellin ravintolassa tarjoillaan paikallisia herkkuja ja sieltä avautuu näköala joelle. Asiakkaat pitävät hotellin sijainnista ja autenttisesta ilmapiiristä.

Turvallisuus Mostarissa

Yleistä turvallisuustilanteesta

Mostar on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki matkailijoille. Väkivaltarikollisuus on harvinaista, mutta varovaisuutta tulisi silti noudattaa erityisesti vilkkailla paikoilla ja suurissa ihmismassoissa.

Rikollisuus

Rikollisuusaste Mostarissa on suhteellisen alhainen, mutta varkaudet ja taskuvarkaudet voivat silti esiintyä erityisesti turistialueilla ja joukkoliikenteessä. Matkailijoiden tulisi pitää huolta arvoesineistään ja olla tarkkaavaisia ympäristöstään.

Terrorismi

Terrorismiriski Mostarissa on erittäin alhainen, eikä maassa ole ollut merkittäviä terroritekoja vuosikausiin.

Liikenne

Liikenteen turvallisuus Mostarissa voidaan kuvata keskinkertaiseksi. Liikennesäännöt noudattavat eurooppalaista standardia, mutta ajotavat voivat olla joskus aggressiivisia. Liikenteessä tulee olla erityisen varovainen, koska jalkakäytävien ja pyöräteiden kunto voi olla vaihteleva.

Terveys Mostarissa

Sairaalat ja terveyspalvelut

Mostarissa on useita pienempiä terveysasemia sekä suurempi yliopistollinen sairaala. Yliopistollisessa sairaalassa on hyvät perusterveydenhuollon palvelut, ja vakavammissa tapauksissa potilaat lähetetään tarvittaessa jatkohoitoon lähikaupunkeihin tai Zagrebiin, joka on Kroatian pääkaupunki.

Rokotukset

Ennen matkaa Mostariin suositellaan tarkistamaan omasta rokotuskortista, että perusrokotukset, kuten jäykkäkouristus-, polio- ja kurkkumätärokotukset, ovat voimassa. Lisäksi suositellaan hepatiitti A -rokotusta.

Vesihuolto

Yleinen vesijohtoverkosto kaupungissa toimii hyvin, mutta juomavedeksi suositellaan käytettäväksi pullovettä tai keitettyä vettä.

Terveysriskit

Iso osa Mostarin alueesta on turistien suosimaa, eikä vakavia terveysriskejä yleensä ole. Matkailijoiden tulisi kuitenkin suojautua hyttysiltä, jotka voivat levittää tauteja kuten Zika-virusta ja Dengue-kuume -tautia. Myös auringolta suojautuminen, käsihygienia ja turvalliset ruokailutottumukset ovat suositeltavaa.

Rannat ja vesistöt Mostarissa

Neretvan joki

Neretvan joki on Mostarin tärkein vesistö. Se virtaa läpi kaupungin keskustan ja tarjoaa kauniit maisemat sekä mahdollisuuden monenlaiseen vesiaktiviteettiin, kuten veneretkiin ja vesiloihin.

Kravicanin vesiputoukset

Kravicanin vesiputoukset ovat suosittu luonnonnähtävyys Mostarin lähellä. Nämä upeat putoukset tarjoavat upeita uimapaikkoja sekä mahdollisuuden nauttia vehreästä ympäristöstä ja virkistävästä vedestä.

Blagajn lähde

Blagajn lähde on kaunis ja kirkasvetinen lähde, joka sijaitsee noin 12 kilometrin päässä Mostarista. Tämä luontokohde tarjoaa rauhallisen ympäristön, jossa voi ihailla kaunista luontoa ja rentoutua viileän veden äärellä.

Medjugorjen järvi

Medjugorjen järvi on kaunis ja rauhallinen järvi, joka sijaitsee noin 25 kilometrin päässä Mostarista. Järvi tarjoaa mahdollisuuden kalastukseen, veneretkiin ja muuhun vesiaktiviteettiin. Lisäksi sen ympäristössä voi patikoida ja nauttia kauniista maisemista.

Yöelämä ja Viihde Mostarissa

1. Baarit ja klubit

Mostarissa on useita baareja ja klubeja, jotka tarjoavat monipuolista yöelämää. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Black Dog Pub, Boulevard Café Bar ja Ali Baba Bar. Näissä paikoissa voi nauttia juomista ja kuunnella musiikkia.

2. Ravintolat ja kahvilat

Mostarissa on runsaasti ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat erilaisia ruoka- ja juomavaihtoehtoja. Paikallisia herkkuja voi maistella esimerkiksi Konoba Taurus -ravintolassa, joka tunnetaan perinteisestä bosnialaisesta keittiöstään. Lisäksi kaupungissa on useita viihtyisiä kahviloita, kuten Café de Alma ja Sky Lounge.

3. Kulttuuriesitykset

Mostarissa voi kokea monipuolisia kulttuuriesityksiä, kuten teatteriesityksiä, konsertteja ja tanssiesityksiä. Esimerkiksi Mostarin kansallisteatteri tarjoaa laajan valikoiman erilaisia esityksiä, ja usein kaupungissa järjestetään myös musiikkitapahtumia ja festivaaleja.

4. Elokuvateatterit

Mostarissa on useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia elokuvien katsomisesta. Esimerkiksi multiplex-teatteri Mepas Mallissa näytetään uusimpia elokuvia useilla eri kielillä. Lisäksi kaupungissa on myös pienempiä elokuvateattereita, jossa voi nähdä esimerkiksi paikallisia elokuvia.

5. Klubi- ja discoillat

Mostarissa järjestetään säännöllisesti erilaisia klubi- ja discoiltoja eri musiikkityyleistä pitäville. Esimerkiksi klubilla Carpe Diem ja disko Swiss Club voi viettää iltaa tanssien ja nauttien musiikista.

6. Kasinot

Mostarissa on myös muutamia kasinoita, joissa voi kokeilla onneaan erilaisissa peleissä. Kasino Royale ja Casino Pasha ovat suosittuja paikkoja, joissa voi pelata esimerkiksi rulettia, blackjackia ja peliautomaatteja.

7. Yöelämän tapahtumat

Mostarissa järjestetään säännöllisesti erilaisia yöelämän tapahtumia, kuten klubi-iltoja, livemusiikkiesityksiä ja teemabileitä. Kaupungin tapahtumakalenteria kannattaa seurata saadakseen tietoa ajankohtaisista tapahtumista.

Yhteenvetona, Mostarissa on monipuolinen yöelämä ja viihdetarjonta, joka sisältää baareja, klubeja, ravintoloita, kahviloita, kulttuuriesityksiä, elokuvateattereita, klubi- ja discoiltoja, kasinoita sekä erilaisia yöelämän tapahtumia.

Luontokohteet ja Retkeily

Blagaj

Blagaj on pieni kylä Mostarin lähellä, joka tunnetaan kauniista luonnostaan ja historiallisesta Dervish Monasterystä. Kylä sijaitsee jokirannalla, ja sen ympärillä on korkeat kalliot sekä lähteitä. Vierailijat voivat nauttia luonnosta kävelemällä jokivartta pitkin tai tutustua luolastoihin alueella.

Kravicanin vesiputoukset

Kravicanin vesiputoukset ovat suosittu luontokohde noin 40 kilometriä Mostarista etelään. Putoukset ovat osa Trebizatin jokea ja tarjoavat upean näkymän sekä mahdollisuuden uimiseen ja piknikin pitämiseen kauniissa ympäristössä.

Vrelo Bune

Vrelo Bune on joki ja luonnonkaunis alue, joka tunnetaan myös Bunan lähteistä. Se sijaitsee Blagajin lähellä ja tarjoaa rauhallisen paikan nauttia luonnosta. Vieraat voivat tutustua alueeseen patikoimalla tai vierailemalla Dervišesin luostarissa, joka on rakennettu kallion päälle joen ylle.

Planina Bijela

Planina Bijela on vuoristoalue Mostarin ympäristössä, joka tarjoaa upeat mahdollisuudet retkeilyyn ja patikointiin. Alueella on monia vaellusreittejä eri vaikeustasoilla, joissa vierailijat voivat nauttia upeista maisemista ja luonnosta.

Radoblja-järvi

Radoblja-järvi on keinotekoinen järvi Mostarin lähellä, joka tarjoaa mahdollisuuden rentoutua ja nauttia luonnosta. Järven ympäristössä on viihtyisiä kävelyreittejä sekä puistoalue piknik-paikkoineen. Vierailijat voivat myös vuokrata kajakin ja kokeilla vesillä melomista.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Stari Most

Stari Most (Vanha silta) on Mostarin tunnetuin symboli ja maamerkki. Tämä kaunis kivisilta yhdistää kaupungin kahteen osaan ja se sijaitsee Neretva-joen yli. Stari Most rakennettiin 1500-luvulla Ottomaanien valtakunnan aikana, ja se oli tärkeä kauppareitti Balkanilla. Silta tuhoutui vakavasti Kroatian sodan aikana vuonna 1993, mutta se rakennettiin uudelleen vuonna 2004 perinteisiä rakennusmenetelmiä ja -materiaaleja käyttäen.

Muslimien kaupunginosa

Mostarissa on muslimien kaupunginosa, joka tunnetaan nimellä ”Piispankatu”. Täällä voit nähdä perinteisiä muslimirakennuksia, kuten moskeijoita ja turkkilaisia ​​kylpylöitä. Yksi huomattava moskeija on Koskin-Mehmed Pasan moskeija, joka on rakennettu 1600-luvulla ja jossa vieraat voivat tutustua islamin uskontoon.

Katolinen katedraali

Mostarissa on myös katolinen katedraali, jonka nimi on Maria Assuntan katedraali. Tämä kaunis katedraali rakennettiin 1800-luvulla ja siinä on goottilainen tyyli. Katedraali on omistettu Neitsyt Marialle ja se on tärkeä uskonnollinen keskus katolilaisille Mostarissa.

Ortodoksinen kirkko

Mostarissa on myös ortodoksinen kirkko, nimeltään Pyhän Kolminaisuuden kirkko. Tämä kirkko rakennettiin 1800-luvulla ja siinä on tyypillinen itäinen ortodoksinen arkkitehtuuri. Kirkko on tärkeä uskonnollinen paikka ortodoksisille kristityille Mostarissa.

Kristityt luostarit

Mostarissa on useita kristittyjä luostareita, joista tunnettuja ovat Franjevačka gimnazija luostari ja Isusovačka crkva luostari. Näissä luostareissa voi tutustua katoliseen uskontoon sekä vierailla historiallisissa rakennuksissa ja kauniissa puutarhoissa.

Vanha basaari

Uskonnollisten ja historiallisten kohteiden lisäksi Mostarissa on myös paikkoja, jotka kertovat kaupungin rikkaasta kulttuuriperinnöstä. Yksi näistä paikoista on Vanha basaari, joka tunnetaan myös nimellä Kujundžiluk. Tämä perinteinen markkina-alue on täynnä käsityöläiskauppoja, joissa myydään perinteisiä käsintehtyjä tuotteita, kuten koruja, mattoja ja nahkatuotteita. Basaarin kapeat kujat ja historialliset rakennukset luovat vanhan ajan tunnelman.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Stari Most: Mostarin vanhan sillan näköala

Stari Most on tunnettu silta Mostarin keskustassa, joka yhdistää kaupungin itä- ja länsipuolen. Silta tarjoaa upean näköalan Mostarin vanhaankaupunkiin sekä Neretva-jokeen.

2. Koski Blagaj: Kalastajien talo ja lähteet

Koski Blagaj sijaitsee noin 12 kilometriä Mostarista lounaaseen. Alueella on upeat maisemat, ja siellä sijaitsee myös kalastajien talo, joka on perinteinen rakennus. Alueella on myös kauniita luonnonlähteitä.

3. Velež-vuori: Näköalapaikka vuoren huipulla

Velež-vuori sijaitsee Mostarin lähellä ja tarjoaa upeat näköalat kaupunkiin ja ympäristöön. Vuoren huipulle pääsee patikoimalla tai vuorikiipeilemällä.

4. Hum-torni: Panoraamanäkymä kaupunkiin ja ympäristöön

Hum-torni on historiallinen torni, josta on upeat panoraamanäkymät Mostariin ja sen ympäristöön. Torni sijaitsee vanhassakaupungissa ja tarjoaa upeita valokuvamahdollisuuksia.

5. Tara-vuori: Näköalapaikka kaupungin yläpuolella

Tara-vuori on korkea vuori, josta avautuu upeat näköalat Mostariin ja sen ympäristöön. Vuorelle on mahdollista patikoida tai ajaa autolla.

6. Spanjolan-linnoitus: Näkymä kaupunkiin ja joelle

Spanjolan-linnoitus sijaitsee Mostarin vanhassakaupungissa ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin sekä Neretva-joelle. Linnoituksella voi tutustua myös historiallisiin raunioihin.

7. Potoci-näköalapaikka: Maisemien ihailua ja piknik-mahdollisuuksia

Potoci-näköalapaikka sijaitsee Potoci-kylässä noin 10 kilometriä Mostarista kaakkoon. Sieltä avautuu upea näkymä Mostarin laaksoon ja kaupunkiin. Paikalta löytyy myös piknik-alue.

8. Kajtaz-näköalapaikka: Näköalat kaupungin ylle ja joelle

Kajtaz-näköalapaikka sijaitsee Mostarin keskustan tuntumassa ja tarjoaa upeat näköalat kaupunkiin ja Neretva-jokeen. Paikalta voi ihailla myös Mostarin kuuluisaa Stari Most -siltaporttia.Kohteen sijainti maa on Bosnia ja Hertsegovina.

Jätä kommentti