Halvat lennot Newcastle upon Tyne

Nähtävyydet ja Kohteet

Newcastlein Linna

Newcastlen linna on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Se sijaitsee Newcastle Quaysiden alueella ja on rakennettu 1100-luvulla. Linnan alueella voi tutustua linnoituksen läpi kulkeviin käytäviin, nähdä historiallisia esineitä ja nauttia upeista näköaloista kaupungille ja Tyne-joelle.

Millennium Bridge

Millennium Bridge on ikoninen nähtävyys Newcastle Quaysiden alueella. Se on jalkakäytävälle ja pyöräilijöille tarkoitettu siltayhteys, joka yhdistää Newcastle upon Tynen ja Gatesheadin kaupungit. Sillan erikoisuus on sen liikkuvat osat, jotka avautuvat mahdollistamaan suurempien laivojen kulun.

Grey’s Monument

Grey’s Monument on patsas ja muistomerkki, joka on omistettu Charles Greylle, joka oli merkittävä poliitikko ja Newcastle-upon-Tynen entinen pormestari. Patsas sijaitsee Grey Streetin varrella ja se on avoinna yleisölle. Patsaan huipulle voi kiivetä ja päästä ihailemaan näkymiä yli kaupungin.

Tyne-joki

Tyne-joki on Newcastle-upon-Tynen tunnetuimpia maamerkkejä. Joki jakaa kaupungin kahteen osaan ja se on historiallisesti ollut tärkeä merkitys sekä kaupan että teollisuuden kannalta. Joen varrella on useita siltoja, kuten Swing Bridge ja Tyne Bridge, jotka ovat myös suosittuja nähtävyyksiä.

Grainger Town

Grainger Town on historiallinen kaupunginosa Newcastle-upon-Tynessä, joka tunnetaan upeista Georgian-aikaisista rakennuksistaan. Alueella sijaitsee myös useita kauniita aukioita, kuten Grey’s Monumentin ympäröimä Grainger Market ja Central Arcade, joka on hieno ostoskäytävä. Grainger Town on suosittu alue kävelijöiden ja historiasta kiinnostuneiden keskuudessa.

St. James’ Park

St. James’ Park on Newcastle Unitedin kotistadion ja yksi Englannin suosituimmista jalkapallostadioneista. Stadion sijaitsee kaupungin keskustassa ja sen huippuluokan peliolosuhteet ovat houkutelleet paikalle monia kansainvälisiä jalkapallo-otteluita. Lisäksi stadion järjestää myös konsertteja ja muita tapahtumia.

Baltic Centre for Contemporary Art

Baltic Centre for Contemporary Art on kansainvälisesti arvostettu nykytaiteen keskus, joka sijaitsee Gatesheadin kaupungissa Tyne-joen rannalla. Balticiin kuuluu useita näyttelytiloja, joissa on esillä nykytaidetta eri muodoissaan, kuten maalauksia, veistoksia, installaatioita ja multimediaesityksiä. Keskus tarjoaa myös työpajoja ja tapahtumia taiteesta kiinnostuneille.

Kulttuuri ja Historia

Newcastle:n linna

Newcastle:lla on vanha linna, joka on rakennettu 1100-luvulla. Linna on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä ja se sijaitsee lähellä Tyne-joen rantaa. Linnaa on käytetty sekä puolustuslinnoituksena että kuninkaallisen hallinnon keskuksena. Tänä päivänä linnaa voi vierailla ja siellä järjestetään erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä.

Theatre Royal

Theatre Royal on yksi vanhimmista toiminnassa olevista teattereista Britanniassa. Se avattiin vuonna 1837 ja sijaitsee kaupungin keskustassa. Teatteri on kuuluisa laajasta repertuaaristaan, johon kuuluu klassisia näytelmiä, musikaaleja ja balettiesityksiä. Theatre Royal on myös vieraspelipaikka suurelle osalle kansallisen teatterin tuotannoista.

Laing Art Gallery

Laing Art Gallery on merkittävä taidemuseo, jossa on laaja kokoelma brittiläistä ja eurooppalaista taidetta. Museo on perustettu vuonna 1901 ja se sijaitsee Newcastlen keskustassa. Laing Art Galleryssa voi nähdä muun muassa maalauksia, veistoksia, grafiikkaa ja taide-esineitä eri aikakausilta.

Grey’s Monument

Grey’s Monument on Newcastlen tunnettu maamerkki, joka on omistettu brittiläiselle poliitikolle Charles Greylle. Monumentti sijaitsee Grey Streetin ja Grainger Streetin risteyksessä ja se on rakennettu vuonna 1838. Monumentti on julkisivuiltaan koristeltu patsailla ja kaiverruksilla. Siitä avautuu myös kaunis näkymä yli kaupungin.

Saint Nicholas Cathedral

Saint Nicholas Cathedral on anglikaaninen katedraali, joka sijaitsee Newcastlen keskustassa. Katedraalin rakentaminen alkoi 1300-luvulla ja se on yksi ainoista tämän ajan goottilaisista katedraaleista Pohjois-Englannissa. Katedraalissa voi vierailla ja siellä järjestetään jumalanpalveluksia sekä konsertteja.

Ruokailu ja ravintolat Newcastle upon Tynessä

Kalaa ja äyriäisiä tarjoavat ravintolat

– FISH&CO: Tarjoaa laajan valikoiman tuoreita kaloja ja äyriäisiä sekä maukkaita kalaruokia.
– Riley’s Fish Shack: Rantakahvila, joka tarjoaa meren antimia upeissa maisemissa.
– Trakol: Moderni ravintola, joka tarjoaa tyylikkäitä kalaruokia.

Pubiruokaa tarjoavat ravintolat

– The Broad Chare: Perinteistä englantilaista pubiruokaa laajalla olutvalikoimalla.
– The Botanist: Pubiruokaa rennossa ilmapiirissä, tarjoaa myös live-musiikkia.

Kansainvälistä ruokaa tarjoavat ravintolat

– Peace & Loaf: Tarjoaa modernia brittiläistä ruokaa, jossa on kansainvälisiä vaikutteita.
– Mamounia Lounge: Marokkolainen ravintola, jossa voi nauttia herkullisia tagineja ja muita Lähi-idän ruokia.
– Zaap Thai Street Food: Tarjoaa autenttista thaimaalaista ruokaa rennossa katugrilli-ilmaisessa ympäristössä.

Ravintolat merinäkymällä

– Dobson and Parnell: Tarjoaa brittiläistä fine dining -ruokaa upeassa merinäkymässä.
– Tyneside Bar Cafe: Tarjoaa laajan valikoiman ruokia, joista voi nauttia panoraamanäkymistä Tynejoelle.

Vegetaarista/vegaaniruokaa tarjoavat ravintolat

– Sky Apple Café: Tarjoaa laadukasta kasvisruokaa tuoreista ja paikallisista raaka-aineista.
– The Naked Deli: Tarjoaa terveellisiä ja ravitsevia vegaanisia ruokia.

Burgeriravintolat

– Fat Hippo: Tarjoaa herkullisia hampurilaisia valtavilla täytteillä.
– The Grind: Erikoistunut gourmet-hampurilaisiin laajalla valikoimalla.

Luksusruokaa tarjoavat ravintolat

– House of Tides: Tarjoaa modernia brittiläistä fine dining -ruokaa Michelin-tähdellä palkitussa ravintolassa.
– Peace & Loaf: Tarjoaa korkealaatuista ruokaa elegantissa ja tyylikkäässä ympäristössä.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Taidemuseot ja galleriat

Newcastle upon Tynessä on useita taidemuseoita ja gallerioita, kuten Baltic Centre for Contemporary Art, Laing Art Gallery, ja Hatton Gallery. Näissä paikoissa voi ihailla erilaista taidetta ja osallistua erilaisiin taideaktiviteetteihin.

Teatterit ja esitystaiteet

Kaupungissa on useita teattereita, kuten Theatre Royal, Tyne Theatre & Opera House ja Northern Stage. Näissä teattereissa esitetään erilaisia näytelmiä, musikaaleja ja muita esityksiä.

Musiikki- ja konserttitalot

Sage Gateshead on voittanut useita palkintoja ja se tarjoaa laajan valikoiman konsertteja erilaisista musiikkityyleistä. Newcastle upon Tynessä on myös muita musiikki- ja konserttitaloja, kuten O2 Academy ja Metro Radio Arena, jotka tarjoavat erilaisia musiikkitapahtumia.

Kuntosali ja urheilukentät

Newcastle upon Tynessä on useita kuntosaliketjuja sekä kuntokeskuksia, joissa voi harjoittaa erilaisia liikuntalajeja. Kaupungissa on myös useita urheilukenttiä, joissa voi harrastaa eri urheilumuotoja.

Puistot ja ulkoilualueet

Newcastle upon Tynessä on useita puistoja ja ulkoilualueita, joissa voi nauttia ulkoilusta ja luonnosta. Tunnettuja puistoja ovat esimerkiksi Jesmond Dene Park, Exhibition Park ja Leazes Park.

Ostosmahdollisuudet

Newcastle upon Tyne tarjoaa runsaasti ostosmahdollisuuksia. Kaupungissa on useita ostoskeskuksia, kuten Eldon Square ja Metrocentre, joissa on lukuisia kauppoja ja ravintoloita. Lisäksi kaupungilla on vilkas kauppakeskus, Grainger Market, josta voi löytää monenlaisia paikallisia tuotteita.

Kahvilat ja ravintolat

Kaupungissa on laaja valikoima kahviloita ja ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokakulttuureja. Quayside-alueella on suosittuja ravintoloita, jotka tarjoavat upean maiseman lisäksi hyvää ruokaa.

Vierailu Newcastle Unitedin jalkapallostadionille

St. James’ Park on Newcastle Unitedin jalkapallostadion, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua jalkapallon historiaan ja tunnelmaan stadionilla.

Retkeily Hadrianuksen muurilla

Hadrianuksen muuri sijaitsee lähellä Newcastlea ja tarjoaa upean retkeilykokemuksen. Muurilla voi ihailla upeita maisemia ja tutustua muinaiseen historiiaan.

Suositut hotellit Newcastlessa:

1. Malmaison Newcastle

Malmaison Newcastle on tyylikäs hotelli, joka sijaitsee Quayside-joenrannalla. Hotellissa on moderneja ja viihtyisiä huoneita, joista avautuvat upeat näkymät joelle. Hotellissa on myös ravintola, baari ja kuntokeskus.

2. Crowne Plaza Newcastle – Stephenson Quarter

Crowne Plaza Newcastle sijaitsee keskeisellä paikalla Stephenson Quarterissa. Hotellissa on tilavia ja tyylikkäitä huoneita, joissa on modernit mukavuudet. Hotellissa on myös ravintola, baari, kuntokeskus ja kokoustilat.

3. Hotel du Vin & Bistro Newcastle

Hotel du Vin & Bistro Newcastle on tyylikäs boutique-hotelli, joka sijaitsee Grainger Townissa. Hotellin huoneet ovat yksilöllisesti sisustettuja ja varustettu kaikilla tarvittavilla mukavuuksilla. Hotellissa on myös ravintola ja baari.

4. Crowne Plaza Newcastle – Stephenson Quarter

Crowne Plaza Newcastle – Stephenson Quarter on laadukas ja moderni hotelli, joka sijaitsee Newcastle Central Stationin vieressä. Hotellin huoneet ovat tyylikkäitä ja varustettu kaikilla tarvittavilla mukavuuksilla. Hotellissa on ravintola, baari, kuntokeskus ja kokoustiloja.

5. Grey Street Hotel

Grey Street Hotel sijaitsee Grey Streetillä, joka on yksi kaupungin kauneimmista kaduista. Hotelli tarjoaa viihtyisät huoneet ja henkilökohtaista palvelua. Hotellissa on myös ravintola, baari ja kuntokeskus.

6. Sandman Signature Hotel Newcastle

Sandman Signature Hotel Newcastle sijaitsee Quayside-joenrannalla, lähellä kaupungin keskustaa. Hotellissa on moderneja ja tyylikkäitä huoneita, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on myös ravintola ja baari.

7. Malmaison Newcastle

Malmaison Newcastle on luksushotelli, joka sijaitsee Quayside-joenrannalla. Hotellin huoneet ovat ylellisiä ja tyylikkäästi sisustettuja. Hotellissa on ravintola, baari, kuntokeskus ja kokoustiloja.

8. Sleeperz Hotel Newcastle

Sleeperz Hotel Newcastle sijaitsee aivan Newcastle Central Stationin vieressä. Hotellissa on moderneja ja viihtyisiä huoneita, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on myös ravintola ja baari.

9. Hilton Newcastle Gateshead

Hilton Newcastle Gateshead sijaitsee Gatesheadin puolella, Quayside-joen toisella puolella. Hotellissa on tyylikkäitä ja tilavia huoneita, joista avautuvat upeat näkymät joelle ja kaupunkiin. Hotellissa on myös ravintola, baari, kuntokeskus ja kokoustiloja.

10. Maldron Hotel Newcastle

Maldron Hotel Newcastle sijaitsee aivan Newcastle Central Stationin vieressä. Hotellissa on moderneja ja viihtyisiä huoneita, joista osassa on näkymät kaupunkiin. Hotellissa on ravintola ja baari, ja se tarjoaa myös kuntokeskuksen.

Turvallisuus ja Terveys

Kaupungin rikostilanne

Newcastle upon Tyneen rikostilanne vaihtelee eri alueiden välillä. Kaupungilla on joitakin alueita, joilla esiintyy enemmän rikollisuutta verrattuna muihin alueisiin. Pääasiassa rikollisuus keskittyy tietyille alueille, kuten Byker, Benwell ja Elswick. Kuitenkin kaupunki on suhteellisen turvallinen, ja suurin osa ihmisistä voi liikkua kaupungissa ilman ongelmia.

Poliisivoimat

Northumbrian poliisivoimat vastaavat turvallisuuden ylläpidosta Newcastle upon Tynessa. Poliisivoimat tekevät yhteistyötä paikallisten yhteisöjen kanssa rikollisuuden torjumiseksi ja ihmisten turvallisuuden varmistamiseksi.

Pääklinikat ja terveyspalvelut

Newcastle upon Tyneessa on useita terveyskeskuksia, jotka tarjoavat terveydenhoitopalveluita asukkaille. Pääklinikat kaupungilla sisältävät New Croft Centre, Royal Victoria Infirmary, Freeman Hospital ja Newcastle Dental Hospital. Näistä keskuksista voi saada lääketieteellistä apua erilaisiin terveysongelmiin.

Ensiapu ja paloasemat

Newcastle upon Tyneessa on useita ensiapukeskuksia, joista voi saada apua akuutteihin lääketieteellisiin tilanteisiin. Palomiehistöt ja pelastuslaitos toimivat myös kaupungissa ja vastaavat hätätilanteisiin liittyviin tehtäviin.

Turvallisuusneuvonta

Kaupungin turvallisuusneuvontaa tarjotaan asukkaille erilaisissa tilanteissa. Esimerkiksi poliisi järjestää tietoisuuskampanjoita ja tarjoaa neuvontaa rikollisuuden ehkäisemiseksi. Myös paikalliset neuvontapalvelut auttavat asukkaita turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä ja antavat vinkkejä turvallisesta elämästä.

Rannat ja vesistöt

1. Tynemouth Beach

Tynemouth Beach on suosittu hiekkaranta, joka sijaitsee noin 11 kilometrin päässä Newcastle upon Tynen keskustasta. Rannalla on pitkä hiekkaranta, joka tarjoaa mahdollisuuden nauttia auringosta ja uida puhdasvetisessä meressä. Rannalla on myös rantalentopallokenttä ja mahdollisuus osallistua erilaisiin vesilajeihin, kuten surffaamiseen.

2. Whitley Bay

Whitley Bay on toinen suosittu ranta-alue noin 9 kilometrin päässä Newcastle upon Tynen keskustasta. Ranta tarjoaa hienon hiekkarannan, jota reunustavat kauniit rantakadut ja merenrantapromenadi. Ranta soveltuu hyvin uimiseen ja auringonottoon, ja siellä on myös tarjolla erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten purjelautailua ja kalastusta.

3. Jesmond Dene Park

Jesmond Dene Park on suosittu virkistysalue Newcastle upon Tynessä, joka tarjoaa kauniin ja rauhallisen ympäristön luonnonystäville. Puiston läpi virtaa Ouseburn-joki, ja sen varrella on lukuisia kävelypolkuja, joiden varrella voi ihastella kauniita vesiputouksia ja vehreää luontoa. Puisto tarjoaa myös mahdollisuuden piknikille, puutarhojen tutkimiseen ja erilaisiin ulkoilma-aktiviteetteihin, kuten pyöräilyyn.

4. Ouseburn-joki

Ouseburn-joki on pieni joki, joka virtaa Newcastle upon Tynen alueella. Joki on tärkeä osa kaupungin maisemaa ja tarjoaa upeita näkymiä sekä mahdollisuuden rentoutua joen varrella. Ouseburn-joen varrella sijaitsee myös muutamia pubeja, ravintoloita ja taidegallerioita, jotka tarjoavat paikan nauttia joen rauhallisesta ilmapiiristä.

5. Derwent Reservoir

Derwent Reservoir on suuri säädettävä vesivarastoalue, joka sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Newcastle upon Tynen keskustasta. Alueella on suuri järvi, joka tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuden kalastukseen sekä erilaisiin vesiurheilulajeihin, kuten purjehdukseen ja soutuun. Derwent Reservoir on myös suosittu retkeilykohde, sillä sen ympäristössä on monia kauniita kävelyreittejä ja luontopolkuja.

Yöelämä ja Viihde

Baarit ja klubit

Newcastle upon Tynessä on laaja valikoima baareja ja klubeja, jotka tarjoavat erilaisia musiikkityylejä ja tunnelmia. Suosittuja kohteita ovat esimerkiksi Tiger Tiger, Riverside ja Digital. Näissä paikoissa voi tanssia ja nauttia erilaisista juomista aamun pikkutunneille asti.

Konsertit ja musiikkiesitykset

Kaupungissa järjestetään säännöllisesti konsertteja ja musiikkiesityksiä eri genreistä. O2 Academy on yksi suosituimmista konserttisaleista, jossa esiintyy niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin artisteja. Lisäksi kaupungista löytyy pienempiä musiikkibaareja, joissa voi nauttia livemusiikista ja esiintyä itsekin avoimissa mikrofoneissa.

Teatteri ja esitystaide

Teatteri ja esitystaide ovat myös suosittuja Newcastle upon Tynessä. Theatre Royal on kaupungin suurin teatteri ja tarjoaa laajan valikoiman erilaisia esityksiä, kuten musikaaleja, draamaesityksiä ja komedioita. Lisäksi löytyy pienempiä teattereita, kuten Northern Stage ja Live Theatre, jotka esittävät monipuolista taideohjelmaa.

Elokuvateatterit

Kaupungissa on useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia uusimmista elokuvista. Odeon Cinema ja Empire Cinema ovat kaksi suosituinta elokuvateatteria, joista löytyy valtava valikoima eri elokuvia eri genreistä. Lisäksi monissa teattereissa järjestetään erilaisia teemailtoja ja erikoisesityksiä.

Komediaesitykset

Newcastle upon Tyne tarjoaa myös paljon komediaesityksiä ja stand up -koomikoiden keikkoja. The Stand Comedy Club on yksi suosituimmista kohteista tällaisille esityksille, ja sieltä voi bongata niin tunnettuja kuin nouseviakin koomikoita. Lisäksi kaupungissa järjestetään säännöllisesti stand up -iltoja eri baareissa ja klubeilla.

Kasinot

Jos haluaa hieman jännitystä iltaan, Newcastle upon Tynessä on myös useita kasinoita. Aspers Casino on suurin ja suosituin kasino, jossa voi pelata erilaisia pelejä, kuten blackjackia, rulettia ja peliautomaatteja. Kasinolla järjestetään myös säännöllisesti pokeriturnauksia.

Luontokohteet ja Retkeily

Northumberlandin kansallispuisto

Northumberlandin kansallispuisto sijaitsee Newcastle upon Tynen lähistöllä ja se on Iso-Britannian suurin kansallispuisto. Puisto tarjoaa upeita maisemia, historiallisia nähtävyyksiä ja mahdollisuuden monenlaiseen ulkoiluun ja retkeilyyn.

Tyne-joen laakso

Tyne-joen laakso tarjoaa upeat maisemat ja luontokohteita Newcastle upon Tynen ympäristössä. Alueella voi patikoida, pyöräillä, kalastaa ja nauttia joen varrella sijaitsevista poluista ja ulkoilureiteistä.

Keski-Kentan puisto

Keski-Kentan puisto on vehreä ja kaunis puistoalue Newcastle upon Tynen keskustassa. Puisto on suosittu virkistysalue, jossa on mahdollisuus rentoutua, piknikoida, kävellä ja nauttia kauniista luonnosta.

Hadrianuksen muuri

Hadrianuksen muuri on historiallinen nähtävyys ja retkikohde Newcastle upon Tynen lähettyvillä. Muuri on Unescon maailmanperintökohde ja se tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden tutustua roomalaiseen historiaan sekä nauttia luonnonrauhasta retkeillessä.

Jesmond Dene -puisto

Jesmond Dene on kaupungin oma luonnonpuisto, joka sijaitsee Newcastle upon Tynen keskustassa. Puistossa on upeita puutarhoja, kauniita kävelypolkuja sekä pieni joki. Jesmond Dene on suosittu virkistysalue ja sieltä löytyy myös pieniä kahviloita ja ulkoilumahdollisuuksia.

Gosforthin puisto

Gosforthin puisto on suuri ja kaunis puistoalue Newcastle upon Tynen pohjoisosassa. Puistossa on suuria nurmialueita, kävelypolkuja, kukkaistutuksia ja leikkipaikkoja. Gosforthin puisto on suosittu paikka ulkoiluun, piknikille ja virkistäytymiseen luonnon keskellä.

Ouseburnin laakso

Ouseburnin laakso on vihreä ja kaunis keidas keskellä Newcastle upon Tynen kaupunkia. Laaksossa on kävelypolkuja, puistoja ja historiallisia nähtävyyksiä kuten vanhoja tehdasrakennuksia ja sillanpilareita. Ouseburnin laakso tarjoaa mahdollisuuksia ulkoiluun ja retkeilyyn kaupungin keskustan läheisyydessä.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Newcastle Cathedral
Newcastle Cathedral, joka tunnetaan myös nimellä St Nicholas Cathedral, on Anglikaaninen katedraali Newcastle upon Tynessä. Katedraali on peräisin 1100-luvulta ja se on merkittävä historiallinen ja uskonnollinen paikka kaupungissa.

Castle Keep
Castle Keep on keskiaikainen linna Newcastle upon Tynessä. Se rakennettiin 1100-luvulla ja on yksi parhaiten säilyneistä linnoista Britanniassa. Castle Keep tarjoaa näkymät Tyne-joelle ja kaupungin ympäristöön.

The Tyne Bridge
The Tyne Bridge on ikoninen silta, joka sijaitsee Newcastle upon Tynen ja Gatesheadin välillä. Se valmistui vuonna 1928 ja se tunnetaan yhtenä kaupungin symbolista. Silta on historiallisesti ja arkkitehtonisesti merkittävä kohde ja tarjoaa upeat näkymät yli Tyne-joen.

Bessie Surtees House
Bessie Surtees House on historiallinen rakennus Newcastle upon Tynessä. Rakennus on peräisin 1600-luvulta ja se on saanut nimensä Bessie Surtees -nimiseltä naiselta, joka tunnetaan tarinastaan linnaa vastaan ​​avioliitosta. Talo on nykyään avoinna yleisölle ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua kaupungin historian ja arkkitehtuurin.

Jesmond Old Cemetery
Jesmond Old Cemetery, joka tunnetaan myös nimellä Jesmond Old Cemetery, on historiallinen hautausmaa Newcastle upon Tynessä. Hautausmaa perustettiin vuonna 1836 ja siellä on haudattuna monia merkittäviä kaupungin asukkaita. Hautausmaa tarjoaa rauhallisen ympäristön tutkia kaupungin menneisyyttä ja muistaa sen merkittäviä henkilöitä.

Blackfriars
Blackfriars on historiallinen rakennus Newcastle upon Tynessä. Se on peräisin 1200-luvulta ja oli osa dominikaaniluostaria. Blackfriars on nykyään käytössä ravintolana ja tapahtumapaikkana ja tarjoaa mahdollisuuden sukeltaa kaupungin menneisyyteen.

All Saints’ Church
All Saints’ Church on Anglikaaninen kirkko Newcastle upon Tynessä. Se rakennettiin 1200-luvulla ja on yksi kaupungin vanhimmista kirkoista. Kirkko on tunnettu upeasta arkkitehtuuristaan ​​ja historiallisesta merkityksestään.

Victoria Tunnel
Victoria Tunnel on historiallinen tunneli Newcastle upon Tynessä. Se valmistui vuonna 1842 ja alun perin toimi rautatiekuljetuksissa. Tunneli on nykyään avoinna yleisön tutustuttavaksi ja tarjoaa mahdollisuuden oppia lisää kaupungin teollisuuden historiasta.

St Thomas the Martyr Church
St Thomas the Martyr Church on Anglikaaninen kirkko Newcastle upon Tynessä. Alkuperäinen kirkko rakennettiin 1100-luvulla, mutta nykyinen rakennus on peräisin 1800-luvulta. Kirkko on historiallisesti ja arkkitehtonisesti merkittävä kohde kaupungissa.

St Andrew’s Church, Newgate Street
St Andrew’s Church on Anglikaaninen kirkko Newcastle upon Tynessä. Se rakennettiin 1800-luvulla ja on kaupungin suuri kirkko arkkitehtonisella merkityksellä. Kirkossa on säännöllisiä jumalanpalveluksia ja se on myös suosittu kohde kulttuuritapahtumille.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Newcastlein kaupungin observatorio

Newcastlein kaupungin observatorio sijaitsee osoitteessa Westgate Road ja se tarjoaa upeat näköalat yli kaupungin. Observatoriosta voi ihailla esimerkiksi Tyne-joen yli avautuvia maisemia sekä kaupungin tunnettuja maamerkkejä, kuten Tyne-sillan ja Millennium-sillan. Observatoriossa on myös pieni museo, jossa voi tutustua tähtitieteeseen ja observatorion historiaan.

2. The Baltic Centre for Contemporary Art

The Baltic Centre for Contemporary Art on nykytaiteen museo, joka sijaitsee Gatesheadissa Tyne-joen toisella puolella. Museon kattoterassilta avautuu upea näköala yli Newcastlein ja Gatesheadin kaupunkien. Täältä voi ihailla kaupungin siltoja, kuten Tyne-siltaa ja Millennium-siltaa, sekä Tyne-joen vilkasta satama-aluetta.

3. Tyne-joen risteilyt

Tyne-joella järjestetään erilaisia risteilyjä, joilla pääsee nauttimaan upeasta panoraamasta kaupunkiin. Risteilyjen aikana voi ihailla Tyne-joen varrella sijaitsevia historiallisia rakennuksia, kuten Newcastlein linnaa ja Tyne Bridgeä. Risteilyt tarjoavat myös hyviä näköaloja molemmille kaupungeille, Newcastleille ja Gatesheadille.

4. Tyne Bridge

Tyne Bridge on yksi Newcastlein tunnetuimmista maamerkeistä, ja se tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin. Silta yhdistää Newcastlein ja Gatesheadin kaupungit ja tarjoaa upeita näköaloja Tyne-joelle sekä molemmille kaupungeille. Tyne Bridgen ylittäminen kävellen tai pyörällä on suosittu tapa nauttia kaupungin panoraamasta.

5. Castle Keep

Castle Keep on keskiaikainen linna, joka sijaitsee Newcastlein keskustassa. Linnan yläkerroksista avautuu upeat panoraamanäkymät yli kaupungin. Täältä voi ihailla muun muassa Tyne-joen ylittäviä siltoja ja kaupungin historiallisia rakennuksia. Castle Keep tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua linnan historiaan ja keskiaikaiseen elämään.Kohteen sijainti maa on Iso-Britannia.

Jätä kommentti