Halvat lennot Waterford

Nähtävyydet ja kohteet:

1. Reginald’s Tower

Reginald’s Tower on Waterfordin kaupungin symboli. Se on 1000-luvulta peräisin oleva linnoitus, joka toimii nykyään museona. Tornista on upeat näkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön. Museossa pääsee tutustumaan Waterfordin historiaan, vedenalaiseen arkeologiaan ja Irlannin merirosvotaisteluihin.

2. Waterfordin kristallitehdas

Waterfordin kristallitehdas on yksi Waterfordin kuuluisimmista nähtävyyksistä. Tehdaskierroksella voi tutustua lasinpuhaltajien työnäytöksiin ja oppia lisää kristallin valmistusprosessista. Tehdasmyymälästä voi ostaa laadukasta kristallia mukaansa.

3. Waterfordin katedraali

Waterfordin katedraali, virallisesti nimeltään Christ Church Cathedral, on anglikaaninen kirkko, joka on rakennettu 1100-luvulla. Katedraali on arvostettu arkkitehtoninen ja historiallinen nähtävyys. Siellä voi ihailla upeita lasimaalauksia ja hautaholveja.

4. House of Waterford Crystal

House of Waterford Crystal on toinen Waterfordin kristallitehdas, jossa valmistetaan laadukasta kristallia. Tehdaskierroksella voi nähdä lasinpuhaltajien työnäytöksiä ja tutustua kristallin valmistusprosessiin. Vierailijat voivat myös tutustua kristallinäyttelyyn ja tehdasmyymälään.

5. Waterford Treasures Museum

Waterford Treasures Museum on kokoelma museoita, jotka esittelevät Waterfordin historian ja kulttuurin eri osa-alueita. Museoiden kokoelmiin kuuluu esimerkiksi kaupungin arkeologisia löytöjä, kuninkaallista kalustoa ja historiallisia karttoja. Kierros museoissa tarjoaa kattavan kuvan Waterfordin menneisyydestä.

6. Mount Congreve Gardens

Mount Congreve Gardens on upea puutarha-alue, joka sijaitsee Waterfordin kaupungin lähellä. Puutarhassa voi tutustua monenlaisiin kasvi- ja kukkalajeihin sekä ihailla kauniita maisemia. Puisto tarjoaa myös mahdollisuuden rentouttaviin kävelyretkiin ja piknik-hetkiin.

7. Waterford Greenway

Waterford Greenway on erittäin suosittu ulkoilureitti, joka kulkee entisen rautatien linjaa pitkin. Reitti on 46 kilometriä pitkä ja tarjoaa upeita maisemia sekä mahdollisuuden kävellä, pyöräillä tai rullaluistella. Greenwayn varsilta voi ihailla luontoa ja tutustua Waterfordin lähiympäristöön.

8. Viking Triangle

Viking Triangle on historiallinen alue, joka sijaitsee vanhankaupungin alueella. Alueella on useita museoita, gallerioita ja nähtävyyksiä, jotka kertovat Waterfordin viikinkiperinnöstä ja historiasta. Vierailijat voivat tutustua esimerkiksi Waterfordin viikinkimuseoon ja Medieval Museumiin.

9. Tramore Beach

Tramore Beach on suosittu lomakohde Waterfordin rannikolla. Hiekkaranta tarjoaa mahdollisuuden aurinkoa ottamiseen, uimiseen ja erilaisiin vesiurheilulajeihin. Rannalla on myös lukuisia ravintoloita, kahviloita ja aktiviteetteja, kuten huvipuisto ja minigolfrata.

10. Lismore Castle

Lismore Castle on upea linna, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Waterfordin kaupungista. Linnassa voi tutustua upeaan arkkitehtuuriin ja puutarhoihin. Lismore Castlen ympäristössä on myös kauniita kävelyreittejä ja mahdollisuus kokea rentouttavaa maaseututunnelmaa.

Kulttuuri ja Historia

Waterfordin linna

Waterfordin linna on yksi kaupungin merkittävimmistä historiallisista maamerkeistä. Se rakennettiin alun perin normannien toimesta 1100-luvulla ja se on toiminut sekä sotilastukikohtana että kuninkaallisen residenssinä. Linna on avoinna yleisölle ja siellä voi tutustua sen upeaan arkkitehtuuriin ja museokokoelmiin.

Waterfordin katedraali

Waterfordin katedraali, tunnetaan myös nimellä Christ Church -katedraali, on anglikaaninen katedraali, joka on omistettu Jeesuksen Kristuksen kunnioittamiseen. Se rakennettiin vuonna 1096 ja on yksi Irlannin vanhimmista kirkkorakennuksista. Katedraali tarjoaa vierailijoille historiallista tunnelmaa ja kulttuuriperintöä.

Reginald’s Tower

Reginald’s Tower on pitkään ollut symboli Waterfordille. Se on vanhin voimissaan oleva rakennus Irlannissa ja sen uskotaan olevan peräisin 1100-luvulta. Tämä normannilinna on toiminut vankilana ja puolustusrakennuksena vuosisatojen ajan. Tänä päivänä siellä sijaitsee museo, joka kertoo linnan historiasta ja näyttää esillä olevaa esineistöä.

Baltic kuningaskunta

Waterfordilla on vahva yhteys Itämereen, ja kaupungissa on pitkä historia kaupankäynnistä Baltian alueella. Waterfordin kaupungilla oli merkittävä rooli niiden maiden kanssa käydyn kaupan ja kulttuurivaihdon välittäjänä jo keskiajalla.

Crystal-kaupunki

Waterford tunnetaan myös nimellä ”Crystal-kaupunki” sen pitkän perinteen vuoksi Waterford Crystal -lasintuotteiden valmistuksessa. Waterford Crystal -yritys perustettiin kaupunkiin vuonna 1783, ja se on yksi maailman tunnetuimmista lasitaiteen valmistajista. Yrityksellä on edelleen tuotantoa Waterfordissa ja siellä voi vierailla lasitehtaalla nähdäkseen valmistusprosessin ja ostaa ainutlaatuisia lasiesineitä.

Theatre Royal

Waterfordin kaupungissa sijaitsee myös Theatre Royal, joka on Irlannin vanhin toiminnassa oleva teatteri. Teatteri rakennettiin vuonna 1785 ja siellä järjestetään tänä päivänä laaja valikoima musikaaleja, näytelmiä, stand up -esityksiä ja muita kulttuuritapahtumia.

Vikingit

Waterfordilla on pitkä vikingien historia, sillä se perustettiin alun perin vuonna 914 vikingien rakentamana tukikohtana. Vikingeillä oli kauppayhteys ympäri Itämerta, ja heidän vaikutuksensa näkyy edelleen Waterfordin kulttuurissa ja historiassa. Kaupungissa järjestetään myös vuosittainen Waterford Viking Festival, joka juhlistaa vikingien perintöä.

Ruokailu ja Ravintolat

Ravintolat

Waterfordissa on laaja valikoima ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokakokemuksia. Kaupungissa on paikallisia ravintoloita, joissa voi nauttia perinteisiä irlantilaisia ​​ruokia ja juomia, kuten Irlannin pihviä ja Guinness-olutta. Lisäksi kaupungissa on kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ​​keittiöitä, kuten italialaista, kiinalaista ja intialaista ruokaa.

Kahvilat ja kahvilaketjut

Waterfordissa on useita viihtyisiä kahviloita, joissa voi nauttia kupin kahvia ja leivonnaisen. Kaupungissa on myös useita kansainvälisiä kahvilaketjuja, kuten Starbucks ja Costa Coffee, jotka tarjoavat laajan valikoiman kahvia, teetä ja välipaloja.

Perinteiset pubit

Waterfordissa on lukuisia perinteisiä irlantilaisia ​​pubeja, joissa voi nauttia paikallisesta oluesta ja rentoutua viihtyisässä ympäristössä. Pubit tarjoavat yleensä myös ruokaa, kuten pubiruokia ja irlantilaisia ​​herkkuja.

Nopea ruoka

Waterfordissa on myös useita nopean ruoan ravintoloita, kuten pikaruokaketjuja ja paikallisia hampurilaisravintoloita. Näissä ravintoloissa voi nauttia nopeasti valmistettuja ruokia ja välipaloja.

Hintataso

Waterfordin ruokailu ja ravintolat tarjoavat usein kohtuuhintaisia vaihtoehtoja. Hinnat vaihtelevat ravintoloiden ja kahviloiden välillä, mutta yleisesti ottaen ruokailu kaupungissa voi olla edullista verrattuna suuriin kaupunkeihin kuten Dubliniin.

Vegetaarinen ja vegaaninen ruokailu

Waterfordissa on myös useita ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat erityisiä vaihtoehtoja vegetaarisille ja vegaaneille. Näissä paikoissa voi nauttia maukkaita kasvisruokia ja vegaanisia vaihtoehtoja.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Kulttuuri

Waterfordissa on useita kulttuurikohteita, kuten Waterfordin kaupunginteatteri, jossa esitetään erilaisia teatteri- ja musikaaliesityksiä. Lisäksi kaupungissa on useita taidegallerioita, kuten Garter Lane Arts Centre, jossa voi tutustua paikalliseen ja kansainväliseen nykytaiteeseen. Waterfordin museo tarjoaa kävijöilleen mielenkiintoisia näyttelyitä historiasta ja kulttuurista.

Urheilu

Waterfordissa on monipuolisia urheilumahdollisuuksia. Kaupunki on tunnettu erityisesti hurlingista, joka on perinteinen irlantilainen pallopeli. Waterford Gaelic Grounds on suosittu urheiluareena, jossa hurling-otteluita järjestetään säännöllisesti. Lisäksi kaupungissa on useita golfkenttiä, tenniskenttiä ja uimahalleja, joissa voi harrastaa erilaisia urheilulajeja.

Luonto

Waterfordin ympäristö tarjoaa upeat mahdollisuudet luonnosta nauttimiseen. Kaupungin läheisyydessä sijaitsevat Comeragh-vuoret, joissa voi patikoida ja ihailla upeita maisemia. Vuorilta löytyy myös vesiputouksia, kuten Mahon Falls, joka on suosittu nähtävyys. Lisäksi Waterfordin rannikolla on kauniita hiekkarantoja, joilla voi rentoutua ja nauttia auringosta.

Vesillä liikkuminen

Waterfordin lähellä sijaitseva River Suir tarjoaa mahdollisuuksia vesillä liikkumiseen. Joella voi viettää rentouttavia hetkiä veneillen tai kajakoiden. Lisäksi Waterfordissa on useita satamia, joista voi lähteä veneretkille ja kalastusretkille.

Suositut hotellit Waterfordissa

1. Granville Hotel

Granville Hotel sijaitsee Waterfordin keskustassa, ja se on yksi kaupungin suosituimmista hotelleista. Hotellissa on viehättävä ilmapiiri ja historiallinen arvo, sillä se on toiminut hotellina jo yli 200 vuoden ajan. Granville Hotel tarjoaa viihtyisät huoneet, ravintolan, baarin ja ilmaisen Wi-Fi-yhteyden.

2. Waterford Castle Hotel

Waterford Castle Hotel tarjoaa ylellistä majoitusta ja upeat näkymät Waterfordinlinnalle. Hotelli sijaitsee saarella, jonne pääsee lauttamatkalla. Waterford Castle Hotelin huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja, ja hotellissa on myös ravintola, baari, golfkenttä, uima-allas ja kylpylä.

3. Dooley’s Hotel

Dooley’s Hotel sijaitsee Waterfordin keskustassa lähellä kauppoja, ravintoloita ja nähtävyyksiä. Hotellissa on viihtyisät huoneet, ravintola, baari ja ilmainen pysäköintimahdollisuus. Dooley’s Hotel on suosittu valinta sekä lomailijoille että liikematkailijoille.

4. Athenaeum House Hotel

Athenaeum House Hotel sijaitsee kauniissa ympäristössä Waterfordinlahden rannalla. Tämä boutique-hotelli tarjoaa tyylikkäät huoneet, ravintolan, baarin, kuntosalin ja kokoustilat. Athenaeum House Hotel on suosittu valinta romanttiselle lomalle tai erityistilaisuuksien järjestämiseen.

5. Woodlands Hotel & Leisure Centre

Woodlands Hotel & Leisure Centre sijaitsee Waterfordin keskustan tuntumassa ja tarjoaa majoitusta sekä liikematkailijoille että perhelomailijoille. Hotellissa on mukavat huoneet, ravintola, baari, viihdeohjelmaa ja kuntokeskus. Woodlands Hotel & Leisure Centre on suosittu valinta myös kokous- ja juhlatilaisuuksien järjestämiseen.

Turvallisuus ja Terveys Waterfordissa

Liikenne

Waterfordissa on hyvin kehittynyt liikenneinfrastruktuuri, joka sisältää hyväkuntoiset tiet ja joukkoliikennepalvelut. Kaupungissa on myös kävely- ja pyöräilyreittejä, jotka edistävät turvallista liikkumista.

Poliisi

Waterfordin poliisivoimat toimivat aktiivisesti kaupungin turvallisuuden ylläpitämiseksi. Poliisit tekevät päivittäin partioita ja vastaavat hätätilanteisiin.

Palo- ja pelastuspalvelut

Kaupungissa on ammattimaiset palo- ja pelastuspalvelut, jotka vastaavat hätätilanteisiin. Näihin kuuluu tulipalot, liikenneonnettomuudet ja muut onnettomuudet, joissa ihmisten hengenvaarassa.

Sairaala

Waterfordissa on hyvin varusteltu sairaala, jossa on erikoistuneet lääkärit ja hoitohenkilökunta. Sairaala tarjoaa laajan valikoiman terveyspalveluita, mukaan lukien päivystys, leikkaukset ja synnytykset.

Apteekit

Kaupungissa on useita apteekkeja, joissa voi ostaa reseptilääkkeitä ja muita terveydenhuollon tarvikkeita. Apteekit tarjoavat myös neuvontaa lääkkeiden käytöstä ja terveyteen liittyvistä kysymyksistä.

Turvallisuusohjeet

Waterfordin viranomaiset tarjoavat turvallisuusohjeita asukkaille ja vierailijoille. Näihin kuuluvat esimerkiksi liikenneturvallisuusohjeet, varoitus julkisista tapahtumista ja ranta-alueiden turvallisuusohjeet.

Terveyspalvelut

Waterfordissa on laaja valikoima yksityisiä terveyspalveluita, kuten lääkäriasemia ja hammashoitolaitoksia. Palvelut tarjoavat erilaisia terveydenhuollon palveluja, kuten lääkärikäynnit, terveystarkastukset, rokotukset ja hammashoidon palvelut.

Ravintoloiden ja ruokapaikkojen hygieniataso

Waterfordin ravintolat ja ruokapaikat noudattavat Irlannin terveys- ja hygieniastandardeja. Ruokapaikkojen on noudatettava tiukkoja terveyssäädöksiä, jotta ne voivat toimia. Viranomaiset valvovat säännöllisesti ravintoloita ja ruokapaikkoja.

Turvallisuus matkailijoille

Waterford on turvallinen matkailukohde, mutta matkailijoita kehotetaan pitämään huolta arvoesineistään ja noudattamaan yleisiä turvallisuusohjeita. Suositeltavaa on pitää mukanaan kopio tärkeistä matkakirjeistä ja tarkkailla ympäristöään.

Poikkeustilanteet ja hätätilanteet

Waterfordin kaupungilla on valmius vastata poikkeustilanteisiin, kuten luonnonkatastrofeihin tai terrori-iskuihin. Kaupungin viranomaiset ovat valmiita tarjoamaan hätäapua ja ohjeita tällaisissa tilanteissa.

Rannat ja Vesistöt

Waterfordin rannat

Waterfordilla on useita upeita rantoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden rentoutumiseen ja vesitoimintoihin. Suosituimpiin kuuluvat Tramore Beach ja Ardmore Beach.

Tramore Beach

Tramore Beach sijaitsee noin 13 kilometrin päässä Waterfordin keskustasta ja on yksi Irlannin suosituimmista rannoista. Ranta on laaja ja hiekkainen, ja siellä on myös monia vesiliikuntamahdollisuuksia, kuten surffausta, purjelautailua ja uimista.

Ardmore Beach

Ardmore Beach on viehättävä hiekkaranta, joka sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Waterfordin keskustasta. Ranta on suosittu paikallisten asukkaiden keskuudessa ja siellä voi nauttia uimisesta sekä auringonotosta.

Vesistöt

Waterfordin alueella on myös useita vesistöjä, jotka tarjoavat mahdollisuuksia kalastukseen ja erilaisiin vesiaktiviteetteihin. Esimerkiksi Suir-joki ja Blackwater-joki ovat suosittuja kalastuskohteita alueella. Lisäksi Waterfordin lähistöllä sijaitsevat Comeragh-vuoret tarjoavat upeat maisemat ja retkeilymahdollisuudet vesistöjen ympärillä.

Yöelämä ja Viihde Waterfordissa

1. Baarit ja Pubit

Waterfordissa on laaja valikoima baareja ja pubeja, jotka tarjoavat erilaisia juomavaihtoehtoja ja mahdollisuuksia rentoutumiseen. Jotkut suositut baarit ja pubit Waterfordissa ovat esimerkiksi The Reg, An Uisce Beatha, Revolution Craft Beer & Whiskey Bar, ja Downes Pub.

2. Klubit ja Diskot

Waterfordissa on myös useita klubeja ja diskoteekkeja, joissa voi viettää iltaa tanssin merkeissä. Joitakin suosittuja klubivaihtoehtoja ovat esimerkiksi Project Waterford, Electric Avenue ja Crystal Nightclub. Näissä paikoissa on usein erilaisia teemailtoja ja DJ-esityksiä, jotka tarjoavat viihdettä eri musiikkityyleistä kiinnostuneille.

3. Teatterit ja Esitystilat

Waterfordissa on myös useita teattereita ja esitystiloja, jotka tarjoavat erilaisia näytöksiä ja esityksiä. Garter Lane Arts Centre on yksi suosituimmista paikoista, jossa voi nauttia teatterista, tanssista, komediasta ja musiikista. Waterfordin kaupunginteatteri tarjoaa myös erilaisia näytöksiä ja esityksiä eri genreistä kiinnostuneille.

4. Elokuvateatterit

Waterfordissa on useita elokuvateattereita, joissa voi käydä katsomassa uusimpia elokuvia. Suosittuja elokuvateattereita Waterfordissa ovat esimerkiksi Omniplex Waterford ja Odeon Waterford. Näissä teattereissa on usein monipuolisia elokuvaohjelmistoja, joista voi valita mieleisensä elokuvan katsottavaksi.

5. Live-musiikki

Waterfordissa on myös tarjolla live-musiikkia eri ravintoloissa, klubeissa ja konserttisaleissa. Monissa baareissa ja ravintoloissa voi nauttia livemusiikista eri tyylilajeissa, kuten rock, pop, perinteinen irlantilainen musiikki ja jazz. Usein on myös mahdollisuus nähdä suosittuja paikallisia tai kansainvälisiä artisteja esiintymässä.

6. Kulttuuritapahtumat

Waterfordissa järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten festivaaleja, näyttelyitä ja konsertteja. Esimerkiksi Waterford Harvest Festival on suosittu ruoka- ja musiikkifestivaali, joka tarjoaa monipuolista viihdettä ja herkullisia ruokaelämyksiä. Lisäksi Waterfordiin rakennetulla konserttialueella, Nowlan Parkissa, järjestetään suuria musiikki- ja viihdetapahtumia.

7. Viihdekeskukset

Waterfordissa on myös viihdekeskuksia, joissa voi kokea erilaisia aktiviteetteja ja viettää aikaa perheen tai ystävien kanssa. Esimerkiksi Waterford Crystalin vieressä sijaitseva Waterford Activity Centre tarjoaa erilaisia seikkailuaktiviteetteja, kuten köysiratoja ja kiipeilyseinää. Myös Waterford Treasures Museumissa voi tutustua kaupungin historiaan ja kulttuuriin viihdyttävällä tavalla.

Luontokohteet ja retkeily Waterfordissa

Comeragh Mountains

Comeragh Mountains on suosittu vuoristoalue Waterfordin läänissä. Se tarjoaa upeita maisemia, patikointireittejä ja retkeilymahdollisuuksia. Alueella sijaitsee myös lukuisia järviä ja vesiputouksia, jotka tarjoavat kauniita maisemia ja aktiviteetteja kuten kalastusta ja uintia.

Tramore Beach

Tramore Beach on yksi Waterfordin suosituimmista rannoista. Se ulottuu useita kilometrejä pitkälle Atlantin rannikolle ja tarjoaa upeat puitteet ulkoiluun. Rannalla voi harrastaa esimerkiksi surffausta, lintubongausta, kävelyä ja piknikin järjestämistä.

Dunmore East

Dunmore East on viehättävä kylä Waterfordin maakunnassa, joka tarjoaa monipuolisia luontokohteita ja retkeilymahdollisuuksia. Siellä voi tutustua esimerkiksi Dunmore Eastin sataman alueeseen, josta on upeat näkymät merelle, sekä kävellä pitkin rantapolkuja nauttien merimaisemista.

Waterford Greenway

Waterford Greenway on 46 kilometriä pitkä polku, joka kulkee entisen rautatien linjaa pitkin. Se tarjoaa upeat maisemat sekä maaseudulle että merelle päin ja on suosittu paikallisten ja turistien keskuudessa pyöräilyyn, kävelyyn ja juoksuun.

Colligan Wood

Colligan Wood on metsäalue Waterfordin kaupungin läheisyydessä. Se tarjoaa upeat mahdollisuudet luontoretkille, kävelylenkeille ja piknikille. Alueella on hyvin hoidettuja polkuja ja se on suosittu paikka rauhallisiin ulkoiluhetkiin.

Copper Coast Geopark

Copper Coast Geopark on UNESCO:n luetteloima geopuisto Waterfordin rannikolla. Se on tunnettu upeasta kivimaisemastaan ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen geologisiin piirteisiin. Siellä voi kävellä merenrannalla, ihailla rantakiviä ja oppia alueen geologisesta historiasta.

Waterford Quay

Waterford Quay on vilkas satama-alue Waterfordin kaupungissa. Siellä voi ihailla alueen historiallisia rakennuksia ja nauttia merimaisemasta. Alueella on myös useita kävelyreittejä, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön kävellen.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Waterfordissa

Waterfordin katedraali

Waterfordin katedraali on yksi kaupungin tunnetuimmista uskonnollisista kohteista. Se on anglikaaninen katedraali, joka sijaitsee kaupungin ytimessä. Katedraali on rakennettu vuonna 1096 ja se on Irlannin vanhin toimiva katedraali. Siellä vierailevat voivat ihailla upeaa goottilaista arkkitehtuuria ja tutustua katedraalin rikkaaseen historiasta kertovaan kokoelmaan.

St. Patrickin kirkko

St. Patrickin kirkko on toinen merkittävä uskonnollinen kohde Waterfordissa. Se on katolinen kirkko, joka on omistettu Irlannin kansansankarin, Pyhän Patrickin muistolle. Kirkko rakennettiin vuonna 1793 ja se on yksi kaupungin näyttävimmistä historiallisista kohteista. Kirkossa voi ihailla upeita maalauksia, koristeellisia alttareita ja kauniita lasimaalauksia.

Bishops Crown -linnoitus

Bishops Crown -linnoitus on historiallinen linnoitus Waterfordissa. Se sijaitsee kaupungin itäosassa ja sen uskotaan olevan peräisin 1200-luvulta. Linnoitus on saanut nimensä sen muodosta, joka muistuttaa piispan kruunua. Bishops Crown -linnoitus on avoinna yleisölle ja siellä voi tutustua keskiaikaiseen arkkitehtuuriin ja oppia linnoituksen roolista kaupungin historiassa.

Reginald’s Tower

Reginald’s Tower on Waterfordin tunnetuin historiallinen maamerkki. Tämä keskiaikainen torni rakennettiin 1000-luvulla ja se oli osa kaupungin puolustusjärjestelmää. Nykyään se toimii museona, jossa voi oppia Waterfordin historiasta. Tornista löytyy monia mielenkiintoisia näyttelyitä, joihin sisältyy muun muassa antiikin esineitä ja historiallisia artefakteja.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat:

1. Waterfordin katetut sillat

Waterfordin kaupungissa on kaksi katettua siltaa, joiden uskotaan olevan ainutlaatuisia Irlannissa. Siltojen nimiä ovat Rice’s Bridge ja Scotch Bridge. Ne tarjoavat upeita näkymiä kauniille näköalapaikoille, kuten Waterfordin linnalle, joenrantamaisemalle ja historialliselle kaupungin keskustalle.

2. Comeragh-vuoret

Waterfordin kaupungin lähellä sijaitsevat Comeragh-vuoret tarjoavat upeat panoraamanäkymät ympäröivään maisemaan. Näköalapaikkoja vuorilla ovat esimerkiksi Coumshingaun-järvi, Mahon-vuori ja Knockanaffrin-rinteet. Näiltä paikoilta voi ihailla laajalti leviäviä vihreitä laaksoja ja osa järveistä ja vesiputouksista.

3. Reginald’s Tower

Waterfordin keskustassa sijaitseva Reginald’s Tower on yksi tärkeimmistä historiallisista nähtävyyksistä kaupungissa. Tornin huipulta avautuvat näkymät yli kaupungin ja Waterfordin sataman. Tornissa voi myös tutustua kaupungin historiaan, sillä se toimii nykyään Waterfordin kaupunginmuseona.

4. Copper Coastin rantatiet

Waterfordin eteläpuolella levittäytyvä Copper Coastin rantatie tarjoaa upeat näköalat Irlannin etelärannikon maisemiin. Rantatien varrella on monia panoraama- ja näköalapaikkoja, joilta voi ihailla aavaa merta, kapeita poukamia, kallioisia rantoja ja kauniita hiekkarantoja.

5. Dunmore Eastin satama

Dunmore Eastin pieni kalastajakylä Waterfordin eteläpuolella on suosittu turistikohde, joka tunnetaan kauniista maisemistaan. Dunmore Eastin satamasta avautuu upea näköala Atlantin valtamerelle ja ympäröivään rannikkoon. Lisäksi satama-alueella voi nauttia paikallisista ravintoloista ja tarkkailla kalasatamassa toimintaa.

6. Waterfordin sillat

Waterfordissa sijaitsee useita kauniita siltoja, joilta voi ihailla kaupungin näkymiä. Esimerkiksi John’s Bridge, joka yhdistää kaupungin itä- ja länsipuolta, tarjoaa upeat näkymät yli River Suir -joen. Myös muut sillat, kuten Rice Bridge ja Red Bridge, tarjoavat kauniita näkymiä joelle ja sen ympärille levittyville maisemille.Kohteen sijainti maa on Irlanti.

Jätä kommentti