Halvat lennot Novi Sad

Nähtävyydet ja kohteet

Petrovaradin Fortress

Petrovaradinin linnoitus on yksi Novi Sadin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Se sijaitsee Dunajjoen rannalla ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin. Linnoitus on peräisin 1600-luvulta ja siellä voi vierailla museossa sekä osallistua erilaisiin tapahtumiin ja festivaaleihin.

Danube Park

Tämä puisto on kaupungin keskustassa ja se on erittäin suosittu paikka niin paikallisten asukkaiden kuin matkailijoidenkin keskuudessa. Danube Parkista löytyy kaunis puutarha, pieni lampi, kävelyreittejä ja lapsille leikkipaikkoja.

The Name of Mary Church

Maria Käsi -kirkko on yksi Novi Sadin tärkeimmistä maamerkeistä. Se on rakennettu 1800-luvulla ja sen arkkitehtuuri on vaikuttavaa. Kirkossa on myös kaunis sisustus, joka sisältää monia freskoja.

Novi Sad Synagogue

Novi Sadin synagoga on tärkeä historiallinen ja kulttuurinen kohde. Se rakennettiin vuonna 1909 Jugoslavian juutalaisten yhteisön tarpeisiin. Synagooga on komea esimerkki Unkarin jugend-tyylistä.

Serbian National Theatre

Serbian National Theatre (SNT) on yksi Serbia kuuluisimmista teattereista. Se on perustettu vuonna 1861 ja tarjoaa monipuolisen ohjelmiston, mukaan lukien teatteriesityksiä, oopperaa ja balettia. Teatterin rakennus on myös arkkitehtonisesti merkittävä.

Museum of Vojvodina

Vojvodinan museo on kiinnostava paikka tutustua Novi Sadin ja sen ympäristön historiallisiin ja kulttuurillisiin näkökohtiin. Museon kokoelmiin kuuluu esineitä, valokuvia ja taidetta, jotka kertovat alueen menneisyydestä.

Svetozar Miletic Statue

Svetozar Miletićin patsas on kaupungin keskustassa sijaitseva muistomerkki, joka kunnioittaa Serbian poliitikkoa ja Novi Sadin entistä pormestaria Svetozar Miletićiä. Patsas on tärkeä symboli Serbian kansan vapauspyrkimyksille.

Novi Sad Fair

Novi Sad Fair on yksi Balkanin suurimmista messualueista ja tapahtumakomplekseista. Siellä järjestetään useita näyttelyitä, kongresseja ja muita tapahtumia ympäri vuoden. Tämä on myös paikka, jossa vuosittain pidettävä Novi Sadin kansainvälinen maatalousmessut järjestetään.

Tämä oli lyhyt yleiskatsaus Novi Sadin nähtävyyksiin ja kohteisiin. Kaupungilla on kuitenkin paljon muutakin tarjottavaa ja se sopii hyvin matkakohteeksi niin kulttuurista, historiasta kuin luonnosta kiinnostuneille vierailijoille.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

– Novi Sadilla on pitkä historia rikkaan kulttuuriperinnön vaalimisessa.
– Kaupungissa järjestetään vuosittain useita kansainvälisiä kulttuuritapahtumia, kuten EXIT-musiikkifestivaali, joka on yksi Euroopan suurimmista ulkoilmamusikfestivaaleista.
– Novi Sad on myös tunnettu kirjallisuuden, teatterin ja elokuvan tapahtumistaan.
– Kaupungissa toimii useita teattereita, kuten Serbian Kansallisteatteri, joka on yksi Serbian vanhimmista ja merkittävimmistä teattereista.
– Novi Sadissa on myös useita gallerioita ja museoita, kuten Vojvodinan taidemuseo, joka esittelee paikallista ja kansainvälistä nykytaidetta.

Historia

– Novi Sadin historia ulottuu aina antiikin ajoilta asti, ja kaupunki on kokenut useita valloituksia ja hallitsijoita vuosisatojen aikana.
– Sijaintinsa vuoksi Novi Sad on ollut strategisesti tärkeä alue ja on ollut osa monia suuria valtakuntia, kuten Rooman, Unkarin ja Osmanien valtakuntia.
– Vuonna 1748 kaupunki perustettiin uudelleen Habsburgien hallitsemalla alueella, ja se sai nimen ”Uusi Sad” (Novi Sad) vanhan kaupungin, Sadin, mukaan.
– Novi Sad oli tärkeä kulttuurikeskus myös Itävalta-Unkarin aikana, ja siellä oli monia saksankielisiä kouluja ja kulttuurilaitoksia.
– Toisen maailmansodan aikana Novi Sadissa tapahtui joukkomurha, jossa tuhannet serbit, juutalaiset ja romanit teloitettiin ja joidenkin lähteiden mukaan jopa 20 000 ihmistä kuoli.
– Nykyään Novi Sad on yksi Serbian tärkeimmistä kaupungeista ja se on kasvanut sekä taloudellisesti että kulttuurisesti merkittäväksi keskukseksi.

Ruokailu ja Ravintolat

1. Perinteiset serbialaiset ravintolat

Novi Sadissa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat perinteisiä serbialaisia ruokia ja tunnelmaa. Näissä ravintoloissa voit nauttia esimerkiksi pljeskavicasta (hampurilaisesta), cevapeista (makkaroista) ja sarma (kaalikääryleistä). Ravintolat tarjoavat usein myös serbialaista musiikkia ja kansantanssiesityksiä.

2. Kansainväliset ravintolat

Novi Sadissa on myös monipuolinen valikoima kansainvälisiä ravintoloita. Voit nauttia italialaista pizzaa, kiinalaista ruokaa, japanilaista sushi-annoksia tai vaikkapa meksikolaisia tacoleipiä. Näistä ravintoloista löytyy vaihtoehtoja eri ruokavalioille ja makuun.

3. Kasvisruokaa tarjoavat ravintolat

Novi Sadissa on myös useita ravintoloita, jotka tarjoavat kasvisruokaa. Voit nauttia erilaisia kasvisruokia, kuten falafelia, vihannespastaa ja tofu-annoksia. Näiden ravintoloiden valikoimasta löytyy monipuolisia vaihtoehtoja myös vegaaneille.

4. Kahvilat ja leipomot

Kaupungissa on lukuisia viihtyisiä kahviloita ja leipomoita, joissa voit nauttia paikallisista herkuista. Voit kokeilla esimerkiksi burek-piirakkaa tai maistella erilaisia leivoksia. Kahvilat tarjoavat myös laajan valikoiman erikoiskahveja ja teelaatuja.

5. Ruokatori ja kauppahallit

Novi Sadissa on useita ruokatoreja ja kauppahalleja, joissa voit ostaa tuoreita paikallisia tuotteita. Voit tutustua erilaisiin hedelmiin, vihanneksiin, juustoihin ja lihatuotteisiin. Kauppahalleista löytyy myös pieniä ruokapaikkoja, joissa voit maistella paikallisia herkkuja.

6. Pikaruokaravintolat

Kaupungissa on myös useita pikaruokaravintoloita, kuten McDonald’s ja KFC. Näistä ravintoloista löydät tuttuja pikaruokavaihtoehtoja, kuten hampurilaisia, ranskalaisia perunoita ja kanasiipiä. Pikaruokaravintolat ovat kätevä vaihtoehto, jos haluat nopeaa ja helppoa ruokailua.

Vapaa-ajan aktiviteetit Novi Sadissa:

1. Kulttuurin ja taiteen kokeminen:

Novi Sad on tunnettu kulttuurisista tapahtumista ja taiteesta. Kaupungissa järjestetään vuosittain useita festivaaleja, konsertteja ja näyttelyitä. Esimerkiksi EXIT-festivaali on yksi suurimmista ja merkittävimmistä musiikkifestivaaleista, jossa esiintyy kansainvälisiä artisteja eri musiikkityyleistä. Kaupungin teatterit ja galleriat tarjoavat myös mahdollisuuden nauttia paikallisesta ja kansainvälisestä taiteesta.

2. Kävelykierrokset ja kaupunkikierrokset:

Novi Sadissa voi tutustua kaupungin historiaan ja kauniisiin nähtävyyksiin järjestetyillä kävelykierroksilla ja kaupunkikierroksilla. Paikalliset oppaat vievät vierailijat esimerkiksi Petrovaradin linnoitukseen, joka on yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Kierroksilla kerrotaan myös kaupungin merkittävistä historiallisista tapahtumista ja rakennuksista.

3. Vesiaktiviteetit:

Dunav-joen läheisyys tarjoaa mahdollisuuden osallistua erilaisiin vesiaktiviteetteihin Novi Sadissa. Vierailijat voivat esimerkiksi vuokrata kanootin tai kajakin ja tutustua kaupunkiin vesiltä käsin. Lisäksi joen varrella on mahdollisuus osallistua veneretkille ja kalastukseen.

4. Urheilu ja kuntoilu:

Novi Sadissa on useita urheilumahdollisuuksia ja kuntoilupaikkoja. Kaupungissa on monia hyvin varusteltuja kuntokeskuksia, joissa voi harrastaa erilaisia liikuntalajeja. Lisäksi kaupungissa on jalkapallokenttiä, tenniskenttiä, uima-altaita ja kuntoratoja, joissa voi harjoittaa erilaisia urheilulajeja.

5. Luontoretket:

Novi Sad ympäristöineen tarjoaa upeat mahdollisuudet luontoretkille. Lähialueilla sijaitsee esimerkiksi Fruška Gora -vuori, jossa on kauniita vaellusreittejä ja luonnonkauniita maisemia. Vuoren alueella on myös useita luostareita, jotka ovat suosittuja vierailukohteita. Lisäksi Novi Sadissa on useita puistoja ja viheralueita, joissa voi nauttia ulkoilmasta ja rentoutua luonnon keskellä.

6. Ravintolat ja kahvilat:

Novi Sadissa on laaja valikoima ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisista ja kansainvälisistä herkuista. Kaupunki tarjoaa monipuolisia ruokailumahdollisuuksia eri hintaluokissa. Vierailijat voivat esimerkiksi maistella paikallisia erikoisuuksia tai nauttia kansainvälisiä ruokalajeja.

Suositut hotellit Novi Sadissa

1. Hotel Park

Hotel Park on yksi Novi Sadin suosituimmista hotelleista. Se sijaitsee kaupungin keskustassa, vain lyhyen kävelymatkan päässä nähtävyyksistä, kuten Petrovaradinin linnoituksesta ja Dunajin rannalta. Hotellissa on modernit ja tyylikkäät huoneet, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Lisäksi hotellissa on ravintola, kuntokeskus ja kokoustilat.

2. Prezident Hotel

Prezident Hotel on ylellinen hotelli, joka tarjoaa vierailijoilleen erinomaisen palvelun ja tyylikkään ympäristön. Hotelli sijaitsee Novi Sadin keskustassa, lähellä kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä. Hotellin tilavissa ja hienostuneissa huoneissa on moderneja mukavuuksia, kuten taulu-tv ja ilmastointi. Lisäksi hotellissa on kylpylä, kuntokeskus ja ravintola, jossa tarjoillaan laadukasta ruokaa.

3. Hotel Leopold I

Hotel Leopold I on historiallinen hotelli, joka sijaitsee Petrovaradinin linnoituksen vieressä. Hotelli tarjoaa vierailijoilleen ainutlaatuisen kokemuksen yhdistämällä perinteisen arkkitehtuurin ja modernit mukavuudet. Huoneet ovat tyylikkäitä ja kodikkaita, ja niistä avautuu kaunis näköala kaupunkiin tai linnoitukseen. Hotel Leopold I:ssä on myös ravintola, jossa tarjoillaan herkullisia paikallisia ruokia.

4. Hotel Sheraton Novi Sad

Hotel Sheraton Novi Sad on kansainvälinen hotelliketju, joka tarjoaa ensiluokkaista majoitusta ja palvelua. Hotelli sijaitsee kaupungin keskustassa ja siinä on moderneja huoneita, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on myös useita ravintoloita, baareja ja kokoustiloja. Lisäksi hotellin vieressä sijaitsee ostoskeskus ja viihdekeskus.

5. Hotel Master Novi Sad

Hotel Master Novi Sad sijaitsee rauhallisella alueella kaupungin keskustassa. Hotellissa on viihtyisiä ja tilavia huoneita, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Lisäksi hotellissa on ravintola, baari ja kuntokeskus. Hotel Master Novi Sad on erityisen suosittu liikematkustajien keskuudessa, mutta soveltuu myös hyvin lomamatkailijoille.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

– Novi Sad on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, jossa rikollisuus on verrattain vähäistä.
– Kaupungissa on kuitenkin hyvä pitää huolta omaisuuden turvallisuudesta varkausten välttämiseksi.
– Kansainvälisten matkustajien tulee olla tietoisia yleisistä matkustusturvallisuuteen liittyvistä ohjeista ja seurata paikallisia uutisia.
– Kaduilla liikkuessa tulee olla valppaana erityisesti pimeän aikaan.
– Alueilla, joilla on paljon matkailijoita, voi esiintyä taskuvarkauksia, joten arvotavaroiden säilyttämisessä kannattaa olla varovainen.

Liikenne

– Novi Sadissa liikenne toimii pääosin hyvin, mutta kaupungissa voi esiintyä ruuhkia erityisesti tiettyinä vuorokaudenaikoina.
– Liikenne on pääosin turvallista ja tiestandardit ovat hyvät.
– Autoilijoiden tulee kuitenkin noudattaa liikennesääntöjä tarkasti ja olla erityisen varovaisia jalankulkijoiden suhteen.
– Kaupungissa on myös hyvät julkisen liikenteen järjestelmät, ja bussit ja taksit ovat yleisiä kulkuvälineitä.

Terveys

– Novi Sadiin matkustavan ei yleensä tarvitse tehdä erityisiä rokotuksia.
– Kuten matkustettaessa mihin tahansa ulkomaille, matkavakuutuksen hankkiminen on suositeltavaa.
– Novi Sadissa on hyvä terveydenhuoltojärjestelmä ja kaupungissa on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia.
– Matkailijoiden tulee varmistaa, että heillä on riittävästi lääkkeitä mukanaan matkan aikana.
– Terveysriskit ovat yleisesti ottaen samat kuin muuallakin Euroopassa, mutta matkailijoiden on hyvä olla tietoisia juomaveden laadusta ja varmistaa, että juomavesi on turvallista nauttia.

Rannat ja Vesistöt

1. Dunavac-joki

Dunavac-joki on Novi Sadista etelään virtaava joki, joka on osa Tonavan jokijärjestelmää. Se tarjoaa mahdollisuuksia veneilyyn, kalastukseen ja erilaisiin vesiaktiviteetteihin.

2. Strand-ranta

Strand-ranta sijaitsee Donau-puiston alueella Novi Sadissa. Se on suosittu virkistysalue ja ranta, jossa kävijät voivat nauttia hiekkarannasta, uida Tonavassa ja rentoutua auringonottoalueella. Rannalla on myös ravintoloita, kahviloita ja urheilumahdollisuuksia.

3. Bukovac-järvi

Bukovac-järvi on keinotekoinen järvi, joka sijaitsee noin 12 kilometrin päässä Novi Sadista. Se tarjoaa hyvät mahdollisuudet kalastukseen ja veneilyyn. Järven ympäristössä on myös erilaisia virkistysalueita ja mahdollisuuksia ulkoiluun.

4. Ledinci-järvi

Ledinci-järvi sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Novi Sadista. Se on suosittu paikka vapaa-ajan viettoon ja vesiaktiviteetteihin, kuten veneilyyn, kalastukseen ja uimiseen. Järven rannalla on myös grillipaikkoja ja leikkipaikka lapsille.

5. Kamenjar-järvi

Kamenjar-järvi on lähellä Ledinci-järveä ja tarjoaa samankaltaisia mahdollisuuksia kalastukseen ja veneilyyn. Järvi sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä ja siellä on metsäalueita sekä kävelyreittejä.

6. Kanuuna-kanava

Kanuuna-kanava on keinotekoinen kanava, joka sijaitsee Petrovaradinissa lähellä Novi Sadia. Kanava on suosittu veneily- ja kalastuspaikka, ja sen varrella on myös viihtyisiä alueita piknikille ja ulkoiluun.

7. Kovilj-järvi

Kovilj-järvi sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Novi Sadista. Se on suosittu paikallinen retkikohde, jossa on mahdollisuus kalastukseen, veneilyyn ja uimiseen. Järven rannalla on myös rantaravintoloita ja mahdollisuuksia leiriytymiseen.

Yöelämä ja viihde

Kaupungin baarit ja klubit

Novi Sadissa on monia baareja ja klubeja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia niiden tarjoamasta viihteestä. Suosittuja baarieja Novi Sadissa ovat esimerkiksi ”Trilogy”, ”Lorenzo”, ”Torch” ja ”Brooklyn”. Klubien joukossa tunnetuimmat ovat ”Petrovaradin Fortress” ja ”Fabrika”.

Konsertti- ja tapahtumatilat

Novi Sadilla on lukuisia konsertti- ja tapahtumatiloja, joissa voi nauttia live-musiikista tai osallistua erilaisiin tapahtumiin. Tunnetuin konserttisali kaupungissa on ”SPENS”, joka isännöi muun muassa musiikkikonsertteja ja urheilutapahtumia. Lisäksi ”Novi Sad Fair” -messukeskus järjestää usein erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä.

Kasino

Novi Sadissa toimii myös kasino, jossa voi kokeilla onneaan erilaisissa peleissä. Yksi suosituimmista kasinoista on ”Grand Casino Novi Sad”, joka tarjoaa monipuolisen valikoiman peliautomaatteja, pöytäpelejä ja pokerihuoneen.

Elokuvateatterit

Kaupungissa sijaitsee useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia uusimmista elokuvista. Suosituimpia teattereita ovat muun muassa ”Arena Cineplex” ja ”CineStar Novi Sad”, jotka tarjoavat laajan valikoiman erilaisia elokuvia eri genreistä.

Teatteri ja esitystaidetta

Novi Sadissa on myös useita teattereita ja esitystaidetta tarjoavia paikkoja. Kuuluisin ja arvostettuin näistä on ”Serbian National Theatre”, joka esittää klassisia teatterinäytelmiä ja oopperoita. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia esitystaidetapahtumia, kuten tanssiesityksiä ja näyttelyitä.

Luontokohteet ja retkeily

Fruška Gora -vuori

Fruška Gora -vuori on suosittu retkeilykohde Novi Sadissa. Vuori tarjoaa upeita maisemia, ja sen laajoilla metsäalueilla voi harrastaa patikointia ja pyöräilyä. Fruška Gora on myös suosittu paikka lintubongaajille, sillä alueella asustelee runsaasti erilaisia lintulajeja.

Dunav-joen rantapolut

Dunav-joen rantapolut ovat ihanteellisia paikkoja ulkoiluun ja kävelyretkiin. Nämä rantapolut tarjoavat upeat maisemat ja mahdollisuuden rentoutua luonnon keskellä. Ne sopivat hyvin myös pyöräilyyn, ja reittejä pitkin pääsee tutustumaan alueen kauniisiin jokimaisemiin.

Nacionalni park Đerdap sijaitsee lähellä Novi Sadiä ja tarjoaa upeita mahdollisuuksia ulkoiluun ja retkeilyyn. Puistossa voi vaeltaa ja tutustua alueen monipuoliseen luontoon. Erityisen merkittävä nähtävyys puistossa on Iron Gates -rotko, joka on yksi Euroopan suurimmista rotkoista.

Strand-ranta on suosittu kohde niin paikallisille asukkaille kuin matkailijoillekin. Tämä hiekkaranta sijaitsee Dunav-joen rannalla ja tarjoaa mahdollisuuden rentoutua auringonottoa varten. Rannalla on myös mahdollisuus harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten uimista ja vesihiihtoa.

Kopacki rit -luonnonpuisto sijaitsee lähellä Novi Sadiä ja on suosittu kohdematkailijoiden keskuudessa. Puistossa voi tutustua alueen suomaastoihin ja vesieläimiin. Alueella on myös monia harvinaisia lintulajeja, joten se on suosittu kohde lintubongareille.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Petrovaradin linnoitus

Petrovaradin linnoitus on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee kaupungin yläpuolella Tonava-joen varrella. Linnoitus rakennettiin 1600-luvulla ja se on yksi Euroopan suurimmista linnoituksista. Linnoituksessa on useita tunneleita, käytäviä ja kasarmeja, ja se on ollut tärkeä osa Novi Sadin puolustusta vuosisatojen ajan. Nykyään linnoitus toimii turistinähtävyytenä ja siellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten musiikkifestivaaleja.

Servian linnoitus

Servian linnoitus on toinen historiallinen linnoitus Novi Sadissa. Se rakennettiin 1700-luvulla ja se sijaitsee Novi Sadin vanhassa kaupungissa. Linnoituksen muureilla on useita bastioneja ja näkötorni, joista avautuu näkymä kaupungin ympäristöön ja Tonava-joelle. Servian linnoitus on suosittu käyntikohde paikallisille ja turisteille, ja siellä voi tutustua alueen historiallisiin rakennuksiin ja näyttelyihin.

Orthodoksinen katedraali

Orthodoksinen katedraali, virallisesti nimeltään Pyhän apostoli Paavalin katedraali, on tärkeä uskonnollinen kohde Novi Sadissa. Rakennus on valmistunut vuonna 1905 ja sen tyyli edustaa bysanttilaista arkkitehtuuria. Katedraali on ortodoksisen uskonnon keskus kaupungissa ja se on omistettu apostoli Paavalille. Katedraalissa järjestetään useita jumalanpalveluksia ja se on avoinna myös turisteille.

Katolinen katedraali

Katolinen katedraali, virallisesti nimeltään Neitsyt Marian ilmestyskirkko, on toinen tärkeä uskonnollinen rakennus Novi Sadissa. Katedraali sijaitsee kaupungin vanhassa kaupungissa ja sen rakentaminen alkoi vuonna 1894. Katedraali edustaa uusbarokkityyliä ja siinä on koristeellinen sisustus sekä kauniit lasimaalaukset. Katedraali on omistettu Neitsyt Marialle ja siellä järjestetään päivittäisiä jumalanpalveluksia sekä muita uskonnollisia tilaisuuksia.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Petrovaradin Linnan Näköalapaikka

Petrovaradin linna sijaitsee syrjäisellä kukkulalla, josta avautuu upea näkymä Novi Sadin kaupunkiin ja Tonavan jokeen. Linnan näköalapaikalta voi ihailla kaupungin kattojen yli levittäytyvää maisemaa sekä Tonavan virtausta. Näköalapaikalle pääsee helposti portaita tai hissiä käyttäen.

2. Svetozar Miletin Monumentin Panoraamaterassi

Svetozar Miletin monumentti sijaitsee kaupungin keskustassa ja sen yhteydessä on panoraamaterassi, jolta voi ihailla kaunista näkymää yli Novi Sadin. Terassilta voi nähdä kaupungin tärkeimpiä maamerkkejä, kuten Vapaudenaukion ja Duna-kadun.

3. Strandin Vesipuiston Näköalatorni

Strand on suosittu virkistysalue Novi Sadissa ja sieltä löytyy myös vesipuisto, josta nousee korkea näköalatorni. Näköalatornilta voi ihailla kaupungin ympärillä avautuvia maisemia sekä Tonavan jokea. Lisäksi näkymät ulottuvat kauas ympäristöön, joten sieltä voi nähdä myös muita nähtävyyksiä, kuten Petrovaradin linnaa.

4. Fruška Goran Vuoriston Näköalapaikat

Novi Sadin lähellä sijaitseva Fruška Gora -vuoristo tarjoaa useita näköalapaikkoja, joista voi ihailla kaunista luontoa ja ympäröiviä maisemia. Vuoristossa on monia vaellusreittejä, joita pitkin voi päästä näköalapaikoille. Näköalapaikoilta voi nähdä laajoja metsäalueita, kukkuloita ja jopa kaukaisia kyliä.

5. Štrandin Rannan Panoraamapaikka

Štrand on suosittu ranta-alue Novi Sadissa, ja sieltä löytyy myös panoraamapaikka, josta voi ihailla kaunista näkymää Tonavan joelle ja ympäröiville maisemille. Panoraamapaikalta voi nähdä rantaa pitkin ulottuvat viheralueet, rannalla olevat rakennukset sekä joessa seilaavat veneet.

6. Matija Gubecin Muistomerkin Korkean Näköalapaikka

Matija Gubecin muistomerkki sijaitsee Novi Sadin lähellä sijaitsevalla vuorenrinteellä. Muistomerkin lähellä on korkea näköalapaikka, jolta voi ihailla upeita maisemia yli Novi Sadin ja sen ympäristön. Näköalapaikalta voi nähdä laajalla alueella ympäröiviä alueita, maaseutua ja maisemia.

7. Novi Sadin Kaupungintalon Näköalapaikka

Novi Sadin kaupungintalolta löytyy myös näköalapaikka, jolta voi ihailla kaupungin keskustaa ja sen ympäristöä. Näköalapaikalta voi nähdä kaupungintalon ympäristön rakennuksia, puita ja vilkasta kaupunkielämää.Kohteen sijainti maa on Serbia.

Jätä kommentti