Halvat lennot Dilijan

Nähtävyydet ja Kohteet:

1. Goshavankin luostari

Goshavankin luostari on dilijanilainen luostari, joka sijaitsee noin 10 kilometriä Dilijanista itään. Luostari rakennettiin 1100-luvulla ja se on yksi Armenian keskiaikaisen arkkitehtuurin merkittävimmistä kohteista. Se koostuu useista kirkkorakennuksista, asuinrakennuksista ja kivinaapureista.

2. Dilijanin kansallispuisto

Dilijanin kansallispuisto on suojeltu alue, joka sijaitsee Dilijanin kaupungin ympäristössä. Puisto tarjoaa upeaa luontoa ja metsämaisemia sekä monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia, kuten vaellusreittejä ja pyöräilyreittejä. Puistossa voi myös tavata monia eläinlajeja, kuten karhuja ja sutta.

3. Haghartsinin luostari

Haghartsinin luostari on keskiaikainen luostari, joka sijaitsee noin 17 kilometriä Dilijanista pohjoiseen. Se perustettiin 10. tai 11. vuosisadalla ja koostuu useista kirkkorakennuksista ja muista rakennuksista. Luostarin ympäristössä on myös kauniita luontokohteita ja vesiputouksia.

4. Dilijanin historiallinen keskusta

Dilijanin historiallinen keskusta on viehättävä alue, joka tarjoaa idyllisen ja perinteisen tunnelman. Alueella on säilynyt vanhoja kivitaloja, kapeita katuja ja historiallisia rakennuksia. Keskustassa voi tutustua paikalliseen käsityöhön, ostaa perinteisiä käsitöitä ja nauttia mukavasta ilmapiiristä kahviloissa ja ravintoloissa.

5. Parz Lichin järvi

Parz Lichin järvi on kaunis vuoristojärvi, joka sijaitsee noin 14 kilometriä Dilijanista luoteeseen. Järvi tarjoaa upeat maisemat ja kristallinkirkkaan veden. Alueella voi tehdä kävelyretkiä, nauttia piknikistä rannalla, vuokrata polkuveneitä tai vain rentoutua kauniissa ympäristössä.

6. Sharambeyan katu

Sharambeyan katu on vanha kivikatu, joka sijaitsee Dilijanin keskustassa. Katu on täynnä perinteisiä armenialaisia taloja, kahviloita, gallerioita ja käsityökauppoja. Katu tarjoaa mahdollisuuden tutustua paikalliseen kulttuuriin, ostaa paikallisia tuotteita ja nauttia kauniista arkkitehtuurista.

7. Gosh-järvi

Gosh-järvi on pieni järvi, joka sijaitsee noin 20 kilometriä Dilijanista pohjoiseen. Järven ympärillä on kaunista luontoa ja vehreitä metsiä. Alueella voi retkeillä, kalastaa, rentoutua rannalla tai ihailla järven ympärillä olevia maisemia.

8. Old Dilijan -museoalue

Old Dilijan on museoalue, joka sijaitsee noin 2 kilometriä Dilijanin keskustasta itään. Alueella on säilynyt vanhoja kivitaloja ja muita historiallisia rakennuksia. Museoalueella voi tutustua armenialaiseen kulttuuriin, perinteisiin asumistapoihin ja paikalliseen historiaan.

Kulttuuri ja Historia:

1. Dilijanin taidegalleria:

Dilijanin taidegalleria on merkittävä kulttuurinen nähtävyys, joka esittelee laajan valikoiman Armenian nykytaidetta. Gallerian kokoelmissa on maalauksia, veistoksia, keramiikkaa ja grafiikkaa, jotka kuvastavat sekä perinteisiä että modernimpia taiteen tyylejä.

2. Dilijanin historiallinen vanhakaupunki:

Dilijanin historiallinen vanhakaupunki on säilyttänyt viehätyksensä vuosisatojen ajan. Kapeat kujat, puiset talot ja perinteiset armenialaiset rakennukset luovat ainutlaatuisen tunnelman. Vanhakaupungissa voi tutustua myös moniin historiallisiin nähtävyyksiin, kuten kirkkoihin ja linnoituksiin.

3. Goshavankin luostari:

Goshavankin luostari on yksi Dilijanin alueen tärkeimmistä historiallisista nähtävyyksistä. Se perustettiin 1100-luvulla ja siellä voi nähdä upeita keskiaikaisia arkkitehtuurisia yksityiskohtia sekä kirkon ja luostarin rakennuksia.

4. Dilijanin kansainvälinen kulttuuritapahtuma:

Dilijanin kansainvälinen kulttuuritapahtuma on vuosittainen festivaali, joka kokoaa yhteen paikallisia ja kansainvälisiä taiteilijoita. Tapahtuma tarjoaa monipuolisen ohjelman musiikista teatteriin ja tanssiin. Se on tärkeä tapahtuma, joka edistää kulttuurivaihtoa ja lisää Dilijanin alueen tunnettuutta.

5. Mkhitarianin oppilaitos:

Mkhitarianin oppilaitos on koulutuslaitos, joka perustettiin 1800-luvulla. Se on yksi Armenian historiallisesti tärkeimmistä oppilaitoksista ja se on keskittynyt tieteen ja kulttuurin edistämiseen. Oppilaitoksen kirjasto sisältää arvokkaita historiallisia dokumentteja ja kirjoja.

6. Dilijanin vanhojen aikojen alue:

Dilijanin vanhojen aikojen alue on historiallinen puurakennusten alue, joka koostuu muinaisista asuinrakennuksista ja työpajoista. Alueella voi kokea, millaista elämä oli ennen vanhaan ja saada käsityksen perinteisestä armenialaisesta arkkitehtuurista ja kädentaidoista.

Ruokailu ja Ravintolat

Ravintolat

Dilijanissa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokavalintoja ja makuelämyksiä. Joitakin suosittuja ravintoloita kaupungissa ovat:

1. Dilijan Restaurant: Tämä ravintola tarjoaa perinteistä armenialaista ruokaa, kuten kebabia, dolmaa ja täytettyjä piiraita. Ravintola sijaitsee keskeisellä paikalla kaupungin keskustassa.

2. Old Dilijan Complex: Tämä monimutkainen rakennus koostuu useista ravintoloista, jotka tarjoavat erilaisia ruokavalintoja kansainvälisistä ruokalajeista perinteiseen armenialaiseen keittiöön. Jotkut ravintoloista tarjoavat myös elävää musiikkia.

3. Restaurant Dolmama: Tämä ravintola tarjoaa modernia armenialaista keittiötä, jossa yhdistyvät perinteiset maut ja nykyaikaiset ruoanvalmistustekniikat. Ravintolasta on myös upeat näkymät kaupungin ylle.

Kahvilat ja leipomot

Dilijanissa on useita viihtyisiä kahviloita ja leipomoita, joissa voit nauttia paikallisista makeista herkuista ja tuoreista leivonnaisista. Joitakin suosittuja kahviloita ja leipomoita kaupungissa ovat:

1. Tashir Pizza & Coffee: Tämä kahvila tarjoaa paitsi herkullista kahvia myös erilaisia pizzoja ja muita välipaloja. Kahvilasta saa myös makeita leivonnaisia ja jäätelöä.

2. Bonjour Cafe: Tämä ranskalaiseen tyyliin sisustettu kahvila tarjoaa laajan valikoiman erilaisia kahvilatuotteita, kuten cappuccinoa, espressoa ja tuoreita croissanteja. Kahvila on suosittu paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa.

3. La Petite France Bakery: Tämä leipomo valmistaa tuoreita leivonnaisia päivittäin. Tarjolla on muun muassa erilaisia leipiä, leivonnaisia ja kakkusia. Leipomossa voi myös nauttia kupposen kahvia tai teetä leivonnaisten kera.

Paikalliset herkut

Dilijanissa voit maistella myös paikallisia erikoisuuksia ja herkkuja. Joitakin Dilijanin paikallisia herkkuja ovat:

1. Gata: Perinteinen armenialainen makea leivonnainen, joka on täytetty esimerkiksi pähkinä- tai hunajatäytteellä.

2. Khorovats: Armenialainen versio grillatuista lihavartaista, jossa käytetään usein marinoituja lihapaloja, kuten karitsaa tai naudanlihaa.

3. Harissa: Perinteinen armenialainen ruokalaji, joka on tehty hienonnetusta lihasta ja viljasta. Se keitetään pitkään, kunnes syntyy pehmeä ja kermainen koostumus.

4. Tarkhun: Virkistävä juoma, joka valmistetaan rakuunasta. Se on hieman hiilihappoinen ja sillä on makea ja mausteinen maku.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä Dilijanin rikkaasta ruokakulttuurista, ja kaupungissa on paljon muitakin paikkoja, joissa voit nauttia maukkaasta ruoasta ja paikallisista erikoisuuksista.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

1. Patikointi ja vaellus

Dilijan tarjoaa upeita mahdollisuuksia patikointiin ja vaellukseen luonnonkauniissa ympäristössä. Kaupungissa ja sen ympäristössä on useita merkittyjä reittejä, joista voi valita itselleen sopivan vaikeustason ja pituuden. Patikointireiteillä pääsee tutustumaan paikalliseen luontoon, näköalapaikkoihin ja historiallisiin nähtävyyksiin.

2. Pyöräily

Pyöräilemään haluaville Dilijanin ympäristö tarjoaa monipuolisia ja kauniita reittejä. Kaupungin lähistöllä on sekä maastopyöräilyyn sopivia reittejä että rauhallisia teitä, joilla voi nauttia maisemista ja vierailla lähellä sijaitsevissa kyli

3. Retkeily

Retkeily on suosittu aktiviteetti Dilijanissa. Kaupungin ympäristössä on useita luonnonpuistoja, joissa voi viettää päivän patikoiden, leiriytyen ja nauttien luonnosta. Retkeilijöille on tarjolla hyvin hoidettuja reittejä sekä mahdollisuus opastettuihin retkiin.

4. Hevosurheilu

Hevosurheilusta kiinnostuneille Dilijan tarjoaa mahdollisuuden ratsastaa upeissa maisemissa. Kaupungissa voi vuokrata hevosen tai osallistua ohjatulle ratsastusretkelle ammattilaisen johdolla. Hevosretkillä pääsee tutustumaan Dilijanin ympäristön kauniisiin metsämaisemiin ja näköalapaikkoihin.

5. Kalastus

Kalastus on suosittu aktiviteetti Dilijan-järvellä ja sen ympäristössä. Järven ympäristössä on useita rauhallisia ja kauniita paikkoja, joissa voi kalastaa. Kalastusvälineitä voi vuokrata kaupungista ja läheisistä kalastusleireistä.

6. Taide ja kulttuuri

Dilijan on tunnettu taiteesta ja kulttuuristaan, ja kaupungissa voi tutustua moniin museoihin, taidegallerioihin ja käsityöpajoihin. Kulttuuritapahtumia, konsertteja ja näytöksiä järjestetään säännöllisesti eri puolilla kaupunkia.

7. Golf

Dilijanissa on myös mahdollista pelata golfia. Kaupungissa sijaitsee golfkenttä, jossa voi nauttia pelistä upeissa maisemissa. Kentällä on myös golfkoulu, jossa voi oppia golfin perusteet tai kehittää omaa pelitaitoaan.

8. Vesilajit

Dilijan-järvi ja sen ympäristö tarjoavat mahdollisuuden erilaisiin vesilajeihin, kuten souteluun, melontaan ja veneretkiin. Järven rannoilta voi vuokrata vesikulkuneuvoja ja nauttia kesäpäivistä kauniin järven ympärillä.

9. Talviurheilu

Talvella Dilijanin ympäristössä voi harrastaa erilaisia talviurheilulajeja, kuten laskettelua ja lumilautailua. Lähellä kaupunkia sijaitsee useita laskettelukeskuksia, joissa on rinteitä eri taitotasoille ja mahdollisuus vuokrata välineitä. Talvella voi myös hiihtää kaupungin ympäristössä olevilla laduilla.

Suositut hotellit Dilijanissa:

1. Tufenkian Historic Yerevan Hotel

Tufenkian Historic Yerevan Hotel sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa tyylikkäitä huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi-yhteys. Hotellissa on myös ravintola, kuntokeskus ja kylpyläpalvelut.

2. Best Western Plus Paradise Hotel Dilijan

Best Western Plus Paradise Hotel Dilijan sijaitsee metsäisessä ympäristössä ja tarjoaa rentouttavan loman. Hotellissa on tilavia huoneita, joissa on modernit mukavuudet, sekä sisäuima-allas, sauna ja ravintola.

3. Dilijan Resort

Dilijan Resort on suuri hotellikompleksi, joka tarjoaa monipuolisia palveluja ja aktiviteetteja. Hotellissa on ulkouima-allas, spa-keskus, tenniskenttä ja ravintola, ja siellä järjestetään myös erilaisia ​​virkistys- ja urheilutoimintoja.

4. Dilijan Central Park Hotel

Dilijan Central Park Hotel sijaitsee kauniissa puistomaisessa ympäristössä. Hotellissa on kodikkaat huoneet, joista on näkymät puistoon, ravintola, baari ja ilmainen Wi-Fi. Hotellilta on helppo pääsy kaupungin keskustaan.

5. Old Dilijan Complex

Old Dilijan Complex sijaitsee kaupungin historiallisessa osassa ja tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen perinteisessä armenialaisessa ympäristössä. Hotellissa on viehättäviä huoneita ja vuokrattavia mökkejä, joissa on oma keittiö. Kompleksiin kuuluu myös ravintola ja museo.

6. Sosnovaya Roscha Hotel

Sosnovaya Roscha Hotel sijaitsee mäntymetsän ympäröimänä ja tarjoaa rauhallisen ympäristön rentoutumiseen. Hotellissa on viihtyisiä huoneita, joissa on kauniit näkymät luontoon. Lisäksi hotellissa on ravintola, uima-allas ja sauna.

7. Arthurs Aghveran Resort

Arthurs Aghveran Resort sijaitsee noin 20 minuutin ajomatkan päässä Dilijanista ja tarjoaa upean vuoristomaiseman. Hotellissa on moderneja huoneita, sisä- ja ulkouima-altaita, spa-keskus ja ravintola. Hotellilta on helppo tehdä retkiä Dilijaniin ja lähiympäristöön.

8. Hotel Diligence

Hotel Diligence sijaitsee keskeisellä paikalla kaupungin sydämessä ja tarjoaa mukavia huoneita hyvällä sijainnilla. Hotellissa on ravintola, ilmainen Wi-Fi-yhteys ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia, kuten biljardi ja pöytätennis.

9. Dilijan Garden House

Dilijan Garden House on viehättävä bed and breakfast -tyylinen majoituspaikka, joka tarjoaa kodikkaan ilmapiirin. Hotellissa on viihtyisiä huoneita, kauniita puutarhoja ja ystävällinen henkilökunta.

10. The Tufenkian Old Dilijan Complex

The Tufenkian Old Dilijan Complex on historiallisessa rakennuksessa sijaitseva hotelli, joka tarjoaa tyylikkäitä ja perinteisiä huoneita. Hotellissa on myös ravintola, kahvila ja ulkoterassi, josta on kauniit näkymät ympäristöön.

Turvallisuus ja terveys Dilijanissa

Poliisi ja turvallisuus

Polisiastiasta vastaa Armenia Police, joka huolehtii laki- ja järjestysasioista kaupungissa. Dilijanissa on poliisiasema, jonne voi ottaa yhteyttä tarvittaessa.

Pelastuspalvelut

Pelastuspalvelusta vastaa Dilijanin kaupungin palokunta, joka on valmiina vastaamaan mahdollisiin palo- ja onnettomuustilanteisiin. Heidän tehtävänään on suojella ja auttaa kaupungin asukkaita hätätilanteissa.

Päivystys ja hätänumerot

Armeniassa yleinen hätänumero on 911, johon voi soittaa hätätilanteissa. Dilijanissa on myös mahdollista saada apua soittamalla suoraan poliisiasemalle, palokunnalle tai sairaalaan.

Sairaala ja terveyspalvelut

Dilijanissa on useita terveyskeskuksia ja pieni sairaala, joilta voi saada perusterveydenhuoltoa ja ensiapua. Vakavammissa tapauksissa potilaat saatetaan joutua siirtämään lähimpään suurempaan sairaalaan.

Turvallisuus kaduilla

Dilijan on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta kuten missä tahansa matkakohteessa, on aina hyvä olla tietoinen ympäristöstään ja pitää arvotavarat turvassa. Kaduilla liikkuessa tulee noudattaa normaalia varovaisuutta ja välttää pimeitä ja autioita alueita erityisesti yöaikaan.

Rikollisuus

Rikollisuus Dilijanissa on yleisesti ottaen vähäistä. Kuitenkin varkaudet ja taskuvarkaudet voivat olla mahdollisia turistialueilla tai vilkkaissa paikoissa. Turistien tulee olla tietoisia ympäristöstään ja pitää arvotavarat turvassa.

Matkustustiedotteet

Ennen matkaa Dilijaniin on suositeltavaa tarkistaa oman maan matkustustiedotteet tai konsulaatin tiedot Armeniasta, jotta saa ajantasaisen tiedon turvallisuustilanteesta maassa.

Rannat ja vesistöt

Lake Arajadzor

Lake Arajadzor is a small lake located in the Dilijan National Park. It offers picturesque views and is surrounded by lush forests, making it a popular spot for picnics and relaxation. Visitors can also engage in activities such as fishing and boating on the lake.

Lake Parz

Lake Parz is a crystal-clear mountain lake situated in the Dilijan National Park. Surrounded by dense forests and stunning landscapes, it serves as a tranquil retreat for nature lovers. The lake is also a popular destination for hiking and birdwatching, with several trails leading to its shores.

Haghartsin Reservoir

Haghartsin Reservoir is an artificial lake located near Dilijan. The reservoir was created as part of a hydropower project and is surrounded by picturesque mountains and lush vegetation. It offers opportunities for boating, fishing, and enjoying scenic views of the surrounding landscape.

Lake Gosh

Lake Gosh is a small lake nestled in the Dilijan National Park. Surrounded by forests and mountains, it provides a peaceful setting for outdoor activities such as fishing, boating, and hiking. The lake’s serene atmosphere and natural beauty attract visitors seeking relaxation and recreational opportunities.

Lake Tufenkian

Lake Tufenkian is a man-made lake located in the Dilijan area. It was created as a reservoir for irrigation purposes and is surrounded by picturesque scenery. The lake offers opportunities for fishing and boating, and its tranquil surroundings make it an ideal spot for a leisurely stroll or a picnic.

Yöelämä ja viihde Dilijanissa:

1. Baarit ja klubit:

Dilijanissa on useita baareja ja klubeja, jotka tarjoavat paikallisille ja matkailijoille viihdyttävää yöelämää. Suosittuja kohteita ovat esimerkiksi Tufenkyan Old Dilijan Complexin baari, jossa voi nauttia juomia ja kuunnella elävää musiikkia, sekä Moulin Electrique -klubi, jossa on usein esiintymisiä ja DJ-keikkoja.

2. Ravintolat ja kahvilat:

Dilijanissa on monia ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat maukasta ruokaa ja juomia ympäri vuoden. Suosittuja ruokapaikkoja ovat esimerkiksi Dolmama, joka tarjoaa armenialaista keittiötä modernilla twistillä, sekä Caravanin, joka tunnetaan herkullisista paikallisista ruokalajeistaan. Lisäksi kaupungissa on lukuisia viihtyisiä kahviloita, joissa voi nauttia kupin kuumaa tai virkistäytyä jäätelön avulla.

3. Elokuvateatterit ja teatterit:

Dilijanissa ei ole varsinaisia elokuvateattereita tai teattereita, mutta kaupungin läheisyydestä löytyy useita kulttuurikohteita, joissa voi nauttia elokuvista ja teatteriesityksistä. Esimerkiksi Ijevanin kaupungissa sijaitseva Tigranakertin elokuvateatteri tarjoaa katsottavaa elokuvien ystäville. Lisäksi kaupungin ulkopuolella, Dilijanin luonnonpuistossa, järjestetään joskus ulkoilmateatteriesityksiä.

4. Musiikki ja konsertit:

Dilijanissa järjestetään ajoittain musiikki- ja konserttitapahtumia eri musiikkityylilajeista kiinnostuneille. Esimerkiksi Dilijanin musiikkifestivaalit, jotka järjestetään joka vuosi heinäkuussa, tarjoavat mahdollisuuden nauttia klassisen musiikin esityksistä. Lisäksi kaupungissa voi ajoittain nähdä pienimuotoisia konsertteja ja esiintymisiä paikallisissa ravintoloissa ja klubeissa.

5. Vapaa-ajan aktiviteetit:

Dilijanin kaupungissa ja sen ympäristössä on monia vapaa-ajan aktiviteetteja, jotka tarjoavat viihdettä ja hauskanpitoa matkailijoille. Esimerkiksi voit vierailla Dilijanin kansallisessa metsäpuistossa, jossa voit tehdä patikointiretkiä ja nauttia luonnon kauneudesta. Lisäksi Dilijanissa on useita historiallisia nähtävyyksiä, kuten Goshavankin luostari ja Haghartsinin luostari, jotka tarjoavat mielenkiintoisia opastettuja kierroksia.

Luontokohteet ja retkeily Dilijanissa:

1. Dilijanin kansallispuisto:

Dilijanin kansallispuisto on suosittu matkakohde luontoharrastajille. Puisto tarjoaa upeita maisemia, monipuolista kasvillisuutta ja eläimistöä sekä hyvät mahdollisuudet patikointiin, retkeilyyn ja lintujen tarkkailuun.

2. Parz Lich -järvi:

Parz Lich on kaunis järvi, joka sijaitsee Dilijanin lähellä. Järven ympäristössä on vehreää metsää, ja maisemat järvelle ovat upeat. Tämä on suosittu paikka piknikille ja kävelyretkille.

3. Haghartsin luostari:

Haghartsin luostari on historiallinen luostari, joka sijaitsee Dilijanin kansallispuiston lähellä. Luostari on peräisin 10. vuosisadalta, ja se on tunnettu kauniista arkkitehtuuristaan ja maisemistaan. Luostarin ympäristö tarjoaa myös mahdollisuuksia päiväretkeilyyn.

4. Aghavnavankin luostari:

Aghavnavankin luostari on toinen historiallinen luostari Dilijanin alueella. Se sijaitsee kauniilla vuoristomaisemalla, ja matka luostariin tarjoaa upeaa näkymää ympäröivään luontoon. Luostarilta käsin voi myös tehdä patikointiretkiä ympäristössä.

5. Goshavankin luostari:

Goshavankin luostari on toinen suosittu luostarikohde Dilijanin lähellä. Luostari on peräisin 12. vuosisadalta, ja se on tunnettu erityisesti sen arkkitehtuurista ja kulttuurihistoriallisesta merkityksestä. Luostarin ympäristössä voi tehdä myös kävelyretkiä ja nauttia kauniista maisemista.

6. Matkahiihto Dilijanissa:

Dilijanin alueella on myös mahdollisuus harrastaa matkahiihtoa talvisin. Alueella on suunniteltuja reittejä, jotka sopivat eri tasoille ja tarjoavat upeita maisemia ja haastavaa hiihtoa luonnon keskellä.

7. Hiking Dilijanin vuoristossa:

Dilijanin vuoristoalue tarjoaa upeat mahdollisuudet patikointiin ja vaelluksiin. Alueella on monia merkittyjä polkuja eri vaikeustasoilla, ja reittien varrella voi ihailla upeita näkymiä ja nauttia rauhallisesta luonnosta.

8. Vanhankaupungin tutkiminen:

Dilijanin vanhankaupungin alueella pääsee tutustumaan kauniiseen arkkitehtuuriin ja kulttuuriperintöön. Kävely kiemurtelevilla kaduilla tarjoaa mahdollisuuden ihailla vanhoja puutaloja, käsityöläisten työpajoja ja paikallista tunnelmaa.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Haghartsin luostari
Haghartsin luostari sijaitsee Dilijanin kaupungin lähellä ja on yksi Armenialaisen apostolisen kirkon tärkeimmistä luostareista. Se on rakennettu 900-luvulla ja käsittää useita kirkkoja, kellareita, kappeleita ja muita rakennuksia. Luostari on tunnettu arkkitehtuuristaan ja sijainnistaan upeassa vuoristomaisemassa.

Goshavankin luostari
Goshavankin luostari on toinen tärkeä luostari Dilijanin lähellä. Se on rakennettu 1100-luvulla ja kunnioittaa kuuluisaa Armenian kirjailijaa ja munkkia Mkhitarianin (Gosh) muistoa. Goshavank on erityisen tunnettu sen kivisen sateenvarjonmuotoisen kirkon ja keskiaikaisen kivihautakappelin ansiosta.

Matosavankin luostari
Matosavankin luostari sijaitsee Keski-Dilijanin alueella ja on yksi harvoista luostareista Armenian tasavallassa, joka on rakennettu kallion päälle. Se on rakennettu 1200-luvulla ja yhdistää hyvin luonnon ja arkkitehtuurin. Luostari koostuu useista rakennuksista, kuten keskiaikaisesta kirkosta, kellareista ja munkkien asunnoista.

Lesken kirkko
Lesken kirkko on pieni ortodoksinen kirkko, joka on rakennettu 1800-luvulla. Se on nimetty lesken mukaan, joka lahjoitti rahat sen rakentamiseen. Kirkko on esimerkki perinteisestä armenialaisesta kirkkoarkkitehtuurista ja se sijaitsee kaupungin keskustassa.

Dilijanin historiallinen kaupunki
Dilijanin historiallinen kaupunki on arkkitehtonisesti ja kulttuurillisesti merkittävä alue, joka tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua alueen historialliseen menneisyyteen. Kaupungissa on säilynyt monia perinteisiä armenialaistyylisiä taloja, mukaan lukien puiset asuinrakennukset ja kiviset käsityöläisten talot. Tämä antaa vierailijoille mahdollisuuden nähdä, millaista elämä oli aiemmin tällä alueella.

Panoraama- ja Näköalapaikat Dilijanissa

1. Parz Lich-näköalapaikka

Parz Lich on suosittu näköalapaikka Dilijanin kaupungissa, ja se sijaitsee noin 10 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Paikalta avautuu upea näkymä Dilijanin kansallispuistoon ja sen ympäröivään luontoon. Lisäksi alueella on pieniä pöytiä ja penkkejä, joilla vierailijat voivat levähtää ja nauttia maiseman kauneudesta.

2. Dilijanin keskustan näköalapaikka

Dilijanin keskustan näköalapaikka tarjoaa vierailijoille upean panoraamanäkymän kaupungin ympäristöön. Paikka sijaitsee keskellä kaupunkia ja sieltä avautuu näkymä vihreisiin mäntymetsiin, vuoristomaisemiin ja kauniisiin armenialaisiin taloihin. Alueella on myös pieniä kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia maisemasta samalla kun nautiskelee aamiaista tai juo kupin kahvia.

3. Haghartsinin luostarin näköalapaikka

Haghartsinin luostarin näköalapaikka on suosittu kohde Dilijanin lähellä. Luostari sijaitsee metsäisellä vuoristoalueella, ja sen vieressä on näköalapaikka, josta voi ihailla luostarikompleksia ja ympäröivää luontoa. Paikalla on myös penkkejä, joilla voi istua ja nauttia kauniista maisemista.

4. Goshavankin näköalapaikka

Goshavankin näköalapaikka tarjoaa upeat näkymät Goshavankin luostarille, joka sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Dilijanista. Luostarin vieressä oleva näköalapaikka tarjoaa mahdollisuuden ihailla luostaria kaukaa ja nauttia upeasta ympäröivästä luonnosta. Paikalla on myös muutamia istumapaikkoja, joissa voi levähtää.

5. Dilijanin vanhan kaupungin näköalapaikka

Dilijanin vanhan kaupungin näköalapaikka sijaitsee kaupungin vanhassa osassa ja tarjoaa upeat näkymät vanhaan kaupunkiin ja sen ympäristöön. Alueella on myös pieni puisto, jossa voi istua ja nauttia maisemasta. Näköalapaikalta voi ihailla vanhan kaupungin kauniita kivitaloja ja kapeita kujia.Kohteen sijainti maa on Armenia.

Jätä kommentti