Halvat lennot Nur-Sultan

Nähtävyydet ja kohteet

Astana Bayterek -torni

Astana Bayterek -torni on Nur-Sultanin tunnetuin maamerkki. Se on 97 metriä korkea ja sijaitsee Kazakstanin pääkaupungin uudessa kaupunginosassa. Torni symboloi Kazakstanin itsenäisyyttä ja siinä on näköalatasanne, josta avautuu upea näkymä ympäröivään kaupunkiin. Tornin huipulla on myös käsin painettava kultaista palloa, johon vierailijat voivat koskettaa toivoessaan onnea.

Kazakstanin Kansallismuseo

Kazakstanin Kansallismuseo on yksi maan tärkeimmistä museoista ja se sijaitsee Nur-Sultanissa. Museossa on laaja kokoelma Kazakstanin historiallisia esineitä, kuten arkeologisia löytöjä, kansanperinnettä sekä perinteisiä taideteoksia. Näyttelyt tarjoavat kiinnostavan katsauksen maan menneisyyteen ja kulttuuriin.

Nur-Astanan megamalli

Nur-Astanan megalinna on moderni ostoskeskus, joka tarjoaa laajan valikoiman kauppoja, ravintoloita ja viihdetiloja. Megamallista löytyy kansainvälisiä brändejä, elokuvateatteri ja jopa keilahalli. Ostoskeskuksen arkkitehtuuri on vaikuttava ja se sijaitsee lähellä Baiterek-tornia, mikä tekee siitä suositun matkailijoiden keskuudessa.

Paleontologinen keskus Akzhar

Paleontologinen keskus Akzhar on kiehtova kohde kaikille dinosauruksista kiinnostuneille. Se on Kazakstanin tärkein paleontologian tutkimuskeskus, jossa voi tutustua alueen rikkaaseen paleontologiseen historiaan. Näyttelyissä on esillä aitoja dinosaurusten luita ja muita fossiileita, sekä opastettuja kierroksia, joilla voi oppia lisää Kazakstanin menneisyydestä.

Nur-Sultanin akvaario

Nur-Sultanin akvaario on yksi suurimmista akvaarioista Keski-Aasiassa. Se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua erilaisiin meri- ja makean veden eläviin olentoihin. Akvaariossa on isoja säiliöitä, joissa uiskentelee kaloja, haita ja muita mereneläviä. Lisäksi akvaariosta löytyy interaktiivisia näyttelyitä ja opetusohjelmia, jotka tarjoavat lisätietoa meriekosysteemeistä.

Kulttuuri ja Historia

Historia

Nur-Sultanin historia juontaa juurensa vuoteen 1830, jolloin venäläinen linnoitus perustettiin paikalle nimeltä Akmolinsk. Kaupunki toimi strategisena tukikohtana Venäjän laajentuessa Keski-Aasiaan. Sittemmin kaupunki kehittyi ja kasvoi merkittäväksi kauppakeskukseksi.

Arkkitehtuuri

Nur-Sultanin arkkitehtuurissa näkyy vaikutteita sekä perinteisestä kazakstanilaisesta kulttuurista että modernista länsimaisesta tyylistä. Kaupunkiin on noussut useita upeita rakennuksia, kuten Bayterek-torni, joka symboloi itsenäisen Kazakstanin menestyksekästä tulevaisuutta.

Museot

Nur-Sultanissa on useita mielenkiintoisia museoita, joissa voi tutustua kaupungin ja Kazakstanin historiaan, kulttuuriin ja taiteeseen. Esimerkiksi Kazakstanin kansallismuseo tarjoaa kattavan kuvan Kazakstanin menneisyydestä ja nykyisyydestä erilaisten näyttelyiden ja esineiden avulla.

Taidetta ja kulttuuria

Kaupungissa järjestetään aktiivisesti erilaisia kulttuuri- ja taidealan tapahtumia, kuten teatteriesityksiä, konsertteja ja näyttelyitä. Nur-Sultanin ooppera- ja balettitalo on yksi kaupungin tunnetuimmista kulttuurikohteista, jossa voi nauttia korkeatasoisista esityksistä.

Kulttuurikeskukset

Nur-Sultanissa on useita kulttuurikeskuksia, joissa voi tutustua paikalliseen kulttuuriin ja taiteeseen. Esimerkiksi Nukketeatterin Tähtifestivaali ja Astana Ballet Fest ovat suosittuja tapahtumia, joissa esitetään paikallista ja kansainvälistä taidetta.

Kirjastot

Kaupungissa sijaitsee useita kirjastoja, joista suurin on Kazakstanin kansalliskirjasto. Kirjastot tarjoavat laajan valikoiman kirjoja niin kansallisella kuin kansainväliselläkin aineistolla. Kirjastot toimivat myös paikkana lukemisen ja opiskelun harrastamiselle.

Rakennukset ja monumentit

Nur-Sultanissa on useita vaikuttavia rakennuksia ja monumentteja, jotka kertovat kaupungin historiasta ja kulttuurista. Esimerkiksi Presidentin palatsi, Khan Shatyr -kauppakeskus ja Hazret Sultanin moskeija ovat merkittäviä nähtävyyksiä, jotka houkuttelevat niin paikallisia kuin turistejakin.

Ruokailu ja Ravintolat

Kaupungin gastronomia

Nur-Sultanin gastronomiassa yhdistyvät perinteiset kazakstanilaiset ruoka-aineet ja -reseptit kansainvälisiin vaikutteisiin. Kaupungissa on tarjolla monipuolinen valikoima ruokaa eri maista ja kulttuureista, ja paikalliset ravintolat tarjoilevat niin perinteisiä kazakstanilaisia herkkuja kuin myös kansainvälisiä ruokalajeja.

Kazakstanilainen keittiö

Kazakstanilaisessa keittiössä suosituimpia ruokalajeja ovat muun muassa beshbarmak, joka on tyypillinen keskiaasialainen ruoka. Beshbarmak koostuu paistetusta lihasta, yleensä lampaasta tai hevosesta, ja se tarjoillaan yleensä pastan tai perunan kanssa. Muita perinteisiä kazakstanilaisia ruokia ovat esimerkiksi manty (liha- tai kasvistäytteiset nyytit), kazy (savustettu hevosenmakkara) ja kumys (fermentoitu hevosenmaito).

Kansainväliset ruokalajit

Nur-Sultanissa on myös laaja valikoima kansainvälisiä ravintoloita, joissa tarjoillaan ruokaa eri maista. Kaupungista löytyy esimerkiksi japanilaisia, italialaisia, kiinalaisia, intialaisia ja amerikkalaisia ravintoloita, joista voi nauttia erilaisista ruokalajeista ja makuelämyksistä.

Ravintolat ja kahvilat

Nur-Sultanissa on lukuisia ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokailuvaihtoehtoja. Kauppakeskusten yhteydessä on usein kansainvälisiä ketjuravintoloita, ja kaupungissa on myös paljon pienempiä itsenäisiä ravintoloita. Kahvilakulttuuri on suosittua, ja kaupungista löytyy monia viihtyisiä kahviloita, joissa voi nauttia hyvästä kahvista ja leivonnaisista.

Katuruoka

Nur-Sultanissa on myös tarjolla katuruokaa, ja erilaisia ruokakojuja voi löytää eri puolilta kaupunkia. Katuruokaa tarjoillaan muun muassa keskustassa sijaitsevilla torilla ja toreilla, ja tarjolla on muun muassa grillattua lihaa, kebabeja, paistettuja perunoita ja muita suosittuja herkkuja.

Hinnat ja palvelutaso

Ravintoloiden hinnat vaihtelevat Nur-Sitanissa. Hinnat voivat olla kansainvälisiin verrattuna edullisia, mutta myös hintavampia vaihtoehtoja on tarjolla. Palvelutaso on yleisesti ottaen hyvä, ja monet ravintolat tarjoavat laadukasta asiakaspalvelua.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Kulttuuri ja taide

– Nur-Astana moskeija on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua islamilaiseen kulttuuriin ja arkkitehtuuriin.

– Näkemisen arvoinen paikka on myös Nur-Sultanin ooppera- ja balettiteatteri, joka tarjoaa laadukkaita esityksiä eri tanssi- ja musiikkilajeista.

– Nur-Sultanin kansallisgalleria on tärkeä taidemuseo, jossa on laaja kokoelma Kazakstanin ja kansainvälisten taiteilijoiden teoksia.

Urheilu ja ulkoilu

– Nur-Sultanissa on lukuisia urheilukeskuksia, joissa voi harrastaa erilaisia lajeja, kuten jääkiekkoa, jalkapalloa, tennistä ja uintia.

– Kaupungista löytyy myös useita puistoja ja viheralueita, jotka tarjoavat mahdollisuuden ulkoiluun ja rentoutumiseen. Esimerkiksi Nur-Astanan keskuspuisto on suosittu paikka kävelylle ja piknikille.

– Talvisin Nur-Sultanissa voi harrastaa esimerkiksi lumilautailua ja hiihtoa, sillä kaupungissa on useita hiihtokeskuksia ja laskettelurinteitä.

Viihde ja ostokset

– Kaupungissa on useita ostoskeskuksia, kuten Khan Shatyr ja Mega Silk Way, joista voi löytää laajan valikoiman vaatteita, elektroniikkaa, kodintarvikkeita ja ruokatarvikkeita.

– Nightlife-kohteista löytyy monia baareja, klubeja ja ravintoloita, joissa voi nauttia hyvästä ruoasta, juomista ja musiikista.

– Nur-Sultanissa on myös elokuvateattereita, joissa voi katsella uusimpia elokuvia sekä joitakin teemapuistoja ja vesipuistoja, jotka tarjoavat viihdettä koko perheelle.

Kulttuuritapahtumat

– Nur-Sultanissa järjestetään vuosittain erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten kansainvälisiä festivaaleja, teatterinäytöksiä ja musiikkikonsertteja.

– Kaupungin vuosittainen Astana EXPO on kansainvälinen tapahtuma, jossa esitellään uusimpia teknologioita, innovaatioita ja kestävää kehitystä eri teemojen ympärillä.

– Kazakstanin itsenäisyyspäivä 16. joulukuuta on myös merkittävä juhlapäivä, jolloin kaupungissa järjestetään erilaisia juhlallisuuksia, konsertteja ja ilotulituksia.

Suositut hotellit Nur-Sultanissa

1. Rixos President Hotel Astana

Rixos President Hotel Astana sijaitsee Nur-Sultanin keskustassa ja tarjoaa ylellistä majoitusta. Hotellissa on useita ravintoloita, baareja ja spa-alue. Huoneissa on modernit mukavuudet ja ilmaiset toiletries. Hotellin ympäristössä on myös paljon kauppoja ja nähtävyyksiä.

2. The St. Regis Astana

The St. Regis Astana on viiden tähden hotelli Nur-Sultanin keskustassa. Se tarjoaa ylellistä majoitusta ja hienostuneita palveluita. Hotellissa on useita ravintoloita, baareja, kuntokeskus ja spa-alue. Huoneet ovat tilavia ja tyylikkäästi sisustettuja.

3. Hilton Astana

Hilton Astana sijaitsee Nur-Sultanin keskustassa ja tarjoaa mukavaa majoitusta. Hotellissa on useita ravintoloita, baareja, kuntokeskus ja uima-allas. Huoneet ovat moderneja ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellin yhteydessä on myös ostoskeskus.

4. Radisson Hotel Astana

Radisson Hotel Astana sijaitsee Nur-Sultanin liikekeskuksessa ja tarjoaa tasokasta majoitusta. Hotellissa on ravintola, baari, kuntokeskus ja sauna. Huoneissa on moderneja mukavuuksia ja ne tarjoavat näkymät kaupunkiin. Hotellilta on hyvät yhteydet muihin kaupungin kohteisiin.

5. Astana Marriott Hotel

Astana Marriott Hotel sijaitsee Nur-Sultanin keskustassa ja tarjoaa mukavaa majoitusta. Hotellissa on useita ravintoloita, baareja, kuntokeskus ja uima-allas. Huoneet ovat modernisti sisustettuja ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellilta on helppo tutustua kaupungin nähtävyyksiin.

Turvallisuus ja terveys

Lähiympäristö

– Nur-Sultan, entiseltä nimeltään Astana, on pääkaupunki ja suurin kaupunki Kazakstanissa. Se sijaitsee maan pohjoisosassa, keskellä Kazakstanin aroa.
– Kaupunki on rakennettu suuria turvallisuusstandardeja noudattaen, ja se tarjoaa hyvän elinympäristön asukkailleen.
– Nur-Sultanin keskusta-alueilla on hyvin valvottuja julkisia tiloja ja kaduilla on valvontakameroita, mikä lisää turvallisuuden tunnetta kaupungissa liikkuville.
– Lähiympäristössä on myös hyvät terveyspalvelut, kuten sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat laadukasta hoitoa asukkaille.
– Kaupunki on myös hyvin suunniteltu, mikä helpottaa liikkumista ja vähentää onnettomuuksien riskejä.

Turvallisuus

– Nur-Sultanissa on yleisesti ottaen turvallista liikkua ja asua, ja kaupungissa on alhainen rikollisuustaso verrattuna moniin muihin maailman pääkaupunkeihin.
– Kaupunkiin on sijoitettu suuria määriä poliiseja ja turvallisuushenkilökuntaa, jotka valvovat järjestystä ja auttavat tarvittaessa.
– Kaupungin keskusta-alueilla on myös runsaasti valvontakameroita, jotka vähentävät rikollisuuden riskiä.
– Nur-Sultanin asukkaat voivat luottaa nopeaan reagointiin hätätilanteissa, sillä kaupungissa on hyvin toimiva hätäkeskusjärjestelmä.
– Vaikka Nur-Sultan on turvallinen kaupunki, on aina tärkeää varoa varkauksia ja pitää huolta omasta turvallisuudestaan liikkuessaan kaupungissa.

Terveyspalvelut

– Nur-Sultanissa on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat laadukasta terveydenhoitoa asukkaille.
– Kaupungissa on sekä julkisia että yksityisiä terveyspalveluita, jotka kattavat tarvittavat lääketieteelliset tarpeet.
– Nur-Sultanin sairaalat ja terveyskeskukset ovat modernisti varusteltuja, ja ne tarjoavat erikoistuneita hoitoja eri sairauksiin ja vammoihin.
– Kaupungissa on myös lääkäreitä eri erikoisaloilta, ja asukkaat voivat saada hoitoa esimerkiksi yleislääkäreiltä, erikoislääkäreiltä ja hammaslääkäreiltä.
– Nur-Sultanissa on myös apteekkeja, joista asukkaat voivat saada tarvitsemiaan lääkkeitä.
– Kaupungin terveysviranomaiset pitävät huolta terveyslainsäädännön noudattamisesta ja varmistavat terveyspalveluiden laadun.

Rannat ja Vesistöt

1. Ishim-joki

Ishim-joki virtaa Nur-Sultanin kaupungin läpi. Se on kaupungin tärkein vesistö ja tarjoaa mahdollisuuksia ulkoiluun ja virkistykseen. Joen varrella on useita puistoja ja kävelyreittejä, joissa voi nauttia joen kauniista maisemista.

2. Astanan järvi

Astanan järvi on keinotekoinen järvi, joka sijaitsee Nur-Sultanin keskustan lähellä. Se on suosittu paikka kaupunkilaisten keskuudessa, erityisesti kesäisin. Järven ympärillä on hiekkarantoja, joilla voi rentoutua ja ottaa aurinkoa.

3. Burabai-järvi

Burabai-järvi sijaitsee noin 250 kilometrin päässä Nur-Sultanista. Vaikka se ei ole suoraan Nur-Sultanin kaupungissa, se on suosittu retkikohde kaupunkilaisille. Järven ympärillä on kauniita metsiä ja vuoria, ja alueella on monia leirintäalueita, joissa voi yöpyä ja nauttia luonnosta.

4. Nur-Sultanin tekolammikot

Nur-Sultanissa on myös useita tekolammikoita, jotka ovat suosittuja paikkoja ulkoiluun ja virkistykseen kaupunkilaisten keskuudessa. Näihin kuuluvat esimerkiksi Nahimov-puiston lammet, jotka tarjoavat kauniin ympäristön kävelylle ja piknikille.

5. Kentät ja puistot

Nur-Sultanissa on myös useita viheralueita, kuten puistoja ja puutarhoja, joissa on lampia ja pieniä vesistöjä. Esimerkiksi Water-Green Boulevardissa, joka sijaitsee cityn keskustassa, on kauniita lampia ja suihkulähteitä.

6. Rantaklubit ja vesiharrastusmahdollisuudet

Vaikka Nur-Sultanin vesistöt eivät ole tyypillisiä rantoja, kaupungissa on muutamia rantaklubeja, joissa on uima-altaita ja muita vesiharrastusmahdollisuuksia. Näissä klubeissa voi nauttia uimisesta ja auringonpalvonnasta kaupungin kesällä.

Nur-Sultanin yöelämä ja viihde

Yökerhot

Nur-Sultanissa on useita yökerhoja, jotka tarjoavat erilaisia musiikkityylejä ja viihdetarjontaa. Suosittuja yökerhoja kaupungissa ovat esimerkiksi ”Studio 69”, ”Chocolat”, ”Cafe Del Mar” ja ”Bar ParBar”. Yökerhot tarjoavat usein live-esiintyjiä, DJ-esityksiä ja juhlia erilaisina teemoina.

Baarit ja pubit

Kaupungista löytyy myös monia baareja ja pubeja, jotka tarjoavat erilaisia juomia ja rennompaa ilmapiiriä. Baarit ja pubit tarjoavat yleensä laajan valikoiman oluita, viinejä ja cocktaileja. Suosittuja baareja ja pubeja Nur-Sultanissa ovat esimerkiksi ”Molly Malone’s”, ”Route 66”, ”Beer House” ja ”Ireland Pub”.

Teatterit ja esitystilat

Nur-Sultanissa on useita teattereita ja esitystiloja, joista voi nauttia erilaisista näytelmistä, musiikkiesityksistä ja konserteista. Suosittuja teattereita kaupungissa ovat esimerkiksi ”Astana Opera”, jossa voi kokea korkeatasoisia ooppera- ja balettiesityksiä, sekä ”Kazakh Drama Theatre”, jossa esitetään erilaisia näytelmiä.

Elokuvateatterit

Elokuvien ystäviä ilahduttavat Nur-Sultanin monipuoliset elokuvateatterit. Kaupungissa on useita moderneja elokuvateattereita, jotka tarjoavat laajan valikoiman elokuvia sekä kansainvälisiä että kotimaisia tuotantoja. Suosittuja elokuvateatteriketjuja Nur-Sultanissa ovat esimerkiksi ”Keruen-Cinema” ja ”Saryarka-Cinema”.

Konserttisalit

Nur-Sultanissa on myös useita konserttisaleja, joissa voi nauttia eri musiikkityylien live-esiintymisistä. Esimerkkejä suosituista konserttisaleista ovat ”Barys Arena”, joka on monikäyttöinen tapahtumatila ja isännöi usein suuria konsertteja, sekä ”Zhastarhall”, jossa järjestetään erityisesti nuoria muusikoita ja bändejä esitteleviä tapahtumia.

Kasinot

Niille, jotka haluavat nauttia jännityksestä, Nur-Sultanissa on myös useita kasinoita. Kasinot tarjoavat erilaisia rahapelejä, kuten rulettia, blackjackiä ja pokeria. Suosittuja kasinoita kaupungissa ovat esimerkiksi ”Astoria Casino” ja ”Cashville Casino”.

Muut viihde- ja huvittelukohteet

Nur-Sultanissa on myös muita viihde- ja huvittelukohteita, kuten keilahalleja, biljardisaleja ja pelihalleja. Näissä paikoissa voi nauttia erilaisista aktiviteeteista ja viettää aikaa ystävien kanssa. Lisäksi kaupungissa on lukuisia ravintoloita, joissa voi nauttia hyvästä ruoasta ja tunnelmasta.

Luontokohteet ja retkeily Nur-Sultanissa

1. Astanassa sijaitseva Pääjärvi (Yesil)

Nur-Sultanin keskustan lähellä sijaitseva Pääjärvi tarjoaa kävijöilleen kauniin luontokohteen ja mahdollisuuden erilaisiin retkeilyaktiviteetteihin. Järven rannalla on hyvin hoidettuja kävelyreittejä, joita voi seurata järven ympäri. Alueella on myös piknikalueita ja leikkikenttiä. Järven vesillä voi veneillä, kalastaa, meloa tai nauttia rauhallisesta järvimaisemasta.

2. Nurzhol Boulevard

Nurzhol Boulevard on Nur-Sultanin keskustassa sijaitseva puistoalue, joka tarjoaa kaunistäyttävät maisemat kaupungin siluettiin. Puiston läpi kulkee myös Ishim-joen rantaa seuraava kävely- ja pyöräilyreitti, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua luontoon ja samalla ihailla kaupungin moderneja rakennuksia. Alueella on myös penkkejä ja vehreitä istutuksia, jotka kutsuvat viettämään aikaa ulkoilmassa.

3. Kužetši-järvi

Kužetši-järvi sijaitsee Nur-Sultanin pohjoispuolella noin 70 kilometrin päässä kaupungista. Järvi tarjoaa upean luontokohteen ja retkeilymahdollisuuksia kauniissa ympäristössä. Alueella on hyvin hoidettuja retkeilypolkuja, joita voi seurata järven ympäri tai lähialueen metsissä. Järven vesialueilla voi myös kalastaa, veneillä ja uida. Lisäksi Kužetčin alueella on erilaisia majoitus- ja ravintolapalveluita, jotka tarjoavat mahdollisuuden pidempäänkin oleskeluun alueella.

4. Ala-Arča-kansallispuisto

Ala-Arča-kansallispuisto sijaitsee Nur-Sultanista noin 40 kilometrin päässä. Puistoalue tarjoaa upeaa luontoa ja monipuolisia retkeilymahdollisuuksia. Alueella on hyvin merkittyjä vaellusreittejä, jotka vievät kävijät upeisiin maisemiin. Puistoalueella voi myös kalastaa, leiriytyä ja nauttia luonnosta. Lisäksi puiston alueella on vuoristomajataloja, joissa voi majoittua ja tutustua alueen eläimistöön ja kasvistoon.

5. Nur-Astana-metsäpuisto

Nur-Astana-metsäpuisto sijaitsee Nur-Sultanin itäpuolella ja tarjoaa luontokohteen kaupungin läheisyydessä. Puistoalueella on hyvin hoidettuja kävelyreittejä ja ulkoilualueita, joilla voi kävellä, pyöräillä tai viettää aikaa ulkona. Alueella on myös piknikalueita, joissa voi nauttia eväitä luonnon rauhassa. Puistoalueella on monipuolista kasvillisuutta ja alueella lentelee myös erilaisia lintulajeja, jotka tekevät siitä suositun retkeilykohteen.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Nur-Sultanissa

Baiterek-torni

Baiterek-torni on Nur-Sultanin tunnetuin maamerkki. Se on 105 metriä korkea torni, joka edustaa Kazakstanin pääkaupungin symbolia. Torni sijaitsee Water-Green Boulevardin varrella ja sen huipulla on kultainen pallo, joka edustaa maapalloa. Baiterek-tornissa on myös näköalatasanne, josta voi ihailla kaupungin upeita maisemia.

Etninen kulttuuripuisto Atameken

Etninen kulttuuripuisto Atameken on avoinna ympäri vuoden ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua Kazakstanin eri alueiden kulttuuriin ja historiaan. Puistossa on pienoismalleja maan eri alueista, joiden avulla kävijät voivat oppia Kazakstanin monipuolisesta perinteestä ja kulttuuriperinnöstä.

Nur-Astana moskeija

Nur-Astana moskeija on yksi Kazakstanin suurimmista moskeijoista. Se valmistui vuonna 2008 ja sen kokonaispinta-ala on yli 4 000 neliömetriä. Moskeija on suosittu rukouspaikka niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa. Nur-Astana moskeija on myös arkkitehtonisesti vaikuttava nähtävyys, jonka seinissä on kauniita mosaiikkeja ja maalauksia.

Kazakstanin kansallispankki

Kazakstanin kansallispankki on historiallinen rakennus, joka sijaitsee Nur-Sultanin keskustassa. Pankki on toiminut vuodesta 1939 lähtien ja sen arkkitehtuuri heijastelee pitkää historiaa. Rakennuksen sisällä on myös pieni museo, jossa voi tutustua Kazakstanin taloushistoriaan.

Astana Opera

Astana Opera on moderni oopperatalo, joka sijaitsee Nur-Sultanin keskustassa. Oopperatalo valmistui vuonna 2013 ja sen näyttämöllä on esitetty lukuisia oopperoita, baletteja ja konsertteja. Astana Opera on yksi Nursultanin tärkeimmistä kulttuurikohteista, jossa voi nauttia korkealaatuisista esityksistä ja upeasta arkkitehtuurista.

Independence Palace (Ak Orda)

Independence Palace, tai Ak Orda, on Kazakstanin presidentin virallinen asuin- ja työpaikka. Rakennus on arkkitehtonisesti vaikuttava ja sen sisällä on erilaisia hallinto- ja edustustiloja. Vaikka sisätilat eivät ole avoinna yleisölle, Ak Orda on silti näkemisen arvoinen ulkoapäin ja se symboloi Kazakstanin itsenäisyyttä ja valtiollista voimaa.

Astana Bayterek

Astana Bayterek on toinen tunnettu maamerkki Nur-Sultanissa. Se on suuri valkoinen torni, joka on nimetty myyttisestä puusta Bayterek, joka kasvaa maailman navalla. Tornin huipulta avautuu näkymä kaupungin ympäröivään alueeseen ja siellä voi myös ikuistaa hetken olemalla kädenjälkensä jättävä ”onnea tuottava puu”.

Presidential Cultural Center of the Republic of Kazakhstan

Presidential Cultural Center of the Republic of Kazakhstan on kulttuurikeskus, joka esittelee Kazakstanin kulttuuria, historiaa ja perinteitä. Keskus tarjoaa erilaisia näyttelyitä, konsertteja ja muita tapahtumia, joiden avulla kävijät voivat tutustua maan ainutlaatuiseen kulttuuriperintöön.

Palace of Peace and Reconciliation

Palace of Peace and Reconciliation on Nur-Sultanin merkittävimpiä rakennuksia. Palatsissa järjestetään kansainvälisiä konferensseja, rauhanneuvotteluja ja muita tapahtumia, jotka edistävät rauhaa ja sovintoa maailmassa. Rakennus edustaa modernia arkkitehtuuria ja sen sisällä on näyttelyitä, jotka käsittelevät rauhan ja sovinnon teemaa.

Astana Pyramid

Astana Pyramid on ainutlaatuinen arkkitehtoninen rakennelma, joka muistuttaa suurta lasipyramidia. Se on paikallisen tiedemiehen ja filosofin Nursultan Nazarbayevin vision mukaan rakennettu kompleksi, joka sisältää museon, konferenssitiloja ja muita kulttuuritapahtumia. Astana Pyramid edustaa modernia Kazakstania ja sen monipuolista kulttuuria.

Nur-Sultanin Panoraama- ja Näköalapaikat:

1. Bayterek-torni:

Bayterek-torni on Nur-Sultanin tunnetuin maamerkki ja näköalapaikka. Tornin korkeus on 105 metriä ja se sijaitsee Kazakstanin pääkaupungin keskustassa. Bayterek-tornista avautuu upea näkymä kaupungin ylle, ja tornin ylimmän kerroksen 97. kerrokselta on mahdollista nähdä koko kaupungin kaunis skyline.

2. Nurzhol-bulevardi:

Nurzhol-bulevardi on Nur-Sultanin keskeinen kävelykatu, joka tarjoaa upeat näkymät kaupungin arkkitehtuurinähtävyyksiin. Bulevardi kulkee kaupungin sydämen kautta ja sille levittäytyy modernin ja futuristisen rakentamisen helmiä. Nurzhol-bulevardilta voi ihailla kaupungin moderneja pilvenpiirtäjiä ja upeita valaistuksia erityisesti ilta-aikaan.

3. Akorda-näköalapaikka:

Akorda-näköalapaikka sijaitsee Nur-Sultanin presidentinlinnan läheisyydessä. Täältä pääsee ihailemaan kaunista kaupungin arkkitehtuuria ja näkymää Isanovin aukiolta. Akorda-näköalapaikalle noustaan presidentinlinnan vieressä sijaitsevan tornin hissillä, ja sen terassilta avautuu upea näköala kaupungin yli.

4. Singing Fountain -suihkulähde:

Singing Fountain -suihkulähde on suosittu nähtävyys Nur-Sultanissa. Se sijaitsee Khan Shatyr -ostoskeskuksen edessä, ja sen ympärillä on katselutila, josta voi nauttia suihkulähteen valoshowsta. Suihkulähde on erityisen vaikuttava iltaisin, kun sen vesiputoukset ja värikkäät valot luovat tunnelmallisen kokemuksen.

5. Kazakhstan Central Concert Hall:

Kazakhstan Central Concert Hall on Nur-Sultanin keskeinen konserttisali ja samalla myös näköalapaikka. Konserttisalin ylimpään kerrokseen pääsee nousemaan hissillä, josta avautuu näköala kaupungin ylle. Täältä voi ihailla kaupungin arkkitehtuuria sekä nähdä etäisyydessä sijaitsevia mäkiä ja luonnonmaisemia.Kohteen sijainti maa on Kazakstan.

Jätä kommentti