Halvat lennot Bergen

Nähtävyydet ja Kohteet

Bryggenin ja Hansekaupungin alue

Bryggenin ja Hansekaupungin alue on UNESCO:n maailmanperintökohde. Alueella sijaitsee historiallinen satama-alue, jossa on monia vanhoja puurakennuksia. Alueella voi tutustua Bryggenin museoon ja vierailla erilaisissa putiikeissa ja ravintoloissa.

Fløibanenin funicular-rata

Fløibanenin funicular-rata vie matkailijat Fløyenin vuorelle, josta avautuu upeat näkymät kaupunkiin ja ympäröivään luontoon. Vuorella voi myös tehdä kävelyretkiä ja nauttia ulkoilmasta.

Ulriken-vuori

Ulriken-vuori on toinen Bergenin huippukohde. Vuorelle pääsee gondolihissillä, ja sieltä löytyy näköalatasanne, jolta voi ihailla kaupunkia ja vuoristomaisemaa. Vuorella voi myös patikoida ja harrastaa erilaisia ulkoilulajeja.

Edvard Griegin kotitalo Troldhaugen

Troldhaugen on kuuluisan norjalaisen säveltäjän Edvard Griegin kotitalo ja nykyään museo. Paikalla voi tutustua säveltäjän elämään ja työhön sekä nauttia kauniista puutarhasta ja maisemista.

Bergenhusin linnoitus

Bergenhusin linnoitus on Norjan vanhin linnoitus, joka sijaitsee Bergenin satama-alueella. Linnoituksessa voi tutustua historiallisiin rakennuksiin ja linnoituksen historiaan. Alueella järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä.

Fisketorget

Fisketorget eli kalatori on Bergenin kuuluisa tori, jossa myydään tuoreita mereneläviä ja muita herkkuja. Torilla kannattaa maistaa paikallisia erikoisuuksia ja nauttia vilkkaasta tunnelmasta.

Kunstmuseo

Bergenin Kunstmuseo on yksi Norjan parhaista taidekokoelmista. Museossa voi tutustua norjalaiseen ja kansainväliseen nykytaiteeseen sekä vanhempiin taiteenlajeihin. Museolla on myös vaihtuvia näyttelyitä.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

– Bergen on tunnettu rikkaasta kulttuurielämästään.
– Kaupungissa on useita teattereita, kuten Den Nationale Scene ja Grieghallen, joka on myös konserttisali.
– Bergenissä on myös monia gallerioita ja taidekouluja, jotka tarjoavat mahdollisuuksia taiteen ja kulttuurin opiskeluun ja näyttelyihin.
– Kaupungissa järjestetään vuosittain Bergenin Kulttuurifestivaalit, joka on yksi suurimmista tapahtumista Norjassa.
– Bergen on myös kulttuurihistoriallinen kaupunki, joka tarjoaa runsaasti nähtävyyksiä, kuten Bryggenin, vanhan Hansa-kaupunginosan, joka on Unescon maailmanperintökohde.

Historia

– Bergenillä on pitkä ja rikas historia, joka ulottuu yli 900 vuoden taakse.
– Kaupunki perustettiin 1070-luvulla ja se oli Norjan ensimmäinen pääkaupunki.
– Bergen oli tärkeä hansakaupunki keskiajalla ja toimi merkittävänä kauppapaikkana Pohjois-Euroopassa.
– Bergenissä on säilynyt paljon historiallisia rakennuksia, kuten Bryggenin puutalot, jotka edustavat keskiaikaista arkkitehtuuria.
– Bergen on ollut myös keskeinen paikka tutkimusmatkailulle, erityisesti viikinkien ja Norjan tutkimukselle.
– Bergen on ollut tärkeä osa Norjan itsenäisyystaistelua ja saksalaisten miehitystä toisen maailmansodan aikana.

Ruokailu ja Ravintolat

Perinteiset norjalaiset ravintolat

Bergenissä on useita perinteisiä norjalaisia ravintoloita, joissa voi maistella perinteisiä norjalaisia ruokia, kuten lohikeittoa, turskaa ja perunamuusia sekä poronlihaa. Näitä ravintoloita ovat esimerkiksi Bryggeloftet & Stuene ja Enhjørningen.

Meriruoka

Bergen sijaitsee meren rannalla, joten kaupungissa on myös runsaasti ravintoloita, jotka tarjoavat herkullisia meriruokavaihtoehtoja. Täällä voit nauttia tuoretta kalaa, äyriäisiä ja muita mereneläviä. Suosittuja meriruokaravintoloita ovat esimerkiksi Bergen Fisketorget ja Jacob Aall Brasserie & Bar.

Maailmanruoka

Bergenissä on myös laaja valikoima erilaisia kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat eri maiden ruokakulttuureista inspiraationsa saaneita annoksia. Täällä voit nauttia esimerkiksi italialaista, kiinalaista, intialaista ja meksikolaista ruokaa. Suosittuja maailmanruokaravintoloita ovat esimerkiksi Casa Del Toro, joka tarjoaa meksikolaista ruokaa, sekä Zupperia, joka keskittyy keittoihin ja salaattibaariin.

Kahvilat ja leipomot

Bergenissä on myös viihtyisiä kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia paikallisia leivonnaisia, kahvia ja muita herkkuja. Monet näistä kahviloista ja leipomoista tarjoavat myös kevyitä lounasvaihtoehtoja. Suosittuja kahviloita ovat esimerkiksi Starbucks Coffee ja Godt Brød, joka tunnetaan erityisesti tuoreista leivonnaisistaan.

Street food ja ruokamarkkinat

Bergenissä on myös useita street food -kojuja sekä ruokamarkkinoita, joissa voi maistella erilaisia paikallisia herkkuja ja kansainvälisiä makuelämyksiä. Suosittu ruokamarkkina on esimerkiksi Bergen Matbørs, jossa voi maistella monenlaisia erikoisuuksia eri kojuista.

Hintataso

Bergenin ravintoloiden hintataso voi vaihdella, mutta yleisesti ottaen se on hieman korkeampi kuin muissa norjalaisissa kaupungeissa. Ruokailu ravintolassa voi maksaa noin 150-400 NOK (noin 15-40 euroa) henkilöä kohti riippuen valitusta ravintolasta ja annoksen hintatasosta. Hintoja voi kuitenkin vaihdella, ja edullisempia ruokailuvaihtoehtoja löytyy myös esimerkiksi kahviloista ja street food -kojuista.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

1. Ulkoilu ja luontopolut

Bergen tarjoaa monia mahdollisuuksia ulkoiluun ja luontopoluille. Suosittuja kohteita ovat esimerkiksi Fløyen ja Ulriken -vuoret, joilta avautuvat upeat näköalat kaupunkiin ja ympäröiviin maisemiin. Lisäksi kaupungissa on useita puistoja ja viheralueita, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnosta.

2. Museot ja taidegalleriat

Bergenin museot ja taidegalleriat tarjoavat mielenkiintoisia näyttelyitä ja kulttuurierikoisuuksia. Bergenin taidemuseossa voi tutustua norjalaiseen ja kansainväliseen taiteeseen, kun taas Hanseatic Museum kertoo kaupungin historiasta. Lisäksi kaupungissa on useita muita museoita, kuten merenkulku- ja tiedemuseot.

3. Ostokset ja kävelykadut

Bergenissä on runsaasti ostosmahdollisuuksia ja viihtyisiä kävelykatuja. Suosittuja ostosalueita ovat esimerkiksi Torgallmenningen ja Bryggen, joissa on monenlaisia kauppoja ja putiikkeja. Kaupungista löytyy myös useita kauppahalleja, joissa voi ostaa paikallisia herkkuja ja käsitöitä.

4. Teatteri ja esitykset

Bergenissä voi nauttia monenlaisista teatteriesityksistä ja live-musiikista. Kaupungissa on useita teattereita, kuten Den Nationale Scene, joka on Norjan vanhin teatteri. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia konsertteja ja musiikkitapahtumia.

5. Risteilyt ja veneretket

Bergenin satamasta voi lähteä risteilylle tai veneretkelle Norjan kauniisiin saaristoihin ja vuonomaisemiin. Suosittuja kohteita ovat esimerkiksi Hardangerfjord ja Sognefjord. Retkillä voi ihailla upeita maisemia ja tutustua Norjan luontoon ja kulttuuriin.

6. Ruokakulttuuri ja ravintolat

Bergenissä voi tutustua norjalaiseen ruokakulttuuriin ja nauttia paikallisista herkuista. Kaupungissa on laaja valikoima ravintoloita, joissa voi maistella perinteisiä norjalaisia ruokia, kuten kalaa ja äyriäisiä. Lisäksi kaupungissa järjestetään ruokafestivaaleja ja markkinoita.

7. Vesiaktiviteetit

Bergenin lähialueilla voi harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten purjehdusta, melontaa ja kalastusta. Kaupungissa on myös mahdollisuus osallistua veneretkille ja delfiinisafareille. Bergenin saarten ja rannikkovesien kauniit maisemat tarjoavat upeat puitteet vesielämästä nauttimiseen.

Suositut hotellit Bergenissä

1. Clarion Hotel Admiral

Clarion Hotel Admiral sijaitsee Bryggenin historiallisella alueella, hyvällä sijainnilla aivan sataman vieressä. Hotellissa on modernit ja tyylikkäät huoneet, joista avautuvat näkymät joko satamaan tai kaupunkiin päin. Hotellissa on myös ravintola, kuntokeskus ja sauna.

2. Radisson Blu Royal Hotel, Bergen

Radisson Blu Royal Hotel sijaitsee keskustan tuntumassa, lähellä tärkeitä nähtävyyksiä ja ostosmahdollisuuksia. Hotellissa on viihtyisät ja modernit huoneet, joista osasta avautuu näköala joko kaupunkiin tai vuoristoon päin. Hotellissa on myös ravintola, baari, kuntosali ja sauna.

3. Scandic Ørnen

Scandic Ørnen on moderni ja tyylikäs hotelli, joka sijaitsee Bergenin keskustassa aivan tärkeimpien nähtävyyksien läheisyydessä. Hotellin huoneet ovat tilavia ja hyvin varusteltuja, osasta huoneita avautuu upeat näköalat kaupunkiin ja vuoristoon. Hotellissa on myös ravintola, baari, kuntokeskus ja sauna.

4. Grand Hotel Terminus

Grand Hotel Terminus on viehättävä ja perinteikäs hotelli, joka sijaitsee lähellä juna-asemaa Bergenin keskustassa. Hotellin huoneet ovat tyylikkäitä ja viihtyisiä, ja niistä avautuu osassa näköala kaupunkiin päin. Hotellissa on myös ravintola, baari, kuntokeskus ja sauna.

5. First Hotel Marin

First Hotel Marin sijaitsee hyvällä paikalla Bryggenin historiallisella alueella, aivan sataman vieressä. Hotellin tyylikkäät huoneet tarjoavat mukavuutta ja kauniit näkymät joko satamaan tai kaupunkiin päin. Hotellissa on myös ravintola, baari, kuntokeskus ja sauna.

Turvallisuus:

1. Rikollisuus:

Bergenissä on kohtalaisen korkea rikollisuuden taso. Tyypillisimpiä rikollisuuden muotoja ovat varkaudet, erityisesti taskuvarkaudet ja lompakkovarkaudet. Rikokset keskittyvät usein turistialueille ja vilkkaampiin paikkoihin. On suositeltavaa olla tarkkaavainen ja pitää huolta omaisuudestaan.

2. Terrorismi:

Norjassa ja Bergenessä on hyvin vähän terrorismiin liittyviä uhkia. Maan turvallisuusviranomaiset seuraavat kuitenkin aktiivisesti tilannetta ja ovat valmiita tarvittaviin toimenpiteisiin. Matkailijoiden tulisi kuitenkin aina olla tietoisia ympäristöstään ja mahdollisista turvallisuusohjeista.

3. Turvallisuus hätätilanteissa:

Bergenissä on hyvin toimiva hätäpalvelujärjestelmä, johon kuuluvat poliisi, palokunta ja sairaankuljetus. Hätätilanteessa soita Norjan yleiseen hätänumeroon 112. Bergenin kaupungissa on myös useita sairaaloita, jotka tarjoavat kiireellistä hoitoa.

Terveys:

1. Terveydenhuoltojärjestelmä:

Norjan terveydenhuoltojärjestelmä on hyvin kehittynyt ja tarjoaa laadukasta hoitoa kaikille kansalaisilleen, myös ulkomaalaisille. Bergenissä on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia, joissa voi hakeutua hoitoon.

2. Matkavakuutus:

Matkailijoita kehotetaan hankkimaan riittävä matkavakuutus ennen matkalle lähtöä. Matkavakuutus kattaa terveydenhuollon kustannukset mahdollisten sairauksien tai tapaturmien sattuessa.

3. Hygienia:

Bergenissä ja Norjassa yleisesti ottaen hygieniataso on erittäin korkea. Vesijohtovesi on juomakelpoista ja ruokamyrkytysten riski on pieni. On silti tärkeää noudattaa hyvää käsihygieniaa ja varoa epähygieenisten ruokapaikkojen käyttöä.

4. Terveysriskit:

Bergenissä ei ole merkittäviä terveysriskejä. Kuitenkin matkailijoita kehotetaan pitämään huolta rokotussuojastaan, varsinkin matkaillessaan pidemmän aikaa tai maaseutualueilla. Tarkista ajantasaiset rokotussuositukset ennen matkaa. Bergenissä voi myös olla mäkäräisiä kesäkaudella, joten hyönteiskarkotteet voivat olla tarpeen.

Rannat ja vesistöt

1. Vågenin lahti

Vågenin lahti on Bergenin keskustan läheisyydessä sijaitseva merenlahti, joka yhdistää kaupungin sataman Puddefjordenin lahteen. Lahden rannalla on useita laiturialueita ja promenadeja, joilta voi ihailla kaupungin maisemia ja merinäkymiä.

2. Nordnesin niemi

Nordnesin niemi on osa Bergenin keskustaa ja tarjoaa monia kauniita ranta-alueita. Niemellä sijaitsee muun muassa Nordnes Park, joka tarjoaa mahdollisuuden rentoutua rannalla ja nauttia meren läheisyydestä. Alueella on myös uimarantoja ja rantapromenadeja.

3. Byfjordenin vuono

Byfjordenin vuono ulottuu Bergenin kaupungin pohjoispuolelta aina keskusta-alueelle asti. Vuono tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuden vesiaktiviteetteihin, kuten veneilyyn ja kalastukseen. Byfjordenin rannoilla voi myös kävellä tai pyöräillä ja nauttia luonnonläheisestä ympäristöstä.

4. Lille Lungenin järvi

Lille Lungenin järvi sijaitsee Nordnesin niemen läheisyydessä Bergenin keskustassa. Järvi tarjoaa rauhallisen ympäristön ja kauniita näkymiä kaupungin ylle. Järven rannalla on kävelyreittejä, joilla voi piipahtaa ihailemassa maisemia ja rentoutua luonnon helmassa.

5. Fantoftin lampi

Fantoftin lampi sijaitsee hieman Bergenin keskustan ulkopuolella, Fantoftin alueella. Lampi on osa kaunista luontoympäristöä ja tarjoaa mahdollisuuden ulkoiluun ja rentoutumiseen. Lammella voi esimerkiksi kävellä tai piknikillä nauttia kauniista ympäristöstä.

6. Store Lungegårdsvannetin järvi

Store Lungegårdsvannetin järvi on Bergenin keskustan lähellä sijaitseva järvi. Järvi ympäristöineen tarjoaa mahdollisuuden ulkoiluun ja luonnon läheisyyteen kaupungin keskellä. Järven rannoilla voi esimerkiksi kävellä tai pyöräillä ja nauttia rauhallisesta ympäristöstä.

7. Fløyenin vuori

Fløyenin vuori on yksi Bergenin kuuluisista nähtävyyksistä ja tarjoaa upeat näköalat kaupungin ylle. Vuoren laelta avautuu näkymä niin Bergenin keskustaan kuin ympäröivään luontoon. Fløyenin vuoren läheisyydessä on myös pieni järvi, joka tarjoaa mahdollisuuden nauttia luonnosta ja maisemista.

Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja klubit

Bergenissä on monia baareja ja klubeja, joissa voi nauttia juomista ja viettää iltaa. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Hulen, Garage, Legal, ja Garage Bergen.

2. Konsertit ja musiikkiesitykset

Bergenissä järjestetään usein konsertteja ja musiikkiesityksiä eri genreistä. Bergenin Filharmoninen Orkesteri on suosittu ja tunnettu esitystensä laadusta.

3. Teatterit

Kaupungissa on useita teattereita, joissa voi nauttia näytelmistä ja esityksistä. Bergenin kansallisteatteri (Den Nationale Scene) on yksi tunnetuimmista.

4. Elokuvateatterit

Bergenissä on useita elokuvateattereita, joissa voi käydä katsomassa uusimpia elokuvia. Magnus Barfot Kino on yksi suosituimmista elokuvateattereista kaupungissa.

5. Ravintolat ja kahvilat

Bergenissä on monipuolinen valikoima ravintoloita ja kahviloita eri makuun. Kaupungista löytyy niin maailmanruokaa tarjoavia ravintoloita kuin perinteisiä norjalaisia ravintoloitakin.

6. Festivaalit

Bergenissä järjestetään erilaisia festivaaleja ympäri vuoden. Esimerkiksi Bergenfest on suosittu musiikkifestivaali, joka kerää isoja nimiä esiintymään kaupunkiin.

7. Urheilu

Bergenissä on monia urheilumahdollisuuksia, kuten urheiluhalleja, uimahalleja ja kuntokeskuksia. Kaupungissa voi myös harrastaa muun muassa hiihtoa, pyöräilyä ja purjehdusta.

8. Kasino

Bergenissä ei ole fyysistä kasinoa, jossa voisi kokeilla onneaan pelipöydissä. Norjassa rahapelit ovat valtion ylläpitämiä, joten kasinopelaaminen tapahtuu yleensä nettikasinojen kautta.

Luontokohteet ja Retkeily

Fjellveien

Fjellveien on kuuluisa näköalareitti, joka kiemurtelee ylös vuoristossa sijaitsevalle Fløyenin vuorelle. Reitti tarjoaa upeat maisemat yli Bergenin kaupungin ja sen ympäristön.

Fløyfjellet

Fløyfjellet on vuori, joka kohoaa Bergenin kaupungin yläpuolella. Se on suosittu retkeilykohde ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin, vuonoon ja ympäröivään luontoon. Vuorelle voi nousta joko kävellen tai Fløibanen-nimisellä funikulaarilla.

Ulriken

Ulriken on Bergenin korkein vuori ja tarjoaa upeat näköalat kaupunkiin ja sen ympäristöön. Vuorelle pääsee joko kävellen tai Ulriksbanen-nimisellä köysiradalla. Vuorella on myös ravintola ja mahdollisuus osallistua erilaisiin aktiviteetteihin, kuten zipline-lentoon.

Bryggenin satama-alue

Bryggen on Bergenin satama-alue, joka on tunnettu kauniista, historiallisista puurakennuksistaan. Alueella voi vaellella kapeilla kaduilla ja tutustua kaupungin menneisyyteen. Satama-alueen lähellä sijaitsee myös kalatori, jossa voi maistella paikallisia mereneläviä.

Fantoft Stavkirke

Fantoft Stavkirke on keskiaikainen puukirkko, joka sijaitsee noin 6 kilometriä Bergenin keskustasta etelään. Kirkko on rakennettu 1100-luvulla ja se tuhoutui tulipalossa 1990-luvulla. Nykyinen kirkko on jälleenrakennus, joka on avoinna matkailijoille.

Bergenhusin linnoitus

Bergenhusin linnoitus on Bergenin keskustan tuntumassa sijaitseva historiallinen linnoitus. Alueella voi tutustua linnoituksen raunioihin, kävellä muurien päällä ja vierailla Bergenin Akvaariossa, joka sijaitsee linnoituksen sisällä.

Vilvite – Tiedekeskus

Vilvite on interaktiivinen tiedekeskus, joka sijaitsee noin 15 minuutin ajomatkan päässä Bergenin keskustasta. Tiedekeskus tarjoaa erilaisia näyttelyitä ja kokeellisia aktiviteetteja kaikenikäisille vierailijoille. Täällä voi tutustua tieteeseen ja teknologiaan leikkisällä tavalla.

Bergenin puistot

Bergenissa on useita kauniita puistoja, jotka tarjoavat virkistävän vaihtoehdon kaupungin vilinälle. Esimerkiksi Byparken, Nygårdsparken ja Nordnespuvun puisto ovat suosittuja paikkoja rentoutumiseen ja piknikeille. Puistoissa voi myös tavata paikallisia asukkaita ja nauttia kauniista ympäristöstä.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Bergenin katedraali

Bergenin katedraali, virallisesti nimeltään St. Olavin kirkko, on yksi Bergenin tunnetuimmista historiallisista kohteista. Se on goottilaistyylinen kirkko, joka on rakennettu 1100-luvulla ja uudelleenrakennettu 1200-luvulla. Kirkko on omistettu Norjan suojeluspyhimykselle, Olavi Pyhälle, ja se on yksi Norjan vanhimmista kirkoista.

Bryggenin satama-alue

Bryggen on historiallinen satama-alue Bergenissä, joka on listattu UNESCOn maailmanperintökohteeksi. Alueella sijaitsee useita vanhoja puutaloja, jotka ovat peräisin Hansa-liiton ajalta 1300-luvulta. Bryggen on tärkeä osa Bergenin historiaa ja kaupungin tärkein vetonaula turistien keskuudessa.

Håkonshallen

Håkonshallen on Bergenissä sijaitseva keskiaikainen linna, joka on nimetty Norjan kuninkaan Håkon Håkonssonin mukaan. Rakennus valmistui 1200-luvulla ja toimi kuninkaallisen residenssinä ja juhlasalina. Se on yksi Norjan parhaiten säilyneistä keskiaikaisista rakennuksista ja sitä pidetään tärkeänä osana maan historiaa.

Rosenkrantzin linna

Rosenkrantzin linna on 1500-luvulla rakennettu linna, joka sijaitsee Bergenin vanhassa kaupungissa. Linnan rakennutti Bergenin hansakauppiaiden johtaja, Erik Rosenkrantz. Tänä päivänä linnassa toimii Bergenin kaupunginmuseo, ja se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua Norjan keskiajan historiaan ja linnan arkkitehtuuriin.

Bergenin vanhakaupunki

Bergenin vanhakaupunki, nimeltään Bryggen, on historiallinen kaupunginosa, joka on säilyttänyt viehätyksensä vuosisatojen ajan. Alueella on kapeita katuja, vanhoja puutaloja ja historiallisia rakennuksia. Vanhakaupunki tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua Bergenin menneisyyteen, kulttuuriin ja arkkitehtuuriin.

Edvard Griegin kotitalo

Edvard Griegin kotitalo, nimeltään Troldhaugen, on Norjan kuuluisan säveltäjän kotimuseo. Talo sijaitsee Bergenin ulkopuolella ja se on avattu yleisölle. Museossa on esillä Griegin alkuperäisiä sävellyksiä, huonekaluja ja muita henkilökohtaisia esineitä. Troldhaugenin alueella on myös konserttisali, jossa voi nauttia Griegin musiikista live-esitysten muodossa.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Ulriken vuori

Ulriken vuori on Bergenin korkein vuori ja tarjoaa upeat näkymät kaupungin ylle. Vuorelle voi nousta joko köysiradalla tai patikoimalla. Huipulla sijaitsee näköalatasanne, jolta avautuu panoraamanäkymä niin kaupunkiin kuin ympäröiviin vuoristomaisemiin.

2. Fløyen-vuori

Fløyen on yksi Bergenin suosituimmista näköalapaikoista. Vuoren huipulle pääsee joko köysiradalla tai nousemalla jalkaisin jyrkkiä polkuja pitkin. Huipulta avautuu upeat näkymät kaupunkiin, vuoristoon ja merelle.

3. Fisketorget

Fisketorget, eli Kalatori, sijaitsee Bergenin satamassa ja tarjoaa näkymät merelle ja värikkäille kalatiskille. Tältä historialliselta torilta voi ihailla kaupungin rantamaisemaa sekä perinteisiä norjalaisia kalastusveneitä.

4. Bryggen

Bryggen on Bergenin kuuluisa vanhakaupunki, jossa on säilynyt historiallisia puisia rakennuksia. Tämä kauniisti restauroitu alue tarjoaa mahdollisuuden ihailla kaupungin värikkäitä puutaloja ja historiallista arkkitehtuuria.

5. Montana-näköalatasanne

Montana-näköalatasanne sijaitsee Bergenin keskustan tuntumassa, ja se tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja ympäröivään maisemaan. Tasanteelta voi ihailla kaupungin punaisia kattoja, satamaa ja vuoristoa.

6. Sandviksfjellet-vuori

Sandviksfjellet-vuorella sijaitsee useita näköalapaikkoja, joista voi ihastella kaupungin ylle avautuvaa panoraamaa. Vuoren korkeimmalta huipulta avautuu upeat näkymät sekä kaupunkiin että ympäröiviin vuoristomaisemiin.

7. Mariakirkenin torni

Mariakirkenin eli Marian kirkon tornista voi ihailla kaunista näköalaa yli Bergeniin. Torniin kiivettyään voi ihastella kaupungin maisemia ja kuulla kellojen sointua.

8. Skansen tulet

Skansen tulet ovat historialliset tulisignaalit, jotka sytytetään Bergenin Skansenin näköalapaikalla joka ilta. Tulet tarjoavat upeat näkymät kaupunkiin ja merelle, ja niiden sytyttämisperinne juontaa juurensa takaisin 1500-luvulle.

9. Stoltzekleivenin patikointireitti

Stoltzekleivenin patikointireitti tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja vuoristoon. Reitti koostuu jyrkistä portaita, jotka kiipeävät vuoren rinnettä pitkin. Saavuttuaan patikointireitin yläpäähän voi ihailla upeita maisemia.

10. Heaven’s Gate

Heaven’s Gate eli Taivaan Portti on näköalatasanne, joka sijaitsee Bergenin keskustan ulkopuolella. Tältä korkealta paikalta voi ihailla upeita näkymiä kaupunkiin, vuoristoon ja merelle.Kohteen sijainti maa on Norja.

Jätä kommentti