Halvat lennot Oulu

Nähtävyydet ja kohteet

Oulun tuomiokirkko

Oulun tuomiokirkko on Oulun merkittävin historiallinen rakennus ja se sijaitsee Vänmanninsaarella kaupungin keskustassa. Kirkko on valmistunut vuonna 1777 ja se edustaa pohjoismaista barokkityyliä. Kirkon sisätiloissa voi ihailla muun muassa koristeellista alttariseinää ja Suomen vanhinta koskematonta urkuprospektia.

Tietomaa

Tietomaa on tiede- ja tiedekeskus, joka sijaitsee Rotuaarin kaupunginosassa. Keskus tarjoaa interaktiivisia näyttelyitä ja aktiviteetteja kaikenikäisille vierailijoille. Tietomaassa voi esimerkiksi tutustua erilaisiin tieteen ja teknologian ilmiöihin, kokeilla virtuaalitodellisuutta tai osallistua työpajoihin.

Oulun taidemuseo

Oulun taidemuseo on modernin ja nykytaiteen museo, joka sijaitsee Oulun keskustassa. Museon pysyvissä näyttelyissä esitellään suomalaista taidetta ja vaihtuvissa näyttelyissä puolestaan nähdään kansainvälisiä ja alueellisia taiteilijoita. Taidemuseossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja työpajoja taiteen parissa.

Toppilansaari

Toppilansaari on kaunis saari Oulun edustalla, jonne pääsee helposti esimerkiksi pyöräillen tai kävellen. Saarella voi nauttia meren läheisyydestä ja kauniista luonnosta. Toppilansaaren ympäristössä on myös kävely- ja pyöräilyreittejä sekä uimaranta.

Oulun linna

Oulun linna on keskiaikainen linnoitus, joka sijaitsee Oulun ydinkeskustassa. Linna on rakennettu 1500-luvulla ja se toimi alun perin sotilaskäytössä. Nykyään linna toimii museona, jossa voi tutustua historiallisiin näyttelyihin ja linnoitushistoriaan.

Oulun luontopolku

Oulun luontopolku on noin 15 kilometrin pituinen ulkoilureitti, joka kulkee Oulun kaupunkialueen läpi. Polku tarjoaa mahdollisuuden tutustua kaupungin lähiluontoon ja sen varrelta löytyy esimerkiksi metsiä, järviä ja lampia. Luontopolulla voi harrastaa patikointia, pyöräilyä ja luontoretkeilyä.

Kulttuuri ja Historia

Oulu Symphony Orchestra (Oulu Sinfonia)

Oulu Symphony Orchestra, tunnetaan myös nimellä Oulu Sinfonia, on Oulussa toimiva sinfoniaorkesteri. Se perustettiin vuonna 1957 ja on yksi vanhimmista sinfoniaorkestereista Suomessa. Orkesteri esiintyy säännöllisesti Oulun musiikkikeskuksessa ja sen ohjelmisto koostuu erilaisista klassisista ja modernista musiikki-esityksistä.

Oulu City Theatre (Oulun kaupunginteatteri)

Oulu City Theatre, eli Oulun kaupunginteatteri, on Oulussa sijaitseva teatteri. Se tarjoaa monipuolista teatteriohjelmistoa, johon kuuluu esityksiä eri tyylilajeista kuten komediaa, draamaa, musikaaleja ja lastennäytelmiä. Oulu City Theatren tilat sijaitsevat keskeisellä paikalla Oulun keskustassa.

Oulu Museum of Art (Oulun taidemuseo)

Oulu Museum of Art, eli Oulun taidemuseo, on merkittävä taidemuseo, joka sijaitsee Oulun keskustassa. Museo esittelee taidetta eri aikakausilta ja eri tyylisuunnista, sekä kotimaisia että kansainvälisiä teoksia. Siellä järjestetään myös vaihtuvia näyttelyitä nykytaiteesta.

Oulu Castle (Oulun linna)

Oulu Castle, eli Oulun linna, on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee Oulun keskustassa. Linna rakennettiin alun perin 1500-luvulla ja se oli alun perin puurakenteinen. Se on kokenut useita laajennuksia ja uudistuksia vuosien varrella. Nykyään linna toimii museona ja siellä voi tutustua Oulun historiaan sekä nähdä erilaisia näyttelyitä.

Tietomaa Science Centre (Tietomaan tiedekeskus)

Tietomaa Science Centre, eli Tietomaan tiedekeskus, on Oulun tiedekeskus, joka tarjoaa interaktiivisia näyttelyitä ja aktiviteetteja kaikenikäisille vierailijoille. Siellä voi tutustua erilaisiin tieteen ja teknologian aiheisiin, kuten fysiikkaan, biologiaan, matematiikkaan ja robotiikkaan. Tietomaa on yksi Pohjois-Euroopan suurimmista tiedekeskuksista.

Oulu Cathedral (Oulun tuomiokirkko)

Oulu Cathedral, eli Oulun tuomiokirkko, on Oulun keskustassa sijaitseva luterilainen tuomiokirkko. Se on yksi Oulun tunnetuimmista maamerkeistä ja maakunnallisia nähtävyyksiä. Kirkko on rakennettu 1800-luvun alussa ja sen arkkitehtuuri edustaa empiretyyliä. Tuomiokirkon ympäristössä järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja konsertteja.

Oulu Museum of Northern Ostrobothnia (Pohjois-Pohjanmaan museo)

Oulu Museum of Northern Ostrobothnia, eli Pohjois-Pohjanmaan museo, on museo Oulun keskustassa, joka keskittyy Pohjois-Pohjanmaan alueen kulttuurihistoriaan. Museossa voi tutustua alueen menneisyyteen erilaisten näyttelyiden ja esineistön kautta. Siellä on myös vaihtuvia taidenäyttelyitä ja tapahtumia.

Ruokailu ja Ravintolat

Ruokakaupat

– Oulussa on useita ruokakauppoja, kuten K-kauppa, S-market, Prisma ja Lidl.
– Näistä kaupoista löytyy laaja valikoima elintarvikkeita ja päivittäistavaroita.
– Jotkut kaupat tarjoavat myös erikoisruokavalioihin sopivia tuotteita, kuten gluteenittomia ja vegaanisia vaihtoehtoja.

Kahvilat

– Oulussa on monia viihtyisiä kahviloita, joista voi nauttia kahvia, teetä ja leivonnaisia.
– Kahviloiden valikoima voi vaihdella, mutta tyypillisesti tarjolla on erilaisia kahvilaatuja, teelaatuja ja leivonnaisia kuten pullia, kakkuja ja piirakoita.
– Monissa kahviloissa on myös tarjolla lämpimiä juomia kuten kaakaota ja espresso-pohjaisia juomia.

Ravintolat

– Oulussa on laaja valikoima erilaisia ravintoloita, jotka tarjoavat eri keittiöiden ruokia.
– Voit nauttia esimerkiksi suomalaista, italialaista, kiinalaista, intialaista, kreikkalaista tai japanilaista ruokaa.
– Ravintoloissa voi olla myös erikoisruokavalioihin sopivia vaihtoehtoja, kuten kasvis- ja gluteenittomia annoksia.
– Oulussa on myös monia pikaruokaravintoloita, joista voi ostaa esimerkiksi hampurilaisia tai pizzoja mukaan.

Ruokailupalvelut

– Oulussa on myös erilaisia ruokailupalveluita, kuten lounasravintoloita, ruokapaikkoja ja kahviloita, jotka tarjoavat valmiita aterioita.
– Näihin palveluihin kuuluu esimerkiksi kuppilat ja buffetravintolat, joissa voi nauttia monipuolisen lounaan tai päivällisen.
– Joissakin ruokailupalveluissa voi myös tilata ruokaa mukaan.

Katukojujen tarjonta

– Oulun katukojuilta voi ostaa erilaisia ruokatuotteita ja välipaloja.
– Tarjolla voi olla esimerkiksi makkaraa, hodareita, kebabia, lihapiirakoita ja muita nopeasti valmistettavia ruokia.
– Katukojuja voi löytää eri puolilta kaupunkia, erityisesti vilkkaammilta alueilta kuten torilta tai kauppakeskusten lähistöltä.

Alkoholitarjonta

– Oulussa on myös ravintoloita, jotka tarjoavat alkoholijuomia.
– Monissa ravintoloissa on valikoima erilaisia oluita, viinejä ja muita alkoholijuomia.
– Oulussa on myös Alko-myymälä, josta voi ostaa erilaisia alkoholijuomia mukaan.

Vapaa-ajan aktiviteetit Oulussa

1. Luontoaktiviteetit

Oulusa on paljon mahdollisuuksia nauttia luonnonaktiviteeteista. Voit tutustua Oulun kauniisiin puistoihin, kuten Hupisaarille ja Ainolaan, tai lähteä retkelle Oulun lähisaarille, kuten Nallikariin tai Pikisaareen. Lisäksi Oulusta löytyy useita patikointi- ja pyöräilyreittejä sekä marjastus- ja sienestysmetsiä.

2. Talviaktiviteetit

Oulun talvessa voi nauttia monipuolisista aktiviteeteista. Voit esimerkiksi hiihtää Oulun kauniilla hiihtoladuilla tai lähteä laskettelemaan lähialueen rinteille, kuten Syötteen tai Iso-Syötteen laskettelukeskukseen. Lisäksi Oulun lähellä on useita kelkkailumahdollisuuksia sekä jääkiekkokaukaloita ja luistelukenttiä.

3. Kulttuuriaktiviteetit

Oulussa on monipuoliset kulttuuritarjonnat. Voit vierailla Oulun taidemuseossa tai Pohjois-Pohjanmaan museossa tutustuaksesi alueen taide- ja kulttuurihistoriaan. Lisäksi Oulussa järjestetään lukuisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden, kuten Oulun Musiikkijuhlat ja Oulun Elokuva Festivaali.

4. Urheiluaktiviteetit

Oulussa on mahdollisuus harrastaa monia eri urheilulajeja. Voit pelata jalkapalloa Oulun alueen monilla jalkapallokentillä tai lähteä golfaamaan Oulun golfkentälle. Lisäksi Oulussa on useita harrastemahdollisuuksia, kuten tenniskenttiä, uintikeskuksia ja kuntosalitiloja.

5. Vesillä liikkuminen

Oulu sijaitsee Pohjanlahden rannalla, joten vesillä liikkuminen on suosittu aktiviteetti. Voit vuokrata veneen ja lähteä kalastamaan tai rentoutumaan Oulun edustan vesillä. Lisäksi Oulusta löytyy useita venerantoja ja laitureita, joilta voi lähteä vaikkapa melomaan tai suppailua.

6. Ruokailu ja ravintolat

Oulussa on laaja valikoima ravintoloita ja ruokailumahdollisuuksia eri makuun. Voit nauttia paikallisista herkuista esimerkiksi Oulun kauppahallissa tai suunnata ravintolaan maistamaan pohjoissuomalaista ruokaa. Lisäksi Oulussa on tarjolla kansainvälisiä ruokakulttuureita, kuten aasialaisia, italialaisia ja meksikolaisia ravintoloita.

Suositut hotellit Oulussa

Hotelli Radisson Blu Oulu

Hotelli Radisson Blu Oulu sijaitsee Oulun ydinkeskustassa ja tarjoaa modernit ja tyylikkäät huoneet sekä ilmaisen Wi-Fi-yhteyden. Hotellissa on myös ravintola, kuntokeskus, sauna ja pysäköintimahdollisuus.

Scandic Oulu Station

Scandic Oulu Station on moderni hotelli, joka sijaitsee Oulun keskustassa aivan rautatieaseman vieressä. Hotellista löytyy viihtyisät huoneet, ravintola, baari, saunatilat ja kuntokeskus. Hotelli tarjoaa myös runsaan aamiaisen.

Sokos Hotel Arina

Sokos Hotel Arina on viihtyisä ja tyylikäs hotelli, joka sijaitsee Oulun keskustassa kävelykadun varrella. Hotelli tarjoaa moderneja ja viihtyisiä huoneita, ravintolan, baarin, kuntosalin ja saunan. Lisäksi hotellista on helppo kulkea Oulun nähtävyyksille ja ostosalueille.

BW Hotel Apollo

BW Hotel Apollo sijaitsee Oulun keskustassa lähellä kaupungin pääostoskatua. Hotellissa on viihtyisät huoneet, ravintola, baari, sauna ja pysäköintimahdollisuus. Lisäksi hotellista on hyvät kulkuyhteydet muualle kaupunkiin.

Omena Hotel Oulu

Omena Hotel Oulu sijaitsee keskeisellä paikalla Oulun keskustassa lähellä kaupungin palveluita. Hotellissa on moderneja ja tyylikkäitä huoneita, joissa on omat keittiöt. Huoneet varataan ja maksetaan automaatilla. Hotelli tarjoaa helpon ja vaivattoman majoitusvaihtoehdon Ouluun saapuville.

Turvallisuus

Poliisi

Oulussa toimii Pohjois-Suomen poliisilaitos, joka vastaa alueen poliisitehtävistä ja turvallisuudesta. Poliisin tehtäviin kuuluu muun muassa rikostutkinta, liikenteen valvonta ja yleisen järjestyksen ylläpito.

Pelastuslaitos

Oulun kaupungilla on oma pelastuslaitos, joka vastaa pelastustoimen tehtävistä alueella. Pelastuslaitos hoitaa esimerkiksi tulipalojen sammuttamisen, onnettomuuksien ehkäisyn ja ensiavun antamisen.

Turvallisuuspalvelut

Oulussa on tarjolla erilaisia turvallisuuspalveluja, kuten vartiointipalveluita, järjestyksenvalvontapalveluita ja turvallisuuskonsultointia. Nämä yritykset tarjoavat lisäturvaa esimerkiksi yrityksille ja yksityisille henkilöille.

Turvallisuusvalistus ja -koulutus

Kaupungin eri toimijat tarjoavat erilaisia turvallisuusvalistus- ja koulutustilaisuuksia, joissa opastetaan asukkaita turvallisuuteen liittyvissä asioissa. Aiheina voi olla esimerkiksi paloturvallisuus, ensiaputaidot tai liikenneturvallisuus.

Terveys

Terveyskeskus

Oulussa on useita terveyskeskuksia, jotka tarjoavat perusterveydenhuollon palveluita. Terveyskeskukseen voi hakeutua hoitoon ja neuvontaan erilaisissa terveysongelmissa, kuten akuuteissa sairauksissa tai terveystarkastuksissa.

Sairaala

Oulun yliopistollinen sairaala (OYS) on Suomen pohjoisin yliopistollinen sairaala. OYS:ssä hoidetaan vaikeampia terveysongelmia ja siellä on erikoissairaanhoidon yksiköitä eri erikoisaloilta.

Erikoissairaanhoito

Oulun alueella on tarjolla myös erikoissairaanhoidon palveluita eri erikoisalojen osalta. Esimerkiksi neurologia, ortopedia, gynekologia ja lastentaudit ovat osa erikoissairaanhoidon palveluita.

Mielenterveyspalvelut

Oulussa on tarjolla mielenterveyspalveluita, kuten psykiatrista hoitoa ja kuntoutusta. Näitä palveluita tarjoavat muun muassa Oulun kaupungin mielenterveyspalvelut sekä yksityiset psykiatrian erikoislääkärit.

Kuntoutuspalvelut

Oulussa on tarjolla monipuolisia kuntoutuspalveluita eri kohderyhmille. Näitä voivat olla esimerkiksi fysioterapia, toimintaterapia, kuntoutusohjaus sekä päihde- ja riippuvuusongelmiin liittyvät palvelut.

Rannat ja Vesistöt

Koitelinkoski

Koitelinkoski sijaitsee Koitelinkosken kylässä noin 20 kilometriä Oulun keskustasta etelään. Se on koskematon luonnon keskellä oleva koski, jossa voi ihailla kaunista maisemaa ja kuohuvaa vettä.

Mertalan ranta

Mertalan ranta sijaitsee Oulujokivarressa noin 35 kilometriä Oulun keskustasta etelään. Se on suosittu virkistäytymispaikka, jossa on hiekkapohjainen uimaranta ja hyvät mahdollisuudet veneilyyn ja kalastukseen.

Haukipudas

Haukipudas sijaitsee noin 20 kilometriä Oulun keskustasta pohjoiseen. Sieltä löytyy useita upeita rantoja, kuten Vattukallion ranta, Metsokankaan uimaranta ja Liminganlahden lintutorneineen.

Nallikari

Nallikari on Oulun kaupunginosa, jossa sijaitsee suosittu hiekkaranta. Nallikarin ranta on noin 2,5 kilometriä pitkä ja tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet rantaelämään, kuten uimiseen, auringonottoon ja rantalentopalloon.

Aallonkallion ranta

Aallonkallion ranta sijaitsee Oulun Kuivasrannassa noin 15 kilometriä Oulun keskustasta pohjoiseen. Rannalla on hiekkapohjainen uimaranta ja kauniita kallioita, jotka tarjoavat upeat näkymät Oulujärvelle.

Oulunjärvi

Oulunjärvi on Pohjois-Suomen suurin järvi ja se sijaitsee noin 40 kilometriä Oulun keskustasta koilliseen. Järvi tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten veneilyyn, kalastukseen, melontaan ja uimiseen.

Kuusisaari

Kuusisaari sijaitsee Oulujärven rannalla noin 30 kilometriä Oulun keskustasta koilliseen. Saarella on hiekkapohjainen uimaranta ja kauniita mäntyketoja. Siellä voi nauttia luonnosta ja rentoutua rannalla.

Oulun edustan saaret

Oulun edustan saaret sijaitsevat Pohjois-Suomen rannikolla ja ovat osa Hailuodon saaristoa. Näihin kuuluu useita pieniä saaria, kuten Pikku-Hailuoto, Manamansalo ja Selkä-Sarvi. Ne tarjoavat upeat maisemat ja mahdollisuuden veneilyyn ja retkeilyyn.

Zonnestrandin uimaranta

Zonnestrandin uimaranta sijaitsee Oulussa Raksilassa, lähellä kaupungin keskustaa. Ranta on hiekkapohjainen ja siellä on hyvät puitteet uimiseen, aurinkoa ottamiseen ja rantapeleihin. Rannan läheisyydessä on myös monipuolisia ulkoilualueita ja ravintoloita.

Yöelämä ja Viihde

Baarit ja Klubit

Oulun yöelämää hallitsevat lukuisat baarit ja klubit, jotka tarjoavat vaihtoehtoja niin musiikin, tanssin kuin juomankin suhteen. Tunnetuimpia yökerhoja ovat esimerkiksi Club Teatria, Hevimesta ja Amarillo. Näissä paikoissa voi nauttia elävästä musiikista tai tanssia aamun tunteihin asti.

Konsertit ja Live-esiintyjät

Oulu on tunnettu myös monipuolisista konserteista ja livemusiikista. Tapahtumapaikkoina toimivat muun muassa Toppila-talo, Madetojan sali ja Club Teatria. Oulun alueella järjestetään monenlaisia musiikkitapahtumia, joissa esiintyy sekä kotimaisia että ulkomaisia artisteja eri musiikkityyleistä.

Elokuvateatterit

Elokuvista kiinnostuneille Oulusta löytyy useita elokuvateattereita, kuten Finnkino Plaza ja Star. Näissä teattereissa voi nauttia uusimmista elokuvista niin suurella valkokankaalla kuin mukavissa penkeissä istuen. Elokuvateattereissa on tarjolla myös erilaisia teatteriherkkuja, kuten popcornia ja virvoitusjuomia.

Ravintolat ja kahvilat

Oulussa on laaja valikoima ravintoloita ja kahviloita, joissa voi viettää iltaa ruokaillen tai vaikka vain nauttien kupposen kahvia. Tarjolla on erilaisia keittiöitä ja ruokakulttuureja, joten jokaiselle löytyy varmasti jotain mieluista. Lisäksi keskustassa ja ympäri kaupunkia on useita viihtyisiä kahviloita, joissa voi istahtaa ja nautiskella vaikkapa herkullisesta leivonnaisesta.

Teatterit ja esitykset

Oulussa on myös useita teattereita, jotka tarjoavat monipuolista ohjelmaa eri taiteenlajeista kiinnostuneille. Oulun kaupunginteatteri esittää niin musikaaleja, draamaa kuin komediaakin. Lisäksi Heinätorin kesäteatterissa voi nauttia ulkoilmasta samalla kun seuraa kesänäytöksiä.

Kulttuuritapahtumat ja festivaalit

Oulussa järjestetään runsaasti erilaisia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Esimerkiksi Oulun Musiikkijuhlat tarjoavat klassisen musiikin herkkuja, kun taas Oulun Valoa Festivaali valaisee kaupunkia monenlaisilla valoteoksilla. Myös Oulu August Festival, Oulun yö ja Qstock ovat tunnettuja tapahtumia, jotka houkuttelevat niin paikallisia kuin matkailijoitakin.

Luontokohteet ja retkeily Oulussa

Hupisaaret

Hupisaaret ovat vihreä virkistysalue Oulujoella Oulun keskustassa. Alueella on kauniita puistoja, kävelypolkuja, ruusutarha, paviljonki, leikkipuistoja ja ulkokuntosaleja.

Nallikari

Nallikari on Oulun suosituin uimaranta, joka sijaitsee noin 3 kilometrin päässä Oulun keskustasta. Alueella on hiekkarantaa, uima-altaita, leikkipuistoja, ravintoloita, saunoja ja venesatama.

Pikisaari

Pikisaari on saari Oulun keskustan lähellä, jonne pääsee kätevästi kävellen tai pyörällä. Saarella on kauniita puistoalueita, vierasvenesatama, kahvila, ravintola ja pieniä rantoja.

Tuiranpuisto

Tuiranpuisto on vehreä puistoalue Tuirassa, noin 2 kilometrin päässä Oulun keskustasta. Puistossa on kävelypolkuja, nurmikenttiä, leikkipuistoja, beach volley -kenttä, ulkokuntosaleja ja uintimahdollisuus lähellä sijaitsevassa meressä.

Hietasaari

Hietasaari on saari Merikosken välittömässä läheisyydessä, noin 1,5 kilometrin päässä Oulun keskustasta. Saarella on kauniita hiekkarantoja, uimaranta, leikkipuistoja, ulkokuntosali, frisbeegolfrata ja venesatama.

Oulun Korkeasaari

Oulun Korkeasaari on suuri ulkoilualue Värtön saaressa, noin 8 kilometrin päässä Oulun keskustasta. Alueella on monipuolisia luontopolkuja, lintutorni, grillauspaikkoja ja veneilymahdollisuuksia.

Aittolan lammen luontopolku

Aittolan lammen luontopolku sijaitsee noin 16 kilometrin päässä Oulun keskustasta Kiimingissä. Luontopolku kiertää kauniin järven ympäri ja tarjoaa mahdollisuuden nauttia rauhallisesta luonnosta ja retkeillä erilaisilla poluilla.

Hailuodon luontopolku

Hailuodon luontopolku sijaitsee saarella, jonka voi saavuttaa autolautalla Oulun keskustasta noin tunnin ajomatkan ja lauttamatkan jälkeen. Luontopolku tarjoaa upeita maisemia, lintutornin ja mahdollisuuden tutustua luonnon monimuotoisuuteen.

Vihiluoto

Vihiluoto on luonnonsuojelualue noin 40 kilometrin päässä Oulun keskustasta Iissä. Alueella on kaunista luontoa, lintutorni, laavu, kävelypolut ja mahdollisuus retkeilyyn ja luontohavaintojen tekemiseen.

Uskonnolliset kohteet:

Oulun tuomiokirkko:

Oulun tuomiokirkko on Oulun keskustassa sijaitseva luterilainen kirkko. Se on Oulun hiippakunnan ja Oulun kaupungin pääkirkko. Kirkko on rakennettu vuosina 1777-1784 ja se edustaa empiretyyliä. Tuomiokirkko on yksi Oulun tunnetuimmista maamerkeistä ja siellä järjestetään säännöllisesti jumalanpalveluksia ja muita tilaisuuksia. Kirkossa voi myös tutustua J.K. Paasikiven ja Lauri Kristian Relanderin muistomerkkeihin.

Hietasaaren kirkko:

Hietasaaren kirkko on Oulun merellisellä Hietasaaressa sijaitseva luterilainen kirkko. Kirkko on rakennettu vuonna 1971 ja sen arkkitehtuurissa näkyy moderni tyyli. Kirkko tunnetaan erityisesti upeista ikkunoistaan, joista aukeaa näkymä merelle. Hietasaaren kirkko toimii aktiivisena seurakuntakirkkona ja siellä järjestetään muun muassa jumalanpalveluksia ja konsertteja.

Koivurannan kappeli:

Koivurannan kappeli on Haukiputaalla sijaitseva luterilainen kappeli. Kappeli on rakennettu vuonna 2009 ja sen arkkitehtuurissa yhdistyy moderni ja perinteinen tyyli. Kappelissa järjestetään muun muassa hartaustilaisuuksia, ristiäisiä ja hautajaisia. Kappeli on suosittu myös häiden vihkimispaikkana.

Historialliset kohteet:

Oulun linna:

Oulun linna on Oulun keskustassa sijaitseva historiallinen linnoitus. Se on rakennettu vuosina 1590-1605 ja se oli aikoinaan osa Ruotsin valtakunnan rajalinnoitusta. Nykyään linna toimii museona ja siellä voi tutustua Oulun historian eri ajanjaksoihin sekä käydä näyttelyissä. Linnassa toimii myös ravintola, jossa voi nauttia lounasta tai kahvia linnaan tutustumisen ohessa.

Oulun kauppahalli:

Oulun kauppahalli on Oulun keskustassa sijaitseva historiallinen kauppahalli. Se on rakennettu vuonna 1901 ja siinä on säilytetty alkuperäistä arkkitehtuuria ja ilmettä. Kauppahalli on tunnettu monipuolisesta tuotevalikoimastaan, josta voi löytää muun muassa tuoreita kalatuotteita, lihaa, leipää, marjoja ja käsitöitä. Kauppahallissa voi myös nauttia kahviloissa tai ravintoloissa paikallisia herkkuja.

Tervasaaressa:

Tervasaaressa sijaitsee historiallinen tervahauta, joka on osa Oulun historiaa. Tervahauta oli tärkeä osa Oulun aiempaa talouselämää, kun sieltä kuljetettiin tervaa etenkin Ruotsiin. Tervahaudasta löytyy nykyään opastauluja, joista voi lukea alueen historiasta. Tervasaaressa voi myös nauttia kauniista luonnosta ja eväistä maisemapaikoilla.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat:

1. Oulun merenranta

Oulun merenranta sijaitsee kaupungin keskustan tuntumassa ja tarjoaa upeat näkymät Oulunlahdelle. Rannalla on useita kävelyreittejä, joilta voi ihailla merimaisemia sekä kaupungin siluettia. Alueella sijaitsee myös Oulun uimaranta, jossa voi viettää aurinkoista päivää ja nauttia vesielementistä.

2. Nallikarin hiekkasärkät

Nallikarin hiekkasärkät ovat suosittu nähtävyys Oulussa. Ne sijaitsevat Nallikarin ulkoilualueella, noin neljän kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Hiekkasärkkien korkeimmilta kohdilta avautuvat upeat näkymät sekä merelle että ympäröivään luontoon. Alueella on myös mahdollista vuokrata rantasauna ja nauttia saunomisesta merimaisemissa.

3. Oulunsalon lentokenttä

Oulunsalon lentokentältä voi ihailla kauniita näkymiä ympäröivään maisemaan sekä Oulunlahdelle. Lentokenttä sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Oulun keskustasta ja tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä kaupunki ja sen ympäristö ilmasta käsin. Alueella toimii myös Oulu Flying Club, joka tarjoaa lentoelämyksiä eri mittakaavoissa.

4. Raatin stadionin näköalatorni

Raatin stadionin näköalatorni sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Oulun keskustasta. Tornista avautuvat upeat näkymät kaupunkiin sekä ympäröivään luontoon. Torni on avoinna yleisölle kesäisin ja sinne noustessa pääsee ihailemaan Oulun maisemia korkealta.

5. Tuiranpuisto

Tuiranpuisto sijaitsee Tuiran kaupunginosassa noin kahden kilometrin päässä Oulun keskustasta. Puistosta löytyy kalliorinne ja näköalatasanne, josta voi ihailla Oulunlahden maisemia. Alueella on myös ulkoilureittejä, joita pitkin voi tutustua lähialueen luontoon ja näköaloihin.

6. Ainolan puisto

Ainolan puisto sijaitsee Oulun keskustan tuntumassa ja tarjoaa upeat näkymät Oulujokeen ja sen ympäristöön. Puistosta löytyy myös näköalatasanne, josta voi ihailla jokivarsien maisemia ja kaupungin historiallisia rakennuksia. Puistossa voi rentoutua ja nauttia kauniista maisemista keskellä kaupunkia.Kohteen sijainti maa on Suomi.

Jätä kommentti