Halvat lennot Plymouth

Nähtävyydet ja Kohteet

Plymouthin vuonna 1620 perustettu kylä

Plymouthin vuonna 1620 perustettu kylä on historiallinen paikka, joka tunnetaan Pilgrimien laskeutumispaikkana. Täällä vierailijat voivat tutustua Pilgrimien matkaan, elämään ja kulttuuriin mm. Plymouth Rockin, Pilgrim Hall Museumin ja Mayflower II -aluksen avulla.

Plymouth Rock

Plymouth Rock on suuri kivi, jolle uskotaan Pilgrimien astuneen maihin vuonna 1620. Kivi sijaitsee Plymouthin satamassa ja on yksi Yhdysvaltain historiallisesti merkittävistä paikoista. Vierailijat voivat nähdä kiven lasikotelossa ja oppia lisää Pilgrimien merkityksestä amerikkalaiselle historialle.

Pilgrim Hall Museum

Pilgrim Hall Museum on museo, joka sijaitsee Plymouthin historiallisella alueella. Museo tarjoaa kattavan näyttelyn Pilgrimien elämästä, matkasta ja perinnöstä. Vierailijat voivat tutustua alkuperäisiin esineisiin, kuten vaatteisiin, astioihin ja kirjeisiin, sekä oppia lisää Pilgrimien roolista Yhdysvaltain historiassa.

Mayflower II

Mayflower II on täysikokoinen jäljennös alkuperäisestä Mayflower-laivasta, joka toi Pilgrimien Yhdysvaltoihin. Laiva sijaitsee Plymouthin satamassa ja voit astua kyytiin oppiaksesi lisää Pilgrimien matkasta. Mayflower II on yleensä avoinna vierailijoille, jotka voivat kokea sen autenttisen tunnelman ja oppia lisää laivan historiasta.

Plymouth Plantation

Plymouth Plantation on elävä museoalue, joka kuvaa Pilgrimien asutusta ja elämää Plymouthissa 1600-luvulla. Vierailijat voivat tutustua jäljennettyihin rakennuksiin, kuten Pilgrim Halliin ja englantilaiseen kylään, sekä tavata historiallisia hahmoja, jotka esittelevät elämää tuona aikakautena.

Plimoth Grist Mill

Plimoth Grist Mill on toimiva jauhomylly, joka sijaitsee Plymouth Plantation -alueella. Vierailijat voivat oppia, miten viljaa jauhettiin 1600-luvulla ja nähdä myllyn toiminnassa. Myllyssä on myös myymälä, josta voi ostaa tuoretta jauhoa ja muita paikallisia tuotteita.

Massachusetts Maritime Academy

Massachusetts Maritime Academy on merenkulun yliopisto, joka sijaitsee Plymouthissa. Akatemialla on erilaisia ​​näyttelyitä ja esitteitä merenkulun historiasta ja tekniikasta. Vierailijat voivat tutustua kampukseen ja oppia lisää merenkulusta ja sen merkityksestä alueelle.

Nantasket Beach

Nantasket Beach on suosittu hiekkaranta, joka sijaitsee Plymouthin lähellä. Ranta tarjoaa mahdollisuuden rentoutumiseen, aurinkoon ja uimiseen. Se on myös suosittu paikka surffaamiseen ja muihin vesiaktiviteetteihin.

Plymouth Art Center

Plymouth Art Center on taidekeskus, joka esittelee paikallisten taiteilijoiden töitä. Keskuksessa on useita gallerioita, joissa voi tutustua erilaisiin taideteoksiin, kuten maalauksiin, veistoksiin ja valokuviin. Lisäksi keskus järjestää erilaisia ​​taideaiheisia tapahtumia ja työpajoja.

Kulttuuri ja Historia

1. Historialliset nähtävyydet

Plymouthissa sijaitsee useita historiallisia nähtävyyksiä, kuten Mayflower Steps, joka on merkittävä paikka Mayflower-laivan lähtöpaikkana 1600-luvulla. Toinen tunnettu nähtävyys on Plymouth Hoe, jossa sijaitsee muun muassa Smeatonin majakka, joka on yksi maailman vanhimmista majakoista. Plymouthin linnake, joka rakennettiin kuningatar Elisabetin aikana ja osallistui moniin historiallisiin tapahtumiin, on myös suosittu turistikohde.

2. Museot

Kaupungissa on useita museoita, joissa voi tutustua plymouthisen kulttuurin ja historian eri puoliin. Esimerkiksi The Box on uusi museokeskus, joka kokoaa yhteen historiallisia ja nykyaikaisia näyttelyitä, kattaen aiheita kuten Plymouthin teollisuus, taide ja merenkulku. National Marine Aquarium, joka on Iso-Britannian suurin julkinen akvaario, tarjoaa myös mielenkiintoisen ja opettavaisen näyttelyn merielämästä.

3. Taide- ja musiikkikohtaukset

Plymouthissa on monia taidegallerioita ja teattereita, jotka tarjoavat paikallisten taiteilijoiden ja esiintyjien töitä. Esimerkiksi The Theatre Royal on yksi Englannin vanhimmista teattereista, joka on kokenut useita uudistuksia historiansa aikana. Royal William Yard, entinen merivoimien varastoalue, on nykyään keskus taiteelle ja kulttuurille, jossa on useita gallerioita ja tapahtumapaikkoja.

4. Festivaalit

Plymouthissa järjestetään vuosittain useita festivaaleja ja tapahtumia, jotka juhlistavat kaupungin kulttuuria ja historiaa. Esimerkiksi Plymouth Seafood Festival on tärkeä tapahtuma, joka tuo esiin merenelävien herkut ja paikallisen ruokakulttuurin. Plymouthin kansainvälinen elokuvafestivaali houkuttelee paikallisia ja kansainvälisiä elokuvantekijöitä ja -harrastajia ympäri maailman.

5. Plymouthin sotahistoria

Plymouth on merkittävä paikka sotahistoriassa, erityisesti toisen maailmansodan aikana. Kaupungissa sijaitsi strategisesti tärkeä Devonportin merivoimien tukikohta. Tukikohta oli merkittävä osa Britannian sotaponnisteluja ja se kärsi useista pommituksista sodan aikana. Plymouth Naval Memorial muistuttaa näistä tapahtumista ja muistaa merenkävijöitä, jotka menettivät henkensä sodassa.

Ruokailu ja Ravintolat Plymouthissa

Pubeja ja baareja

Plymouthissa on runsaasti erilaisia pubeja ja baareja tarjoamassa erilaisia juomia ja rentoa ilmapiiriä. Varsinkin Armada Wayn ja Barbicanin alueilla on paljon vaihtoehtoja, joista valita. Joitain suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi The Ship Inn ja The B-Bar.

Ravintoloita

Plymouthissa on monipuolinen valikoima ravintoloita eri ruokakulttuureista. Valikoimaan kuuluu muun muassa kiinalaisia, intialaisia, italialaisia, espanjalaisia ja brittiläisiä ravintoloita. Joitain suosittuja ravintoloita Plymouthissa ovat esimerkiksi Bella Italia, Chiquito, Gurkha Kitchen ja Rockfish.

Kalastajakuppilat

Plymouth tarjoaa myös mahdollisuuden nauttia tuoreesta merenelävästä ja kala-aterioista kalastajakuppiloissa. Näissä paikoissa voi kokea aitoa merenrantatunnelmaa ja maistella herkullisia paikallisia mereneläviä. Esimerkkejä Plymouthin kalastajakuppiloista ovat The Boathouse Cafe, The Clovelly ja The Morgue.

Pikaruokapaikkoja

Plymouthissa on myös erilaisia pikaruokapaikkoja, jotka tarjoavat nopeaa ja helppoa ruokaa eri makumieltymyksiä varten. Tunnettuja pikaruokaketjuja, kuten McDonald’s ja Subway, löytyy myös kaupungista. Joitain muita suosittuja pikaruokapaikkoja Plymouthissa ovat esimerkiksi KFC ja Burger King.

Pubiruokaa

Monissa plymouthilaisissa pubeissa voi myös nauttia pubiruokaa. Pubiruoka on yleensä yksinkertaista ja rentoa ruokaa, kuten pihviä ja perunoita, kalaa ja perunoita tai lihapullia ja perunoita. Pubiruokapaikkoja Plymouthissa ovat esimerkiksi The Dolphin Hotel ja The Fisherman’s Arms.

Kahviloita ja leipomoita

Plymouthissa on useita viihtyisiä kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia kahvia tai teetä sekä herkullisia leivonnaisia. Joitain suosittuja kahviloita ja leipomoita Plymouthissa ovat esimerkiksi Elvira’s Cafe, The Flower Cafe ja Jacka Bakery.

Erityisruokavaliot

Monissa ravintoloissa ja ruokapaikoissa Plymouthissa tarjotaan myös vaihtoehtoja erityisruokavaliota noudattaville asiakkaille. Tällaisia vaihtoehtoja voivat olla esimerkiksi gluteenittomat, maidottomat, vegaaniset tai kasvisruoat. Monet ravintolat tarjoavat myös mahdollisuuden pyytää ruoka-aineiden vaihtoja ja mukautuksia ruokalistan ruokiin.

Vapaa-ajan aktiviteetit Plymouthissa

1. Rannalla rentoutuminen

Plymouthissa voit rentoutua useilla uimarannoilla, kuten Plymouth Hoe, josta on upeat näkymät Plymouthin satamaan ja merelle. Lisäksi lähellä sijaitsee myös Devonport Park, jossa voi viettää aikaa puistossa ja nauttia kauniista ympäristöstä.

2. Kulttuurikohteiden tutkiminen

Plymouthissa on useita kulttuurikohteita, kuten The Box -museo, jossa pääsee tutustumaan kaupungin historiaan ja näyttelyihin. Lisäksi Barbastelle Archaeology Park tarjoaa mahdollisuuden tutustua arkeologisiin löytöihin ja historiallisiin kohteisiin.

3. Retkeily Dartmoorin kansallispuistossa

Lähellä Plymouthia sijaitsee Dartmoorin kansallispuisto, jossa voi nauttia upeasta luonnosta ja tehdä retkiä patikoiden tai pyöräillen. Kansallispuistossa on myös mahdollisuus osallistua erilaisille aktiviteeteille, kuten kiipeilylle tai melonnalle.

4. Vesiurheilulajit

Plymouth tarjoaa mahdollisuuden harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja, kuten purjelautailua, melontaa, purjehdusta ja sukellusta. Plymouthin satamasta voi myös lähteä veneretkille tai kalastamaan.

5. Konsertit ja tapahtumat

Plymouth Pavilions on suosittu tapahtumapaikka, jossa järjestetään erilaisia konsertteja, teatteriesityksiä ja muita tapahtumia. Lisäksi Royal William Yardissa voi nauttia ruoasta ja juomasta samalla kun kuuntelee live-musiikkia.

6. Golfkentillä pelaaminen

Plymouthissa on useita golfkenttiä, kuten Staddon Heights Golf Club ja Elfordleigh Golf Club, joissa voi pelata golfia ja nauttia upeista maisemista.

7. Ostosmahdollisuudet

Plymouthin kaupungista löytyy useita ostoskeskuksia ja katuja, kuten Drake Circus Shopping Centre ja Plymouth City Centre, joissa voi tehdä ostoksia eri liikkeissä ja nauttia ravintoloista ja kahviloista.

8. Teatteri- ja elokuvaelämykset

Plymouthissa on useita teattereita, kuten Theatre Royal ja Barbican Theatre, joissa voi nauttia erilaisista teatteriesityksistä ja musikaaleista. Lisäksi kaupungista löytyy myös elokuvateattereita, kuten Vue Cinema ja Reel Cinemas.

9. Museoiden ja taidegallerioiden vierailu

Plymouthissa on useita museoita ja taidegallerioita, kuten Plymouth City Museum and Art Gallery sekä The Arts Institute, joissa pääsee tutustumaan erilaisiin näyttelyihin ja taiteeseen.

10. Ruokailu ja yöelämä

Plymouthissa on monia ravintoloita, kahviloita ja baareja, joista voi nauttia erilaisia ruokia ja juomia. Lisäksi kaupungissa on myös yökerhoja ja baareja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia musiikista.

Suositut hotellit Plymouthissa

1. Duke of Cornwall Hotel

– Tämä historiallinen hotelli sijaitsee Plymouthin sydämessä, keskeisellä paikalla.
– Duke of Cornwall Hotel tarjoaa perinteistä brittiläistä charmia ja tyylikkäitä huoneita.
– Hotellissa on useita ravintoloita ja baareja, joissa voi nauttia ruoasta ja juomasta.
– Lisäksi hotellista löytyy myös kuntosali ja sauna.
– Duke of Cornwall Hotel on saanut erinomaisia arvosteluja palvelustaan ja mukavuuksistaan.

2. Crowne Plaza Plymouth

– Tämä moderni hotelli sijaitsee Plymouthin merenrannalla, tarjoten upeat näkymät Plymouth Soundille.
– Crowne Plaza Plymouthissa on tyylikkäitä ja tilavia huoneita, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet.
– Hotellissa on myös ravintola, baari, sisäuima-allas ja kuntokeskus.
– Hotellin sijainti meren rannalla tarjoaa mahdollisuuden nauttia kauniista maisemista ja ulkoilusta.
– Crowne Plaza Plymouth on saanut kiitosta hyvästä palvelusta ja laadukkaista tiloistaan.

3. Jurys Inn Plymouth

– Tämä tyylikäs ja moderni hotelli sijaitsee Plymouthin keskustassa, lähellä ostosmahdollisuuksia ja nähtävyyksiä.
– Jurys Inn Plymouthissa on viihtyisiä huoneita, joissa on modernit mukavuudet, kuten ilmainen Wi-Fi.
– Hotellissa on ravintola, baari, kokoustilat ja 24h vastaanotto.
– Jurys Inn Plymouth on saanut kiitosta erinomaisesta sijainnistaan ja ystävällisestä henkilökunnastaan.
– Hotelli sopii erinomaisesti sekä liike- että lomamatkailijoille.

4. Holiday Inn Plymouth

– Tämä moderni hotelli sijaitsee Plymouthin ulkopuolella, mutta hyvien liikenneyhteyksien varrella.
– Holiday Inn Plymouthissa on viihtyisiä ja tilavia huoneita, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet.
– Hotellissa on ravintola, baari, kuntokeskus, uima-allas ja kokoustilat.
– Hotellin sijainti tarjoaa rauhallisen ympäristön, mutta lähellä olevat nähtävyydet ja palvelut ovat helposti saavutettavissa.
– Holiday Inn Plymouth on saanut positiivista palautetta erinomaisesta palvelusta ja laadukkaista tiloistaan.

5. Copthorne Hotel Plymouth

– Tämä viehättävä hotelli sijaitsee Plymouthin purjehduskeskuksessa, lähellä Barbicanin historiallista aluetta.
– Copthorne Hotel Plymouthissa on tyylikkäitä huoneita, joista on osasta upeat näkymät merelle.
– Hotellissa on myös ravintola, baari, kuntokeskus ja kokoustilat.
– Hotelli sijaitsee rauhallisella alueella, mutta lähellä olevat nähtävyydet ja palvelut ovat kävelyetäisyydellä.
– Copthorne Hotel Plymouth on saanut kiitosta paitsi sijainnistaan myös ystävällisestä henkilökunnastaan.

Turvallisuus ja terveys

Rikollisuus

Plymouthissa on keskimääräistä matalampi rikollisuusaste verrattuna muihin Britannian kaupunkeihin. Erityisesti vakavat rikokset, kuten murhat ja aseelliset hyökkäykset, ovat harvinaisia. Asukkaat voivat suhteellisen turvallisesti liikkua kaupungissa päivällä ja yöllä.

Liikenne

Plymouthissa on hyvä julkinen liikennejärjestelmä, johon kuuluvat bussit ja junat. Liikenteessä tulee noudattaa normaaleja liikennesääntöjä ja olla varovainen. Kaupungissa on myös kävely- ja pyöräilyreittejä, jotka edistävät turvallista liikkumista erityisesti kevyen liikenteen osalta.

Palo- ja pelastuspalvelut

Plymouthissa on tehokkaat palo- ja pelastuspalvelut. Paikalliset paloasemat ja pelastusyksiköt varmistavat nopean reagoinnin tulipaloihin ja onnettomuuksiin. Asukkaiden tulee tietää paikallisten hätänumeroiden, kuten 999, hätätilanteissa.

Sairaalat ja terveyspalvelut

Plymouthissa on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat laadukkaita terveyspalveluita asukkaille. Kaupungissa on myös terveysasemia ja apteekkeja, joissa voi saada perusterveydenhuoltoa ja reseptilääkkeitä.

Yleinen turvallisuus

Plymouthissa on yleisesti ottaen turvallista asua ja liikkua. Kaupungin kadut ovat hyvin valaistuja, ja julkisiin tiloihin ja rakennuksiin panostetaan turvallisuuteen. Asukkaiden tulee kuitenkin olla tietoisia ympäristöstään ja käyttäytyä varovaisesti esimerkiksi välttämällä pimeitä ja hiljaisia alueita yöaikaan.

Rannat ja Vesistöt:

1. Plymouth Hoe ranta:

Plymouth Hoessa sijaitsee kaupungin tärkein ranta, joka on suosittu paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa. Ranta tarjoaa upeat näkymät Plymouth Soundille ja Englannin kanaalille. Se on ihanteellinen paikka rentoutumiseen, kävelylle ja piknikille.

2. Mount Battenin ranta:

Mount Battenin ranta sijaitsee Plymouth Soundin länsirannalla. Se on suosittu vesiliikunnan harrastajien keskuudessa ja tarjoaa mahdollisuuksia purjehdukseen, melontaan ja sukellukseen. Rannalla on myös houkuttelevia kävelyreittejä ja kahviloita.

3. Bovisin ranta:

Bovisin ranta sijaitsee Plymstockin alueella ja se tunnetaan kauniista hiekkarannoistaan. Ranta on suosittu perheiden keskuudessa, sillä se tarjoaa hyvät mahdollisuudet uimiseen ja auringonottoon sekä on varustettu mukavuuksilla, kuten kahviloilla ja wc-tiloilla.

4. Tinside-ranta:

Tinside-ranta sijaitsee Plymouthin kaupungin keskustassa ja se on historiallinen merivesiallas avomeressä. Ranta on suosittu uimareiden ja auringonottajien keskuudessa, ja se tarjoaa upeat näkymät merelle. Alueella on myös kahvila ja wc-tiloja.

5. Devil’s Pointin ranta:

Devil’s Pointin ranta sijaitsee Plymouth Soundin itäisellä puolella Plymouthin lahdella. Rannalla on kauniit näkymät Citadel-linnoitukseen ja Plymouth Hoeen. Se on suosittu kävelykohde, ja siellä voi myös ihailla ohikulkijoita, jahdeja ja muita aluksia.

6. Dartmoorin kansallispuisto:

Vaikka Dartmoor ei olekaan Plymouthin kaupungin sisällä, se on lähellä ja tarjoaa upeita luonnonkauniita vesistöjä, kuten jokia, järvet ja vesiputoukset. Kansallispuistossa voi nauttia kävelyretkistä, kalastuksesta ja luontoharrastuksista vesistöjen ympärillä.

7. Plymjoen suisto:

Plymjoen suisto sijaitsee Plymouthin itäosassa ja se tarjoaa kauniin ympäristön sekä monia luontopolkuja ja kävelyreittejä. Suistossa on myös mahdollisuus kalastukseen, ja se on suosittu alue linnuston tarkkailuun. Rantaviivaa seurailevat reitit tarjoavat upeat näkymät vesistöön.

Plymouthin yöelämä ja viihde

1. Baarit ja pubit

Plymouthista löytyy monia baareja ja pubeja, jotka tarjoavat erilaisia juomia ja hauskaa iltaa. Esimerkkejä suosituista paikoista ovat
Dirty Nelly’s Irish Pub, joka tarjoaa olutta ja irlantilaisia perinneruokia, sekä
The Cider House, joka erikoistuu omenasiideriin.

2. Klubit ja diskot

Plymouthissa on myös useita klubeja ja diskoteekkejä, joissa voi tanssia ja nauttia musiikista. Esimerkiksi
Pryzm on suosittu yökerho, joka tarjoaa eri tyyppistä musiikkia ja eri kerroksissa erilaisia tiloja.
Walkabout on toinen suosittu klubi, joka tarjoaa DJ-musiikkia ja elävää viihdettä.

3. Live-musiikki

Plymouthissa on myös useita paikkoja, joissa voi kuunnella live-musiikkia eri genreistä. Esimerkiksi
Plymouth Pavilions on konserttisali, jossa esiintyy usein tunnettuja artisteja ja bändejä.
The Junction on puolestaan pienempi musiikkiklubi, jossa voi kuunnella erilaisia live-esiintyjiä.

4. Elokuvateatterit

Plymouthissa on useita elokuvateattereita, joissa voi käydä katsomassa uusimpia elokuvia.
Esimerkiksi Vue Cinema ja Odeon Cinema ovat suosittuja elokuvateattereita kaupungissa.

5. Teatterit ja esitykset

Plymouthissa on myös useita teattereita, joissa voi nauttia erilaisista näytelmistä ja esityksistä.
Plymouth Theatre Royal on suosittu teatteri, jossa esitetään niin klassisia kuin nykyaikaisia näytelmiä.
Barbican Theatre on toinen vaihtoehto, joka keskittyy erityisesti paikallisiin ja kokeellisempiin esityksiin.

6. Konserttisalit ja tapahtumapaikat

Plymouthissa on myös useita konserttisaleja ja tapahtumapaikkoja, joissa järjestetään erilaisia konsertteja ja tapahtumia.
Plymouth Pavilions on suuri monitoimihalli, jossa järjestetään myös konsertteja sekä urheilu- ja muotinäytöksiä.
Plymouth Guildhall on historiallinen rakennus, jossa järjestetään usein konsertteja ja muita tapahtumia.

7. Kasinot

Plymouthista löytyy myös kasinoita, joissa voi viettää iltaa pelaillen erilaisia pelejä.
Rainbow Casino ja Genting Casino ovat suosittuja kasinoita kaupungissa.

Luontokohteet ja Retkeily

Dartmoorin kansallispuisto

Dartmoorin kansallispuisto sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Plymouthista ja tarjoaa upeita maisemia ja monipuolisia retkeilymahdollisuuksia. Puisto on tunnettu karujen nummien, kivimuodostelmien ja historiallisten raunioiden lisäksi myös lukuisista vaellusreiteistä. Retkeilijät voivat tutustua alueeseen omin päin tai osallistua opastetuille retkille.

Mount Edgcumbe Country Park

Mount Edgcumbe Country Park on suuri puisto Plymouthin lähellä, joka tarjoaa upeat maisemat Plymouth Sound -lahdelle ja historiallisille rakennuksille. Puistossa on useita kävelyreittejä, puutarhoja ja historiallisia kohteita, kuten Mount Edgcumbe House -kartano ja Cremyllin linnoitus. Alueelta löytyy myös piknik-alueita ja leikkipaikkoja.

Plymouthin rantakävely

Plymouthin rantakävelyreitti kulkee kauniilla rantaviivalla ja tarjoaa upeita näkymiä Plymouth Sound -lahteen. Reitti alkaa Barbicanin alueelta ja jatkuu aina Devil’s Pointille saakka. Rantakävelyllä voi ihastella merimaisemia, tutustua historiallisiin kohteisiin ja pysähtyä johonkin rantakahvilaan tai ravintolaan matkan varrella.

Saltram House ja puutarhat

Saltram House on 1700-luvulla rakennettu kartano, joka sijaitsee Plymouthin lähellä. Kartanon ympärillä on kauniit puutarhat, joissa voi kävellä ja nauttia vehreydestä. Puistossa on myös erilaisia polkuja ja lampia, joita voi tutkia. Saltram House tarjoaa myös opastettuja kierroksia, joissa voi tutustua kartanon historiaan.

Tamar Trails

Tamar Trails on ulkoilualue, joka sijaitsee Tamar-joen varrella noin 20 kilometrin päässä Plymouthista. Alueella on erilaisia polkuja ja reittejä, joita voi kulkea kävellen, pyörällä tai hevosella. Alueelta löytyy myös seikkailupuisto, jossa voi kiipeillä ja laskea vaijeriliukumäkeä. Tamar Trails tarjoaa myös mahdollisuuden vuokrata kanootti tai kajakki ja tehdä melontaretkiä joella.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Plymouthin katedraali

Plymouthin katedraali, virallisesti nimeltään St. Andrewn, on anglikaaninen katedraali, joka sijaitsee Plymouthin kaupungissa. Se on rakennettu 1800-luvulla ja sen arkkitehtuuri edustaa goottilaista tyyliä. Katedraalissa voi vierailla ja tutustua sen upeaan sisustukseen ja koristeisiin.

Mayflower Steps

Mayflower Steps ovat merkittävä historiallinen kohta Plymouthissa. Ne sijaitsevat Barbicanin alueella ja merkitsevät paikkaa, josta purjehti Mayflower-alus vuonna 1620 matkalleen kohti Amerikkaa. Paikalla on muistomerkki, jossa kerrotaan Mayflowerin lähdöstä ja sen merkityksestä Amerikan siirtokuntien perustamisessa.

Pilgrim Fathers Memorial

Pilgrim Fathers Memorial on muistomerkki, joka on pystytetty Plymouthhin kunniaksi puritaaniselle ryhmälle, joka lähti Plymouthista vuonna 1620 ja perusti uuden siirtokunnan Massachusettseen, Yhdysvaltoihin. Muistomerkki sisältää graniittisen patsaan ja ympärillä olevia inskriptioita, jotka kertovat puritaanien tarinan.

Buckland Abbey

Buckland Abbey on historiallinen kartano ja luostari, joka sijaitsee Plymouthin lähellä. Se perustettiin jo 1200-luvulla ja oli alun perin Cistercian-munkkien hallinnassa. Nykyään se on avoinna yleisölle ja siellä voi tutustua rakennuksen historiaan, puutarhoihin ja taidekokoelmiin.

Plymouth Gin Distillery

Plymouthin Giniin tehdas on maailman vanhin itsenäisesti toimiva ginitehdas. Se on perustettu vuonna 1793 ja sijaitsee Plymouthin kaupungin keskustassa. Tehtaalla voi osallistua opastetuille kierroksille, oppia ginin valmistuksesta ja maistella erilaisia ​​ginijuomia.

Panoraama- ja Näköalapaikat

1. The Hoe

The Hoe on kaupungin tunnetuin näköalapaikka. Se sijaitsee Plymouthin eteläosassa ja tarjoaa upeat näkymät Plymouth Soundille, Drakes Islandille ja Englannin kanaalille.

2. Smeaton’s Tower

Smeaton’s Tower on kuuluisa majakka, joka nyt toimii näköalatornina. Se sijaitsee The Hoella ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät Plymouthin rannikolle ja merelle.

3. Mount Edgcumbe Country Park

Mount Edgcumbe Country Park on ulkoilualue, joka sijaitsee Plymouthin itäpuolella. Se tarjoaa kauniit näkymät Plymouthin lahdelle ja on suosittu paikka patikointiin ja piknikille.

4. Plymouth Sound Coastal Path

Plymouth Sound Coastal Path on kävelyreitti, joka kulkee pitkin Plymouthin rannikkoa. Reitin varrella on useita näköalapaikkoja, joista voi ihailla kaupungin maisemia ja merimaisemaa.

5. Devil’s Point

Devil’s Point on niemimaa, joka sijaitsee Plymouth Soundin eteläosassa. Se tarjoaa upeat näkymät satamaan ja Plymouthin rantaviivalle.

6. Mount Batten Tower

Mount Batten Tower on historiallinen torni, joka toimii nykyään näköalapaikkana. Tornista avautuu kauniit näkymät Plymouth Soundille ja ympäröivälle alueelle.

7. Jennycliff

Jennycliff on kalliomäki, joka sijaitsee Plymouthin itäpuolella. Sieltä avautuu kauniit näkymät Plymouth Soundille ja se on suosittu paikka kävelyyn ja maisemien ihailuun.

8. Drake’s Island

Drake’s Island on pieni saari, joka sijaitsee Plymouth Soundissa. Saarelta avautuu upeat näkymät Plymouthin rannikolle ja se on suosittu paikka veneretkille ja valokuvaukselle.

9. Plymbridge Woods

Plymbridge Woods on metsäalue, joka sijaitsee Plym-joen varrella. Alueella on useita näköalapaikkoja, joista voi ihailla joen kaunista maisemaa ja luontoa.

10. Plymouth University Library Rooftop

Plymouthin yliopiston kirjasto sijaitsee Plymouthin keskustassa ja sen katolla on näköalatasanne. Sieltä voi ihailla kaupungin keskustan näkymiä ja lähiseudun maisemia.Kohteen sijainti maa on Yhdistynyt kuningaskunta.

Jätä kommentti