Halvat lennot Reims

Nähtävyydet ja kohteet

Reimsin tuomiokirkko

Reimsin tuomiokirkko, joka tunnetaan myös nimellä Notre-Dame de Reims, on yksi Ranskan upeimmista gotiikan tyylin edustajista. Se on maailmankuulu paikka, jossa Ranskan kuninkaat on perinteisesti kruunattu. Kirkon upeat ulkopuoliset patsaat ja veistokset ovat näkemisen arvoisia, samoin kuin sen kauniit lasimaalaukset sisällä.

Basilique Saint-Remi

Basilique Saint-Remi on kaunis romaanisen ja goottilaisen arkkitehtuurin yhdistelmä. Se on omistettu Reimsin suojeluspyhimykselle, Pyhälle Remille. Basilikan sisäpuolella on kaunis hautaholvi ja upeat maalaukset. Vierailijat voivat myös tutustua kattavaan kokoelmaan antiikin aseita ja taideaarteita.

Picardin metsä

Picardin metsä on luonnonkaunis alue lähellä Reimsiä. Se on suosittu retkeilykohde, jossa voi nauttia kauniista maisemista, patikoida, pyöräillä tai rentoutua. Alueella on myös monia luontopolkuja, joita pitkin voi tutustua alueen eläimistöön ja kasvistoon.

Ranskan viinialueet

Reimsin ympäristössä on useita kuuluisia Ranskan viinialueita, kuten Champagne ja Montagne de Reims. Alueilla voi vierailla viinitiloilla, tutustua viininvalmistukseen ja maistella paikallisia herkkuja. Viinialueilla järjestetään myös erilaisia viinitapahtumia ja festivaaleja.

Hôtel de Ville

Hôtel de Ville eli kaupungintalo on Reimsin keskustassa sijaitseva upea rakennus. Siellä toimii Reimsin kaupunginhallinto ja siellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä. Rakennuksen arkkitehtuuri edustaa renessanssin tyyliä ja siinä on kauniita yksityiskohtia.

Museot

Reimsissä on monia mielenkiintoisia museoita, kuten Palais du Tau, joka sijaitsee tuomiokirkon vieressä. Palais du Taussa voi tutustua Ranskan kuningaskunnan historiaan sekä kuninkaiden kruunaamistapoihin. Lisäksi kaupungissa on Fine Arts Museum, joka tarjoaa näyttelyitä antiikin, keskiajan ja modernin taiteen saralta.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

– Reims tunnetaan erityisesti samppanjan valmistuspaikkana. Kaupungissa sijaitsee useita samppanjataloja, kuten Mumm, Taittinger ja Veuve Clicquot. Samppanjan valmistusprosessi ja perinteet ovat vahvasti läsnä kaupungin kulttuurissa.
– Reimsissä on myös useita taidemuseoita, kuten Musée des Beaux-Arts ja Musée de la Reddition, joka kertoo toisen maailmansodan loppumisen tapahtumista.
– Kaupungissa järjestetään vuosittain useita kulttuuritapahtumia, kuten musiikki- ja teatterifestivaaleja, taidenäyttelyitä ja katusoittofestivaaleja. Reims on myös suosittu paikka jalkapallo- ja rugbyotteluiden seuraamiseen.

Historia

– Reims on yksi Ranskan vanhimmista kaupungeista ja sillä on pitkä historia. Kaupunki perustettiin roomalaisten toimesta noin 2000 vuotta sitten.
– Reimsillä oli merkittävä rooli gallialaisten aikakaudella ja se oli yksi tärkeimmistä kaupungeista Rooman valtakunnan pohjoisrajalla.
– Kaupunki on ollut kuningas- ja keisarikruunauksien keskipiste. Useat Ranskan hallitsijat on kruunattu Reimsin tuomiokirkossa, joka on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä.
– Tuomiokirkko, Notre-Dame de Reims, on myös UNESCO:n maailmanperintökohde ja se on arkkitehtonisesti merkittävä rakennus goottilaisine elementteineen.
– Reims kärsi huomattavia vahinkoja ensimmäisessä ja toisessa maailmansodassa, mutta kaupunki on sittemmin kunnostettu ja entisöity historialliseen kuntoon.

Ruokailu ja Ravintolat

Ranskalaista ruokaa

Reimsissä on monia ravintoloita, joissa voi nauttia perinteistä ranskalaista ruokaa. Tyypillisiä ranskalaisia herkkuja ovat esimerkiksi patonki (baguette), juustot, croissantit, sipulikeitto (soupe à l’oignon), kermakakut ja crêpet.

Samppanjabaarit

Koska Reims sijaitsee samppanjatilojen läheisyydessä, kaupungissa on useita samppanjabaareja, joissa voi maistella erilaisia samppanjoita. Baarit tarjoavat usein myös pientä purtavaa, kuten juustoja ja kinkkua.

Kahvilat ja leipomot

Reimsissä on runsaasti viihtyisiä kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia aamiaista tai istahtaa kahville ja leivonnaiselle. Tarjolla on erilaisia leivoksia, croissantteja, macaroneja ja muita herkkuja.

Bistrot ja brasserie-ravintolat

Bistrot ja brasserie-ravintolat ovat Ranskassa erittäin suosittuja paikallisten keskuudessa. Reimsissäkin on useita tällaisia ravintoloita, joissa voi nauttia rentoa tunnelmaa sekä paikallisia herkkuja, kuten coq au vin (kukkoa viinissä) ja escargots (etanoita).

Michelin-ravintolat

Reimsissä on myös useita Michelin-tähtiä saaneita ravintoloita, joissa voi kokea huippuluokan ruokaelämyksiä. Näissä ravintoloissa tarjoillaan korkeatasoista ruokaa ja palvelua, ja ne ovat usein hintatasoltaan hieman korkeampia.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Museot

Reims tarjoaa useita mielenkiintoisia museoita, jotka tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden tutustua alueen historiaan ja kulttuuriin. Esimerkiksi Musée des Beaux-Arts on yksi Ranskan vanhimmista ja tärkeimmistä taidekokoelmista. Musée de la Reddition puolestaan esittelee toisen maailmansodan loppuvaiheen tapahtumia. Lisäksi Reimsissä on myös viinin- ja samppanjateollisuuteen keskittyviä museoita, kuten Musée du Vin de Champagne.

Luontoaktiviteetit

Reimsin ympäristö tarjoaa monia mahdollisuuksia nauttia luonnosta ja ulkoilusta. Lähellä sijaitsee esimerkiksi Parc Naturel Régional de la Montagne de Reims, joka tarjoaa upeat maisemat ja patikointireitit. Lisäksi läheisellä Champagne-Ardenne -alueella voi harrastaa esimerkiksi pyöräilyä ja melontaa.

Urheilu

Reimsissä voi harrastaa erilaisia urheilulajeja. Kaupungista löytyy useita jalkapallokenttiä, tenniskenttiä ja kuntokeskuksia. Lisäksi alueella on mahdollista harrastaa esimerkiksi ratsastusta ja golfia. Kaupungissa järjestetään myös erilaisia urheilutapahtumia ja kilpailuja, kuten juoksu- ja pyöräilykilpailuja.

Golf

Reimsissä sijaitsee useita golfkenttiä, joita voi käyttää harrastamiseen tai kilpailemiseen. Tällaisia kenttiä ovat esimerkiksi Golf de Reims ja Golf de Champagne. Näillä kentillä voi nauttia golfista kauniissa ympäristössä ja samalla kehittää omaa pelitaitoaan.

Ruokakulttuuri

Reims tunnetaan myös herkullisesta ruokakulttuuristaan. Kaupungin lukuisissa ravintoloissa voi maistella ranskalaisen keittiön herkkuja ja erityisesti alueen omaa erikoisuutta, samppanjaa. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia ruokafestivaaleja ja tapahtumia, joissa voi tutustua paikallisiin ruokaperinteisiin.

Kulttuuritapahtumat

Reimsissä järjestetään säännöllisesti erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten teatteriesityksiä, konsertteja ja festivaaleja. Esimerkiksi Fêtes Johanniques on kesäfestivaali, jossa juhlistetaan Jeanne d’Arcia, Ranskan historiallista sankaritarta. Lisäksi kaupungissa on useita teattereita, konserttisaleja ja elokuvateattereita, jotka tarjoavat monipuolista kulttuuriohjelmaa.

Suositut hotellit Reimsissä

1. Hôtel Azur

Hôtel Azur on tunnettu hotelli Reimsissä. Se sijaitsee keskeisellä paikalla vain 500 metrin päässä Reimsin katedraalilta. Hotellissa on viihtyisät huoneet, jotka tarjoavat kaikki tarvittavat mukavuudet vieraille. Hôtel Azurissa on myös ilmainen Wi-Fi, 24h vastaanotto ja concierge-palvelu.

2. Hôtel Cecyl

Hôtel Cecyl on kodikas hotelli Reimsin sydämessä lähellä kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä. Hotellin huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niissä on moderneja mukavuuksia. Asiakkaat voivat nauttia ilmaisesta aamiaisesta, ilmaisesta Wi-Fi:stä ja 24h vastaanotosta Hôtel Cecylissä.

3. Holiday Inn Reims Centre

Holiday Inn Reims Centre on moderneilla palveluilla varustettu hotelli, joka sijaitsee kätevästi lähellä kaupungin keskustaa. Hotellissa on tilavat ja tyylikkäät huoneet, joissa on ilmastointi sekä mukavuudet kuten taulu-TV ja teen/kahvin valmistusvälineet. Holiday Inn Reims Centre tarjoaa myös kuntosalin, ravintolan ja ilmaisen Wi-Fi:n.

4. Grand Hôtel des Templiers

Grand Hôtel des Templiers on ylellinen hotelli, joka on rakennettu 1800-luvun entiseen Temppeliritarien rakennukseen. Hotellin huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niissä on korkeatasoiset mukavuudet. Asiakkaat voivat rentoutua hotellin spa-alueella, nauttia gourmet-ravintolasta ja hyödyntää lisämukavuuksia, kuten kuntosalin ja hieronnan.

5. Hotel Azur

Hotel Azur on viihtyisä hotelli Reimsin keskustassa. Hotellin huoneet tarjoavat kodikkaan ilmapiirin ja kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotel Azurissa on myös ravintola, baari ja ilmainen Wi-Fi. Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Reimsin katedraalista ja muista nähtävyyksistä.

Turvallisuus ja terveys

Turvallisuus

Reims on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta kuten missä tahansa suuremmassa kaupungissa, kannattaa noudattaa tavanomaista varovaisuutta. Matkailijoiden tulisi kiinnittää erityistä huomiota omaisuutensa suojaamiseen ja välttää arvokkaiden esineiden näytteillepanoa.

Myös öisin kaupungilla liikuttaessa on hyvä pysytellä valaistuilla pääkaduilla ja välttää pimeitä ja vähemmän valaistuja alueita. Reimsissä on myös hyvä pitää silmät avoinna taskuvarkaiden varalta, erityisesti turistikohteissa ja ruuhkaisilla paikoilla.

Terveys

Reimsissä on useita hyviä terveyskeskuksia, sairaaloita ja apteekkeja, joissa saa tarvittaessa apua ja hoitoa. Jos tarvitset kiireellistä terveydenhuoltoa, voit soittaa hätänumeroon 112 ja pyytää apua.

Matkailijoiden kannattaa olla tarkkana omasta terveydestään, ja varmistaa, että rokotukset ovat ajan tasalla ennen matkalle lähtöä. On myös suositeltavaa ottaa matkavakuutus, joka kattaa mahdolliset sairastumiset tai tapaturmat.

Reimsissä on hyvä juoda vain pullotettua vettä, mikäli hanavesi ei ole juomakelpoista. Matkailijoiden on tärkeää noudattaa hygieniasuosituksia, kuten käsienpesua ennen ruokailua ja ruuan asianmukaista käsittelyä. Uimista julkisissa vesialtaissa kannattaa välttää, mikäli niiden puhtaudesta tai kloorausasteesta ei ole varmuutta.

Terveyspalveluiden tasoon voi luottaa Reimsissä, ja kaupungissa on hyvät mahdollisuudet saada apua ja hoitoa erilaisiin terveysongelmiin.

Rannat ja vesistöt

1. Vesistöt

Reims sijaitsee Vesleen johtavien jokien, kuten Vesleen ja Ardoniin, varrella. Kaupungin alueella on myös useita kanavia, kuten Muizonin kanava ja Courtin kanava, jotka ovat osa Marne-joen kanavajärjestelmää.

2. Pienet vesistöt

Kaupungin alueella on myös useita pieniä lampia, järviä ja lammikoita, kuten Etang de Tanchet, Etang des Sources, Etang de Gueux ja Etang des Muids.

3. Reimsin ranta-alueet

Reims sijaitsee sisämaassa, joten kaupungilla ei ole varsinaista rantaa. Lähin ranta-alue sijaitsee noin 100 kilometrin päässä Englannin kanaalin rannikolla, esimerkiksi Deauvillessa tai Le Touquetissa. Reimsin lähistöltä löytyy kuitenkin joitakin uimarantoja järvi- tai lampialueilla, kuten vesipuisto Clos Saint-Martinin yhteydessä sijaitseva uimaranta.

Yöelämä ja Viihde Reimsissä

Baarit ja klubit

Kaupungissa on useita baareja ja klubeja, jotka tarjoavat viihdettä ja yöelämää. Suosittuja kohteita ovat esimerkiksi:

1. Le Trappist: Olutbaari, jossa voi nauttia laajasta valikoimasta belgialaisia oluita.
2. Les Caves du Forum: Viinibaari, jonka valikoimasta löytyy laadukkaita viinejä ranskalaisista viinialueista.
3. L’Appart Café: Suosittu lämpiötyylinen baari, jossa voi nauttia cocktaileista ja kuunnella erilaisia musiikkiesityksiä.
4. Café du Palais: Perinteinen baari, joka tarjoaa laajan valikoiman juomia ja järjestää usein live-esiintymisiä.
5. Club Reims: Suuri yökerho, joka soittaa erilaisia musiikkityylejä ja järjestää teemabileitä.

Teatterit ja esitykset

Reimsissä on useita teattereita ja esityspaikkoja, joissa voi nauttia erilaisista esityksistä. Tunnetuimpia ovat:

1. Opéra de Reims: Kaupungin suurenmoisin teatteri, jossa järjestetään oopperaesityksiä, balettia ja klassisen musiikin konsertteja.
2. La Comédie de Reims: Tärkein teatteri kaupungissa, joka esittää niin klassisia kuin nykyaikaisiakin näytelmiä.
3. Manège de Reims: Teatteri, joka keskittyy nykyaikaiseen tanssiin ja esittää erilaisia koreografioita.

Kasino

Reimsissä toimii myös kasino, joka tarjoaa peliviihdettä ja mahdollisuuden kokeilla onneaan erilaisissa peleissä. Kasinolla on myös ravintoloita ja viihdeohjelmaa.

Leffateatterit

Kaupungissa on useita leffateattereita, joissa voi katsoa uusimpia elokuvia. Suosittuja leffateattereita ovat esimerkiksi Gaumont Tinqueux ja Le Palace.

Luontokohteet ja retkeily

1. Montagne de Reims Natural Regional Park

Montagne de Reims Natural Regional Park on alueellinen luonnonpuisto, joka sijaitsee lähellä Reimsiä. Puistossa on monipuolista luontoa, kuten metsiä, niittyjä, jokia ja järviä. Alueella voi patikoida ja pyöräillä useita merkittyjä reittejä pitkin, ja siellä on myös mahdollista nähdä harvinaisia eläinlajeja.

2. Reimsin puistot ja puutarhat

Reimsissä on useita kauniita puistoja ja puutarhoja, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnosta. Esimerkiksi Parc de la Patte d’Oie on suuri puisto keskustan tuntumassa, ja siellä on kauniita kävelyreittejä, kukkaistutuksia ja leikkipaikkoja lapsille. Lisäksi Reimsissä on myös useita pienempiä puistoja ja viheralueita, joissa voi nauttia ulkoilmasta.

3. Vesireitit

Reimsin alueella on useita vesireittejä, jotka tarjoavat mahdollisuuden veneilyyn, kajakointiin ja kalastukseen. Esimerkiksi Canal de l’Aisne à la Marne on pitkä kanava, jossa voi nauttia rauhallisesta veneilykokemuksesta. Lisäksi alueelta löytyy jokia ja järviä, joissa voi harrastaa erilaisia vesilajeja.

4. Champagne-viiniköynnökset

Reimsin ympäristö tunnetaan myös laajalti champagne-viinin tuotantoalueena. Alueella on laajoja viiniköynnösmaita, jotka levittäytyvät kukkuloiden rinteille. Monet tilat tarjoavat viininmaistelukierroksia ja opastettuja kierroksia viinitiloilla, joissa voi tutustua viininvalmistukseen ja nauttia kauniista maisemista.

5. Retkeilyreitit ja polut

Reimsin ympäristössä on laaja valikoima retkeilyreittejä ja polkuja, jotka sopivat eri kuntoisille retkeilijöille. Reittejä on tarjolla niin lyhyemmille kävelyretkille kuin pidemmille vaelluksillekin. Jotkut reitit kulkevat luonnonkauniissa maisemissa, kuten metsissä ja kukkuloilla, kun taas toiset vievät historiallisiin kohteisiin, kuten linnoihin ja raunioihin.

Uskonnolliset kohteet:

Reimsin katedraali:

Reimsin katedraali, virallisesti nimeltään Notre-Dame de Reims, on yksi Euroopan merkittävimmistä goottilaisista katedraaleista. Se on myös yksi merkittävimmistä ranskalaisista uskonnollisista kohteista. Katedraali on tärkeä paikka katoliselle kirkolle, koska siellä on perinteisesti kruunattu Ranskan kuninkaat. Katedraali on kuuluisa upeasta arkkitehtuuristaan ja siellä voi ihastella muun muassa lasimaalauksia ja veistoksia.

Palais du Tau:

Palais du Tau on rakennus, joka sijaitsee lähellä Reimsin katedraalia. Se on peräisin keskiajalta ja toimi aikoinaan kuninkaiden majoituspaikkana kruunajaisten aikana. Nykyään se toimii museona, jossa esitellään kruunajaisiin ja uskontoon liittyviä esineitä ja taideteoksia. Palais du Taun kokoelmat tarjoavat mielenkiintoisen katsauksen Ranskan kuninkaallisen historian ja uskonnollisen perinnön yhdistymiseen.

Basilique Saint-Remi:

Basilique Saint-Remi on toinen merkittävä kirkollinen kohde Reimsissä. Se sijaitsee noin kahden kilometrin päässä Reimsin katedraalista. Pyhää Reminisuksen kirkkoa pidetään yhtenä Ranskan tärkeimmistä goottilaisista kirkoista. Basilika on omistettu Saint Remin muistolle, joka oli Reimsin piispa ja muinainen kastaja Ranskan kuninkaille. Basilikaan kuuluu myös entinen luostari, jossa vieraat voivat tutustua museoon ja oppia lisää alueen historiasta.

Saint-Jacquesin kirkko:

Saint-Jacquesin kirkko sijaitsee Reimsin keskustassa, ja se on saanut nimensä apostoli Jaakobin mukaan. Tämä renessanssityylinen kirkko on rakennettu 1500-luvulla ja sitä pidetään yhtenä Reimsin historiallisista helmiä. Kirkossa voi ihailla kauniita maalauksia, veistoksia ja lasimaalauksia. Saint-Jacquesin kirkko on myös suosittu paikka konserttien ja muiden kulttuuritapahtumien järjestämiseen.

Historialliset kohteet:

Palais du Tau:

Palais du Tau, jo mainittu katedraalin läheisyydessä sijaitseva rakennus, on myös tärkeä historiallinen kohde. Palais du Tausta löytyy esineitä ja taideteoksia, jotka liittyvät paitsi uskontoon myös Ranskan kuninkaalliseen historiaan. Tämä arvokas museo tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua kruunajaisten ja muiden kuninkaallisten tapahtumien ympärillä vallinneisiin perinteisiin ja seremonioihin.

Reimsin roomalaiset portit:

Reimsissä on useita roomalaisia portteja, jotka ovat merkittäviä historiallisia kohteita. Näiden porttien jäänteet ovat peräisin roomalaisajalta ja ne muodostavat yhdessä arkeologisen puiston. Portit ovat tämän päivän matkailijoiden ja historian ystävien suosiossa ja tarjoavat mielenkiintoisen katsauksen kaupungin menneisyyteen. Joidenkin porttien seinämiä koristavat yhä antiikin aikaiset veistokset ja kivistä tehdyt ornamentit.

Palais de Justice:

Palais de Justice on Reimsin oikeustalo, joka on toiminut oikeuslaitoksen keskuksena jo vuodesta 1498. Rakennus on historiallinen nähtävyys, jossa on monia arkkitehtonisia yksityiskohtia, kuten koristeellisia pylväitä ja veistoksia. Nykyään oikeustaloa käytetään edelleen oikeudenkäyntien ja muiden oikeudellisten tapahtumien järjestämispaikkana, mutta se voi myös toimia vierailukohteena, kunhan huomioi asianmukaiset käytännöt ja aukioloajat.

Porte de Mars:

Porte de Mars on antiikin roomalainen kaariportti, joka löytyy Reimsin keskustasta. Se on nimetty Mars-jumalan mukaan. Portti on yksi harvoista säilyneistä rakennuksista, jotka muistuttavat Reimsin roomalaisesta menneisyydestä. Porten jäänteet herättävät mielenkiintoa historiasta kiinnostuneissa ja tarjoavat tilaisuuden tarkastella antiikin roomalaista arkkitehtuuria. Portti on valmistettu kivistä ja koristeltu erilaisilla veistoksilla ja ornamentilla.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Basilika Saint-Remi

Basilika Saint-Remi on kaunis goottilainen kirkko, joka sijaitsee Reimsissä. Se tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli ja ympäröivään maaseutuun. Kirkon tornista avautuu näköala, josta voi ihailla kaupungin historiallista keskustaa ja katedraalia. Kirkko tarjoaa myös opastettuja kierroksia, joissa voi oppia lisää sen historiasta ja alueen nähtävyyksistä.

2. Katedraali Notre-Dame de Reims

Katedraali Notre-Dame de Reims on Reimsin tunnetuin maamerkki. Sen tornista avautuvat upeat näkymät yli kaupungin. Katedraali sijaitsee keskeisellä paikalla kaupungin sydämessä ja sen korkealta kohdalta voi ihailla Reimsin keskiaikaista arkkitehtuuria sekä kaupungin ympärillä olevaa vehreää maisemaa.

3. Veuve Clicquot -kellotorni

Veuve Clicquot -kellotorni on entinen samppanjatalo Veuve Clicquotin varasto, jonka tornista voi ihailla kaupungin panoraamanäkymiä. Torni sijaitsee hyvin lähellä kaupungin keskustaa ja sen huipulta voi nähdä muun muassa katedraalin ja Reimsin ympäröivät viinitarhat.

4. Fort de la Pompelle

Fort de la Pompelle on 1800-luvulla rakennettu linnoitus, joka tarjoaa upeat näköalat yli Reimsin. Linnoitus sijaitsee kaupungin ulkopuolella ja sieltä voi ihailla kaupungin siluettia sekä ympäröivää maaseutua. Fort de la Pompelle on myös osa Reimsin ensimmäisen maailmansodan linnoitusketjua.

5. Parc de Champagne

Parc de Champagne on suuri puistoalue Reimsin eteläpuolella, josta voi nauttia kaupungin panoraamanäkymistä. Puisto on suosittu paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa, ja siellä on useita näköalapaikkoja, joista voi ihailla kaunista maisemaa. Puistossa voi myös rentoutua ja viettää aikaa ulkoilmassa.

6. Palais du Tau

Palais du Tau on entinen piispan palatsi, joka sijaitsee aivan Notre-Dame de Reims -katedraalin vieressä. Palatsin katolta voi ihailla kaupungin historiallista keskustaa ja katedraalia. Palais du Tau on myös itsessään näkemisen arvoinen paikka, sillä siellä voi tutustua Reimsin historiaan ja nähdä arvokkaita taide-esineitä.

7. Reimsin vesitorni

Reimsin vesitorni, Roi Dagobertin torni, tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli. Torni sijaitsee kaupungin keskustan tuntumassa ja sen huipulta voi ihailla kaupungin katujen vilinää sekä nähdä kauas ympäröivään maisemaan.

8. Parc de la Patte d’Oie

Parc de la Patte d’Oie on suuri puistoalue Reimsin keskustassa. Puiston korkeimmalta kohdalta voi ihailla panoraamanäkymiä yli kaupungin. Puistossa on myös paljon viheralueita ja istutuksia, joten siellä voi rentoutua ja nauttia kauniista maisemasta samalla kun ihailee kaupungin näkymiä.Kohteen sijainti maa on Ranska.

Jätä kommentti