Halvat lennot Rooma

Nähtävyydet ja Kohteet:

Kolosseum

Kolosseum on Rooman tunnetuin ja ikonisin nähtävyys. Se oli antiikin Rooman suurin amfiteatteri ja paikka, jossa järjestettiin gladiaattoritaisteluja ja muita viihdetapahtumia. Kolosseum on säilynyt hyvin ja siellä voi tutustua antiikin aikaiseen arkkitehtuuriin ja roomalaiseen kulttuuriin.

Pantheon

Pantheon on yksi maailman parhaiten säilyneistä antiikin aikaisista rakennuksista. Se on roomalainen temppeli, joka on omistettu useille jumalille. Pantheonin tunnusmerkki on sen suuri kuvunmuotoinen kupoli, joka on yksi maailman suurimmista kivirakenteisista kupoleista. Rakennus on avoinna yleisölle ja siellä voi ihailla sen upeaa arkkitehtuuria.

Sankarien hautausmaa (Campo Santo dei Teutonici e dei Fiamminghi)

Sankarien hautausmaa sijaitsee Vatikaanivaltion alueella ja se on omistettu Rooman katolisen kirkon jäsenille, jotka ovat tehneet palveluksia kirkolle. Hautausmaalle on haudattu lukuisia merkittäviä hahmoja ja se on avoinna yleisölle, jotka voivat tutustua paikan historiaan ja kunnioittaa kuolleita.

Piazza Navona

Piazza Navona on yksi Rooman kauneimmista aukioista. Se oli aikoinaan urheilutapahtumien ja markkinoiden pitopaikka, mutta nykyään se on täynnä kauniita suihkulähteitä, taideteoksia ja kahviloita. Aukio on suosittu turistikohde ja siellä vieraillessa voi nauttia kauniista ympäristöstä.

Vatikaanin museot

Vatikaani on maailman pienin itsenäinen valtio, jossa sijaitsee myös Vatikaanin museot. Nämä museot koostuvat useista erillisistä museoista, jotka sisältävät valtavan kokoelman antiikin aikaisia taideteoksia, renessanssimaalauksia ja muita historiallisia esineitä. Museot ovat erittäin suosittuja turistikohde ja niiden joukossa kuuluisin on Sikstuksen kappeli, joka on maalattu Michelangelon tunnetuilla freskoilla.

Trevin suihkulähde

Trevin suihkulähde on yksi Rooman tunnetuimmista suihkulähteistä ja se on suurenkin suosion saavuttanut turistikohde. Se sijaitsee Trevi-aukiolla ja sen muodostaa valtava barokkityylinen veistoskompleksi, jossa mereen pukeutunut Neptunus seisoo vaunussaan. Perinteen mukaan vierailijoiden tulisi heittää kolikko suihkulähteeseen, jotta he varmistavat palaavansa Roomaan tulevaisuudessa.

Rooman katakombit

Rooman katakombit ovat maanalaisia hautaustiloja, jotka ovat olleet käytössä antiikin ajoista asti. Niitä käytettiin kristittyjen hautapaikkoina, ja niissä voi nähdä runsaasti muinaisia freskoja ja hautakivikuvauksia. Katakombit ovat avoinna yleisölle ja niissä voi oppia paljon Rooman historiasta ja varhaiskristillisestä kulttuurista.

Kulttuuri ja Historia

Rooman keisarikunta

Rooman keisarikunta oli valtio, joka hallitsi suurta osaa Eurooppaa, Pohjois-Afrikkaa ja Länsi-Aasiaa noin vuosina 27 eaa. – 476 jaa. Keisarikunta alkoi Caesar Augustuksen hallinnon myötä ja päättyi Länsi-Rooman valtakunnan sortumiseen.

Colosseum

Colosseum on antiikin Rooman tunnetuin amfiteatteri ja Rooman symboli. Se valmistui vuonna 80 jaa. ja oli paikka gladiatoritaisteluille, metsästysesityksille, teatteriesityksille ja muille tapahtumille. Nykyään Colosseum on Rooman suosituimpia matkailukohteita.

Forum Romanum

Forum Romanum oli Rooman keskusta ja poliittinen, kaupallinen ja uskonnollinen keskus antiikin Roomassa. Siellä sijaitsivat tärkeimmät julkiset rakennukset, kuten senaatti, temppelit ja kauppapaikat. Nykyään Forum Romanum on arkeologinen alue ja merkittävä nähtävyys.

Pantheon

Pantheon on antiikin Rooman temppeli, joka on sittemmin muutettu katoliseksi kirkoksi. Se rakennettiin 125 jaa. ja on yksi parhaiten säilyneistä antiikin roomalaisista rakennuksista. Pantheonin kupoli on edelleen maailman suurin vapaasti seisova kupoli.

Sistine-kappeli

Sistine-kappeli on Vatikaanin palatsin osa, kuuluisa sen kattomaalauksista. Kappeli on ollut paaviuden vaalipaikka vuodesta 1492 lähtien. Tunnetuin kattomaalaus on Michelangelon maalaama ”Luomisen tarina”, joka kuvaa Jumalan ja Aadamin kohtaamista.

Trevin suihkulähde

Trevin suihkulähde on Rooman suurin ja tunnetuin suihkulähde. Se valmistui vuonna 1762 ja esittää merenjumalatar Neptunusta merellisillä teemoilla. Trevin suihkulähde on suosittu turistikohde, ja perinne sanoo, että lähdeeseen heitetty kolikko takaa paluun Roomaan.

Vatikaani

Vatikaanivaltio on katolisen kirkon päämaja. Se sijaitsee Roomassa ja on maailman pienin itsenäinen valtio. Vatikaani kuuluu YK:hon ja sillä on oma posti, valuutta, liput ja poliisi. Vatikaaniin kuuluu myös kuuluisa Pietarinkirkko, joka on yksi maailman suurimmista kirkoista.

Katolinen kirkko

Rooma on katolisen kirkon pääkaupunki ja siellä sijaitsee useita Rooman paaveja hautaava Vatikaani. Roomalla on ollut tärkeä rooli katolisen kirkon historiassa ja se on merkittävä pyhiinvaelluskohde katolisille. Roomassa järjestetään myös useita tärkeitä juhlatilaisuuksia, kuten paavin valintaan liittyvä piispankokous eli konklaavi.

Ruokailu ja Ravintolat

Ruokakulttuuri

Rooman ruokakulttuuri on monipuolinen ja mukailee perinteistä italialaista keittiötä. Tyypillisiä ruokalajeja ovat esimerkiksi pasta, risotto, pizza, vihannekset ja oliiviöljy. Ruokailu on tärkeä osa roomalaista elämäntapaa.

Paikallinen ruoka

Perinteisiä roomalaisia ruokia ovat esimerkiksi carbonara, amatriciana, cacio e pepe, saltimbocca ja carciofi alla romana (roomalaiset artisokat). Rooman alueella valmistetaan myös useita erilaisia paikallisia juustoja ja leikkeleitä.

Ravintolat

Roomasta löytyy runsaasti erilaisia ravintoloita, joissa voi nauttia paikallista ruokaa. Kaupunki tarjoaa vaihtoehtoja aina perinteisistä osterioista hienompiin gourmet-ravintoloihin. Tunnettuja ravintola-alueita ovat esimerkiksi Trastevere, Testaccio ja Monti.

Kahvilat ja baarit

Roomassa on lukuisia perinteisiä kahviloita, joissa voi nauttia espressoa tai cappuccinoa. Italian aperitiivikulttuuri on myös vahvasti läsnä kaupungissa, ja aperitiivibaareissa voi nauttia aperitiiveja, kuten Aperol Spritziä, ja pientä purtavaa ennen illallista.

Maailmanperintökohteet ruokailun lomassa

Roomassa ruokailun voi yhdistää vierailuihin moniin maailmanperintökohteisiin, kuten Colosseumiin, Rooman foorumiin, Vatikaaniin ja Pietarinkirkkoon. Monet ravintolat sijaitsevat historiallisissa rakennuksissa tai niiden läheisyydessä, joten ruokailun ja kulttuurin yhdistäminen on helppoa.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Historiallisten nähtävyyksien kiertely

Roomassa on runsaasti historiallisia nähtävyyksiä, kuten Colosseumin amfiteatteri, Rooman foorumi, Pietarinkirkko ja Pantheon. Näiden kohteiden kiertely tarjoaa vieraileville monia mielenkiintoisia katselmuksia antiikin ajoilta.

Museoiden tutkiminen

Roomassa on useita maailmankuuluja museoita, kuten Vatikaanin museo, Galleria Borghese ja Kapitoliumin museo. Nämä museot tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden tutustua moniin maailman taidekokoelmiin ja historiallisiin artefakteihin.

Romanttiset kävelyretket

Rooman viehättävät ja historialliset kadut tarjoavat ihanteellisen ympäristön romanttisille kävelyretkille. Esimerkiksi Trasteveressa voi kävellä pitkin idyllisiä kujia ja nauttia kauniista näkymistä ja tunnelmasta.

Shopping

Rooma tarjoaa laajan valikoiman ostosmahdollisuuksia, jotka vaihtelevat paikallisista markkinoista design-liikkeisiin. Esimerkiksi Via del Corso on kuuluisa ostoskatu, jossa on useita vaate- ja muotiliikkeitä.

Ravintolat ja kahvilat

Roomassa on lukemattomia ravintoloita ja kahviloita, joissa vieraat voivat maistella perinteistä roomalaista ruokaa ja nauttia paikallisista erikoisuuksista. Esimerkiksi Trasteveren alue on tunnettu monista viihtyisistä ravintoloistaan.

Iltaelämä

Rooma tarjoaa monia mahdollisuuksia nauttia vilkkaasta iltaelämästä. Alueet, kuten Testaccio, Trastevere ja Campo de’ Fiori, tarjoavat lukuisia baareja, yökerhoja ja klubeja, joissa voi viettää iltaa tanssien ja nauttien juomista.

Suositut hotellit Roomassa:

1. Hotel Artemide:

Hotelli Artemide sijaitsee keskeisellä paikalla Rooman keskustassa, lyhyen kävelymatkan päässä useista suosituista nähtävyyksistä, kuten Colosseumista ja Trevin suihkulähteestä. Hotellissa on moderneja huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi ja taulu-tv. Asiakkaat voivat nauttia ilmaisesta aamiaisesta ja rentoutua hotellin spa-tiloissa, joissa on sauna ja poreallas.

2. Grand Hotel de la Minerve:

Grand Hotel de la Minerve sijaitsee Piazza della Minervan aukion vieressä, Pantheonin lähellä. Tämä ylellinen hotelli tarjoaa tyylikkäitä huoneita, joissa on ilmastointi, ilmainen Wi-Fi ja satelliitti-tv. Hotellissa on myös ravintola, jossa tarjoillaan perinteisiä italialaisia ruokia, ja kattoterassi, josta avautuu upea näköala Rooman keskustaan.

3. The Inn at the Roman Forum:

Romanttinen boutique-hotelli The Inn at the Roman Forum sijaitsee Forum Romanumin raunioalueen vieressä. Hotellissa on vain 14 huonetta, jotka on sisustettu tyylikkäästi ja niissä on moderneja mukavuuksia, kuten älytelevisio ja ilmainen Wi-Fi. Asiakkaat voivat rentoutua hotellin puutarhassa tai nauttia aamiaisen ja illallisen ulkoterassilla, josta avautuu näköala Rooman historialliseen keskustaan.

4. Hotel Eden:

Hotel Eden on luksushotelli, joka sijaitsee korkealla kukkulalla Rooman keskustassa, lähellä Villa Borghese -puistoa. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita, joissa on marmorikylpyhuone ja ilmainen Wi-Fi. Asiakkaat voivat rentoutua hotellin kattoterassilla tai nauttia herkullisista illallisista hotellin ravintolassa, jossa on Michelin-tähti.

5. Hotel Raphael – Relais & Châteaux:

Hotel Raphael on ylellinen hotelli Piazza Navonan läheisyydessä. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita, joissa on antiikkikalusteita ja ilmainen Wi-Fi. Asiakkaat voivat nauttia näköalasta roomalaiselle katetulle terassille tai rentoutua täysin varustellussa kuntokeskuksessa. Hotellin ravintola tarjoaa perinteisiä italialaisia herkkuja.

6. Hotel Hassler Roma:

Hotel Hassler Roma on arvostettu ja ylellinen hotelli, joka sijaitsee Espanjalaisilla portaille johtavalla Via Condotti -kadulla. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi ja satelliitti-tv. Asiakkaat voivat nauttia upeasta näköalasta hotellin kattoterassilta tai herkullisesta ruoasta hotellin ravintolassa, jossa on Michelin-tähti.

7. Hotel de Russie – Rocco Forte Hotels:

Hotel de Russie sijaitsee Piazza del Popolon vieressä, Villa Borghesen lähellä. Tämä ylellinen hotelli tarjoaa tyylikkäitä huoneita, joissa on marmorikylpyhuone ja ilmainen Wi-Fi. Asiakkaat voivat rentoutua hotellin puutarhassa tai nauttia herkullisista illallisista hotellin ravintolassa. Hotellin kuntohuone ja kylpylä ovat myös käytettävissä.

8. Rome Cavalieri – Waldorf Astoria Hotels & Resorts:

Rome Cavalieri on luksushotelli, joka sijaitsee kukkulalla Rooman keskustassa. Hotellissa on tyylikkäitä ja tilavia huoneita, joista avautuu näköala ikonisille Rooman maamerkeille. Asiakkaat voivat nauttia hotellin monista palveluista, kuten ilmaisesta WiFi:stä, kattoterassin näköalasta, useista ravintoloista ja baareista, sekä täyden palvelun kylpylästä ja uima-altaasta.

9. JK Place Roma:

JK Place Roma sijaitsee lähellä Piazza Barberin aukiota. Hotellissa on tyylikkäitä ja yksilöllisesti sisustettuja huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi ja taulu-tv. Asiakkaat voivat rentoutua hotellin puutarhassa tai nauttia herkullista ruokaa hotellin ravintolassa.

10. Palazzo Naiadi, The Dedica Anthology:

Palazzo Naiadi sijaitsee lähellä Termini-juna-asemaa Rooman historiallisessa keskustassa. Hotellissa on elegantteja huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi ja älytelevisio. Asiakkaat voivat rentoutua hotellin kattoterassilla, jossa on uima-allas, tai nauttia herkullista ruokaa hotellin ravintolassa.

Turvallisuus ja terveys Roomassa

Turvallisuus:

– Rooma on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta matkailijoiden tulee silti olla varovaisia erityisesti tungoksessa ja turistialueilla.
– Taskuvarkaudet ovat yleisiä, joten tärkeitä henkilökohtaisia tavaroita, kuten passeja ja lompakoita, tulee säilyttää hyvin huollettuna ja suojassa.
– Huomaavaisuus on tärkeää julkinen liikennevälineissä, etenkin bussissa ja metrossa, joissa taskuvarkaudet ovat yleisimpiä.
– Illalla yksin liikkuessa kannattaa välttää pimeitä ja hiljaisia katuja, ja seurata ympäristöä huolellisesti.

Terveys:

– Rooma tarjoaa laadukasta terveydenhoitoa, ja kaupungissa on useita sairaaloita ja lääkärikeskuksia.
– Eurooppalainen sairaanhoitokortti oikeuttaa akuuttiin hoitoon julkisissa terveydenhuollon laitoksissa, joten matkailijoiden tulee pitää korttinsa mukana.
– Matkavakuutus on suositeltavaa, sillä se kattaa myös yksityisten terveydenhuollon palveluiden käytön ja mahdollisen kotiinpaluun tarvittaessa.
– Veden juominen hanasta on turvallista, mutta jos epäilet veden laadussa, suositellaan juomaan pullotettua vettä.
– Suojautuminen hyttysiltä on tärkeää, erityisesti kesäisin, jotta vältetään tartuntatauteja, kuten Zikaa tai West Nile -virusta.

Rannat ja Vesistöt:

Lido di Ostia:

Ranta sijaitsee noin 30 kilometriä Rooman keskustasta etelään Lido di Ostian kaupunginosassa. Se on yksi Rooman suosituimmista rannoista ja tarjoaa hienoa hiekkaa, aurinkotuoleja ja vilkasta rantaelämää.

Fregene:

Fregene on toinen suosittu rantakohde Roomassa, noin 25 kilometriä keskustasta luoteeseen. Se tarjoaa pitkän hiekkarannan, rantaklubeja ja suosittuja yökerhoja.

Sperlonga:

Sperlonga sijaitsee noin 130 kilometriä Roomasta etelään Tyrrhenanmeren rannalla. Se tarjoaa kauniita hiekkarantoja, kristallinkirkasta vettä ja upeita maisemia.

Anzio:

Anzio on rantakaupunki noin 60 kilometriä Roomasta etelään. Se tarjoaa pitkiä hiekkarantoja, kalasataman ja historiallisia nähtävyyksiä, kuten Rooman keisari Neroneen liittyviä raunioita.

Braccianonjärvi:

Braccianonjärvi sijaitsee noin 30 kilometriä Rooman pohjoispuolella. Järvi tarjoaa kauniita maisemia ja mahdollisuuden nauttia vesiaktiviteeteista sekä rentoutua rauhallisessa ympäristössä.

Tiber-joki:

Tiber-joki virtaa läpi Rooman kaupungin ja tarjoaa mahdollisuuden nauttia veneristeilystä ja joenrannan kävelyistä. Tiber-joki on myös tärkeä historiallinen elementti Roomassa, ja sen varrella sijaitsee monia tärkeitä nähtävyyksiä.

Rooman huvivenesatama:

Rooman huvivenesatama sijaitsee Tyrrhenanmeren rannalla noin 17 kilometriä keskustasta länteen. Se tarjoaa laajan valikoiman veneitä ja mahdollisuuden nauttia merellisestä tunnelmasta sekä monista ravintoloista ja baareista.

Yöelämä ja viihde Roomassa

1. Baarit ja pubit

Roomassa on lukuisia baareja ja pubeja, joissa voi nauttia juomista ja seurustella. Suosittuja alueita baarikierroksille ovat Trastevere, Monti ja Testaccio. Baareissa voi usein nauttia myös aperitiivista, jolloin juoman oston yhteydessä tarjoillaan usein pientä suolaista tai pientä ruokaa.

2. Klubit ja yökerhot

Roomassa on useita yökerhoja ja klubeja, jotka tarjoavat erilaisia musiikkityylejä ja yöelämän kokemuksia. Esimerkiksi Testaccio-alueella sijaitseva Ex Dogana on yksi suosituimmista klubikohteista. Klubeissa ja yökerhoissa kannattaa huomioida, että sisäänpääsy voi olla aikaisin illasta iltaan asti ja että monissa paikoissa on pukeutumiskoodi.

3. Teatteri ja esitykset

Teatterinystäville Rooma tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja. Kaupungista löytyy useita teattereita, jotka esittävät sekä klassisia näytelmiä että nykyaikaisia esityksiä. Suosittuja teattereita ovat esimerkiksi Teatro dell’Opera di Roma, Teatro Argentina ja Teatro Quirino.

4. Keilailu ja biljardi

Jos haluaa viettää aikaa rennosti keilaten tai biljardia pelaten, Roomassa on useita paikkoja, jotka tarjoavat näitä aktiviteetteja. Esimerkiksi Termini-alueella sijaitseva Bowling Brunswick ja Pigneto-alueella sijaitseva Qind Avana ovat suosittuja keilahalleja, kun taas Albano Lazialessa sijaitseva Pool & Snooker Club on suosittu paikka biljardinpelaajien keskuudessa.

5. Elokuvateatterit

Roomasta löytyy useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia erilaisista elokuvista. Suurin osa elokuvista esitetään italiaksi, mutta myös muilla kielillä kuten englanniksi tekstitettyjä elokuvia on tarjolla. Merkittäviä elokuvateattereita ovat esimerkiksi Cinema Barberini, Cinema Intrastevere ja Cinema Adriano.

6. Konsertit ja live-musiikki

Roomassa on paljon mahdollisuuksia nauttia live-musiikista ja konserteista. Kaupungissa järjestetään erilaisia konsertteja ja musiikki tapahtumia eri genreissä, aina klassisesta musiikista rock- ja pop-konsertteihin. Suosittuja konserttipaikkoja ovat esimerkiksi Auditorium Parco della Musica, Atlantico Live ja Crossroads Live Club.

7. Diskot ja bileet

Roomassa on useita diskoteekkeja ja bileitä tarjoavia paikkoja. Esimerkiksi Testaccio-alueella sijaitseva Akab Club ja Julius Caesar -kylpylähoitolan yhteydessä sijaitseva Goa Club ovat suosittuja bilepaikkoja. On hyvä tietää, että monissa diskoteekkeissa on ikärajoituksia ja että sisäänpääsyn saamiseksi voi vaatia pukeutumiskoodia.

Luontokohteet ja retkeily Roomassa

Villa Borghese

Villa Borghese on suuri puisto Roomassa, joka tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä. Puistossa voi vaellella kauniissa ympäristössä, vuokrata polkupyörän tai veneen, käydä eläintarhassa tai museoissa, kuten Borghesen galleriassa.

Vatikaanin puutarha

Vatikaanin puutarha on yksi maailman suurimmista historiallisista puutarhoista. Se sijaitsee Vatikaanin kaupungin länsiosassa ja tarjoaa vierailijoille rauhallisen ja vihreän keitaan keskellä kiireistä Roomaa. Puutarhassa on upeita maisemia, kävelypolkuja, patsaita ja suihkulähteitä.

Cinecittà Studios

Cinecittà Studios on suuri elokuvastudio, joka sijaitsee Rooman eteläosassa. Studioilla on tuotettu monia kuuluisia elokuvia ja televisiosarjoja. Vierailijat voivat kiertää studiot, nähdä lavasteita ja oppia lisää elokuvanteosta.

Villa Doria Pamphilj

Villa Doria Pamphilj on yksi suurimmista puistoista Rooman keskustan ulkopuolella. Puistossa voi rentoutua kävellessään historiallisilla teillä, ihailla kauniita patsaita ja maisemia sekä nauttia piknikistä tai urheilusta.

Appia Antica

Appia Antica on antiikin aikainen tie, joka tarjoaa kävijöille kauniin ja historiallisen reitin Rooman läpi. Tien varrella voi nähdä antiikin hautakiviä, Rooman katakombeja ja upeita maaseutumaisemia. Alueella on myös mahdollista pyöräillä tai kävellä.

Tiber-joen rannat

Tiber-joki virtaa Rooman keskustan läpi, ja sen rannat tarjoavat mahdollisuuden viettää aikaa ulkona ja nauttia virkistävästä ilmapiiristä. Joen varrella on monia ravintoloita, baareja, terasseja ja joenrantoja, joilla voi rentoutua ja nauttia kauniista maisemista.

Ostia Antica

Ostia Antica on antiikin Rooman satamakaupunki, joka sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Rooman keskustasta. Alueella voi tutustua hyvin säilyneisiin antiikin aikaisiin raunioihin, kuten teatteriin, termeihin, asuintaloihin ja kaduihin.

Uskonnolliset kohteet

Vatikaanivaltio

Vatikaanivaltio on Rooman sisällä sijaitseva itsenäinen valtio, joka tunnetaan erityisesti paavin valtiona. Se on katolisen kirkon keskus ja siellä sijaitsee useita merkittäviä uskonnollisia kohteita, kuten Pyhän Pietarin basilika ja Sikstuksen kappeli.

Pyhän Pietarin basilika

Pyhän Pietarin basilika, joka on maailman suurin katolinen kirkkorakennus, sijaitsee Vatikaanivaltiossa. Se on rakennettu Pietarin haudan päälle, ja siellä voi vierailla ja ihastella Michelangelon suunnittelemaa Pietà-patsasta sekä kirkon upeaa sisustusta.

Sikstuksen kappeli

Sikstuksen kappeli on Vatikaanivaltiossa sijaitseva kuuluisa kappeli. Se on tunnettu erityisesti Michelangelon freskoista, kuten Luomisen kappaleesta ja Tuomiopäivämaalauksesta. Kappeli on ollut tärkeä paikka useille paaveille ja siellä on myös pidetty kuninkaallisia kruunajaisia.

Historialliset kohteet

Rooman Forum

Rooman Forum oli antiikin Rooman ydinkeskusta ja sen rauniot ovat nykyään suosittu nähtävyys. Forumilla oli poliittisia ja uskonnollisia rakennuksia, kuten senaatti ja temppeleitä, ja se oli roomalaisten julkisen elämän keskipiste.

Kolosseum

Kolosseum on Rooman tunnetuin maamerkki ja symboli. Se oli antiikin Rooman suuri amfiteatteri, jossa järjestettiin gladiaattoritaisteluja ja muita julkkisia tapahtumia. Kolosseum on edelleen hyvin säilynyt ja sillä on merkittävä rooli Rooman historian tuntemisessa.

Pantheon on yksi Rooman parhaiten säilyneistä antiikin aikaisista rakennuksista. Se oli entinen roomalaisten jumalten temppeli ja myöhemmin kristillinen kirkko. Pantheon on kuuluisa erityisesti sen suuresta kupolista ja sen arkkitehtonisesta kauneudesta.

Trevin suihkulähde

Trevin suihkulähde on yksi Rooman suosituimmista turistikohteista. Se on suuri barokkityylinen suihkulähde, jonka keskellä on merihirviö Neptunus. Perimätiedon mukaan suihkulähteeseen heitetty kolikko takailee paluuta Roomaan.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Rooman panoraama- ja näköalapaikat tarjoavat upeita maisemia, joista voi ihailla kaupungin kauneutta ja historiallisia monumentteja.

1. Gianicolo-kukkula

Gianicolo-kukkula sijaitsee Rooman keskustan länsipuolella ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät yli kaupungin. Kukkulalta voi ihailla muun muassa Vatikaania, Petersin kirkkoa ja muita Rooman tunnettuja maamerkkejä. Kukkulalla on myös Monumento a Garibaldi -patsas, joka muistuttaa maan yhdistymisen historiaa.

2. Pincio-terassi

Pincio-terassi sijaitsee Villa Borghesen puutarhassa ja tarjoaa kauniit näköalat yli Rooman historialliseen keskustaan. Terassilta voi ihailla muun muassa Piazza del Popolon aukiota ja sen varrella olevia Chiesa di Santa Maria del Popolo -kirkkoa ja kaksiobeliiskia. Alueella on myös kauniita kukkaistutuksia ja patsaita.

3. Janiculum-kukkula

Janiculum-kukkula sijaitsee Trasteveren kaupunginosassa ja tarjoaa upeat näköalat yli Rooman. Kukkulalta voi ihailla muun muassa Vatikaanin ja Petersin kirkon kupolia sekä Rooman historiallista keskustaa. Kukkulalla sijaitsee myös Giuseppe Garibaldin patsas ja Villa Lante -puutarha.

4. Vittoriano

Vittoriano on upea monumentti ja muistomerkki, joka sijaitsee Rooman historiallisessa keskustassa Piazza Venezian aukiolla. Vittorianon terassilta voi ihailla kauniita panoraamanäkymiä yli Rooman keskustaan, mukaan lukien Colosseumin ja Forum Romanumin alueen. Terassilta on myös näköyhteys Capitoline-kukkulalle ja sen museoille.

5. Castel Sant’Angelo

Castel Sant’Angelo sijaitsee Tiber-joen rannalla ja tarjoaa upeat näköalat ympäröivälle kaupungille. Keskiaikainen linnoitus on myös suosittu turistikohde, josta voi ihailla muun muassa Petersin kirkkoa ja Vatikaania. Linnoituksen terasseilta voi nähdä myös Rooman historiallisen keskustan ja Tiber-joen maisemat.

6. Campidoglio

Campidoglio on Rooman Capitoline-kukkulan huipulla sijaitseva historiallinen keskus. Kukkulalta voi ihailla kauniita näköaloja yli Rooman keskustaan, Forum Romanumiin ja Colosseumiin. Campidogliolla on myös kauniit Michelangelon suunnittelemat aukiot ja museoita, jotka ovat suosittuja vierailukohteita.

7. Terrazza del Pincio

Terrazza del Pincio sijaitsee Pincio-terassin läheisyydessä Villa Borghesen puutarhassa. Tämä näköalapaikka tarjoaa upeat näkymät yli Rooman historialliseen keskustaan ja sen tunnetuille monumenteille. Terrazzalta voi ihailla muun muassa Petersin kirkkoa, Vatikaania ja Piazza del Popoloa.

8. Aventine-kukkula

Aventine-kukkula sijaitsee Rooman eteläpuolella ja tarjoaa kauniit näköalat yli kaupungin. Kukkulan huipulta voi ihailla muun muassa Petersin kirkon kupolia sekä Rooman historiallista keskustaa. Aventine-kukkulan alueella sijaitsee myös useita kauniita puutarhoja ja basilikoita.

9. Borghesen puisto

Borghesen puisto sijaitsee Pincio-terassin ympäristössä ja tarjoaa kauniin ympäristön sekä upeat panoraamanäkymät yli Rooman. Puistossa on kauniita kasvillisuutta, kukkaistutuksia ja patsaita. Puistoon kuuluu myös Galleria Borghesen taidekokoelma, joka on suosittu vierailukohde.

10. Monte Mario

Monte Mario on Rooman korkein kukkula ja tarjoaa upeat näköalat yli kaupungin. Kukkulan huipulta voi ihailla muun muassa Vatikaania, Petersin kirkkoa, Rooman historiallista keskustaa sekä Tiber-joen maisemia. Monte Mario on myös suosittu ulkoilualue, jolla voi kävellä tai pyöräillä kauniissa ympäristössä.Kohteen sijainti maa on Italia.

Jätä kommentti