Halvat lennot Pafos

Nähtävyydet ja kohteet

Pafoksen muistomerkit

Pafoksen muistomerkit ovat arkeologisia kohteita, jotka löytyvät Pafoksen kaupungin alueelta. Niihin kuuluu muun muassa Pafoksen linnoitus, joka on peräisin bysanttilaiselta ajalta. Linnoitus tarjoaa upeat näkymät kaupungille ja Välimerelle. Toinen merkittävä kohde on Pafoksen antiikin teatteri, jossa voi tutustua antiikin aikaisiin taidenäytöksiin. Lisäksi Pafos tarjoaa useita muinaisia hautakammioita ja raunioita, joissa voi kokea alueen rikkaan historian.

Pafoksen arkeologinen puisto

Pafoksen arkeologinen puisto on laaja alue, joka sisältää monia antiikin aikaisia nähtävyyksiä. Puistossa voi vierailla erilaisissa antiikin aikaisissa raunioissa ja tutustua alueen historiaan. Yksi merkittävä kohde on Aphroditen temppeli, joka on omistettu rakkauden ja kauneuden jumalattarelle. Temppeli on yksi Kyproksen tärkeimmistä arkeologisista kohteista. Puistossa sijaitsee myös roomalaisten mosaiikkien taloja, joissa voi ihailla upeita mosaiikkiteoksia.

Pafoksen satama-alue

Pafoksen satama-alue on vilkas ja viehättävä paikka, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Satama-alueella voi nauttia kävelyretkistä merenrannalla, tutustua paikalliseen kalastajakulttuuriin ja ihastella värikkäitä kalastajaveneitä. Lisäksi satamassa sijaitsee useita ravintoloita ja kahviloita, joissa voi maistella paikallisia herkkuja. Pafoksen satama-alueelta lähtee myös veneretkiä, joilla voi tutustua lähisaarille ja nauttia upeista merimaisemista.

Pafoksen vanhakaupunki

Pafoksen vanhakaupunki on täynnä viehättäviä kapeita kujia, perinteisiä taloja ja viihtyisiä kahviloita. Alueella voi tutustua paikalliseen kulttuuriin ja historiaan sekä tehdä ostoksia paikallisilla toreilla ja putiikeissa. Vanhakaupungissa sijaitsee myös Pafoksen keskusaukio, jossa voi ihastella kaunista venetsialaista linnoitusta ja viettää aikaa paikallisten tapahtumien parissa. Vanhakaupunki on erityisen viehättävä illan hämärtyessä, kun kujilla syttyvät kauniit valot.

Kulttuuri ja Historia

Pafoksen arkeologinen alue

Pafoksen arkeologinen alue on UNESCO:n maailmanperintökohde ja siellä sijaitsevat muun muassa roomalaisen huvilan rauniot, Pafoksen linna, Agoran puistokokonaisuus sekä erilaisia antiikin aikaisia raunioita. Alueella on myös muinaisjäänteitä, kuten amfiteatteri ja hautakiviä.

Pafoksen linna

Pafoksen linna on keskiaikainen linna, joka on rakennettu vuonna 1592. Linna sijaitsee Pafoksen satamassa ja toimii nykyään suosittuna nähtävyytenä sekä erilaisten tapahtumien ja näyttelyiden pitopaikkana.

Pafoksen arkeologinen museo

Pafoksen arkeologinen museo sijaitsee lähellä arkeologista aluetta. Museossa on laaja kokoelma arkeologisia esineitä, kuten veistoksia, hautakiviä ja pronssikauden esineistöä. Museo tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen rikkaaseen historialliseen perintöön.

Pafoksen bysanttilainen linnoitus

Pafoksen bysanttilainen linnoitus on rakennettu keskiajalla ja se sijaitsee Pafoksen sataman lähellä. Linnoitus oli strategisesti tärkeä puolustusasema, ja nykyään siellä järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia, konsertteja ja näyttelyitä.

Agia Kyriaki Chrysopolitissan kirkko

Agia Kyriaki Chrysopolitissan kirkko on yksi tärkeimmistä ortodoksisista kirkoista Pafoksessa. Kirkko on rakennettu 1500-luvulla ja siinä on upeita freskoja sekä kultaisia ikoneja. Kirkko on arvostettu pyhiinvaelluskohde ja turistien suosiossa.

Kykkoksen luostari

Kykkoksen luostari sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Pafoksen kaupungista. Se on yksi Kyproksen vaikuttavimmista ja ikonisimmista luostareista. Luostari on perustettu 11. vuosisadalla ja siellä säilytetään arvokkaita kirkollisia esineitä sekä ikoneita.

Muut historialliset nähtävyydet

Pafoksessa on myös muita historiallisia nähtävyyksiä, kuten Pyhän Neofytoksen luostari, Panagia Chrysopolitissan kirkko, St. Paulin pylväs ja Odeon-amfiteatteri. Nämä kohteet tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen rikkaaseen kulttuuriperintöön ja historiaan.

Ruokailu ja Ravintolat Pafoksessa

1. Perinteinen kyproslainen ruoka

Pafoksen alueella on useita ravintoloita, jotka tarjoavat perinteistä kyproslaista ruokaa. Täällä voit maistaa esimerkiksi mezze-lautasta, jossa tarjoillaan erilaisia pikkuruokia kuten kebabeja, hedelmiä, salaatteja, hummusta ja paikallisia juustoja.

2. Merenelävät ja kalaruoat

Koska Pafos sijaitsee Välimeren rannalla, merenelävät ja kalaruoat ovat suosittuja paikallisissa ravintoloissa. Voit nauttia tuoreesta kalasta, rapuista, katkaravuista ja muista meren herkuista valmistettuja ruokia.

3. Kansainvälinen keittiö

Pafoksessa on myös useita ravintoloita, jotka tarjoavat kansainvälistä ruokaa. Voit löytää esimerkiksi italialaisia, kiinalaisia, intialaisia, meksikolaisia ja muita kansainvälisiä ravintoloita, joihin voit poiketa, jos mielesi tekee jotain muuta kuin kyproslaista ruokaa.

4. Kalaravintolat Pafos satamassa

Pafos satamassa sijaitsee useita kalaravintoloita, jotka tarjoavat tuoreita kalaruokia suoraan merestä. Voit nauttia herkullisesta ateriasta samalla kun ihailet sataman maisemia.

5. Kahvilat ja leipomot

Pafosssa on myös paljon kahviloita ja leipomoita, joissa voit nauttia hyvästä kahvista, leivonnaisista ja jälkiruoista. Voit istahtaa vaikkapa terassille ja nauttia paikallisten herkkujen lisäksi myös kyproslaisesta kahvikulttuurista.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Rantaloma

Pafos tarjoaa upeat mahdollisuudet nauttia rantalomasta, sillä kaupungissa on useita kauniita hiekkarantoja. Suositeltavia rantoja ovat esimerkiksi Coral Bay, Lara Bay ja Pafossin kaupungin ranta. Näillä rannoilla voi rentoutua auringossa, uida kirkkaissa vesissä ja osallistua erilaisiin vesiurheiluaktiviteetteihin.

Siirtomaa-aikaiset nähtävyydet

Pafosilla on pitkä historia, ja kaupungissa voi tutustua siirtomaa-aikaisiin nähtävyyksiin. Esimerkiksi Pafoksen linna, joka on rakennettu 1200-luvulla, tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli. Myös muihin siirtomaa-aikaisiin rakennuksiin, kuten osmoottipajaan ja Hammamet Pafosin kylpylään, kannattaa tutustua.

Kulttuuritapahtumat

Pafos on kulttuurikaupunki, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Esimerkiksi Pafoksen antiikin amfiteatteri on näyttämönä monille musiikki- ja teatteriesityksille. Kaupungissa järjestetään myös erilaisia taidenäyttelyitä, konsertteja sekä perinteisiä juhlia, kuten esimerkiksi kevään kukkafestivaali.

Kävelyretket

Luonnonkauniissa ympäristössä sijaitseva Pafos tarjoaa upeat mahdollisuudet kävelyretkille. Esimerkiksi Akamasin niemimaalla voi tutustua upeisiin maisemiin ja luonnonpuistoon. Myös Troodos-vuorilla voi vaeltaa ja nauttia upeista näkymistä. Kaupungissa on myös useita kävelyreittejä, jotka kulkevat antic Pafoksen raunioille.

Golf

Pafos tarjoaa loistavat mahdollisuudet golfin pelaamiseen, sillä kaupungissa on useita golfkenttiä. Esimerkiksi Aphrodite Hills Golf Club ja Minthis Hills Golf Club ovat suosittuja kohteita golfareille. Näillä kentillä voi nauttia kauniista maisemista ja haastavista pelikokemuksista.

Vesiurheilu

Pafos tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia vesiurheilun harrastamiseen. Rannoilla ja satamassa voi kokeilla esimerkiksi vesihiihtoa, purjelautailua, snorklausta ja sukellusta. Kaupungissa on myös useita vesipuistoja, joissa voi nauttia vesiliukumäistä ja uima-altailoista.

Pyöräily

Pafos tarjoaa upeat mahdollisuudet pyöräilyyn, sillä kaupungissa on hyvin hoidettuja pyöräteitä ja maalaismaisemia. Pyöräillä voi esimerkiksi pitkin rantoja tai tutustua Lempa-kylän maisemaan, joka tunnetaan myös nimellä ”taiteilijoiden kylä”. Kaupungista voi myös lähteä pidemmille pyöräretkille esimerkiksi Troodos-vuorille.

Suositut hotellit Pafoksessa

Amavi Hotel

Amavi Hotel sijaitsee rannan läheisyydessä Pafoksen keskustassa. Hotelli tarjoaa moderneja ja tyylikkäitä huoneita, joista osasta avautuu upea merinäköala. Hotellissa on useita ravintoloita ja baareja, kuntokeskus, spa-tilat sekä ulkouima-altaat. Asiakkaat arvostavat erityisesti ystävällistä palvelua ja ensiluokkaista ruokaa.

Almyra Hotel

Almyra Hotel sijaitsee Pafoksen keskustassa lähellä satamaa. Hotelli tarjoaa valoisia ja modernisti sisustettuja huoneita, joista osasta avautuu merinäköala. Hotellissa on useita ravintoloita, baareja, spa-tilat sekä uima-altaat. Hotellin keskeinen sijainti ja hyvä palvelu saavat kiitosta asiakkailta.

Elysium Hotel

Elysium Hotel sijaitsee lähellä Pafoksen keskustaa, rantaa ja arkeologisia kohteita. Hotellin tyylikkäästi sisustetuissa huoneissa on ilmastointi, televisio ja parveke tai terassi. Hotellissa on useita ravintoloita ja baareja, spa-tilat, kaksi ulkouima-allasta ja lastenallas. Laaja palveluvalikoima ja rauhallinen ympäristö houkuttelevat matkailijoita Elysium Hoteliin.

Azia Resort & Spa

Azia Resort & Spa sijaitsee hieman Pafoksen keskustan ulkopuolella rauhallisella alueella. Hotellin modernit huoneet tarjoavat näköalan puutarhaan tai merelle. Hotellissa on useita ravintoloita ja baareja, spa-tilat, uima-altaat sekä lastenaktiviteetteja. Asiakkaat pitävät Azia Resort & Span rentouttavasta ympäristöstä ja laadukkaasta palvelusta.

Achos Hotel

Achos Hotel sijaitsee Pafoksen keskustassa lähellä ostosmahdollisuuksia ja ravintoloita. Hotellin yksinkertaisesti sisustetuissa huoneissa on ilmastointi ja parveke. Hotellissa on ravintola, baari, ulkouima-allas ja kuntosali. Achos Hotel on suosittu vaihtoehto edullista majoitusta etsiville matkailijoille.

Turvallisuus

Julkisen turvallisuuden taso

Pafos on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, ja julkisen turvallisuuden taso on korkea. Poliisi ja turvallisuusviranomaiset toimivat aktiivisesti kaupungissa.

Rikollisuus

Rikollisuus Pafoksessa on yleisesti ottaen alhainen. Turistien tulee kuitenkin olla varovaisia omaisuutensa kanssa ja pitää huolta arvoesineistään erityisesti vilkkailla alueilla.

Turvallisuus turistialueilla

Turistialueilla, kuten keskustassa, rannoilla ja nähtävyyksien ympäristössä, turvallisuus on yleisesti ottaen hyvä. Kuitenkin samalla tulee noudattaa normaalia varovaisuutta ja pitää huolta omasta omaisuudestaan.

Terrorismin uhka

Nykyisellään Pafoksessa ei ole tunnettua erityistä terrorismin uhkaa. Kuitenkin kaikkia kansalaisia ja vierailijoita kehotetaan pysymään valppaina ja ilmoittamaan mahdollisista epäilyttävistä tilanteista aina tarvittaessa.

Terveys

Sairaanhoidon laatu

Sairaanhoidon laatu Pafoksessa on korkeaa tasoa. Kaupungissa on useita sairaaloita, terveyskeskuksia ja yksityisiä lääkäriasemia, jotka tarjoavat ammattitaitoista hoitoa ja palveluita.

Koronavirus

Pafoksessa koronavirukseen liittyviä rajoituksia ja suosituksia noudatetaan tiukasti. On tärkeää noudattaa paikallisia ohjeita ja suosituksia, kuten turvavälien pitämistä ja maskin käyttöä sisätiloissa ja julkisilla paikoilla.

Pafoksessa on saatavilla laaja valikoima terveyspalveluita, mukaan lukien rokotukset. Matkailijoita suositellaan tarkistamaan omasta maastaan käsin, mitä rokotuksia tarvitaan ennen matkaa, ja ottamaan tarvittavat rokotukset ennen saapumista kaupunkiin.

Lääkäripalvelut

Pafoksessa on useita yksityisiä lääkäriasemia, jotka tarjoavat erilaisia ​​terveyspalveluita. Lisäksi terveyskeskukset ja sairaalat tarjoavat kiireellistä hoitoa ja päivystyspalveluita.

Turistien terveys ja turvallisuus

Kaupungin turistit voivat odottaa korkealaatuista terveydenhuoltoa tarvittaessa. Kaikki matkailijat kuitenkin suositellaan hankkimaan matkavakuutus, joka kattaa mahdolliset sairaus- tai tapaturmavakuutukset sekä matkustajan paluun lähtömaahan.

Rannat ja Vesistöt

Pafoksen ranta

Pafoksen ranta on kaupungin keskeisin hiekkaranta, joka sijaitsee Pafoksen kaupungin läheisyydessä. Ranta tarjoaa upeat maisemat Välimerelle ja on suosittu paikka niin paikallisten asukkaiden kuin matkailijoidenkin keskuudessa. Ranta on hyvin hoidettu ja sieltä löytyy useita palveluita, kuten aurinkotuolien ja -varjojen vuokrausmahdollisuus sekä ravintoloita ja kahviloita.

Coral Bayn ranta

Coral Bayn ranta sijaitsee noin 6 kilometrin päässä Pafoksen keskustasta. Ranta on tunnettu kristallinkirkkaasta vedestään ja upeasta hiekkarannastaan. Rannalla on hyvin hoidettuja aurinkotuoleja ja -varjoja, ja tarjolla on myös vesiliikuntamahdollisuuksia, kuten vesihiihtoa ja vesiskoottereiden vuokrausta. Rannalla on myös useita ravintoloita, baareja ja kahviloita.

Lara Bay

Lara Bay on rauhallinen ja luonnontilainen hiekkaranta noin 15 kilometrin päässä Pafoksen kaupungista. Ranta tunnetaan erityisesti sen suojelluista kilpikonnista, jotka käyvät pesimässä rannalla. Ranta on suosittu paikka luonnonystävien keskuudessa, ja siellä voi nauttia kauniista maisemista ja rauhallisesta ilmapiiristä.

Limnoksen järvet

Pafosta ympäröivillä vuoristoalueilla sijaitsee useita järvialtaita, joita kutsutaan nimellä Limnoksen järvet. Nämä järvet ovat osa Kyproksen vesihuoltoa ja toimivat säiliöinä saaren pohjavesivarannoille. Järvet tarjoavat kauniin ympäristön patikointiin ja luontokävelyille, ja niissä on myös mahdollisuus kalastukseen.

Aphroditen kalliot

Aphroditen kalliot ovat kallioisia rantakallioita, jotka sijaitsevat noin 25 kilometrin päässä Pafoksen kaupungista. Nämä kalliot ovat tärkeä osa Kyproksen mytologiaa ja uskotaan olevan syntymäpaikka Kyproksen jumalattarelle, Aphrodite. Kallioilta avautuu upeat panoraamanäkymät Välimerelle, ja ne ovat suosittu kohde maisemakuvien ottamiseen ja auringonlaskujen ihailemiseen.

Pafos – yöelämä ja viihde

Klubit ja baarit

Pafoksella on monia klubeja ja baareja, jotka tarjoavat erilaisia musiikkityylejä ja viihdettä. Suositeltavia paikkoja ovat muun muassa Castle Club, joka on suurin yökerho kaupungissa, sekä Club Deep, joka on suosittu paikka elektronisen musiikin ystäville. Muita hyviä vaihtoehtoja ovat Bamboo Beach Bar, Kings Avenue Mallin baarit sekä monikansallisten hotellien baarit.

Ravintolat

Pafos tarjoaa laajan valikoiman ravintoloita eri maailman keittiöistä. Voit löytää perinteisiä kyproslaisia ravintoloita, joissa tarjoillaan paikallisia herkkuja, kuten mezeä ja grilliruokia. Lisäksi kaupungista löytyy italialaisia, kiinalaisia, intialaisia ja monia muita kansainvälisiä ravintoloita. Suositeltavia ruokapaikkoja ovat esimerkiksi The Lodge Steak & Seafood Co., Fat Mama’s ja Laona Restaurant.

Teatterit ja elokuvateatterit

Pafoksella on useita teattereita ja elokuvateattereita, joissa voi nauttia esityksistä ja elokuvista. Pafos-teatteri on suosittu paikka, jossa voi nähdä erilaisia paikallisia ja kansainvälisiä teatteriesityksiä. Lisäksi kaupungista löytyy muutamia elokuvateattereita, kuten Eden Cinema Pafos ja Cine Orasis.

Kasinot

Pafos tarjoaa myös mahdollisuuden pelata kasinopelejä. Kaupungista löytyy useita kasinoita, joissa voi kokeilla onneaan erilaisissa rahapeleissä. Yksi suosituimmista kasinoista on Pafos Casino, joka tarjoaa laajan valikoiman peliautomaatteja, pöytäpelejä ja pokeriturnauksia.

Juhlat ja tapahtumat

Pafos järjestää erilaisia juhlia ja tapahtumia ympäri vuoden. Kaupungin suurin tapahtuma on Pafosin kulttuuripääkaupunki -tapahtuma, joka tuo kaupunkiin erilaisia kulttuuri- ja taidealan esityksiä. Lisäksi kaupunki järjestää erilaisia musiikki- ja tanssifestivaaleja, konsertteja sekä urheilutapahtumia, kuten maratoneja ja pyöräilykilpailuja.

Luontokohteet ja retkeily Pafoksessa

Lara-ranta

Lara-ranta sijaitsee noin 30 kilometriä pohjoiseen Pafoksen kaupungista. Se on suojeltu alue, jossa voit nähdä kilpikonnia munimassa hienon hiekkarannan läheisyydessä. Ranta on luonnontilassa ja tarjoaa upeita maisemia ja rauhallista tunnelmaa.

Akamasin niemimaa

Akamasin niemimaa sijaitsee länsipuolella Pafosta. Se on suosittu retkeilykohde, jossa voit tutustua upeaan luontoon ja nauttia kauniista maisemista. Niemimaalla on monia vaellusreittejä, jotka kulkevat läpi metsien, rotkojen ja vesiputousten. Voit myös vierailla Aphroditen luolassa ja kokea sen historiallisen merkityksen.

Troodos-vuoret

Troodos-vuoret ovat Pafoksen ympärillä sijaitseva vuoristoalue, joka tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden monipuolisiin retkeilymahdollisuuksiin. Vuoristossa on lukuisia vaellusreittejä, jotka sopivat eri kuntoisille retkeilijöille. Voit ihailla upeita vesiputouksia, tutustua perinteisiin kyliin ja nauttia raikkaasta vuoristoilmasta.

Avakasin rotko

Avakasin rotko on luonnonkaunis kohde, joka sijaitsee noin 30 kilometriä itään Pafoksesta. Rotkossa voit tutustua upeaan luontoon ja nauttia mahtavista maisemista. Voit vaeltaa rotkon läpi ja ihailla korkeita kallioseinämiä, vehreitä maisemia ja virtaavaa jokea. Tämä on suosittu retkeilykohde, erityisesti luontoihmisille ja valokuvaajille.

Polis Chrysochou -alue

Polis Chrysochou on kaupunki ja lomakohde noin 35 kilometriä pohjoiseen Pafoksesta. Alueella on upeita luontokohteita, kuten Lara-ranta ja Akamasin niemimaa. Voit nauttia kauniista rannoista, tehdä vaellusretkiä luontoon tai tutustua viiniviljelmien alueeseen. Polis Chrysochou tarjoaa monipuolisia retkeilymahdollisuuksia ja upeita puitteita luonnosta nauttimiseen.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet Pafoksessa

Pafoksen muinainen kaupunki

Pafoksen muinainen kaupunki on arkeologinen alue, joka sijaitsee nykyisen Pafoksen kaupungin alueella Kyproksen saarella. Alueella sijaitsee muun muassa kuuluisa Apollonin temppeli, joka on yksi alueen merkittävimmistä nähtävyyksistä. Muinaisessa kaupungissa voi vierailla ja tutustua muun muassa roomalaisiin taloihin, teatteriin ja hautakammioihin.

Pafoksen linna

Pafoksen linna on keskiaikainen linnoitus, joka sijaitsee Pafoksen sataman läheisyydessä. Linnaa on käytetty niin puolustustarkoituksiin kuin hallintorakennuksena. Nykyään linna toimii kulttuurikeskuksena ja siellä järjestetään esimerkiksi musiikkitapahtumia ja näyttelyitä.

Ayia Solomoni luostari

Ayia Solomoni luostari on pieni luostari, joka sijaitsee noin 14 kilometriä Pafoksen kaupungista itään. Luostari tunnetaan erityisesti pyhän Solomonin ikonista, jota paikalliset uskovat parantavan erilaisia vaivoja. Luostarissa voi tutustua ortodoksiuskonnon ja paikallisen perinteiden yhdistelmään.

Kourionin muinaiskaupunki

Kourionin muinaiskaupunki sijaitsee noin 18 kilometriä Pafoksen kaupungista itään. Kaupunki oli merkittävä antiikin aikainen kaupallinen keskus ja siellä voi tutustua muun muassa roomalaiseen amfiteatteriin, roomalaiseen agoraan ja mozaikkilattioihin. Alueella järjestetään myös usein historiallisia näytöksiä ja tapahtumia.

Agia Paraskevi -kirkko

Agia Paraskevi -kirkko on vanha kirkko, joka sijaitsee Pafoksen vanhassakaupungissa. Kirkko on omistettu Pyhälle Paraskeville, joka on Kyproksen suojeluspyhimys. Kirkossa voi ihailla kauniita ikoneita ja freskoja.

Aphroditen temppeli

Aphroditen temppeli on muinaiskreikkalainen temppeli, joka sijaitsee noin 14 kilometriä Pafoksen kaupungista luoteeseen. Temppeli oli omistettu kauneuden ja rakkauden jumalattarelle Aphroditeelle. Nykyään temppelin raunioilla voi tutustua antiikin ajan uskomuksiin ja ihailla alueen kaunista maisemaa.

Pafosin panoraama- ja näköalapaikat:

Pafoksen linnoitus:

Pafoksen linnoitus on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee Pafoksen sataman lähettyvillä. Linnoitus tarjoaa upeat näkymät sekä Pafoksen satamaan että Välimeren aaltoihin. Linnoitukseen voi tutustua sisältä ja sen läheisyydessä on myös ravintoloita ja kahviloita.

Pafoksen rantakatu:

Pafoksen rantakatu kulkee pitkin kaupungin rantaviivaa ja tarjoaa upeat näköalat merelle. Rantakadulla voi kävellä, pyöräillä tai istahtaa alas ja nauttia maisemista. Kaupungin ydinkeskustaan voi tutustua samalla kävelymatkan varrella.

Tombs of the Kings:

Tombs of the Kings on muinaisen Pafoksen arkeologinen kohde, joka tarjoaa upeita näköaloja sekä sisämaahan että Välimerelle. Alueella sijaitsevat antiikin hautakammiot ovat kallion sisään louhittuja ja tarjoavat mielenkiintoisen kontrastin alueen luonnon ja meren välillä.

Pafoksen majakka:

Pafoksen majakka sijaitsee Pafoksen rantakadun päässä. Majakan ympäristö tarjoaa erinomaiset näköalat merelle ja satamaan päin. Majakan alueella on myös pieni puisto, jossa voi istua ja nauttia maisemista.

Pafoksen arkeologinen puisto:

Pafoksen arkeologinen puisto on laaja alue, jossa sijaitsee useita antiikin ajan raunioita ja historiallisia kohteita. Puistosta löytyy myös erilaisia näköalapaikkoja, joista voi ihailla puiston ympäristöä ja Välimerta.

Kato Pafosin arkeologinen alue:

Kato Pafosin arkeologinen alue on toinen merkittävä arkeologinen kohde Pafoksessa. Alueella sijaitsee muun muassa antiikin aikainen teatteri, jossa voi kuvitella katselleensa muinaista näytelmää. Kato Pafosin alueelta avautuu myös hienoja näkymiä kaupungin yli.

Aphroditen kallioiden näköalapaikka:

Aphroditen kallioiden näköalapaikka sijaitsee noin 25 kilometriä Pafoksesta pohjoiseen. Kallioilta avautuu upeat näköalat merelle ja kalliorinteille. Paikka on erityisen suosittu auringonlaskun aikaan, kun maisemat ovat erityisen kauniit.

Panagia Chrysorrogiatin kirkon näköalapaikka:

Panagia Chrysorrogiatin kirkon näköalapaikka sijaitsee Pafoksen vanhassakaupungissa. Kirkon edustalta avautuu hienot näkymät kaupungin yli ja satamaan. Paikka tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua kaupungin vanhoihin kaupunginosiin.Kohteen sijainti maa on Kypros.

Jätä kommentti