Halvat lennot Salzburg

Nähtävyydet ja Kohteet

1. Vanhakaupunki ja Mirabellin puutarha

Vanhakaupunki (Altstadt) Salzburgissa on kulttuurihistoriallinen alue, joka on listattu UNESCO:n maailmanperintöluetteloon. Alueella voi ihailla kauniita barokkirakennuksia, kuten Salzburgin tuomiokirkkoa ja Hohensalzburgin linnaa. Mirabellin puutarha on myös osa vanhakaupunkia ja tarjoaa upean näkymän linnalle. Puistossa voi ihailla kauniita kukkaistutuksia ja nauttia kävelylenkeistä.

2. Hohensalzburgin linna

Hohensalzburgin linna on yksi suurimmista keskiaikaisista linnoista Euroopassa. Se sijaitsee kaupungin kukkulalla ja tarjoaa upeat näköalat ympäröivään maisemaan. Linnaan voi tutustua opastetuilla kierroksilla ja vierailla erilaisissa näyttelyissä ja museoissa.

3. Mozart Geburtshaus

Mozart Geburtshaus on Wolfgang Amadeus Mozartin syntymäkoti Salzburgissa. Talo on nykyään museo, jossa voi tutustua Mozartin elämään ja musiikkiin. Museossa säilytetään myös useita Mozartin alkuperäisiä sävellyksiä ja esineitä.

4. Hellbrunnin linna ja sen suihkulähteet

Hellbrunnin linna on barokkityylinen palatsi, jonka ympärillä on kauniita puutarhoja ja suihkulähteitä. Puutarhoissa voi vierailla ja ihailla erilaisia vesielementtejä, kuten suihkulähteitä, vesistöjä ja vesistöesityksiä.

5. Salzburgin linna

Salzburgin linna sijaitsee Mönchsbergin kukkulalla ja tarjoaa upeat näköalat kaupunkiin. Linna on tärkeä osa kaupungin historiaa ja siellä järjestetään useita tapahtumia ja näyttelyitä. Vierailijat voivat tutustua linnaan opastetulla kierroksella ja vierailla erilaisissa näyttelyissä.

6. Salzburgin eläintarha

Salzburgin eläintarha, tai Zoo Salzburg, on yksi Euroopan vanhimmista eläintarhoista. Se sijaitsee Hellbrunnin linnaan kuuluvalla alueella ja tarjoaa kotia yli 1400 eläinlajille. Eläintarhassa voi tutustua erilaisiin eläimiin ja osallistua erilaisiin tapahtumiin ja esityksiin.

7. Mozartin konsertit ja oopperaesitykset

Salzburg on tunnettu musiikistaan, erityisesti Wolfgang Amadeus Mozartin musiikista. Kaupungissa järjestetään lukuisia Mozartin konsertteja ja oopperaesityksiä, joita voi käydä katsomassa eri konserttisaleissa ja oopperataloissa.

8. Mönchsbergin ja Kapuzinerbergin näköalapaikat

Mönchsbergin ja Kapuzinerbergin kukkulat tarjoavat upeat näköalat Salzburgin kaupunkiin ja ympäröivään maisemaan. Näköalapaikoilla voi ihailla kaupunkinäkymiä ja nauttia kävelylenkeistä kauniissa luontomaisemissa.

9. Mozartkugelit

Mozartkugelit ovat tunnettuja Salzburgissa valmistettuja suklaaherkkuja. Ne ovat pyöreitä suklaapalloja, jotka on täytetty mantelimassalla ja kuorrutettu suklaalla. Mozartin kugelit ovat suosittuja matkamuistoja ja makeita herkkuja Salzburgissa vieraille.

10. Salzkammergut-järvialue

Salzburgin lähellä sijaitsee upea Salzkammergut-järvialue, joka tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden erilaisiin ulkoilma-aktiviteetteihin, kuten patikointiin, pyöräilyyn ja veneilyyn. Alueella sijaitsee useita kauniita järvimaisemia, kuten Wolfgangsee, Hallstättersee ja Fuschlsee.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Salzburg on tunnettu monipuolisesta kulttuuritarjonnastaan.

– Musiikki: Salzburg on kuuluisa klassisen musiikin kaupunki. Siellä järjestetään vuosittain kuuluisa Salzburgin musiikkijuhlat, jotka houkuttelevat lukuisia maailmanluokan muusikoita ja esiintyjiä. Myös Salzburgin Mozarteum-orkesteri nauttii maineikasta kansainvälistä mainetta.
– Ooppera: Salzburgin valtionooppera on yksi Itävallan tärkeimmistä oopperataloista. Se tarjoaa monipuolisen ohjelmiston erilaisia oopperaesityksiä ja konsertteja.
– Teatteri: Salzburgissa on useita teattereita, joissa esitetään niin klassisia näytelmiä kuin nykyteatteriakin. Esimerkiksi Landestheater Salzburg on yksi kaupungin merkittävimmistä teatterilaitoksista.

Historia

Salzburgilla on pitkä ja mielenkiintoinen historia.

– Arkkitehtuuri: Kaupunki on täynnä upeaa arkkitehtuuria, joka kertoo sen rikkaasta historiasta. Esimerkiksi vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde ja siellä voi ihailla barokkityylistä arkkitehtuuria. Linzergassen alueella on säilynyt monia keskiaikaisia rakennuksia.
– Linzergassen katakombit: Salzburgissa sijaitsee maanalainen tunneleiden ja käytävien verkosto, joka on alun perin rakennettu suojaksi piirtolinnakkeelle. Nämä katakombit ovat avoinna yleisölle ja niissä järjestetään opastettuja kierroksia.
– Hohensalzburgin linna: Salzburgin symboli, Hohensalzburgin linna, on yksi Euroopan suurimmista ja parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoista. Se tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön.

Ruokailu ja Ravintolat

1. Tyypilliset ruokalajit

Salzburgissa on tarjolla monenlaisia tyypillisiä Itävallan ruokalajeja, kuten wiener schnitzel (leivitetty ja paistettu vasikanlihaviipale), apfelstrudel (omenastruudeli) ja käsekrainer (makkara, jossa on sulaa juustoa sisällä). Suosittuja alueen erikoisuuksia ovat myös kasvisruoka käyttäen runsaasti vihanneksia ja juustoja.

2. Suositellut ravintolat

Salzburgissa on monia suositeltavia ravintoloita, joista muutamia mainitakseni:

– St Peter Stiftskeller: Laadukas ravintola Salzburgin vanhassa kaupungissa, jolla on pitkä historia. Tarjoilee perinteisiä alueen ruokia.
– Triangel: Moderni ja trendikäs ravintola, joka yhdistelee itävaltalaista ja kansainvälistä keittiötä.
– Ikarus: Ikarus-ravintola sijaitsee Red Bull Hangar-7 -näyttelytilassa ja tarjoaa korkeatasoista fine dining -kokemusta.
– Zum Zirkelwirt: Perinteinen taverna-tyylinen ravintola, joka on erikoistunut paikallisiin herkkuihin.

3. Kasvis- ja vegaaniruoka

Salzburgissa on useita ravintoloita, joissa tarjoillaan kasvis- ja vegaaniruokaa. Joitakin suosittuja vaihtoehtoja ovat Ginko Vegetariano, Bio-Burgermeister ja Heart of Joy Café.

4. Kahvilat ja leipomot

Salzburgissa on paljon viihtyisiä kahviloita ja herkullisia leipomoita, joista voi nauttia paikallisia leivonnaisia ja kahvijuomia. Suosittuja vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Café Tomaselli, Café Bazar ja Fürst Konditorei.

5. Olut ja baarit

Salzburgissa on myös monia olutbaareja ja baareja, joista voi nauttia paikallisia oluita ja muita juomia. Muutamia suosittuja vaihtoehtoja ovat Augustiner Bräustübl, Die Weisse ja Shamrock Irish Pub.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Hiihto ja laskettelu

Salzburgin alueella on useita hiihtokeskuksia, kuten Bad Gastein ja Zell am See, joissa voi harrastaa hiihtoa ja laskettelua. Näissä hiihtokeskuksissa on erilaisia rinteitä eri vaikeustasoille sopiviksi.

Vaellus ja retkeily

Salzburgin ympäristössä on upeita vaellus- ja retkeilypolkuja, jotka tarjoavat upeat maisemat ja luontokokemukset. Esimerkiksi Salzkammergut-järvialueella ja Hohe Tauernin kansallispuistossa on hyvin merkityt polut vaeltajille.

Pyöräily

Salzburgin kaupungissa ja sen ympäristössä on runsaasti pyöräilyreittejä, jotka sopivat niin maantiepyöräilyyn kuin maastopyöräilyynkin. Alueen pyöräilyreitit tarjoavat mahdollisuuden tutustua upeaan luontoon ja maisemiin.

Golf

Salzburgin ympäristössä on useita golfkenttiä, joista monet ovat kansainvälisestikin tunnettuja. Näillä golfkentillä voi nauttia pelistä upeissa maisemissa ja hyvässä seurassa.

Kulttuuririennot

Salzburg tunnetaan vahvasta kulttuuriperinnöstään, ja kaupungissa voi nauttia monipuolisista kulttuuririennoista. Esimerkiksi Salzburgissa järjestetään vuosittain kansainvälisesti tunnettu Salzburgin musiikkijuhlat, joissa esiintyy maailmanluokan taiteilijoita.

Kävelykierrokset

Salzburgin kaupunki tarjoaa monia erilaisia kävelykierroksia, jotka vievät kävijät tutustumaan kaupungin historialliseen ja kulttuuriseen perintöön. Näillä kävelykierroksilla voi ihailla kauniita rakennuksia ja oppia kaupungin historiasta.

Jokiristeilyt

Salzburgin kaupungin halki virtaava Salzach-joki tarjoaa mahdollisuuden nauttia kaupungin upeasta maisemasta jokiristeilyn merkeissä. Jokiristeilyllä voi ihailla kauniita maisemia ja tutustua kaupunkiin eri näkökulmasta.

Uinti ja vesiaktiviteetit

Salzburgin alueella on monia uimarantoja ja uimahalleja, joissa voi viettää aikaa ja nauttia vesiaktiviteeteista. Esimerkiksi Fuschlsee-järvi ja Wolfgangsee-järvi tarjoavat mahdollisuuksia virkistäytyä ja harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja.

Suositut hotellit Salzburgissa

1. Hotel Sacher Salzburg

Hotel Sacher Salzburg sijaitsee kaupungin keskustassa lähellä Mirabell-puistoa ja vanhaa kaupunkia. Hotellilla on arvostettu maine ylellisyydestään ja tarjoaa erinomaisen palvelun sekä tyylikkäät huoneet, joissa on kaikki modernit mukavuudet. Hotellista on kaunis näköala Salzach-joelle ja linnoitukselle.

2. Hotel Goldgasse

Hotel Goldgasse sijaitsee historiallisessa rakennuksessa vanhassa kaupungissa. Hotelli tarjoaa viihtyisät huoneet, joissa on perinteisiä yksityiskohtia, kuten puiset palkit ja koristeelliset kalusteet. Hotellin ympäristössä on runsaasti ravintoloita ja kauppoja.

3. Sheraton Grand Salzburg

Sheraton Grand Salzburg sijaitsee vastapäätä Mirabell-puistoa ja on vain lyhyen kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista. Hotelli tarjoaa moderneja ja tyylikkäitä huoneita sekä useita ravintoloita ja baareja. Lisäksi hotellissa on hyvin varusteltu kuntokeskus ja kaunis kattoterassi.

4. Hotel Stein

Hotel Stein sijaitsee Salzach-joen rannalla, vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Getreidegasse-kadusta. Hotellilla on moderni ja tyylikäs sisustus sekä huoneet, joista avautuu upea näköala kaupungin yli. Hotellin katolla sijaitsee myös suosittu kattoterassi, josta voi ihastella maisemia.

5. Hotel Bristol Salzburg

Hotel Bristol Salzburg sijaitsee kaupungin keskustassa lähellä Mozartin asuintaloa ja Mozartin museota. Hotellilla on perinteinen design ja klassiset huoneet, joissa on kauniita yksityiskohtia. Hotellin ravintolassa voi nauttia itävaltalaisia ​​herkkuja, ja hotellin baarissa järjestetään usein elävää musiikkia.

Turvallisuus ja Terveys

Yleinen turvallisuus

– Salzburg on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, jossa rikollisuus on matala
– Matkailijoiden tulee kuitenkin olla varovaisia isoissa turistialueilla, kuten vanhassa kaupungissa ja linnoituksessa, joissa varkauksia voi esiintyä
– Pitkäaikaista pysäköintiä suositellaan parkkihalleissa
– Matkailijoiden tulee olla tietoisia turvallisuusohjeista, säilyttää arvoesineet huolellisesti ja välttää pimeitä ja vähän valaistuja alueita yöaikaan

Lääketieteellinen turvallisuus

– Salzburgissa on useita julkisia sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat korkealaatuista terveydenhuoltoa asukkaille ja matkailijoille
– Lisäksi kaupungissa on useita apteekkeja, joista saa yleisimpiä lääkkeitä
– Suositeltavaa on ottaa mukaan matkavakuutus, joka kattaa mahdolliset sairaalakulut ja lääkärinhoito

Matkustaminen

– Julkinen liikenne Salzburgissa on luotettava ja hyvin järjestetty
– Kaupungissa on hyvä bussi- ja raitiovaunuyhteys sekä suuri määrä taksipalveluja
– Salzburgissa voi liikkua myös kävellen tai pyörällä, sillä kaupunki on kompakti ja tarjoaa hyvät kevyen liikenteen väylät

Ravintolat ja juomaveden laatu

– Salzburgissa on laaja valikoima ravintoloita, joissa tarjoillaan erilaisia kansainvälisiä ja perinteisiä itävaltalaisia ruokia
– Ravintoloiden hygieeniseen tasoon kiinnitetään suurta huomiota ja valvontaa on tiukennettu
– Juomavesi Salzburgissa on turvallista juoda suoraan hanasta, eikä pullovesiä yleensä tarvita

Luonnonvaraiset eläimet

– Salzburgissa esiintyy erilaisia luonnonvaraisia eläimiä, kuten hirvieläimiä, kettuja ja jäniksiä
– Matkailijoita kehotetaan pitämään etäisyyttä villieläimiin ja välttämään niiden ruokkimista
– Jos kohtaa suurempia eläimiä, kuten karhuja, ilveksiä tai susia, tulee välittömästi ottaa yhteyttä hätänumeroon ja noudattaa annettuja ohjeita

Rannat ja Vesistöt

Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam pulvinar justo enim, ac tincidunt nunc laoreet in. Mauris eget finibus augue. Duis sodales lobortis varius. Vivamus at nisl id enim eleifend semper. Nunc non dui eget ante tincidunt lobortis sit amet quis ante. Curabitur euismod volutpat aliquet. In varius suscipit odio, a pretium sem dictum nec. Proin efficitur ac justo a fringilla. Cras bibendum diam sed odio feugiat feugiat. Nunc condimentum nunc nec ornare viverra. Nulla id neque ac diam auctor venenatis vitae id metus.

Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam pulvinar justo enim, ac tincidunt nunc laoreet in. Mauris eget finibus augue. Duis sodales lobortis varius. Vivamus at nisl id enim eleifend semper. Nunc non dui eget ante tincidunt lobortis sit amet quis ante. Curabitur euismod volutpat aliquet. In varius suscipit odio, a pretium sem dictum nec. Proin efficitur ac justo a fringilla. Cras bibendum diam sed odio feugiat feugiat. Nunc condimentum nunc nec ornare viverra. Nulla id neque ac diam auctor venenatis vitae id metus.

Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam pulvinar justo enim, ac tincidunt nunc laoreet in. Mauris eget finibus augue. Duis sodales lobortis varius. Vivamus at nisl id enim eleifend semper. Nunc non dui eget ante tincidunt lobortis sit amet quis ante. Curabitur euismod volutpat aliquet. In varius suscipit odio, a pretium sem dictum nec. Proin efficitur ac justo a fringilla. Cras bibendum diam sed odio feugiat feugiat. Nunc condimentum nunc nec ornare viverra. Nulla id neque ac diam auctor venenatis vitae id metus.

Yöelämä ja viihde Salzburgissa:

1. Baarit ja yökerhot:

Salzburgissa on monia baareja ja yökerhoja, joissa voit nauttia musiikista, tanssia ja viettää iltaa ystävien kanssa. Tunnettuja paikkoja ovat esimerkiksi Shamrock Irish Pub, jossa voit nauttia perinteisestä irlantilaisesta tunnelmasta ja musiikista, sekä Club Take Five, joka tarjoaa live-musiikkia ja DJ-esityksiä.

2. Konsertit ja teatteriesitykset:

Salzburg tunnetaan myös laajasti konsertti- ja teatteriesityksistään. Kaupungissa järjestetään vuosittain kuuluisa Salzburgin musiikkijuhlatapahtuma, jossa voi nauttia klassisesta musiikista eri esityspaikoissa. Salzburgissa on myös useita teattereita, kuten Salzburgin Landestheater ja Felsenreitschule, joissa voi kokea korkealuokkaisia näytelmiä ja oopperoita.

3. Elokuvateatterit:

Jos elokuvien katsominen kiinnostaa, Salzburgissa on useita elokuvateattereita. Muun muassa Cineplexx Salzburg Airport tarjoaa monipuolisen valikoiman elokuvia eri genreistä. Salzburgissa myös järjestetään vuosittain kansainvälinen elokuvafestivaali, joka houkuttelee elokuvan ystäviä ympäri maailman.

4. Konserttipaikat:

Salzburgissa on useita konserttisaleja, joissa voi nauttia musiikista erilaisissa esityksissä. Esimerkiksi Mozartin Kodissa (Mozart Wohnhaus) järjestetään usein intiimejä konsertteja, joissa voi kuulla klassista musiikkia Mozartiaikaisessa ympäristössä. Lisäksi Mozarteum-konserttitalo tarjoaa laajan valikoiman konsertteja ja musiikkiesityksiä eri genreistä.

5. Kasinot:

Salzburgissa on myös mahdollisuus vierailla kasinoilla ja kokea uhkapelin jännitystä. Casino Salzburg tarjoaa monia erilaisia pelejä ja mahdollisuuden viettää iltaa pelaamisen parissa. Kasinolla voi pelata esimerkiksi rulettia, blackjackia ja kolikkopelejä.

6. Musiikkiravintolat:

Salzburgissa on myös musiikkiravintoloita, joissa voi nauttia ruoasta samalla kun kuuntelee elävää musiikkia. Esimerkiksi Stieglkeller ja St. Peter-Stiftskeller tarjoavat perinteistä itävaltalaista ruokaa ja samalla voi nauttia elävästä musiikista. Lisäksi Mozartin kahvila tarjoaa klassisen musiikin tyyliin sisustetun ympäristön, jossa voi nauttia teetä tai kahvia samalla kun kuuntelee Mozartin sävellyksiä.

Luontokohteet ja Retkeily

Salzkammergut-järviylänkö

Salzkammergut-järviylänkö sijaitsee Salzburgin itäpuolella ja se tunnetaan upeista järvistään, vehreistä metsistään ja kauniista vuoristomaisemistaan. Alueella on useita retkeilyreittejä, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen luontoon ja kauniisiin maisemiin.

Grossglocknerin kansallispuisto

Grossglocknerin kansallispuisto sijaitsee Alppien korkeimmalla vuorella, Grossglocknerilla. Se on yksi Itävallan suurimmista ja suosituimmista kansallispuistoista. Puistossa on useita vaellusreittejä, joiden avulla voi tutustua alueen upeaan luontoon ja ihailla upeita maisemia. Lisäksi puistossa on runsaasti alppikukkia ja harvinaisia eläinlajeja.

Hohenwerfenin linna ja Werfenwengin luontopolku

Hohenwerfenin linna sijaitsee noin 40 kilometriä Salzburgista etelään. Linnasta avautuu upea näköala Salzburgin alueelle, ja siellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja esityksiä. Lähistöllä on myös Werfenwengin luontopolku, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen kauniiseen luontoon kävellen tai pyöräillen.

Untersbergin vuori

Untersbergin vuori sijaitsee lähellä Salzburgin kaupunkia ja se on suosittu retkeilykohde. Vuorelle voi nousta köysiradalla, ja sieltä avautuu upea näköala kaupunkiin ja sen ympäristöön. Vuorella voi tehdä myös erilaisia vaelluksia ja retkiä, ja siellä on myös useita ravintoloita ja kahviloita.

Mozartin tie

Mozartin tie on reitti, joka kulkee läpi Itävallan ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen kauniiseen luontoon ja samalla oppia lisää Wolfgang Amadeus Mozartin elämästä ja musiikista. Reitillä on useita Mozartiin liittyviä nähtävyyksiä, kuten hänen syntymäkaupunkinsa Salzburg ja hänen viimeinen leposijansa St. Peterin hautausmaa.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Salzburgin tuomiokirkko

Salzburgin tuomiokirkko eli Salzburger Dom on kaupungin tunnetuin uskonnollinen nähtävyys. Se on barokkityylinen katedraali ja se sijaitsee Salzburgin vanhassa kaupungissa. Tuomiokirkko on omistettu Pyhälle Rupertille ja Pyhälle Virgiliukselle, jotka olivat alueen ensimmäisiä piispoja. Kirkon sisällä voi ihailla upeaa sisustusta, kuten alttareita, kuvanveistoksia ja koristeellisia freskoja.

Salzburgin linna

Salzburgin linna, eli Festung Hohensalzburg, on yksi Euroopan suurimmista keskiaikaisista linnoista. Se sijaitsee kaupungin kukkulalla, ja sieltä avautuu upeat näkymät Salzburgiin. Linna rakennettiin 1000-luvulla, ja sitä on laajennettu ja uudistettu vuosisatojen saatossa. Linnan kävijät voivat tutustua sen eri osiin, kuten linnakirkkoon, linnan museoon ja linnanpihaan. Lisäksi linna toimii tapahtumien ja konserttien pitopaikkana.

Mirabellin puutarhat

Mirabellin puutarhat ovat upeat barokkipuutarhat, jotka sijaitsevat Salzburgin vanhankaupungin lähellä. Puutarhat kuuluvat Mirabellin palatsin kompleksiin, joka rakennettiin 1600-luvulla. Puutarhat ovat historiallisesti merkittävä paikka, ja niissä voi ihailla kauniita kukkaistutuksia, suihkulähteitä ja veistoksia. Puutarhat ovat suosittu vierailukohde myös Sound of Music -elokuvan fanien keskuudessa, sillä ne esiintyvät elokuvassa.

Makartsteg-silta

Makartsteg-silta on tunnettu historiallinen silta, joka yhdistää Salzburgin vanhan kaupungin uudempaan kaupunkiin. Silta rakennettiin 1800-luvun lopulla, ja se on saanut nimensä itävaltalaisen taidemaalarin Hans Makartin mukaan. Silta on koristeltu lukuisilla rakkauslukoilla, jotka pariskunnat ovat jättäneet sinne symboloimaan ikuisen rakkauden solmua.

Pyhän Peterin luostari

Pyhän Peterin luostari on yksi vanhimmista luostareista Itävallassa, ja se sijaitsee Salzburgin vanhassakaupungissa. Luostari perustettiin 600-luvulla, ja se on ollut keskeisessä roolissa Salzburgin kaupungin historiassa. Luostarialueella voi vierailla kirkossa ja katsella sen upeita freskoja sekä tutustua luostarin museoon. Lisäksi alueella on myös keskiaikainen hautausmaa, jossa on muun muassa Mozartin sisarusten haudat.

Salzburgin Panoraama- ja Näköalapaikat:

1. Hohensalzburgin linna:

– sijaitsee Festungsbergin kukkulalla
– tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja ympäröiville vuorille
– linna itsessään on myös suosittu nähtävyys

2. Mönchsberg:

– korkea vuori, joka ympäröi Salzburgia
– sijaitsee kaupungin keskustan läheisyydessä
– vuoren huipulta avautuu upeat näkymät kaupunkiin ja jokilaaksoon

3. Kapuzinerberg:

– korkea kukkula, joka tarjoaa hienot näkymät kaupunkiin
– suosittu paikka lenkkeilijöille ja retkeilijöille
– kukkulalla sijaitsee myös Kapuzinerkloster, joka on luostari

4. Untersberg:

– suuri vuori Salzburgin lähellä
– huipulta avautuvat upeat näkymät kaupunkiin ja ympäröivään maisemaan
– suosittu retkikohde ja vaellusalue

5. Gaisberg:

– tunnettu näköalapaikka, joka tarjoaa upeat panoraamanäkymät
– kukkula sijaitsee kaupungin pohjoispuolella
– suosittu alue ulkoiluun ja retkeilyyn

6. Augustinerbräu Mülln:

– suosittu olutkellari, jolla on myös näköalaterassi
– terassilta voi ihailla näkymiä kaupunkiin ja ympäröivään maisemaan
– hyvä paikka rentoutua ja nauttia maisemista oluen kera

7. Mozartkugel Hill:

– näköalapaikka, joka sijaitsee kaupungin vanhassa kaupungissa
– tarjoaa kauniit näkymät kaupungin kattojen ylle
– suosittu valokuvauskohde turistien keskuudessaKohteen sijainti maa on Itävalta.

Jätä kommentti