Halvat lennot Cluj-Napoca

Nähtävyydet ja kohteet

Cluj-Napocan taidemuseo

Cluj-Napocan taidemuseo on yksi kaupungin merkittävimmistä kulttuurikohteista. Museo sijaitsee kaupungin keskustassa ja taloaakin historiallisessa Rakoczyn palatsissa. Museon kokoelmiin kuuluu taideteoksia eri aikakausilta, mukaan lukien romanialaista kansankulttuuria ja 1800-luvun eurooppalaista taidetta.

Cluj-Napocan luonnonhistoriallinen museo

Cluj-Napocan luonnonhistoriallinen museo tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua alueen paikalliseen luontoon sekä maailmanlaajuisesti merkittäviin lajeihin. Museon kokoelmat sisältävät muun muassa fossiileja, eläinten ja kasvien näytteitä sekä arkeologisia löytöjä.

St. Michaelin kirkko

St. Michaelin kirkko on yksi Cluj-Napocan tunnetuimmista maamerkeistä. Tämä goottilaistyylinen kirkko rakennettiin 1300-luvulla ja se sijaitsee kaupungin keskustassa. Kirkon tornista avautuu upea näköala yli kaupungin.

Cluj-Napocan kansallisteatteri

Cluj-Napocan kansallisteatteri on yksi Romanian suurimmista ja merkittävimmistä teattereista. Teatteri tarjoaa monipuolista ohjelmistoa, ja sen esityksiä on mahdollista seurata niin romanian kuin muidenkin kielten lisäksi.

Cluj-Napocan vanhakaupunki

Cluj-Napocan vanhakaupunki on alue, jossa voi tutustua kaupungin historiaan ja arkkitehtuuriin. Alueella on monia historiallisia rakennuksia, kapeita katuja sekä viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita. Vanhakaupunki on suosittu kävelykohde ja siellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia.

Cluj-Napocan kasvitieteellinen puutarha

Cluj-Napocan kasvitieteellinen puutarha on yksi suurimmista Romanialaisista kasvipuutarhoista. Se tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua monipuoliseen kasvilajistoon ja nauttia kauniista puutarha-alueista. Puutarhassa järjestetään myös erilaisia kasviin ja luontoon liittyviä tapahtumia.

Cluj-Napocan alkukirkko

Cluj-Napocan alkukirkko on yksi Transilvanian vanhimmista kirkoista. Se sijaitsee kaupungin keskustassa ja sen perustamisvuosi on peräisin 1200-luvulta. Alkukirkko on arkkitehtonisesti merkittävä ja sieltä löytyy myös arvokkaita ikoneita sekä kirkkotaiteen esimerkkejä.

Cluj-Napocan etnografiamuseo

Cluj-Napocan etnografiamuseo tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen ja Romanian perinteisiin ja kulttuuriin. Museosta löytyy laaja kokoelma esineitä, jotka kertovat alueen eri etnisten ryhmien elämästä ja perinteistä.

Kulttuuri ja historia

Historia

Cluj-Napocan historia ulottuu roomalaiseen aikaan asti, jolloin kaupunkia kutsuttiin nimellä Napoca. Seuraavina vuosisatoina kaupunki oli osa Unkarin kuningaskuntaa, ja myöhemmin osa Transilvanian suuriruhtinaskuntaa. Vuonna 1918 Cluj-Napocasta tuli osa Romanian valtiota. Kaupungilla on pitkä ja monimuotoinen historia, ja se näkyy monilla historiallisilla rakennuksilla ja muistomerkeillä.

Cluj-Napoca-opisto

Cluj-Napoca-opisto on yksi Euroopan vanhimmista ja arvostetuimmista korkeakouluista. Se perustettiin vuonna 1581, ja se tarjoaa monia eri tieteenaloja opiskeltavaksi. Cluj-Napoca-opisto on myös tärkeä kulttuurikeskus kaupungissa ja järjestää erilaisia kulttuuritapahtumia.

Historialliset rakennukset

Cluj-Napocassa on lukuisia historiallisia rakennuksia, jotka kertovat kaupungin menneisyydestä. Näihin kuuluvat esimerkiksi Unkarilaisten teatteri, Cluj-Napocan ortodoksinen katedraali ja Bánffy-palatsi. Nämä rakennukset ovat arkkitehtonisesti merkittäviä ja tarjoavat mahdollisuuden tutustua kaupungin kulttuuriin ja historiaan.

Museot

Cluj-Napocassa on useita museoita, jotka tarjoavat näyttelyitä ja tietoa alueen historiasta ja kulttuurista. Esimerkkejä näistä museoista ovat Transilvanian historian museo, kansanperinteen museo sekä taidemuseo. Museot tarjoavat mahdollisuuden syventyä kaupungin kulttuuriperintöön ja tutustua paikalliseen taiteeseen.

Kulttuuritapahtumat

Cluj-Napoca tunnetaan myös vilkkaasta kulttuuristaan ja järjestää vuosittain lukuisia kulttuuritapahtumia. Näihin lukeutuvat muun muassa Transilvanian kansainvälinen elokuvafestivaali, Cluj-Napocan oopperafestivaali ja kansainvälinen teatterifestivaali. Nämä tapahtumat houkuttelevat paikallisia ja ulkomaisia taiteilijoita ja tarjoavat monipuolisia kulttuurielämyksiä kaupungin asukkaille ja vierailijoille.

Etninen monimuotoisuus

Cluj-Napocassa on useita eri kulttuureja ja etnisiä ryhmiä, mikä rikastuttaa kaupungin kulttuurista elämää. Täällä asuu romanialaisia, unkarilaisia, saksalaisia ja muita vähemmistöryhmiä. Tämä monimuotoisuus näkyy muun muassa kaupungin ravintolatarjonnassa, festivaaleissa ja erilaisten kulttuuriryhmien toiminnassa.

Kirjastot

Cluj-Napocassa on useita kirjastoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua laajaan kirjallisuuteen ja tietoon. Tunnettuja kirjastoja kaupungissa ovat esimerkiksi vuonna 1902 perustettu ”Octavian Goga” -kirjasto ja tämän kirjaston sisällä toimiva tiedemuseo.

Taide- ja musiikkielämä

Taide ja musiikki ovat tärkeä osa Cluj-Napocan kulttuuria. Kaupungissa on useita taidegallerioita, joissa esitellään sekä paikallisten että kansainvälisten taiteilijoiden teoksia. Musiikillisella puolella kaupungissa on sekä klassisen että kansanmusiikin orkestereita ja useita konserttisaleja, joissa järjestetään erilaisia musiikkitapahtumia.

Ruokailu ja Ravintolat

1. Perinteiset romanialaiset ruoat

Cluj-Napocassa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat perinteisiä romanialaisia ruokia. Näihin kuuluvat muun muassa sarmale (kaalikääryleet), mici (mausteiset jauhelihavartaat) ja mamaliga (maissipuuro). Näitä ruokia voi maistella esimerkiksi Transilvania-ravintolassa tai Casa Ardeleana -ravintolassa.

2. Kansainväliset ravintolat

Cluj-Napocasta löytyy myös paljon kansainvälisiä ravintoloita, joissa voi nauttia erilaisia ruokakulttuureita edustavia annoksia. Täältä löydät esimerkiksi italialaisia, kiinalaisia, japanilaisia, intialaisia ja kreikkalaisia ravintoloita. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Samsara Foodhouse, Taj Indian Restaurant ja Panzio.

3. Kahvilat ja leipomot

Cluj-Napoca on täynnä viihtyisiä kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia herkullisista leivonnaisista ja juomista. Näissä paikoissa voi yleensä ostaa croissantteja, leivoksia, juomia ja jopa aamiaista tai kevyitä lounaita. Suositeltavia paikkoja ovat Cafe Bulgakov, Urlich Patisserie ja Camera din Fata.

4. Veggie- ja vegaaniruokaa

Cluj-Napoca on myös hyvä paikka kasvisruoan ystäville, sillä kaupungissa on useita ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat laadukasta veggie- ja vegaaniruokaa. Nämä paikat tarjoavat erilaisia kasvipohjaisia vaihtoehtoja aterioille ja juomille. Suositeltavia paikkoja ovat esimerkiksi Veg&More, Euphoria Biergarten ja Bio Fresh.

5. Ranskalainen vaikutus

Cluj-Napoca on osa Transilvanian aluetta, joka on tunnettu myös vahvoista ranskalaisista vaikutteista. Kaupungista löytyy useita ranskalaisia ​​ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat perinteisiä ranskalaisia ​​ruokia ja leivonnaisia. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Chez Nous, La Maisonnette ja Les Colonnes.

Vapaa-ajan Aktiviteetit:

Museot ja taidegalleriat:

Cluj-Napocassa on useita mielenkiintoisia museoita ja taidegallerioita, joissa voi tutustua paikalliseen kulttuuriin ja taiteeseen. Tunnettuja kohteita ovat muun muassa Cluj-Napocan kansantaiteen museo, Transilvanian historia- ja etnografia museo sekä Cluj-Napocan taidemuseo.

Teatteri ja elokuva:

Kaupungissa on useita teattereita, joissa voi nauttia esimerkiksi näytelmistä, oopperasta tai baletista. Tunnetuimpia teattereita ovat Romanian kansallisteatteri sekä Cluj-Napocan teatteri. Lisäksi kaupungissa on useita elokuvateattereita, joissa voi käydä katsomassa uusimmat elokuvat.

Urheilu ja liikunta:

Cluj-Napocassa on monipuoliset mahdollisuudet urheilun ja liikunnan harrastamiseen. Kaupungissa on useita kuntokeskuksia, jossa voi käydä treenaamassa, sekä uimahalleja ja jäähalleja. Lisäksi kaupungin lähellä sijaitsee Apuseni-vuoristo, jossa voi harrastaa esimerkiksi patikointia, pyöräilyä tai kiipeilyä.

Puistot ja viheralueet:

Cluj-Napocassa on kauniita puistoja ja viheralueita, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnosta. Kaupungin keskustan läheisyydessä sijaitsee Central Park, jossa on paljon viheralueita, kävelyteitä, leikkipaikkoja sekä kahviloita. Lisäksi kaupungissa on paljon muita puistoja, kuten Simion Bărnuțiu -puisto ja Alexandru Borza -puisto.

Kahvilat ja ravintolat:

Cluj-Napocan kaupunki tarjoaa laajan valikoiman kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia maukkaista ruoista ja juomista. Kaupungin keskustassa on paljon paikallisia ja kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat fusion-keittiötä, paikallisia herkkuja ja kansainvälisiä ruokia. Lisäksi kaupungissa on paljon viihtyisiä kahviloita, joissa voi nauttia kahvikupposen tai paikallisten leivonnaisten äärellä.

Shoppailu ja ostoskeskukset:

Cluj-Napocassa on useita ostoskeskuksia ja kauppoja, joissa voi tehdä ostoksia. Tunnetuimpia ostoskeskuksia ovat Iulius Mall, Polus Center ja Vivo! Cluj. Näistä löytyy laaja valikoima kauppoja vaatteista elektroniikkaan ja ruokakauppoihin.

Yöelämä:

Cluj-Napocan yöelämä on vilkas ja monipuolinen, ja kaupungissa on useita baareja, klubeja ja yökerhoja, jotka tarjoavat erilaisia musiikkityylejä ja viihdetarjontaa. Tunnettuja yökerhoja ovat esimerkiksi Diesel Club, Flying Circus ja Nightclub Bamboo.

Suositut hotellit Cluj-Napocassa

Grand Hotel Italia

Grand Hotel Italia sijaitsee keskeisellä paikalla Cluj-Napocan keskustassa. Hotellissa on ylellisiä ja modernisti sisustettuja huoneita sekä monipuoliset palvelut, kuten kuntokeskus, pysäköintimahdollisuus ja ravintola.

Hotel Opera Plaza

Hotel Opera Plaza on boutique-tyylinen hotelli, joka tarjoaa korkeatasoista majoitusta ja ensiluokkaista palvelua. Hotellin huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niistä avautuvat upeat näkymät kaupunkiin. Lisäksi hotellissa on ravintola, Spa-keskus ja kokoustilat.

Hotel Platinia

Hotel Platinia sijaitsee kaupungin keskustassa lähellä tärkeitä nähtävyyksiä ja ostosmahdollisuuksia. Hotellin huoneet ovat moderneja ja tilavia, ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on myös ravintola, terassi ja kuntosali.

Hotel Beyfin

Hotel Beyfin on tunnelmallinen hotelli historiallisessa rakennuksessa Cluj-Napocan keskustassa. Huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niissä on antiikkikalusteita. Hotelli tarjoaa asiakkailleen myös ravintolan, baarin ja kokoustiloja.

Hampton by Hilton Cluj-Napoca

Hampton by Hilton Cluj-Napoca sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa ja tarjoaa moderneja huoneita, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on myös kuntokeskus ja ravintola, ja se sopii erinomaisesti sekä liikematkailijoille että lomailijoille.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus:

– Cluj-Napoca on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, jossa rikollisuusaste on melko matala.
– Kuitenkin matkailijoille suositellaan normaaleja varotoimia, kuten huolellisuutta arvotavaroita säilyttäessä ja yleistä tarkkaavaisuutta.
– Lompakon, puhelimen ja muiden arvoesineiden säilyttämistä kannattaa seurata erityisen tarkasti esimerkiksi vilkkailla paikoilla tai julkisissa liikennevälineissä.
– Alkoholin käyttöön liittyvät ongelmat voivat joskus aiheuttaa turvallisuusriskejä, joten tarkkaavaisuutta kannattaa ylläpitää erityisesti yöaikaan valvontaa vaativilla alueilla.

Poliisi:

– Cluj-Napocassa on hyvin toimiva paikallinen poliisivoima, joka valvoo kaupungin turvallisuutta ja tarjoaa apua tarvittaessa.
– Poliisit ovat yleensä hyvin ystävällisiä ja auttavaisia, ja heidän puoleensa voi kääntyä turvallisuuteen liittyvissä asioissa.
– Poliisiasemien sijainti on helppo löytää kaupungin keskustasta, ja poliisin päivystysnumero on aina valmiudessa hätätilanteissa.

Liikenne:

– Cluj-Napocassa on tietyt turvallisuusstandardit liikenteelle, ja kaupungissa on useita liikennevalvontakameroita, jotka valvovat sääntöjen noudattamista.
– Turvavyön käyttö on pakollista, ja rattijuopumukseen suhtaudutaan vakavasti.
– Kävelykaduilla ja jalankulkuväylillä tulee olla erityisen varovainen, ja liikennesääntöjä tulee noudattaa.

Terveys:

– Cluj-Napocassa on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat laadukasta terveydenhoitoa.
– Matkailijoille suositellaan hankkimaan matkavakuutus, joka kattaa terveyspalvelut ja mahdolliset sairaanhoitokustannukset.
– On tarjolla myös yksityisiä lääkäriasemia ja apteekkeja, jotka voivat auttaa erilaisissa terveysongelmissa.
– Varmista, että rokotuksesi ovat ajan tasalla ennen matkaa, ja tarvittaessa kysy neuvoa matkailulääkäriltä.

Rannat ja Vesistöt

Someș-joki

Someș-joki on Cluj-Napocan läpi virtaava joki, joka tarjoaa kauniita maisemia ja mahdollisuuksia ulkoiluun. Joen varrella on kävelyreittejä ja puistoja, jotka houkuttelevat kävijöitä viettämään aikaa luonnossa.

Fântânele-järvi

Fântânele-järvi sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Cluj-Napocasta ja on suosittu virkistysalue. Järven ympäristössä on uimarantoja, venevuokrausmahdollisuuksia ja kalastusmahdollisuuksia. Alueella on myös monia retkeilyreittejä ja leirintäalueita.

Tarnița-järvi

Tarnița-järvi on noin 30 kilometrin päässä Cluj-Napocasta ja tarjoaa upean ympäristön vesitoimintoihin. Järven rannalla on rantoja, joilla voi nauttia auringosta ja uida. Alueella on myös mahdollisuus vuokrata veneitä ja kajakkeja.

Beliș-järvi

Beliș-järvi sijaitsee noin 60 kilometrin päässä Cluj-Napocasta ja on suosittu kohde vesiharrastuksiin. Järven ympäristössä on uimarantoja ja mahdollisuuksia vuokrata veneitä ja kajakkeja. Alueella on myös monia retkeilyreittejä ja leirintäalueita.

Cojocna-järvi

Cojocna-järvi sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Cluj-Napocasta ja on suosittu uimapaikka paikallisten keskuudessa. Järven ympäristössä on ranta-alueita, joilla voi rentoutua ja uida. Alueella on myös mahdollisuus vuokrata polkuveneitä ja vesipyöriä.

Platinia-uima-allas

Platinia-uima-allas sijaitsee Cluj-Napocan keskustassa ja tarjoaa viihtyisän ympäristön uimiseen ja rentoutumiseen. Allasalueella on mukavat aurinkotuolit ja puitteet auringossa loikoiluun. Altaassa voi myös osallistua vesijumppatunneille.

Iara-järvi

Iara-järvi sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Cluj-Napocasta ja on suosittu paikallisten keskuudessa. Järvi tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuden uimiseen luonnonkauniissa ympäristössä. Järven rannalla on myös ravintoloita ja leirintäalueita.

Yöelämä ja viihde

Ravintolat ja baarit

Cluj-Napoca tarjoaa monipuolisen valikoiman ravintoloita ja baareja eri makuihin ja budjetteihin. On olemassa kansainvälisiä ravintoloita, kuten italialaisia, kiinalaisia, saksalaisia ja kreikkalaisia ​​vaihtoehtoja, sekä perinteisiä romanialaisia ​​ravintoloita. Baareja on tarjolla sekä trendikkäitä cocktail-baareja että rentoja pub-tyylisiä paikkoja, joista voi nauttia paikallisista ja kansainvälisistä juomista.

Klubit

Cluj-Napocassa on useita klubeja, jotka tarjoavat yöaikaan musiikkia ja tanssia. Nämä klubit vaihtelevat musiikkityyliltään, joten löydät varmasti jotain omaan makuusi. Tarjolla on muun muassa elektronista tanssimusiikkia, poppia, rockia ja hip hopia. Jotkut klubit järjestävät myös teemailtoja ja live-esiintyjiä.

Konserttipaikat

Cluj-Napocassa on useita konserttipaikkoja, joissa voi nauttia erilaisista musiikkielämyksistä. Kaupungissa järjestetään säännöllisesti konsertteja, joissa esiintyy kansainvälisiä ja paikallisia artisteja eri musiikkityyleistä. Konserttipaikoista löytyy vaihtoehtoja pienemmille klubimaisille tiloille sekä suuremmille konserttisaleille.

Teatterit

Cluj-Napocassa on useita teattereita, joissa voi nauttia elävästä esitystaiteesta. On olemassa sekä perinteisiä teattereita, jotka esittävät klassisia näytelmiä ja oopperaa, että modernimpia teattereita, jotka esittävät nykyaikaisempia teoksia. Teatterit tarjoavat vaihtuvaa ohjelmistoa eri teemoilla ja esityskiellä.

Elävää musiikkia

Cluj-Napocassa on useita paikkoja, joissa voi nauttia elävästä musiikista eri genreistä. On olemassa esiintymispaikkoja, jotka tarjoavat live-esityksiä niin kotimaisilta kuin kansainvälisiltäkin artisteilta. Musiikkitarjonta vaihtelee jazzista ja bluesista rockiin ja kansanmusiikkiin.

Elokuvateatterit

Kaupungissa on useita elokuvateattereita, jotka näyttävät paitsi paikallisia, myös kansainvälisiä elokuvia. Elokuvatarjonta vaihtelee uusista Hollywood-leffoista taide-elokuviin ja kansainvälisiin festivaalihitteihin. Jotkut teatterit tarjoavat myös erikoisesityksiä ja klassikkoleffojen näytöksiä.

Luontokohteet ja retkeily Cluj-Napocassa:

1. Apuseni-vuoristo:

Apuseni-vuoristo on luonnonpuisto, joka sijaitsee noin 30 kilometriä Cluj-Napocasta lounaaseen. Se tarjoaa upeita maisemia, monipuolista kasvillisuutta ja eläimistöä sekä lukuisia vaellusreittejä. Alueella voi myös tutustua kivimuodostelmiin ja luoliin.

2. Turda-rotko:

Turda-rotko on noin 30 kilometrin päässä Cluj-Napocasta lounaaseen ja se on suosittu retkeilykohde. Rotkossa voi ihailla vaikuttavia kalliomuodostelmia ja kävellä pitkin polkuja, jotka kulkevat rotkon reunamilla.

3. Gorge Bogatelle:

Gorge Bogatelle on ulkoilualue ja kanjoni, joka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Cluj-Napocasta itään. Alueella on patikointipolkuja, joiden varrella voi ihailla kaunista luontoa ja vesiputouksia.

4. Hoia-Baciu-metsä:

Hoia-Baciu-metsä on tunnettu sen mystisestä maineesta ja se sijaitsee noin 6 kilometriä Cluj-Napocasta pohjoiseen. Metsässä on useita polkuja, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen kasvillisuuteen ja eläimistöön.

5. Gilau-järvi:

Gilau-järvi on keinotekoinen järvi, joka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Cluj-Napocasta luoteeseen. Järvi tarjoaa mahdollisuuden rentoutua ja nauttia luonnosta. Alueella on myös mahdollisuus kalastukseen ja veneilyyn.

6. Dealul Cetatuia:

Dealul Cetatuia on kukkula, joka sijaitsee Cluj-Napocan kaupungin keskustan läheisyydessä. Kukkulalta avautuu upea näköala kaupungille ja sen ympäristöön. Alueella on myös mahdollisuus tehdä kävelyretkiä ja rentoutua luonnossa.

7. Cheile Turzii:

Cheile Turzii on kanjoni, joka sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Cluj-Napocasta itään. Alueella on useita patikointireittejä, jotka tarjoavat upeita näkymiä ja mahdollisuuden tutustua alueen luontoon.

8. Cojocna-kylpylä:

Cojocna-kylpylä sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Cluj-Napocasta kaakkoon. Kylpyläalueen ympäristössä on kaunista maaseutumaisemaa ja mahdollisuus kävellä luonnossa. Kylpylän sisällä voi rentoutua ja nauttia erilaisista kylpyläpalveluista.

9. Dragan-järvi:

Dragan-järvi sijaitsee noin 35 kilometrin päässä Cluj-Napocasta pohjoiseen. Järven ympäristössä on metsää ja laidunalueita, joita voi tutkia kävellen tai pyöräillen. Järvi tarjoaa myös mahdollisuuden kalastukseen ja retkeilyyn.

10. Pietrele Albe-kallio:

Pietrele Albe-kallio on kivimuodostelma, joka sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Cluj-Napocasta lounaaseen. Kalliolta on upeat näkymät ympäröivään luontoon ja siellä voi vierailla patikoiden tai kiipeämällä.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet Cluj-Napocassa

Pyhän Mikaelin katedraali

Pyhän Mikaelin katedraali on Cluj-Napocan suurin ja tunnetuin ortodoksinen kirkko. Se rakennettiin vuosina 1923–1933 ja se edustaa bysanttilaista arkkitehtuuria. Katedraalilla on myös useita vaikuttavia freskoja ja ikoneja, jotka tuovat esiin ortodoksisen uskon symboliikkaa.

Katolinen kirkko

Cluj-Napocan katolinen kirkko, joka tunnetaan myös nimellä Pyhän Neitsyt Marian kirkko, on kaupungin merkittävin katolinen kirkkorakennus. Se valmistui vuonna 1887 Barokkityylisenä rakennuksena. Kirkon sisätiloissa on kauniita alttaritauluja ja veistoksia.

Etsiusten kirkko

Etsiusten kirkko on Transilvanian tuomiokirkko ja yksi Cluj-Napocan vanhimmista kirkoista. Se rakennettiin 1300-luvulla goottilaiseen tyyliin. Kirkossa voi ihailla upeita freskoja, keskiaikaisia veistoksia ja lasimaalauksia. Kirkon tornissa sijaitseva kello on yksi Romanian vanhimmista.

Orthodox Church of Saint George

Orthodox Church of Saint George on historiallinen ortodoksinen kirkko, joka sijaitsee Unirii-aukiolla. Se rakennettiin vuosina 1795–1804. Kirkko on kuuluisa upeasta kultaisesta alttaristaan sekä freskoistaan. Sen torni tarjoaa myös upeat näkymät kaupungin yli.

Unirii-aukio

Unirii-aukio on historiallinen aukio Cluj-Napocan keskustassa. Aukiolla sijaitsee useita uskonnollisia rakennuksia, kuten Saint George -kirkko sekä Pyhän Mikaelin katedraali. Aukio on myös ympäröity kauniilla historiallisilla rakennuksilla ja on suosittu paikka kävelyretkille ja tapahtumille.

Etämä-USKONNOLLISET JA HISTORIALLISET KOHTEET

Cluj-Napocasta löytyy monia muita uskonnollisia ja historiallisia kohteita, kuten:
– Pyhän Ristin kirkko
– Szent Ihosy Martin templom
– Seimeni-suvun linna
– Banffy-linna

Kaupungin panoraama- ja näköalapaikat

1. Cetatuia Hill

Cetatuia Hill on kukkula, jolta avautuu näkymä Cluj-Napocan kaupungin ylle. Kukkulan päällä sijaitsee myös historiallinen linnoitus, jota voi vierailla. Paikalle pääsee joko kävellen tai autolla.

2. Tailors’ Bastion

Tailors’ Bastion on toinen näköalapaikka, jolta voi ihailla Cluj-Napocan kaupungin maisemia. Bastioni sijaitsee historiallisessa keskustassa ja sinne on mahdollista kiivetä portaita pitkin. Maisemat ovat erityisen kauniit auringonlaskun aikaan.

3. Feleac Hill

Feleac Hill on suosittu näköalapaikka, joka sijaitsee kaupungin ulkopuolella. Tältä kukkulalta voi ihailla ainutlaatuisia näkymiä Cluj-Napocan ympäristöön ja kaupunkiin. Kukkulaan voi suunnata esimerkiksi patikoimalla tai pyöräilemällä.

4. Fortress Hill

Fortress Hill on paikka, josta voi ihailla Cluj-Napocan linnan ja historiallisen kaupungin kaunista näkymää. Maisemat ovat erityisen upeat auringonlaskun aikaan. Paikalle on helppo päästä jalkaisin tai julkisilla liikennevälineillä.

5. Somesu Cald Dam

Somesu Cald Dam sijaitsee Hiidenmaan alueella lähellä Cluj-Napocaa. Tämä panoraamapaikka tarjoaa upeita näkymiä luontoon, järveen ja ympäröivään maisemaan. Kirjaimellisesti yläilmoista voi nähdä koko maiseman.

6. Muntele Baisorii

Muntele Baisorii on suosittu retkikohde, joka sijaitsee Cluj-Napocan lähellä. Tämä vuori tarjoaa upeat näkymät ympäröivään luontoon ja laajan panoraaman koko kaupungista. Vuorelle voi kiivetä patikoiden tai käyttäen hyväkseen kävelyreittejä ja köysirataa.

7. Cluj-Napocan kaupungin talo

Cluj-Napocan kaupungin talo on historiallinen rakennus, josta voi ihailla näkymiä ympäri kaupunkia. Rakennuksessa sijaitsee myös ravintola, jossa voi nauttia aterian samalla ihastellen maisemia.

8. Central Park

Central Park on kaupungin suurin puisto, jossa on mahdollista saada panoraamanäkymä kaupunkiin. Puiston korkeimmasta kohdasta voi ihailla kaupungin maisemia ja hengittää rauhallista ilmapiiriä pois kaupungin hälinästä.

9. Hotel Belvedere

Hotel Belvedere on näköalapaikka, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Hotellista ja sen ravintolasta avautuu näkymä yli kaupungin ja sen ympäristön. Voit ihailla kaupungin vilinää ja maisemia mukavasti nauttien kupillisesta teetä tai kahvia.Kohteen sijainti maa on Romania.

Jätä kommentti