Halvat lennot Samsun

Nähtävyydet ja kohteet

1. Amisosin rauniot

Amisosin rauniot ovat Samsunin kaupungin keskustassa sijaitseva arkeologinen alue, jossa voi tutustua antiikin aikaiseen kaupunkiin. Alueella voi vierailla raunioilla, joiden joukossa on muun muassa temppeli, teatteri, stadion ja hautausmaita.

2. Gazi Müzesi (Vapausmuseo)

Gazi Müzesi, eli Vapausmuseo sijaitsee Samsunin Arkeologisessa Puistossa. Museo kertoo Samsunin tärkeästä roolista Turkin itsenäisyystaistelussa ja Atatürkin merkityksestä sen suunnannäyttäjänä. Museossa on esillä valokuvia, asiakirjoja ja sotilastavaroita.

3. Piazza Alışveriş Merkezi (Piazza ostoskeskus)

Piazza Alışveriş Merkezi on Samsunin keskustassa sijaitseva suuri ostoskeskus. Alueella on laaja valikoima kauppoja, ravintoloita ja viihdetarjontaa. Ostoskeskus tarjoaa hyvän mahdollisuuden shoppailuun ja viihtymiseen.

4. Bandırma laiva

Bandırma on laiva, joka on ankkuroidussa kunnossa Samsunin satamassa. Laiva on historiallisesti merkittävä, koska se oli alus, jolla Mustafa Kemal Atatürk saapui Samsuniin aloittamaan Turkin kansallisen liikkeen. Laivalla voi vierailla ja tutustua sen historiaan.

5. Kurtuluş Yolu Müzesi (Vapautustie-museo)

Kurtuluş Yolu Müzesi, eli Vapautustie-museo on Samsunin keskustassa sijaitseva museo, joka kertoo Turkin kansallisen liikkeen alkuvaiheista. Museossa voi tutustua Atatürkin ja muiden kansallisten sankarien rooliin itsenäistymistaistelussa. Näyttelyssä on esillä valokuvia, asiakirjoja ja historiallisia esineitä.

6. Hafıza Tepesi (Muistojen kukkula)

Hafıza Tepesi, eli Muistojen kukkula on näköalapaikka Samsunin kaupungissa. Kukkulalta avautuu kaunis näköala kaupunkiin, Mustanmeren rannalle ja satamaan. Alueella on myös Atatürkin muistomerkki, jossa voi kunnioittaa Turkin kansallisen liikkeen perustajaa.

7. Atatürkin Anıtı (Atatürkin muistomerkki)

Atatürkin Anıtı, eli Atatürkin muistomerkki sijaitsee Samsunin keskustassa Cumhuriyet-aukiolla. Muistomerkki on omistettu Turkin perustajan Mustafa Kemal Atatürkin muistolle. Monumentti on vaikuttava ja se on suosittu vierailukohde kaupungissa.

8. Samsun Limanı (Samsunin satama)

Samsun Limanı, eli Samsunin satama on merkittävä satama ja logistinen keskus Mustanmeren rannalla. Satama palvelee kansainvälisiä kauppaa ja matkustajaliikennettä. Satamassa voi katsella aluksia, nauttia merinäköalasta ja tutustua sataman toimintaan.

9. Martı Kongre ve Kültür Merkezi (Martı-kongressi- ja kulttuurikeskus)

Martı Kongre ve Kültür Merkezi on nykyaikainen kongressi- ja kulttuurikeskus Samsunin keskustassa. Keskus toimii näyttely- ja kongressitilojen lisäksi myös konsertti- ja teatteritilana. Siellä järjestetään erilaisia tapahtumia ja kulttuuriohjelmia ympäri vuoden.

10. Güven Dolphinarium (Güven delfinaario)

Güven Dolphinarium sijaitsee Samsunin rannan tuntumassa. Delfinaariossa järjestetään delfiinien esityksiä, joissa delfiinit tekevät erilaisia temppuja ja näytöksiä. Paikka on suosittu etenkin lapsiperheiden keskuudessa.

Kulttuuri ja Historia

Historia

Samsun on kaupunki Pohjois-Turkissa. Sen historia juontaa juurensa esihistorialliselle ajalle, ja se on ollut merkittävä asutuskeskus eri aikakausina. Alueella on jäänteitä muinaisista sivilisaatioista, kuten helleeninen, roomalainen ja bysanttilainen kulttuuri.

Arkeologiset kohteet

Samsunissa on useita arkeologisia kohteita, jotka tarjoavat näkymän alueen menneisyyteen. Yksi tällainen kohde on Gaziemirin höyük, pronssikaudella rakennettu linnoitus. Paikalta on löydetty muinaisesineitä, kuten astioita ja koruja.

Kulttuurikeskukset

Kaupungissa on useita kulttuurikeskuksia, jotka tarjoavat taidenäyttelyitä, esityksiä ja muita kulttuuritapahtumia. Samsun Kulttuurikeskus on yksi merkittävimmistä keskuksista, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia, kuten teatteriesityksiä ja konsertteja.

Museot

Samsunissa on myös useita museoita, jotka esittelevät alueen historiaa ja kulttuuria. Samsun Arkeologinen Museo on yksi tärkeimmistä museoista, ja sieltä löytyy kokoelma antiikin aikaisia ​​esineitä, kuten pronssikautisia koruja ja keramiikkaa.

Kulttuurifestivaalit

Kaupungissa järjestetään vuosittain erilaisia kulttuurifestivaaleja, jotka tarjoavat mahdollisuuden kokea paikallista musiikkia, tanssia, ruokaa ja perinteitä. Samsunin kansainvälinen Kulttuurifestivaali on yksi merkittävimmistä festivaaleista, jossa voi nauttia monipuolisesta ohjelmasta.

Kansanperinne

Samsunissa on vahva kansanperinne, joka ilmenee erilaisina perinteinä, kuten musiikki, tanssi ja ruokakulttuuri. Alueella on myös perinteisiä käsityöläisten työpajoja, joissa voi tutustua paikallisiin käsityöperinteisiin, kuten keramiikkaan ja tekstiilitöihin.

Ruokailu ja Ravintolat

Ravintolat:

– Samsunissa on laaja valikoima ravintoloita, joista voi löytää kansainvälisiä sekä perinteisiä turkkilaisia ruokailuvaihtoehtoja. Kaupungissa on tarjolla erilaisia ruokailukohteita kuten pikaruokaravintoloita, pizzerioita, kiinalaisia ravintoloita ja fine dining -ravintoloita.
– Suositeltuja ravintoloita Samsunissa ovat esimerkiksi Köfteci Ali Usta, joka tarjoaa herkullista turkkilaista grilliruokaa, Palace Restaurant tarjoilee kansainvälisiä ruokalajeja ja My Zeus, joka on erikoistunut kreikkalaiseen keittiöön.
– Ravintoloissa voi nauttia paikallisista herkuista kuten meze-lautasista, kebabeista ja merenelävistä.

Kahvilat ja pikaruoka:

– Samsunissa on myös lukuisia kahviloita ja pikaruokapaikkoja, joissa voi nauttia nopeita välipaloja ja virvokkeita.
– Kaupungissa on useita kansainvälisiä kahvilaketjuja, kuten Starbucks ja Costa Coffee, joista voi ostaa erilaisia kahvijuomia ja leivonnaisia.
– Pikaruokapaikkoja on tarjolla eri puolilla kaupunkia, ja ne tarjoavat tyypillisesti burgereita, pitsaa, kebabia ja muita nopeasti valmistettavia ruokia.

Paikalliset erikoisuudet:

– Samsun tarjoaa myös paikallisia ruokailukokemuksia ja erikoisuuksia, kuten Samsun pidesi, joka on perinteinen pide-tyyppinen leipä, joka täytetään erilaisilla aineksilla kuten lihalla, juustolla ja kasviksilla.
– Samsunissa kannattaa maistaa myös paikallista mustaa teetä, joka on suosittu juoma koko Turkissa.
– Ranta-alueilla voi nauttia tuoreista merenelävistä ja kalasta valmistetuista ruoista.

Ruokailu hintataso:

– Samsunissa ruokailu on yleisesti ottaen edullista verrattuna muihin suuriin kaupunkeihin Turkissa. Hintojen vaihteluväli riippuu ravintolasta, mutta keskimäärin ateria ravintolassa voi maksaa noin 10-20 euroa per henkilö.
– Pikaruokapaikoissa ja kahviloissa hinnat ovat yleensä hieman edullisempia. Ateria pikaruokaravintolassa voi maksaa noin 5-10 euroa per henkilö.

Vapaa-ajan Aktiviteetit:

Kulttuurikohteet:

– Atatürk Mauseleumi: Mausoleumi, joka on omistettu Turkin perustajalle Mustafa Kemal Atatürkille.
– Samsun Arkeologinen ja Etnografiamuseo: Museo, jossa voi tutustua paikallisiin arkeologisiin ja etnografisiin kokoelmiin.
– Gazi Müzesi: Sotamuistomerkki ja museo, joka kertoo Turkin itsenäistymistaisteluista.
– Samsun Tarihi Kent Parki: Historiallinen puisto, jossa on jäljennös historiallisista rakennuksista ja perinteisestä elämästä.

Nähtävyydet:

– Samsun Sahil Yolu: Rantakatu, joka tarjoaa näkymän Mustanmeren rannalle.
– Atatürk Caddesi: Pääkatu, jolla voi shoppailla ja nauttia kaupungin vilinästä.
– Samsun Büyük Şehir Belediye Bandosu: Kansanmusiikkia esittävä orkesteri, joka järjestää ilmaisia konsertteja kaupungissa.
– Amazon Parkı: Suosittu puisto, jossa voi rentoutua ja nauttia luonnosta.

Urheilu ja liikunta:

– Çobanlı Yokuşu: Suosittu juoksureitti, joka tarjoaa upeat maisemat kaupungille.
– Samsunspor: Kaupungin jalkapallojoukkue, jonka kotiottelut ovat suosittuja tapahtumia.
– Samsun Golf Klübü: Golfkenttä, jossa voi harrastaa golfia ja nauttia kauniista maisemista.

Rantojen ja ulkoilma-aktiviteettien:

– Samsun Plajı: Kaupungin oma uimaranta, jossa voi nauttia auringosta ja uida Mustassa meressä.
– Kurtuluş Pide: Rantaravintola, jossa voi maistella paikallisia herkkuja ja nauttia merinäköalasta.
– Samsun Yelken Kulübü: Pursiseura, jonka jäsenet voivat harrastaa purjehdusta ja osallistua tapahtumiin.

Viihde ja ostokset:

– Piazza Alışveriş Merkezi: Suuri ostoskeskus, jossa on paljon erilaisia kauppoja ja ravintoloita.
– İkinci Bahar El Sanatları: Käsityömyymälä, jossa voi ostaa paikallisia käsitöitä ja lahjoja.
– Samsun Kültür Merkezi: Kulttuurikeskus, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia, kuten konsertteja ja teatteriesityksiä.

Suositut hotellit Samsunissa:

1. Anemon Samsun Hotel

Anemon Samsun Hotel sijaitsee Samsunin keskustassa. Hotellissa on moderni ja tyylikäs sisustus, ja siellä tarjotaan korkealaatuista palvelua. Huonevalikoima vaihtelee standard-huoneista sviitteihin, ja kaikissa huoneissa on ilmainen langaton internet-yhteys. Hotellin mukavuuksiin kuuluu myös ravintola, kuntosali ja sauna.

2. Sheraton Grand Samsun Hotel

Sheraton Grand Samsun Hotel sijaitsee kätevästi Samsunin rannikkoseudulla. Hotellissa on tyylikkäästi sisustetut huoneet, joista on upea näköala Mustallemerelle. Jokaisessa huoneessa on työpöytä, taulu-tv ja kylpyhuone. Hotellissa on myös useita ravintoloita, baareja, uima-allas, spa ja kuntokeskus.

3. Hotel Amisos

Hotel Amisos sijaitsee Samsunin keskustassa ja tarjoaa mukavat ja viihtyisät huoneet. Jokaisessa huoneessa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja kylpyhuone. Hotellin ravintolasta voi nauttia herkullisia paikallisia ja kansainvälisiä ruokia. Vierailla on myös mahdollisuus rentoutua hotellin kattouima-altaalla.

4. Hampton by Hilton Samsun

Hampton by Hilton Samsun tarjoaa modernia majoitusta Samsunin keskustassa. Hotellin huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niissä on ilmainen Wi-Fi ja taulu-tv. Hotellissa on myös ravintola, kuntosali ja kokoushuoneet.

5. Venn Boutique Hotel

Venn Boutique Hotel sijaitsee Samsunin vanhassa kaupungissa. Hotellissa on viehättävä sisustus yhdistettynä moderniin tyyliin. Huoneissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja oma kylpyhuone. Hotellin mukavuuksiin kuuluu myös ravintola, baari ja terassi, josta voi ihailla kaupungin näkymiä.

Turvallisuus ja terveys

Turvallisuus

– Samsun on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki. Rikollisuusaste on melko alhainen, ja matkailijoita suositellaan noudattamaan yleistä varovaisuutta.
– Poliisi ja turvallisuusjoukot valvovat aktiivisesti kaupungin turvallisuutta.
– Katuvalot ovat riittäviä ja monet alueet ovat hyvin valvottuja.
– Matkailijoita kehotetaan pitämään huolta tavaroistaan ja välttämään arvokkaiden esineiden näyttämistä julkisilla paikoilla.
– Säännölliset turvallisuuskampanjat ja tiedotuskampanjat auttavat lisäämään asukkaiden tietoisuutta turvallisuusasioista.

Terveys

– Samsunissa on useita hyvin varusteltuja sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat laadukasta terveydenhoitoa.
– Kaupungissa on myös useita apteekkeja, joista voi ostaa lääkkeitä.
– Erikoislääkäreitä ja hammaslääkäreitä on saatavilla monilla eri aloilla.
– Matkailijoiden suositellaan hankkimaan matkavakuutus, joka kattaa sairaanhoidon kustannukset tarvittaessa.
– Kaupungissa on myös hyvin varusteltuja kuntokeskuksia ja kuntosaleja, joissa voi pitää huolta terveydestään ja kuntoilustaan.
– Samsunissa on hyvät terveys- ja hyvinvointipalvelut, jotka tarjoavat neuvontaa ja tietoa terveydestä.

Rannat ja vesistöt

Samsunin rannat

Samsun sijaitsee Mustanmeren rannikolla ja tarjoaa useita kauniita hiekkarantoja. Valtion ranta, joka sijaitsee kaupungin keskustassa, on suosittu paikka paikallisille ja matkailijoille, ja siellä on mahdollisuus nauttia auringosta ja merestä. Lisäksi Karadeniz Teknik Üniversitesi -ranta on suosittu paikka opiskelijoiden keskuudessa ja tarjoaa monia tiloja ja palveluita. Samsunin lähialueilla on myös muita rantoja, kuten Ladik-järven ranta ja Terme-joen ranta, jotka ovat erityisen suosittuja retkeilyyn ja kalastukseen.

Kızılırmak-joki

Samsunin alueella virtaa Kızılırmak-joki, joka on Turkin pisin joki ja yksi maan tärkeimmistä vesiväylistä. Joki tarjoaa upean maiseman ja mahdollisuuden veneilyyn ja risteilyihin. Joki on myös suosittu kalastuspaikka, jossa voi pyytää erilaisia kalalajeja, kuten turskaa, lahnaa ja karppia. Kızılırmak-joki tarjoaa myös mahdollisuuden vesilajien harrastamiseen, kuten melontaan ja koskenlaskuun.

Samsuninlahden kansallispuisto

Samsuninlahden kansallispuisto on Samsunin tärkein suojelualue, joka sijaitsee kaupungin lähellä. Kansallispuisto tarjoaa monipuolisen ekosysteemin ja on tärkeä levähdyspaikka monilta muuttolinnuilta. Alueella voi ihailla upeita maisemia ja tutustua alueen kasvi- ja eläinlajeihin. Kansallispuistossa on myös mahdollisuus retkeilyyn, kävelyyn ja pyöräilyyn.

Yöelämä ja viihde Samsunissa:

1. Baarit ja klubit:

Samsunissa on useita baareja ja klubeja, joissa voi nauttia juomia, kuunnella musiikkia ja bailata. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Roka Pub, Salvador Pub ja Samsun King Rocco Club.

2. Ravintolat:

Samsun tarjoaa laajan valikoiman ravintoloita eri ruokakulttuureista. Kaupungista löytyy esimerkiksi perinteisiä turkkilaisia ravintoloita, mereneläviä tarjoavia ravintoloita sekä kansainvälisiä ketjuravintoloita.

3. Konsertit ja live-esitykset:

Samsunissa järjestetään säännöllisesti konsertteja ja live-esityksiä eri musiikkityyleistä. Paikallisia ja kansainvälisiä artisteja pääsee nauttimaan esimerkiksi Atatürk Cultural Centerin ja Samsun Opera and Balletin tapahtumissa.

4. Elokuvateatterit:

Kaupungissa on useita elokuvateattereita, joissa näytetään sekä kotimaisia että kansainvälisiä elokuvia. Suosittuja elokuvateattereita ovat muun muassa Cinemaximum Piazza ja Cinemarine Samsun.

5. Satama-alue ja rantapromenadi:

Samsunin satama-alueella ja rantapromenadilla on vilkasta elämää erityisesti kesäisin. Alueella on monia ravintoloita, baareja ja kahviloita, joissa voi nauttia merinäköaloista ja viihtyä.

6. Kasinot:

Samsunissa toimii myös kasinoita, joissa voi kokeilla onneaan erilaisissa peleissä. Esimerkiksi Samsun Grand Casino on yksi kaupungin suosituimmista kasinoista.

7. Teatterit ja kulttuurikeskukset:

Samsunissa on useita teattereita ja kulttuurikeskuksia, joissa järjestetään erilaisia esityksiä, kuten näytelmiä, tanssiesityksiä ja musikaaleja. Tunnettuja paikkoja ovat esimerkiksi Atatürk Cultural Center ja Samsun State Opera and Ballet.

8. Festivaalit:

Samsunissa pidetään vuosittain erilaisia festivaaleja, jotka tarjoavat viihdettä ja kulttuurikokemuksia. Esimerkkejä festivaaleista ovat Samsun International Music Festival, Samsun Jazz Festival ja Samsun Film Festival.

Luontokohteet ja retkeily Samsunissa

Bafra Kızılırmak Deltası Tabiatı Koruma Alanı

Bafra Kızılırmak Deltası Tabiatı Koruma Alanı on Samsun’un Bafra ilçesinde bulunan bir doğal sit alanıdır. Kızılırmak Nehri’nin denize döküldüğü bu alanda, farklı ekosistemler ve nadir türlerin yaşam alanları bulunmaktadır. Burada kuş gözlemi yapabilir, yürüyüşler yapabilir ve doğayla iç içe vakit geçirebilirsiniz.

Kızılırmak Longoz Ormanları Tabiat Parkı

Kızılırmak Longoz Ormanları, Samsun’un Bafra ilçesinde yer alan bir tabiat parkıdır. Burada, Kızılırmak Nehri’nin kolları arasında yer alan longoz ormanlarını keşfedebilirsiniz. Bu alan, nadir türlerin yaşadığı ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyüleyen bir doğa harikasıdır. Burada doğa yürüyüşleri yapabilir, kuş gözlemi yapabilir ve piknik yapabilirsiniz.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Botanik Bahçesi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Botanik Bahçesi, Samsun merkezde bulunan bir botanik bahçesidir. Bu bahçede pek çok bitki ve çiçek türü bulunmaktadır. Bahçe, araştırma, eğitim ve doğa severler için bir ziyaret noktasıdır. Burada doğanın güzelliklerini keşfedebilir ve huzurlu bir yürüyüş yapabilirsiniz.

Bafra Atatürk Botanik Bahçesi

Bafra Atatürk Botanik Bahçesi, Bafra ilçesinde yer alan bir botanik bahçesidir. Bahçede geniş bir bitki koleksiyonu bulunmaktadır. Burada yerel ve egzotik bitkileri görebilir, piknik yapabilir ve doğa ile iç içe vakit geçirebilirsiniz. Aynı zamanda bahçede bulunan gölette, ördekleri besleyebilir ve kuş gözlemi yapabilirsiniz.

Vezirköprü Aladağ Tabiat Parkı

Vezirköprü Aladağ Tabiat Parkı, Samsun’un Vezirköprü ilçesinde yer alan bir tabiat parkıdır. Bu park, Aladağ’ın zirvesinde yer alan Yedigöller ve Kazım Yurdabağı şelalesi gibi doğal güzelliklere ev sahipliği yapmaktadır. Burada doğa yürüyüşleri yapabilir, kamp yapabilir ve piknik yapabilirsiniz. Ayrıca parkta bulunan göletlerde balık tutabilirsiniz.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

1. Samsun Suurmoskeija

Samsun Suurmoskeija on kaupungin tärkein uskonnollinen rakennus. Se sijaitsee kaupungin keskustassa ja on yksi Turkkiin kuuluvan Xinjiangin suurimpia moskeijoita. Suurmoskeijassa voi ihailla upeaa arkkitehtuuria ja siellä järjestetään myös uskonnollisia tilaisuuksia.

2. Samsun Säteri

Samsun Säteri on historiallinen kartano, joka sijaitsee kaupungin keskustan läheisyydessä. Kartano on rakennettu 1800-luvun puolivälissä ja se edustaa jugendtyyliä. Samsun Säteri on avoin yleisölle ja siellä voi tutustua kartanon historiaan ja nauttia kauniista puutarhoista.

3. Atatürkin museo ja mausoleumi

Atatürkin museo ja mausoleumi sijaitsevat keskeisellä paikalla Samsunin kaupungissa. Museossa voi tutustua Turkin perustajan Mustafa Kemal Atatürkin elämään ja hänen aikaansa liittyviin esineisiin ja valokuviin. Mausoleumissa Atatürkin maalliset jäännökset ovat haudattuina.

4. Amisos-kukkula

Amisos-kukkula on historiallinen paikka, jossa sijaitsee Amisos-kaupungin rauniot. Amisos oli Kreikan aikainen kaupunki ja sen raunioista voi nähdä jäännöksiä muun muassa linnoituksista ja teatterirakennuksista. Amisos-kukkulalta avautuu myös upea näköala Samsunin kaupungin yli.

5. Büyük Cami

Büyük Cami on toinen merkittävä moskeija Samsunissa. Se on rakennettu 1500-luvulla osmanien valtakunnan aikana ja edustaa osmanien arkkitehtuuria. Moskeija on avoin yleisölle, mutta toimii myös uskonnollisena paikkana, jossa muslimit voivat harjoittaa uskontoaan.

6. Bandırma laiva

Bandırma-laiva on historiallinen alus, joka oli mukana Turkin itsenäistymisen ja itsenäisen Tasavallan perustamisen tapahtumissa. Laiva lähti Samsunista ja toi Mustafa Kemal Atatürkin maahan, mikä aloitti Turkin itsenäistymisprosessin. Bandırma-laiva on nyt museolaiva, joka voi vierailla ja tutustua sen historiaan.

7. Arkeologinen museo

Samsunin arkeologinen museo on tärkeä kulttuurikohde, joka esittelee alueen arkeologista perintöä. Museon kokoelmiin kuuluu muun muassa pronssikautisia esineitä, antiikin kreikkalaista keramiikkaa ja roomalaisia patsaita. Museossa voi oppia enemmän Samsunin ja sen ympäristön historiasta.

8. İskele Park

İskele Park on kaunis puisto, joka sijaitsee Samsunin sataman läheisyydessä. Puistossa voi nähdä muun muassa Atatürkin patsaan ja siellä on myös erilaisia muistomerkkejä. İskele Park on suosittu paikka viettää aikaa ulkona ja nauttia merimaisemasta.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Amisos Tepesi (Amisos Hill)

Amisos Tepesi sijaitsee Samsunin keskustassa ja tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli. Se on historiallisesti merkittävä paikka, jossa sijaitsi muinainen Amisos-kaupunki. Alueella on myös arkeologisia kaivauksia ja jäännekappaleita antiikin ajoilta.

2. Atakum Sahara Park

Atakum Sahara Park on suosittu puisto, josta avautuu kaunis näköala koko kaupungin yli. Puiston korkealta näköalapaikalta voi ihailla sekä Samsunin keskustaa että Mustaamerta. Alueella on myös monia virkistysmahdollisuuksia ja piknikalueita.

3. Bandırma Vapaudenpatsas

Bandırma Vapaudenpatsas on näköalapaikka, joka sijaitsee Bandırma-laivan vieressä Samsunin satamassa. Paikalta avautuu upea näkymä Mustallemerelle ja kaupungin ranta-alueille. Patsas on omistettu Turkin kansallissankarille, Mustafa Kemal Atatürkille.

4. Mert Irmağı Seyir Tepesi

Mert Irmağı Seyir Tepesi on suosittu paikka nauttia kauniista luonnosta ja panoraamanäkymistä Samsunin ympäristöön. Tämä näköalapaikka sijaitsee Mert-joen varrella ja tarjoaa upeat näkymät jokivarren maisemiin ja ympäröivään luontoon.

5. Yaşar Doğu Stadyumu

Yaşar Doğu Stadyumu on suosittu paikka urheilufaneille ja sieltä avautuu myös kaunis näköala kaupungin yli. Stadion on nimetty entisen painin maailmanmestarin Yaşar Doğun mukaan. Näköalapaikalta voi ihailla sekä stadionin kenttää että kaupungin maisemia.Kohteen sijainti maa on Turkki.

Jätä kommentti