Halvat lennot Sarajevo

Nähtävyydet ja kohteet:

Vanha kaupunki ja Baščaršija

Vanha kaupunki ja Baščaršija sijaitsevat Sarajevon sydämessä. Alueella voi ihailla perinteisiä ottomaanisen ajan rakennuksia ja historiallisia nähtävyyksiä, kuten Gazi Husrev-begin moskeijaa, Morićan taloa ja Baščaršijan pääkatua. Täällä voi myös ostoksillaan perinteisiä käsitöitä, mausteita ja muita tuotteita.

Sarajevon latinakaupunki

Latinakaupunki on kaupungin moderni osa, jossa sijaitsevat muun muassa yliopistoalue, virastot, kauppakeskukset ja kahvilat. Alueella voi ihailla modernia arkkitehtuuria ja nauttia kaupungin kiireettömästä tunnelmasta.

Sarajevon tunnusmerkki, Baščaršijan sillat

Baščaršijan sillat ovat keskeinen osa kaupungin historiaa ja kauneutta. Niitä yhdistää Miljacka-joki, ja niitä käyttäessään voi nauttia upeista näkymistä joelle ja ympäröivälle kaupungille.

Sarajevon tunnusmerkki, Latinalainen silta

Latinalainen silta on myös yksi Sarajevon tunnetuimmista maamerkeistä. Se yhdistää latinakaupungin Baščaršijaan ja toimii symbolina kaupungin kulttuuriselle monimuotoisuudelle.

Istiklal-katu

Istiklal-katu on yksi kaupungin pääkaduista, joka tarjoaa vilkkaan kävelykadun ilmapiirin. Kadulla on paljon kauppoja, ravintoloita ja kahviloita, jotka houkuttelevat paikallisia asukkaita ja matkailijoita.

Sarajevon kansallismuseo

Sarajevon kansallismuseo on tärkeä kulttuurikeskus, joka esittelee Bosnian ja Hertsegovinan historian eri näkökulmia. Museon kokoelmiin kuuluu esineitä antiikin ajalta nykypäivään asti, mukaan lukien taideteoksia, historiallisia esineitä ja arkistoja.

Sarajevon olympiakeskus

Sarajevo oli talviolympialaisten isäntäkaupunki vuonna 1984, ja olympialaisten jälkeen alueesta on tullut suosittu vapaa-ajanviettoalue paikallisille ja turisteille. Olympiakeskuksessa voi hiihtää, luistella, pelata jalkapalloa ja nauttia upeista maisemista vuoristossa.

Tunnele Kapija

Tunnele Kapija on historiallinen paikka Sarajevossa, jossa käytettiin maanalaisia tunneleita sodan aikana 1990-luvulla. Tämä paikka tarjoaa kiehtovan näkökulman kaupungin sotahistoriaan ja sen merkitykseen sodan aikana.

Sebilj

Sebilj on puinen kaivo, joka sijaitsee Baščaršijan pääaukion keskellä. Se on paikallinen symboli ja suosittu paikka tavata ja viettää aikaa. Sebiljillä on myös tarjolla perinteisiä juomia matkailijoille.

Sarajevon hautausmaa

Sarajevon hautausmaa sijaitsee kukkulalla kaupungin laitamilla. Se on paikka, jossa sotavuosina kaatuneet ihmiset on haudattu. Hautausmaalta avautuu upeat näkymät kaupungille, ja alueella on myös muistomerkki sodassa kuolleille.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

– Sarajevossa on rikas kulttuuriperintö, joka sisältää vaikutteita eri kulttuureilta, kuten ottomaanien, itämaiden ja länsimaisten kulttuurien sekoitus.
– Kaupungissa on erilaisia teattereita, taidemuseoita ja gallerioita, joissa voi tutustua Bosnia ja Hertsegovinan sekä paikallisten taiteilijoiden teoksiin.
– Sarajevo on myös tunnettu musiikistaan, erityisesti sevdalinka-nimisestä musiikkityylistä, joka on tyypillistä Balkanin alueelle.
– Kaupungilla on vilkas festivaalikalenteri, johon kuuluvat esimerkiksi Sarajevo Film Festival, Sarajevo Jazz Festival ja Sarajevo Winter Festival.

Historia

– Sarajevo on ollut merkittävä historiallinen kaupunki jo useiden vuosisatojen ajan.
– Kaupunki sai alkunsa 1400-luvulla, kun ottomaanit perustivat siirtokunnan alueelle.
– Sarajevo oli tärkeä paikka ottomaanien valtakunnassa ja se oli myös osa itä- ja länsikaupan reittejä.
– Kaupungissa on edelleen nähtävissä monia ottomaanien aikaisia rakennuksia, kuten Sebilj-niminen suihkulähde ja Gazi Husrev-beg Moskeija.
– Sarajevo tunnetaan myös traagisesta tapahtumasarjasta, joka tapahtui kaupungissa vuonna 1914 ja joka johti ensimmäiseen maailmansotaan. Näitä tapahtumia kutsutaan usein Sarajevon laukauksiksi.

Ruokailu ja Ravintolat Sarajevossa

Sarajevolainen keittiö

Sarajevolainen keittiö yhdistää itämaiset ja länsimaiset maut. Tyypillisiä ruokalajeja ovat muun muassa ćevapčićit (pienet makkara- tai lihapullat), burek (filotaikinasta tehty piirakka) sekä sarma (kaalikääryleet). Sarajevossa voi nauttia myös lajitelman herkullisia keittoja ja grilliruokia.

Kahvilakulttuuri

Kahvilakulttuuri on vahvasti läsnä Sarajevossa, ja kaupungissa on lukuisia kahviloita, joissa voi viettää aikaa ja nauttia paikallisista erikoisuuksista, kuten bosnialaisesta kahvista tai turkkilaisesta teestä. Kahviloissa tarjotaan myös usein erilaisia leivonnaisia ja makeisia.

Ravintolat

Sarajevo tarjoaa monipuolisen valikoiman ravintoloita eri hintaluokissa ja eri ruokakulttuureihin keskittyen. Kaupungissa on esimerkiksi useita kansainvälisiä ravintoloita, kuten italialaisia, japanilaisia ja meksikolaisia ravintoloita. Lisäksi löytyy lukuisia perinteisiä bosnialaisia ravintoloita, joissa pääsee maistamaan alkuperäisiä paikallisia ruokia.

Baščaršija

Baščaršija on Sarajevon vanhan kaupungin alue, joka on täynnä pieniä ravintoloita ja kahviloita. Alueella voi nauttia perinteisistä bosnialaisista herkuista, kuten ćevapčićeistä, burekista ja baklavasta. Baščaršijassa voi myös kokea perinteistä tunnelmaa ja nähdä käsityöläisten työskentelyä.

Sarajevon panimot

Sarajevossa on useita pienpanimoita, jotka tarjoavat paikallisia oluita eri tyyleissä. Panimot järjestävät joskus myös kierroksia, joilla voi päästä tutustumaan oluen valmistusprosessiin ja maistamaan erilaisia oluita. Sarajevolaisten panimoiden oluet voivat tarjota mielenkiintoisen lisän ruokailuelämykselle.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Hiihto ja lumilautailu

Sarajevo tarjoaa hiihto- ja lumilautailumahdollisuuksia lähellä kaupunkia. Vuorenrinteet ovat siellä suosittuja ja hyvin pidettyjä, ja niiltä löytyy eritasoisia rinteitä aloittelijoille ja kokeneille hiihtäjille.

Kulttuuritapahtumat

Kaupungissa järjestetään monia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Näihin kuuluvat esimerkiksi musiikkifestivaalit, teatteriesitykset, elokuvafestivaalit ja taidenäyttelyt. Sarajevo on tunnettu myös elokuvateattereistaan ja elokuvahistoriastaan.

Kahvilat ja ravintolat

Sarajevo tarjoaa laajan valikoiman kahviloita ja ravintoloita, joissa voi rentoutua ja nauttia paikallisista mauista. Kaupungissa on tarjolla perinteisiä bosnialaisia ruokia, kuten cevapi, burek ja baklava, sekä kansainvälisiä ruokavaihtoehtoja eri kulttuureista.

Kävelyretket Old Townissa

Vanha kaupunki (Old Town) on Sarajevon historiallinen keskusta, joka on täynnä kauniita kujia, historiallisia rakennuksia ja perinteisiä kauppoja. Kävelyretket Old Townissa tarjoavat mahdollisuuden tutustua kaupungin rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin.

Vierailu Tunneli Maaroseen

Tunneli Maaros oli tärkeä osa Sarajevon piirityksen aikana, ja se toimi kaupungin ainoana yhteytenä ulkomaailmaan. Tänä päivänä vierailijat voivat tutustua tunneliin ja oppia sodan aikaisesta historiasta. Tunnelin vierailu tarjoaa mahdollisuuden oppia lisää Bosnian sodan vaiheista ja kaupungin selviytymisestä vaikeista olosuhteista.

Vuoristovaellus

Sarajevo sijaitsee upeiden vuoristojen ympäröimänä, ja se tarjoaa lukuisia vaellusreittejä vuorilla. Vaellusmahdollisuudet sopivat eri taitotasoille ja tarjoavat upeat näkymät ympäröivään luontoon.

Baletti- ja oopperaesitykset

Sarajevo tarjoaa myös korkeatasoisia baletti- ja oopperaesityksiä, joita voi nauttia kaupungin erilaisista teattereista ja esityspaikoista. Sarajevon oopperatalo on yksi kaupungin kulttuurielämän kulmakivistä.

Kylpylät ja wellness-keskukset

Rentoutumista kaipaaville Sarajevossa on tarjolla useita kylpylöitä ja wellness-keskuksia, joissa voi nauttia erilaisista hieronnoista, saunoista ja muista rentouttavista hoidoista.

Katusoitot ja taiteenkatutapahtumat

Sarajevo on tunnettu eloisasta katutaide- ja katusoittoyhteisöstään. Kaupungissa järjestetään usein taiteenkatutapahtumia, joissa paikalliset taiteilijat esittävät musiikkia, tanssia ja teatteria kaduilla ja aukioilla kaupungin asukkaille ja vierailijoille.

Suositut hotellit Sarajevossa

1. Hotel Europe Sarajevo

Hotel Europe Sarajevo sijaitsee keskeisellä paikalla Sarajevon vanhassa kaupungissa. Hotellissa on tyylikkäästi sisustettuja huoneita, joissa on mukavuudet kuten ilmastointi, minibaari ja taulu-tv. Asiakkaat voivat rentoutua hotellin kattoterassilla, josta on upeat näkymät kaupunkiin. Lisäksi hotellissa on ravintola ja baari, josta voi nauttia perinteisiä bosnialaisia ruokia.

2. Hotel Hills Sarajevo

Hotel Hills Sarajevo on viiden tähden hotelli, joka sijaitsee rauhallisella alueella kaupungin ulkopuolella. Hotellihuoneet tarjoavat ylellisen majoituksen ja niissä on muun muassa ilmainen Wi-Fi ja taulu-tv. Hotel Hillsissä on myös useita ravintoloita, joissa voi nauttia paikallista ja kansainvälistä ruokaa. Hotellin alueella on myös kylpylä, uima-allas ja golfkenttä.

3. Hotel Bristol Sarajevo

Hotel Bristol Sarajevo on perinteikäs hotelli, joka sijaitsee keskeisellä paikalla kaupungin keskustassa. Hotellihuoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niissä on modernit mukavuudet kuten ilmastointi, minibaari ja tallelokero. Hotel Bristolissä on myös ravintola, jossa tarjoillaan kansainvälistä ja bosnialaista ruokaa, sekä baari, josta voi nauttia virvokkeita.

4. Courtyard by Marriott Sarajevo

Courtyard by Marriott Sarajevo sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa ja tarjoaa modernia majoitusta. Huoneissa on muun muassa ilmastointi, työtila ja taulu-tv. Hotellissa on myös ravintola, jossa voi nauttia kansainvälisiä ruokia sekä baari, josta voi tilata juomia. Courtyard by Marriottin asiakkaat voivat rentoutua myös hotellin kuntosalilla ja saunassa.

5. Hotel Sarajevo

Hotel Sarajevo sijaitsee lähellä Sarajevon keskustaa ja tarjoaa mukavaa majoitusta kohtuuhintaan. Hotellihuoneissa on ilmastointi, satelliitti-tv ja työpöytä. Hotel Sarajevossa on myös ravintola, jossa tarjoillaan paikallista ruokaa sekä baari, josta voi tilata juomia. Hotellin lisäpalveluihin kuuluu muun muassa kuntokeskus ja sauna.

Turvallisuus ja Terveys:

Turvallisuus:

– Sarajevo on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki matkailijoille.
– Kuitenkin matkailijoille suositellaan pitämään varansa ja noudattamaan normaaleja turvallisuusohjeita.
– Väkivaltarikollisuus on melko vähäistä, mutta matkailijoita varoitetaan taskuvarkauksista ja varkauksista julkisissa kulkuneuvoissa sekä vilkkailla toreilla.
– Lisäksi matkailijoita kehotetaan välttämään isoja ihmismassoja, kuten esimerkiksi mielenosoituksia ja suuria tapahtumia.
– Matkailijoita suositellaan myös pitämään passi ja arvoesineet turvallisessa paikassa.
– Vältä pimeitä ja vähän liikennöityjä alueita erityisesti yöaikaan.
– Hyödyllistä on myös pysyä ajan tasalla paikallisista uutisista ja turvallisuustilanteesta.

Terveys:

– Sarajevossa on tarjolla hyvät terveyspalvelut ja lääketieteellinen hoito on yleisesti ottaen luotettavaa.
– Varmistaaksesi hyvän terveydenhuollon saatavuuden, suosittelemme matkavakuutuksen hankkimista ennen matkalle lähtöä.
– Matkailijoita kehotetaan myös pitämään mukanaan tarvittavat lääkkeet ja reseptit.
– Muista noudattaa hyvää hygieniakäytäntöjä, kuten käsienpesua, ja varmista, että vesi on juomakelpoista.
– Vältä juomista hanavettä ja suosi pullotettua tai keitettyä vettä.
– Jos tarvitset lääketieteellistä apua, ota yhteyttä hotellisi vastaanottoon tai etsi lähin lääkäriasema.
– On myös suositeltavaa ottaa mukaan aurinkorasvaa ja hyönteiskarkotetta tarvittaessa.
– Tarkista ajankohtaiset rokotussuositukset ennen matkaa ja varmista, että kaikki perusrokotukset ovat ajantasalla.

Rannat ja Vesistöt

1. Baščaršija joki

Baščaršija joki on pieni joki, joka virtaa Sarajevon kaupungin keskustassa. Joki kiertää Baščaršijan vanhankaupungin läpi ja tarjoaa kauniita maisemia sekä kävelyreittejä sen varrella.

2. Miljacka joki

Miljacka joki on Sarajevon tärkein joki ja se kulkee kaupungin halki. Joki tarjoaa mahdollisuuden rentoutua ja nauttia kaupungin näkymistä veneestä käsin. Joen varrella on myös useita puistoja ja kävelyreittejä, jotka houkuttelevat paikallisia ja turisteja.

3. Zeljeznica joki

Zeljeznica joki on toinen merkittävä joki Sarajevossa. Se virtaa kaupungin eteläosassa ja tarjoaa kauniita maisemia sekä ulkoilumahdollisuuksia. Joen varrella on myös useita kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia joen rauhallisesta tunnelmasta.

4. Bosna joki

Bosna joki on suuri joki, joka virtaa Sarajevon lähellä. Joki tarjoaa mahdollisuuden uida, veneillä ja rentoutua kauniissa ympäristössä. Joen varrella on myös useita rantoja, joilla voi nauttia aurinkoisista päivistä ja virkistäytyä viileässä vedessä.

5. Ilidžan järvi

Ilidžan järvi sijaitsee Sarajevon lähellä ja se on suosittu kohde paikallisten keskuudessa. Järven ympäristö tarjoaa kauniit maisemat ja rauhallisen ilmapiirin. Järvi tarjoaa myös mahdollisuuden kalastukseen ja veneilyyn.

6. Rakitnica joki

Rakitnica joki on joki, joka kulkee läpi Bjelašnican vuoriston, joka sijaitsee Sarajevon lähellä. Joki tarjoaa upeita maisemia, koskia ja vesiputouksia. Se houkuttelee retkeilijöitä ja luontomatkailijoita, jotka haluavat kokea luonnon kauneuden ja haasteet.

Yöelämä ja viihde

Baarit ja klubit

Sarajevo tarjoaa monipuolisen valikoiman baareja ja klubeja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia musiikista ja juomista. Suosittuja baarialueita ovat esimerkiksi Ferhadija-katu, Baščaršija-alue ja Marijin Dvor. Klubeista tunnetuimpia ovat Sloga, Silver & Smoke ja Underground Club.

Konsertit ja live-musiikki

Sarajevossa järjestetään usein erilaisia konsertteja ja live-musiikkitapahtumia eri musiikkityyleistä kiinnostuneille. Suosittuja konserttipaikkoja ovat esimerkiksi National Theatre, Zetra Olympic Hall ja Dom Mladih. Kaupungissa vierailevat myös kansainväliset artistit, joten tarjonta on monipuolista.

Elokuvateatterit

Elokuvafanit voivat nauttia elokuvista useissa eri elokuvateattereissa Sarajevossa. Joitakin suosittuja teattereita ovat Cinema City Sarajevo, Bosna Cinema ja Meeting Point Cinema. Sarajevo tunnetaan myös kansainvälisesti elokuvafestivaaleistaan, kuten Sarajevon elokuvafestivaalista.

Teatterit

Teatterista kiinnostuneet voivat nauttia esityksistä useissa eri teattereissa Sarajevossa. Esimerkiksi National Theatre, Sarajevo War Theatre ja Kamerni Teatar 55 tarjoavat laadukkaita teatterikokemuksia eri genreistä kiinnostuneille.

Baščaršija-alueen yöelämä

Baščaršija-alue on Sarajevon sydän, ja siellä on myös vilkas yöelämä. Alueella on useita baareja, klubitoimintaa sekä perinteisiä kahviloita, joissa voi nauttia bosnialaisista juomista ja herkuista. Alueella on myös katutaiteilijoita ja esiintyjiä, jotka luovat mukavan ilmapiirin.

Ravintolat ja ruokaelämykset

Sarajevo tarjoaa monipuolisen valikoiman ravintoloita eri ruokakulttuureista ja -tyyleistä kiinnostuneille. Baščaršija-alueella voi nauttia perinteisistä bosnialaisista ruoista, kuten cevapi ja burek. Kaupungissa on myös kansainvälisiä ravintoloita, kuten italialaista, kiinalaista ja intialaista ruokaa tarjoavia paikkoja.

Luontokohteet ja retkeily

1. Bjelašnican vuori

Bjelašnica on korkea vuori Sarajevon lähistöllä ja se tarjoaa upeat mahdollisuudet retkeilyyn vuoristomaisemissa. Vuoren huipulta avautuu upea näkymä ympäröivään maisemaan. Alueelta löytyy myös useita patikkareittejä ja hiihtokeskus talvella.

2. Jahorina-vuori

Jahorina on toinen suosittu vuori Sarajevon ympäristössä. Se tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia ulkoiluun ja retkeilyyn. Vuori on suosittu hiihtokeskus talvisin, mutta myös kesäaikaan siellä voi patikoida tai nauttia kauniista luonnosta.

3. Trebević-vuori

Trebević-vuori on lähellä Sarajevon kaupunkia ja sieltä avautuu upeat näkymät kaupungin ylle. Vuori tarjoaa vaihtoehtoja retkeilyyn ja patikointiin. Alueen vuorenrinteillä on myös köysirata, joka vie kävijöitä ylös vuorelle.

4. Vrelo Bosne

Vrelo Bosne on luonnonkaunis puisto Sarajevon lähellä. Alueella on kauniita puutarhoja, jokia ja puroja. Paikka tarjoaa loistavia mahdollisuuksia rentoutumiseen ja ulkoiluun. Alueella on myös kävelyreittejä ja mahdollisuus vuokrata polkupyöriä.

5. Ilidža

Ilidža on kaupunginosa Sarajevossa, joka tarjoaa luontoelämyksiä ja retkeilymahdollisuuksia. Alueella sijaitsee muun muassa Ilidžan luonnonpuisto, jossa on kauniita metsäalueita sekä kävely- ja pyöräilyreittejä. Alueella sijaitsee myös suosittu spa- ja kylpyläkeskus.

6. Skakavac-vesiputous

Skakavac-vesiputous on upea luonnonnähtävyys Sarajevon lähellä. Vesiputous on korkea ja sen alapuolella on kaunis luontopolku. Alueella voi nauttia kauniista maisemista, kuunnella vesiputouksen kohinaa ja tehdä patikointiretken luonnossa.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

1. Vanhakaupunki (Bascarsija)

Vanhakaupunki, nimeltään Bascarsija, on yksi Sarajevon keskeisistä historiallisista kohteista. Se on perinteinen osa kaupunkia ja sen katuja reunustavat lukuisat historialliset rakennukset, basaarit, moskeijat ja kahvilat.

2. Gazi Husrev-begin moskeija

Gazi Husrev-begin moskeija on yksi Sarajevon tärkeimmistä ja vaikuttavimmista moskeijoista. Se on perustettu vuonna 1531 ja on nimetty Osmanien valtakunnan aikaisen paikallisen hallitsijan mukaan. Siellä voit ihailla upeaa arkkitehtuuria ja tutustua islaminuskon riittiin.

3. Latinasilta (Latinska Cuprija)

Latinasilta on historiallinen silta, joka ulottuu Miljacka-joen yli. Se on rakennettu 1500-luvulla ottomaanien aikana ja on yksi Sarajevon ikonisimmista maamerkeistä. Se on saanut nimensä siitä, että sillä oli tapana kulkea latinankielisiä ihmisiä, jotka asuivat silloisessa kristillisessä kaupunginosassa.

4. Koševon hautausmaa

Koševon hautausmaa on suuri hautausmaa, joka on tärkeä paikka Bosnian sodan uhrien muistamiselle. Hautausmaalta löytyy satoja hautamuistomerkkejä, jotka muistuttavat sodan uhreista ja kuulinneista. Tämä on paikka, jossa monet paikalliset käyvät kunnioittamassa menetettyjä henkiä.

5. Sebilj

Sebilj on vanhakaupungin keskusaukiolla sijaitseva pieni julkiset kartanot yhdistävä tienristyskohta. Sebilj on rakennettu vuonna 1891 ja se toimitti ennen tärkeänä vesilähde viepunktiona. Nykyään Sebilj on suosittu turistikohde, jossa voi ostaa perinteisiä lahjoja tai nauttia kahvilassa paikallisesta tunnelmasta.

6. Tunnelimuseo

Tunnelimuseo on paikka, jossa voi oppia Bosnian sodan aikaisesta piiritystilanteesta. Museo sijaitsee piirityksen aikana kaivatun tunnelin päässä, joka yhdisti piiritetyn alueen vapaaseen maahan. Tunneli oli tärkeä reitti, jota käytettiin ruuan ja muiden tarvikkeiden kuljettamiseen.

7. Ratsastajapatsas

Ratsastajapatsas, joka tunnetaan myös nimellä Patsas Sefer Vuka Brankovicia, on yksi Sarajevon symbolisista maamerkeistä. Se sijaitsee vanhankaupungin läheisyydessä Zaimovićin mäen päällä ja kuvaa sarajevolaisia alueelle tyypilliseen kansallispukuun pukeutuneita ratsastajia.

8. Katedraalikirkko (Sveti Josip)

Sarajevon katedraalikirkko, joka tunnetaan myös nimellä Sveti Josip, on roomalaiskatolinen kirkko. Se on rakennettu vuonna 1889 ja se on yksi kaupungin tärkeimmistä uskonnollisista rakennuksista. Katedraali edustaa goottilaista arkkitehtuuria ja siellä voit ihailla kauniita sisätiloja.

9. Jevonde Stairs

Jevonde Stairs (”Koirien portaat”) on historiallinen portaittainen katuimaisema, joka johtaa linnavuorelle. Se on nimetty rakennuttajansa Osman Pasa Jevondijan mukaan ja tunnetaan sen tyypillisenen kujan tunnelmasta. Portailla on myös useita kauppoja, kahviloita ja gallerioita, jotka houkuttelevat kävijöitä pysähtymään.

10. Ferhadijan katu

Ferhadijan katu on yksi Sarajevon vanhankaupungin keskeisistä kaduista. Se on täynnä pieniä kahviloita, ravintoloita ja kauppoja, joissa myydään paikallisia käsitöitä ja matkamuistoja. Tämä katu on suosittu paikka paikallisten ja turistien keskuudessa nauttia tunnelmallisesta ympäristöstä.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Avaz Twist Tower

Avaz Twist Tower on Sarajevon korkein pilvenpiirtäjä, jossa sijaitsee myös näköalatasanne. Sieltä avautuu upea panoraamanäkymä yli Sarajevon kaupungin.

2. Bijela Tabija

Bijela Tabija on vanha linnoitus, joka tarjoaa upeat näkymät yli Sarajevon. Paikka on suosittu retkikohde paikallisten ja turistien keskuudessa.

3. Trebevićin vuori

Trebevićin vuori on suosittu retkikohde Sarajevossa, josta avautuu upeat näköalat kaupunkiin ja ympäröivään luontoon. Vuorella sijaitsee myös kaapelihissi, joka vie kävijät ylös vuorelle.

4. Sahat Kula

Sahat Kula on entinen kellotorni, joka tarjoaa upean näköalan yli Sarajevon vanhankaupungin. Kellotorni on avoinna yleisölle, ja sieltä voi ihailla kaupungin maisemia.

5. War Tunnel Museum

War Tunnel Museum on museo, joka kertoo Sarajevon piirityksen aikana kaivetusta sodan tunnelista. Museossa voi tutustua tunneliin ja nähdä dokumentteja piirityksen ajalta. Se sijaitsee hieman kauempana kaupungista, mutta tarjoaa ainutlaatuisen näkymän menneisyyteen.

6. Jecji Brdo

Jecji Brdo on näköalapaikka, josta voi ihailla kaunista panoraamanäkymää yli Sarajevon kaupungin. Paikka sijaitsee lähellä Trebevićin vuorta ja tarjoaa hyvän mahdollisuuden rentoutua ja nauttia maisemista.

7. Zmajevac-näköalatasanne

Zmajevac-näköalatasanne sijaitsee vanhan olympialaisten alueella ja tarjoaa upeat näkymät yli Sarajevon. Tasanteelle pääsee kätevästi jalkaisin tai kaupungin linja-autoilla.

8. Yellow Fortress

Yellow Fortress on historiallinen linnoitusalue, jossa voi ihailla kaunista panoraamanäkymää yli Sarajevon kaupungin. Paikka on suosittu niin turistien kuin paikallistenkin keskuudessa.

9. Vraca Memorial Park

Vraca Memorial Park on kaunis puistoalue, josta avautuu upeat näkymät yli Sarajevon. Puistoon voi kävellä tai ajaa linja-autolla, ja siellä voi myös tutustua muistomerkkeihin ja historiallisiin kohteisiin.

10. Čavljak-näköalatasanne

Čavljak-näköalatasanne on suuri puistoalue, josta voi ihailla upeita näköaloja yli Sarajevon kaupungin. Alueella on myös kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia maisemien lisäksi hyvästä ruuasta.Sarajevo on Bosnian ja Hertsegovinan pääkaupunki. Kohteen sijainti maa on Bosnia ja Hertsegovina.

Jätä kommentti