Halvat lennot Sevilla

Nähtävyydet ja kohteet

1. Alcázar

Sevillan Alcázar on maailman vanhin käytössä oleva kuninkaallinen palatsi. Se on myös UNESCO:n maailmanperintökohde. Alcázarin upeassa arkkitehtuurissa yhdistyvät maurilainen, goottilainen ja renessanssin tyyli. Alueella on useita koristeellisia palatseja, puutarhoja ja patioita, jotka tarjoavat upeita näkymiä. Alcázarin kävijät voivat tutustua myös sen upeaan kappeliin ja antiikkisiin museoihin.

2. Sevillan katedraali ja Giralda

Sevillan katedraali on maailman suurin goottilainen katedraali ja myös UNESCO:n maailmanperintökohde. Katedraaliin tutustumisen yhteydessä voi kiivetä Giralda-nimiseen kellotorniin, josta avautuu upea näköala koko kaupunkiin. Katedraalin sisällä on muun muassa Kolumbuksen hauta ja upeita taidekokoelmia.

3. Plaza de España

Plaza de España on yksi Sevillan merkittävimmistä nähtävyyksistä. Se on suuri neliönmuotoinen aukio, jota reunustaa upea arkkitehtuuri. Aukio rakennettiin vuonna 1929 Iberoamerikkalaisen näyttelyn yhteyteen. Plaza de Españalta löytyy useita koristeellisia siltoja, kanavia ja penkkejä sekä keramiikkapatsaita, joita on omistettu Espanjan eri kaupungeille.

4. Maria Luisa -puisto

Maria Luisa -puisto sijaitsee Plaza de Españan vieressä ja on yksi Sevillan suurimmista puistoista. Puisto on kauniisti maisemoitu ja sen läpi virtaa Guadalquivir-joki. Puistossa on paljon kukkaistutuksia, suihkulähteitä, paviljonkeja ja kävelypolkuja. Puiston alueella sijaitsee myös useita museoita ja tilaisuuksia järjestetään usein ulkoilmassa.

5. Metropol Parasol

Metropol Parasol, tunnetaan myös nimellä ”Sevillan sieni”, on moderni rakennelma Sevillan keskustassa. Se on suurin puurakennelma maailmassa ja se tarjoaa upeat näköalat kaupungin ylle. Rakennuksessa on myös markkinapaikka, jossa voi tehdä ostoksia tai maistella paikallisia herkkuja.

6. Torre del Oro

Torre del Oro on ikoninen nähtävyys Sevillassa. Se on vanha puolustustorni, joka sijaitsee Guadalquivir-joen rannalla. Torni oli osa kaupungin muuria ja toimi aikoinaan satamatornina. Nykyään tornissa toimii merenkulkumuseo, jossa voi tutustua Sevillan merenkulkuhistoriaan.

7. Flamenco-esitykset

Sevilla on kuuluisa flamencostaan, ja kaupungissa voi kokea autenttisia flamenco-esityksiä useissa paikoissa. Flamenco on Andalusian perinteinen musiikki- ja tanssityyli, joka on syntynyt Sevillaan. Esitykset voivat sisältää laulua, kitaransoittoa ja tanssia, ja ne tarjoavat unohtumattoman kulttuurielämyksen.

Kulttuuri ja Historia:

Alcazarin linna

Sevillan Alcazarin linna on yksi kaupungin symbolisimmista rakennuksista. Se on maurilainen linnoitus, joka on peräisin 700-luvulta. Linnassa voi ihailla kauniita arabialaisia sisäpihoja, upeaa arkkitehtuuria ja maisemia. Se on myös yksi Espanjan vanhimmista jatkuvasti käytössä olevista kuninkaallisista palatseista.

Giralda

Giralda on Sevillan katedraalin kellotorni, joka on UNESCO:n maailmanperintökohde. Se on alun perin rakennettu maurilaiseksi minareetiksi, mutta myöhemmin muslimit menettivät valtansa kaupungissa ja minareetti muutettiin kristilliseksi kellotorniksi. Giralda on yksi Sevillan tunnistettavimmista maamerkeistä ja sen huipulta avautuvat upeat näkymät yli kaupungin.

Sevillan katedraali

Sevillan katedraali on maailman suurin gotiikan tyylinen katedraali ja myös UNESCO:n maailmanperintökohde. Se on rakennettu 1400-luvulla ja se on yksi Sevillan merkittävimmistä historiallisista rakennuksista. Katedraalin sisällä voi ihastella upeita taideteoksia, hautamuistomerkkejä ja maailman suurinta alttaria.

Torre del Oro

Torre del Oro on historiallinen merkki Sevillassa. Se on rakennettu 1200-luvulla ja toiminut aikaisemmin varastona ja puolustusasemana. Torni sijaitsee Guadalquivir-joen rannalla ja siitä avautuu kauniit näkymät joelle ja ympäröiville alueille. Nykyään tornissa toimii merenkulkumuseo.

Plaza de España

Plaza de España on Sevillan suuri aukio ja kaupungin tunnetuin paikka. Se on rakennettu vuonna 1928 ja toimi aiemmin maailmannäyttelyn näyttelyalueena. Aukion keskellä on kanava, jota voi kulkea veneellä, ja sen ympärillä on upeita arkkitehtuurisia elementtejä, kuten kaaria, mosaiikkeja ja veistoksia. Plaza de España on suosittu turistikohde ja siellä voi rentoutua ja nauttia kauniista ympäristöstä.

Flamenco

Sevilla on flamencokulttuurin synnyinpaikka. Flamenco on andalusialainen musiikki- ja tanssilaji, joka on tärkeä osa alueen identiteettiä. Sevillassa voi kokea aitoa flamencoa monissa baareissa, ravintoloissa ja erillisissä flamencoesityspaikoissa. Flamencoesityksiä voi nähdä niin ammattilaisilta kuin paikallisilta intohimoisilta harrastajiltakin.

Ruokailu ja Ravintolat

Tapakset

Tapakset ovat andalusialaisen keittiön erikoisuus ja niitä voi nauttia useissa ravintoloissa ja baareissa ympäri Sevilla. Tyypillisiä tapaksia ovat esimerkiksi gazpacho (kylmä tomaattikeitto), salmorejo (toinen kylmä tomaattikeitto), jamón ibérico (iberiankinkku) sekä erilaiset paistetut merenelävät ja juustot.

Paella

Paella on toinen suosittu ruokalaji Sevillassa. Se on perinteinen espanjalainen ruoka, joka koostuu riisistä, merenelävistä (kuten katkaravuista, simpukoista ja mustekalasta) sekä erilaisista mausteista. Paellan voi nauttia useissa ravintoloissa ympäri kaupunkia, ja se on erityisen suosittu erilaisissa juhlallisuuksissa ja perhejuhlissa.

Sevillan appelsiinit

Sevillan appelsiinit ovat tunnettuja ympäri maailmaa ja niitä käytetään laajasti erilaisissa ruoissa ja juomissa Sevillassa. Appelsiineja kasvatetaan suurissa määrin kaupungin ympärillä sijaitsevilla viljelmillä, ja niistä puristetaan esimerkiksi tuoreita mehuja ja valmistetaan herkullisia jälkiruokia, kuten appelsiinihilloa ja appelsiinisorbettia.

Perinteiset ravintolat

Sevillassa on monia perinteisiä ravintoloita, joiden valikoima koostuu tyypillisistä andalusialaisista ja sevillalaisista ruoista. Näissä ravintoloissa voi kokea aidon espanjalaisen ruokakulttuurin, ja tarjolla on esimerkiksi gazpachoa, salmorejoa, paellaa, jamón ibéricoa ja muita perinteisiä herkkuja.

Modernit ravintolat

Sevillasta löytyy myös moderneja ravintoloita, jotka tarjoavat innovatiivisia ruokakokemuksia ja yhdistelevät perinteisiä reseptejä uusiin makuyhdistelmiin. Näissä ravintoloissa saatat löytää esimerkiksi modernin tulkinnan perinteisestä tapaksesta tai paellasta.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Kirjasto

Sevillassa on useita kirjastoja, joista suurin ja keskeisellä paikalla sijaitseva on Sevillan Julio Caro Barojan Kirjasto. Kirjasto tarjoaa laajan valikoiman kirjoja ja muita aineistoja kaikenikäisille. Lisäksi siellä järjestetään erilaisia tapahtumia, kuten kirjallisuuspiirejä ja luentosarjoja.

Museot

Sevillassa on useita mielenkiintoisia museoita, kuten Real Alcazar, jossa voi tutustua kauniisiin kuninkaallisiin palatseihin ja puutarhoihin. Toiseksi suurin museo on Sevillan taidemuseo, joka kokoelmansa avulla esittelee Andalusian alueen taiteen kehitystä. Lisäksi kaupungissa on monia muita pienempiä museoita, kuten Flamencotanssin museo ja Kalastusmuseo.

Puistot ja puutarhat

Sevillasta löytyy useita kauniita puistoja ja puutarhoja, kuten Maria Luisa -puisto, jossa voi rentoutua vehreässä ympäristössä ja ihailla suihkulähteitä. Myös Parque de los Príncipes tarjoaa rauhallisen ympäristön kävely- ja piknikmahdollisuuksineen. Puistot ja puutarhat ovat myös suosittuja paikkoja kaupungin asukkaiden keskuudessa urheilun ja ulkoilun harrastamiseen.

Ooppera ja teatteri

Sevillasta löytyy useita teattereita, joista kuuluisin on Maestranzan härkätaisteluareenan vieressä sijaitseva suuri oopperatalo Teatro de la Maestranza. Sevillan oopperatalo tarjoaa korkeatasoisia oopperaesityksiä ja muita musiikkiesityksiä. Lisäksi kaupungissa on useita muita teattereita, joissa esitetään paikallisia ja kansainvälisiä näytelmiä.

Kuntosali ja urheilumahdollisuudet

Sevillassa on useita kuntosaleja ja urheilukeskuksia, joissa voi harrastaa erilaisia liikuntalajeja. Lisäksi kaupungista löytyy lukuisia jalkapallokenttiä, tenniskenttiä, uima-altaita ja muita urheilumahdollisuuksia. Sevillassa järjestetään myös erilaisia urheilutapahtumia ja -kilpailuja.

Ravintolat ja baarit

Sevillassa on runsaasti ravintoloita ja baareja, joista voi nauttia paikallisista herkuista ja juomista. Kaupungin historiallisessa keskustassa sijaitsee lukuisia tapasbaareja ja perinteisiä sevillalaisia ravintoloita. Lisäksi kaupungissa on myös kansainvälisiä ravintoloita ja trendikkäitä cocktailbaareja.

Suositut hotellit Sevillassa

Hotel Alfonso XIII

– Hotel Alfonso XIII sijaitsee Sevillan historiallisessa keskustassa.
– Hotellissa on tyylikkäitä ja ylellisiä huoneita, joissa on moderneja mukavuuksia.
– Hotellin alueella on ravintoloita, baareja, kuntosali ja uima-allas.
– Hotelli tarjoaa myös erilaisia palveluita, kuten hierontaa, saunaa ja kokoustiloja.

Hotel Casa 1800 Sevilla

– Hotel Casa 1800 Sevilla sijaitsee Sevillan vanhassakaupungissa.
– Hotellin huoneet ovat tyylikkäitä ja perinteisesti sisustettuja.
– Hotellissa on myös kattoterassi, josta avautuu kaunis näkymä kaupungille.
– Hotelli tarjoaa asiakkailleen aamiaisen sekä ilmaisen Wi-Fi-yhteyden.

Hotel Las Casas de la Judería

– Hotel Las Casas de la Judería sijaitsee Sevillan juutalaiskorttelissa, lähellä monia historiallisia nähtävyyksiä.
– Hotelli koostuu useista perinteisistä andalusialaisista rakennuksista.
– Huoneet ovat viihtyisiä ja perinteisesti sisustettuja.
– Hotellissa on myös sisäpiha, jossa asiakkaat voivat rentoutua.
– Lisäksi hotellissa on ravintoloita, baareja, uima-allas ja kuntosali.

Eurostars Torre Sevilla

– Eurostars Torre Sevilla on moderni hotelli, joka sijaitsee Sevillan uudessa kaupunginosassa.
– Hotelli sijaitsee korkeassa tornissa, josta on upeat näkymät kaupungille.
– Huoneet ovat moderneja ja tilavia, ja niissä on nykyaikaisia mukavuuksia.
– Hotellissa on myös ravintola, baari ja kuntokeskus.
– Lisäksi hotellista löytyy kokoustiloja ja business-keskus.

Turvallisuus

Yleinen turvallisuustilanne

Sevillan yleinen turvallisuustilanne on hyvä. Kaupunki on pääosin turvallinen, mutta kuten missä tahansa suuressa kaupungissa, taskuvarkaudet ja pieni rikollisuus voivat esiintyä erityisesti turistikohteissa ja vilkkailla alueilla. Tavanomaisten varotoimien noudattaminen, kuten arvoesineiden ja passin säilyttäminen turvallisesti, auttaa välttämään ongelmia.

Turistialueiden turvallisuus

Sevillan turistialueet ovat yleisesti ottaen turvallisia. Ne ovat usein valvottuja ja poliisien läsnäolo on näkyvää. Silti on hyvä olla tietoinen ympäröivästä ympäristöstä ja pitää silmät auki mahdollisten varkausten varalta, erityisesti vilkkailla paikoilla kuten Alcazarin palatsin ympäristössä, Santa Cruzin kaupunginosassa ja Plaza de España -aukion läheisyydessä.

Poliisien läsnäolo

Sevillassa on runsaasti poliisivoimia, jotka valvovat kaupungin julkisia tiloja ja turistialueita. Poliisien läsnäolo on näkyvä, erityisesti suurissa turistikohteissa ja vilkkailla alueilla. Poliisit ovat yleensä avuliaita ja auttavat tarvittaessa.

Terveys

Sairaalat ja terveyskeskukset

Sevillassa on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat laadukasta hoitoa. Tunnettuja sairaaloita ovat muun muassa Virgen del Rocío -sairaala, Hospital Universitario Virgen Macarena ja Quirónsalud Sagrado Corazón -sairaala. Terveyskeskuksia löytyy eri puolilta kaupunkia ja niissä voi hakeutua ensiapuun ja perusterveydenhuollon palveluihin.

Apteekit

Sevillassa on runsaasti apteekkeja, jotka tarjoavat lääkkeiden myynti- ja neuvontapalveluja. Apteekit ovat yleensä avoinna arkisin ja jonkin verran myös viikonloppuisin. Suurimpien apteekkien ovet voivat olla auki ympäri vuorokauden kiireellistä apua varten. Apteekkien sijainnit ja aukioloajat kannattaa tarkistaa etukäteen.

Turistivakuutus

Suositellaan, että matkailijat hankkivat turistivakuutuksen, joka kattaa esimerkiksi sairastumiset, tapaturmat ja matkatavaravahingot. Turistivakuutus takaa rauhallisen mielen ja varautumisen mahdollisiin terveysongelmiin matkan aikana. On hyvä tarkistaa kattavuus ja korvausprosessi ennen matkalle lähtöä.

Rannat ja vesistöt

Guadalquivir-joki

Guadalquivir-joki on tärkeä vesistö Sevillaan, ja se kulkee kaupungin halki. Joki tarjoaa mahdollisuuden veneilyyn ja joen rannalla sijaitsee useita promenadeja ja kävelyreittejä, joita pitkin voi nauttia joen kauniista näkymistä.

Parque de María Luisa ja Plaza de España

Kaupungin keskustassa sijaitseva Parque de María Luisa on kaunis puisto, jossa on myös pieni keinotekoinen järvi. Puiston järveä voi vuokrata soutuveneellä, jolla voi tutkia järven vesistöä ja nauttia ympäröivästä kauneudesta. Plaza de Españan alue on myös osa puistoa ja siellä sijaitseva puistomaisemaista kanavaa voi pitää myös vesistönä.

Playa de Matalascañas

Vaikka Sevilla ei sijaitsekaan rannikolla, lähialueilla on mahdollisuus nauttia rannasta. Playa de Matalascañas on yksi suosituimmista rannoista Sevillan lähellä. Ranta sijaitsee noin 90 kilometrin päässä Sevillasta. Siellä voi rentoutua auringonpaisteessa, uida ja nauttia Välimeren tunnelmasta.

Playa de la Victoria

Toinen suosittu kohde lähellä Sevillaa on Playa de la Victoria, joka sijaitsee noin 120 kilometrin päässä kaupungista. Tämä ranta sijaitsee Cadizin kaupungissa, ja siellä voi nauttia hienohiekkaisesta rannasta ja turkoosista Välimeren vedestä.

Guadalquivir Delta Natural Park

Guadalquivir-deltan luonnonsuojelualue on noin tunnin ajomatkan päässä Sevillasta. Alueella on laaja jokisuisto, jossa elää monia erilaisia lintulajeja. Alueella voi tehdä patikointiretkiä, osallistua lintujen tarkkailuun ja ihailla luonnon kauneutta.

Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja klubit

Sevillassa on laaja valikoima baareja ja klubeja, jotka tarjoavat erilaisia kokemuksia yöelämään. Yksi suosituimmista alueista on Alameda de Hercules, jossa on useita trendikkäitä baareja ja katukahviloita. Toisena suosittuna alueena pidetään El Arenal, joka on lähellä kaupungin keskustaa ja Guadalquivir-jokea. Täällä voit nauttia perinteisistä flamencoesityksistä ja paikallisista juomista. Kaupungissa on myös useita klubeja, kuten Sala Malandar ja Fun Club, jotka tarjoavat musiikkia eri tyylilajeista.

2. Flamencoesitykset

Sevilla on flamencotanssin ja -musiikin kulttuurin kotipaikka, ja täällä voit kokea autenttisia flamencoesityksiä. Triana-kaupunginosassa on useita paikkoja, joissa järjestetään säännöllisesti flamenco-esityksiä. Jotkut suosituista paikoista ovat La Casa del Flamenco ja Triana Flamenco Center. Nämä paikat tarjoavat mahdollisuuden nähdä ammattitaitoisia flamencoesiintyjiä lähietäisyydeltä.

3. Teatterit ja elokuvateatterit

Sevillassa on myös monia teattereita ja elokuvateattereita, jotka tarjoavat kulttuurisia elämyksiä yöelämän lisäksi. Yksi suosituimmista paikoista on Teatro de la Maestranza, joka sijaitsee lähellä Guadalquivir-jokea. Täällä voit nauttia oopperasta, baletista ja muista esityksistä. Lisäksi kaupungissa on useita elokuvateattereita, kuten Cineapolis ja Arquitectura Paraninfo, joissa pääset katsomaan uusimpia elokuvia.

4. Romaaniset illalliset

Sevillassa voit kokea ainutlaatuisen kokemuksen illallisella romanialaisessa tyyliin. Tämä on yhteinen konsepti, jossa pukeudut tyypilliseen romaaniseen pukuun ja nautit illallista elävän romanialaisen musiikin ja tanssin säestyksellä. Nämä illalliset tarjoavat elämyksen, joka kertoo Sevillan historiasta ja perinteistä.

5. Kasinot

Jos olet kiinnostunut uhkapelien ja kasinopelien maailmasta, Sevilla tarjoaa myös mahdollisuuksia tähän. Kaupungissa on useita kasinoita, kuten Casino de la Exposicion ja Gran Casino Aljarafe, joissa voit kokeilla onneasi erilaisissa peleissä, kuten pokerissa, ruletissa ja peliautomaateissa.

Luontokohteet ja retkeily

Doñana kansallispuisto

Doñana kansallispuisto sijaitsee Andalusian alueella Etelä-Espanjassa ja se on yksi Euroopan tärkeimmistä luontokohteista. Puisto koostuu suistoista, rannoista, dyyneistä, kosteikoista ja metsistä, ja se tarjoaa elinympäristön monille uhanalaisille eläinlajeille, kuten flamingoille, haukoille ja kilpikonnille. Puistossa on myös useita lintutornit, joista voi ihailla alueen monipuolista lintulajistoa. Retkeilijät voivat tutustua puistoon jalkaisin, pyöräillen tai ratsain.

Sierra de Aracena ja Picos de Aroche luonnonpuisto

Sierra de Aracena ja Picos de Aroche luonnonpuisto sijaitsee Pohjois-Andalusiassa lähellä Portugalin rajaa. Alueella on runsaasti metsiä, laaksoja, jokia ja vuoria, jotka tarjoavat upeat puitteet retkille ja patikoinnille. Alueella on myös monia perinteisiä kyliä, joissa voi tutustua alueen kulttuuriin ja perinteisiin. Luonnonpuisto on myös tunnettu alueen herkullisista sienistä ja savustetuista kinkuista.

Parque Natural de la Sierra Norte de Sevilla

Parque Natural de la Sierra Norte de Sevilla sijaitsee Pohjois-Sevillassa ja se on suosittu retkeilykohde. Alueella on kumpuilevaa maastoa, jokia, vesiputouksia ja laajoja metsiä. Alueella voi patikoida, pyöräillä tai tehdä ratsastusretkiä. Alueelta löytyy myös useita retkeilyreittejä, joita pitkin voi tutustua alueen kauniiseen luontoon. Luonnonpuistossa voi kokea rauhallisen ja hiljaisen ympäristön, jossa voi nauttia luonnon kauneudesta.

Los Alcornocalesin luonnonpuisto

Los Alcornocalesin luonnonpuisto sijaitsee Cádizin maakunnassa Andalusian alueella. Puisto tunnetaan laajasta metsäalueestaan, joka koostuu pääasiassa mäntymetsistä ja korkkitammimetsistä. Alueella kasvaa myös uhanalaisia kasvilajeja. Puiston maastossa on jokia, laaksoja ja rotkoja, ja alue sopii hyvin patikointiin ja vaelluksille. Alcornocalesin luonnonpuistossa voi myös bongata harvinaisia lintulajeja.

Parque Natural de la Sierra de Grazalema

Parque Natural de la Sierra de Grazalema sijaitsee Cádizin ja Málagan maakuntien rajalla Andalusian alueella. Se on yksi Espanjan sateisimmista alueista, mikä tekee siitä ainutlaatuisen. Puistossa on korkeita vuoria, syviä rotkoja, luolia ja vesiputouksia. Alue sopii hyvin patikointiin ja retkeilyyn, ja alueella on useita merkittyjä reittejä, joita pitkin voi tutustua alueen luontoon. Puistossa voi myös ihailla vuoristokauriita ja monia harvinaisia kasvilajeja.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet Sevillassa

1. Katedraali ja Alcázar

Sevillan katedraali on maailman suurin gotiikan tyylinen kirkkorakennus, joka on rakennettu entisen moskeijan paikalle. Katedraalin yhteydessä voi vierailla myös Giralda-kellotornissa, josta avautuu upea näköala kaupunkiin. Alcázar on Sevillan kuninkaallinen linna, joka on rakennettu osittain maurien aikana. Alcázarin ihastuttavat puutarhat ja upeat sisätilat tekevät vierailusta ikimuistoisen.

2. Puente de Triana

Triana-silta on yksi Sevillan tunnetuimmista nähtävyyksistä ja se yhdistää vanhan kaupungin Triana-nimiseen kaupunginosaan. Tämä kaunis silta tarjoaa upeat näkymät Guadalquivir-joelle sekä Sevillan kaupunkiin.

3. Torre del Oro

Torre del Oro on Sevillan symbolinen torni, joka sijaitsee Guadalquivir-joen varrella. Tämä 1200-luvulta peräisin oleva torni on ollut merkittävä osa kaupungin historiallista puolustusjärjestelmää. Tänään se toimii merimuseona, joka esittelee Sevillan merenkulun historiaa.

4. Plaza de España

Plaza de España on suuri aukio, joka on rakennettu vuonna 1928. Se on yksi Sevillan tärkeimmistä maamerkeistä ja Aragonian maakunnan rakennuksen sijaintipaikka maailmannäyttelyssä vuonna 1929. Plaza de España tarjoaa upeat näkymät sen ympärillä oleviin kauniisiin puistoihin ja kanaviin.

5. María Luisan puisto

María Luisan puisto sijaitsee Plaza de Españan läheisyydessä. Puisto on kaupungin suurin julkinen puisto, ja siellä on kauniita puutarhoja, lampia ja suihkulähteitä. Puisto tarjoaa rauhallisen paikan rentoutumiseen ja kävelylle.

6. Santa Cruzin kaupunginosa

Santa Cruzin kaupunginosa on Sevillan historiallinen keskusta-alue. Alue tunnetaan sen sokkeloisista kapeista kaduista ja kauniista taloista. Santa Cruzin sokkelot tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden tutustua kaupungin rikkaaseen historiaan ja perinteiseen andalusialaiseen arkkitehtuuriin.

7. Paras tapa tutustua kohteisiin

Paras tapa tutustua Sevillan uskonnollisiin ja historiallisiin kohteisiin on kävellä tai pyöräillä ympäri kaupunkia. Useat nähtävyydet sijaitsevat lähellä toisiaan, ja kävelymatkat ovat lyhyitä. Lisäksi voi osallistua opastetuille kierroksille, joilla saa lisätietoa kohteista ja niiden historiasta.

Sevillan panoraama- ja näköalapaikat

1. Paras näkymä kaupunkiin: Giralda-torni

Sevillassa paras näkymä koko kaupunkiin avautuu Giralda-tornilta. Se sijaitsee Sevillan katedraalin yhteydessä ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään kaupunkiin. Torniin pääsee kiipeämään 35 rampin kautta, joten se ei ole fyysisesti vaativa, ja maisemat palkitsevat vaivan.

2. Panoraamanäköala Guadalquivir-jokeen: Torre del Oro

Torre del Oro on Sevillan tunnettu maamerkki, joka tarjoaa upeat panoraamanäkymät Guadalquivir-jokeen. Tämä vanha puolustustorni sijaitsee joen rannalla, ja sen ylimmästä kerroksesta kävijät voivat ihailla joen kauniita maisemia.

3. Näkymä kaupungin yläpuolelta: Metropol Parasol

Metropol Parasol on moderni rakennus, joka tunnetaan myös nimellä ”setas” (sienet). Se koostuu kuudesta suuresta lasirakennuksesta, jotka luovat katoksen Plaza de la Encarnaciónin yläpuolelle. Rakennusten yläosasta löytyy näköalatasanne, josta voi ihailla upeita näkymiä yli kaupungin.

4. Näköalapaikka Alcázar-palatsissa: Plaza del Patio de Banderas

Sevillan Alcázar-palatsin Plaza del Patio de Banderas -aukio tarjoaa upeat näkymät palatsin kauniille puutarhoille ja arkkitehtuurille. Aukiolla voi rentoutua ja ihailla palatsin upeita maisemia, samalla kun oppii paljon Sevillan historiasta ja kulttuurista.

5. Panoraamanäkymät Triana-kaupunginosaan: Triana-sillalta

Triana-silta on Sevillan tunnetuin silta, joka yhdistää kaupungin keskustan Triana-kaupunginosaan yli Guadalquivir-joen. Silta tarjoaa upeat panoraamanäköalat kaupunkiin ja erityisesti Triana-kaupunginosaan, joka on kuuluisa flamenco-kulttuuristaan ja perinteisistä käsityöläisistään.

6. Näkymä Sevillan puistoon: Maria Luisa -puiston monumentti

Maria Luisa -puiston monumentti sijaitsee suositussa Maria Luisa -puistossa, joka on yksi Sevillan kauneimmista puistoista. Monumentista avautuu upea näkymä puistoon ja sen vehreisiin puutarhoihin. Puistossa voi myös vierailla lukuisissa kauniissa paviljongeissa ja nauttia kauniista maisemista.

7. Näköalapaikka Triana-kirkon tornista

Triana-kirkon tornista voi ihailla upeita näkymiä ympäröivään kaupunkiin ja erityisesti Guadalquivir-joelle. Tornissa on myös mielenkiintoinen museo, jossa voi oppia lisää Sevillan historiasta ja kulttuurista. Torniin kiipeäminen voi olla fyysisesti hieman vaativaa, mutta maisemat palkitsevat vaivan.

8. Näkymä Plaza de España -aukiolta

Plaza de España on upea aukio, joka sijaitsee Sevillan Maria Luisa -puistossa. Aukiolta avautuu näkymä kauniiseen puistoon ja sen kanaville, joita voi tutkia veneillä. Aukion arkkitehtuuri on vaikuttavaa ja tarjoaa upeita valokuvamahdollisuuksia.

9. Näkymät Setas de Sevilla -rakennuksen ulkopuolelta

Setas de Sevilla on Sevillan Metropol Parasol -rakennuksen paikallisnimi. Rakennus itsessään on nähtävyys, mutta sen ulkopuolelta löytyy myös upeita näkymiä yli kaupungin. Erityisesti auringonlaskun aikaan rakennuksen juurella sijaitsevat ravintolat ja kahvilat tarjoavat upeat maisemat.

10. Näkymät Sevillan ylhäältä: Hotelli EME Sevilla -katolla

Hotelli EME Sevilla sijaitsee Sevillan historiallisessa keskustassa ja sen katolla on kattoterassi, joka tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin. Katolta voi ihailla upeita historiallisia rakennuksia, katedraalia ja muita tunnettuja maamerkkejä. Täällä voi nauttia myös juomia ja välipaloja samalla ihaillen maisemia.Kohteen sijainti maa on Espanja

Jätä kommentti