Halvat lennot Šiauliai

Šiauliai: Nähtävyydet ja kohteet

Hill of Crosses

Hill of Crosses eli Ristien mäki on Šiauliaissa sijaitseva kuuluisa pyhiinvaelluskohde. Se koostuu tuhansista risteistä, jotka on pystytetty mäen päälle eri aikakausilta ja eri puolilta maailmaa. Mäki on vahva symboli Liettuan kansallishengelle ja uskonnolliselle perinteelle.

Šiauliai-katedraali

Šiauliai-katedraali, virallisesti Švč. Mergelės Marijos Vardo bažnyčia, on kirkko Šiauliai-kadulla. Se on yksi kaupungin merkittävimmistä nähtävyyksistä ja tärkeä paikka paikallisille katolilaisille. Katedraali on rakennettu vuonna 1625 ja siitä on tullut symboli Šiauliaille.

Domus-kirjasto

Domus-kirjasto on yksi Liettuan vanhimmista kirjastoista, joka perustettiin vuonna 1785. Kirjasto sijaitsee kaupungin keskustassa ja siellä on laaja kokoelma kirjoja, kauniita käsikirjoituksia ja historiallisia dokumentteja. Domus-kirjasto on suosittu vierailupaikka niin kirjallisuuden ystäville kuin myös historiasta kiinnostuneille.

Šiauliai-alueen museo

Šiauliai-alueen museo on tärkeä kulttuurikohde, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Museossa on laaja näyttely alueen historiasta, kulttuurista ja taiteesta. Se kertoo alueen menneisyydestä ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden oppia lisää Šiauliaista ja sen ympäristöstä.

Salduven linna

Salduven linna on keskiaikainen linna, joka sijaitsee Šiaulian lähistöllä. Se on yksi Liettuan parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoista ja suosittu vierailukohde matkailijoille. Linnassa on museo, joka esittelee sen historiaa ja keskiaikaista arkkitehtuuria.

St. George -kirkko

St. George -kirkko on ortodoksinen kirkko, joka sijaitsee Šiauliai-kadulla. Se on rakennettu vuonna 1900 ja se edustaa venäläistä ortodoksista arkkitehtuuria. Kirkko on tunnettu kauniista ikoneistaan ja se on tärkeä paikka paikallisille uskovaisille.

Automuseo

Šiauliai Automuseo on kiehtova kohde autonharrastajille. Museossa on laaja kokoelma erilaisia ​​ajoneuvoja, kuten vanhoja autoja, moottoripyöriä ja jopa panssarivaunuja. Vierailijoilla on mahdollisuus tutustua Liettuan ajoneuvohistoriaan ja nähdä harvinaisia ​​ja ainutlaatuisia kulkuneuvoja.

Šiauliai-ostoskeskus

Šiauliai-ostoskeskus on kaupungin suurin kauppakeskus, jossa on monia erilaisia ​​myymälöitä, ravintoloita ja viihdepaikkoja. Ostoskeskus tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tehdä ostoksia, syödä paikallisissa ravintoloissa ja viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa.

Kulttuuri ja Historia

Historialliset nähtävyydet

Šiauliai on kuuluisa Ristitehtaastaan, joka koostuu tuhansista rististä ja ristipatsaista, jotka on pystytetty Loppijärvelle. Ristitehdas on syntynyt vuosikymmenien aikana, kun ihmisten uskonnollinen vakaumus, suru ja toiveet ovat saaneet heidät tuomaan ristejä ja rakentamaan niiden muodostamia rakenteita tällä pyhällä paikalla. Tänään Ristitehdas on tärkeä uskonnollinen ja kulttuurinen kohde, joka houkuttelee vierailijoita ympäri maailmaa.

Toinen tärkeä historiallinen nähtävyys on Šiaulialaiset liekit -muistomerkki, joka kunnioittaa 27 000 juutalaisen uhreja Šiaulain suuressa juutalaisten kansanmurhassa. Tämä muistomerkki on voimakas ja koskettava paikka, joka tarjoaa mahdollisuuden kunnioittaa menneisyyden uhreja ja oppia holokaustin traagiset tapahtumat.

Museot ja taidegalleriat

Šiauliai tarjoaa useita museoita ja taidegallerioita, jotka tarjoavat mielenkiintoista tietoa kaupungin historiasta ja kulttuurista. Šiauliai County Museum on yksi tärkeimmistä kulttuuri-instituutioista, jossa on laaja valikoima näyttelyitä, jotka kattavat eri aikakausia Šiaulian historiassa. Museossa on esillä arkeologisia löytöjä, perinteisiä vaatteita, taide-esineitä ja monia muita historiallisia esineitä.

Šiauliai Art Gallery on taiteen ystäville hyvä paikka vierailla, sillä se esittelee sekä paikallisten että kansainvälisten taiteilijoiden töitä. Galleriassa järjestetään myös vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia taiteen eri muodoista.

Kulttuuritapahtumat

Šiauliai on vilkas kulttuurikaupunki, joka järjestää monia erilaisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Esimerkiksi The Šiauliai Opera Festival on merkittävä tapahtuma musiikin ystäville, ja se houkuttelee paikallisia ja ulkomaisia ​​esityksiä.

Lisäksi kaupungissa järjestetään vuosittain kansainväliset Šiauliai Days -festivaalit, joiden aikana kaupunki herää eloon monenlaisin kulttuuritapahtumin, konsertein, teatteriesityksin ja näyttelyin. Näiden tapahtumien aikana kävijät saavat kokea monipuolisesti Šiaulian kulttuuria ja elämää.

Arkkitehtuuri

Šiauliai on kaunis kaupunki, jossa on monia arkkitehtonisia helmiä. Esimerkiksi Šiauliai lentokenttä on tyylikäs rakennus, joka heijastaa kaupungin nykyaikaista ja innovatiivista puolta. Kaupungin keskusta-alueella on myös upea juutalainen synagoga, joka on restauroitu ja tarjoaa näkymän juutalaiseen uskonnolliseen perinteeseen.

Kaupungin keskusaukio on myös näkemisen arvoinen, jossa on useita elegantteja rakennuksia, kuten katolinen kirkko ja Raatihuone. Nämä rakennukset ovat paitsi arkkitehtonisia helmiä myös tärkeitä historiallisia kohteita, joissa on vuosisatojen takaa peräisin olevaa historiaa.

Ruokailu ja Ravintolat

Perinteinen liettualainen ruoka

Perinteisessä liettualaisessa ruokakulttuurissa suositaan ruokia, kuten cepelinais (perunaklässit), kugelis (peruna- ja sipulipaistos) ja blynai (lättyjä). Näitä perinteisiä ruokia tarjoavat monet ravintolat Šiauliaissa.

Kansainväliset ravintolat

Šiauliaissa on myös useita kansainvälisiä ravintoloita, joista voi löytää erilaisia keittiöitä ympäri maailmaa. Tarjolla on esimerkiksi italialaista, kiinalaista, intialaista ja meksikolaista ruokaa.

Pikaruokaravintolat

Kaupungissa on olemassa myös nopeita ja edullisia pikaruokaravintoloita, kuten pikaruokaketju McDonald’s. Näissä ravintoloissa voi nauttia esimerkiksi hampurilaisia, ranskalaisia ja muita pikaruokaherkkuja.

Juhlaruokailu

Šiauliaissa on mahdollisuus myös juhlaruokailuun, esimerkiksi fine dining -ravintoloissa. Nämä ravintolat tarjoavat usein hienostuneita ja korkealaatuisia ruokaelämyksiä, jotka sopivat erityisiin tilaisuuksiin tai romanttisiin illallisiin.

Kahvilat ja leipomot

Kaupungissa on myös lukuisia kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia kahvia ja leivonnaisia. Tarjolla on erilaisia kahvila- ja leipomoketjuja sekä pieniä paikallisia kahviloita, joissa voi rentoutua ja viettää aikaa ystävien kanssa.

Maatilamatkailu

Lisäksi Šiauliaissa on mahdollisuus kokea maaseutuelämää ja hyödyntää maatilamatkailun tarjoamia ruokailumahdollisuuksia. Maatilamatkailutiloilla voi esimerkiksi nauttia perinteisiä maalaisherkkuja ja päästä tutustumaan paikalliseen ruokakulttuuriin.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Museot ja galleriat

– Šiauliai Art Gallery: Taidegalleria, jossa on vaihtuvia taiteilijanäyttelyitä.
– Šiauliai Aušros Museum: Historiallinen museo, jossa voi tutustua Šiaulialin alueen historiaan.
– Šiauliai Photography Museum: Valokuvamuseo, jossa on laaja kokoelma valokuvia eri aikakausilta.

Urheilu ja liikunta

– Centro Sporto Arėna: Moderni urheiluareena, joka tarjoaa mahdollisuuksia eri urheilulajeihin ja liikuntatapahtumiin.
– Šiauliai Golf Club: Golfkenttä, jossa voi harrastaa golfia ja osallistua turnauksiin.
– Šiauliai Sports Complex: Monitoimikompleksi, jossa on mahdollista harrastaa erilaisia liikuntalajeja ja osallistua kilpailuihin.

Luonto ja ulkoilu

– Šiauliai Botanical Garden: Kasvitieteellinen puutarha, jossa voi ihailla erilaisia kasveja ja nauttia kauniista ympäristöstä.
– Rūpintojėlis Lake: Järvi, jossa voi kalastaa, uida ja nauttia luonnonrauhasta.
– Akmenkalnis Hill: Kukkula, josta voi ihailla upeita maisemia ja patikoida luonnossa.

Kulttuuri ja viihde

– Šiauliai Drama Theatre: Teatteri, jossa esitetään erilaisia näytelmiä ja musikaaleja.
– Šiauliai Concert Hall: Konserttisali, jossa järjestetään erilaisia konsertteja ja musiikkitapahtumia.
– Šiauliai Arena: Monitoimiareena, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia, konsertteja ja urheilutapahtumia.

Suositut hotellit Šiauliaissa

1. Turnė Hotel

Turnė Hotel Šiauliaisssa on moderni hotelli, joka tarjoaa viihtyisää majoitusta kaupungin keskustassa. Hotellin huoneet ovat tilavia ja tyylikkäästi sisustettuja. Asiakkaat voivat nauttia ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, taulu-tv:stä ja yksilöllisesti säädettävästä ilmastoinnista. Turnė Hotelissa on myös ravintola, jossa tarjoillaan herkullista paikallista ruokaa.

2. Saulenė Hotel

Saulenė Hotel on perheomisteinen hotelli Šiauliain kaupungin lähistöllä. Hotellissa on viihtyisät huoneet, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet, kuten televisio, ilmainen Wi-Fi ja minibaari. Saulenė-hotellissa on myös ravintola, jossa asiakkaat voivat maistella perinteisiä liettualaisia ruokia.

3. Šiauliai Hotel

Šiauliai Hotel sijaitsee aivan Šiauliai-kaupungin keskustassa, mikä tekee siitä ihanteellisen paikan tutustua alueen nähtävyyksiin ja kauppoihin. Hotellissa on modernit ja tilavat huoneet, joissa on mukavuudet kuten ilmainen Wi-Fi-yhteys, taulu-tv ja oma kylpyhuone. Šiauliai-hotellissa on myös kuntokeskus, ravintola ja baari.

4. Hotel Vaivorykštė

Hotel Vaivorykštė sijaitsee Šiauliaisissa ja tarjoaa tyylikkäitä huoneita, joissa on moderneja mukavuuksia. Kaikissa huoneissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja oma kylpyhuone. Hotellin asiakkaat voivat nauttia ilmaisen buffet-aamiaisen sekä rentoutua saunassa ja kuntosalilla.

5. Hotel Kunigiškės

Hotel Kunigiškės on luksushotelli Šiauliaissa, joka tarjoaa tyylikkäitä huoneita ja ensiluokkaista palvelua. Huoneissa on modernit mukavuudet, kuten ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja minibaari. Hotellin asiakkaat voivat rentoutua kylpylässä, nauttia gourmet-ravintolasta ja käyttää hotellin kuntokeskusta.

Turvallisuus ja terveys Šiauliaissa

1. Yleinen turvallisuustilanne

Šiauliaissa vallitsee yleisesti turvallinen ilmapiiri, ja kaupunki on rauhallinen ja siviilien keskuudessa vakaata aluetta. Rikollisuuden taso on kohtalaisen matala, ja vakavat rikokset ovat harvinaisia. Kuitenkin kuten missä tahansa kaupungissa, on aina hyvä pitää huolta henkilökohtaisesta turvallisuudestaan ja olla tietoinen ympäristöstään.

2. Liikenneturvallisuus

Šiauliaissa on hyvä tieverkosto ja liikennejärjestelyt, jotka edistävät liikenneturvallisuutta. Yleiset liikennesäännöt ja -merkit noudattavat kansainvälisiä standardeja. Vaikka suurimmissa kaupungeissa voi olla ruuhkia, liikenne on yleisesti ottaen sujuvaa. Suositeltava tapa liikkua on käyttää julkista liikennettä tai vuokra-autoa.

3. Sairaala- ja terveyspalvelut

Šiauliaissa on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat korkealaatuisia terveyspalveluita. Kaupungissa on myös erikoistuneita lääkäreitä eri lääketieteen aloilla. Lisäksi lähialueella sijaitsee useita apteekkeja, joista voi ostaa reseptilääkkeitä ja muita tarvittavia tuotteita.

4. Terveysriskit ja rokotukset

Matkailijoiden ei yleensä tarvitse huolehtia erityisistä terveysriskeistä Šiauliaissa. Suositeltavaa on kuitenkin olla ajan tasalla perusrokotuksista, kuten jäykkäkouristus-, kurkkumätä- ja poliorokotteista. Lisäksi on hyvä tarkistaa ajankohtaiset matkustustiedotteet ja rokotussuositukset ennen matkaa.

5. Pelastuspalvelut

Kaupunki tarjoaa kattavat pelastuspalvelut, joita hallinnoi paikallinen pelastuslaitos. Pelastuspalvelut vastaavat hätätilanteisiin ja onnettomuuksiin, kuten paloihin, liikenneonnettomuuksiin ja luonnonkatastrofeihin. Pysyviä palokuntia ja ensiapuryhmiä on sijoitettu strategisiin paikkoihin kaupungissa, jotta apu saapuu nopeasti.

6. Matkustusturvallisuus

Matkustaminen Šiauliaiin on yleisesti ottaen turvallista. Matkailijoita kuitenkin kehotetaan noudattamaan normaalia varovaisuutta ja käyttämään yleisiä matkustusturvallisuuteen liittyviä hyviä käytäntöjä, kuten pitämään huolta henkilökohtaisista tavaroista ja välttämään paljastavan omaisuuden esittämistä julkisesti. On myös suositeltavaa tarkistaa ajankohtaiset matkustustiedotteet ennen matkaa.

Rannat ja Vesistöt

Akmenės järvet

Akmenės järvet muodostavat suositun matkailualueen, jossa vieraillaan uimassa ja kalastamassa. Järvet tarjoavat myös mahdollisuuden veneilyyn ja melontaan.

Šilagaliojasin lampė

Šilagaliojasin lampė on suuri järvi, joka sijaitsee Šiauliaista noin 10 kilometrin päässä. Se tarjoaa kauniin ympäristön uimiseen ja piknikien järjestämiseen.

Rusnės saari

Rusnės saari on Liettuan suurin saari, joka sijaitsee Nemunas-joen suistossa Šiauliaista noin 95 kilometrin päässä. Saari tunnetaan kauniista hiekkarannoistaan ja upeasta luonnostaan.

Anykščeiden järvet

Anykščeiden alueella sijaitsevat monipuoliset järvet tarjoavat mahdollisuuden erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten uimiseen, veneilyyn ja kalastukseen. Alueella on myös hyvin hoidettuja rantoja, joilla voi rentoutua ja nauttia auringosta.

Beržoras-järvi

Beržoras-järvi sijaitsee Šiauliaista noin 15 kilometrin päässä. Järvi tarjoaa upeat puitteet virkistäytymiseen ja rentoutumiseen luonnon keskellä. Siellä voi uida ja kalastaa tai vain nauttia kauniista maisemista.

Yöelämä ja Viihde:

1. Baarit ja klubit:

Šiauliaisssa on useita baareja ja klubeja, joissa voi nauttia juomista ja viettää iltaa ystävien kanssa. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Hollywood Pub, Red Lion Pub ja Night Club Play. Baarit ja klubit tarjoavat erilaisia drinkkejä ja usein myös live-musiikkia tai DJ-tapahtumia.

2. Ravintolat:

Kaupungissa on monipuolinen valikoima ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokakulttuureita. Voit löytää paikkoja, jotka tarjoavat perinteisiä liettualaisia ruokia sekä kansainvälisiä vaihtoehtoja. Suositeltuja ravintoloita Šiauliaissa ovat esimerkiksi Senoji Kibinine, Sweet Root ja Delisnack.

3. Teatterit ja konserttisalit:

Šiauliaisssa on muutamia teattereita ja konserttisaleja, joissa voi nauttia erilaisista esityksistä. Esimerkiksi Šiauliai Drama Theatre tarjoaa usein näytöksiä, ja Šiauliai State Philharmonic hallissa voi kuunnella klassista musiikkia.

4. Elokuvateatterit:

Kaupungissa on myös useita elokuvateattereita, joissa voi katsoa uusimpia elokuvia. Esimerkiksi „Forum Cinemas Šiauliai“ on suosittu paikka elokuvien katseluun.

5. Urheilu- ja kuntoilumahdollisuudet:

Šiauliaissa on useita urheilu- ja kuntoilumahdollisuuksia. Kaupungissa on kuntokeskuksia, uimahalli ja urheilukenttiä. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia urheilutapahtumia ja mahdollisuuksia osallistua liikuntaryhmiin.

6. Musiikkitapahtumat ja festivaalit:

Kaupungissa järjestetään erilaisia musiikkitapahtumia ja festivaaleja eri musiikkityylien ystäville. Esimerkiksi „Roko naktys“ on vuosittain järjestettävä rockmusiikkifestivaali Šiauliaissa.

7. Kasinot:

Šiauliaissa on myös joitakin kasinoita, jos haluaa kokeilla onneaan uhkapeleissä. Yksi suosituimmista paikoista on „Slot Hall“.

8. Kulttuurikeskukset:

Kaupungissa on useita kulttuurikeskuksia, jotka järjestävät erilaisia kulttuuritapahtumia, konsertteja, näyttelyitä ja muuta viihdettä. Esimerkiksi Šiauliai Art Gallery ja Šiauliai Aušros Museum ovat suosittuja kohteita kulttuurin ystäville.

Luontokohteet ja retkeily Šiauliaissa

1. Kryžių kalnas (Ristimäki)

Kryžių kalnas, eli Ristimäki, on Šiauliaiin kuuluva mäki, jolle on vuosikymmenten ajan kerätty ja pystytetty ristejä. Tämä ainutlaatuinen nähtävyys on tärkeä uskonnollinen ja kulttuurillinen paikka ja on ollut UNESCO:n maailmanperintölistalla vuodesta 1991 lähtien.

2. Aukštaitijen kansallispuisto

Aukštaitijen kansallispuisto sijaitsee noin 100 kilometrin päässä Šiauliaista. Tämä yksi Liettuan vanhimmista kansallispuistoista on erinomainen retkeilykohde, jossa voi ihailla kaunista järvi- ja metsämaisemaa. Kansallispuiston alueelta löytyy myös useita vaellusreittejä ja mahdollisuus veneilyyn.

3. Šiauliain rotkojärvi

Šiauliain rotkojärvi on kaunis luonnonmuodostelma, joka tarjoaa upeita maisemia ja retkeilymahdollisuuksia. Järvi sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Šiauliaista ja sen ympäristössä on erilaisia luontopolkuja sekä uimarantoja. Alueella voi myös veneillä, kalastaa ja piknikit.

4. Talkša-järvi ja Saedinen niemi

Talkša-järvi ja Saedinen niemi sijaitsevat Šiauliaista noin 15 kilometrin päässä. Talkša-järvi on suosittu paikallisten keskuudessa uimiseen, veneilyyn ja kalastukseen ja sen rannalla on myös mukavia piknik-alueita. Saedinen niemi tarjoaa kauniita kävelyreittejä ja upeita näkymiä järvelle.

5. Kuršių regioninio parko Šiaulių kumštis

Kuršių regioninio parko Šiaulių kumštis on luonnonsuojelualue Šiauliaissa, josta löytyy monipuolisia retkeilymahdollisuuksia. Alueella kulkee useita polkuja, joita pitkin voi tutustua alueen luontoon ja maisemiin. Kumštin alue on myös suosittu paikka lintubongareille.

6. Ventės ragas (Ventėnniemi)

Ventės ragas (Ventėnniemi) sijaitsee hieman Šiauliaista luoteeseen. Tämä niemi on kuuluisa linnuistaan ja onkin suosittu kohde lintubongareille. Alueella on myös muinaisia kulttuurihistoriallisia kohteita, kuten Ventėn linnoitus. Ventės ragas tarjoaa retkeilymahdollisuuksia kauniissa luonnossa ja upeissa maisemissa.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Šiaulain katedraali

Šiaulain katedraali, tunnetaan myös nimellä Šiaulain Pyhän Arkkipiispa Jaakobin katedraali, on Šiaulain tunnetuin uskonnollinen kohde. Katedraali on rakennettu vuonna 1899 ja se edustaa uusgotiikan tyyliä. Katedraalin sisällä on kaunis alttaritaulu ja se on vietettyjen messujen ja muiden uskonnollisten tilaisuuksien keskipiste.

Aušra-sakramentaalinen kirkko

Aušra-sakramentaalinen kirkko on historiallinen uskonnollinen rakennus, joka sijaitsee Šiaulain vanhassakaupungissa. Kirkko on rakennettu vuonna 1899 ja siinä on keskiaikainen goottilainen arkkitehtuuri. Kirkko oli aiemmin katolilainen kirkko, mutta nykyään se toimii luterilaisena kirkkona.

Šiaulain patsas

Šiaulain patsas on maisemanmuodostaja ja historiallinen muistomerkki, joka sijaitsee Šiaulain keskustassa. Patsas kunnioittaa Liettuan suuriruhtinaskunnan perustamista vuonna 1236. Patsas kuvaa Johannes Donelaitista, joka oli Šiaulain perustaja.

Aušros takas -museo

Aušros takas -museo on historiallinen museo, joka sijaitsee Šiaulain vanhassakaupungissa Aušros takas -katu 47:ssä. Museo on omistettu Šiaulain historialle, kulttuurille ja taiteelle. Museossa on useita näyttelyitä, jotka esittelevät kaupungin kehitystä eri aikakausina.

Aleksandras Štromas -museo

Aleksandras Štromas -museo on taidegalleria ja museo, joka sijaitsee Šiaulain keskustassa. Museo on nimetty kuuluisan Šiaulai taiteilijan Aleksandras Štromasin mukaan. Museossa on pysyviä ja vaihtuvia näyttelyitä, jotka esittelevät Štromasin töitä sekä muita paikallisten ja kansainvälisten taiteilijoiden teoksia.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Saulės laikrodis (Aurinkokello)

Saulės laikrodis, eli Aurinkokello, sijaitsee Šiauliaiin keskustassa. Se on suosittu näköalapaikka ja maamerkki kaupungissa. Saulės laikrodis on korkealla kukkulalla ja sieltä avautuu upea panoraamanäkymä yli kaupungin.

2. Aušros kalnas (Aamunkukkulan kukkula)

Aušros kalnas, eli Aamunkukkulan kukkula, on yksi Šiauliain tunnetuimmista näköalapaikoista. Kukkula sijaitsee kaupungin keskustan läheisyydessä ja se tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan. Aušros kalnas on myös suosittu paikka ulkoiluun ja piknikien järjestämiseen.

3. Lenkimėn kalnas (Lenkimėn kukkula)

Lenkimėn kalnas, eli Lenkimėn kukkula, on toinen suosittu näköalapaikka Šiauliaissa. Se sijaitsee kaupungin pohjoisosassa Lenkimėn kaupunginosassa. Kukkulan huipulta avautuu kaunis panoraamanäkymä yli kaupungin ja sen ympäristön. Lenkimėn kukkula on myös suosittu paikka ulkoiluun ja lenkkeilyyn.

4. Voverių kopa (Oravakumpu)

Voverių kopa, eli Oravakumpu, on luonnonmuodostelma Šiauliaissa, josta avautuu kaunis panoraamanäkymä yli kaupungin. Se sijaitsee kaupungin eteläosassa, lähellä Kviečiainén kaupunginosaa. Oravakumpu on suosittu paikka retkeilyyn ja luonnosta nauttimiseen.

5. Jurbarkų kalnas (Jurbarkin kukkula)

Jurbarkų kalnas, eli Jurbarkin kukkula, sijaitsee Šiauliaista etelään noin 10 kilometrin päässä. Se tarjoaa upeat näkymät yli Šiauliaiin ja sen ympäristöön. Kukkula on myös historiallinen paikka, sillä siellä sijaitsee Jurbarkų muistomerkki ja muinaiset linnoitukset.Kohteen sijainti maa on Liettua.

Jätä kommentti