Halvat lennot Veliko Tarnovo

Nähtävyydet ja kohteet

Veliko Tarnovon linnoitus

Veliko Tarnovon linnoitus on yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Se sijaitsee historiallisen kaupungin kukkulalla, tarjoten upeat näkymät ympäröivään alueelle. Linnoituksessa voi tutustua keskiaikaiseen arkkitehtuuriin, kirkkoihin ja museoihin.

Tsaravetsin linnoitus

Tsaravetsin linnoitus on toinen merkittävä linnoitus Veliko Tarnovossa. Se sijaitsee Tsarevetsin kukkulalla ja tarjoaa kävijöilleen mielenkiintoisen kulttuurielämyksen. Linnoituksen nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa Patriarkaatin katedraali, Tsaravetsin palatsi ja Kiviristin kirkko.

Arbanasin kylä

Arbanasin kylä sijaitsee lähellä Veliko Tarnovoa ja on suosittu vierailukohde. Kylässä voi tutustua perinteiseen bulgarialaiseen arkkitehtuuriin sekä vierailla vanhoissa kirkoissa ja linnoituksessa. Arbanasissa voi myös nauttia upeista näkymistä ympäröivään maaseutuun.

Samovodska Charshian katu

Samovodska Charshian katu on tunnettu kävelykatu Veliko Tarnovossa. Se tarjoaa mahdollisuuden tutustua paikalliseen käsityöläisperinteeseen ja ostaa paikallisia tuotteita. Kadulla voi vierailla perinteisissä pajakaupoissa, taidegallerioissa ja nauttia tunnelmallisista kahviloista.

Asenovin monumentti

Asenovin monumentti sijaitsee Veliko Tarnovon ulkopuolella ja on tärkeä historiallinen nähtävyys. Monumentti kunnioittaa bulgarialaista keisari Asen I:tä, joka johti vastarintaa bysanttilaista valtaa vastaan. Monumentilta avautuvat upeat näkymät ympäröivälle maisemalle.

Rusalyan talo

Rusalyan talo on hieno esimerkki bulgarialaisesta arkkitehtuurista. Talossa voi tutustua perinteiseen rakentamistyyliin ja ihastella kauniita koristeluita. Talon sisätiloissa järjestetään myös erilaisia näyttelyitä ja tapahtumia.

Historiallinen kaupunki

Veliko Tarnovon historiallinen kaupunki on itsessään mielenkiintoinen nähtävyys. Kapeat kujat, kukkulat ja vanhat talot luovat ainutlaatuisen tunnelman. Kaupungissa voi kävellä sen ajan ihmisten jalanjäljissä ja tutustua erilaisiin historiallisiin rakennuksiin.

Kulttuuri ja Historia

Kaupungin historia

Veliko Tarnovo on yksi Bulgarian vanhimmista kaupungeista, ja sen historia ulottuu yli 7000 vuoden taakse. Kaupunki on toiminut tärkeänä asutuskeskuksena sekä osana Bulgarian ensimmäistä valtiota että myöhemmin Bulgarian keskiaikaisen valtakunnan aikana. Veliko Tarnovo oli myös Bulgarian pääkaupunki vuosina 1185–1393.

Tsaravetsin linnoitus

Tsaravetsin linnoitus on yksi Veliko Tarnovon tärkeimmistä nähtävyyksistä. Linnoitus sijaitsee kukkulalla kaupungin keskustan lähellä ja se on toiminut Bulgarian valtionhallinnon keskuksena keskiajalla. Tsaravetsin linnoitus oli myös asuinpaikka Bulgarian hallitsijoille. Nykyään linnoitusalueella voi vierailla ja nähdä muun muassa patriarkan palatsin rauniot, kellotornin ja historiallisen Pyhän Dimitrin kirkon.

Kaupungin vanhakaupunki

Veliko Tarnovon vanhakaupunki tunnetaan nimellä ”Samovodska Charshia”. Se on säilynyt hyvin perinteisenä ja siellä voi ihailla perinteistä arkkitehtuuria ja käsityötaitoa. Vanhassakaupungissa sijaitsee useita pieniä käsityöpajoja, joissa voi tutustua perinteisiin käsityömenetelmiin ja ostaa paikallisia tuotteita. Lisäksi vanhankaupungin kujilla voi kävellä ja ihailla kauniita historiallisia rakennuksia.

Kirkot ja katedraalit

Veliko Tarnovossa on useita merkittäviä historiallisia kirkkoja ja katedraaleja. Esimerkiksi Pyhän Dimitrin kirkko, joka on vuodelta 1185, on yksi vanhimmista kirkoista Bulgariassa. Toisen maailmansodan jälkeen rakennettu Aleksanteri Nevskin katedraali on myös suosittu vierailukohde kaupungissa.

Kulttuurifestivaalit

Veliko Tarnovossa järjestetään vuosittain useita kulttuuritapahtumia ja festivaaleja. Yksi tunnetuimmista on ”Tsarevgrad Tarnov” -festivaali, joka järjestetään kesäisin. Festivaalilla esitetään historiallisia näytöksiä, musiikkikonsertteja ja muita kulttuuritapahtumia, jotka liittyvät kaupungin rikkaaseen historiaan.

Museot

Kaupungissa on useita mielenkiintoisia museoita, jotka esittelevät Veliko Tarnovon historiaa ja kulttuuria. Esimerkiksi arkeologinen museo keskittyy kaupungin muinaishistoriaan ja esittelee löytöjä eri aikakausilta. Etnografinen museo sen sijaan keskittyy bulgarialaiseen kansanperinteeseen ja esittelee perinteistä vaatetusta, käsitöitä ja muita kansanperinteeseen liittyviä esineitä.

Ruokailu ja Ravintolat

Perinteinen bulgarialainen keittiö

Veliko Tarnovossa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat perinteisiä bulgarialaisia ruokia. Tyypillisiä bulgarialaisia ruokia ovat esimerkiksi kebab ja keitto. Paikalliset ravintolat tarjoavat myös erilaisia grillattuja liha- ja kalaruokia sekä salaatteja. Ruokailijat voivat nauttia myös paikallisista juustoista ja makeista leivonnaisista.

Kansainvälinen ruokalista

Veliko Tarnovossa on myös monia ravintoloita, jotka tarjoavat kansainvälistä ruokaa. Näissä ravintoloissa voi nauttia esimerkiksi italialaisia, saksalaisia, ranskalaisia ja kiinalaisia ruokia. Lisäksi kaupungista löytyy myös ravintoloita, jotka tarjoavat pizzaa, hampurilaisia ja muita länsimaisia pikaruokia.

Kahvilat ja leipomot

Veliko Tarnovossa on useita kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia aamiaista, kevyitä lounaita tai vain herkutella leivonnaisilla ja makeisilla. Kahviloissa on tarjolla erilaisia kahvijuomia ja teetä sekä usein myös esimerkiksi tuoreita leivonnaisia, leipiä ja jäätelöä.

Baarit ja yöelämä

Veliko Tarnovossa on monia baareja ja ravintoloita, jotka tarjoavat juomia ja vapaa-ajan viihdettä. Baareissa voi nauttia paikallisista oluista ja viineistä sekä erilaisista drinkkivalikoimista. Joissain baareissa voi myös kuunnella elävää musiikkia tai osallistua erilaisiin teema-iltoihin.

Ruokakaupat ja torit

Veliko Tarnovossa löytyy myös useita ruokakauppoja ja markkinoita, joista voi ostaa tuoreita elintarvikkeita. Paikalliset torit tarjoavat laajan valikoiman paikallisia hedelmiä, vihanneksia, lihatuotteita ja juustoja. Lisäksi kaupungista löytyy supermarketteja, joissa voi ostaa kaikenlaisia päivittäistavaroita ja ruokatuotteita.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Kulttuurikohteet

Veliko Tarnovo tarjoaa monia kulttuurikohteita, kuten Arbanasin kylän, jossa voi tutustua perinteiseen bulgarialaiseen arkkitehtuuriin ja kirkkoihin. Samoin The House of Russevin museo tarjoaa näyttelyitä ja taidetta. Lisäksi kaupungin keskustassa sijaitseva Veliko Tarnovon historiallinen museo tarjoaa mielenkiintoista tietoa alueen historiasta.

Luontokohteet

Kaupungin ympäristössä on useita luontokohteita, kuten Preobrazhenski luostari, joka sijaitsee kauniilla kukkulalla ja tarjoaa upeat näkymät alueelle. Lisäksi hienoja luontokohteita ovat esimerkiksi Emen rotko, jossa voi patikoida ja ihailla luonnonkauniita maisemia sekä Hotnitsa-vesiputous, joka on suosittu paikka virkistäytymiseen ja uintiin.

Urheilu ja liikunta

Veliko Tarnovossa on hyvät mahdollisuudet urheiluun ja liikuntaan. Kaupungissa on useita urheilukeskuksia, joissa voi harrastaa erilaisia lajeja, kuten jalkapalloa, koripalloa, tennistä ja uimista. Lisäksi kaupungin ympäristössä on hyvät mahdollisuudet patikointiin, pyöräilyyn ja ratsastukseen.

Shoppailu

Veliko Tarnovossa on useita ostoskeskuksia ja kauppoja, joissa voi tehdä ostoksia. Kaupungin keskustassa sijaitsee myös useita käsityö- ja taidekauppoja, joista voi ostaa paikallisia tuotteita ja matkamuistoja.

Ravintolat ja kahvilat

Kaupungissa on monia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia bulgarialaisesta ruoasta ja juomasta. Tarjolla on perinteisiä bulgarialaisia ruokia, kuten banitsa (suolainen leivonnainen), kebabit ja gyros. Lisäksi kaupungissa on myös kansainvälisten keittiöiden ravintoloita.

Viihde ja kulttuuritapahtumat

Veliko Tarnovossa järjestetään erilaisia viihde- ja kulttuuritapahtumia ympäri vuoden. Kaupungissa voi vierailla esimerkiksi teatterissa, elokuvateatterissa tai konserteissa. Lisäksi kaupungissa järjestetään festivaaleja, kuten kansainväliset musiikkifestivaalit ja teatterifestivaalit.

Suositut hotellit Veliko Tarnovossa

1. Hotel Studio

Hotel Studio sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa mukavat huoneet, joista on näköala kaupunkiin. Hotellissa on ravintola, baari ja ilmainen Wi-Fi. Asiakkaat arvostavat hotellin keskeistä sijaintia ja ystävällistä henkilökuntaa.

2. Hotel Premier Veliko Tarnovo

Hotel Premier Veliko Tarnovo on moderni hotelli, jonka huoneissa on ilmastointi, taulu-tv ja minibaari. Hotellista löytyy myös ravintola, kuntosali ja sauna. Vieraat ovat erityisesti kiitelleet hotellin tilavia ja siistejä huoneita sekä ystävällistä palvelua.

3. Hotel Tarnava

Hotel Tarnava sijaitsee historiallisessa osassa Veliko Tarnovoa ja tarjoaa perinteisesti sisustettuja huoneita, joista avautuu kaunis näköala kaupungille. Hotellin palveluihin kuuluu ravintola ja ilmainen pysäköinti. Vieraille on erityisesti jäänyt mieleen hotellin viehättävä sijainti ja viihtyisä ilmapiiri.

4. Hotel Yantra

Hotel Yantra on tyylikäs hotelli, joka sijaitsee kaupungin keskustassa lähellä nähtävyyksiä. Hotellin huoneissa on modernit mukavuudet, kuten taulu-tv ja ilmastointi. Hotellissa on myös ravintola ja terassi, josta avautuu kaunis näköala joelle. Vieraat pitävät hotellia viihtyisänä ja arvostavat sen hyvää sijaintia.

5. Hotel Tsarevets

Hotel Tsarevets sijaitsee lähellä Veliko Tarnovon kuuluisaa Tsarevetsin linnaa. Hotellin huoneissa on oma parveke ja niistä avautuu näkymät kaupunkiin tai linnaan. Hotellissa on myös ravintola, jossa tarjoillaan paikallisia erikoisuuksia. Vieraille on jäänyt mieleen hotellin upea sijainti ja ystävällinen henkilökunta.

Turvallisuus ja terveys

Turvallisuus

– Veliko Tarnovo on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, ja rikollisuusaste on melko matala.
– Kuitenkin, kuten kaikissa kaupungeissa, on aina tärkeää noudattaa yleisiä turvallisuustoimenpiteitä, kuten pitää huolta arvoesineistä ja välttää pimeitä ja hiljaisia alueita yöaikaan.

Lääkäripalvelut

– Veliko Tarnovossa on useita päivystysklinikoita ja sairaaloita, jotka tarjoavat laadukkaita terveys- ja lääkäripalveluita.
– Kiireellisen lääkäriavun tarjoamiseksi kaupungissa on myös ambulanssipalvelut, jotka toimivat ympäri vuorokauden.

Apteekit

– Kaupungissa on lukuisia apteekkeja, jotka tarjoavat laajan valikoiman resepti- ja itsehoitolääkkeitä.
– Apteekit noudattavat tiukkoja säädöksiä lääkkeiden myynnistä ja asiantuntevat farmaseutit ovat saatavilla auttamaan asiakkaita.

Rokotukset

– Ennen matkaa Veliko Tarnovoon on suositeltavaa tarkistaa ajantasaiset rokotusvaatimukset ja neuvotella lääkärin kanssa tarvittavista rokotuksista.
– Yleensä perusrokotusten tulee olla ajantasalla, ja lisäksi esimerkiksi hepatiitti A- ja B-rokotukset saattavat olla suositeltavia.

Turvallisuus liikenteessä

– Veliko Tarnovossa liikenne on yleisesti ottaen melko turvallista, mutta on aina tärkeää noudattaa liikennesääntöjä ja käyttää turvavyötä.
– Jalkakäytäviä löytyy kaupungin keskustasta ja joiltakin pääkaduilta, mutta muutoin autoilijoiden on oltava varovaisia kulkijoille.

Elintarvikkeet ja juomavesi

– Veliko Tarnovossa tarjoillaan yleisesti ottaen turvallista ruokaa ja juomavettä ravintoloissa ja kaupoissa.
– Ravintoloissa ja kahviloissa noudatetaan tiukkoja hygieniasäädöksiä, mutta on aina hyvä noudattaa perusperiaatteita, kuten juoda pullovettä ja välttää pesemätöntä tuoretta hedelmää.

Rannat ja Vesistöt

1. Yantra-joki

Yantra-joki on suuri ja tärkeä joki Veliko Tarnovon kaupungissa. Se halkoo kaupungin keskustaa ja tarjoaa kauniin maiseman sekä mahdollisuuksia veneilyyn ja kalastukseen.

2. Asenov-Vrachanski-järvi

Asenov-Vrachanski-järvi on yksi Veliko Tarnovon lähialueen kauniista järvistä. Se sijaitsee noin 15 kilometrin päässä kaupungin keskustasta ja tarjoaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun, veneilyyn ja kalastukseen.

3. Byala Reka-joki

Byala Reka-joki on luonnonkaunis joki, joka virtaa Veliko Tarnovon lähellä. Se tarjoaa kauniita maisemia, joenvarsikävelyitä ja mahdollisuuden kokea luonnonrauhaa.

4. Suhindol-järvi

Suhindol-järvi on toinen upea järvi Veliko Tarnovon alueella. Se sijaitsee noin 30 kilometrin päässä kaupungista ja tarjoaa upeat puitteet rentoutumiseen ja luonnossa liikkumiseen.

5. Voneshta Voda -vesiputoukset

Voneshta Voda -vesiputoukset ovat suosittu nähtävyys Veliko Tarnovon lähellä. Ne tarjoavat upean luontokokemuksen ja mahdollisuuden virkistäytyä luonnonvesissä.

6. Emorets-luosto

Emorets-luosto on kaunis vuoristoalue Veliko Tarnovon lähellä. Alueella on useita järviä ja vesiputouksia, joita voi ihailla sekä mahdollisuus patikointiin ja vaellukseen.

7. Batoshevo-luostari

Batoshevo-luostari sijaitsee lähellä Veliko Tarnovoa ja tarjoaa kauniin ympäristön hiljentymiseen ja luonnonrauhaan. Luostarin yhteydessä on myös kaunis joki, joka lisää paikan viehätystä.

8. Meri

Vaikka Veliko Tarnovo ei sijaitse aivan meren rannalla, Bulgarian Mustanmeren rannikko on kohtuullisen lyhyen matkan päässä kaupungista. Kesäisin voi tehdä päiväretkiä rannalle ja nauttia meren ja rannan tarjoamista aktiviteeteista.

Nähtävyydet ja aktiviteetit

1. Baarit ja yökerhot

– Veliko Tarnovossa on monia baareja ja yökerhoja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia juomista.
– Suosittuja baareja kaupungissa ovat esimerkiksi ”Bar Monkey” ja ”Bar Fly”.
– Yksi suosituimmista yökerhoista on ”Club Play”, joka tarjoaa DJ-musiikkia ja tanssilattian.

2. Konserttisalit ja esitykset

– Kaupungissa on useita konserttisaleja, joissa järjestetään erilaisia musiikkiesityksiä ja konsertteja.
– Veliko Tarnovon oopperatalo on yksi kaupungin keskeisistä esityspaikoista.
– Lisäksi vuotuinen ”Stage on the Street” -festivaali tuo kaupunkiin monia erilaisia musiikki- ja teatteriesityksiä.

3. Elokuvateatterit

– Veliko Tarnovossa on useita elokuvateattereita, joissa voi käydä katsomassa uusimpia elokuvia sekä paikallisia ja kansainvälisiä elokuvia.
– Yksi suosittu elokuvateatteri on ”Cinema City”, joka tarjoaa laajan valikoiman elokuvia eri genret, mukaan lukien dokumenttielokuvat ja lastenelokuvat.

4. Klubit ja tanssipaikat

– Kaupungissa on myös useita klubeja ja tanssipaikkoja, joissa voi tanssia ja pitää hauskaa.
– Esimerkiksi ”Club H2O” on suosittu paikka, jossa voi bailata läpi yön eri musiikkigenrejen tahtiin.
– Tanssilattiat ja iloinen ilmapiiri ovat tärkeä osa näitä paikkoja.

5. Kulttuuritapahtumat ja festivaalit

– Veliko Tarnovossa järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden.
– Esimerkiksi ”International Folklore Festival” on erittäin suosittu tapahtuma, jossa esiintyvät kansantanssiryhmät eri puolilta maailmaa.
– Kaupungissa järjestetään myös elokuvafestivaaleja, teatteriesityksiä ja taidekävelyitä, joissa voi tutustua paikalliseen kulttuuriin.

6. Baari- ja pubikierrokset

– Veliko Tarnovossa voi osallistua baari- ja pubikierroksille, joissa tutustutaan kaupungin parhaisiin baareihin ja pubeihin.
– Kierrosvoi sisältää opastetun kierroksen ja maistelun eri paikoissa, jotta voi kokea kaupungin yöelämän parhaat puolet.
– Tämä on suosittu aktiviteetti erityisesti turistien keskuudessa.

Luontokohteet ja retkeily Veliko Tarnovossa

1. Asenov-kynnykset

Asenov-kynnykset ovat kallioiset rotkot, jotka sijaitsevat noin 15 kilometrin päässä Veliko Tarnovosta. Alue tarjoaa upeat näkymät ympäröivään luontoon ja Historian museon, joka sijaitsee lähellä, tuo esiin paikan arkeologisen merkityksen.

2. Elena Balkan

Elena Balkan on vuoristoalue lähellä Veliko Tarnovoa, joka tarjoaa upeita retkeilymahdollisuuksia. Alueella on monia polkuja ja reittejä, jotka johdattavat kauniisiin metsiin, vuoristomaisemiin ja vesiputouksiin.

3. Karadzhovski kynnykset

Karadzhovski kynnykset ovat jokirotko, joka sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Veliko Tarnovosta. Tämä luonnonkaunis ja rauhallinen alue tarjoaa mahdollisuuksia retkeilyyn, patikointiin ja uintiin.

4. Kapinot kynnykset

Kapinot kynnykset sijaitsevat noin 20 kilometrin päässä Veliko Tarnovosta ja ovat yksi Bulgarian tunnetuimmista luonnonnähtävyyksistä. Alueella on korkeita kallioita ja virtaavia jokia, ja se tarjoaa retkeilymahdollisuuksia sekä upeita näkymiä ympäröivään maisemaan.

5. Svishtovin satama

Svishtovin satama sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Veliko Tarnovosta Tonavan rannalla. Satama on suosittu retkikohde, ja sieltä voi lähteä veneretkelle Tonavalla tai tutustua alueen luontoon.

6. Venetsan kynnykset

Venetsan kynnykset ovat luonnonmuodostelma lähellä Veliko Tarnovoa. Alueella on jokia, vesiputouksia ja vuoristomaisemia, jotka houkuttelevat retkeilijöitä ja luonnon ystäviä.

7. Preobrazhenski luostari

Preobrazhenski luostari sijaitsee noin 25 kilometrin päässä Veliko Tarnovosta. Monet tulevat tänne retkeilemään ja ihailemaan luonnollista kauneutta sekä vierailemaan historiallisessa luostarissa.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet

Tsaravetsin linna

Tsaravetsin linna on Veliko Tarnovon ikonisin nähtävyys. Se oli keskiaikainen linna, joka sijaitsi kukkulalla Yantra-joen varrella. Linna rakennettiin 1100-luvulla ja toimi Bulgarian toiseksi pääkaupungiksi. Linna hävitettiin osittain 1700-luvulla, mutta se on sittemmin entisöity ja avattu yleisölle. Tsaravetsin linnasta löytyy monia historiallisia rakennuksia ja ortodoksisia kirkkoja. Linnan näköalapaikalta avautuu upea näkymä Veliko Tarnovon kaupunkiin.

Kiril ja Metodin katedraali

Kiril ja Metodin katedraali on yksi Veliko Tarnovon suurimmista ja tärkeimmistä kirkoista. Se on nimetty veljekset Kirilin ja Metodin mukaan, jotka olivat slaavilaisten kirjainten kehittäjiä. Katedraali on rakennettu 1900-luvun alkupuolella ja siinä on uusklassinen arkkitehtuuri. Sisällä katedraalissa on koristeellisia freskoja ja ikoneita. Katedraalin läheisyydessä sijaitsee myös Kiril ja Metodin muistomerkki, joka on omistettu näiden merkittävien hahmojen muistolle.

40 marttyyrikaupungin kirkko

40 marttyyrikaupungin kirkko on toinen tärkeä ortodoksinen kirkko Veliko Tarnovossa. Se on nimetty bulgarialaisten pyhien marttyyrien mukaan, jotka kuolivat turkkilaisten käsissä 1800-luvun lopulla. Kirkko on rakennettu vuonna 1914 ja siinä on arkkitehtonisia piirteitä tyypilliseen itämaiseen tyyliin. Kirkon sisällä on upea ikoni- ja freskokokoelma sekä muistolaatat marttyyreille.

Asenovin silta

Asenovin silta on historiallinen silta, joka sijaitsee noin 20 kilometriä Veliko Tarnovosta etelään. Se on rakennettu 1300-luvulla ja nimetty bulgarialaisen kuninkaan Asenin mukaan. Silta oli osa entistä keskiaikaista tietä, joka yhdisti Veliko Tarnovon Etelä-Bulgariaan. Asenovin sillalta avautuu kaunis näkymä läheiselle Asenovgradin kaupungille ja sen ympäristölle.

Arbanasin kylä

Arbanasin kylä on historiallinen kylä, joka sijaitsee noin 10 kilometriä Veliko Tarnovosta pohjoiseen. Kylässä on useita säilyneitä keskiaikaisia taloja, kirkkoja ja linnoituksia. Arbanasissa voi tutustua bulgarialaiseen arkkitehtuuriin ja kulttuuriin sekä vierailla useissa museoissa ja gallerioissa. Kylä tarjoaa myös upeat näkymät ympäröiville kukkuloille ja Yantra-joelle.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Tsarevetsin linna

Tsarevetsin linna on keskiaikainen linnoitus, joka sijaitsee Veliko Tarnovon kukkulan päällä. Sieltä avautuu upea näköala kaupungin ylle ja sen ympäröiville alueille. Linnan rauniot tarjoavat kävijöilleen mahdollisuuden tutustua keskiaikaiseen historiaan ja arkkitehtuuriin.

Trapezitsan linnoitus

Trapezitsan linnoitus sijaitsee Tsarevetsin linnan vieressä ja se tarjoaa myös upeat näkymät kaupungin ylle. Linnoitus on rakennettu kukkulan huipulle ja sen alueella on useita historiallisia rakennuksia ja raunioita. Kävijät voivat tutustua linnoituksen historiaan ja ihailla näkymiä kaupungin ympäristöön.

Monumentti vuoden 1877 vapaus- ja suvereniteettisodalle

Vuoden 1877 vapaus- ja suvereniteettisodalle omistettu monumentti sijaitsee kukkulalla Veliko Tarnovon läheisyydessä. Tästä paikasta avautuu vaikuttava panoraamanäkymä kaupungin ylle ja ympäröivään luontoon. Monumentti on suosittu käyntikohde, ja sen vieressä on myös piknik-alue, jossa voi nauttia näkymistä ja rentoutua.

Asenovin tavaratalo

Asenovin tavaratalo on historiallinen rakennus, josta avautuu kaunis näköala kaupungin suuntaan. Tavaratalo itsessään on mielenkiintoinen rakennus, joka tunnetaan myös nimellä Asenovin torni. Sen huipulla on näköalatasanne, jossa kävijät voivat ihailla kaupungin maisemia.

Gurkon kukkula

Gurkon kukkula on kaupungin keskeinen näköalapaikka, josta voi ihailla kaupungin ylle aukeavaa maisemaa. Kukkulalta löytyy myös Ravadinovi-julkinen puisto, jossa voi nauttia ulkoilmasta ja näköaloista. Kukkulalle johtaa viehättävä kävelytie, joten kävijät voivat samalla tutustua myös lähiympäristöön.Kohteen sijainti maa on Bulgaria.

Jätä kommentti