Halvat lennot Šibenik

Nähtävyydet ja kohteet

Sveti Jakovin katedraali

Sveti Jakovin katedraali on Šibenikin tunnetuin nähtävyys ja se kuuluu maailmanperintökohteisiin. Katedraali rakennettiin 1400-luvulla goottilaiseen tyyliin ja se on omalaatuinen esimerkki sekä arkkitehtuurista että kuvanveistosta. Katedraalissa voi ihailla muun muassa Juraj Dalmatinalaisen suunnittelemaa kolmilaivaista sisätilaa ja Nikola Firentin veistämää kastemaljaa.

Pyhän Frane Franje Jacovin kirkko

Pyhän Frane Franje Jacovin kirkko on keskiaikainen roomalaiskatolinen kirkko, joka sijaitsee Šibenikin kaupungissa. Kirkko on tunnettu kauniista barokkityylistään ja sen sisätiloista löytyvät muun muassa alttaritaulu ja veistoksia. Kirkosta saa upeat näkymät Šibenikin vanhaankaupunkiin.

Šibenikin linnafortressi

Šibenikin linnafortressi on linnoitus, joka sijaitsee kaupungin kukkuloilla. Linnoituksessa voi tutustua Šibenikin historiaan ja nauttia upeista näköaloista kaupungin yli. Linnoituksessa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä.

Šibenikin vesiputoukset

Šibenikin vesiputoukset ovat luonnonkaunis kohde, jossa voi ihailla vehreää luontoa ja kuohuvia vesiputouksia. Alueella on järjestetty patikointireittejä, joita pitkin voi tutustua vesiputouksiin ja ympäröivään luontoon.

Moroten piispanlinna

Moroten piispanlinna on historiallinen linna, joka sijaitsee Šibenikin satama-alueella. Linna on rakennettu 1500-luvulla ja se toimii nykyisin museona. Linna tarjoaa näyttelyitä, joissa pääsee tutustumaan Šibenikin menneisyyteen ja paikalliseen kulttuuriin.

Šibenikin historiallinen vanhakaupunki

Šibenikin historiallinen vanhakaupunki tarjoaa viehättävän näkymän keskiaikaisesta arkkitehtuurista. Kapeat kujat, tunnelmalliset aukiot ja historialliset rakennukset luovat ainutlaatuisen tunnelman. Vanhakaupunki on myös täynnä ravintoloita, kahviloita ja kauppoja, joissa kannattaa piipahtaa shoppailemassa tai nauttimassa paikallisista herkuista.

Kulttuuri ja Historia

Šibenikin katedraali Pyhän Jaakon katedraali

Pyhän Jaakon katedraali on yksi Šibenikin tunnetuimmista historiallisista maamerkeistä. Se rakennettiin 1400-luvulla ja sitä pidetään Adrianmeren alueen merkittävimpänä goottilaisena kirkkorakennuksena. Katedraali on saanut inspiraationsa renessanssista ja siinä on huomattavia arkkitehtonisia ja taiteellisia elementtejä. Se on myös Unescon maailmanperintökohde.

Šibenikin vanhakaupunki

Šibenikin vanhakaupunki on historiallinen alue, jossa on säilynyt useita kulttuuriperintöön liittyviä rakennuksia ja monumentteja. Alueella on useita kapeita katuja, kirkkoja, palatseja ja aukioita, jotka heijastavat kaupungin rikasta historiaa. Vanhakaupunki on täynnä charmia ja se on suosittu kävelykohde matkailijoiden keskuudessa.

Sankarin aukio

Sankarin aukio on tärkeä sosiaalinen ja kulttuurinen paikka Šibenikissä. Aukion ympärillä on mielenkiintoisia historiallisia rakennuksia, kuten kaupungintalo ja Pyhän Laurence -kirkko. Aukiolla järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja festivaaleja, kuten kesäisen Šibenikin kansallisen elokuvajuhlat.

Šibenikin kaupunginmuurit

Šibenikin kaupunginmuurit ovat hyvin säilyneitä ja niillä on tärkeä rooli kaupungin historiassa. Ne rakennettiin keskiajalla puolustustarkoituksiin ja niiden avulla kaupunki pystyi suojautumaan ulkoisilta uhkilta. Muurit tarjoavat upean näköalan kaupungin ylle ja tarjoavat kävijöille mahdollisuuden tutustua Šibenikin historialliseen ympäristöön.

Ruokailu ja Ravintolat

1. Perinteiset kroatialaiset ruoat

Šibenikissä on useita ravintoloita, joissa voi nauttia perinteisiä kroatialaisia ruokia. Näihin ruokiin kuuluvat esimerkiksi cevapcici (pienet makkarakiekat), pašticada (pitkään haudutettu naudanliha), risotto ja paistettu kalaa.

2. Meren antimet

Kaupunki sijaitsee Adrianmeren rannalla, joten siellä on runsaasti ravintoloita, joissa voi nauttia tuoreita meren antimia. Kalaa, äyriäisiä ja simpukoita tarjoillaan eri tavoin valmistettuna, kuten grillattuna, paistettuna tai uunissa haudutettuna.

3. Rannikkoravintolat

Šibenikissä on useita ravintoloita, jotka sijaitsevat kauniilla rannikolla. Näissä ravintoloissa voi nauttia ruoan lisäksi upeista merinäköaloista. Monet rannikkoravintolat tarjoavat myös ulkoterassin, jossa voi nauttia aterian auringonpaisteessa ja merituulen viilentämänä.

4. Lähiruoka

Šibenikissä on myös ravintoloita, jotka tarjoavat ruokia lähituottajien sekä paikallisten raaka-aineiden perusteella. Näissä ravintoloissa käytetään esimerkiksi paikallista oliiviöljyä, vihanneksia ja hedelmiä, jotka ovat peräisin lähialueen viljelijöiltä.

5. Kahvilat ja leipomot

Kaupungissa on myös lukuisia kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia paikallisista leivonnaisista ja kahvista. Tarjolla on erilaisia leivoksia, leipiä, piirakoita ja muita makeita herkkuja.

6. Baarit ja yöelämä

Šibenikin yöelämä on vilkasta erityisesti kesäkuukausina. Kaupungissa on useita baareja ja yökerhoja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia juomista erilaisissa tunnelmissa. Tarjolla on niin paikallisia oluita, viinejä kuin eksotiikkakinkejä.

7. Katujuhlat ja ruokamarkkinat

Kaupungissa järjestetään säännöllisesti erilaisia katufestivaaleja ja ruokamarkkinoita. Näillä tapahtumilla voi maistella eri ruokia eri puolilta Kroatiaa sekä tuoda oman panoksensa tapahtumiin myymällä myös oman paikallisen ruoan tuotteita.

Vapaa-ajan Aktiviteetit:

1. Rannat:

Šibenikissä on useita kauniita rantoja, joissa voi rentoutua ja nauttia auringosta. Yksi suosituimmista rannoista on Solaris Beach, jossa on useita ranta-alueita sekä ravintoloita ja baareja. Toisella puolella kaupunkia sijaitsee Banj Beach, joka tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin. Lisäksi kaupungin läheisyydessä on useita pienempiä ja rauhallisempia rantoja, kuten Zaboric Beach ja Jadrija Beach.

2. Luonnossa liikkuminen:

Šibenik ja sen ympäristö tarjoavat upeita mahdollisuuksia luonnossa liikkumiseen. Veneretket saaristoon ovat suosittuja, ja niitä järjestetään usein kesäisin. Kansallispuistot Krka ja Kornati ovat myös suosittuja kohteita retkeilijöille ja luontoharrastajille. Lisäksi alueella on hyviä vaellus- ja pyöräilyreittejä, joista voi nauttia kauniista maisemista.

3. Historiallisten nähtävyyksien tutkiminen:

Šibenikissä on useita merkittäviä historiallisia nähtävyyksiä, joita kannattaa tutkia. Yksi suosituimmista kohteista on Pyhän Jaakobin katedraali, joka on UNESCO:n maailmanperintökohde. Lisäksi kaupungissa on useita linnoja, kuten Pyhän Mihovilin linna ja Šubićevac-linna, jotka tarjoavat mielenkiintoisia näkymiä kaupunkiin.

4. Vesiurheilu:

Šibenik tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet erilaisten vesiurheilulajien harrastamiseen. Rantojen läheisyydessä voi kokeilla esimerkiksi snorklausta, sukellusta ja melontaa. Lisäksi kaupungissa järjestetään usein purjehduskilpailuja ja -retkiä. Veneiden vuokraus on myös mahdollista, jolloin voi tutkia rannikkoa omatoimisesti.

5. Kulttuuritapahtumat:

Šibenikissä järjestetään vuosittain erilaisia kulttuuritapahtumia, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua paikalliseen kulttuuriin ja taiteeseen. Tunnetuimpia tapahtumia ovat SibBF-kansainvälinen lasten elokuvafestivaali ja Šibenikin kesäteatterifestivaali, jossa esitetään monenlaisia teatteriesityksiä. Lisäksi kaupungissa on useita gallerioita ja museoita, joissa voi tutustua paikalliseen taiteeseen ja historialliseen perintöön.

Suositut hotellit Šibenikissä

Hotel Bellevue

Hotel Bellevue sijaitsee Šibenikin historiallisessa keskustassa, vain lyhyen kävelymatkan päässä kaupungin nähtävyyksistä. Hotellissa on modernit huoneet, joista avautuu näkymä Adrialle. Hotellissa on myös ravintola, ulkouima-allas ja kuntokeskus.

Hotel Jadran

Hotel Jadran on viehättävä boutique-hotelli, joka sijaitsee Šibenikin keskiaikaisessa vanhassakaupungissa. Hotellissa on tyylikkäästi sisustetut huoneet, joista osassa on parveke merinäköalalla. Hotellin kattoterassilta avautuu upea panoraamanäkymä Šibenikinlahdelle.

Hotel Panorama

Hotel Panorama sijaitsee Šibenikin kukkulalla, ja sieltä on upeat näkymät kaupunkiin ja merelle. Hotellissa on viihtyisät huoneet, joissa on modernit mukavuudet. Hotellissa on myös ravintola, baari ja ulkouima-allas.

D-Resort Šibenik

D-Resort Šibenik on tyylikäs lomakohde Šibenikin rannalla. Hotellissa on moderneja huoneita ja sviittejä, joista osassa on oma uima-allas tai poreamme. Hotellissa on myös useita ravintoloita, baareja, kuntokeskus ja uima-allasalue merinäköalalla.

Heritage Hotel Life Palace

Heritage Hotel Life Palace sijaitsee Šibenikin vanhassakaupungissa upeassa historiallisessa rakennuksessa. Hotellin romanttisesti sisustetuissa huoneissa yhdistyvät perinteinen arkkitehtuuri ja moderni mukavuus. Hotellissa on myös ravintola ja baari.

Turvallisuus ja Terveys

Rikollisuus

Šibenik on suhteellisen turvallinen kaupunki, ja vakavia rikollisuustapauksia esiintyy harvoin. Kuitenkin on aina hyvä olla tietoinen ympäröivästä ympäristöstä ja pitää huolta henkilökohtaisesta omaisuudesta.

Lääketieteellinen hoito

Šibenikissä on useita julkisia terveyskeskuksia ja sairaaloita, joissa tarjotaan perusterveydenhuoltoa ja kiireellistä hoitoa. Parasta olisi ottaa yhteys hotellin vastaanottoon tai paikallisiin viranomaisiin saadaksesi tietoa lähimmästä lääketieteellisestä palveluntarjoajasta.

Turistin turvallisuus

Turistien turvallisuus on tärkeä huolenaihe Šibenikissä. On tärkeää kiinnittää huomiota henkilökohtaiseen turvallisuuteen ja huolehtia arvotavaroistaan. Turistien tulisi välttää eristettyjä alueita ja pimeitä katuja yöllä. On myös suositeltavaa pitää kukkarot ja matkatavarat lähellä itseä ja olla varovainen taskuvarkaita vastaan.

Elintarvikehygienia

Šibenikin ravintolat ja ruokakaupat yleensä noudattavat elintarvikehygieniastandardeja. On suositeltavaa syödä ravintoloissa, jotka ovat saaneet hygieniamerkinnän tai joiden maine on hyvä. Samoin ruokakaupoissa kannattaa tarkkailla tuotteiden viimeistä käyttöpäivää ja huolehtia ruuan säilytyksestä asianmukaisesti.

Vesijohtovesi

Šibenikissä juomakelpoista vesijohtovettä tarjotaan yleisesti. Vesijohtovettä voidaan turvallisesti käyttää juomiseen, ruuanlaittoon ja hampaiden harjaamiseen. Jos kuitenkin epäilet veden puhtautta, on suositeltavaa käyttää pullotettua vettä.

Rannat ja Vesistöt:

Krka-joki

Krka-joki on yksi Šibenikin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Se tarjoaa upeita vesiputouksia, joista kuuluisin on Skradinski Buk. Krka-joki tarjoaa myös mahdollisuuden uimiseen ja patikointiin kauniissa luontomaisemissa.

Šibenik Aquatorium

Šibenik Aquatorium on alue, joka koostuu useista saarista, kalliorannoista ja piilotetuista lahdelmista. Tämä vesistöalue tarjoaa upeita mahdollisuuksia veneilyyn, melontaan ja uintiin kirkkaissa vesissä.

Šibenikin rannat

Šibenikillä on useita kauniita hiekkarantoja. Nämä rannat tarjoavat rentouttavan ympäristön auringonottoon ja uimiseen. Suosittuja rantoja ovat esimerkiksi Banj Beach ja Solaris Beach Resortin ranta.

Krapanjin saari

Krapanjin saari on pieni saari Šibenikin edustalla. Saarella voi löytää kauniita rantoja ja kristallinkirkasta vettä. Krapanjin saarella asuu myös kalastajayhteisö, jonka rikas perinne ulottuu kauas menneisyyteen.

Zlarin-saari

Zlarin-saari on toinen Šibenikin edustalla sijaitseva saari. Saari on tunnettu kauniista rannoistaan ja puhtaasta vedestään. Zlarin-saari tarjoaa myös mahdollisuuden sukeltamiseen kauniiden koralliriuttojen ympäröimänä.

Vodice

Vodice on lomakohde Šibenikin lähellä, joka on erityisen suosittu rantojensa vuoksi. Vodicen rannat ovat hienoa hiekkaa tai pientä kiveä, ja ne tarjoavat hyvät mahdollisuudet aurinkoa ja uida Adrianmeressä. Vodice tarjoaa myös monia vesiliikuntamahdollisuuksia, kuten purjelautailua ja vesihiihtoa.

Yöelämä ja viihde

1. Ravintolat ja baarit

Šibenikissä on monia ravintoloita ja baareja, joissa voit nauttia paikallisista herkuista ja virvokkeista. Kaupungin vanhassa keskustassa on useita tunnelmallisia ravintoloita, jotka tarjoavat perinteisiä dalmatialaisia ruokia ja mereneläviä. Baareissa voit rentoutua ja nauttia juomia paikallisten ja matkailijoiden seurassa.

2. Klubit ja yökerhot

Šibenikin yöelämä on aktiivista erityisesti kesäaikaan. Kaupungissa on useita klubeja ja yökerhoja, jotka tarjoavat erilaisia musiikkityylejä ja esiintyjiä. Suosittuja yökerhoja ovat esimerkiksi Azimut Club ja Aurora Club, jotka ovat tunnettuja hyvästä musiikista ja viihtyisästä tunnelmasta.

3. Konsertit ja tapahtumat

Šibenikissä järjestetään erilaisia konsertteja ja tapahtumia ympäri vuoden. Kaupungin suojatun vanhan kaupungin alueella voi nauttia esimerkiksi klassisesta musiikista ja kansanmusiikin konserteista. Lisäksi Šibenikissä järjestetään erilaisia festivaaleja, kuten kesäisin järjestettävä Dalmatinska šansona -festivaali, jossa kuullaan paikallista lauluperinnettä.

4. Elokuvateatterit

Šibenikissä on muutamia elokuvateattereita, joissa voit katsoa uusimpia elokuvia sekä kotimaisia että ulkomaisia. Elokuvateatterit tarjoavat mukavat tilat ja monipuolisen elokuvaohjelmiston eri genreistä.

5. Kulttuurikeskukset ja teatterit

Kaupungin kulttuurikeskuksissa ja teattereissa järjestetään erilaisia esityksiä ja tapahtumia. Esitykset voivat olla teatterinäytelmiä, tanssiesityksiä, konsertteja tai muita taiteellisia esityksiä. Kulttuurikeskukset ja teatterit tarjoavat mahdollisuuden kokea Šibenikin paikallista kulttuuria ja taiteellista ilmaisua.

6. Casino

Šibenikissä on myös kasino, jossa voit pelata erilaisia pelejä, kuten rulettia, blackjackia ja peliautomaatteja. Kasino tarjoaa viihdettä aikuisille ja mahdollisuuden kokeilla onneaan pelien parissa.

7. Ulkoilmaelämä

Šibenikissä voit nauttia myös ulkoilmasta ja kauniista maisemista. Keskustan läheisyydessä sijaitsee useita puistoja ja terasseja, joissa voit istua, rentoutua ja seurustella. Lisäksi kaupungin läheisyydessä on kauniita rantoja ja saaria, joissa voit viettää aikaa vesillä ja nauttia auringosta ja meren tuulista.

8. Kylpylät ja rentoutuminen

Jos haluat rentoutua ja hemmotella itseäsi, Šibenikissä on myös useita kylpylöitä ja wellness-keskuksia. Näissä voit nauttia erilaisista hieronnoista, hoidoista ja rentouttavista kylpylähoidoista. Kylpylöissä ja wellness-keskuksissa voit unohtaa arjen kiireet ja antaa itsellesi aikaa rentoutua ja hemmotella itseäsi.

Luontokohteet ja retkeily

Krka National Park

Krka National Park on yksi Šibenikin upeimmista luontokohteista. Puisto koostuu kauniista vesiputouksista, jokista ja koskista, joita ympäröi vehreä luonto. Alueella voi kokea upeita maisemia, patikoida ympäriinsä, uida vesiputouksissa ja tutustua historiallisiin rakennuksiin, kuten Visovacin luostariin.

Kornati National Park

Kornati National Park on keskittynyt arkipäivän kuoren alla oleviin perusteisiin tai syihin. Yli 150 saaren ja riutan muodostama arkipelag tarjoaa upean luontokokemuksen. Puistosta löytyy myös merenpohjan polkuja, joiden avulla voi tutustua alueen rikkaaseen merielämään sukeltamalla tai snorklaamalla.

Paklenica National Park

Paklenica National Park sijaitsee Velebit-vuoristossa lähellä Šibenikia. Se on suosittu retkeilykohde ja tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia erilaisille ulkoiluaktiviteeteille. Alueella on lukuisia vaellusreittejä, joiden varrella voi nauttia upeista näköaloista ja tutustua alueen kasvi- ja eläinlajeihin.

Vrana-järvi

Vrana-järvi on suurin järvi Kroatiassa ja se sijaitsee Šibenikin lähellä. Järvi on suosittu retkeily- ja kalastuspaikka, ja sen ympärillä voi patikoida tai pyöräillä kauniissa maisemissa. Alueella on myös luontopolkuja, joita pitkin voi tutustua alueen monipuoliseen luontoon ja eläimistöön.

Zlarin-saari

Zlarin-saari on yksi Šibenikin lähellä sijaitsevista saarista, joka tarjoaa upean luontokokemuksen. Saari on tunnettu kristallinkirkkaasta vedestään ja kauniista rannoistaan. Lisäksi saarella voi patikoida tai pyöräillä luontopoluilla, tutustua luonnonpuistoon ja ihailla upeita auringonlaskuja.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet

1. Šibenikin katedraali, St. Jamesin katedraali

St. Jamesin katedraali on Šibenikin merkittävin uskonnollinen ja historiallinen kohde. Katedraali on rakennettu vuosina 1431-1536 ja se on maailman ensimmäinen uusklassisen rakennustyylinsä mukaisesti toteutettu kappeli. Katedraali on Unescon maailmanperintökohde ja se edustaa goottilaista arkkitehtuuria upeine yksityiskohtineen, patsaineen ja veistoksineen.

2. Pyhän Nicolasin linnoitus

Pyhän Nicolasin linnoitus, joka tunnetaan myös nimellä Šibenikin linnoitus, on toinen merkittävä historiallinen kohde. Linnoitus on rakennettu 1400-luvulla ja se koostuu kahdesta linnakkeesta: Vanhasta linnoituksesta ja Uudesta linnoituksesta. Linnoitus tarjoaa upeat näköalat kaupungin yli ja tarjoaa mielenkiintoisia näyttelyitä ja tapahtumia.

3. Pyhän Frane -luostari

Pyhän Frane -luostari on dominikaaniluostari, joka sijaitsee Šibenikin vanhassakaupungissa. Luostari on rakennettu 1300-luvulla ja se edustaa goottilaista arkkitehtuuria. Luostarissa voi tutustua kirkkaasti valaistuihin munkkisiipiin, renessanssimaalauksiin ja arvokkaisiin kirjastoihin.

4. Pyhän Dominikus -kirkko

Pyhän Dominikus -kirkko on toinen merkittävä uskonnollinen kohde Šibenikissä. Kirkko on rakennettu 1400-luvulla ja se edustaa renessanssityyliä. Kirkon sisällä voi ihailla upeita veistoksia, alttaritauluja ja freskoja. Kirkko on myös suosittu konsertti- ja tapahtumapaikka.

5. Pyhän Mihovilin linnoitus

Pyhän Mihovilin linnoitus on 1200-luvulla rakennettu linnoitus, joka sijaitsee Šibenikin yläpuolella. Linnoitus tarjoaa upeat näkymät Šibenikiin ja merelle. Se on myös suosittu käyntikohde patikoijille ja luontoharrastajille.

6. Pyhän Ivanin linnake

Pyhän Ivanin linnake on toinen Šibenikin linnoituksista. Se sijaitsee St. Anthony -kanavan alueella ja on suosittu vierailukohde. Linnakkeessa voi tutustua paikalliseen historiaan ja nauttia upeista näkymistä kaupungin yli.

7. Konventsirakennukset

Šibenikissä on useita historiallisia konventsirakennuksia, joista merkittävimmät ovat Dominikaanien ja Franciscanien konventit. Nämä rakennukset edustavat arvokasta goottilaista arkkitehtuuria ja niissä voi tutustua uskonnolliseen ja paikalliseen historiaan.

8. Pyhän Jakobin kirkko

Pyhän Jakobin kirkko on Šibenikin keskustan vanhimmista kirkoista. Kirkko on rakennettu 1300-luvulla ja siinä on goottilaista arkkitehtuuria. Kirkko on suosittu vierailukohde sen historiallisen arvon, kauniin sisustuksen ja arvokkaiden reliikkien vuoksi.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Šibenikin katedraali St. Jamesin torni

Tornista avautuu upea näköala Šibenikin kaupungin yli. Torni sijaitsee Šibenikin katedraalin yhteydessä ja sinne noustaan kiertelemällä portaita. Näköalapaikalta voi ihailla kaupungin kattoja sekä lähialueiden maisemia.

2. Baronesin linnoitus

Baronesin linnoitukselta avautuu 360 asteen näkymä Šibenikin kaupunkiin ja sen ympäristöön. Linnoitus sijaitsee merenrantakalliolla ja se oli osa kaupungin puolustusjärjestelmää. Paikka tarjoaa upeat maisemat niin merelle kuin kaupunkiin päin.

3. Subicin puisto

Subicin puisto on viehättävä viheralue kaupungin yläosassa, josta voi ihailla upeita panoraamamaisemia. Näköalapaikalta avautuu näkymä Šibenikin vanhaan kaupunkiin, merelle ja ympäröivään luontoon. Puistossa voi myös nauttia rauhallisesta ympäristöstä ja vehreästä maisemasta.

4. Sveti Mihovilin linnoitus

Sveti Mihovilin linnoitukselta on upeat näkymät Šibenikin vanhaan kaupunkiin ja sen ympäristöön. Linnoitus sijaitsee kukkulalla ja tarjoaa upeat panoraamamaisemat. Näköalapaikalta voi ihailla kaupungin punatiilisiä taloja, satamaa ja merellistä maisemaa.

5. D-Marin Mandalina

D-Marin Mandalina on satama-alue, josta voi ihailla kauniita rantanäkymiä. Sataman yhteydessä on myös ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia maisemista samalla kun nauttii ruokaa tai juomaa. Satama-alueelle voi myös kävellä ja ihailla merinäköaloja.

6. Fort Lovrijenac

Fort Lovrijenac sijaitsee kaupungin ulkopuolella, mutta sieltä avautuu upea näkymä Šibenikinlahdelle. Fortti on osa vanhaa puolustusjärjestelmää ja on suosittu nähtävyys Šibenikin vierailijoille. Mukulakiviseinältä voi ihailla merinäkymiä ja kaupungin laajaa maisemaa.

7. Panoramic Road Krešimir

Panoramic Road Krešimir on tienpätkä, jota pitkin pääsee ihailemaan upeita maisemia Šibenikin ympäristössä. Tien varrella on myös näköalapaikkoja, joissa voi pysähtyä ja nauttia kauniista panoraamamaisemista. Tie tarjoaa upeita näkymiä niin merelle kuin vuoristoiseen ympäristöön.Kohteen sijainti maa on Kroatia

Jätä kommentti